-
Καλημέρα...
Έχω διαβάσει τις πιο πολλές ερωτήσεις από μελλοντικούς κατόχους αυτοκινήτων και πραγματικά στεναχωριέμαι...! Η πλειονότητα των ερωτήσεων αφορά την κατανάλωση...Όλα τα άλλα πάνε σε δεύτερη μοίρα...Άντε και οι χώροι είναι λίγο ψηλά στην κατάταξη αλλά όλα τα υπόλοιπα πάνε στον πάτο.
Βρε παιδιά αν πάρετε αυτοκίνητο SUV βενζίνης προφανώς και θα καίτε εντός πόλης. Στην Εθνική μόνο και με νορμάλ ταχύτητες θα πηγαίνετε οικονομικά. Είτε 1.0 είτε 1.4 είτε 1.6 όλα πάνω κάτω τα ίδια καίνε εφόσον μιλάμε για αυτοκίνητα με σχετικά μεγάλο βάρος (SUV C Segment). Η αποδοτικότητα ενός βενζινοκινητήρα είναι δεδομένη, ενός πετρελαιοκινητήρα είναι μεγαλύτερη, του υβριδικού ακόμα μεγαλύτερη ειδικά εντός πόλης και ενός ηλεκτρικού φτάνει στο μέγιστο δυνατό (νομίζω 90%).
Είναι τόσα πολλά άλλα πράγματα που καθορίζουν ένα καλό αυτοκίνητο που είναι κρίμα να αναλωνόμαστε στο πόσο καίει....
-
Ποια ίδια; Εγω θα ειμαι ευχαριστημένος με 8,5/9 στην πόλη και περιμένω 10 με το tucson 1.6.
Τα 6,5 ειναι 25% με 35% χαμηλότερα!!
-
Συγκριτικό με όλα τα πιθανά σενάρια, βάρος, ταχύτητα, περιβάλλον.
Και τι αξίζει τελικά το 1.5 η το 1.0
Κάντε ξεξι κλικ και μετάφραση γιατί είναι στα τσέχικα.
Αν βαριέστε να το διαβάσετε όλο το άρθρο πηγαίνετε στο conclusion!!
https://www.auto.cz/skoda-karoq-1-0-tsi-vs-1-5-tsi-hleda-se-spravna-mira-119888
Πολύ διαφωτιστικό άρθρο.
Αν υποθέσουμε ότι είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις φαίνεται ότι ο 1,5 είναι 'λίγος' σε σχέση με τον μικρό, λογικά οι κινητήρες φαίνεται να σου δίνουν την ίδια οδηγική αίσθηση όσο κινούνται στα νόμιμα όρια ταχύτητας.
Επίσης τα επίσημα νούμερα κλέβουν και 1,5 sec στο 0-100, που νομίζω είναι τεράστια διαφορά (άλλο το 8,4 και άλλο το 10)
-
Κάτοχος του 1.0 tsí, με 4.000 χλμ να πω κι εγώ ότι με τριμελή οικογένεια βλέπω 9 με 10 λίτρα σε διαδρομές του ενός χιλιομέτρου, 8 με 9 σε μεγαλύτερες διαδρομές και συνθήκες σταματά ξεκινά, 6.5 σε ταξίδι με air condition και cruise control στα 130 χλμ, αλλά και 5 με 5.5 σε ανοιχτό δρόμο και ταχύτητες μέχρι τα 90 χλμ. Όλα αυτά με γενικά ήρεμη οδήγηση. Με νευρική υποθέτω ανεβαίνουν αρκετά.
Κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο έχει αρκετή δύναμη για να κινηθεί στους ρυθμούς που υποθέτω κινείται ένας λογικός οικενριαρχης. Που σέβεται δηλαδή σε γενικές γραμμές τα όρια ταχύτητας και κυρίως τους ανθρώπους που μεταφέρει στο αυτοκίνητό του και όσους άλλους κυκλοφορούν στον δρόμο.
Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα αποδειχθεί, η ποιότητα κύλισης όμως, η συναρμογή των υλικών, η στιβαρότητα του πλαισίου, η ρύθμιση των αναρτήσεων και κυρίως οι χώροι, είναι στα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά αυτού του αυτοκινήτου.
-
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση με νούμερα. Στα 130 με 6η στις πόσες στροφές είναι ; Η αλήθεια για αυτό το αμάξι με τον χιλιαρη και φορτωμενο μου φαίνεται εξαιρετικό αυτό το νούμερο το περίμενα 7.5 κατανάλωση.
