-
Ισχύει αυτό που είπε: 'all models with over 100 horsepower get rear disk brakes' ?
Αν ναι -και ισχύει και στην Ελλάδα- τότε γράψτε λάθος σε αυτό που έγραψα για ταμπούρα....
-
Δοκιμή από το Drive του Fiesta Ecoboost 1.0 100Ps Titanium
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-fiesta-10-ecoboost-100-ps -
Δεν το έπιασα αυτό
Στην όγδοη γενιά του, το Ford Fiesta είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, και πλέον έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την κορυφή της κατηγορίας.
...και εγώ που νόμιζα ότι ήδη είναι στην κορυφή της κατηγορίας, εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα....
Η οθόνη συνεχίζει να μου θυμίζει tablet που έχω τοποθετήσει με βάση αεραγωγού καλό το 6αρι, έχω μπλεχτεί εντελώς με τις επιδόσεις (εδώ το εμφανίζουν πιο αργό από το προηγούμενο, ενώ στα χαρτιά το καινούριο ρίχνει πάντα και παντού στο παλιό), αλλά δυστυχώς
Τα φρένα πάντως ικανοποιούν τόσο σε αίσθηση όσο και σε αντοχή, παρά την ύπαρξη ταμπούρων πίσω, και τα 37,9 m για τα 100-0 km/h είναι μια πολύ καλή επίδοση.
Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους εκεί στη Ford με το θέμα φρένων....
-
Χάλι μαύρο η οθόνη...μα καλά ΠΩΣ το σκέφτηκαν!?!?!?!
-
Ουτε εμενα μ'αρεσει, αλλα ειναι το πιο ασφαλες, γιατι εχεις οπτικη επαφη με το δρομο. Κανονικα ετσι θα επρεπε να ειναι ολες οι οθονες, μας αρεσει δε μας αρεσει, αλλα τεσπα...
-
Ο χρήστης aekara έγραψε:
Ουτε εμενα μ'αρεσει, αλλα ειναι το πιο ασφαλες, γιατι εχεις οπτικη επαφη με το δρομο. Κανονικα ετσι θα επρεπε να ειναι ολες οι οθονες, μας αρεσει δε μας αρεσει, αλλα τεσπα...Σαν θέση συμφωνώ (και στο Kuga εκεί είναι), σαν υλοποίηση διαφωνώ...φαίνεται σαν να το σκέφτηκαν τελευταία στιγμή. Θα μπορούσαν να σχεδιάσουν το ταμπλό με τέτοιο τρόπο ώστε να αφομοιώνει την οθόνη.
-
Το 6αρι κιβώτιο που φοράει το φιέστα είναι το IB 6 του φοκους με βολάν διπλής μάζας;
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Η οθόνη συνεχίζει να μου θυμίζει tablet που έχω τοποθετήσει με βάση αεραγωγού καλό το 6αρι, έχω μπλεχτεί εντελώς με τις επιδόσεις (εδώ το εμφανίζουν πιο αργό από το προηγούμενο, ενώ στα χαρτιά το καινούριο ρίχνει πάντα και παντού στο παλιό), αλλά δυστυχώς
Με μπερδεψες.. που ακριβως το εμφανιζουν πιο αργο? μονο στο 0-100 νομιζω.. στις ρεπριζ ειναι σε ολες πιο γρηγορο!
-
Το 0-100 είναι ελάχιστα πιο αργό λόγω κιβωτίου (πρέπει να βάλει 3η για να πιάσει τα 100 και άρα χάνει χρόνο στην αλλαγή). Κι από στάση όμως ταχύτερο είναι συνολικά (π.χ. στο 0-90 ή στο 0-110).
-
Το πόσταρα και στο FB του Drive και μου απάντησε ο Γαλανόπουλος. Για τα δισκόφρενα λέει -χωρίς να είναι σίγουρος- ότι μόνο το 100αρι θα είναι με ταμπούρα (και ίσως λέω εγώ μόνο τα Trend & Titanium, τα STLine να είναι με δίσκους ?) ενώ τα >120HP θα είναι με δίσκους πίσω Πάντως στο σχετικό video σε προηγούμενη σελίδα, ο παρουσιαστής λέει ότι δίσκους θα έχουν τα >100HP.
Για τις επιδόσεις, κυρίως με παραξένεψε ότι, ενώ η Ford δίνει για το ΜΚ7.5 100HP στο 0-100χαω 11.2', το Drive το μέτρησε στα 10.4'. Και ενώ θεωρητικά το ΜΚ8 είναι παντού πιο γρήγορο, στο 0-100 φαίνεται να είναι πιο αργό και από το ήδη αργό (θεωρητικά πάντα) ΜΚ7.5. Η αλλαγή σε 3η ίσως δικαιολογεί κάποια δέκατα, και αν όντως σε όλες τις υπόλοιπες reprise είναι πιο γρήγορο, τότε το 6αρι φαίνεται να βοηθάει παντού ΠΛΗΝ του 0-100.
-
Το είδα και το οδήγησα λίγο. Βελτιωμένο σε ποιότητα εσωτερικού και ηχομόνωση.
Κατά τη γνώμη μου το λάθος είναι ότι δεν το μεγάλωσαν καθόλου - έμειναν στην παλιά πλατφόρμα. Οι ονομαστικές αυξήσεις σε χώρους δεν είναι αισθητές από κοντά , το αυτοκίνητο παραμένει στενό και μίζερο από χώρους. Δε δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου όπως το κλιο ή πιθανότατα τα νέα ibiza/polo.
