-
Lap wrote:
Μια χαρά είναι εμφανισιακά το juke απλά και το puma είναι και αυτό κουκλί.
Μην λέμε τα ίδια, έχει γίνει αξίωμα πια: η γνώμη σου στο αισθητικό κομμάτι δεν μετράει...!!
Κάνω ρελάνς.....
-
-
Ξέρουμε αν θα βγει και με υγραέριο όπως το captur II;
-
Πρόσφατα είδα κι εγώ μερικά βίντεο και δοκιμές, το αυτοκίνητο έχει ομορφύνει πολύ και εσωτερικά φαίνεται πολύ μοντέρνο και ακούω πως υπερτερεί σε χώρους και ο χιλιάρης είναι οικονομικός αλλά κι αξιοπρεπών επιδόσεων. Επίσης με τη σύντομη αναζήτηση, είδα να βγαίνει αυτόματο accenta με αρκετά καλό εξοπλισμό (αυτά που θεωρώ εγώ ότι αξίζουν) στα~~ 21 χιλιάρικα~~, λάθος 22 μισό, με μόνη ΧΟΝΤΡΗ παραφωνία τα πίσω ταμπούρα (που τα βλέπουμε κι αλλού φέτος, μέχρι και στο Puma).
Εκτός απ' αυτό πάντως, φαίνεται 'πλήρης' εξοπλισμός του ACCENTA με όσα αξίζει να πληρώσει κανείς.
Τί πληροφορίες και φήμη υπάρχει γι αυτό το κιβώτιο και πόσο εγγύηση έχει το αυτοκίνητο;
Μου φαίνεται μια 'τίμια' λύση με λίγα μειονεκτήματα κι αρκετά πλεονεκτήματα.
Απ' την άλλη, με 1-2 χιλιάρικα παραπάνω παίρνεις ντήζελ αυτόματο Kamiq (αν δεν κάνω λάθος) αλλά ...VAG !???
-
Καλημέρα,
Εισαι σίγουρος για την τιμή; Έκλεισα το Connecta DCT στα 22.100 (-30π ευρώ από την αρχική λόγω προσφοράς) το οποίο έχει πραγματικά υπερπλήρη εξοπλισμό (και 4 δισκόφρενα) τον Φεβρουάριο.
εκανα testdrive την Accenta σε αυτόματη έκδοση και μόνο καλά έχω να πω. Να σημειώσω ότι ήμουν έτοιμος να κλείσω άλλο αυτοκίνητο αρκετά πιο ακριβό, αλλά μου άρεσε τόσο η αίσθηση και το πάτημα του Juke που προχώρησα αμέσως με αυτό.
Εχω αλλάξει 5 αυτοκίνητα VAG και κανένα δεν ήταν απροβλημάτιστο... τότε οι Ιάπωνες προσέφεραν αξιοπιστία μόνο, χωρίς την απτή ποιότητα κύλισης και εσωτερικού. Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει προφανώς, καθώς η ποιότητα αυτού του μικρού και οικονομικού αυτοκινήτου είναι αξιοπρόσεκτη. Ο κινητήρας αν και μικρός, με ικανοποίησε από πλευράς δύναμης καθώς με τρία άτομα και κλιματισμό δούλεψε μια χαρά σε προσπέραση στην εθνική. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο σβέλτο όπως ένα αυτοκίνητο με 300 ροπή και 180 άλογα, ούτε όμως καίει το ίδιο ούτε κοστίζει το ίδιο η αγορά και συντήρηση του.
οι χώροι του πιστεύω είναι η χρυσή τομή για ταξίδια με μικρή οικογένεια και κίνηση στην πόλη ενώ η ποιότητα κύλισης μου θύμισε το προηγούμενο Βαυαρικό που είχα.
προσωπικά, πήγα στη Νισαν για να το δω και να το αποκλείσω, και κατέληξα στο να το παραγγείλω!Επισης, όσα αυτοκίνητα με ταμπουρά είχα στο παρελθόν, κανένα δεν με προβλημάτισε σε φυσιολογική οδήγηση, ούτε καν σε κατηφορικές στροφές στο παρελθόν. Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι απλά ένα marketing hype ή μια πραγματική αδυναμία. Ίσως κάποιος πιο ειδικός μας διαφωτίσει καλύτερα.
