-
Το ταξίδι με το Baleno θυμάμαι να είναι σημαντικά πιο ήσυχο, τουλάχιστον με τον 1.2.
-
Ναι ένα παιδι εδώ μέσα τα δοκίμασε και τα δυο το ένα μέτα το άλλο και είπε πως το baleno ήταν κάπως πιο ήσυχο στον θόρυβο τροχασμου και αισθητά πιο ανετο στην ανάρτηση με πιο "βαρυ πατημα" παρ ολο που ζυγίζουν σχεδόν τα ίδια κιλά.
Εγώ είχα χρονικό κενό μεταξυ των δυο πουνοδηγησα και δεν θυμάμαι να πω με μεγάλη ακρίβεια.Να πω εδώ πως σε ηχομόνωση το swift μέχρι τα 100 χλμ είναι πολυ καλυτερο απο την citroen c4 mk1 ενώ μετά τα 120 χλμ σαν να πηδα σκαλοπάτι στον θόρυβο απο τα ελαστικα. Και αυτό στον λέω διότι το δοκίμαζα με φίλους στον ίδιον ακριβώς δρόμο και με db μετρό του κινητου. Μέχρι τα 100 χλμ είναι ένα απόλυτα συγχρονο και ήσυχο αυτοκίνητο. Λες και το έκαναν επίτηδες για να μην φάει πωλησεις από το baleno
Σε κάθε περίπτωση όπως λες αν έχεις το κλίμα στην μέση της δυναμης του και στο στερεό ακους μουσική δεν ακουγεται τιποτα μεχρι τα 150χλμ/ωρα. Αν τα κλεισεις ακους αυτόν τον ήχο..... Χρρρρρρρρρρρ από τα ελαστικά.Edit: Ωχ να το το παιδι, εμφανιστηκε καθώς έγραφα το ποστ... Δεν έλεγα τίποτα για μπελουτσι;;;;;
-
Γενικά το baleno είναι "Αααχ... Κούλα" διότι ήταν απίστευτα ολοκληρωμένο για την τιμή του, εμείς το σνομπαραμε και τελικά όταν το αγαπήσαμε έφυγε και πήγε στην Ινδία.
Το άλλο το μικρό είναι τσιριμπιμ τσιριμπομ. Πολύ αλεγκρο αυτοκινητάκι, σε κερδίζει και αυτό με το ταμπεραμέντο του καθώς είναι τσακπινικο αλλά αυτό δεν αρέσει σε όλους. Για τα 13500-14500 ευρώ που κοστίζει η μεσαία έκδοση του είναι απλά τέλειο. Για πιο πάνω, χμμμμ. .....Αααααχ Κούλα!!!
-
Στα πολλά χμ το baleno έχει αεροδυναμικούς θορύβους και το καταλαβαίνεις κυρίως στις πόρτες και ειδικά στον δεξί καθρέπτη. Π.χ. ταξίδι σε εθνική με 140-150 έχει φασαρία, στα 170+ έχει το κλασσικό σφύριγμα στον καθρέπτη του συνοδηγού όπως και στα swift αλλά όχι πάντα, μάλλον ανάλογα με τον αέρα.
Γενικά είναι πολύ ήσυχο και έχει ηχομονωτικά στον καθρέπτη πίσω από το μοτέρ, στους θόλους και σε διάφορα άλλα σημεία. Το καταλαβαίνεις από την ήχο της κόρνας όταν έχεις κλειστά παράθυρα. Δεν είναι vag βέβαια, αλλά πολύ decent. -
Και το swift έχει ηχομόνωση στους θόλους. Εμ τι νομίζατε.... Τα είδα τις προάλλες. Κάτι μαύρα σαν αφρολεξ που φαινονται όταν ανοίξεις την πόρτα και κοιτάξεις στην βάση της . Έχει μια σχισμή του φτερού και φαίνεται πως μέσα στο φτερό είναι γεμάτο αυτά τα ηχομονωτικα. Παντού έχει ηχομονωτικα και ως τα 100 χλμ/ώρα είναι πολύ ήσυχο. Μετά ξαφνικά αυξάνεται ο θόρυβος στους τροχούς. Πραγματικά θέλει ταλέντο για να το κάνεις αυτό.
Να πούμε πως απο κάτω έχει όλο το πάτωμα με πλαστική ποδιά και έχει και μεταλλικό κάλυμμα προστασιας του κινητήρα από κάτω .!!!!
Κάπου είχα βρει και επίσημα db στοιχεία όπου επιβεβαίωναν αυτήν την αίσθηση που είχα θα το ψάξω.
-
https://www.auto-decibel-db.com/Suzuki_Swift_2017 1.2.html
Είναι αν θυμάμαι σωστά ο μεσος όρος από δοκιμές που ανακοινώνουν στις δοκιμές.
