-
This post is deleted! -
Καλησπέρα αγαπητοί !!
Νέος στο φόρουμ και ψιλο-ασχετος από αυτοκίνητα γενικά.
Σκέφτομαι την αγορά μεταχειρισμένου Swift (2018-2019) ως 2ο αυτοκίνητο που βασικά θα εξυπηρετεί μετακινήσεις εντός Αθήνας (υπάρχει οικογενειακό αυτοκίνητο για χώρους).
Κάθε γνώμη/συμβουλή ευπρόσδεκτη...
Έχει νόημα λέτε να ανέβω οικονομικά για καινούριο? Έχουν διαφορές τα μοντέλα 2018/2019 με το καινούριο?
Swift vs ανταγωνισμού τι λέτε? Στα 11-12k τι προτείνετε με βασικά κριτήρια αξιοπιστία και οικονομικό αστικό commuting ?
Ευχαριστώ!
-
Είναι ένα πολύ αξιοπρεπές αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Αν πάρεις κάποιο mHEV, τότε με χαλαρή οδήγηση που κανείς την δουλειά σου βλέπεις μικτές καταναλώσεις από 4.6 έως 5.2λ/100χλμ.
Ο καλύτερος συνδιασμός για την πόλη είναι αυτός ο κινητήρας. Για πιο ολοκληρωμένο σύνολο εκτός πόλης είναι με τον 1.0 turbo.Γενικά παρουσιάζει μια αρκετά καλή αξιοπιστία μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στην οδήγηση. Είναι τόσο ελαφρύ που αν έρθεις από μεγαλύτερο αυτοκίνητο θα σου φανεί σαν παιχνιδάκι. Είναι εντυπωσιακά πιο ελαφρύ από ότι έχει συνηθίσει ο κόσμος από τα σημερινά αυτοκίνητα. Σαν καρτακι ή σκουτερακι με 4 τροχούς το νιώθεις.
Οι χώροι του θα σε εντυπωσιάσουν. Δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς το τι χώρους έχει όταν το κοιτάς απ' έξω. Εχουν κάνει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων.
Αρνητικά έχει τον κάπως πιο έντονο θόρυβο τροχασμου σε σαθρό οδόστρωμα και την κάπως πιο απότομη ανάρτηση σε συνδιασμό με τα σκληρά και μέτρια ελαστικά 16 ιντσών.
Αξίζει μνεία το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι πάρα πολύ ελαφρύ μαζί με έναν παναλφρο και κοντό σε διαδρομη συμπλέκτη. Το κούμπωμα είναι ακριβές και η αίσθηση πολύ καλή. Στα πολύ γρήγορα και στις γρήγορες αλλαγές γρατζουνα κάποια γρανάζια μέχρι να ζεσταθεί επαρκώς η βαλβολινη του. -
Να το πάρεις καινούριο.
-
Ρε συ Ζίκο,στα swift μπαίνει lpg???
Αν είσαι 5.2 με βενζίνη και είσαι στο 6.8 -7λ στο lpg,τότε δεν κίνησε σαν ηλεκτρικό που φορτίζει σε ταχυφορτιστες;
5.5 ευρώ σε μικτη με πιο πολύ αστική μετακίνησηΚαι στα 120 με acc που γράφει 4.7-5.0 λίτρα/100 με βενζίνη αν είσαι στα 6.0 με 6.5 τότε σου κοστίζει 4.8 με 5.2 ευρω/100χλμ
-
Δεν ξέρω συγκεκριμένα για τα Swift αλλά αθώα ατμοσφαιρικά μοτεράκια είναι, χωρίς καμία τεχνολογική δυσκολία. Γιατί να μην μπαίνει;
Σε έξοδα κίνησης, δες πόσο κοστίζει η μπινζίνα στα 100 χλμ και διαίρεσε με το 2. Γενικώς, μπορείς να περιμένεις κάτι σε 4,5-5 ευρώ στα 100. Ε, δεν το λες κι ηλεκτρικό, ούτε καν φυσικό αέριο. Όμως, είναι ένα πολύ αξιόλογο κόστος κίνησης, με πολύ φθηνότερη αρχική τιμή αγοράς.
Εσύ που κάνεις τόσα χιλιόμετρα καθημερινά, είναι έγκλημα που δεν έχεις βάλει.