Ότι και να επιλέξεις, να είσαστε καλά να το χαρείτε!
Αν απευθύνεσαι σε μένα που ανάφερα τιμή, μετέφερα όσα βρήκα στην επίσημη ιστοσελίδα και τα περιοδικά, γιατί είμαι ακόμη εκτός Ελλάδας (δεν ξέρω για πόσο ακόμη) και 2 φορές που ήμουν στην Ελλάδα τους προηγούμενους μήνες πήγα κι έκανα δοκιμή το QQ αλλά δεν είχε έρθει ακόμη το Juke, απλά είχα δει μια μέτρια έκδοση του Micra και μου έκανε εντύπωση ο σχεδιασμός μέσα έξω, σκεφτόμουν τότε 'πλάκα θα χε να έβγαζαν μια υπερυψωμένη έκδοση απ' αυτό, θα ήταν ότι πρέπει!' αλλά δεν είχα δει Juke. To QQ, παρά τα παράπονα που διαβάζω, μου άρεσε αρκετά αλλά το χειροκίνητο κιβώτιο με απογοήτευσε ως αίσθηση και ως αυτόματο ήταν ακριβό και λίγο μεγάλο όχημα για καθημερινή χρήση.
Χαίρομαι που μου λέτε πως με 22 χιλιάδες παίρνεις το connecta, γιατί αυτό φαίνεται υπέρ πλήρες από εξοπλισμό και πολύ όμορφο, χωρίς όμως να το έχω δει από κοντά ακόμη, επαναλαμβάνω. Ακούω για μεγάλο χώρο αποσκευών και ικανή καμπίνα και χαμηλή κατανάλωση, μου λέτε ωραίο το DCT... αν η κατανάλωση είναι αυτή που περιγράφεται (κρατιέται κάτω ή γύρω στα 6λτ), το όλο πακέτο με DCT φαίνεται σοβαρή εναλλακτική ακόμη και ως προς το CHR και μάλλον θα είναι το φθηνότερο και πιο πλήρως εξοπλισμένο μικρο-μέγαλο SUVοειδές με πολύ μοντέρνα σχεδίαση. Θα πάω να το δω σίγουρα, Αλλάχ θέλοντος, όταν γυρίσω.
Αν μπορείτε, να μας ενημερώνετε για την πραγματική κατανάλωση όταν το παραλάβετε, και πόσα χρόνια εγγύηση έχει;
Να είστε καλά.
-
Καλημέρα,
Εισαι σίγουρος για την τιμή; Έκλεισα το Connecta DCT στα 22.100 (-300 ευρώ από την αρχική λόγω προσφοράς) το οποίο έχει πραγματικά υπερπλήρη εξοπλισμό (και 4 δισκόφρενα) τον Φεβρουάριο.
εκανα testdrive την Accenta σε αυτόματη έκδοση και μόνο καλά έχω να πω. Να σημειώσω ότι ήμουν έτοιμος να κλείσω άλλο αυτοκίνητο αρκετά πιο ακριβό, αλλά μου άρεσε τόσο η αίσθηση και το πάτημα του Juke που προχώρησα αμέσως με αυτό.
Εχω αλλάξει 5 αυτοκίνητα VAG και κανένα δεν ήταν απροβλημάτιστο... τότε οι Ιάπωνες προσέφεραν αξιοπιστία μόνο, χωρίς την απτή ποιότητα κύλισης και εσωτερικού. Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει προφανώς, καθώς η ποιότητα αυτού του μικρού και οικονομικού αυτοκινήτου είναι αξιοπρόσεκτη. Ο κινητήρας αν και μικρός, με ικανοποίησε από πλευράς δύναμης καθώς με τρία άτομα και κλιματισμό δούλεψε μια χαρά σε προσπέραση στην εθνική. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο σβέλτο όπως ένα αυτοκίνητο με 300 ροπή και 180 άλογα, ούτε όμως καίει το ίδιο ούτε κοστίζει το ίδιο η αγορά και συντήρηση του.
