-
Είναι μερικά στο δρόμο, από οτι λένε για τέλη Μάρτη το βλέπουν.
Το δίλλημα είναι το ετοιμοπαράδοτο και φθηνότερο 125 titanium ή το αυτόματο (το οποίο είναι κυρίως για να μπορεί να το οδηγεί η γυναίκα η οποία έχει το golf με το DSG) -
Μπηκα στον διαμορφωτη της ford και προς εκπληξη μου ειδα οτι στην εκδοση trend το απλο ηχοσυστημα χρεωνεται εξτρα.Ξερει κανεις τι συμβαινει;
-
Αν θυμάστε στις παρατηρήσεις μου οι υαλοκαθαριστήρες ηταν ενα απο τα (-) λόγω της ασυνέπειας τους στο αυτοματο. Οταν ειχα ψαξει το manual βρηκα οτι η ενεργοποίηση γίνεται όπως είπε ο φίλος στο Kuga, η πρωτη σκάλα μετά το OFF ειναι το αυτόματο...δε το εχω ψάξει μεσα απο το trip
Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης jordan97 έγραψε:
Γεια σας παιδες. Ηθελα να ρωτησω κυριως τους κατοχους του fiesta st line. Πως σας φαινεται; Η επιλογη με τα 125 αλογα ειναι μια χαρα ή αξιζει να πας για τα 140 ; Ο κινητηρας απο θεμα αξιοπιστιας/ καταναλωσης κλπ; Αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα με τους τριγμους των πλαστικων παντου στο εσωτερικο με ψιλο φοβιζουν γενικα.Καλησπερα. Μια χαρα ειναι η εκδοση με τα 125PS. Εχω κανει μεχρι στιγμης 28.000χλμ σε επαρχιακους δρομους και να σου πω την αληθεια αν ηξερα οτι εχω τοσο χαμηλη καταναλωση (για αυτα τα 28Κ εχω 5.8 βασει αντλιας / 5.2-5.3 βασει trip) θα πηγαινα για τα 140PS. Απο αξιοπιστια δεν θα το φοβομουν πλεον.
Ομως και το 125αρι ειναι μια χαρα! Κανενα παραπονο δεν εχω, το εχει το νευρο του.. Το 140αρι ειναι ισα ισα λιγο καλυτερο.. (2ες ειναι ακριβως ιδια και απο 3η και πανω εχει μια διαφορα που αρχιζει ξεμακραινει).Μπηκα στον διαμορφωτη της ford και προς εκπληξη μου ειδα οτι στην εκδοση trend το απλο ηχοσυστημα χρεωνεται εξτρα.Ξερει κανεις τι συμβαινει;
Ισχυει αυτο που λες.. αλλα δεν ξερω τι παιζει με τους διαμορφωτες.. ειναι για κλαμματα και μονο να σε μπερδευουν μπορουν.. Χιλιες φορες να παιρνεις σαν μπουσουλα το φυλλαδιο και τι λενε στις αντιπροσωπειες παρα τον διαμορφωτη.
Γενικα εχω ακουσει οτι εχουν αλλαξει πολλα πραγματα πλεον στον εξοπλισμο που βαζουν σε καθε εκδοση... Δεν ξερω τι ειναι σωστο και τι οχι..Αν θυμάστε στις παρατηρήσεις μου οι υαλοκαθαριστήρες ηταν ενα απο τα (-) λόγω της ασυνέπειας τους στο αυτοματο. Οταν ειχα ψαξει το manual βρηκα οτι η ενεργοποίηση γίνεται όπως είπε ο φίλος στο Kuga, η πρωτη σκάλα μετά το OFF ειναι το αυτόματο...δε το εχω ψάξει μεσα απο το trip
Ακριβως.. Κανονικα επρεπε να ειχε και μια θεση ξεχωριστη για το Auto ωστε να μην χαλαει η διακοπτομενη λειτουργια...
-
Ο χρήστης simSepton έγραψε:
Αν θυμάστε στις παρατηρήσεις μου οι υαλοκαθαριστήρες ηταν ενα απο τα (-) λόγω της ασυνέπειας τους στο αυτοματο. Οταν ειχα ψαξει το manual βρηκα οτι η ενεργοποίηση γίνεται όπως είπε ο φίλος στο Kuga, η πρωτη σκάλα μετά το OFF ειναι το αυτόματο...δε το εχω ψάξει μεσα απο το tripΣτάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
παντού έτσι είναι.
η ομαλή λειτουργία τους έχει να κάνει με την ευαισθησία στο ματάκι.
