-
Theonik ...χαχαχα απελπισμενος.
.....εχω μια ιδεα....
Τι θα λεγατε να πουμε για τα λιτρα του πορτ παγκαζ, εχει ενδιαφερον διοτι αν κρινουμε απο τα νουμερα του clio εχει πολυ ψωμι η κουβεντα
Next week τα εκατοστα του διαθεσιμου χωρου των γονατων των πισω επιβατων...
-
Theonik ...χαχαχα απελπισμενος.
Ε μα...!!! Το εξαντλήσαμε το θέμα!!! Χαχαχαχαχα!!!!
-
Είναι πολύ περισσότερο από αυτό που περιγράφεις Thin73. Αν θες να κατέβεις σε δύσκολη ώρα από ανατολικά μέσω Περιφερειακού (Άγιος Παύλος) ως τα Δικαστήρια, μπορεί να κάνεις άνετα 45' με 1η και άντε να βάλεις και 2α κάπου στην κατηφόρα του νοσοκομείο του Αγ Δημητρίου.
Εννοείται απλά έβαλα την παράμετρο του κέντρου που είπε ο Στεφάν. Με τον περιφερειακό δεν ασχολήθηκα.
Μπαίνω κάθε μέρα από την αρχή του στον Κ12 και πλέον με την ολοκλήρωση των έργων βγαίνω πριν την λαχαναγορά στην έξοδο για Ιωνία απόσταση 22 χλμ . Κανονικά χωρίς κίνηση είναι 20 λεπτά κινούμενος εντός ορίων ταχύτητας. Συνήθως κάνω από 30-35 και όταν σφίγγουν τα πράγματα 45-50 (τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα), όλα αυτά τώρα που τελείωσαν οι ανισσοπεδοι κόμβοι πρώτα δεν τολμούσα να το κάνω. Μια φορά την πάτησα και έκανα από Μαιάνδρου ως Μακρυγιάννη 45 λεπτά για απόσταση 1.5 χλμ!!! Σιχαθηκα την ζωή μου εκείνη την μέρα.
-
Καλησπέρα. Εχω πάρει μόλις ενα karoq ambition μεταχειρισμένο.
Θέλω να βάλω κάμερα οπισθοπορείας.
Εκανα μια ερωτηση στην αντιπροσωπεία και μου ειπαν 350 χωρις ΦΠΑ.
Εχω δει σε καταστήματα καμερα στο χερούλι με 70 ευρώ. Περιλαμβάνει και καλωδίωση.
Χρειάζεται κάτι άλλο έξτρα για να συνδεθει;
Γιατί είδα αγγελίες για καλωδίωση obd που είχαν τίτλo camera activator kai 170 ευρώ.
Είναι απαραίτητο?
-
Υπόψιν η καλωδίωση πως θα περάσει; ποιον θα αφήσεις να σου ξεκουμπωσει τόσα πλαστικά;
Αν θέλεις να πεις, τι μοτέρ κ τιμή;
-
Υπόψιν η καλωδίωση πως θα περάσει; ποιον θα αφήσεις να σου ξεκουμπωσει τόσα πλαστικά;
Αν θέλεις να πεις, τι μοτέρ κ τιμή;
Θα το ξεκουμπώσει δεν με πειράζει.
1.6 diesel.
Μπορεί να το κάνω και μόνος μου.
Σς fabia που εχω το εχωκάνει σε aftermarket
-
Καλησπέρα σε όλους,
Είπα να ξυπνήσω λίγο το νήμα. Καθώς μπαίνω σε διαδικασία αναζήτησης αυτοκινήτου σιγά σιγά, και το έχω στα υποψήφια το συγκεκριμένο, παρατήρησα ότι δεν υπάρχει πλέον ο diesel κινητήρας, τι έγινε τον καταργούν? Κι επίσης ο 1000αρης κατέβηκε στα 110 άλογα, αν και με ίδια ροπή με τον παλιό με τα 116, οπότε δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι δραματικά στην απόδοσή του... Όπως και να χει θα ήθελα να ακούσω σχόλια από κατόχους σχετικά με την απόδοση, την λειτουργία και την αξιοπιστία έως τώρα σε ένα βάθος χρόνου λίγων ετών που έχουν περάσει...
