-
Βρισκομαι σε μεγάλο δίλημμα...
Kamiq πλούσια εξοπλισμενο ή βασικό karoq στα 20.000; Τα έχει οδηγήσει κάνεις και τα 2; Στις εκδόσεις 1.0.
-
Αν χρειάζεσαι τους αρκετούς επιπλέον χώρους ξέρεις τι θα πάρεις.
Αν είσαι γκατζετακιας ξέρεις τι θα πάρεις.
Αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και η οικονομία ξέρεις τι θα πάρεις.
Αν τους επιπλέον χώρους θα τους χρειαστεις μια φορά στο χρόνο πάρε καμικ.
Αν τις οθόνες θα την παίξεις μια φορά και τα συστήματα ασφαλείας θα τα απενεργοποίησεις γιατί σου την σπάνε πάρε καροκ.
Αν θες καλύτερα τραβήγματα και σχετική πάρε το καμικ. Ο 1.0 στο καροκ είναι μεγάλη παραχώρηση. Το άλλο είναι μικρότερο ελαφρύτερο την παλεύει. Το καροκ μόνο για τους πωλητές είναι καλό με τον χιλιαρη.
Μεταξύ των δύο εκδόσεων που προτείνεις θα πήγαινα στο καμικ και γιατί είμαι γκατζετακιας αλλά και λόγω ανεπάρκειας κινητήρα στο καροκ στον χιλιαρη. Πρακτικά τους επιπλέον χώρους τους καροκ δεν θα τους χαρείς γιατί αν το φορτώσεις βάλεις και 5 άτομα η κατανάλωση θα πάει στο 10 και θα σου κοπεί κάθε χαρά!
-
Δεν με απασχολούν οι χώροι και τα γκατζετ. Το που υπερτερεί το καθένα με βάση αυτά τα κριτήρια στην ίδια τιμή το ξέρω. Το θέμα είναι ότι επειδή βασίζονται σε διαφορετικές πλατφόρμες πόσο καλύτερο οδηγικά, ηχομόνωση και άνεση είναι καλύτερο το karoq.
Είναι κρίμα πάντως να πουλάνε το Kamiq diesel υποχρεωτικά με dsg όταν στο εξωτερικό πωλείται και με μηχανικό ...
-
To καροκ με το μεγαλύτερο μετατροχιο δεδομένα έχει καλύτερο πάτημα και είναι πιο ξεκούραστο στο δρόμο. Από ηχομόνωση κάνε τεστ ντραιβ ( ποιος μπορεί να σου απαντήσει με ασφάλεια σε αυτό;).
Δεν μας είπες αν σε απασχολεί η οικονομία. Αν δεν σε απασχολούν οι χώροι το καμικ θα είναι σίγουρα 1-1.5 λτ οικονομικότερα και με σαφώς καλύτερες επιδόσεις ειδικά από στάση.
Από την άλλη αν αδιαφορείς για τα γκατζετ και δεν σε νοιάζει που θα καίει παραπάνω αλλά δίνεις βάρος στην ποιότητα κύλισης στην ευθυβολία και στην άνεση στο ταξίδι εννοείται πας στο μεγαλύτερο σκάφος.
Εσύ βάζεις τις προτεραιότητες και σταθμιζεις. Εμένα πχ 1500 κιλά με χιλιαρη κινητήρα είναι deal break. Για εσένα μπορεί να είναι ολα καλά.
Η έλλειψη κλιματισμού επίσης σοβαρή υστέρηση στο καροκ. Για άλλους Κλάιν.
Το ίδιο και τα συστήματα ασφαλείας άλλος τα ψάχνει άλλος δεν θέλει ούτε να τα ακούσει.
Το ότι και τα δύο έχουν μόνο δύο χρόνια εγγύηση λες και είναι καφετιέρες σε απασχολεί;
-
To καροκ με το μεγαλύτερο μετατροχιο δεδομένα έχει καλύτερο πάτημα και είναι πιο ξεκούραστο στο δρόμο. Από ηχομόνωση κάνε τεστ ντραιβ ( ποιος μπορεί να σου απαντήσει με ασφάλεια σε αυτό;).
Δεν μας είπες αν σε απασχολεί η οικονομία. Αν δεν σε απασχολούν οι χώροι το καμικ θα είναι σίγουρα 1-1.5 λτ οικονομικότερα και με σαφώς καλύτερες επιδόσεις ειδικά από στάση.
Από την άλλη αν αδιαφορείς για τα γκατζετ και δεν σε νοιάζει που θα καίει παραπάνω αλλά δίνεις βάρος στην ποιότητα κύλισης στην ευθυβολία και στην άνεση στο ταξίδι εννοείται πας στο μεγαλύτερο σκάφος.
