-
Στα φρένα παίζουν πολλά ρόλο. Ο τύπος και η κατάσταση των ελαστικών, η θερμοκρασία, ακόμα και πότε έβρεξε τελευταία φορά για να καθαρίσει ο δρόμος. Το δε παραπλήσιο 0-100, σαν να μου λέει ότι είχε πρόβλημα πρόσφυσης το 125άρι. Τα 0-40 και 0-60 θα ήταν πιο ενδεικτικά βέβαια.
Τα δισκόφρενα δεν έχουν πλεονέκτημα δύναμης στα καθημερινά αυτοκίνητα, δεδομένου ότι μπορούν να μπλοκάρουν τους τροχούς, ειδικά τους πίσω που ελαφρώνουν στο φρενάρισμα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ανώτερη απαγωγή της θερμότητας.
-
Και κάτι άλλο που φαντάζομαι παιζει το ρόλο του , ότι στο 125αρι τουλάχιστον που ξέρω από το δικό μου, 1η και 2α εχουν περιοριστη ροπής για προστασία του κιβωτίου....
Φαντάζομαι από τη στιγμή που εχουν την ίδια μεγιστη ροπή οι δυο εκδόσεις τοτε θα εχει και το 100αρι περιοριστη οπότε μήπως και λογικό το παραπλησιο 0-100 που παρατηρήσες Αλέξανδρε? -
Απ΄οτι βλέπω το diesel με τα 120 ειναι πιο γρήγορο στο δρόμο...
0-100 km/h 10,1”
0-400 m 17,2” @ 130,3 km/h
0-1.000 m 31,7” @ 163,5 km/h
50-110 km/h με αλλαγές 8,6”
50-80 km/h (3η) 3,7”
80-110 km/h (3η) 4,8”
80-110 km/h (4η) 5,7”
110-140 km/h (4η) 7,7”
110-140 km/h (5η) 9,0”
Φρένα 100-0 km/h 40,4 m
Τελική ταχύτητα 195 km/h
Μέση κατανάλωση 6,2 lt/100 km
Εκπομπές CO2 89 g/km
Διαστάσεις 4.040 x 1.735 x 1.476 mm
Μεταξόνιο 2.493 mm
Χώρος αποσκευών 303 lt
Βάρος 1.180 kg
Μετρήσεις DRIVEhttps://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-fiesta-15-tdci-120-ps
-
Κάτι λάθος βλέπεις. Τα 0.6'' στο χιλιόμετρο είναι πολλές κολώνες. Βέβαια αν το θέμα σου είναι τα 100 μέτρα και όχι τα 1000, Οκ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάτι λάθος βλέπεις. Τα 0.6'' στο χιλιόμετρο είναι πολλές κολώνες. Βέβαια αν το θέμα σου είναι τα 100 μέτρα και όχι τα 1000, Οκ...Σε Bugatti αναφέρεσαι;;;;;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάτι λάθος βλέπεις. Τα 0.6'' στο χιλιόμετρο είναι πολλές κολώνες. Βέβαια αν το θέμα σου είναι τα 100 μέτρα και όχι τα 1000, Οκ...Γράφοντας στο δρόμο εννούσα στην καθημερινότητα και στα ρεπρίζ όχι στην κόντρα στα 1000μέτρα. Είτε απλά στο δρόμο, είτε φορτωμένος με την οικογένεια σου σε διακοπές, είτε σε ανηφορικά κομμάτια κτλ δε το πολυσκέφτεσαι να πατήσεις για να περάσεις κάτι.
Ρεαλιστικά για μενα σενάρια στην καθημερινότητα ισως είναι τα παρακάτω:
80-110 km/h (4η) 7,4” (Βενζίνη 100)
80-110 km/h (4η) 6,6” (Βενζίνη 125)
80-110 km/h (4η) 5,7” (Diesel 120)110-140 km/h (5η) 12,3” (Βενζίνη 100)
110-140 km/h (5η) 12,1” (Βενζίνη 125)
110-140 km/h (5η) 9,0” (Diesel 120)Οπότε και αθροιστικά αν θες να ανοίξεις το γκαζ (χωρίς να πιάσεις κόφτες) για να φύγεις το 80-140 (με αλλαγή)
19,7 (Βενζίνη 100)
18,7 (Βενζίνη 125)
14,7 (Diesel 120) -
Ο χρήστης css03027 έγραψε:
Ηρεμη βόλτα 55km σε επαρχιακό δρόμο με κίνηση. Κατανάλωση 3,1 l/100km με fiesta diesel 120hp.