στο δικό μου,τώρα που οι υαλοκαθαριστήρες είναι στα τελευταία τους,παρατήρησα σήμερα έντονη λειτουργία χωρίς λόγο,μάλλον γιατί δεν καθάριζαν επαρκώς. -
Ο χρήστης jordan97 έγραψε:
Γεια σας παιδες. Ηθελα να ρωτησω κυριως τους κατοχους του fiesta st line. Πως σας φαινεται; Η επιλογη με τα 125 αλογα ειναι μια χαρα ή αξιζει να πας για τα 140 ; Ο κινητηρας απο θεμα αξιοπιστιας/ καταναλωσης κλπ; Αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα με τους τριγμους των πλαστικων παντου στο εσωτερικο με ψιλο φοβιζουν γενικα.Ποια ειναι η διαφορα τιμης που εχουν οι δυο εκδοσεις? Καταναλωση αναλογα,πως το οδηγεις,μπορει να δεις και 8αρια εντος πολης,σε ανοιχτο δρομο πετυχαινεις και κατω απο 6 λιτρα,με τη χρηση του cruise control η αν εισαι σταθερος,δεν ειναι ο πιο οικονομικος κινητηρας της κατηγοριας θεωρω,αν πιεστει θα καψει,μπορεις να εχεις μια καλη μικτη καταναλωση με νορμαλ οδηγηση ομως.Αξιοπιστια,καποια θεματα νεοτητας απο οταν ειχε βγει το 2012-2013 εχουν λυθει,τωρα εχουν γινει καποιες βελτιωσεις με το τελευταιο μοντελο.
Οι τριγμοι ειναι κατι απροβλεπτο,μπορει να συναντησεις τριγμους και σε πολυ ακριβοτερα αυτοκινητα,εχει να κανει με φινιρισμα,ποιοτητα συναρμογης,που κυκλοφορεις,αν εισαι σε κανενα νησι με καροδρομους η επαρχιες με σκαμενους δρομους,ολο και κατι θα σου τριξει μετα απο καιρο.
-
Η εκδοση st-line 5θυρο με 125 ps ποσο βγαινει?
Εχει 17ρες ζαντες? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Η εκδοση st-line 5θυρο με 125 ps ποσο βγαινει?
Εχει 17ρες ζαντες?17άρες ζάντες έχει με 205/45/17 λάστιχο. Τιμές και εξοπλισμούς θα βρεις στο site της Ford.
Eνδεικτικά, το δικό μου 5πορτο ST-Line TDCI 120 hp μου βγήκε 17.550 κλειδί, συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης 600 ευρώ, το Δεκέμβριο του 2018. Το αυτοκίνητο έχει ως μοναδικό έξτρα στο βασικό εξοπλισμό που έγραφε το site το μεταλλικό χρώμα Chrome Blue. Αν θυμάμαι καλά το 1000άρι 125 hp βενζίνη τότε κόστιζε μόνο 200-300 ευρώ φθηνότερα. Δεδομένου ότι θα κάνω min. 15.000 κμ το χρόνο, ενώ σε επιδόσεις δε χάνω τίποτα (ίσως στην πράξη να είναι και ταχύτερο το diesel ) δεν το σκέφτηκα καν. -
Καλη τιμη σου βγηκε το 1.5 120 diesel,δεδομενου οτι μιλαμε και για 120 αλογα και οχι απλα 75 η 95,που ο tdci ο παλιος δεν ειχε και τις καλυτερες κριτικες για τις επιδοσεις του.
-
Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για αυτό το αυτοκίνητο. Και συγκεκριμένα την έκδοση Titanium με κινητήρα 1.0L EcoBoost 100PS. Οι κάτοχοι έχουν αντιμετώπιση κάποια θέματα με το αυτοκίνητο; Ένα γενικό σχόλιο για την εμπειρία τους... Θα το προτείνατε;
ΕυχαριστώΣτάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλα ειναι τα 100 αλογα και η titanium εκδοση,βεβαια οταν εισαι φορτωμενος,ισως εκει να σκεφτεις μηπως να επαιρνα τα 125 με overboost για λιγο καλυτερη αποκριση στην προσπεραση η στις ρεπριζ απο χαμηλα.Για νορμαλ καθημερινη χρηση μια χαρα ειναι,θα εχεις και το 6αρι κιβωτιο εν αντιθεση με το 5αρι της προηγουμενης γενιας,ευκολοδογητο,οταν πιεζεται θα καψει κατι παραπανω,απο προβληματα δεν υπαρχει κατι σημαντικο περα απο οτι εχεις διαβασει εδω για τριγμους σε καποια fiesta,στην οθονη,η καποιο θορυβο στο τιμονι σε καποιες περιπτωσεις.Mπορεις να δεις και το ibiza αν σου αρεσει και εκεινο,νεο μοντελο ειναι,καλοεξοπλισμενο,νεανικο design και 6αρακι σασμαν,δισκοφρενα πισω.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
βεβαια οταν εισαι φορτωμενος,ισως εκει να σκεφτεις μηπως να επαιρνα τα 125 με overboost για λιγο καλυτερη αποκριση στην προσπεραση η στις ρεπριζ απο χαμηλα.Η διαφορά του 100 με τον 125 είναι στις ψηλές, όχι στις χαμηλές ΣΑΛ.
