Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 10
    • Best 3
    • Groups 0

Turismo_Veloce

@Turismo_Veloce

4
    Profile views
    10
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

Turismo_Veloce Unfollow Follow

Best posts made by Turismo_Veloce

• RE: 2008, Mokka ή κάτι άλλο?

Αγαπητέ το Μάιο ήμουν σε παρόμοια φάση, το Mokka δεν ήταν στα υποψήφια αλλά 2008 και διάφορα άλλα τα έκανα ένα test drive.

Αν και ψιλοασχετος από αυτοκίνητα 😀, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα test to Vitara. Πράγματι από εμφάνιση (μέσα έξω) είναι όπως τα λες , αλλά το αυτοκίνητο σου δίνει πολύ ωραία αίσθηση στην οδήγηση. Επισης στα συν αξιοπιστία και κατανάλωση σε πολύ ικανοποιητικα επίπεδα.

Δεν το πήρα τελικά, αλλά το αυτοκίνητο έχει ουσία, μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      Turismo_Veloce
    • RE: Suzuki Swift A2L (2017)

@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:

Είναι ένα πολύ αξιοπρεπές αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Αν πάρεις κάποιο mHEV, τότε με χαλαρή οδήγηση που κανείς την δουλειά σου βλέπεις μικτές καταναλώσεις από 4.6 έως 5.2λ/100χλμ.
      Ο καλύτερος συνδιασμός για την πόλη είναι αυτός ο κινητήρας. Για πιο ολοκληρωμένο σύνολο εκτός πόλης είναι με τον 1.0 turbo.

Γενικά παρουσιάζει μια αρκετά καλή αξιοπιστία μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στην οδήγηση. Είναι τόσο ελαφρύ που αν έρθεις από μεγαλύτερο αυτοκίνητο θα σου φανεί σαν παιχνιδάκι. Είναι εντυπωσιακά πιο ελαφρύ από ότι έχει συνηθίσει ο κόσμος από τα σημερινά αυτοκίνητα. Σαν καρτακι ή σκουτερακι με 4 τροχούς το νιώθεις.
      Οι χώροι του θα σε εντυπωσιάσουν. Δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς το τι χώρους έχει όταν το κοιτάς απ' έξω. Εχουν κάνει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων.
      Αρνητικά έχει τον κάπως πιο έντονο θόρυβο τροχασμου σε σαθρό οδόστρωμα και την κάπως πιο απότομη ανάρτηση σε συνδιασμό με τα σκληρά και μέτρια ελαστικά 16 ιντσών.
      Αξίζει μνεία το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι πάρα πολύ ελαφρύ μαζί με έναν παναλφρο και κοντό σε διαδρομη συμπλέκτη. Το κούμπωμα είναι ακριβές και η αίσθηση πολύ καλή. Στα πολύ γρήγορα και στις γρήγορες αλλαγές γρατζουνα κάποια γρανάζια μέχρι να ζεσταθεί επαρκώς η βαλβολινη του.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την κατατοπιστικη απάντηση.

Κι εμένα μου δίνει την εντύπωση (χωρίς να το έχω οδηγήσει) ότι πρέπει να είναι πολύ καλό αμαξάκι.

T
      Turismo_Veloce

Κατανοητό το σχόλιο σου αγαπητέ και σε ευχαριστώ.

Αν και έχεις ένα δίκιο θεωρητικά, πρακτικά νομίζω χρειάζονται και κάποια νούμερα για να καταλήξουμε ποια είναι η σωστή απόφαση.

Ας καταλήξουμε στο αυτοκίνητο πρώτα και μετά βλέπουμε το καινούριο vs μεταχειρισμένο.

Θενκς για το χρόνο σου !

T
      Turismo_Veloce

Latest posts made by Turismo_Veloce

• RE: ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Αγαπητοί έχω μια απορία, που οι ειδικότεροι επί των κατασκευών μάλλον εύκολα μπορούν να απαντήσουν.

Τα έφερε έτσι το timing και σε 2-3 μήνες θα ξεκινήσω ολική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος (κατασκευή '80).

Έχουν ακριβύνει τόσο πολύ τα υλικά οικοδομής, όπως λένε στα διάφορα ΜΜΕ ? Χοντρικά για τι αυξήσεις μιλάμε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

posted in Αντίλογος
      T
      Turismo_Veloce
    • RE: αγορα μεταχειρο sw ή suv

Για τα νέα Volvo δεν έχω άποψη περί αξιοπιστίας.

Τα παλιότερα (10ετιας) παντως σε γενικές γραμμές ήταν μια χαρά σε αξιοπιστία & κόστος προγραμματισμένης συντήρησης. Μόνο σε τρακάρισμα ήταν πολύ ακριβή η επισκευή.

Νομίζω τέτοιες χρονολογίες κοιτάει και ο νηματοθετης.

T
      Turismo_Veloce
    • RE: αγορα μεταχειρο sw ή suv

Volvo V60 θα μπορούσε να είναι μια επιλογή (?)