Ούτε 2,5 ευρώ για 55km δηλαδή https://ibb.co/Ptx4zVvΣτις ηρεμες βολτες οκ,για δειξε καμια γρηγορη πατημενος και βαρυς,να δουμε τι θα γραψει το ντιζελακι της φορντ.
-
5,6 τεσταρισμενο. Αψογο αμαξι παει γρηγορα και δεν αγχωνεσαι ποτε για την καταναλωση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Ηρεμη βόλτα 55km σε επαρχιακό δρόμο με κίνηση. Κατανάλωση 3,1 l/100km με fiesta diesel 120hp.
Ούτε 2,5 ευρώ για 55km δηλαδή https://ibb.co/Ptx4zVvΣτις ηρεμες βολτες οκ,για δειξε καμια γρηγορη πατημενος και βαρυς,να δουμε τι θα γραψει το ντιζελακι της φορντ.
Με μέση ταχύτητα ταξιδιού τα 150++ η κατανάλωση είναι κάτω απο 6.
-
Η στιγμιαια ή η μεση;
-
Μεση καταναλωση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Gi4nnis έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να καταργηθούν τα προβολακια να ανάβουν όταν στρίβει το αυτοκίνητο;
ΕυχαριστώΆναβε τα κάθε που βάζεις μπρος νύχτα κι έτσι δε θα ανάβουν όταν στρίβεις!! Θα ανάβουν μόνιμα !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Την βρήκα την λύση
Αποτι μου είπαν στην αντιπροσωπεία δεν ξέρουν σίγουρα αν γίνεται αλλά θα το κοιτάξουν μέσω obd.
Δεν θα χρειαστεί όμως γιατί έβγαλα τις λάμπες και τέλος.
Δεν έχει ούτε error ούτε τίποτα, προφανώς δεν έχει canbus.
Θα πείτε καλά δεν θα τα ανάψεις ποτέ;
Ποτέ θα απαντήσω. -
Έχω αυτήν την έκδοση sync 3 r5.3.0.1_r18364b.
Αυτή είναι η τελευταία;Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και η οθονη φωτιζει πολυ τη νυχτα, οποτε ξερεις τι να κανεις
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να καταργηθούν τα προβολακια να ανάβουν όταν στρίβει το αυτοκίνητο;
ΕυχαριστώΆναβε τα κάθε που βάζεις μπρος νύχτα κι έτσι δε θα ανάβουν όταν στρίβεις!! Θα ανάβουν μόνιμα !!
Την βρήκα την λύση
Αποτι μου είπαν στην αντιπροσωπεία δεν ξέρουν σίγουρα αν γίνεται αλλά θα το κοιτάξουν μέσω obd.
Ποτέ θα απαντήσω.Όχι ότι κάνει διαφορά, αλλά φυσικά κι έχει canbus (4 διαύλους συγκεκριμένα, 5 αν έχεις μόντεμ), απλά δεν έχει μήνυμα για καμμένα προβολάκια. Μπορεί η BCM να έχει αποθηκεύσει κωδικούς σφάλματος όμως για ανοιχτό κύκλωμα στα προβολάκια.
-
Την βρήκα την λύση
Ποτέ θα απαντήσω.Τελικά γιατί ήθελες να τα καταργήσεις φίλε μου;
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έλα ντε? Μια χαρά feature ασφάλειας είναι.
-
Την βρήκα την λύση
Ποτέ θα απαντήσω. -
Ο χρήστης Sers1612 έγραψε:
Την βρήκα την λύση
Ποτέ θα απαντήσω.Τελικά γιατί ήθελες να τα καταργήσεις φίλε μου;
Για να μην καούν οι λάμπες!
-
Πάλι καλά δηλαδή που στα φλας βάζουν από τις λάμπες που δεν καίγονται...
Ford Fiesta 2017