-
Περιμένω να περάσει η εγγύηση γιατί φοβαμαι.
Μέχρι στιγμής τα σπάω τα χιλιόμετρα σε 3 αυτοκίνητα. Ευτυχώς μου έχει γυρίσει και η τηλεργασια και κάτι γλυτώνω.
Το ιαπωνικό το είχα παρατήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μου ήρθε φλασια τώρα με τα υγραέρια.... -
Αν του βάλεις υγραέριο, μετά θα θες να τα κάνεις μόνο με δαύτο. Θα έχεις σαφή διαφορά στην τσέπη.
-
@dimsabas said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Να το πάρεις καινούριο.
Γνωρίζεις τι διαφορές έχει το καινούριο με τα 2018 ?
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Είναι ένα πολύ αξιοπρεπές αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Αν πάρεις κάποιο mHEV, τότε με χαλαρή οδήγηση που κανείς την δουλειά σου βλέπεις μικτές καταναλώσεις από 4.6 έως 5.2λ/100χλμ.
Ο καλύτερος συνδιασμός για την πόλη είναι αυτός ο κινητήρας. Για πιο ολοκληρωμένο σύνολο εκτός πόλης είναι με τον 1.0 turbo.Γενικά παρουσιάζει μια αρκετά καλή αξιοπιστία μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στην οδήγηση. Είναι τόσο ελαφρύ που αν έρθεις από μεγαλύτερο αυτοκίνητο θα σου φανεί σαν παιχνιδάκι. Είναι εντυπωσιακά πιο ελαφρύ από ότι έχει συνηθίσει ο κόσμος από τα σημερινά αυτοκίνητα. Σαν καρτακι ή σκουτερακι με 4 τροχούς το νιώθεις.
Οι χώροι του θα σε εντυπωσιάσουν. Δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς το τι χώρους έχει όταν το κοιτάς απ' έξω. Εχουν κάνει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων.
Αρνητικά έχει τον κάπως πιο έντονο θόρυβο τροχασμου σε σαθρό οδόστρωμα και την κάπως πιο απότομη ανάρτηση σε συνδιασμό με τα σκληρά και μέτρια ελαστικά 16 ιντσών.
Αξίζει μνεία το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι πάρα πολύ ελαφρύ μαζί με έναν παναλφρο και κοντό σε διαδρομη συμπλέκτη. Το κούμπωμα είναι ακριβές και η αίσθηση πολύ καλή. Στα πολύ γρήγορα και στις γρήγορες αλλαγές γρατζουνα κάποια γρανάζια μέχρι να ζεσταθεί επαρκώς η βαλβολινη του.Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την κατατοπιστικη απάντηση.
Κι εμένα μου δίνει την εντύπωση (χωρίς να το έχω οδηγήσει) ότι πρέπει να είναι πολύ καλό αμαξάκι.
-
@turismo_veloce said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@dimsabas said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Να το πάρεις καινούριο.
Γνωρίζεις τι διαφορές έχει το καινούριο με τα 2018 ?
Σίγουρα την υβριδικότητα. Το βασικό όμως είναι ότι σε βάθος χρόνου, θα χάσεις λιγότερα χρήματα. Τα μικρά κι οικονομικά αμάξια κρατάνε πολύ καλά την τιμή τους. Οπότε συμφέρει να τα αγοράζεις καινούρια (ζορίζεσαι βέβαια λίγο παραπάνω στην αρχή), να τα έχεις όλα του κουτιού, να έχεις ξενοιασιά με την εγγύηση, να το πάρεις στο χρώμα που θες (ίσως και με κάποια έξτρα που θες) και να το δώσεις σε πολύ υψηλότερη τιμή όταν έρθει η ώρα. Αν μάλιστα το παλιό πληρώνει τέλη (το καινούριο είναι μηδενικό) και βάλεις και τη (μικρή) διαφορά στην κατανάλωση, τότε μειώνεται η χρηματική διαφορά. Συν ότι το παλιό θα θελήσει νωρίτερα λάστιχα, αμορτισέρ, δίσκο και τακάκια.
Γενικώς, στα μεγάλα κι ακριβά ψωνίζουμε μεταχειρισμένο, στα μικρά και φθηνά μόνο καινούριο.
