-
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Από το τίποτα καλό είναι αλλά προτιμώ τα κανονικα υποβραχιόνια με χωρό από κάτω, αυτό είναι λίγο φτηνιάρικο
-
@cirus said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Από το τίποτα καλό είναι αλλά προτιμώ τα κανονικα υποβραχιόνια με χωρό από κάτω, αυτό είναι λίγο φτηνιάρικο
Όλο γκρίνια είστε!Υποβραχιονιο βάλαμε,τώρα έχει σειρά η χειρολαβή για τον συνοδηγό ,στο μοντέλο του 27!
-
Έχει στον συνοδηγό, (λογικά) !!! Αυτό που βλέπεις είναι του οδηγού
-
Έχει στον συνοδηγό, (λογικά) !!! Αυτό που βλέπεις είναι του οδηγού
Έχεις δίκιο!!Δεν θυμάμαι αλήθεια αν είχε στης γυναίκας !
-
Γενικά το αυτοκίνητο, το σημερινό, ζυγίζει 910 κιλά με όλα μέσα.
Αυτό σημαίνει πως ένα αντίστοιχο του ανταγωνισμού με 1230-1250 κιλά χρειάζεται 110 άλογα απλά για να κινηθεί το ίδιο γρήγορα με τα 82 άλογα του swift. Πόσο μάλλον με τα 90 του pre fl, όπου θα ήθελε 120 άλογα για να κινηθεί το ίδιο άνετα με ένα μικρό swift.
Δηλαδή όσο η 147 1,6λ με 120 άλογα. Δεν ήταν και αργή αλλά ούτε και πολύ γρήγορη. Ήταν απλά μια χαρά.
Από την άλλη για να συμβεί αυτό θα καταναλώσει από 1,5-3,5 λίτρα/100 χλμ παραπανω από το swift. Στην πράξη η κατανάλωση για το 4 κύλινδρο με τη μικρή μπαταρία και με τα 90 άλογα είναι 4,8-5,5λ. Εκεί έχει κλειδώσει. Ποιο αυτοκίνητο με 1200 κιλά και 120 άλογα έχει τέτοια κατανάλωση; Ίσως από 7,5-9λ θα ήταν μια ρεαλιστική τιμή.
Το νέο λένε θα ειναι 3 κύλινδρο με λιγότερες τριβές και μεγαλύτερη μπαταρία στο mhev σύστημα και ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση! Τολμώ να προβλέψω από 4-4,8λ μια ρεαλιστική τιμή.
Μη σας ξεγελά μονάχα ένα νούμερο αλλά να βλέπετε όλο το γινόμενο.
Για αυτό και αναφέρω ότι το αυτοκίνητο ταξιδεύει υπερανετα και γενικότερα είναι μια χαρά αυτοκινητάκι.Ενώ στις στροφές, όντας θερμικο αυτοκίνητο, είναι προφανές πως το swift θα είναι πιο διασκεδαστικό όχι μονάχα λόγω του στησίματος του αλλά και λόγω της σημαντικά μικρότερης μάζας που σημαίνει μικρότερη αδράνεια, και φυγόκεντρες δυνάμεις. Για αυτό αναφέρω ξανά και ξανά πόσο άμεσο μπροστινό τμήμα έχει. Αλλάζει κατεύθυνση ακαριαία χωρίς να χαζεύει όπως τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που έχουμε συνηθίσει. Στην αρχή μάλιστα θέλει προσοχή.
Θα χάνει όμως στην απόσβεση επειδή τα ελαφριά αυτοκίνητα δεν συμπιέζουν όπως πρέπει τα αμορτισέρ και τα ελαστικά τους στις λακούβες όπως συμβαίνει στα βαρύτερα αυτοκίνητα και έτσι τις μικρό λακούβες τις νιώθεις ένα κλικ η και δύο σε κάποιες φορές πιο έντονα.
-
Το κρίμα είναι ότι δεν σκαλίζει ούτε τον παλιό 1.0t αλλά επιμένει ατμοσφαιρικά.
-
@dimitrioskosmas said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@storm said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@poliviosfp said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Ρε παιδιά πώς είναι έτσι;
Ακολουθεί την νέα σχεδιαστική τάση της Suzuki των τελευταίων χρόνων:
"Κάθε πέρυσι και καλύτερα..."Μηχανικά όμως θα ξυρίζει ακόμη και με τα 83 άλογα και θα είναι φουλ αξιόπιστος ο κινητήρας.
Κουλτούρα δικύκλων Suzuki.Σίγουρα θα είναι αξιόπιστο με 82 ατμοσφαιρικούς ίππους, αυτό έλειπε
Απλά με 82 ίππους δεν ξύρισε κανείςΑνάλογα πως το βλέπει ο καθένας. Το δικό μου Swift μηχανικά ξύριζε που ήταν 101 άλογα.