-
Εστω,καποια διαφορα την βλεπεις νομιζω.
-
Αν απλά μετακίνησαν τον κόφτη πιο ψηλά, δεν υπάρχει καμία διαφορά περα απο τις κοντρες για τα 0-400μ.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Εστω,καποια διαφορα την βλεπεις νομιζω.Χαμηλά είναι στα ίδια περίπου. Στις ψηλές και στα πολλά χλμ η διαφορά είναι σημαντική υπέρ του 125:
Τεχνολογία 999 cc, i3, 12v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός, τούρμπο 100 PS/6.000 rpm, 17,3 kgm/1.400-4.000 rpm, χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 10,4”
0-160 km/h 30,2”
0-400 m 17,2” @ 129,4 km/h
0-1.000 m 31,8” @ 162,5 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,2”
50-80 km/h (3η) 4,8”
80-110 km/h (3η) 5,5”
80-110 km/h (4η) 7,4”
110-140 km/h (4η) 9,2”
110-140 km/h (5η) 12,3”
110-140 km/h (6η) 17,0”
Φρένα 100-0 km/h 37,9 m
Τελική ταχύτητα 183 km/h
Μέση κατανάλωση 6,7 lt/100 km
Εκπομπές CO2 97 g/km
Διαστάσεις 4.040 x 1.735 x 1.476 mm
Χώρος αποσκευών 292 lt
Βάρος 1.130 kg
Μετρήσεις DRIVEhttps://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... ost-100-ps
Τεχνολογία 999 cc, i3, 12v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός, τούρμπο 125 PS/6.000 rpm, 17,3 kgm/1.400-4.500 rpm, χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 10,2”
0-160 km/h 26”
0-400 m 17,2” @ 134 km/h
0-1.000 m 31,1” @ 171,3 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 8,8”
50-80 km/h (3η) 4,6”
80-110 km/h (3η) 5,2”
80-110 km/h (4η) 6,6”
110-140 km/h (4η) 8,4”
110-140 km/h (5η) 12,1”
110-140 km/h (6η) 16,0”
Φρένα 100-0 km/h 40,9 m
Τελική ταχύτητα 195 km/h
Μέση κατανάλωση 7,2 lt/100 km
Εκπομπές CO2 98 g/km
Διαστάσεις 4.040 x 1.735 x 1.476 mm
Χώρος αποσκευών 303 lt
Βάρος 1.130 kg
Μετρήσεις DRIVEhttps://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... ost-125-ps
-
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τεράστια διαφορά που έχουν στα φρένα .......3 ολόκληρα μέτρα υπέρ του μικρού!
-
Ανεξήγητο μου φαίνεται,μήπως έγραψαν λάθος?
-
Παιζουν μεγαλο ρολο τα λαστιχα. Μαρκα/τυπος/διασταση και σε τι κατασταση ειναι
-
Αυτο ακριβως μου εκανε εντυπωση και εμενα.. Και τα δυο ειναι 1.130 kg.
Απο φρενα το 125αρι εχει παντου δισκους ενω το 100αρι εχει πισω ταμπουρα και μπροστα φανταζομαι τους ιδιους δισκους με το 125αρι.. Πιστευω οι δισκοι φρεναρουν καλυτερα σωστα?
Πολυ περιεργο.. Κατι αλλο ειναι, π.χ. μετρηση οχι σε ιδιες συνθηκες.. ή οτιδηποτε αλλο..Οσον αφορα τα λαστιχα αν εχουν μετρησει σε ιδιες εκδοσεις πχ Titanium.. Τοτε βγαινει και στις 2 ιπποδυναμεις με 16αρες και νομιζω τα Michelin Primacy 3.
Οι 17αρες του ST-line εχουν τα Michelin PS4.Και οσον αφορα τις διαφορες μεταξυ τους.. Οντως το 125αρι ειναι πιο γρηγορο στα ψηλα... επειδη τα εχω οδηγησει και τα 2 (εχω το 125αρι και εκανα test drive το 100αρι).
Μεχρι τις 3500-4000 ειναι σχεδον το ιδιο σε αισθηση.. απο εκει και πανω, οπου κραταει και πιεση το 125αρι ενω το 100αρι την ριχνει, τραβαει πολυ καλυτερα το 125αρι. -
Και τα δυο titanium ήταν, άρα αποκλείεται να είχε πιο φαρδιά λάστιχα η έκδοση με τους 100 ίππους.
Ford Fiesta 2017