-
Φίλε μου, θα κρατήσω τις απόψεις μου και κράτα κι εσύ τις δικές σου. Σε κάθε περίπτωση εγώ βλέπω και τις δύο όψεις του νομίσματος. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Εσύ;
Κατά τ' άλλα είπα ότι τέλος για μένα η επιχειρηματολογία. Και αυτό θα κάνω!
-
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Γνωρίζει κανείς ποία είναι η σειρά από θέμα αναγνωρισιμότητας και 'σεβασμού' στις Ιαπωνικές μάρκες στην Ιαπωνία? Με ποια σειρά κατατάσσονται ΤΟΥΟΤΑ HONDA SUZUKI SUBARU ΚΛΠ?Έχει χρόνια που είχα διαβάσει ένα άρθρο για την 'εικόνα' που εχουν οι Ιάπωνες για τις εταιρίες τους. Οι Ιάπωνες μέσα στα κριτήρια τους βάζουν και την οικονομική κατάσταση των εταιριών.
Απ' ότι θυμάμαι, πρώτη είναι η Toyota με παγκόσμια παρουσία, με πολλά μοντέλα και με μερίδιο από low budget έως premium. Στα + της η αποκλειστική παρουσία της στα κρατικά αυτοκίνητα, αυτοκρατορικα, προεδρικα και ότι άλλο έχουν εκεί πέρα.
Ακολουθούν Nissan και Honda περίπου για τους ίδιους λόγους. Το άρθρο ανέφερε δε ότι εκεί δεν χρειαζόταν καν η παρουσία των Lexus, Infiniti και Acura ως 'premium'.
Οι υπόλοιποι θεωρούνται μικρές επιχειρήσεις με μοντέλα πιο συγκεκριμενων χρήσεων.
Στα 4κινητα η Mitsubishi στα ακριβά και η Suzuki στα φτηνά, στα νεανικά-low budget η Daihatsu και οι παράξενοι στην τεχνολογία Mazda και Subaru (φαντάζομαι λόγω wankel και boxer) -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Η Μαζντα που αναφέρει επίσης ο Realzus, από όσο ξέρω έχει καλή φήμη αλλά στον ευρύ κοσμο δε λέει και πολλά μιας και δεν έχει παρουσία σε όλες τις κατηγορίες.Η μόνη έλλειψη που έχει είναι ένα σοβαρό σπορ μοντέλο επιδόσεων, σαν τα RX-7 και 8. Παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν λεφτά για ένα τέτοιο μοντέλο, λόγω του περιορισμένου αγοραστικού κοινού σε αυτές τις κατηγορίες. Το ίδιο ισχύει και για μοντέλα τύπου GTi. Όσοι ξέρουν όμως την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Ειδικά στις ΗΠΑ έχει φανατικό κοινό.
Τέλος, όλοι οι Ιαπωνες κατασκευαστες ΕΙΝΑΙ made in Japan για το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων που πουλάνε στη χώρα τους.
Αναφερόμουν σε αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής αγοράς, που μας ενδιαφέρει.
Τις Ασιατικες γλώσσες (και Αραβικά) δε τα 'αφήνεις' και δεν ειναι σα το ποδήλατο και το 'άλλο' που άμα τα ξαναπιασεις τα θυμάσαι
Αυτό ισχύει για όλες τις γλώσσες που δεν εξασκείς συχνά. Εδώ Έλληνες πηγαίνουν στο εξωτερικό και μετά από μερικά χρόνια έχουν ξεχάσει την μητρική τους γλώσσα...
Όσον αφορά τις μάρκες αυτοκινήτων στην Ιαπωνία όσον αφορά τις πωλήσεις ισχύουν τα παρακάτω:
https://www.statista.com/statistics/348 ... -by-brand/
Η ΤΟΥΟΤΑ είναι ο βασιλιάς και ακολουθούν HONDA & SUZUKI.Οι πωλήσεις δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο καλό είναι ένα αυτοκίνητο.
-
REALZEUS, μιλούσα μόνο για την Ιαπωνική αγορά μιας και η ερώτηση ήταν για Ιαπωνία. Η Μαζντα, ιδίως ΕΚΕΙ, ΔΕΝ έχει τη πλήρη γκάμα που έχουν άλλες εταιρείες, ιδιως στα κ-καρ και οικογενειακά βαν που ειναι υπερ-δημοφιλή.
Το ιδιο και η απάντηση για το τόπο παραγωγής μιας και η ερώτηση ήταν για την ΙΑΠΩΝΙΑ, όχι για άλλες γεωγραφικές περιοχές που ίσως να σε ενδιαφέρουν περισσότερο εσένα.
Τέλος για τις γλώσσες, ναι, αλλά ε, μάλλον θα θυμάται κάποιος λίγο πιο έυκολα 1-2 ιταλικά ή γαλλικά σε σχέση με κινέζικα και ιαπωνικά αν τα αφήσει. Δε νομίζω να τίθεται σύγκριση της πολυπλοκότητας των π.χ. λατινογενών γλωσσών (που έχουν και ενα κάρο λέξεις ελληνικές ή που εμείς χρησιμοποιούμε από αυτές) σε σχέση με γλωσσες τελείως διαφορετική λογικής και που η δική μας δεν έχει καμία επαφή εκτός από καμια λέξη φάση 小米/华为 (σιαο-μι/χουα-γουεϊ που και αυτες ολοι τις προφέρουν λάθος). -
REALZEUS, μιλούσα μόνο για την Ιαπωνική αγορά μιας και η ερώτηση ήταν για Ιαπωνία. Η Μαζντα, ιδίως ΕΚΕΙ, ΔΕΝ έχει τη πλήρη γκάμα που έχουν άλλες εταιρείες, ιδιως στα κ-καρ και οικογενειακά βαν που ειναι υπερ-δημοφιλή.
Το ιδιο και η απάντηση για το τόπο παραγωγής μιας και η ερώτηση ήταν για την ΙΑΠΩΝΙΑ, όχι για άλλες γεωγραφικές περιοχές που ίσως να σε ενδιαφέρουν περισσότερο εσένα.Δεν το είχα προσέξει αυτό το σημείο, οπότε δεκτά όσα λες. Φυσικά η Mazda δεν έχει την γκάμα κολοσσών όπως η Toyota ή η Nissan, αλλά σε όλες τις βασικές κατηγορίες έχει παρουσία, ακόμα και στα Key.
Τέλος για τις γλώσσες, ναι, αλλά ε, μάλλον θα θυμάται κάποιος λίγο πιο έυκολα 1-2 ιταλικά ή γαλλικά σε σχέση με κινέζικα και ιαπωνικά αν τα αφήσει. Δε νομίζω να τίθεται σύγκριση της πολυπλοκότητας των π.χ. λατινογενών γλωσσών (που έχουν και ενα κάρο λέξεις ελληνικές ή που εμείς χρησιμοποιούμε από αυτές) σε σχέση με γλωσσες τελείως διαφορετική λογικής και που η δική μας δεν έχει καμία επαφή εκτός από καμια λέξη φάση 小米/华为 (σιαο-μι/χουα-γουεϊ που και αυτες ολοι τις προφέρουν λάθος).
Ναι αλλά το θέμα δεν είναι να θυμάσαι μερικές λέξεις, αλλά το να έχεις χρηστική γνώση μιας γλώσσας.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εκανα το απιστευτο. Δεν ειχα ζαχαρη σπιτι για τον καφε, και πηγα ταξιδι σε εξοχικο για να παρω
Χαχαχα έρχεσαι στα δικά μου...
-
Καλησπερα σε ολους . κατοχος 2 πολο 1,2 tdi απο το 2010 και εκπαιδευτης οδηγων ηρθε η ωρα να αλλαξω τα εκπαιδευτικα . Τις διαφορες στην καταναλωση στα 30,000 χιλιομετρα το χρονο τις εχω υπολογισει..και ναι το diesel συνεχιζει να ειναι οικονομικο,,Ομως μιας κ τα μοτερακια 1,2 κ 1,4 καταργηθηκαν κ σαν ελευθερος επαγγελματιας (φορολογια απο το πρωτο ευρω )την μικρη διαφορα την μαζευω απο τα τεκμηρια που με ενα εκπαιδευτικο καινουριο 1600 DIESEL η δηλωση ανεβαινει ανεξαρτητου τζιρου αρκετα .ΕΚΑΝΑ 300,000 χιλιομετρα στο ενα .. μεχρι τα 180,000 ειχα κανει την αγορα του αιωνα ..μετα ξεκινησαν οι διανυκτερευσεις εκτος σχολης... dpf ,,,egr.. ρυθμιστες πιεσης ..ρυθμιστες καυσαεριων ... δυναμο κ κατω σωμα ψηγειου πλαστικο που ειναι φιξ με αντλια λαδιου ...το τελευταιο πονεσε γατι πηγα αντιπροσωπεια κ με καλωσορισαν δεοντως.. !! το δελεαρ για το σουιφτ ειναι ακριβως ολα αυτα ...!!Σας διαβαζω ολους πολυ προσεκτικα .απλα θα ηθελα να ρωτησω τους κατοχους εαν ησαστε ευχαριστημενοι μεχρι στιγμης πραγματικα χωρις οπαδισμους ..τεχνικες διαφορες ποιοτητα λειτουργιας diesel βενζινη τις γνωριζω και εμπειρικα . ΥΓ. ειμαι ηδη ψημενος 50% προσεξτε τι θα γραψετε...αστειευομαι !ευχαριστω κ παλι
-
Σημαντικη παραλειψη ! ενδιαφερομαι για το HYBRID 1.2 !! θα ηθελα να δωσω κ στους μαθητες εναν τονο οικολογικης ανησυχιας !!! plus δεν υπαρχει αλλο στην κατηγορια manual εστω κ με αυτο το ηπιο υβριδικο συστημα !!ξανα ευχαριστω !
-
Καλησπέρα.
Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να μάθεις . Το έχω 3 μήνες .Δεν αντιμετώπισα κάποιο τεχνικό θέμα. Η κατανάλωση εξαιρετικά χαμηλή ,η λειτουργία του κινητήρα βελούδινη και τα 7 χρόνια εγγύηση και το made in japan υπόσχονται πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα . Στο hybrid που έχω και εγώ ,υπάρχει στάνταρ hill assist και κάμερα οπισθοπορείας που πιστεύω ότι βοηθάει στο εκπαιδευτικό.Το start & stop δουλεύει αθόρυβα και απροβλημάτιστα. Αν θες κάτι άλλο με ρωτάς. -
Πλακα πλακα δεν το αγοραζεις εσυ που ως εκπαιδευτικό θα του βγαλεις τα ματια, και ετσι να μαθουμε και εμεις εν τελη τι αξιοπιστια εχει;;;
-
-
swiftglx19, nick dr.in., προσωπικά το χιλ-ασσιτ το θεωρώ λάθος να υπάρχει σε εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Μόνο γι'αυτό το λόγο θα το απέρριπτα.
Ομως το Σουιφτ έχει μικρό όγκο, καλή ορατότητα και ψηλή θέση γενικά. Πολύ εύκολο στην οδήγηση μέσα στη πόλη. -
swiftglx19, nick dr.in., προσωπικά το χιλ-ασσιτ το θεωρώ λάθος να υπάρχει σε εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Μόνο γι'αυτό το λόγο θα το απέρριπτα.