T
      Turismo_Veloce

Όλα εξαρτώνται βασικά από την τιμή καινούριου vs τι βρίσκεις σε μεταχειρισμένα (γενική κατάσταση, χλμ, τιμή κλπ).

Αν η διαφορά τιμής είναι αξιόλογη δε θα πω όχι σε μεταχειρισμένο.

Nice to have πάντα η τεχνολογία αλλά σε ένα αμαξάκι πόλης ίσως δεν αξίζει να τα πληρώσεις πολύ ακριβά.

T
      Turismo_Veloce
    • RE: 2008, Mokka ή κάτι άλλο?

Αγαπητέ το Μάιο ήμουν σε παρόμοια φάση, το Mokka δεν ήταν στα υποψήφια αλλά 2008 και διάφορα άλλα τα έκανα ένα test drive.

Αν και ψιλοασχετος από αυτοκίνητα 😀, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα test to Vitara. Πράγματι από εμφάνιση (μέσα έξω) είναι όπως τα λες , αλλά το αυτοκίνητο σου δίνει πολύ ωραία αίσθηση στην οδήγηση. Επισης στα συν αξιοπιστία και κατανάλωση σε πολύ ικανοποιητικα επίπεδα.

Δεν το πήρα τελικά, αλλά το αυτοκίνητο έχει ουσία, μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

T
      Turismo_Veloce

Κατανοητό το σχόλιο σου αγαπητέ και σε ευχαριστώ.

Αν και έχεις ένα δίκιο θεωρητικά, πρακτικά νομίζω χρειάζονται και κάποια νούμερα για να καταλήξουμε ποια είναι η σωστή απόφαση.

Ας καταλήξουμε στο αυτοκίνητο πρώτα και μετά βλέπουμε το καινούριο vs μεταχειρισμένο.

Θενκς για το χρόνο σου !

T
      Turismo_Veloce

@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:

Είναι ένα πολύ αξιοπρεπές αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Αν πάρεις κάποιο mHEV, τότε με χαλαρή οδήγηση που κανείς την δουλειά σου βλέπεις μικτές καταναλώσεις από 4.6 έως 5.2λ/100χλμ.
      Ο καλύτερος συνδιασμός για την πόλη είναι αυτός ο κινητήρας. Για πιο ολοκληρωμένο σύνολο εκτός πόλης είναι με τον 1.0 turbo.

Γενικά παρουσιάζει μια αρκετά καλή αξιοπιστία μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στην οδήγηση. Είναι τόσο ελαφρύ που αν έρθεις από μεγαλύτερο αυτοκίνητο θα σου φανεί σαν παιχνιδάκι. Είναι εντυπωσιακά πιο ελαφρύ από ότι έχει συνηθίσει ο κόσμος από τα σημερινά αυτοκίνητα. Σαν καρτακι ή σκουτερακι με 4 τροχούς το νιώθεις.
      Οι χώροι του θα σε εντυπωσιάσουν. Δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς το τι χώρους έχει όταν το κοιτάς απ' έξω. Εχουν κάνει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων.
      Αρνητικά έχει τον κάπως πιο έντονο θόρυβο τροχασμου σε σαθρό οδόστρωμα και την κάπως πιο απότομη ανάρτηση σε συνδιασμό με τα σκληρά και μέτρια ελαστικά 16 ιντσών.
      Αξίζει μνεία το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι πάρα πολύ ελαφρύ μαζί με έναν παναλφρο και κοντό σε διαδρομη συμπλέκτη. Το κούμπωμα είναι ακριβές και η αίσθηση πολύ καλή. Στα πολύ γρήγορα και στις γρήγορες αλλαγές γρατζουνα κάποια γρανάζια μέχρι να ζεσταθεί επαρκώς η βαλβολινη του.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την κατατοπιστικη απάντηση.

Κι εμένα μου δίνει την εντύπωση (χωρίς να το έχω οδηγήσει) ότι πρέπει να είναι πολύ καλό αμαξάκι.

T
      Turismo_Veloce

@dimsabas said in Νέο Suzuki Swift 2017:

Να το πάρεις καινούριο.

Γνωρίζεις τι διαφορές έχει το καινούριο με τα 2018 ?

T
      Turismo_Veloce

Καλησπέρα αγαπητοί !!

Νέος στο φόρουμ και ψιλο-ασχετος από αυτοκίνητα γενικά.

Σκέφτομαι την αγορά μεταχειρισμένου Swift (2018-2019) ως 2ο αυτοκίνητο που βασικά θα εξυπηρετεί μετακινήσεις εντός Αθήνας (υπάρχει οικογενειακό αυτοκίνητο για χώρους).

Κάθε γνώμη/συμβουλή ευπρόσδεκτη...

Έχει νόημα λέτε να ανέβω οικονομικά για καινούριο? Έχουν διαφορές τα μοντέλα 2018/2019 με το καινούριο?

Swift vs ανταγωνισμού τι λέτε? Στα 11-12k τι προτείνετε με βασικά κριτήρια αξιοπιστία και οικονομικό αστικό commuting ?

Ευχαριστώ!

T
      Turismo_Veloce
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST