-
Απαντάς μόνος σου στο ίδιο ποστ. Πολύ απλά δε σου χρειάζεται κάτι παραπάνω. Το τι λέει ο κάθε άσχετος που έχει μείνει αυτοκινητιστικά στο 1980 για το 1000αρι μοτέρ, είναι παντελώς αδιάφορο. Η σοφότερη επιλογή θα ήταν να κρατηθεί το υπάρχον και σε λίγα χρόνια να δοθεί η διαφορά των χρημάτων για κάτι εξ' αρχής αναβαθμισμένο.
-
Έχοντας το 1.0 βενζίνη κι εγώ, βάσει αυτών που περιγράφεις, μένεις όπως είσαι.
Δεν κάνουμε μεταβάσεις για τις αυτοκινητιστικές φαντασιακές προβολές τρίτων ανθρώπων. Εμείς θα χάσουμε χρήματα, χωρίς να κερδίσουμε κάτι που μάς λείπει.
-
Το αμάξι καλύπτει τις ανάγκες σου, και θέλεις να πας σε κάποιο άλλο, που θα καλύπτει τις ανάγκες κάποιου άλλου, κάπου αλλού;
Θα σε σφάξει η γυναίκα σου κάποια στιγμή, φίλε. Μείνε εκει που είσαι, εγω θα έκανα πολλά ανηθικα και σιχαμένα για να ειμαι στη θέση σου αναφορικά με την κάλυψη σου από το αμάξι που διαθέτεις.
Πάρε ενα κόσμημα στη σύζυγο καλύτερα, περισσότερο τόπο θα πιασουν τα χρήματα. Ακου τους γέροντες.
-
Από το καλοκαίρι που το πήρα, δεν έχω βάλει τα διχτάκια στο χώρο αποσκευών.
Βλέπω 3 διχτάκια διαφορετικών μεγεθών. Επίσης, βλέπω κάτω στις 4 γωνίες τα σημεία στήριξης. Υπάρχουν τυχόν και άλλα κρυφά σημεία που θέλουν π.χ. ξεκούμπωμα/κούμπωμα κάποιας επιφάνειας, για να αποκαλυφθούν και άλλα σημεία στήριξης;
-
Καλησπερα σας κυριοι,
Εχω ενα Karoq NU18 1.0TSI . ενα χρόνο και κάτι με 10.000χιλιομετρα. Διαθέτει διαφορα εξτρα , καμερα οπισθο. varioflex , lane assit κλπ. όταν το πηρα το 1.5tsi ήταν πολυ ποιο ακριβό και αλλαζε και κατηγορία φορ.,πηρα το χιλιάρι λόγο του ότι έχει 116Hp όσο και το 1.6TDI , και επισης λογο καταναλωσης και φυσικα τιμής ,
Η χρηση που του κανω είναι πολυ μικρή , δηλαδη στην πολη 10-15 φορές μεσα στο μηνα , και 2 ταξιδια το χρόνο τα οποια , πραγματικά με 2 παιδια , και full το πορτπαγκαζ κανενα προβλημα με 140 σταθερα , και 7,2 καταναλωση.δεν θελω τιποτα αλλο.
Εχω μπει πραγματικά στην πριζα όμως για το 1.5TSI , το ερωτημα είναι αξίζει να την κανω την μεταβαση? ή είναι καθαρα ψυχολογικοι οι λογοι ενδεχομένως?!
Ακουω διαφορα, όπως 1000 κινητηρας σε τοσο μεγαλο αμαξι τι μπορει να κανει δεν τραβαει , δεν εχει διαρκεια ζωης και αλλα τετοια που με βαζουν σε σκεψεις. δεν είμαι λατρης του γκαζιού να πηγαινω με 180, στο ταξιδι με 120-140 σταθερα ειμαι μια χαρα, στην πολη πραγματικά δεν εχω κανενα πρόβλημα με το 1.0 , όπως και με το 1.5 δεν θα εχω μιας και θα απενεργοποιει τους 2 κυλινδρους.
Τι λετε?
Μην το ξανασκεφτεις. Ειναι το κλασσικο ψυχολογικο κολλημα που αγοραζεις ενα ζευγαρι παπουτσια και μετα νομιζεις οτι ο πιο κατω τα εχει φτηνοτερα
Πηρες ενα εξαιρετικο οχημα που οπως παραδεχεσαι και εσυ ταιριαζει γαντι στις αναγκες σου. Και στο ταξιδι και στην κινηση στην πολη.
Αλλαξε καποια απο αυτες τις αναγκες σου τωρα?
Μαλλον οχι, αρα δεν υπαρχει λογος το συστημα να προσπαθησει να αναιρεσει την επιφερομενη μεταβολη.
Εαν κατι αλλαξει στο μελλον,τοτε πραττεις αναλογως.
-
Βλέπω 3 διχτάκια διαφορετικών μεγεθών. Επίσης, βλέπω κάτω στις 4 γωνίες τα σημεία στήριξης. Υπάρχουν τυχόν και άλλα κρυφά σημεία που θέλουν π.χ. ξεκούμπωμα/κούμπωμα κάποιας επιφάνειας, για να αποκαλυφθούν και άλλα σημεία στήριξης;
Απλά μια υπενθύμιση, μήπως ξέρει κάποιος κάτοχος, ευχαριστώ.
-
futurist wrote:
ριξε μια ματια εδω
-
Ευχαριστώ για την πρόταση!
Το έχω δει το βιντεάκι, αλλά δείχνει από άλλο μοντέλο, στο Karoq δεν είναι εκεί τα σημεία στήριξης.
-
futurist wrote:
Καλημέρα,
Στη σελίδα 111 του manual δείχνει τα σημεία στήριξης και πώς μπορούν να μπουν τα διχτακια. Δυστυχώς δε με αφήνει να βάλω screenshot
-
Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση! Είχα ξεφυλλίσει το έντυπο και δεν το είχα παρατηρήσει.
Μπήκα και κατέβασα το ξένο εγχειρίδιο εδώ --> https://manual.skoda-auto.com/004/en-com/Model/Karoq_NU και βρήκα στη σελίδα 207 τα σημεία στήριξης για τα διχτάκια.
Ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση!
-
Μπορείς να βρεις το ελληνικό εδώ
https://carmanuals2.com/brand/skoda/karoq-2017-13001
(ίσως δεν είναι η τελευταία έκδοση όμως)
Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση! Είχα ξεφυλλίσει το έντυπο και δεν το είχα παρατηρήσει.
Μπήκα και κατέβασα το ξένο εγχειρίδιο εδώ --> https://manual.skoda-auto.com/004/en-com/Model/Karoq_NU και βρήκα στη σελίδα 207 τα σημεία στήριξης για τα διχτάκια.
Ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση!
-
Καλησπέρα παιδιά, είμαι και γω σε διαδικασία αναζήτησης σιγά σιγά και το ψήνω το αμαξάκι.. Σκέφτομαι το 1.6 TDI 116hp αλλά θα ήθελα αν είναι εύκολο να ακούσω από κατόχους καταναλώσεις για τον 1.0 tsi, τόσο σε ταξίδι όσο και μέσα στην πόλη. Παντρεμένος με 2 παιδιά, οπότε με ενδιαφέρει να ακούσω και για το 'τράβηγμα' με φορτωμένο το αμάξι. Ευχαριστω εκ των προτέρων.
-
Ας πουν οι κάτοχοι καταναλωσεις με φορτωμένη οικογένεια αλλά τράβηγμα με οικογένεια και αποσκευές ενός αμαξιού με συνολικό βάρος 1700 κιλά με κινητήρα 1.0 δύσκολα....ούτε θα τραβά και για να τραβήξει κάψει εύκολα 9αρια.
Πας στο ντίζελ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Δεν το περίμενα τόσο κάτω, για δεδομένο βάρος και κατηγορία. Έχω εκπλαγεί ευχάριστα. Περίμενα τουλάχιστον 9 λίτρα σε συνθήκες πόλης και κινούμαι στα 6.5. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει και τόση διαφορά βάρους από τα αντίστοιχου πατώματος hatchback.
To 1.0 βενζίνη που έχω εδώ και λίγους μήνες.
-
6.5 μέσα στην πόλη?? Και με κίνηση?? Το Ibiza 1.2 tsi που έχω καίει αρκετά παραπάνω μέσα στην πόλη για πλάκα... Τι να πω, εντυπωσιακό σίγουρα. Πάντως προς το diesel τείνω περισσότερο να πω την αλήθεια.
Βέβαια υπάρχει και ο ενδοιασμός σχετικά με τις απαγορεύσεις που είχαν ακουστεί ότι θα εφαρμοστούν για τα diesel κάποια στιγμή και καθώς έχω σκοπό να το κρατήσω κάποια χρόνια το αυτοκίνητο, σκέφτομαι μην καώ με την επιλογή του diesel.. Μεγάλη κουβέντα αυτή, φαντάζομαι είναι όλα μετέωρα..