Εσύ βάζεις τις προτεραιότητες και σταθμιζεις. Εμένα πχ 1500 κιλά με χιλιαρη κινητήρα είναι deal break. Για εσένα μπορεί να είναι ολα καλά.
Η έλλειψη κλιματισμού επίσης σοβαρή υστέρηση στο καροκ. Για άλλους Κλάιν.
Το ίδιο και τα συστήματα ασφαλείας άλλος τα ψάχνει άλλος δεν θέλει ούτε να τα ακούσει.
Το ότι και τα δύο έχουν μόνο δύο χρόνια εγγύηση λες και είναι καφετιέρες σε απασχολεί;
Φυσικά και.με απασχολεί η οικονομία και ξέρω ότι το karoq θα έχει προφανώς χειρότερη. Επίσης ναι είναι άκυρο που δεν έχει αυτόματο κλιματισμό. Το Kamiq συνολικά σαν πακέτο είναι πιο δελεαστική. Η ανάγκη μου για χώρους δεν είναι ακόμα μεγάλη (νιόπαντρος χωρίς παιδί). Απλά σκέφτομαι με ορίζοντα δεκαετίας...
Το θέμα είναι ότι το ένα είναι MQB-0 (πάτωμα polo Ibiza) και το άλλο MQB (πάτωμα golf leon Octavia), που υπάρχει σημαντική διαφορά κατ' εμέ.
Και η εγγύηση είναι μεγάλο φάουλ όντας κάτοχος seat Leon mki
-
Tkin73 το έχεις οδηγήσει το Karoq 1.0?
Επίσης το βάρος του με οδηγό 75 κιλών είναι 1.340 κιλά. Σόρρυ αλλά 0-100 σε 10,7' δεν είναι μόνο για πωλητές...
Η ποιότητα κύλισης του πάντως σε αυτοκινητόδρομο είναι πάρα πολύ καλή όπως και η σταθερότητα και η ηχομόνωση.
Επίσης σχετικά εύκολα πιάνει και 200km/h που δεν έχει και κανένα νόημα να πηγαίνει με τόσα. Τα 140-150 πάντως στην Εθνική τα κρατάει με μεγάλη ευκολία καθώς 20 κιλά ροπή δεν είναι λίγα...
Το Kamiq δεν το έχω οδηγήσει αλλά αν προτεραιότητα είναι η χωροι πήγαινε σε Karoq. Με τον 1.0 θα μπορέσεις να βάλεις 2-3 extra και να το εκσυγχρονίσεις καθώς η βασική έκδοση είναι σχετικά άδεια (η έλλειψη clima είναι μεγάλο φάουλ)....
Θ.
-
Μάλλον πρέπει να οδηγήσω και τα δύο το ένα πίσω από το άλλο... Προτιμώ να πάρω κάτι που έχει καλύτερη ηχομόνωση, οδηγική συμπεριφορά και άνεση πάντως...
Αυτό το παλιό κλίμα δεν μπορείς να το.οροσθεσεις έξτρα στην βασική του 1.0;
Θα μου πεις αν φτάσεις στα 20000 δεν δίνεις αλλά 2000 για ateca diesel που έχει νομίζω κλίμα στην έκδοση style;
Πολλά τα διλήμματα τελικά...
-
Όχι άλλα από άποψη καταναλώσης δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία για να καταλάβει κάποιος ότι ένα τόσο ογκώδες αμάξι θα καίει με τον χιλιαρη. Τα τραβήγματα του είναι ανάλογα με ενός ντίζελ αλλά μόνο όταν κρατάς τις στροφές ψηλά ,άρα μεγάλη κατανάλωση. Και όταν φορτώσεις το καροκ 1.0 και καίει και σέρνεται σε αντίθεση με το ντίζελ.
Και όσοι κάτοχοι λέτε ότι καιει 6-6.5 το χιλιαρη απλά κρατάτε ένα συγκεκριμένο οδηγικό προφίλ που όντως έκαψε τόσο και το κάνετε σημαία ότι τόσο καίει!
-
Ναι αν δεν σε ενδιαφέρει η μεταπώληση του σεατ είναι πολύ καλή περίπτωση πας σε ντίζελ και όχι βασική έκδοση και είναι και από τα καλύτερα σε χώρους. Στα 22000 βέβαια υπάρχει και το ντίζελ Γκραντ λαντ με τον 1.5 και τα 30 κιλά ροπής.
-
Μη κολλας στο mqb-0 και mqb. Απλα μεγεθος δηλωνει
-
Ναι αν δεν σε ενδιαφέρει η μεταπώληση του σεατ είναι πολύ καλή περίπτωση πας σε ντίζελ και όχι βασική έκδοση και είναι και από τα καλύτερα σε χώρους. Στα 22000 βέβαια υπάρχει και το ντίζελ Γκραντ λαντ με τον 1.5 και τα 30 κιλά ροπής.
Με ενδιαφέρει γιατί αν μου το κλέψουν όταν θα έρθει η ώρα της αποζημίωσης θα πιάσει πιο λίγα. Δεν ήξερα πάντως ότι τα Skoda έχουν καλύτερη μεταπώληση από Seat.
Ενδιαφέρον το Opel (μάλλον 3008 με άλλο αμάξωμα) αλλά διαβάζω κακά σχόλια για το κιβώτιο και οδηγικά σίγουρα είναι χειρότερο από ateca. Πάντως ο diesel του PSA πρέπει να είναι κορυφή.
Γενικά ψάχνω ένα αυτοκίνητο που επίσης χαίρεσαι να το οδηγείς όσο και οξύμωρο μπορεί να είναι σε αυτήν την κατηγορία.
-
Στην πόλη καίει λόγω αδράνειας. Δεν είναι όμως και κανά τέρας. Μικρο SUV σχετικά είναι. Με μήκος ενός Hatchback και ύψος καμιά δεκαριά πόντους πάνω. Εκεί που θα περιμένες είναι να καει φορτωμένο στην Εθνική. Αλλά είναι μια χαρά οικονομικο. Με μπαγκάζια καλοκαιριού (φουλ φόρτωση) δεν μου εκαψε σε Εθνική με 130-140 πάνω από 7,5. Γενικά είναι μια χαρά. Αν κάποιος έχει 3.000 ακόμα εννοείται ότι ο 1.5 είναι πληρέστερος αλλά αν δεν τα έχει δεν παίρνεις κάτι ανεπαρκές σε καμία περίπτωση!
-
Μικρό suv δεν το λες έχει αρκετή μετωπικη επιφάνεια και φάρδος έχει και πλάτος. Τι να σου πω 130-140 φουλ φόρτωση καλοκαίρι μου φαίνονται λίγα. Εγώ με το ελαφρύτερο scross με τον πλέον οικονομικό ντιζελ και σε αυτές τις συνθήκες έχω οπωσδήποτε 5.5-5.8. το7.5 μου φαίνεται λίγο. Εκτός αν αφορά κομμάτι ευνοϊκό για κατανάλωση και όχι όλη την εθνική.
-
Στην πόλη καίει λόγω αδράνειας. Δεν είναι όμως και κανά τέρας. Μικρο SUV σχετικά είναι. Με μήκος ενός Hatchback και ύψος καμιά δεκαριά πόντους πάνω. Εκεί που θα περιμένες είναι να καει φορτωμένο στην Εθνική. Αλλά είναι μια χαρά οικονομικο. Με μπαγκάζια καλοκαιριού (φουλ φόρτωση) δεν μου εκαψε σε Εθνική με 130-140 πάνω από 7,5. Γενικά είναι μια χαρά. Αν κάποιος έχει 3.000 ακόμα εννοείται ότι ο 1.5 είναι πληρέστερος αλλά αν δεν τα έχει δεν παίρνεις κάτι ανεπαρκές σε καμία περίπτωση!
Έχεις το χιλιαρι karoq; Σε τραγική κίνηση πόσο σου καίει;
-
Χωρίς φυσικά να το έχω το καροκ σε τραγική κίνηση με τον 1.0 δεν θα πέφτει με τπτ κάτω από 11-12.
-
theonik wrote:
Έχεις το χιλιαρι karoq; Σε τραγική κίνηση πόσο σου καίει;
Σε τραγική κίνηση όπως σωστά λέει και ο φίλος Tk πάμε άνετα στα 11-12 λίτρα αλλά μιλάμε για να πρέπει να κάνεις πχ 3km ανηφόρα Αλεξάνδρας σε μισή ώρα. Σε τέτοιες συνθήκες αυτά τα αυτοκινητα είναι ακατάλληλα. Αν είχανε μια υβριδική τεχνολογία ώστε να τα βοηθάει στην εκκίνηση θα ήταν άπαικτα. Εκεί όμως πονάνε πολύ. Βέβαια εκεί πονάνε όλα τα αυτοκίνητα με ΜΕΚ καθώς ακόμα και μικρότερα αυτοκίνητα (Supermini πχ) εύκολα βλέπεις 8-9άρια. Αλλά βέβαια άλλο το 11άρι άλλο το 8άρι....
Επίσης από κριτικές που διαβάζω το Ateqa έχει χειρότερη ηχομόνωση του Karoq. Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.