Μέχρι τα 100 χλμ/ώρα έχει ίδια db με μια mercedes c180 του 2011
Μετά ανεβαίνει στα 110-120 ένα σκαλοπατακι -
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
https://www.auto-decibel-db.com/Suzuki_Swift_2017 1.2.html
Είναι αν θυμάμαι σωστά ο μεσος όρος από δοκιμές που ανακοινώνουν στις δοκιμές.
Μέχρι τα 100 χλμ/ώρα έχει ίδια db με μια mercedes c180 του 2011
Μετά ανεβαίνει στα 110-120 ένα σκαλοπατακιΈχει και στους θόλους των πίσω τροχών αυτή τη μοκετούλα; Στις πόρτες νομίζω δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Ειδικά πίσω. Το καταλαβαίνεις και από τον ήχο που κλείνει η μπροστά σε σχέση με την πίσω πόρτα, στο baleno εννοώ.
-
Σωστά, νομίζω αυτή ήταν η διαφορά τους που είχα εντοπίσει και τοτε. Το baleno έχει νομοζω
Εδώ ο πίσω θόλος. Δεν έχει μοκετακι
https://www.ebay.co.uk/itm/264810188431Τι να σου πω Πολύβιε, σχετικά με τις πορτες θυμάμαι τον ήχο του baleno και το swift έχει καλύτερο γδούπο ακόμα και στις πίσω πόρτες. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι θέμα τσιμουχων ή μόνωσης.
Πρέπει να έχει κάποια βασική μόνωση στις πόρτες διότι έχει πολύ καλό στερεοφωνικό. Πραγματικά εντυπωσιάζει κόσμο το στερεό. Νομίζεις έχει subwoofer αλλά με πολύ καθαρά μεσαία και ψηλά.Όταν κλείνουν οι πίσω πόρτες ακούγεται μαζί με τον γδούπο και ένας ήχος σαν βαθύ "κλαπ" που του δίνει ποιοτική αίσθηση στον ηχο. Ίσως έχει να κάνει με την σχεδίαση της πόρτας και τον ήχο του αέρα που βγαίνει καθώς κλείνει.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ο θόρυβος από την πόρτα του πορτπαγκαζ. Μιλάμε για πολύ βαθύ ποιοτικό κλείσιμο. Πραγματικά εντυπωσιακό, θυμίζει πολύ ακριβότερο αυτοκίνητο.
Γενικά το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό σε πολλά σημεία του.
Τα αρνητικά που έχει είναι ότι γρατζουνιουνται τα πλαστικά εύκολα. Ιδιαίτερα στην χειρολαβή κτλ
Δεν μπορείς να βρεις εύκολα λάθη. Σίγουρα υπάρχουν αλλά με τον καιρό τα συζηθιζεις και δεν σου χτυπάει κάτι έντονα πέρα από τον θόρυβο,τις γρατζοθνιες.Τις προάλλες έπεσε η πίεση στα ελαστικά και ήταν πάρα πολύ άνετο, θύμιζε ακριβό ευρωπαϊκό και έπιασα τον εαυτό μου να λέει πως είμαι τελικα υπερβολικός με την κριτική μου καιπως είναι τοπ κλαςς και στην άνεση, μετά από λίγο βγήκε η ειδοποίηση για την πίεση των ελαστικών. Πήγα λοιπόν και τα φουσκωσα όσο λέει το ταμπελακι στην πόρτα και αμέσως έγινε σκληρουτσικο.
Δηλαδή όλα παίζονται στα ελαστικά και στην διάσταση του ελαστικού. Έχει γίνει λάθος επιλογή από το εργοστάσιο για δρόμους σαν τους δικούς μας.Υ.γ Η πλάκα είναι πως ακόμα και αν τα φουσκώσεις συνεχίζει για κάποια χιλιόμετρα να βαράει η ειδοποίηση για τα ελαστικά. Αναγράφει στην οθόνη και την πίεση για κάθε ελαστικό όπου είναι ελαφρώς πάνω από το όριο που θέτει το εργοστάσιο αλλά και πάλι αυτό βγάζει ειδοποιήσεις. Μετά κάποια χιλιόμετρα μόνο του σβήνει.
Τρελουτσικο είναι. -
Για το μπιμπιλίκι στις πιέσεις των ελαστικών το κόλπο είναι το εξής. π.χ. στο κομφορτ που πρέπει να είναι (δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο) 35-33 αρχίζει και βαράει αν πέσει η πίεση μπροστά π.χ στο 31. Αν του βάλεις 34 δεν σταματάει να βαράει. Πρέπει να το πας 35+ και τότε σταματάει. Για να το αποφύγω αυτό το σπαστικό στο βενζινάδικο, έχω αγοράσει μια τρόμπα με μπαταρίες και προσέχω να μην πέσει η πίεση κάτω από 32. Το τσεκάρω από το καντράν και όποτε πρέπει συμπληρώνω λίγο. Έτσι το έχω μόνιμα στο 33 και δεν βαράει.
-
Αααα!!!
