-
Και αυτο που βαζουμε στα σιδερα ατμου , απιονισμενο ειναι. Εσυ λες να μην βαζουμε ουτε για τα πιτσιλιστήρια των υαλοκαθαριστήρων τετοιο?
Στο εμποριο δεν βρισκεις τιποτε αλλο εκτος απο απιονισμενο.Ρε που φτασαμε..... θα καθομαστε να μαζευουμε το νερο απο το a/c
Προσωπικά πιστεύω πως η ζημιά στα πιτσιλιστήρια είναι 'σίγουρη' αν βάζεις συνέχεια απϊονισμένο, και περιπτώσεις που παρατηρούνταν φθορές και στα πλαστικά κάτω απ' το κρύσταλο έχω δει. Αλλά δε μπορείς να ξέρεις τί ακριβώς πλαστικό έχει χρησιμοποιήσει ο κάθε κατασκευαστής, υπάρχουν δεκάδες είδη, κάποια είναι ανθεκτικά. Συνήθως όμως όπου υπάρχουν λαστιχάκια, αυτά φθείρονται απ' την 'οξύτητα' του απϊονισμένου... Εγώ από καθαρή βρύση βάζω στους καθαριστήρες, μόνο νερό (δεν έχουμε παγετό εδώ που είμαι, και είδα οτι και έτοιμο διάλυμμα που μου είχε δώσει φίλος, γλιτσιαζε στις ζέστες).
-
Εσεις, βρυσης βαζετε?
Εγώ ναι.
-
Εσεις, βρυσης βαζετε?
Σπάνια έχει χρειαστεί να συμπληρώσω νερό σε κάποιο αυτοκίνητό μου. Όποτε έχει χρειαστεί όμως, ναι έχω βάλει βρύσης, απλά πάντα είχα φίλτρο σε όλες μου τις βρύσες, οπότε έχει λιγότερα άλατα.
-
Παρέλαβα κι εγώ επιτέλους το κουβαδάκι μου μετά από 5 μήνες αναμονή!
Εντυπώσεις προσεχώς!
-
Εντυπώσεις προσεχώς!
Καλοτάξιδο, καλά χιλιόμετρα! πήγε τόσο λόγο ειδικής παραγγελίας ή λόγο covid? Σε είχαν ενημερώσει για την αργοπορία?
-
Ernest wrote:
Εντυπώσεις προσεχώς!
Καλοτάξιδο, καλά χιλιόμετρα! πήγε τόσο λόγο ειδικής παραγγελίας ή λόγο covid? Σε είχαν ενημερώσει για την αργοπορία?
Σε ευχαριστώ πολύ! Είχα βάλει ειδική παραγγελία τέλος Φεβρουαρίου με παράδοση Μάιο, αλλά μετά προέκυψε ο κορονοιός. Τελικά το όχημα έφτασε Ελλάδα τέλος Ιουλίου και παρέλαβα σήμερα.
-
Με γεια! Θα ήθελα πραγματικά να δω διαφορές αυτού του οχήματος με το C3 Aircross που πήρα τελικά, και μοιράζονται τα μηχανικά μέρη. Είχε κι αυτό προσφορά, στο αυτόματο ντηζελ αρκετά καλή η τιμή του Edition 2020, αλλά έλειπαν πράγματα, μπάρες οροφής αισθητήρες κάμερα και συρόμενο πίσω κάθισμα και δε θυμάμαι τί άλλο, αλλά αν τα έβαζες πέρναγε τα 24 χιλιάρικα και δεν προχώρησα (ήθελε και μήνες αναμονή). Μετά βγήκε το Aircross με όλα αυτά στην ίδια περίπου τιμή, και η αλήθεια είναι η αισθητική του Citroën μου αρέσει περισσότερο, αν και το Opel έχει λίγο πιο συντηρητικό αλλά 'αρχοντικό' σαλόνι...
-
Εντυπώσεις προσεχώς!
Καλοτάξιδο φίλε, να είστε υγιείς να το χαίρεστε
-
Καλοταξιδο! Πολλά καί απροβληματιστα χιλιόμετρα!!!
-
Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη για τις ευχές! Αισίως το Opelάκι μου έγραψε τα πρώτα του 650χλμ.
Υπενθυμίζω, 1.2 130ps αυτόματο, Edition 2020, model year 2020.5, χρώμα Nautic Blue (μεταλλικό διπλής επίστρωσης, χωρίς έξτρα χρέωση).
Built to order, ο επιπλέον εξοπλισμός που επέλεξα ήταν: εργοστασιακός συναγερμός, ρεζέρβα αντί για κιτ επισκευής, πακέτο ασφάλειας (Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης,Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης & Ανίχνευση Πεζών) και το Park & Go Pack II (Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, Προειδοποίηση τυφλού σημείου, Προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος, Κάμερα οπισθοπορείας). Τέλος, δεν διάλεξα την διχρωμία με την μαύρη οροφή και άλλαξα το φινίρισμα της ζάντας από Technical Grey σε Titan Gloss. Αρχική τιμή διαμόρφωσης 22,420€, τελική τιμή με προωθητική ενέργεια 19,900€, τιμή με το κλειδί στο χέρι 20,200€.
Για αρχή θα γράψω δυο πραγματάκια και θα επανέλθω με επιπλέον εντυπώσεις. Πρώτα, το χρώμα: για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, το πετύχαμε, αν και δεν το είχαμε δει πουθενά, είναι καινούριο! Δεν υπάρχει άνθρωπος να το είδε και να μην σχολίασε πόσο του άρεσε...(περί ορέξεως βέβαια...) ΔΕΝ μωβίζει, ΔΕΝ είναι πάρα πολύ σκούρο να μοιάζει με μαύρο, παίζει πολύ με τις ακτίνες του ήλιου, γενικά, έχει προσωπικότητα. Και οι ζάντες πολύ μας άρεσαν!
