-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μετάφραση: Στο φόρουμ μπορούν να γράφουν δυο-τρία μέλη ελεύθερα ότι τους αρέσει και οι υπόλοιποι να βγάζουν τον σκασμό.
Βρε καταιγίδα, σου έχει στερήσει κανείς εδώ μέσα το δικαίωμα της έκφρασης;
Πάντα το είχα απορία. Πως γίνεται εσύ να γράφεις ελεύθερα και να μην σου την λέει κανένας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μήπως πρέπει να ξεπεράσεις το σύνδρομο καταδίωξης και να σκεφτείς εσύ τι κάνεις λάθος όταν γράφεις;
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μετάφραση: Στο φόρουμ μπορούν να γράφουν δυο-τρία μέλη ελεύθερα ότι τους αρέσει και οι υπόλοιποι να βγάζουν τον σκασμό.
οεο?
Τι οέο; Μια χαρά τα γράφω.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το βασικό είναι ο σχεδιασμός. Αλλά οι εργολάβοι έπαιρναν νέους και άπειρους και φτηνούς μηχανικούς που σχεδίαζαν ανάλογα.
Άμα βγάλεις 10 τμ διάδρομο στα 100 τμ προφανώς σε ζοριζει.
Εμένα τα τελευταία ήταν 97 τμ με 3 υπνοδωμάτια γραφειακι και 2 μπάνια και 4 τμ διάδρομο.
Καθαροί χώροι σαλόνι κουζίνα 38 τμ υπνοδωμάτια 13,5-11,5 και 11 τμ το γραφείο 4,5 και τα μπάνια το ένα 5 και το άλλο 3 τμ.
Όλα τα πήραν 4μελεις οικογένειες τα έφτιαξαν εσωτερικά με το δικό τους γούστο και είναι ευχαριστημένοι.
Είχαμε φτιάξει και άλλα 100 τμ και τώρα μελετάμε πάλι 100 τμ πάντα με 3 υπνοδωμάτια.
Όταν θέλουμε χωριστή κουζίνα τότε πάμε στα 110 τμ. Σε τόσα μένω και εγώ και το θεωρώ πολύ μεγάλο.
Φτιάχνουμε και 130-150 και 200 τμ βέβαια αλλά μόνο 1-2 σε κάθε κτίριο στους ψηλότερους ορόφουςΕμ, εδώ ειναι το λάθος που κάνετε όλοι.
11 και 13 τμ μέτρα δωμάτιο;;;;;
Για βάλτε ένα κρεβάτι υπερμονο. ( Έτσι ξεκουράζεται ένα παιδί άνω του 1,80μ ύψος διότι αν ξαπλώσει στο πλάι σε μονο ο κωλος κρέμεται στον αέρα) για βάλτε μια νοτυλαπα, για βάλτε ένα γραφείο που να χώρα να κάτσει άνθρωπος άνω του 1,80 και να έχει μια οθόνη υπολογιστή βάλτε ένα κομοδίνο και μια καρέκλα. Το χώρος έμεινε...ΜΗΔΕΝ .... Ούτε να κάτσεις στο κέντρο του δωματίου δεν έμεινε χωρος.Βιβλιοθήκη;;; Σχολείο δεν θα παει το παιδί; Φροντιστήρια;;;; Που θα μπουν τα βιβλία του;
Το καλοριφέρ σε ποιον τοίχο θα μπει;;; Στον έναν παράθυρο, στον άλλο καλοριφέρ και όλα τα άλλα που έγραψα που θα μπουν σε 11-13τμ;;;
Βασανιστήριο είναι αυτό.
Τα αγοράζουν τα σπίτια άδεια και μόλις βάζουν έπιπλα μέσα ψυχοπλακωνονται.
Άκου 11-13 τμ δωμάτιο εφηβικό. Μετά φυσικό είναι να έχεις ψυχικά προβλήματα ή να μην διαβάζεις διότι πολύ απλά δεν έχεις άνεσηψ( Μ αρέσει που λέω ανεση....δεν μπορείς να ντυθείς χωρίς να χτυπάς σε έπιπλα) στον προσωπικό σου χώρο.Όπως λέω χωρίς μηχανικό- αρχιτέκτονα μη αγοράσετε ΤΙΠΟΤΑ.
-
οεο?
#antilamvanomai_not
#exo_visma? #emoua? #r_u_sure?
γενικα οι χαρακτηρισμοι οταν δεν προσβαλουν επι προσωπικου, εχω την αισθηση οτι μπορουν να ξεφευγουν της πεπατημενης, καποτες το ειχα γραψει εις πιλιον, "η τεχνη δεν πρεπει να αντανακλα σαν τον καθρεπτη μα σαν φακος να μεγενθυνει". βασικα αρκει να λειπει η εμπαθεια και το μισος. οταν εστω ερασιτεχνικως καταφερνει καποιος ετσι να εκφραστει δεν νομιζω οτι εμπλεκεται καποιου ειδους διαχειρησις. ουτε το δεξι χερακι σηκωνεται, ουτε το αριστερον. -
οεο?
#antilamvanomai_not
#exo_visma? #emoua? #r_u_sure?
γενικα οι χαρακτηρισμοι οταν δεν προσβαλουν επι προσωπικου, εχω την αισθηση οτι μπορουν να ξεφευγουν της πεπατημενης, καποτες το ειχα γραψει εις πιλιον, "η τεχνη δεν πρεπει να αντανακλα σαν τον καθρεπτη μα σαν φακος να μεγενθυνει". βασικα αρκει να λειπει η εμπαθεια και το μισος. οταν εστω ερασιτεχνικως καταφερνει καποιος ετσι να εκφραστει δεν νομιζω οτι εμπλεκεται καποιου ειδους διαχειρησις. ουτε το δεξι χερακι σηκωνεται, ουτε το αριστερον....και αλλωστε ειναι γνωστον τοις πασει οτι παλια με τον καβαθα και πλεον με τον στρατισινο ειμαστε κολλητοι και θα γραφω οτι θελω μονο εγω και κανεις αλλος....
ΑρΕς
χαχαχαχ -
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το βασικό είναι ο σχεδιασμός. Αλλά οι εργολάβοι έπαιρναν νέους και άπειρους και φτηνούς μηχανικούς που σχεδίαζαν ανάλογα.
Άμα βγάλεις 10 τμ διάδρομο στα 100 τμ προφανώς σε ζοριζει.
Εμένα τα τελευταία ήταν 97 τμ με 3 υπνοδωμάτια γραφειακι και 2 μπάνια και 4 τμ διάδρομο.
Καθαροί χώροι σαλόνι κουζίνα 38 τμ υπνοδωμάτια 13,5-11,5 και 11 τμ το γραφείο 4,5 και τα μπάνια το ένα 5 και το άλλο 3 τμ.
Όλα τα πήραν 4μελεις οικογένειες τα έφτιαξαν εσωτερικά με το δικό τους γούστο και είναι ευχαριστημένοι.
Είχαμε φτιάξει και άλλα 100 τμ και τώρα μελετάμε πάλι 100 τμ πάντα με 3 υπνοδωμάτια.
Όταν θέλουμε χωριστή κουζίνα τότε πάμε στα 110 τμ. Σε τόσα μένω και εγώ και το θεωρώ πολύ μεγάλο.
Φτιάχνουμε και 130-150 και 200 τμ βέβαια αλλά μόνο 1-2 σε κάθε κτίριο στους ψηλότερους ορόφουςΕμ, εδώ ειναι το λάθος που κάνετε όλοι.
11 και 13 τμ μέτρα δωμάτιο;;;;;
Για βάλτε ένα κρεβάτι υπερμονο. ( Έτσι ξεκουράζεται ένα παιδί άνω του 1,80μ ύψος διότι αν ξαπλώσει στο πλάι σε μόνο ο κωλος κρέμεται στον αέρα) για βάλτε μια νοτυλαπα, για βάλτε ένα γραφείο που να χώρα να κάτσει άνθρωπος άνω του 1,80 και να έχει μια οθόνη υπολογιστή βάλτε ένα κομοδίνο και μια καρέκλα. Το χώρος έμεινε...ΜΗΔΕΝ .... Ούτε να κάτσεις στο κέντρο του δωματίου δεν έμεινε χωρίς.Βιβλιοθήκη;;; Σχολείο δεν θα παειντο παιδί; Φροντιστήρια;;;; Που θα μπουν τα βιβλία;
Το καλοριφέρ σε ποιον τοίχο θα μπει;;; Στον έναν παράθυρο, στον άλλο καλοριφέρ και όλα τα άλλα που έγραψα που θα μπουν σε 11 τμ....
Βασανιστήριο είναι αυτό.
Τα αγοράζουν τα σπίτια άδεια και μόλις βάζουν έπιπλα μέσα ψυχοπλακωνονται.
Άκου 11-13 τμ δωμάτιο εφηβικό. Μετά φυσικό είναι να έχεις ψυχικά προβλήματα ή να μην διαβάζεις διότι πολύ απλά δεν έχεις άνεση στον προσωπικό σου χώρο.Όπως λέω χωρίς μηχανικό- αρχιτέκτονα μη αγοράσετε ΤΙΠΟΤΑ.
εχει συμβει το σπανιοτατον. να συμφωνω με γυρο....
πραγματι τα δωματια των παιδιων μου ειναι εξαιρετικα μικρα, με κανονικο, 1 μετρο πλατος κρεβατι, στο ενα δεν ανοιγει καλα η ντουλαπα και τα δυο ειναι πνιγμενα αφου απαιτουνται και επιπλα γραφειου και βιβλιοθηκης. οταν η μικρη κανει πρακτις στα ντραμσ δεν χωραει ουτε καλτσα στο δωματιο της, οταν ο μικρος κανει βαρη πρεπει πρωτα να αδειασει το γραφειο να εχει χωρο να τα ακουμπησει. τι λεμε τωρα, κλουβια ειναι.... -
Συμφωνώ με Γύρο και Γάτο. 11τμ δωμάτιο είναι ΟΚ για υπνοδωμάτιο μόνο (άρα 1 κρεβάτι διπλό και 2 κομοδίνα μαζί με την ντουλάπα). Εαν θέλουμε και γραφειο κλπ, τότε 20τμ και πάνω. Κανονικά ένα σωστό υπνοδωμάτιο (αλλά όνειρο στην Ελλάδα) είναι 30-40τμ.
'Οποιος έχει πάει Αμέρικα (όχι κλουβί ΝΥ) και έχει δει, ξέρει... -
Τα εξαιρετικά πράγματα γίνονται σπανίως ειδάλλως δεν θα ήταν εξαιρετικά.
Ντραμς;;;;;Ηλεκτρικά θέλω να ελπίζω....?
Τρία υπνοδωμάτια τότε ένα φυσιολογικό σπίτι είναι στα 120 τ.μ
Αν πάει και στα 130-135τ.μ τότε μια χαρά.
-
Τα εξαιρετικά πράγματα γίνονται σπανίως ειδάλλως δεν θα ήταν εξαιρετικά.
Ντραμς;;;;;Ηλεκτρικά θέλω να ελπίζω....?
ναι στο σπιτι, κανονικα στο ωδειο....
-
Ρε Αλέξις και Πατούλη είσαστε όλοι.
Εξαιρετικά χωράνε.
Αλλά έχουμε κ σπίτι που πουλάμε τώρα πελάτη που μεγάλωσαν το παιδιά του και είναι τεράστιο για 2 άτομα.
25 τμ το υπνοδωμάτιο του. 6 τμ η ντουλάπα του 10 τμ το μπάνιο του με υδρομασάζ 3 τμ. 203 τμ τρεις όροφοι εξαιρετικό σημείο 100 τμ βεράντες και μπαλκόνια. Απεριόριστη θέα του λεκανοπεδίου.Όσοι έχετε διάθεση...
Έχω και μικρότερο καινούργιο 150 τμ με θέα τον Σαρωνικό.
Έχω και μονοκατοικία στην Ακρόπολη. 430 τμ.
Πώς το έλεγαν παλιά ;
Κ...λοι υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν...
-
Ουυουεεεεπ!!!! .... Μπρε εμάς βρίκες να δουλέψεις;
Άλλο τα μικρά σπίτια σε μικρά οικόπεδα και άλλο σε πολυκατοικίες. Πολύ απλά μη βγάλεις την έξτρα γκαρσονιέρα στον όροφο και όλα βγαίνουν. Αλλη η τιμή του τμ σε γκαρσονιέρα άλλη σε μεγαλύτερα σπιτια
Σε συμφέρει η γκαρσονιέρα.
-
Αγαπητοί έχω μια απορία, που οι ειδικότεροι επί των κατασκευών μάλλον εύκολα μπορούν να απαντήσουν.
Τα έφερε έτσι το timing και σε 2-3 μήνες θα ξεκινήσω ολική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος (κατασκευή '80).
Έχουν ακριβύνει τόσο πολύ τα υλικά οικοδομής, όπως λένε στα διάφορα ΜΜΕ ? Χοντρικά για τι αυξήσεις μιλάμε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
@turismo_veloce said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αγαπητοί έχω μια απορία, που οι ειδικότεροι επί των κατασκευών μάλλον εύκολα μπορούν να απαντήσουν.
Τα έφερε έτσι το timing και σε 2-3 μήνες θα ξεκινήσω ολική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος (κατασκευή '80).
Έχουν ακριβύνει τόσο πολύ τα υλικά οικοδομής, όπως λένε στα διάφορα ΜΜΕ ? Χοντρικά για τι αυξήσεις μιλάμε?