Ομως το Σουιφτ έχει μικρό όγκο, καλή ορατότητα και ψηλή θέση γενικά. Πολύ εύκολο στην οδήγηση μέσα στη πόλη.Συμφωνώ για το hill assist κι ίσως επιπλέον δεν θα πρέπει να υπάρχει ή να συμβουλεύεται ο εκπαιδευόμενος την κάμερα οπισθ. (όχι πως δεν είναι χρήσιμη-άλλωστε τα περισσότερα νέα μοντέλα την έχουν στάνταρ-,αλλά όταν στην εξέταση θα τον/την βάλουν να κάνει όπισθεν δεν επιτρέπεται τέτοιο βοήθημα).
Κατ' άλλα, όπως λέει κι ο alejandro, πολύ βολικό όχημα για εκπαιδευτικό. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
δεν θα πρέπει να υπάρχει ή να συμβουλεύεται ο εκπαιδευόμενος την κάμερα οπισθ. (όχι πως δεν είναι χρήσιμη-άλλωστε τα περισσότερα νέα μοντέλα την έχουν στάνταρ-,αλλά όταν στην εξέταση θα τον/την βάλουν να κάνει όπισθεν δεν επιτρέπεται τέτοιο βοήθημα).Πολύ σωστό και αυτό αλλά ισως μπορει να βαλει έστω κανα χαρτόνι στην οθόνη να μη βοηθάει. Αλλα το χιλ-ασσιτ δε νομίζω να μπορεις να το παρακάμψεις.
-
Το hill assist σε κάποιες εταιρίες απενεργοποιείται μέσω διαγνωστικού (το παλιό μου Leon II ήταν έτσι), σε κάποιες άλλες μέσα από τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, στις οθόνες που ελέγχεται το Adaptive Cruise Control, το αυτόματο φρενάρισμα κλπ . Στο Swift δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί με κάποιο τρόπο;
-
Το hill assist όπως και όλα αυτά τα βοηθητικά συστήματα, στο Focus τουλάχιστον, κλείνουν από το μενού.
Φαντάζομαι το ίδιο θα είναι σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
-
Δε συμφωνώ πάντως να αποκόπτονται οι νέοι οδηγοί από όλα αυτά τα βοηθήματα. Το θέμα είναι να μάθουν τη σωστή χρήση τους γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω διάφορα ζώα με οχήματα με αισθητήρες πχ που εξακολουθούν να σταματάνε όταν ακουμπήσουν τον πισινό ή άλλα ζώα με οχήματα με στανταρ bluetooth που εξακολουθούν να μιλάνε με το κινητό στο χέρι.
Επομένως η ορθή χρήση αυτών των βοηθημάτων θα έπρεπε, κατ' εμέ, να είναι μέρος της εκπαίδευσης.
-
Δεν έχω ιδεά αν απενεργοποιείται, δε το έχω ψάξει προσωπικά.
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δε συμφωνώ πάντως να αποκόπτονται οι νέοι οδηγοί από όλα αυτά τα βοηθήματα. Το θέμα είναι να μάθουν τη σωστή χρήση τους γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω διάφορα ζώα με οχήματα με αισθητήρες πχ που εξακολουθούν να σταματάνε όταν ακουμπήσουν τον πισινό ή άλλα ζώα με οχήματα με στανταρ bluetooth που εξακολουθούν να μιλάνε με το κινητό στο χέρι.
Επομένως η ορθή χρήση αυτών των βοηθημάτων θα έπρεπε, κατ' εμέ, να είναι μέρος της εκπαίδευσης.Καταλαβάινω τι λες και συμφωνώ εν μέρη. Αλλά δε ξέρεις τί όχημα θα οδηγησουν ως πρώτο αυτοκίνητο. Ισως κανα Πόλο του '05 'για να μαθουν'. Επίσης αν δεν έχουν μαθει αμπραγιαζ/γκάζι για ξεκίνημα σε ανηφόρα, μην ανησυχείς, θα σου σκάσουν στο παρκαρισμένο σου και ΒΤ και GPS και ΜπιΜπι και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες να έχουν.
-
Δεν νομίζω να κυκλοφορούν ακόμα polo του 2005 πάντως.....
Νέο Suzuki Swift 2017