οι χώροι του πιστεύω είναι η χρυσή τομή για ταξίδια με μικρή οικογένεια και κίνηση στην πόλη ενώ η ποιότητα κύλισης μου θύμισε το προηγούμενο Βαυαρικό που είχα.
προσωπικά, πήγα στη Νισαν για να το δω και να το αποκλείσω, και κατέληξα στο να το παραγγείλω!Επισης, όσα αυτοκίνητα με ταμπουρά είχα στο παρελθόν, κανένα δεν με προβλημάτισε σε φυσιολογική οδήγηση, ούτε καν σε κατηφορικές στροφές στο παρελθόν. Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι απλά ένα marketing hype ή μια πραγματική αδυναμία. Ίσως κάποιος πιο ειδικός μας διαφωτίσει καλύτερα.
Ότι και να επιλέξεις, να είσαστε καλά να το χαρείτε!
-
Καλημέρα.
Το DCT ήταν απροσδόκητα καλό (σε σχέση με την εμπειρία μου σε Tiptronic/DSG & classic auto transfer σε άλλα οχήματα που είχα), με γρηγορες και μεταξενιες αλλαγές.
Εάν το αντιμετωπίσετε ως ένα μεγάλο αυτοκίνητο πόλης (τύπου Micra σε μεγαλύτερο), υπερυψωμένο για να γλυτώνετε τις φθορες στις Ελληνικές κακοτεχνίες δρόμων, νομίζω ειναι εξαιτερική επιλογή. Αν το αντιμετωπίσετε ως ένα μινι SUV με μεφαση στα ταξίδια με όλη την οικογένεια σε ορεινούς δρόμους και απόμερες παραλίες, φοβάμαι ότι δεν θα ανταποκριθεί: μικρός κινητήρας (όχι όμως ανεμικός), έλλειψη 4κίνησης, και χώροι στο μέσο όρο.
Κατανάλωση, προσωπικά περιμένω Μ.Ο. γύρω στο 6,5-7,0 (μικτή χρήση Ε.Ο. με οδήγηση στην πόλη), το οποίο είναι αποδεκτό.
Το CHR το είδα (αρκετές φορές είναι η αλήθεια), και ενώ έχω εμπιστοσύνη στο όνομα TOYOTA, το απέρριψα λόγω μικρότερων χώρων, αρκετά χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού, πιο κλειστοφοβικής αίσθησης πίσω, και αρκετά υποδεέστερων επιδόσεων στο 1.8 lt Hybrid. Στα 2.0 lt Hybrid, που οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τον εξοπλισμό που το θέλω, το κόστος ανεβαίνει πολύ για το δικό μου προϋπολογισμό (πρόκειται για το 3ο αυτοκίνητο της οικογένειας, μετά απο 2 εταιρικά), ενώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο Ελληνικό κράτος για τη φορολογία με βάση τα κυβικά.
Επίσης, να προσθέσω ότι όσοι γνωστοί μου (3) έχουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε Hybrid (όλοι σε 1.8 lt), μου έχουν αναφέρει αυξημένη κατανάλωση στο ταξίδι (αισθητά μεγαλύτερη από πολλά μη-υβριδικά).
Τέλος, να αναφέρω ότι ο ήχος από τη μετάδοση (cvt) που έχω βιώσει στα 2 test drives που έκανα στο CHR, δεν με ευχαρίστησε.
Αυτά τα αναφέρω, γιατί κατά πως φαίνεται, όταν με το καλό αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα αυτοκίνητα μας, θα πλησιάζουμε τον επόμενο χειμώνα, οπότε μοιράζομαι από τώρα τις όποιες εμπειρίες μου!
Καλή επάνοδο!