Το σημερινό από ότι βλέπω έχει 0-100 κάπου στα 13'' και τελική κάπου στα 180km/h. Μια χαρά για 83 άλογα σε 865 κιλά.Και θεωρώ ποιο σβέλτο το Swift από κάτι τουρμπάτα που μέχρι να ξυπνήσει το τούρμπο, το Ιαπωνικό έχει φθάσει στο επόμενο φανάρι. Άλλωστε το ζω και με το δικό μου, το Ισπανικό βόδι.
-
Γενικά το αυτοκίνητο, το σημερινό, ζυγίζει 910 κιλά με όλα μέσα.
Αυτό είναι το αυτόματο. Το χειροκίνητο είναι στα 865κιλά. Πανάλαφρο.
-
Νομίζω η βασική έκδοση ζυγίζει τόσο, δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια.
Γενικά σκέψου με 90 άλογα πως πάει....
Όλοι κοιτούν τα άλογα και κανεις το βάρος.
-
Το σημερινό από ότι βλέπω έχει 0-100 κάπου στα 13'' και τελική κάπου στα 180km/h. Μια χαρά για 83 άλογα σε 865 κιλά.
Στο 0-100 έχει θέμα η suzuki. Το μετράει με διαφορετικό τρόπο.
Εχω την αίσθηση ότι η επιτάχυνση παίζει φορολογικό ρόλο σε καποιες χώρες και στην Ιαπωνία οπότε το υποβαθμίζουν.
Αυτό με τα 90 άλογα εχει 10,5" στο 0-100 με μετρητή gps. Πες 11 αυτό με τα 82 άλογα.
(Και με δύο αλλαγές, ενώ στα fiesta με 100 άλογα γράφει ίδιο χρόνο με μια αλλαγή λόγω μακρύ κιβωτίου)
Σαν αίσθηση ποτέ δεν νιώθεις ότι το αυτοκίνητο δεν εχει δύναμη, το αντίθετο. Κινείσαι με 3η σχέση ακόμα και με 20-25 χλμ/ώρα χωρίς να τρέμει, με 35-40χλμ μπορείς να βάλεις και 5η σχέση και να μη ρεταρει.
-
Ότι είναι κάτω από 13'' στα 0-100 με ατμοσφαιρικό κινητήρα το θεωρώ σβέλτο αυτοκίνητο. Το βάρος παίζει τεράστιο ρόλο, όπως επίσης και ο κινητήρας.
Κοιτούσα πριν λίγο το i20 1200cc.
84 άλογα, 1013 κιλά, 0-100 13,1'' και τελική 173km/h.
Τη μέγιστη ροπή την βγάζει στις 4200στροφές, όταν το Swift την βγάζει στις 2800στροφές. Πολύ χαμηλά, για αυτό και φεύγει αέρα/πατέρα.Για μένα πάντα τα Suzuki ήταν ιδιαίτερα σβέλτα αυτοκίνητα.
-
Εμένα τη μέγιστη τη βγάζει στις 4400 νομίζω. Όπου σε εκείνη την ταχύτητα ταξιδεύει με 155χλμ/ώρα και 7-7,5 λιτρα/100χλμ!!!
Έχει την παλιότερη χαρτογράφηση
Πρέπει να το οδηγήσεις θα σου θυμίσει πολύ το 206.
Σαν το 1.6 xsi είναι με καλυτερη θέση οδήγησης. Εσύ ξέρεις από αυτά οπότε καταλαβαίνεις. -
τα συγχρονα turbo ξυπνανε νωρις
ροπη χαμηλα, οικονομια, επιδοσειςhttps://www.4troxoi.gr/dokimes/dokimazoyme-to-neo-hyundai-i20-1-0t-100-ps-6mt/
ξυπνηστε.... με ατμόσφαιρα δεν ξυριζει κανεις
-
Από το 2009, 4 τούρμπο αυτοκίνητα, όσο να'ναι έχω και εγώ κάποια εμπειρία. Όπως επίσης και από πολλά ατμοσφαιρικά.
Το μόνο τούρμπο που θα έλεγα ότι ήταν σβέλτο ήταν το 207GT αν και αυτό στις χαμηλές σερνόταν.
Όλα τα άλλα (Fabia TSi, C3 Aircross και Leon TSi) σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι βάζουν φωτιά στο δρόμο. Κάτι το βάρος, κάτι ο κινητήρας, κάτι η σχεδίαση όλα παίζουν ρόλο. -
Το σημερινό από ότι βλέπω έχει 0-100 κάπου στα 13'' και τελική κάπου στα 180km/h. Μια χαρά για 83 άλογα σε 865 κιλά.