Το καροκ είναι εξαιρετικό σε χώρους για τα πάντα και με καλή ποιότητα όπως και εμφάνιση. Για αυτό το βλέπουμε τόσο συχνά στους δρόμους. Απλά εξοπλιστικά έχει ελλείψεις και μόλις τις καλύψεις η τιμή απογειώνεται ειδικά με τον ντιζελ που έτσι κι αλλιώς είναι ο κινητήρας που δένουν καλύτερα όλα τα suv.
-
Τα περισσότερα βαριά SUV φοράνε diesel για λόγους κατανάλωσης, ειδικά εκεί που χρειάζεται ροπή.
Το Karoq είναι εξαιρετικό σε βενζίνη, ακόμα στον 1.0.
Στα 6.5 που κινούμαι σε πόλη που έγραφα παραπάνω, τώρα σε θερμοκρασίες 5-10 βαθμών, έχει ανέβει περίπου 1 λίτρο, στα 7.5.
-
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση με νούμερα. Στα 130 με 6η στις πόσες στροφές είναι ; Η αλήθεια για αυτό το αμάξι με τον χιλιαρη και φορτωμενο μου φαίνεται εξαιρετικό αυτό το νούμερο το περίμενα 7.5 κατανάλωση.
Το καροκ είναι εξαιρετικό σε χώρους για τα πάντα και με καλή ποιότητα όπως και εμφάνιση. Για αυτό το βλέπουμε τόσο συχνά στους δρόμους. Απλά εξοπλιστικά έχει ελλείψεις και μόλις τις καλύψεις η τιμή απογειώνεται ειδικά με τον ντιζελ που έτσι κι αλλιώς είναι ο κινητήρας που δένουν καλύτερα όλα τα suv.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τον αριθμό των στροφών στα 130 χλμ.
Με την πρώτη ευκαιρία θα ενημερώσω.
-
Στα 130km/h είναι λίγο κάτω από 3.000 rpm καθώς με 3.000rpm είσαι στα 142-143km/h
-
Φαντάζομαι το αντίστοιχο ντιζελ καροκ στα 130 ζήτημα είναι αν πιάνει τις 2000 στροφές. Έτσι εξηγούνται οι χαμηλές καταναλώσεις του ντίζελ φυσικά μαζί με την διαφορά στην τεχνολογία καθώς στον ντιζελ απλά ξεκαζεται καύσιμο στον υπερσυμπιεσμενο θερμό αέρα ενώ στην βενζίνη γίνεται απευθείας μίξη καυσίμου με αέρα. Και κάπως έτσι δικαιολογείται και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ντίζελ αφού δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές.
-
Ξέρεις κανείς τυχόν πώς προσεγγίζουμε το σημείο που βρίσκεται το φίλτρο αέρα καμπίνας για να το κάνουμε στα γρήγορα, να μην τρέχουμε και περιμένουμε στην αντιπροσωπεία;
Ψάχνω βιντεάκια, βρίσκω για άλλα μοντέλα, αλλά όχι για το Karoq. Πολλά του VW Group, βλέπω το έχουν πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ψηλάφησα λίγο τους «μεντεσέδες» στήριξης, αλλά φοβάμαι να ασκήσω πίεση αν δεν ανοίγει με τον ίδιο τρόπο όπως σε άλλα μοντέλα.
-
Χρόνια πολλά σε όλους!
Δες εδώ https://imgur.com/a/UngsiM2 καποια screenshots που έβγαλα από ενα manual συνεργείων που βρήκα σε αγγλικό forum. Νομίζω είναι κάτω από το μπροστινό καπώ...
Ξέρεις κανείς τυχόν πώς προσεγγίζουμε το σημείο που βρίσκεται το φίλτρο αέρα καμπίνας για να το κάνουμε στα γρήγορα, να μην τρέχουμε και περιμένουμε στην αντιπροσωπεία;
Ψάχνω βιντεάκια, βρίσκω για άλλα μοντέλα, αλλά όχι για το Karoq. Πολλά του VW Group, βλέπω το έχουν πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ψηλάφησα λίγο τους «μεντεσέδες» στήριξης, αλλά φοβάμαι να ασκήσω πίεση αν δεν ανοίγει με τον ίδιο τρόπο όπως σε άλλα μοντέλα.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Αυτό που περιγράφεις είναι, νομίζω, το φίλτρο αέρα της μηχανής και όχι της καμπίνας.