-
Όπως τα λες, ειδικά για το chr είχα πάρει και φίλο μαζί μου που κάθησε πίσω και στο τέλος του TD με έβριζε όχι τόσο για το κλειστοφοβικο αλλά για τον θόρυβο (η αλήθεια είναι ότι το πλακωσα αρκετά βέβαια). Σε χώρους δεν έχει διαφορά με το juke μέσα, στις αποσκευές μόνο απλά το chr είναι καταλληλοτερο για συγκεκριμένα σενάρια χρήσης και όχι allrounder.
Για απομακρυσμένες παραλίες, 4κινηση και χώρους μου φαίνεται ιδανικό το Sportage 4x4 αλλά άντε να το ταΐζεις σαν καθημερινό όχημα. Κάπου πρέπει να γίνει συμβιβασμός. Καλή παραλαβη!
-
Tελικά, ενώ στο topik του Captur δώσαμε τα εύσημα στον εισαγωγέα που έδωσε το όποιο όφελος από τα νέα Τ.Τ. στους υποψήφιους αγοραστές, για το Juke 'άλλαξε' κάτι.
Συγκεκριμένα στο Juke Techna manual η νέα τιμή του είναι 23.900 από 24.500, δηλ. όφελος 600 ευρώ αντί για 1200 (τελ.τιμή 23.300) που αναμενόταν. Και πως έγινε αυτό; Mα, ανεβάζοντας την ΛΤΠΦ από 17.500 στα 17.836,οπότε ψαλιδίστηκε κι η έκπτωση κατά 50%.
Βέβαια για να λέμε του στραβού το δίκιο, απ'όσο είδα ισχύει μόνο για αυτή την έκδοση.Στις χαμηλότερες εκδόσεις οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες (έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστο -διψήφιο νούμερο- το κέρδος με τα νέα Τ.Τ.).Δεν είδα για τα άλλα μοντέλα της Nissan.
-
Tελικά, ενώ στο topik του Captur δώσαμε τα εύσημα στον εισαγωγέα που έδωσε το όποιο όφελος από τα νέα Τ.Τ. στους υποψήφιους αγοραστές, για το Juke 'άλλαξε' κάτι.
Συγκεκριμένα στο Juke Techna manual η νέα τιμή του είναι 23.900 από 24.500, δηλ. όφελος 600 ευρώ αντί για 1200 (τελ.τιμή 23.300) που αναμενόταν. Και πως έγινε αυτό; Mα, ανεβάζοντας την ΛΤΠΦ από 17.500 στα 17.836,οπότε ψαλιδίστηκε κι η έκπτωση κατά 50%.
Βέβαια για να λέμε του στραβού το δίκιο, απ'όσο είδα ισχύει μόνο για αυτή την έκδοση.Στις χαμηλότερες εκδόσεις οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες (έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστο -διψήφιο νούμερο- το κέρδος με τα νέα Τ.Τ.).Δεν είδα για τα άλλα μοντέλα της Nissan.
Στον Λαπ να τα πεις που νομίζει ότι στον Καπιταλισμό οι ρυθμιστικές Αρχές μπορούν να περιορίζουν τα περιθώρια κέρδους...
-
Τα περιθωρια κερδους στον καπιταλισμο τα ρυθμιζει ο ανταγωνισμος με την προϋποθεση οτι δεν υπαρχει συντεχνια μετσξυ των ανταγωνιστων. Οι εποπτικες αρχες εχουν τον ρολο να ψαχνουν αν υπαρχει συντεχνια, οπως και να αντοπιζουν ενδοομιλικες συναλλαγες αθεμιτου ανταγωνισμου κτλπ.
Αυτο που μπορει να συμβει ακομα και στον καπιταλισμο ειναι η πρόνοια του νομοθετη σε περιπτωσεις που υπαρχει παρεκτροπη απο το πνευμα του νομου.
Δηλαδη στο παραδειγμα μας, να υπαρξουν κυρωσεις σε οποιον απορροφήσει προς οφελος του το απολεσθέν δημοσιο χρημα.
Αυτο δεν εχει να κανει με το συστημα επενδυσεων των ιδιωτικών κεφαλαιων, εχει να κανει με ενα κρατος που διαφυλάσσει το δημοσιο συμφερον.