-
Όπως είχα γράψει, τους ζεστούς μήνες σε κίνηση σε πόλη με το 1.0 βενζίνη, όσο και να μην το πίστευαν κάποιοι έπαιζα στα 6,5 λίτρα. Σε θερμοκρασίες 5-10 βαθμών κελσίου, είχα ανέβει για το ίδιο προφίλ κίνησης στα 7,5 λίτρα και τώρα με κίνηση σε 0 βαθμούς +- 2 βαθμούς πάνω κάτω, έχω ανέβει στα 8,2 λίτρα για το ίδιο προφίλ κίνησης.
Να σημειώσουμε ότι στις καταναλώσεις παίζουν τα πάντα σημασία και μη βιάζεστε όλοι να βγάζετε τυφλά συμπεράσματα.
Το δεδομένο είναι ότι είναι εξαιρετικά νούμερα για τέτοιο αμάξωμα. Τα αναφέρουμε εδώ για να ξέρει ο κόσμος, άσχετα που μερικοί ενοχλούνται. Προσωπικά αυτό δεν το περίμενα κατά την απόφαση της αγοράς και σίγουρα δεν το επέλεξα γι' αυτό, αλλά συμβαίνει.
-
Πάμε αύριο κατα τις 6.00 το απόγευμα να ανέβουμε μαζι την Αλεξάνδρας και αν πετύχεις κάτω από 10 θα χτυπάω παλαμάκια! Και εγώ με 1.0 Karoq! 7,5 μόνο 6.30 το πρωί και στο κατέβα της!!!!
-
Όπως είχα γράψει, τους ζεστούς μήνες σε κίνηση σε πόλη με το 1.0 βενζίνη, όσο και να μην το πίστευαν κάποιοι έπαιζα στα 6,5 λίτρα. Σε θερμοκρασίες 5-10 βαθμών κελσίου, είχα ανέβει για το ίδιο προφίλ κίνησης στα 7,5 λίτρα και τώρα με κίνηση σε 0 βαθμούς +- 2 βαθμούς πάνω κάτω, έχω ανέβει στα 8,2 λίτρα για το ίδιο προφίλ κίνησης.
Να σημειώσουμε ότι στις καταναλώσεις παίζουν τα πάντα σημασία και μη βιάζεστε όλοι να βγάζετε τυφλά συμπεράσματα.
Το δεδομένο είναι ότι είναι εξαιρετικά νούμερα για τέτοιο αμάξωμα. Τα αναφέρουμε εδώ για να ξέρει ο κόσμος, άσχετα που μερικοί ενοχλούνται. Προσωπικά αυτό δεν το περίμενα κατά την απόφαση της αγοράς και σίγουρα δεν το επέλεξα γι' αυτό, αλλά συμβαίνει.
Sorry φίλος δεν σε πιστεύει κανένας τι να κάνουμε! ή κινηση που εννοείς εσύ είναι ότι υπάρχουν δίπλα σου αμάξια ή απλά δεν ισχύουν τα νούμερα σου.
Έχουμε δυστυχώς οδηγήσει αμάξια αυτού όγκου σε κίνηση ,δλδ καθε 30 δευτερόλεπτα να σταματάς , και τα 6.5 και 7 και 7.5 και 8 για αυτό το αμάξι απλά δεν υπάρχουν ! Αφαιρεις 3 λτ από κάθε νούμερο σου!
Ελπίζω υποψήφιοι αγοραστές να μην λάβουν σοβαρά τα νούμερα τους γιατί θα νιώσουν δυσάρεστη έκπληξη.
-
Τα έχουμε ξαναπεί και έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνομαι.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Κηφισίας και η Αλεξάνδρας.
Τα τούρμπο σύνολα, έχουν τεράστιες αποκλίσεις από οδηγό σε οδηγό, ανάλογα με το πόσο βουτάει κανείς το γκάζι. Προσωπικά με το Karoq, για κάποιο λόγο οδηγάω λιγότερο «σπορ» από το προηγούμενο Focus και ίσως αυτό οφείλεται στο τί σε εμπνέει το κάθε αυτοκίνητο. Σίγουρα οδηγώ πιο χαλάρα από ό,τι πριν, αλλά παραμένω στο τοπ 20% των γρηγορότερων στο δρόμο.
Το σταμάτα-ξεκίνα της Αθήνας ειδικά, για 10 συνεχόμενα χιλιόμετρα, δεν είναι ενδεικτικό προφίλ κίνησης για όλο τον ελληνικό οδηγικό πληθυσμό.
ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ και μετά κερνάω κοψίδια με τσίπουρο.
Skoda Karoq