-
Κατανοητό το σχόλιο σου αγαπητέ και σε ευχαριστώ.
Αν και έχεις ένα δίκιο θεωρητικά, πρακτικά νομίζω χρειάζονται και κάποια νούμερα για να καταλήξουμε ποια είναι η σωστή απόφαση.
Ας καταλήξουμε στο αυτοκίνητο πρώτα και μετά βλέπουμε το καινούριο vs μεταχειρισμένο.
Θενκς για το χρόνο σου !
-
Αν αγοράσεις το καινούργιο κερδίζεις σε εξοπλισμό ασφαλείας που είναι σημαντικός και χάνεις ελάχιστα σε επιδόσεις.
Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι acc, blind spot monitor,auto brake στην όπισθεν καθώς βγαίνεις από κάθετο πάρκινγκ,αισθητήρες πίσω και ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία στο mhev.
Και όλα αυτά αγοράζοντας τη μεσαία έκδοση,την gl+
Οπότε:
Εάν αγόραζες μεταχειρισμένο την glx δεν θα είχες ότι σου ανέφερα πιο πάνω, εκτός του acc όπου το διέθετε και τότε!
Εάν αγόραζες μεταχειρισμένο την gl+ δεν θα έχεις ούτε led φώτα ούτε mhev σύστημα ούτε acc, ούτε τίποτα. Θα ήταν ένα απλό μεν ,καλό δε, αυτοκίνητο της προηγούμενης 5ετιας-7ετιας.Γενικά το fl gl+ είναι εξαιρετικό πακέτο. Όπως έχω πει και σε αλλα θέματα εδώ στο forum για την τιμή του,το gl+ , είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης!
Εάν ψάχνεις αυτόματο πόλης τότε πρώτο θα έβαζα το νέο yaris hybrid, έχει καλό εξοπλισμό ασφαλείας, καλύτερο του swift στην παθητικη ασφάλεια προσφέροντας έναν μεσαίο αερόσακο ανάμεσα στο εμπρόσθια καθίσματα, πολύ νέα τεχνολογία αυτο, και δεύτερο το fl swift mHEV με cvt.Κακα τα ψέματα αυτά τα δύο είναι τα πιο οικονομικά στη χρήση αυτοκίνητα πόλης.
-
Μετά από μόνο 2.000 χλμ οι εντυπώσεις μου ειναι πολύ καλές.
Η έκδοση που προτίμησα είναι η gl+ χειροκίνητο.Στο μόνο που υστερεί είναι η άνεση της ανάρτησης αλλά το ξεπερνάω εύκολα βλέποντας καταναλώσεις της τάξης του 5.2l/100km και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δυσκολες συνθήκες (καύσωνας,αστρωτο).
Να πω ότι αγοράστηκε για δευτερο αυτοκίνητο κανοντας καθημερινα όλη την χαμοδουλεια (βέβαια το πιστό και αξιόπιστο starlet ep91 παρέμεινε).
Οι χώροι επαρκέστατοι για καθε μέρα και μου αρέσει πολύ η ευκολία οδήγησης.Να πω επίσης ότι τα συστήματα ασφάλειας που έχει είναι πολύ καλά και ιδιαίτερα για νέους οδηγούς.Απίθανο το acc δεν περίμενα οτι θα βόλευε τόσο πολύ.Εδώ και είκοσι μέρες το κινω σε πολύ ασχημους δρόμους και με εντυπωσίασε που δεν ακούγεται το παραμικρό στην καμπίνα.Θα μου πεις τι περιμένεις απο καινούργιο αυτοκίνητο;
Άλλα καινούργια πάντως που ετυχε και μπήκα τριζοβολάνε σαφώς περισσότερο.
Το μονο που μένει είναι να αλοκληρωθεί η εγκατάσταση του συναγερμού(pandora elite).Το πρόβλημα είναι ότι τα ηλεκτρονικά του αυτοκίνητου καταλαβαίνουν τα πάντα και δεν αφήνουν να κόψεις τίποτα.Με το που πειράζεις καλώδιο βγάζει εκτος το SHVS και πας για reset στην Suzuki.Προς το παρόν ουτε η αντιπροσωπεία μπορεί να βοηθήσει οπότε περιμένουμε λύση απο τους ρώσους.
