-
Χαχαχαχα!!!
Εγώ μόνο glx κοιτώ.... Θελω πριμιουμ αυτοκίνητα! Χαχαχαχα
-
Κάποτε όταν πήγα να πάρω προσφορά μαζί με κάποιες εκπτώσεις έπαιρνα με 12.500 ή κάπου εκεί, την glx 90hp 1,2 με όλα μέσα και adas και acc και xenon φώτα!
Του κουτιού με ζελατίνες!!!
Άντε γεια!!!! Μετά από αυτήν την τιμή ως πακέτο τι να αγοράσεις;
-
Ρε φιλε Νωντα δεν εχω λογια.Απιστευτο!!!!2 στα 2!!!
Φιλε λαπ δυστυχως δεν εχω την ανεση καινουργιου για glx.Oμως αν το πετυχω μεταχειρας στα λεφτα που διαθετω θα το χτυπησω.Οποτε αν καταλαβα απο τα λεγομενα σου δεν εχει μεγαλη διαφορα στη καταναλωση ο υβριδικος απο τον ενενηνταρη.Σωστα;
Αυτο για μενα ειναι αρκετο(παρολο που στο ενα εχω μηδεν τελη κυκλφρς)
Το facelift ειναι απο το 2020 και μετα;
και ο εξοπλισμος του ειναι οπως ειναι τωρα στις αντιστοιχες εκδοσεις; -
Οι εκδόσεις είναι οι εξής:
Απλή ατμοσφαιρική
Ατμοσφαιρική με ήπιο υβρίδιο σύστημα
Τούρμπο
Τούρμπο με ήπιο υβριδικό συστημα.Το ήπιο υβριδικό σύστημα προσφέρει μέσα στον πόλη έως και 18-20% οικονομία καυσίμου. Σε μικτό κύκλο 3%.
Δηλαδή στον επαρχιακό δρόμο και στην αυτοκινητόδρομο δεν προσφέρει τίποτα.
Μόνο στην πόλη.Αυτό που κάνει είναι να αντικαθιστά μέρος της βενζίνης που θα ψεκαζοταν στον θάλαμο καύσης με ηλεκτρισμό μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ κυρίως κατά την εκκίνηση στα φανάρια και στις ρεπριζ από χαμηλές ταχύτητες με υψηλό φορτίο στον κινητήρα. Το ηλεκτρικό μοτερ δίνει 5,5 κιλά ροπής.
Εγώ έχω την αίσθηση πως έχει ένα ακόμα mode όπου με τέρμα γκάζι από χαμηλές στροφές δίνει έξτρα αυτά τα 5,5 κιλά ροπής επιπλεον αυτών του θερμικού κινητήρα δηλαδή χωρίς να αντικαθιστά την βενζίνη όπως στα υπόλοιπα modes, αλλά δεν το αναφέρει πουθενά η Σουζούκι οπότε κρατα μιρκο καλάθι σε αυτό που λέω. Το αναφέρω διότι όταν καρφώσεις το πόδι στο γκάζι τότε η κατανάλωση στον δείκτη στιγμιαίας κατανάλωσης τερματίζει ( τερματίζει και ένας ακόμα δείκτης, αυτός που δείχνει την διαθέσιμη ροπή ως τηλεμετρία) αλλά παραλληλα το εικονίδιο στην οθόνη δείχνει να συνδράμει και ο ηλεκτρικός κινητήρας τα μέγιστα που μπορεί. Οπότε είναι σε φάση φουλ τις μηχανές τα πάντα όλα. Ενώ σε απλή μετακίνηση όταν συνδραμει το ηλεκτρικό μοτέρ ο δείκτης στιγμιαίας κατανάλωσης διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και πέφτει.
Γενικά σε τέτοιες συνθήκες πραγματικά έχει εξαιρετικές ρεπριζ για ατμοσφαιρικό μοτέρ. Μοιάζει με τουρμπατο αλλά και πάλι ίσως είναι placebo effect αυτό που νιώθω. -
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Ωχ, μπήκε κόσμος στο καφενείο, σηκώσετε τον γενικό να ανάψουν τα φώτα, βάλτε ινδική μουσική στο πικ απ!
.........
Είχαν όμως και το vitara όπου και αυτό βγήκε κορυφαιο.Lap, κλαίω... μπαινω στο τοπικ μόνο και μόνο για τα σχόλιά σου!
-
https://www.star.gr/eidiseis/autokinito/520978/dokimh-suzuki-swift-12-hybrid
Η ζάντα είναι 15 άρα ή έχει μεγαλύτερο προφίλ;
Το προφίλ φιανεται σωστό για τους ελληνικούς δρόμους.
