-
Δε γλιτώνεις πολλά λεφτά. Το 1.0 115 όταν ρώτησα κοστίζει (με το κλειδί στο χέρι) 14.200. Βάλε και άλλα 500 την 8ιντση οθόνη (που είναι εντυπωσιακή) και πάμε στα 14700. Προφανώς το αυτοκίνητο που πόσταρες είναι λίγο πιο πλούσιο (τεμπέλης ας πούμε που είναι εξτρά και δεν ξέρω τι άλλο) αλλά δεν αξίζει να πάρεις ένα τούρμπο που έχει κάνει 4000 πολύ κακά πρώτα χιλιόμετρα για να γλιτώσεις λιγότερα από 1000 ευρώ.
-
Δε γλιτώνεις πολλά λεφτά. Το 1.0 115 όταν ρώτησα κοστίζει (με το κλειδί στο χέρι) 14.200. Βάλε και άλλα 500 την 8ιντση οθόνη (που είναι εντυπωσιακή) και πάμε στα 14700. Προφανώς το αυτοκίνητο που πόσταρες είναι λίγο πιο πλούσιο (τεμπέλης ας πούμε που είναι εξτρά και δεν ξέρω τι άλλο) αλλά δεν αξίζει να πάρεις ένα τούρμπο που έχει κάνει 4000 πολύ κακά πρώτα χιλιόμετρα για να γλιτώσεις λιγότερα από 1000 ευρώ.
Δεν ειναι μονο ο τεμπελης.. ειναι τα προβολακια ομιχλης to cruise control τα θερμαινομενα καθισματα ( δεν με πολυ ενδιαφερει αυτο) οι 16 αρες ζαντες αλουμινιου και νομιζω ειναι και αλλα. Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι θα παρω καινουργιο χωρις να ειναι καινουργιο... ασχημη αισθηση
-
Μια χαρά φαίνεται. Σε 4000 χλμ τι να προλάβει να πάθει το αμάξι.. Πόσο έχει καινούριο όπως το βλέπουμε? Για 1000 ευρώ δεν αξίζει, αν ήταν 2000+ οκ εκεί να το πάρεις.
-
Το έχω οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...
-
Το έχω οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο..
και?πως σου φανηκε? ελπιζω να σουν ευπρεπης και κοσμιος
Μια χαρά φαίνεται. Σε 4000 χλμ τι να προλάβει να πάθει το αμάξι.. Πόσο έχει καινούριο όπως το βλέπουμε? Για 1000 ευρώ δεν αξίζει, αν ήταν 2000+ οκ εκεί να το πάρεις.
Νομιζω ειναι γυρω στα 2000-2500 η διαφορα..
-
Γενικά είμαι fan του νέου Ibiza, και λογικά θα είμαι σύντομα και ιδιοκτήτης ενός. Πάντως για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, να έχεις υπόψη ότι ήταν μέρος προωθητικής ενέργειας που έγινε με το λανσάρισμα, οπότε είναι από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν, και η αρχική τιμή του ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ ανταγωνιστική (άρα μπορεί η τιμή που σου κάνουν να μην είναι τρελή ευκαιρία). Επίσης, η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία δε μου έχει δώσει ποτέ αυτοκίνητο για test drive χωρίς πωλητή, οπότε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ίσως να μην είναι πολύ κακοποιημένο.
-
Γενικά είμαι fan του νέου Ibiza, και λογικά θα είμαι σύντομα και ιδιοκτήτης ενός. Πάντως για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, να έχεις υπόψη ότι ήταν μέρος προωθητικής ενέργειας που έγινε με το λανσάρισμα, οπότε είναι από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν, και η αρχική τιμή του ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ ανταγωνιστική (άρα μπορεί η τιμή που σου κάνουν να μην είναι τρελή ευκαιρία). Επίσης, η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία δε μου έχει δώσει ποτέ αυτοκίνητο για test drive χωρίς πωλητή, οπότε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ίσως να μην είναι πολύ κακοποιημένο.