Είμαι για την έκδοση ambition με τον 1.0 ή τον 1.5. Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο δεν με συγκινεί, είναι απλά οκ, αλλά οι χώροι του για τις διαστάσεις του είναι ο κύριος παράγοντας που το κοιτάω, καθώς είμαστε τετραμελής οικογένεια. Κι επίσης τα κατά πλειοψηφία θετικά σχόλια που ακούγονται γενικώς. Γι αυτό θα θελα να ακούσω πιο φρέσκα σχόλια για το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Αν το μήκος δεν είναι περιορισμός και δεν θέλεις να μπαίνεις σε βατους χωματόδρομους, στα ίδια λεφτα παίρνεις νέο Skoda octavia.
Στον 1.5 χρόνο που το έχει (Karoq) σε 1.0 ένας φίλος, δεν έχει το παραμικρό θεμα
-
Έχω τον 1.0 ο οποίος είναι επακρής για οικογενειακή χρήση. Αυτή τη στιγμή όμως βλέπω ότι έχει ακριβύνει οπότε δεδομένης καλής προσφοράς στο 1.5 με 22.000-23.000 με Clima, αισθ. βροχής, ζάντες 17άρες κλπ νομίζω ότι συμφέρει πλέον ο 1.5.
Πέρασε από αντιπροσωπία και θα σου πουν αναλυτικά. Ο configurator δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Από αξιοπιστία θα δούμε. Εμένα μου έβγαλε πρόβλημα κλειδαριάς στον 1,5 χρόνο και θαμπώνουν τα κρύσταλλα στα φανάρια. Και τα δυο τα κάλυψε η εγγύηση. Από μηχανικά μέρη όλα καλά.
-
Παιδιά LED φώτα προσφέρονται ως extra?
Στην αντιπροσωπεία από χώρους όπως το είδα ήταν άνετο για ψηλούς αλλά νομίζω η νέα Octavia ίσως ακόμα πιο μεγάλη σε χώρους. Σίγουρα με προβλημάτισαν τα καθίσματά του, θεωρώ ότι δεν πρέπει να προσφέρουν καθόλου πλευρική στήριξη, τουλάχιστον στον σωματότυπό μου. Στην Octavia έκατσα καλύτερα και δεν είχε τα ErgoSeats.
-
Παιδιά LED φώτα προσφέρονται ως extra?
Ναι, εννοείται.
-
Αν το μήκος δεν είναι περιορισμός και δεν θέλεις να μπαίνεις σε βατους χωματόδρομους, στα ίδια λεφτα παίρνεις νέο Skoda octavia.
Στον 1.5 χρόνο που το έχει (Karoq) σε 1.0 ένας φίλος, δεν έχει το παραμικρό θεμα
Η αλήθεια είναι ότι το μήκος του octavia ξεφεύγει συν ότι δεν με τρελαίνει και τόσο, μου βγάζει κάτι πιο μεγαλίστικο. Όχι ότι το karoq είναι σούπερ νεανικό σχεδιαστικά, αλλά είναι πιο κοντά στα θέλω μου..
-
Έχω τον 1.0 ο οποίος είναι επακρής για οικογενειακή χρήση. Αυτή τη στιγμή όμως βλέπω ότι έχει ακριβύνει οπότε δεδομένης καλής προσφοράς στο 1.5 με 22.000-23.000 με Clima, αισθ. βροχής, ζάντες 17άρες κλπ νομίζω ότι συμφέρει πλέον ο 1.5.
Πέρασε από αντιπροσωπία και θα σου πουν αναλυτικά. Ο configurator δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Από αξιοπιστία θα δούμε. Εμένα μου έβγαλε πρόβλημα κλειδαριάς στον 1,5 χρόνο και θαμπώνουν τα κρύσταλλα στα φανάρια. Και τα δυο τα κάλυψε η εγγύηση. Από μηχανικά μέρη όλα καλά.
Σ ευχαριστώ για την απάντηση, κι εγώ αυτό έχω καταλάβει ότι αξίζει ο 1.5 πλέον. Θα το δω κι από κοντά τι τιμή θα βγει.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ και το καινούριο c4, το οποίο βγαίνει πιο οικονομικό με πιο πλήρη εξοπλισμό και σαφώς πιο φρέσκο αυτοκίνητο, αλλά οι χώροι του karoq για το μήκος του, και ειδικά των αποσκευών, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα τώρα με τα παιδιά.
Συνεχίζεται η αναζήτηση μέχρι να τα δω κι από κοντά και να δω ποιό θα με κερδίσει..