Στο 0-100 έχει θέμα η suzuki. Το μετράει με διαφορετικό τρόπο.
Εχω την αίσθηση ότι η επιτάχυνση παίζει φορολογικό ρόλο σε καποιες χώρες και στην Ιαπωνία οπότε το υποβαθμίζουν.
Αυτό με τα 90 άλογα εχει 10,5" στο 0-100 με μετρητή gps. Πες 11 αυτό με τα 82 άλογα.
(Και με δύο αλλαγές, ενώ στα fiesta με 100 άλογα γράφει ίδιο χρόνο με μια αλλαγή λόγω μακρύ κιβωτίου)
Σαν αίσθηση ποτέ δεν νιώθεις ότι το αυτοκίνητο δεν εχει δύναμη, το αντίθετο. Κινείσαι με 3η σχέση ακόμα και με 20-25 χλμ/ώρα χωρίς να τρέμει, με 35-40χλμ μπορείς να βάλεις και 5η σχέση και να μη ρεταρει.
λαπ ο,τι μα ο,τι και να πεις αν θες να είσαι αντικειμενικός
ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η αίσθηση των συχρονων τurbo που τραβανε από χαμηλά με την ατμόσφαιρα
και δεν μιλάω για τα 0-100
-
Στην πόλη είναι χειρότερα τα turbo διότι είναι αδύναμα χαμηλά. Στον ανοιχτό δρόμο είναι δυνατά, αλλά και πάλι στην ατμόσφαιρα αν κατεβάσεις μια σχέση στο κιβώτιο μια χαρά τραβάει.
Απλώς ο κόσμος οδηγεί ατμοσφαιρικά σε βασικές εκδόσεις με κινητήρες χαμηλής ιπποδύναμης σε βαριά αμαξώματα και έτσι έχει συνδιάσει στην σκέψη του ότι το ατμοσφαιρικό είναι αργό ενώ στην ουσία το turbo στα αυτοκίνητα πόλης προσφέρεται κυρίως για λόγους ρύπων.
Για τον σκοπό που φτιάχνονται τα αυτοκίνητα πόλης το ατμοσφαιρικό μοτέρ είναι καλύτερος συνδυασμός. Αφού στα στενά δεν κρεμάει και δεν θέλει συνεχώς αλλαγές στο κιβώτιο.
Πάρε ένα downsized turbo τρικυκινδρο και κάνε βόλτα σε στενα πόλης σε αμάξωμα 1200 κιλών.
Αυτό πραγματικά είναι σαν αυτοκίνητο του 80. Σκέτη ταλαιπωρία.
Ενώ αντίθετα μόλις βγεις σε ανοιχτό δρόμο είναι δυνατο και σύγχρονο.
Το ερώτημα είναι τότε τι χρειάζεσαι το turbo σε αυτοκίνητο πόλης;;;;
Ενώ όποιος συχνάζει σε συνεργεία ξέρει πως προσεύχονται ο κόσμος να αγοράζει turbo για μέσα στην πόλη και δη άμεσου ψεκασμού.
-
Από το 2009, 4 τούρμπο αυτοκίνητα, όσο να'ναι έχω και εγώ κάποια εμπειρία. Όπως επίσης και από πολλά ατμοσφαιρικά.
Το μόνο τούρμπο που θα έλεγα ότι ήταν σβέλτο ήταν το 207GT αν και αυτό στις χαμηλές σερνόταν.
Όλα τα άλλα (Fabia TSi, C3 Aircross και Leon TSi) σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι βάζουν φωτιά στο δρόμο. Κάτι το βάρος, κάτι ο κινητήρας, κάτι η σχεδίαση όλα παίζουν ρόλο.τα τωρινά 1000αρια turbo ας πούμε ροπιάζουν από τις 1500 σαλ.
μάλλον κάτι κάνουν καλύτερα .... -
Το ερώτημα είναι τότε τι χρειάζεσαι το turbo σε αυτοκίνητο πόλης;;;;
Για να καμαρώνει ο ιδιοκτήτης ότι έχει τουρμπίδι; Μάλλον αυτό.
Να έχεις λοιπόν το τουρμπίδι να πατάς γκάζι και να σου πετά στην οθόνη "antipollution fault" και τσουπ ένδειξη "check engine". Πήγα συνεργείο και έφυγα με την οδηγία να βάζω 100άρα βενζίνη... Ο κούκος αηδόνι.
-
storm τσουβαλιάζεις επικίνδυνα.
Νέο Suzuki Swift 2017