20 με 30% και ανεβαίνουν
-
@turismo_veloce said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγώ ξεκίνησα τον Απρίλιο και τελείωσα τον Ιούλιο ολική ανακαίνιση σε διαμέρισμα 128τμ του 2008 συγκριτικά με τώρα θα σου πω από 30-50% επάνω όλα..
-
Ουυουεεεεπ!!!! .... Μπρε εμάς βρίκες να δουλέψεις;
Άλλο τα μικρά σπίτια σε μικρά οικόπεδα και άλλο σε πολυκατοικίες. Πολύ απλά μη βγάλεις την έξτρα γκαρσονιέρα στον όροφο και όλα βγαίνουν. Αλλη η τιμή του τμ σε γκαρσονιέρα άλλη σε μεγαλύτερα σπιτια
Σε συμφέρει η γκαρσονιέρα.
Η γκαρσονιέρα είναι πολύ ακριβότερη ανά τμ κόστους κατασκευής σε σχέση με ένα τριάρι.
Για αυτό λέω να μας ακούτε εμάς που είμαστε του αντικειμένου...
-
Γιατί έχετε το ίδιο ποσοτο κέρδους από γκαρσονιέρα και τριάρι;
-
H γκαρσονιέρα και ένα μικρό τριάρι , έχουν και τα δύο μία κουζίνα και ένα μπάνιο . Αυτά έχουν μεγάλο κόστος για το μέγεθος τους.
Τα υπόλοιπα τμ είναι πολύ φτηνότερα αφού δεν έχουν εγκαταστάσεις.Αρα προτιμάμε τα τριάρια από τις γκαρσονιέρες.
-
H γκαρσονιέρα και ένα μικρό τριάρι , έχουν και τα δύο μία κουζίνα και ένα μπάνιο . Αυτά έχουν μεγάλο κόστος για το μέγεθος τους.
Τα υπόλοιπα τμ είναι πολύ φτηνότερα αφού δεν έχουν εγκαταστάσεις.Αρα προτιμάμε τα τριάρια από τις γκαρσονιέρες.
Βασίλη, ξέρεις ότι στα θέματα της οικοδομής συμφωνούμε κατά 99%. Εδώ όμως θα σε διορθώσω. Όχι γιατί δεν τα ξέρεις σωστά, αλλά γιατί νομίζω ότι αυτό που θέλεις να πεις, δεν είναι απόλυτα σαφές, όπως το εξέφρασες.
Εσύ εννοείς ότι όσον αφορά το κόστος κατασκευής και μόνο, θα έπρεπε να προτιμάμε τα τριάρια από τις γκαρσονίερες. Από την άλλη είναι νόμος απαράβατος ότι όσο ανεβαίνουν τα τετραγωνικά, πέφτει η τιμή ανά τετραγωνικό (μιλώντας για αντίστοιχες κατασκευές στην ίδια περιοχή ή και οικοδομή).
Στην πράξη όμως το μοναδικό κριτήριο σχεδιασμού και κατασκευής είναι ότι προτιμάμε ότι ζητάει η κάθε περιοχή όπου χτίζουμε. Π.χ. σε σχετικά καλές περιοχές μπορεί να ζητάει η αγορά μόνο 3άρια και 4άρια, ενώ σε περιοχές με πολλούς φοιτητές γκαρσονίερες και 2άρια. Δεν πάμε λοιπόν να μεγιστοποιήσουμε το δυνητικό κέρδος από την πώληση, αλλά να διευκολύνουμε να γίνει η πώληση.
-
μια ερωτησις καθοτι γιγνωσκω την ειλικρινεια σας κε κριου. ακομη και οταν τα βλεπετε μεσα απο την αστικης παραμορφωσεως οπτικης σας.
σε τι μεγεθος σπιτιου διαμενετε? μεγεθος κρεββατοκαμαρης? του κριου_γιου?
λογω διαστασεων θα πρεπει προφανως να εχετε σιτροεν σε πεντε σε εκδοση διαμερισματος. οι αλλοι να μην ψηλωνουν? ε? -
αυξηση ηδη 10-20% σε σχεση με 2 μηνες πριν
105 τμ με 1350 το τμ πρωτος οροφος γωνια πλατεια (140.000)
110 τμ με 1450 τμ δευτερος οροφος γωνια σε πλατεια (160.000)
119 τμ 1450 το τμ (170.000) σε ησυχη περιοχη
νεοδμητα
ακουω γνωμες
δανειο 100-110000 ζευγαρι 2 παιδια επαρχια
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