-
Καλή χρονιά με υγεία και χρόνια πολλά σε όλους!
Ερώτηση προς κατόχους και έχοντες πραγματοποιήσει εμπεριστατωμένο test drive: Από ηχομόνωση πως τα πάει το Karoq; Δεν μιλάω για μέσα στην πόλη, αλλά για εθνική οδό ή επαρχιακό δίκτυο, και αναφέρομαι σε ηχομόνωση όσον αφορά τον θόρυβο από τον τευτονικό πετρελαιοκινητήρα 1.6 και θόρυβο από αέρα και την κύληση των ελαστικών.
Γενικά μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η 'εξύμνηση' και τα καλά λόγια που έχω διαβάσει σε sites του εξωτερικού - και ιδιαίτερα Αγγλία και Αυστραλία. Σε σύγκριση με Hyundai Tucson- Nissan Qashqai- Peugeot 3008- Seat Ateca, το Karoq σε όλα τα συγκριτικά βγαίνει πρώτο, με μικρή ή μεγάλη διαφορά. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Skoda έχει αποδωθεί σε τέτοιο marketing σε Αγγλία και Αυστραλία για να στηρίξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ΟΚ στη χώρα που ανθεί η φαιδρά ποροκαλέα ρίχνει φράγκα η Cosmocar και ψηφίζεται αυτοκίνητο της χρονιάς από 'δημοσιογράφους' του ειδικού τύπου, αλλά και εκεί; Ανώτερο από το 3008 που από άποψη ποιότητας κατασκευής και καμπίνας μπαίνεις μέσα και παθαίνεις πλάκα; Αφήνοντας απέξω τιμολογιακές πολιτικές και επίπεδα εξοπλισμού, σαν αυτοκίνητο από άποψη στησίματος, ποιότητας κύλισης, ποιότητας κατασκευής, σαν συνολικό πακέτο, είναι όντως τελικά τόσο καλό το τσέχικο SUV;;;
-
Οχι σε ποιοτητα στο 3008 δεν παθαινεις πλακα..... ενα μαλακο πλαστικο εχει και δεμενα πλαστικα.....ολα τα καλα αυτοκινητα το εχουν αυτο. Μαλιστα τα led στις πορτες και στο ταμπλο μοιαζουν κινεζια.....Απλα εχει πολυ ωραια σχεδιαση. Αυτο ναι ειναι μοναδικο.
-
ΟΚ στη χώρα που ανθεί η φαιδρά ποροκαλέα ρίχνει φράγκα η Cosmocar και ψηφίζεται αυτοκίνητο της χρονιάς από 'δημοσιογράφους' του ειδικού τύπου, αλλά και εκεί;
Ε καλά τώρα, εδώ το γκρούπ δεν δίσταζε να εξαπατά κατάμουτρα ολάκερο τον πλανήτη επί σειρά ετών, σιγά να μην κολώσει στην προώθηση ενός προϊόντος του.
-
Κάτοχος του 1.0 tsí, με 4.000 χλμ να πω κι εγώ ότι με τριμελή οικογένεια βλέπω 9 με 10 λίτρα σε διαδρομές του ενός χιλιομέτρου, 8 με 9 σε μεγαλύτερες διαδρομές και συνθήκες σταματά ξεκινά, 6.5 σε ταξίδι με air condition και cruise control στα 130 χλμ, αλλά και 5 με 5.5 σε ανοιχτό δρόμο και ταχύτητες μέχρι τα 90 χλμ. Όλα αυτά με γενικά ήρεμη οδήγηση. Με νευρική υποθέτω ανεβαίνουν αρκετά.
Κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο έχει αρκετή δύναμη για να κινηθεί στους ρυθμούς που υποθέτω κινείται ένας λογικός οικενριαρχης. Που σέβεται δηλαδή σε γενικές γραμμές τα όρια ταχύτητας και κυρίως τους ανθρώπους που μεταφέρει στο αυτοκίνητό του και όσους άλλους κυκλοφορούν στον δρόμο.
Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα αποδειχθεί, η ποιότητα κύλισης όμως, η συναρμογή των υλικών, η στιβαρότητα του πλαισίου, η ρύθμιση των αναρτήσεων και κυρίως οι χώροι, είναι στα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά αυτού του αυτοκινήτου.
