-
Χαχαχα...
Απλά σχολιάζουμε λεπτομέρειες μέχρι να έρθει το καινούργιο... χαχαχα
Η suzuki νομίζω έχει ως χώρα βαρόμετρο την ελληνική αγορά, όπως το καταλαβαίνω μέσω του feedback της ελληνικής αγοράς σχεδιάζει της κινήσεις της στην Ευρώπη.
Και κακα τα ψέματα δείτε το αντικειμενικά. Τα αυτοκίνητα της είναι για τα κυβικά μας και η γκάμα της καλύπτει ακριβώς αυτό που θέλει η ελληνική αγορά.
-
Δηλαδή να μην βάλουμε φωτογραφία με το πώς πρέπει να είναι η σωστή θέση οδήγησης σε αυτοκίνητο πόλης;
Με μεγάλη απόσταση από το a pillar, άπλετους χώρους για γόνατα και ώμους, μεγάλη απόσταση από τη οροφή, με μεγάλα τζάμια, μικρό ταμπλό να βλέπεις τα φουσκώματα του καπό και κάθε γωνιά του αμαξώματος;
Αμ πως;
Και αφήστε τους κλαρινογαμπρους να χτυπάνε να γόνατα τους στο ταμπλό και την κονσόλα των μεταχειρισμένων audi -
@lap
Το πρώτο Γιαρις το f/l δλδ του 2002 είχε ίδιους αεραγωγούς.
Πραγματικά ότι πιο βολικό και λειτουργικό. -
Σωστά!!! Και στο επόμενο τους είχε στα πλάγια. Μπράβο. Και στο μεθεπόμενο.
Μα είναι απίστευτα λειτουργικοί. Οι άλλοι οι κλασικοί είναι πραγματικά δύσκολοι.
Βλέποντας τις φωτογραφίες και του yaris έχει δίκιο ο Αλεχάντρο. Το swift δεν το παίζει μικρομεγαλο όπως όλα τα άλλα. Είναι μικρό πόλης και το φωνάζει.
Όπως για παράδειγμα έχουν τα άλλα b seg φαρδιές κεντρικές κονσόλες για να μοιάζουν με μεγαλύτερα και τελικά δεν χώρας εσύ ως οδηγός. Καθεσε λες και σε έβαλαν σε τιμωρία.
Ή μεγάλο σε βάθος ταμπλό να νομίζει πως οδηγεις πολυμορφικό.Το swift σου λέει μικρό είμαι, δεν έχει κονσόλα. Πάρε ένα κενό να κολυμπάς και να κουνάς ελεύθερα τα γόνατα σου.
Μικρό ταμπλό να βλέπεις το καπό του κινητήρα
-
Και στο Mazda 2 τους έχουμε από το 2008...και συνεχίζει και η τωρινή γενιά...
-
Καλά δεν έλεγα τίποτα άλλο;
Μου άρεσε που δεν θυμώνουν αν το έχω ξαναδεί!!
-
Alfa Romeo 145 face lift , έτος 1997 από τα πρώτα που θυμάμαι με τους συγκεκριμένους αεραγωγούς.
-
Γατακια
-
Lap σαν ειδικός που είσαι στα Sutzukia,παρατήρησα ότι σε διαδρομές με ταχύτητες περι των 140+ , η μπαταρία δεν φορτίζει σε φουλ κατηφόρα ,τουλάχιστον αν είσαι με aac!Το κάνει και αν ελέγχεις εσυ το γκάζι;Το κάνει και το μικρό άρα είναι χαρακτηριστικό των Suz γενικά;
-
Όχι και ειδικός...χαχαχα
Χμμμμ. Καλή ερώτηση
Στις μεγάλες ταχύτητες δεν το έχω παρατηρήσει αν γεμίζει η μπαταρία, κάθομαι και κοιτάω τις καταναλώσεις στην μπάρα και έτσι διασκεδάζω.
Αλλά σε μικρότερες ταχύτητες όταν κινείσαι σε κατηφόρα πολλές φορές δείχνει με τα βελάκια ότι φορτίζει η μπαταρία ενώ έχει γεμίσει και τις 5 πράσινες μπάρες της.
Έτσι όπως τα περιγράφεις σκέφτομαι/πιθανολογω το εξής.