-
@drentzi Πολύ πιο φρέσκο το C4 αλλά όταν πάνω από την εταζέρα θα μπορέσεις στο Karoq να χωρέσεις καμιά 10αριά μπουφάν και πάνω στην εταζέρα του C4 λόγω coupe σχεδίασης ίσα που θα χωράει ένα καλσόν τότε θα εκτιμήσεις τους χώρους του!
Στην προσφορά του 1.5 με αυτά τα extra που δίνονται θεωρώ το Karoq πολύ ολοκληρωμένη επιλογή. Αν κάνεις υπομονή για το Facelift τότε σίγουρα (κατά τη γνώμη μου) θα έρχεται και με LED standard φώτα εμπρός.
Τώρα προτείνω άρα έκδοση Exclusive και βάζεις και κάμερα οπισθοπορείας μετά και είσαι άρχοντας (ή αρχόντισσα)!
-
Επειδή δεν παρακολούθησα full το θέμα, αναμενέται facelift Karoq σύντομα;
@Fanis75 ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Είμαι για νέο οικογενειακό αυτοκίνητο και το καροκ είναι ψηλά στη λίστα - θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτή την επιλογή.
Κατ’ αρχήν να πω πως θέλω το αυτοκίνητο για χρήση εντός και περιξ μικρής επαρχιακής πόλης για 10.000 χλμ. ετησίως.
Το σκεπτικό μου για να βάλω ψηλά στη λίστα το καρόκ βασίζεται στα εξής – ας με διοθρώσει κάποιος γιατί διατηρώ και εγώ αμφιβολίες. Πέρα από το γεγονός πως, παρά τον ημιάκαμπτο πίσω, τα test drive μιλάνε για ένα αυτοκίνητο που πατάει καλά στο δρόμο, δύο είναι οι σπουδαιότεροι λόγοι για να σκέφτομαι το καρόκ. Πρώτον, έχει μεγάλους εσωτερικούς χώρους και ταυτόχρονα οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι σχετικά μικρές. Δεύτερον, όπως προς έκπληξή μου διάβασα σε ορισμένα άρθα, το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο έως σήμερα – όπως είναι και το kodiaq. Και λέω προς έκπληξή μου γιατί έχω ακούσει διάφορα για την αξιοπιστία των vag.
Επί του προκειμένου, η αντιπροσωπεία δίνει με 23.770 ευρώ το ambition με έξτρα εξοπλισμό 17αρες ζάντες, CLIMATRONIC, αισθητήρα βροχής & λειτουργίας φώτων, σκούρα πίσω τζάμια (SUNSET) και κάμερα οπισθοπορείας.
Αυτό που με προβληματίζει όμως σε αυτή την προσφορά, είναι η έλλειψη συστημάτων ασφαλείας στο αυτοκίνητο (ACC, blindspot detection και lane assist κλπ). Για να πάρεις το πακέτο υποβοήθησης οδηγού premium που τα έχει αυτά, πρέπει να κάνεις παραγγελία. Εάν όμως πας στο διαμορφωτή και, πλέον των όσων δίνει η αντιπροσωπεία στα 23.770 ευρώ, βάλεις αυτό το πακέτο ασφάλειας τότε με τα ετσιθελικά(?) έξτρα ξεπερνάς τις 29.000 ευρώ – σημειωτέον πως στο ίδιο περίπου ύψος αγοράς φτάνει και το kuga με το αντίστοιχο πακέτο ασφάλειας.
Η -μεγάλη- διαφορά στην τιμή (πλέον των 5.000!! ευρώ) μεταξύ προσφορας και παραγγελίας, οφείλεται εν μέρει στο επιπλέον πακέτο ασφαλειας στην παραγγελία (1765 πλέον Τελών Ταξινόμησης) και εν μέρει στο γεγονός πως η φιξαρισμένη προσφορά της αντιπροσωπείας περιλαμβάνει και εκπτώσεις που δεν δίνονται σε παραγγελία.
Με δεδομένο πως το αντίστοιχο, και μάλλον καλύτερο, πακέτο ασφάλειας του kuga κοστίζει μόνο 1264 ευρώ (συν τα ΤΤ), αυτή η διαφορά με ξενερώνει. Και ρωτάω λοιπόν, αξίζουν τόσα παραπάνω χρήματα για το συγκεκριμένο πακέτο ασφάλειας?
-
Δεν έχει τίποτα από τα νέα ηλεκτρικά σύστημα ασφαλείας; Είσαι σίγουρος; Αν έχει τα βασικά τότε νομίζω είσαι οκ (lane assist, auto brake τα βασικότερα).