Δηλαδή το μετράς με το τρομπακι; Σωστά;
Έξυπνο. Δεν το είχα σκεφτει!!!!Θα το δοκιμάσω. Στα πισω αφηνει να πέσει στα 205 psi. Μόλις πέσει στα 204 βαράει.
-
Αααα!!!
Δηλαδή το μετράς με το τρομπακι; Σωστά;
Έξυπνο. Δεν το είχα σκεφτει!!!!Θα το δοκιμάσω. Στα πισω αφηνει να πέσει στα 205 psi. Μόλις πέσει στα 204 βαράει.
30 μάλλον εννοείς
-
Ναι λάθος το εγραψα. Kpa εννοώ. Σε αυτήν την μέτρηση μου δείχνει στην οθόνη την πίεση όχι σε bar
-
Ναι λάθος το εγραψα. Kpa εννοώ. Σε αυτήν την μέτρηση μου δείχνει στην οθόνη την πίεση όχι σε bar
Και εμένα. Μπέρδεμα....
https://www.skroutz.gr/s/21237286/Xiaomi-Mi-Portable-Air-Pump-DZN4006GL-Τρόμπα-Χεριού-με-Μανόμετρο.htmlΑυτό έχω! Κάνει καλή δουλειά
-
Την έχω δει για τα πατίνια αλλά δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου να τη χρησιμοποιήσω στο αυτοκίνητο.
Αν μπορεί να τα φουσκώσει και λίγο μια χαρά είναι.Πολύ καλή σκέψη!
-
Την έχω δει για τα πατίνια αλλά δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου να τη χρησιμοποιήσω στο αυτοκίνητο.
Αν μπορεί να τα φουσκώσει και λίγο μια χαρά είναι.Πολύ καλή σκέψη!
υπαρχουν πολυ καλα μανομετρα για λαστιχα με 10 ευρωπουλα.
βεβαια στα σουζ υπαρχει και κολπακι: ειναι ενας τσεχος που εχει φτιαξει μια συσκευη που εκπεμπει ψευτικα νουμερα και δεν αναβει το tpms. με ενα 50ρικο στη στελνει. στο σουιφτ παπαρια βεβαια, καμια χρηση, στα βιτ ομως που πρεπει να ξεφουσκωσεις λαστιχα καποιες φορες για εκτος δρομου, ειναι λυση. επισης το ηλεκτροκουνητο τρομπακι του βιτ τουλαχιστον ειναι ολα τα λεφτα. βγαζει τοσο αερα που δεν βγαζει τεραστιο διπλο κομπρεσερ με 2λιτρα δεξαμενη που το εχω πληρωμενο 2 κατοσταρικα. -
Γάτε έχεις κάποιο λινκ; Αν μπορούσα να τα έχω συνέχεια 32 30 χωρίς να με πρήζει θα το έκανα. Είναι σούπερ άνετο τότε και το λάστιχο δεν μαγουλιάζει με τέτοιες πιέσεις.
Το τρομπάκι αυτό πάντως με μια φόρτιση με βγάζει να συμπληρώσω αέρα και στα 3 αυτοκίνητα. Από τέρμα κάτω θα κάνει πολύ ώρα αλλά και 3-4 psi το κάνει σε 1-2 λεπτά.
Επίσης το xiaomi έχει μεγάλη ακρίβεια στη μέτρησή του. Το τσεκάρω με ψηφιακό μανόμετρο μισελέν που έχω και δείχνουν τα ίδια. -
@poliviosfp said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Γάτε έχεις κάποιο λινκ; Αν μπορούσα να τα έχω συνέχεια 32 30 χωρίς να με πρήζει θα το έκανα. Είναι σούπερ άνετο τότε και το λάστιχο δεν μαγουλιάζει με τέτοιες πιέσεις.
Το τρομπάκι αυτό πάντως με μια φόρτιση με βγάζει να συμπληρώσω αέρα και στα 3 αυτοκίνητα. Από τέρμα κάτω θα κάνει πολύ ώρα αλλά και 3-4 psi το κάνει σε 1-2 λεπτά.
Επίσης το xiaomi έχει μεγάλη ακρίβεια στη μέτρησή του. Το τσεκάρω με ψηφιακό μανόμετρο μισελέν που έχω και δείχνουν τα ίδια. -
Μανουριάρικο είναι. Θέλει και συνέχεια ρεύμα. Πόσα κρατάνε οι μπαταρίες άραγε στους αισθητήρες πίεσης; Όταν τελειώσουν θέλουν πέταμα και αγορά καινούριων αισθητήρων σωστά; Έχει αλλάξει ποτέ κανένας;
-
Έχουν μπαταρίες;
Πρώτη φορά το ακούω;Ωχ! και άλλα έξοδα;
-
Έχουν μπαταρίες και μάλιστα δεν ανοίγουν για να αλλαχτούν. Πολλοί λαστιχάδες έχουν τέτοιους αισθητήρες αντικατάστασης 30-40ε ο ένας.
Νέο Suzuki Swift 2017