Δεύτερο, κατανάλωση: μόλις παρέλαβα, φούλαρα με 98άρα Shell,δεν ήταν βέβαια τελείως άδειο, ούτε ο βεζινάς πίεσε πολύ και πήρε 40 λίτρα (Θεωρητικά παίρνει 45). Έκανα 650χλμ σε εθνική οδό (συνήθως 120 με cruise control), επαρχιακούς δρόμους, αλλά και μέσα σε πόλη (Λάρισα), με αρκετά από αυτά με clima on. Τελική ένδειξη στο trip computer 6.7l/100km. Άναψε λαμπάκι και μου δείχνει υπολειπόμενα άλλα 50χλμ. Not bad νομίζω, αλλά θα πάμε και καλύτερα, το μοτέρ είναι άστρωτο...
Ουφ, αυτά τα ολίγα για την ώρα, to be continued...
-
Καλορίζικο! Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχετε!
-
Καλοτάξιδο εύχομαι, να το χαρείτε με Υγεία. Το χρώμα είναι πάρα πολύ ωραίο, εύγε για την επιλογή σας!
-
Πολύ όμορφα με γεια! Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις
-
Καλοτάξιδο!πολύ όμορφο!
-
Πολύ καλή αγορά! Όμορφο και εύχομαι και καλοτάξιδο!
-
Καλοτάξιδο και ατρακαριστο
-
Φίλε Ernest ανέβα Μεγαλόβρυσο Αγιάς να τα βγάλουμε φώτο :))
-
Πρώτα από όλα να απολαύσεις αυτήν τη φοβερή αίσθηση του καινούργιου και μετά δώστου να καταλάβει σε (εύχομαι απροβλημάτιστα) χιλιόμετρα!
-
Πραγματικα πολυ ωραια η 'κουρσα' σου..
το χρωμα με τη ζαντα ταιριαξαν...πολυ καλη επιλογη...
καλοριζικο,καλοταξιδο,ασφαλη χλμ να εχεις.... Λαρισα -Πατριδα
-
Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη για τις ευχές! Αισίως το Opelάκι μου έγραψε τα πρώτα του 650χλμ.
Υπενθυμίζω, 1.2 130ps αυτόματο, Edition 2020, model year 2020.5, χρώμα Nautic Blue (μεταλλικό διπλής επίστρωσης, χωρίς έξτρα χρέωση).
Built to order, ο επιπλέον εξοπλισμός που επέλεξα ήταν: εργοστασιακός συναγερμός, ρεζέρβα αντί για κιτ επισκευής, πακέτο ασφάλειας (Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης,Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης & Ανίχνευση Πεζών) και το Park & Go Pack II (Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, Προειδοποίηση τυφλού σημείου, Προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος, Κάμερα οπισθοπορείας). Τέλος, δεν διάλεξα την διχρωμία με την μαύρη οροφή και άλλαξα το φινίρισμα της ζάντας από Technical Grey σε Titan Gloss. Αρχική τιμή διαμόρφωσης 22,420€, τελική τιμή με προωθητική ενέργεια 19,900€, τιμή με το κλειδί στο χέρι 20,200€.
Για αρχή θα γράψω δυο πραγματάκια και θα επανέλθω με επιπλέον εντυπώσεις. Πρώτα, το χρώμα: για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, το πετύχαμε, αν και δεν το είχαμε δει πουθενά, είναι καινούριο! Δεν υπάρχει άνθρωπος να το είδε και να μην σχολίασε πόσο του άρεσε...(περί ορέξεως βέβαια...) ΔΕΝ μωβίζει, ΔΕΝ είναι πάρα πολύ σκούρο να μοιάζει με μαύρο, παίζει πολύ με τις ακτίνες του ήλιου, γενικά, έχει προσωπικότητα. Και οι ζάντες πολύ μας άρεσαν!
Δεύτερο, κατανάλωση: μόλις παρέλαβα, φούλαρα με 98άρα Shell,δεν ήταν βέβαια τελείως άδειο, ούτε ο βεζινάς πίεσε πολύ και πήρε 40 λίτρα (Θεωρητικά παίρνει 45). Έκανα 650χλμ σε εθνική οδό (συνήθως 120 με cruise control), επαρχιακούς δρόμους, αλλά και μέσα σε πόλη (Λάρισα), με αρκετά από αυτά με clima on. Τελική ένδειξη στο trip computer 6.7l/100km. Άναψε λαμπάκι και μου δείχνει υπολειπόμενα άλλα 50χλμ. Not bad νομίζω, αλλά θα πάμε και καλύτερα, το μοτέρ είναι άστρωτο...
Ουφ, αυτά τα ολίγα για την ώρα, to be continued...
Πολύ όμορφη η επιλογή του χρώματος! Σου εύχομαι κι εγώ από μεριάς μου να το ευχαριστηθείς και να έχεις πολλά, απροβλημάτιστα και ασφαλή χλμ.
Αναφορικά με την κατανάλωση, για τέτοια διαδρομή είδες σχετικά ψηλό νούμερο αλλά με το που στρώσει το μοτέρ σου θα είσαι κοντά στο 1lt κάτω στις ίδιες συνθήκες. Το θυμάμαι και από το δικό μου όπου στο 1ο φουλάρισμα είχα κοντά στο 7.3 στο trip και στο επόμενο ήμουν ήδη στο 6.9 σε μεικτές συνθήκες οδήγησης κυρίως εντός πόλης.
Opel Crossland X