-
Όποιος θέλει μεγαλύτερους χώρους, πάει σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Έχει καταντήσει αηδία αυτό το ξεχείλωμα, το τωρινό Fiesta είναι μόλις 14 εκ. πιο κοντό από το 1ο Focus!!!
-
Δεν είναι μαύρο ή άσπρο
και ούτε οι κατηγορίες κάνουν τους χώρους, πλέον ακόμα περισσότερο.Όποιος θέλει μεγαλύτερους χώρους πάει και σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο
αλλά πάει και σε μικρό αυτοκίνητο με καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων.
Δεν υπάρχει αποκλειστικά το ενα ή το άλλο.Ας πούμε ένα Focus έχει μεγαλύτερο μήκος από ένα μικρό πόλης
και μπορεί πλέον το μικρό πόλης να έχει καλύτερη εκμετάλλευση χώρων και πλουσιότερους χώρους
σε καμπίνα και σε αποσκευές.
Αυτό που ισχύει για το Focus ισχύει και για το Fiesta σε σχέση με τα άλλα 'μικρά' πόλης. -
Τελικά δισκόφρενα πίσω έχουν οι εκδόσεις από 120ps και πάνω. Οι εξοπλιστικές εκδόσεις δεν επηρεάζουν τα φρένα.
-
O steering έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου το λάθος είναι ότι δεν το μεγάλωσαν καθόλου - έμειναν στην παλιά πλατφόρμα. Οι ονομαστικές αυξήσεις σε χώρους δεν είναι αισθητές από κοντά , το αυτοκίνητο παραμένει στενό και μίζερο από χώρους. Δε δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου όπως το κλιο ή πιθανότατα τα νέα ibiza/polo.
Κι εγώ το είδα και το οδήγησα. Συμφωνώ για το χώρο. Οδήγησα Τιτάνιουμ 100 άλογα Ecoboost. Πολύ ωραίος ο κινητήρας και το εσωτερικό εντυπωσιακό με τα χρώμια και τα δερμάτινα. Όλα φαίνονταν να είναι στη σωστή θέση. Η οθόνη δε με πείραξε εκεί που είναι.
Αλλά .... πολύ ακριβό ρε παιδιά ... Το Τιτάνιουμ με χρωματάκι μεταλλικό ξεπέρασε τα 16Κ (μετά τις εκπτώσεις)
-
Πολυ καλυτερο vfm το Ibiza, αλλα καποιος που θελει λιιιγο καλυτερο τιμονι και τριθυρο αμαξωμα θα προτιμησει το Fiesta.
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
O steering έγραψε:
Κι εγώ το είδα και το οδήγησα. Συμφωνώ για το χώρο. Οδήγησα Τιτάνιουμ 100 άλογα Ecoboost. Πολύ ωραίος ο κινητήρας και το εσωτερικό εντυπωσιακό με τα χρώμια και τα δερμάτινα. Όλα φαίνονταν να είναι στη σωστή θέση. Η οθόνη δε με πείραξε εκεί που είναι.
Αλλά .... πολύ ακριβό ρε παιδιά ... Το Τιτάνιουμ με χρωματάκι μεταλλικό ξεπέρασε τα 16Κ (μετά τις εκπτώσεις)
Καλημερα.
Να σε ρωτησω.. ειχε αλλες εκδοσεις διαθεσιμες για test drive π.χ. τον 1.0 με τα 125PS ή την εκδοση ST-Line ?
Επισης οταν αναφερεις εκπτωσεις .. τι ακριβως εκπτωσεις κανουν? της ταξεως?
Μπορεις να με πληροφορησεις λιγο γιατι με ενδιαφερει πολυ και δεν εχω βρει τον χρονο να παω να ρωτησω..
Ευχαριστω. -
Πάντως εμένα προσωπικά με δελεάζει με τα 8 χρόνια εγγύηση και το 6ταχυτο..
Η εγγύηση είναι σίγουρα και για μηχανολογικά και για ηλεκτρολογικά? γιατί σε όποιον το λεγα έμενε με το στόμα ανοιχτό..
Το θέμα είναι, μέσα στην πόλη έχει αξία το 6τάχυτο ? δεν είχα ποτέ τέτοιο αμάξι, αν κάποιος ξέρει..Ίσως πάω για το business και όχι το τιτάνιουμ (+900ευρώ με βάση τιμοκατάλογο)
-
8 χρόνια, αλλά 100.000χλμ όριο (για να μην το ξεχνάμε). Η εγγύηση καλύπτει τα πάντα, δηλαδή και μηχανικά και ηλεκτρολογικά (όχι φυσικά τα αναλώσιμα όπως η μπαταρία). Για εμένα ήταν ένα από τους λόγους που στο νήμα επέλεξα το Kuga σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-
Και η εγγύηση και οι ταχύτητες ειναι σημαντικές. Εμενα ας πουμε μου τη δινει που το γκρουπ έχει ακόμα 5 ταχύτητες στα πετρέλαια , ακόμα και σε αυτοκίνητα που μόλις βγήκαν.
Κατα τ αλλα θεωρώ το Ibiza ωραιότερο του fiesta μέσα εξω αλλα αυτο ειναι καθαρά υποκειμενικό.
Sent from my iPad using Tapatalk
Ford Fiesta 2017