Νταξει θα πρεπει ομως να το βαζουμε πλαι στις σημερινες τιμες γιατι τωρα θα αγοραστει το αυτοκινητο
-
Δε συμφωνώ. Έτσι δίνεις μεγάλο περιθώριο κέρδους στον πωλητή και παραβλέπεις το γεγονός ότι ουσιαστικά πρόκειται για μοντέλο προπαραγωγής.
-
Χωρίς καμιά διάθεση μομφής προς το συμπαθέστατο μικρό κ την εταιρία, ακουγα πριν λίγο τη διαφήμιση τιυ νέου Ibiza και έλεγε: χωροι μεγαλύτερης κατηγορίας, φώτα full LED, οθόνη αφής 8 ιντσών, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και τεχνολογία full link!
Και διαπιστώνω ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ στη σημερινή εποχή...
Τροφή για γενικότερη σκέψη... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Χωρίς καμιά διάθεση μομφής προς το συμπαθέστατο μικρό κ την εταιρία, ακουγα πριν λίγο τη διαφήμιση τιυ νέου Ibiza και έλεγε: χωροι μεγαλύτερης κατηγορίας, φώτα full LED, οθόνη αφής 8 ιντσών, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και τεχνολογία full link!
Και διαπιστώνω ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ στη σημερινή εποχή...
Τροφή για γενικότερη σκέψη...Ολες οι εταιρείες και ολες οι διαφημίσεις αυτό λένε. Και όχι μόνο Ελλάδα, αλλά παντού. Απλά είναι σημεία των καιρών. Γι'αυτό και εμείς που ψάχνουμε κυρίως και πρώτιστα για οδηγικά χαρακτηριστικά, είμαστε οι περίεργοι, οι μαγκούφηδες, οι 'τι-ψάχνεις-να-βρεις-τώρα'.
Τελευταία διαφήμιση που θυμάμαι εγώ να μιλάει και να εστιάζει σε οδηγικά χαρακτηριστικά και 'σχέση πάθους' ήταν το 2004 για το RX8
Βέβαια για να μην τα παραλέμε και γινόμαστε όντως 'γεροπαράξενοι', δεν νομίζω ότι υπήρχαν πολλές διαφημίσεις το '80 ή το '90 που να μίλαγαν για το πόσο καλή οδηγική συμπεριφορά ή πόσο καλά ντριφτάρει το όχημα (πλην κάποιες της Citroen για τα υδροπνευματικά, γιατί αυτό ήταν το main selling point)....
-
Υπάρχουν και σήμερα διαφημίσεις που εστιάζουν ή υπονοούν οδηγικό πάθος (μου έρχονται στο νου οι της AR και BMW). Το πρόβλημα είναι και νομικό πλέον. Πριν λίγα χρόνια κόπηκε στο Η.Β. διαφήμιση της BMW γιατί προήγαγε δήθεν το speeding...
-
Σημεία των καιρών Βασίλη, όπως είπε και ο Αντώνης.
Βέβαια η BMW είχε κορυφαίες διαφημίσεις σχετικά με την απόλαυση της οδήγησης, το 'sheer driving pleasure' 'joy' κλπ.
Μια από τις κορυφαίες και αγαπημένες μου (και η Mercedes μπορεί να προσφέρει (deliver στα Αγγλικά) οδηγική απόλαυση):
https://goo.gl/images/zESHuQΣημερα που πολύς κόσμος περνάει περισσότερη ώρα καθηλωμένος στην κίνηση παρά στο να οδηγεί, ζητάει τέτοιες ευκολίες που του απλοποιούν την καθημερινή μετακίνηση. Επίσης, πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι αρκετά καλά στον δρόμο. Σαφώς υπάρχουν και τα οδηγικά ενδιαφέροντα (που απασχολούν εμάς στο φόρουμ και άλλο 5-10% των αγοραστών), αλλά και αυτά θέλουν και κάποια gadgets για να πουλήσουν. Ακόμα και η BMW έχει αρχίσει να δίνει έμφαση στο infotainment.
-
-
Πήγα κι είδα σήμερα το Ibiza από κοντά-γιατί όταν πήγα στην έκθεση είχε χαμό και δεν μπόρεσα-, στην αντιπροσωπεία στη Λ.Κηφισίας.Είχε ένα FR 115hp κι ένα Reference 75hp.