Η εκδοση της δοκιμής είναι η χρυσή τομή , η gl+ που τα έχει σχεδόν όλα και κυρίως τα adas συστήματα αλλά και blind Spot (γιέ του...το έχει standard!!!) Full led φώτα και φυσικά .......accΑν είναι 15αρα έχει τα 0-100 σε 10, κάτι δευτερόλεπτα ακόμα και με τα νέο κινητήρα. Πώς βρίσκει η Σουζούκι 13 και κάτι, πραγματικά απορώ;
Σε όλα τα μοντέλα της το ίδιο κάνει. Τα υποβιβάζει μόνη της.Το 4 αρι στην κατανάλωση όπως γραφει θέλει προσοχή για να το επιτύχεις. Πιάνει και πιο κάτω κοντά στα 3,7-3,8..... τα 4,8-5,0 όμως είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο χωρίς κόπο και προσπάθεια.
88 γραμμάρια co2/ χλμ και με τα νέα πρότυπα... Τι να λέμε; Σουζουκαρα!!!
-
Καλησπέρα.
Αποφάσισα να μπω κι εγώ στο "club" παραγγέλνοντας το Swiftάκι στην έκδοση GLX με το CVT.
Ελπίζω να βγει στη πράξη όσο οικονομικό (σε κατανάλωση και services) έχω προυπολογίσει.
Έχουμε στοιχεία τιμών σέρβις από κατόχους; (οι τιμές που πήρα από τους dealers κατά την έρευνα αγοράς είχαν διαφορές) -
@alf1 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Καλησπέρα.
Αποφάσισα να μπω κι εγώ στο "club" παραγγέλνοντας το Swiftάκι στην έκδοση GLX με το CVT.Με γειές!! Πολύ καλή επιλογή, μου αρέσει αυτό το αυτοκίνητο!
Πότε θα παραλάβεις? -
120-150ευρω εχει το σέρβις νομίζω.
Σίγουρα θα έχεις 1 λίτρο παραπάνω κατανάλωση από το χειροκίνητο αλλά θα κερδίσεις στην άνεση μεσα στην πόλη. Θα χάσεις επίσης σε επιταχύνσεις από στάση.
Για αυτοκίνητο πόλης είναι πάρα πολύ καλό. Με μόνο βασικό ελάττωμα τον γδούπο στην πίσω ανάρτηση στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Είναι κάπως σκληρουτσικο πίσω. Όχι όμως κάτι το φοβερό αλλά το διαπιστώνεις κακά τα ψέματα.
Σε όλα τα άλλα θα σε αφήσει ευχαριστημένο ως αυτοκινητο πόλης
-
@fanis75 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@alf1 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Καλησπέρα.
Αποφάσισα να μπω κι εγώ στο "club" παραγγέλνοντας το Swiftάκι στην έκδοση GLX με το CVT.Με γειές!! Πολύ καλή επιλογή, μου αρέσει αυτό το αυτοκίνητο!
Πότε θα παραλάβεις?Ευχαριστώ.
Αρχές 2023 (εκτός κι αν υπάρξει κάποια ακύρωση νωρίτερα...) -
120-150ευρω εχει το σέρβις νομίζω.
Σίγουρα θα έχεις 1 λίτρο παραπάνω κατανάλωση από το χειροκίνητο αλλά θα κερδίσεις στην άνεση μεσα στην πόλη. Θα χάσεις επίσης σε επιταχύνσεις από στάση.
Για αυτοκίνητο πόλης είναι πάρα πολύ καλό. Με μόνο βασικό ελάττωμα τον γδούπο στην πίσω ανάρτηση στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Είναι κάπως σκληρουτσικο πίσω. Όχι όμως κάτι το φοβερό αλλά το διαπιστώνεις κακά τα ψέματα.
Σε όλα τα άλλα θα σε αφήσει ευχαριστημένο ως αυτοκινητο πόλης
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Το αυτοκίνητο προορίζεται ως δεύτερο, για χρήση 80-90% των ετήσιων χιλιομέτρων εντός Αθήνας και τα υπόλοιπα για διαδρομές εκτός Αθήνας (αλλά εντός Αττικής).
Θα αντικαταστήσει ένα αυτόματο (με ρομποτικό μηχανισμό) Skoda Citigo, το οποίο για 7μισι χρόνια κάνει τη παραπάνω χρήση (γιαυτό και επιλέγω πάντα αυτόματο κιβώτιο και δε το έχω μετανιώσει).
Είμαι μάλιστα πολύ περίεργος να δω αν στη πράξη θα έχω το 1 με 1,5 lt καλύτερη κατανάλωση, που έχω προϋπολογίσει σε σχέση με το Citigo (μετράω εδώ και 7 χρόνια τη κατανάλωσή του με δικές μου μετρήσεις και έχει overall λίγο πάνω από τα 7lt/100 km) -
Εδώ δοκιμή σε ινδικούς δρόμους με ac μέχρι 50-60χλμ/ωρα ταχύτητα χωρίς mhev γράφει 4 λίτρα/100χλμ. Βέβαια φοράει 15 ιντσών ζάντες και όχι 16 ιντσών σαν τα δικά μας τα ζμπορ ευρωπαϊκά.