τις ίδιες τιμές βλέπω και εγώ πάνω κάτω με τον 1.2 του Grandland X. άντε να είναι λίγο σε χαμηλότερα επίπεδα, μισή μονάδα κάτω.
Αν τον ζορισω λίγο παραπάνω, καίει.
ρεαλιστικά, είναι φυσιολογικές τιμές για τέτοια σκάφη, βάρος φόρτωσης και αυτού του είδους βαρετης οδήγησης.
-
Καλημέρα σας.
Σχετικά με το ερώτημα του φίλου για την ηχομόνωση του Karoq θα ήθελα να αναφέρω ότι τουλάχιστον στον 1.0 TSI που έχω η ηχομόνωση είναι πολύ καλή. Ο κινητήρας δεν ακούγεται (για το diesel ίσως αυτό να αλλάζει) αλλά από θέμα αεροδυναμικών θορύβων και θορύβου κύλισης που είναι ανεξάρτητα του κινητήρα το Skoda παίρνει πολύ καλή βαθμολογία.
Θα ήθελα όμως να επισημάνω τα όσα αναγράφονται για την κατασκευαστική ποιότητα του εσωτερικού. Όντας κάτοχος για 9 μήνες τώρα, δυστυχώς έχω έντονους τριγμούς στην δεξιά πόρτα αλλά και εντός του ταμπλό στη μεριά του συνοδηγού καθώς και στην αριστερή πόρτα ψηλά στο σημείο που ακουμπάμε τον αγκώνα. Επίσης υπάρχουν και άλλες αστοχίες κατασκευής και ελέγχου ποιότητας όπως το κακό τελείωμα της βαφής (εξέχουν στερεοποιημένες σταγόνες μπογιάς στο κάτω μέρος της πόρτας του πορτπαγκάζ που είναι δυνατό να σου 'σκίσουν¨ το χέρι) αλλά και το τιμόνι που για να πηγαίνει ευθεία το αυτοκίνητο πρέπει να το έχεις μερικές μοίρες προς τα δεξιά. Στο Polo του 2011 που είχα για 8 χρόνια δεν είχα ακούσει κιχ και γενικά σαν κατασκευή ήταν πιο δεμένη (μην μπλέκουμε άλλα μηχανολογικά - ηλεκτρολογικά θέματα με την ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού).
Όλα αυτά τα θέματα θα τα δω στο ετήσιο Service σε λίγους μήνες αλλά γενικά η ποιότητά του δεν είναι ουάου. Ούτε και το φινίρισμα καθώς υπάρχουν αρμοί ανοικτοί σε διάφορα σημεία. Με λίγα λόγια δεν θα εκθείαζα ποτέ το εσωτερικό του σε σχέση με του Qashqai το οποίο και το έχουν θάψει πολλοί εδώ! Οι λόγοι για να πάρεις το Skoda έναντι του Nissan θα πρέπει να είναι άλλοι και όχι η υποτιθέμενη ποιότητα του εσωτερικού του.
-
Οκ όλα τα υπόλοιπα, αλλά το τιμόνι δείχνει ενδεχόμενο πρόβλημα ευθυγράμμισης. Μήπως να το δεις σε έναν ευθυγραμμισά άμεσα και άσχετα από το ετήσιο σέρβις;
-
Εγώ που το έχω 6 μήνες, εξαρχής με ευθεία το τιμόνι, τράβαγε δεξιά το αυτοκίνητο.
Σκέφτηκα κι εγώ μην ήθελε ευθυγράμμιση, το πήγα στο εξουσιοδοτημένο, ήταν ευθυγραμμισμένο. Τραμπάρανε τα λάστιχα δεξιά-αριστερά και ίσιωσε μετά με οριακή πλέον απόκλιση προς τα αριστερά (πολύ μικρή, μη ενοχλητική), με ευθεία το τιμόνι.
Πιστεύω ότι τα λάστιχα τα αρχικά είναι μάπα που είναι, αν έχουν καθίσει και λίγο ακίνητα τα οχήματα σε στοκ, δεν θέλουν και πολύ για να πάρουν διαφορετική ροπή και να το δείχνουν στο δρόμο.
-
Μια υπενθύμιση αν τυχόν κάποιος γνωρίζει. Ευχαριστώ.
Skoda Karoq