Αρκετά όμορφο το FR μέσα-έξω.Αντίθετα,πιο φθηνό και μουντό έδειχνε το Reference,μην έχοντας κάποια διακοσμητικά στοιχεία όπως το FR (π.χ. μαύρη φάσα,8' οθόνη,ασημένια φιλέτα στους αεραγωγούς) που έσπαγαν τη μονοτονία των πλαστικών.Παρ'όλα αυτά,φαίνονταν καλής ποιότητας και συναρμογής.
Έπαιξα λίγο και με τις αλλαγές ταχυτήτων κι έστω και με στατικό αμάξι,ο επιλογέας μου άφησε άριστη εντύπωση (καλύτερη και από το Fiesta,ακόμη κι από παραπάνω κατηγορίας αυτοκίνητα).
Οι χώροι σίγουρα είναι top (επίσης μεγαλύτεροι από μοντέλα τύπου Giulietta,BMW 1,Focus,Megane κ.ά.).Μάλιστα επειδή είχε κι ένα fl Leon FR,πίσω μου φάνηκαν ισάξιοι (επί τη ευκαιρία είδα και το Leon.Πολύ καλή ποιότητα, καλύτερη από του Ibiza και σε πιο βολική θέση η οθόνη infotainment στην κονσόλα).
Γενικώς,-αν και την είχα κάπως παρεξηγήσει ως μάρκα τη SEAT λόγω παλαιότερης εμπειρίας μου*****-,τη βλέπω αναβαθμισμένη,αρκετά αξιόλογη και τώρα θα αποτελούσε άνετα μια από τις πιθανές επιλογές μου.***** Πριν από ~ 13 χρόνια είχα για λίγο καιρό ένα Ibiza FR 1.8 20VT. Θαυμάσιος κινητήρας,το καλύτερο κιβώτιο ταχυτήτων που έχω οδηγήσει (ευτυχώς αυτό φαίνεται πως διατηρείται και στο υπάρχων μοντέλο ), αλλά το τότε πλαίσιο και στήσιμο του όπως έχω ξαναπεί,δε μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις,με απότομες αντιδράσεις,σα να μη σήκωνε την ιπποδύναμη του.Βέβαια,ήμουν κι εγώ πιο νέος και πιο άπειρος τότε,στην 1η φορά που οδηγούσα turbo.
-
Παιδιά μια απορία.Αν το ibiza έχει φώτα full led και προβολείς ομίχλης οι δεύτεροι έχουν το συστημα cornering?Κάπου είχα διαβάσει οτι το αντίστοιχο leon όταν έχει τα full led φώτα τα προβολακια δεν ανάβουν όταν στρίβουμε.Επίσης κάποια άποψη για την κατανάλωση του 1000αρι tsi κυρίως των 95 ίππων που με ενδιαφέρει.
-
Και κάτι ακόμα που αφορα ολους όσους έχουν τούρμπο αυτοκίνητο.Ισχυει οτι ο κινητήρας θέλει ζεσταμα/κρύωμα όπως συνέβαινε στα παλιά τούρμπο;
-
Ισχυει οτι ξεκινας ρολαριστος και χαλαρες αλλαγες μεχρι να πιασει θερμοκρασια και λιγο πριν φτασεις στο σπιτι σου χαλαρωνεις το τσιτωμα ωστε να πεσει η θερμοκρασια. Σβηνεις και νανι
-
Στον επίσημο τιμοκατάλογο λέει πως οι εκδόσεις xcellence και FR με φώτα αλογόνου και Led ημέρας,έχουν προβολείς ομίχλης με cornering.Δες στον εξωτ. εξοπλισμό εδώ: http://www.seat.gr/content/dam/countrie ... 071117.pdf
Για το turbo,ισχύει ότι είπε ο Nikos Golf.
-
Nαι τον έχω δει τον κατάλογο.Αλλά γράφει για φώτα αλογονου. Στα full led ισχυει το ίδιο.Απλα θιγω αυτό το θέμα γιατί μου την σπάει αυτό το άναψε/Σβήσε στις στροφές με όλα τα επακόλουθα για τις λάμπες του αυτοκινήτου.
-
Τιποτα δε παθαινουν
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)