Πραγματικά το αυτοκίνητο έχει εκπληκτικούς χώρους για τις διαστάσεις του, δεν είναι τυχαίο ότι ήταν το μόνο VAG στην λίστα μου.
Το Kuga που λες είναι το αντίθετο, πολύ μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις (περίπου 23 πόντους μακρύτερο).
Είναι η χρονιά που βγάζουν όλοι καινούργια ή facelifted C suv, αν σε ενδιαφέρει η κατηγορία και σκέφτεσαι να ανέβεις στα 29.000€ για Karoq, θα έλεγα να δεις γενικότερα την αγορά σε κάποιο καινούργιο σχέδιο (πχ ολοκαίνουργιο Qasqai, νέα Tucson και Sportage) και ίσως να πας και σε λιγότερα χρήματα (γύρω στα 27.000) με περιλαμβανόμενα τα περισσότερα από τα συστήματα ασφαλείας, ή κάποιο από τα φθηνότερα (π.χ Grandland).
-
Για να πάρεις το πακέτο υποβοήθησης οδηγού premium που τα έχει αυτά, πρέπει να κάνεις παραγγελία. Εάν όμως πας στο διαμορφωτή και, πλέον των όσων δίνει η αντιπροσωπεία στα 23.770 ευρώ, βάλεις αυτό το πακέτο ασφάλειας τότε με τα ετσιθελικά(?) έξτρα ξεπερνάς τις 29.000 ευρώ – σημειωτέον πως στο ίδιο περίπου ύψος αγοράς φτάνει και το kuga με το αντίστοιχο πακέτο ασφάλειας.
Η -μεγάλη- διαφορά στην τιμή (πλέον των 5.000!! ευρώ) μεταξύ προσφορας και παραγγελίας, οφείλεται εν μέρει στο επιπλέον πακέτο ασφαλειας στην παραγγελία (1765 πλέον Τελών Ταξινόμησης) και εν μέρει στο γεγονός πως η φιξαρισμένη προσφορά της αντιπροσωπείας περιλαμβάνει και εκπτώσεις που δεν δίνονται σε παραγγελία.
Με δεδομένο πως το αντίστοιχο, και μάλλον καλύτερο, πακέτο ασφάλειας του kuga κοστίζει μόνο 1264 ευρώ (συν τα ΤΤ), αυτή η διαφορά με ξενερώνει. Και ρωτάω λοιπόν, αξίζουν τόσα παραπάνω χρήματα για το συγκεκριμένο πακέτο ασφάλειας?
καλησπέρα σου φίλε μου
Το Karoq πολύ καλό ναι
αλλά εν συντομία η απάντηση ειναι σιγουρα οχι, οταν φτανεις αυτα τα χρήματα παίζουν και καλύτεροι παίχτες απο το KAROQ ανεφερες KUGA και αναφέρθηκαν από αλλο φίλο ήδη τα νεα μοντελα TUCSON και QASKAI είναι μεν ποιο μεγαλά λίγο σε διαστάσεις αλλά είναι περίπου εκει σε τιμή και καλύτερα αυτοκίνητα
Αν θες Karoq καλύτερα να πας με το πακέτο της αντιπροσωπείας με τις εκπτώσεις αλιώς δεν αξιζει
-
[quote=Dublin]
Δεν έχει τίποτα από τα νέα ηλεκτρικά σύστημα ασφαλείας; Είσαι σίγουρος; Αν έχει τα βασικά τότε νομίζω είσαι οκ (lane assist, auto brake τα βασικότερα).
Line assist δεν έχει. Στο βασικό εξοπλισμό έχει multi-collision brake - είναι το ίδιο με το auto brake?
Το ACC και το blindspot ditection δεν είναι απαραίτητα?
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πράγματι υπάρχουν εναλλακτικές.
Όμως το κούγκα μου φαίνεται μεγάλο για χρήση μέσα στην πόλη - θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην οικογένεια.
Για το qq ακούω διάφορα κυρίως για την συναρμολόγηση (κουδουνίστρα?). Το καλό με αυτό πάντως είναι πως έχει πλεόν από τη βασική έκδοση όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας!!
Τα tucson και sportage (το νέο) είναι όντως αξιοπιστα και ευρύχωρα αυτοκίνητα, έχουν όμως επιθετική και αχρειάστα λεπτομερή σχεδιάση - διαφορετικά θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου.
Skoda Karoq