Αυτά τα ολίγα και τα ξαναλέμε. -
@aristeidis-kotsis said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Το μονο που μένει είναι να αλοκληρωθεί η εγκατάσταση του συναγερμού(pandora elite).Το πρόβλημα είναι ότι τα ηλεκτρονικά του αυτοκίνητου καταλαβαίνουν τα πάντα και δεν αφήνουν να κόψεις τίποτα.Με το που πειράζεις καλώδιο βγάζει εκτος το SHVS και πας για reset στην Suzuki.Προς το παρόν ουτε η αντιπροσωπεία μπορεί να βοηθήσει οπότε περιμένουμε λύση απο τους ρώσους.
Καλοτάξιδο και να το χαρείς με υγεία.
Προσωπική άποψη, μην βάλεις συναγερμό. Δεν ξέρεις τι προβλήματα θα βγάλουν τα ηελκτρονικά μετά.
-
@fanis75 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@aristeidis-kotsis said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Καλοτάξιδο και να το χαρείς με υγεία.
Προσωπική άποψη, μην βάλεις συναγερμό. Δεν ξέρεις τι προβλήματα θα βγάλουν τα ηελκτρονικά μετά.
Έχω ήδη βάλει απλά θέλω και το κοψιμο σε μίζα
-
@turismo_veloce said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Καλησπέρα αγαπητοί !!
Νέος στο φόρουμ και ψιλο-ασχετος από αυτοκίνητα γενικά.
.....
Παρε μεταχειρισμένο το πιο οικονομικό. Ειναι η πιο τίμια λύση. Ότι παραπάνω δώσεις, δε το αξίζει. Η βάση του ειναι καλή. Λευκο (ή κόκκινο ανάλογα με ποιο δε χρεωνουν σε καινούργιο), μεταχειρισμένο gl έκδοση ειναι το καλύτερο.
-
Όλα εξαρτώνται βασικά από την τιμή καινούριου vs τι βρίσκεις σε μεταχειρισμένα (γενική κατάσταση, χλμ, τιμή κλπ).
Αν η διαφορά τιμής είναι αξιόλογη δε θα πω όχι σε μεταχειρισμένο.
Nice to have πάντα η τεχνολογία αλλά σε ένα αμαξάκι πόλης ίσως δεν αξίζει να τα πληρώσεις πολύ ακριβά.
-
Εκτός των μεταχειρισμένων glx οι υπόλοιπες εκδόσεις δεν έχουν συστήματα adas τα οποία είναι σχεδιασμένα κυρίως για την πόλη.
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Εκτός των μεταχειρισμένων glx οι υπόλοιπες εκδόσεις δεν έχουν συστήματα adas τα οποία είναι σχεδιασμένα κυρίως για την πόλη.
Πφφφ...
Αυτόματη πέδηση (φρεναρισμα) ειναι άχρηστο. Υπερευαίσθητο με σατανικό ήχο... με το που μπαίνω το απενεργοποιώ.
Lane Assist - Σιγά, αμα δε μπορεις μέσα στη πολη να μεινεις μέσα στη λωρίδα, πάρε ταξί καλύτερα.
(το νεο) Blind Spot - Οκ, το δικό μου δε το έχει, μάλλον χρήσιμο αλλα στο καθρεφτη θα βλέπεις φωτακι να αναβοσβήνει όλη την ώρα..
Λαπ, όλα τα συγκεκριμένα τα θεωρώ κακές εφαρμογές τεχνολογίας απο τη Σουζουκι ιδιαίτερα (το 1ο που δε το έχει φτιάξει ακόμα με κανένα Update).
Αρα, βασικό, χωρις καν ινφοτεϊνμεντ... ραδιοφωνάκι και τηλέφωνο στο τζαμάκι κλασσικά να κάνεις τη δουλειά σου. Ναβι, στο δικό μου ποτέ δε το χρησιμοποιησα. Google maps απο iphone δε παίζει άρα άχρηστη οθόνη.
Οποτε βασικό... μαχ 12.000 και εισια οκ.
Αυτά τα λέω εγω που χειροκροτάω μέχρι αηδίας κάθε τι ΙαπωνοΑσιατικό.
Νέο Suzuki Swift 2017