Εάν δεις ένα ηλ μοτέρ ενός mhev θα δεις πως έχει έναν ειδικό τεντωτηρα ο οποίος κάθε φορά που φορτίζει η μπαταρία ή συνδράμει με ηλεκτρική ροπή γυρίζει σε διάφορες μοίρες. Μιας και το ηλ μοτέρ ανοίκει στην κατηγορία P0 σημαίνει πως λειτουργεί με ιμάντα και έχει ένα μηχανικό όριο παρέμβασης και αυτό στα suzuki είναι γύρω στις 3000 Σ.Α.Λ. Αν λοιπόν τις έχεις περάσει λογικά το σύστημα απλά σβήνει. Ούτε φορτιζει ούτε συνδράμει με ηλεκτρική ενέργεια.
To νούμερο 2 είναι ο ο τεντωτήρας.
-
Μέχρι τα 130 γεμίζει σίγουρα,το vitara έχει και ένα δείκτη λευκό στον πίνακα που ανάβει κάθε φορά που φορτίζει η μπαταρία.
Θα το τσεκάρω και στην επιστροφή και θα γράψω τι συμβαίνει,νομίζω όμως πως με γκάζι που ελέγχει ο οδηγός φορτίζει πιο πολλές φορές.
Ασήμαντη λεπτομέρεια βέβαια ,απλά για ενημέρωση.
Ευχαριστώ για την απάντηση. -
Το ίδιο έχουν και τα μικρότερα. Μάλιστα παρατήρησε το εξής. Όσο αλλάζει μοίρες ο τεντωτήρας τόσο τα βελάκια κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα δείχνοντας πως φορτίζει/συνδράμει πιο γρήγορα ή πιο αργά.
Για παράδειγμα αν αφήσεις να ρολλαρει, τα βελάκια κινούνται με Χ ταχύτητα. Αν φρενάρεις τοτε κινουνται με 2Χ
Ίσως το όριο φόρτισης να είναι τα 130 χλμ/ώρα και δεν είναι οι 3000 Σ.Α.Λ αλλά γενικά κάπου εκεί είναι και σε εμένα το όριο που παρατηρώ πως συνδράμει.
Είναι ξεκάθαρα, ιδιαίτερα σε αυτήν την τυπολογία, βοήθημα για αστική χρήση.
-
Σωστά,οι 3.000 πάντως δεν είναι σίγουρα το vitara έχει πιάσει 150 εκεί.
-
Έχει διαφορά το 1.4 mild από αυτά που γράφει ο lap για το 1.2 πάντως.
Ή δουλεύει και σε ψηλότερες στροφές το ηλεκτρομοτέρ ή λέει ψέματα το γράφημα.
Και σε εμάς δεν αλλάζει η ταχύτητα στα βελάκια. Δεν παίζω. -
Αλήθεια;
Ωπ!!!! Κάτσε τώρα....γιατί κάτι τρέχει εδω.
Δηλαδή όταν φρενάρεις δεν αλλάζουν ταχύτητα κίνησης τα βελάκια; -
Όχι. Δεν αλλάζουν. Και η πλάκα είναι ότι η οθόνη είναι λογικά ίδια.
-
@antonakis said in Νέο Suzuki Swift 2017:
το scross έχει ακόμη πιο απλή 2χρωμη οθόνη. το Swift, είναι πιο όμορφη η απεικόνιση. στο Vitara είναι πιο σύγχρονη. Αν υπάρχει κάτι που με ενοχλεί είναι η απλή οθόνη το καντράν.
Αντώνη, έχω την εντύπωση ότι σε κατάσταση φρεναρίσματος φορτίζει, όχι όταν ρολλαρει με ταχύτητα μέσα. Με το Acc, όταν βρίσκει στο ταξίδι κάποιον με λιγότερη ταχύτητα, τότε ανάβει η φόρτιση μπαταρίας.
-
Και σε ρολάρισμα φορτίζει.
-
@antonakis said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Ναι είναι ολόιδια.
-
@groover1972 Έχει αλλάξει η οθόνη ευτυχώς στο καινούργιο. Πήρε τον πίνακα του Vitara.
Στο ταξίδι γενικά δεν χρησιμοποιείται το mild με acc. Έχω την εντύπωση ότι στα κοψίματα προτιμάει τα φρένα, από το μοτέρ.Σε μεγάλο ταξίδι ήμουν σχεδόν πάντα στα 2/5. Μόνο όταν έβγαλα acc και το άφηνα να κόβει με 6η γέμιζε.
Φορτίζει μόνο όταν αφήνεις τελείως το γκάζι. Είτε πατάς φρένο είτε όχι.
Νέο Suzuki Swift 2017