Με τέτοιες ταχύτητες με το mhev γράφεις και 3,2,-3,3 λ/100 χλμ αλλά οκ είναι κάπως βαρετό πρέπει να αλλάζεις συνεχώς ταχύτητες για να εκμεταλλευτεί το ηλεκτρικό μοτέρ.
Με το cvt ναι μεν αυτό θα γίνεται συνεχώς (εκμετάλλευση του ηλεκτρικου μοτέρ) αλλά από την αλλη υπάρχουν και μεγαλύτερες απώλειες από το κιβώτιο.
Το θετικό είναι ότι αν βρεις κάποιο έξτρα διευρω στην τσέπη. Πας σε στροφιλικια και ωραίες διαδρομές και ευχαριστιεσαι πλαίσιο και αίσθηση οδήγησης.
Μόλις το ξοδέψεις ξαναγυρίσεις στην χαμηλή κατανάλωση.Υ.γ Λεπτομέρια είναι ο χώρος για τα γόνατα του οδηγού και ο χώρος γύρω από το κεφάλι του που φαίνεται στο βίντεο στο 7:00 λεπτό. Για πάνε οδήγησε ένα 208 να δούμε ποσο άνετο θα είναι;
-
Γεια χαρα στην ομαδα. Βλεπω σε αγγελεια στο car , καινουργιο swift του 2022 το οποιο εχει διαφορετικη οθονη απο τα προηγουμενα μοντελα (2018-2021)
Μηπως γνωριζετε εαν εχει κανει καποια αλλαγη στα 2022?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322761626-suzuki-swift
-
Δεν μου φαίνεται για εργοστασιακή. Έχει μεγάλο κενό στους αρμούς με το ταμπλό.
-
@swiftakias-0 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Γεια χαρα στην ομαδα. Βλεπω σε αγγελεια στο car , καινουργιο swift του 2022 το οποιο εχει διαφορετικη οθονη απο τα προηγουμενα μοντελα (2018-2021)
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322761626-suzuki-swift
Καλό μήνα!
Τον προηγούμενο μήνα οδήγησα στον Σφακιανάκη ένα αυτόματο GL+ το οποίο παρατήρησα ότι είχε διαφορετική οθόνη από τη κανονική. Ο πωλητής μου είπε ότι την τοποθέτησαν στην εδώ αντιπροσωπεία στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Μπορεί να έχει σχέση με αυτό που λες γιατί βλέπω κι εδώ στις φωτό ότι πρόκειται για GL+ CVT -
Εντυπώσεις από την δοκιμή, έγραψες;
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322761626/assets/uploads/files/1651403306038-screen2.jpg)Λόγω ελλείψεων στην παλιά 7"Bosch, τα αυτοκίνητα εισάγονταν χωρίς multimedia και έμπαινε 9" Android από την εδώ αντιπροσωπεία.
Τα σχόλια δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά.
Τα Vitara τουλάχιστον ξαναέρχονται με την 7" τώρα. -
Εψαξα λιγο ακομα και βρηκα στο youtube αυτο το βιντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=uguotRY1LEQ
Δειτε μετα το 5:38 οπου φαινεται καθαρα οτι εχει αλλη οθονη.
Εχω παραγγειλει ενα GLX και μου ειπαν οτι θα το παραλαβω τελος 2022 αρχες 2023 και λεω εχε πλακα να αλλαξαν την 7 ιντσων με μια μεγαλυτερη -
Εψαξα λιγο ακομα και βρηκα στο youtube αυτο το βιντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=uguotRY1LEQ
Δειτε μετα το 5:38 οπου φαινεται καθαρα οτι εχει αλλη οθονη.
Εχω παραγγειλει ενα GLX και μου ειπαν οτι θα το παραλαβω τελος 2022 αρχες 2023 και λεω εχε πλακα να αλλαξαν την 7 ιντσων με μια μεγαλυτερηΠότε το παράγγειλες;
Κι εγώ GLX (CVT) παράγγειλα και μου είπαν αρχές 23, εκτός αν υπάρξει καμιά ακύρωση νωρίτερα (πολύ δύσκολο...) -
Εντυπώσεις από την δοκιμή, έγραψες;
ήταν απελπιστικά σύντομη...
Του 10λεπτου με τον πωλητή μαζί...
Πρόλαβα πάντως να πάρω την αίσθηση από το CVT το οποίο μου φάνηκε μια χαρά για τη χρήση που θα κάνει το αυτοκίνητο (μόνο πόλη), καθώς επίσης και την αίσθηση της ποιότητας κύλισης η οποία ήταν γενικά o.k. με μόνο παράπονο τον κάπως αυξημένο θόρυβο (φαίνεται η απουσία προσεγμένης μόνωσης).
Όσο για το θέμα της πίσω ανάρτησης, για το οποίο είδα ότι γράφονται πολλά, δε με ενόχλησε κάτι στην (πολύ σύντομη) οδήγηση.
Ούτως ή άλλως, οι κρατήρες των ελληνικών δρόμων είναι ικανοί να "ξεμπροστιάσουν" τις περισσότερες αναρτήσεις...
Νέο Suzuki Swift 2017