-
Ως κάτοχος του 1.0 dsg και μετά από 7700 χλμ σε 10 μήνες περίπου, η κατανάλωση που βλέπω μέσα στην πόλη κυμαίνεται από υψηλά 8αρια όταν οδηγώ πάνω από 15 λεπτα έως και χαμηλά 11άρια για μικρές διαδρομές (πχ του ενός χιλιομέτρου). Οι τιμές αυτές είναι με αρκετά νευρική οδήγηση σε sport mode, αλλά αναμενόμενες λόγω αμαξώματος. Σε ταξίδια στην εθνική οδό με ταχύτητες 130 χαώ, με κάποια ξεσπάσματα για προσπεράσεις, η κατανάλωση είναι υψηλά 6αρια (ακόμη και όταν ήμασταν 3 ενήλικες και 2 παιδιά με air condition).
Από άποψη επιταχύνσεων, διαπιστώνω αργή απόκριση μόνο όταν πλησιάζω σε διασταυρώσεις και θέλω να περάσω απέναντι αλλά έχει μείνει η 2η σχέση στο κιβώτιο. Γενικά, η 1η σχέση μου φαίνεται πολύ κοντή και μπαινει μόνο αν έχω σταματήσει, έχει λίγη ανηφόρα ή το έχω σανιδώσει. Επίσης, η σειριακή λειτουργία δεν είναι πολύ εύχρηστη μέσα στην πόλη εξαιτίας των 7 (κοντών) σχέσεων. Σε επαρχιακό δρόμο, κατεβαζει γρήγορα σχέσεις αν ανοιγοκλείσεις το γκάζι, οπότε μπορείς να κάνεις προσπέραση σε ένα αυτοκίνητο. Αν ήμουν να επιλέξω μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου, πάλι αυτόματο θα έπαιρνα...
Καλησπέρα παιδιά, είμαι και γω σε διαδικασία αναζήτησης σιγά σιγά και το ψήνω το αμαξάκι.. Σκέφτομαι το 1.6 TDI 116hp αλλά θα ήθελα αν είναι εύκολο να ακούσω από κατόχους καταναλώσεις για τον 1.0 tsi, τόσο σε ταξίδι όσο και μέσα στην πόλη. Παντρεμένος με 2 παιδιά, οπότε με ενδιαφέρει να ακούσω και για το 'τράβηγμα' με φορτωμένο το αμάξι. Ευχαριστω εκ των προτέρων.
-
Παιδιά το μέσα στην πόλη κίνηση δεν εννοούμε όταν πάμε 8:00 την δουλεία παραλιακή Γλυφάδα - Πειραιά που σταματάμε σε ένα το πολύ δύο φανάρια... (όπως έγραφε ένας φίλος με tiguan.. που αυτό ήταν το μεσα στην πόλη 6.5 βενζίνη)... Όταν πάμε συνήθως δεν κάνουμε κατανάλωση, στο ελα είναι το θέμα > Εγω με το polo 2017, 1.2 tsi είχα γράψει και 4 τον δεκαπενταύγουστο στον κατήφορο στο πήγαινε για ρεκορ... Σε κίνηση ήταν 8 το λιγότερο (11+ με a/c)...και εννοείται οτι το χιλιάρι με το a/c έχει ενα θέμα παραπάνω ....
Υπάρχει κάποιος λόγος που η toyota έχει ξεπουλήσει το CHR ...
-
6.5 μέσα στην πόλη?? Και με κίνηση??
Εεεε καλά προφανώς και όχι μέσα σητν πόλη με κίνηση, σίγουρα κάτι άλλο εννοεί ο συμφόρουμίτης. Υπάρχουν και οι νόμοι της φυσικής που είναι αμείλικτοι! Και το Panda ακόμα είναι στο 7.
-
Συγκριτικό με όλα τα πιθανά σενάρια, βάρος, ταχύτητα, περιβάλλον.
Και τι αξίζει τελικά το 1.5 η το 1.0
Κάντε ξεξι κλικ και μετάφραση γιατί είναι στα τσέχικα.
Αν βαριέστε να το διαβάσετε όλο το άρθρο πηγαίνετε στο conclusion!!
https://www.auto.cz/skoda-karoq-1-0-tsi-vs-1-5-tsi-hleda-se-spravna-mira-119888
-
drentzi wrote:
6.5 μέσα στην πόλη?? Και με κίνηση??
Εεεε καλά προφανώς και όχι μέσα σητν πόλη με κίνηση, σίγουρα κάτι άλλο εννοεί ο συμφόρουμίτης. Υπάρχουν και οι νόμοι της φυσικής που είναι αμείλικτοι! Και το Panda ακόμα είναι στο 7.
To 108 τα είχε τα 7αρια το χειμώνα για πλάκα στις διαδρομες κέντρου και κηφισίας .. Καλοκαίρι 8αρι και βάλε με aircondition!
Skoda Karoq