Ειναι δηλαδη εποπτευομενος ή ρυθμιστικος καπιταλισμος. Συγχρονη Σοσιαλοδημοκρατια κτλπ.
Καμια χωρα στον πλανητη δεν εχει ελευθερο καπιταλισμο, στο παρελθον ειχαν, αλλα σημερα νομιζω καμια, ολες εχεουν εποπτικες αρχες και νομους ελεγχου του.
-
Αν δηλαδή το Kadjar το δίνουν 22.000 και αποφασίσουν από τον Σεπτέμβριο να το δίνουν 25.000 τι θα γίνει; θα τους πει κανείς τίποτα; απλά δεν θα κάνει πώληση..
-
Ναι μπορεις να αφησεις τον ανταγωνισμό να λειτουργησει σε αυτην την περιπτωση...το δεχομαι.
Στην περιπτωση ομως που θες να προστατεψεις απο μια συνολικη και πονηρη αυξηση της εργοστασιακης τιμης απο ολους, βαζεις φιλτρο των στατιστικων στοιχειων διμηνου/εξαμηνου και ζητας αιτιολογηση. Αν δεν ειναι επαρκης τοτε απλα δεν εισερχονται στην ελαφρυνση που μπορεις να εχεις βαλει φιλτρο για αυτο
Στην περιπτωση που οπως λετε στο παρελθον οι τιμες αλλαξαν προκειμενου να αντεπεξελθουν στο αυξημενο Τ.Τ κΙ να ειναι ανταγωνιστικες, το ιδιο μπορει να συμβει και οταν υπαρχει αντι για αυξημενο ΤΤ καποια ρυθμιστικα αρθρα στον νομο περι αδικαιολογητη αυξηση κοστολογιων και βαζεις ως πηγες τις ευρωπαϊκες αρχες και στατιστικα στοιχεια
Στο διεθνες εμποριο απειρες ειναι αυτες οι περιπτωσεις κυριως για υποτιμολογησεις, Μαλιστα καποια εργοστασια κερδισαν στα ευρωπαϊκα δικαστηρια τις αρχες διοτι εβαζαν λανθασμενα κοστολογια συμφωνα με στστιστικες κτλ.
Δηλαδη θεπω να πω πως το κοστος συνεχως παρακολουθειται. Απλα ο νομοθετης μπορει να χρησιμοποιεισει αυτα εργαλεια και αντιθετα. Μπορει επισης να αφησει τον ανταγωνισμο να λειτουργισει οπως σωστα λετε, απλα εγω μιλω για τις πονηρες σκεψεις του να ανεβασουν ολοι ταυτοχρονα τις εργοαστασιακες τιμες χωρις να υπαρχει επαρκη δικαιολογηση.
-
λαπη πραγματικα προσπαθω να σκεφτω πως η πολιτεια ή η εε ή ο οποιοσδηποτε αλλος μπορει να μου επιβαλει διατιμηση, για αυτο μιλας, και δεν μπορω να σκεφτω πως. μονο ο ανταγωνισμος υποθετω. αυτα που λες για κοστολογια αναρωτιεμαι αν εχεις επι του πρακτεου δουλεψει με συνταγολογια και τι ρολο παιζουν ως προς τη πολιτεια περα απο την αναλυτικη λογιστικη. και εδω και διεθνως. μονο στο φαρμακο υπαρχει ενας καποιος λάιτ ελεγχος διεθνως, αν και βασικα ειναι για να καθοριστει η τιμη λιανικης σε καποιες χωρες της εε οπως η ελλαδα. ας πουμε ξερεις ποσο κοστιζει ο κυκλος ερευνα-παραγωγη-μαρκετιν-διαθεση του humira και ποσο το ποσοστο υπερκερδους για μια μονο ενεσιμη δοση? θα φριξεις
-
Αν για παραδειγμα εμφανιζεται μια τεραστια αυξηση της εργοαστασιακης τιμης οπου δεν μπορει να δικαιολογηθει συμφωνα με τα στατιστικα στοιχεια κοστολογιων τοτε υποκειται σε ελγχο για υπερτιμολογήσεις.
Ας το δεχτώ αυτό. Ακόμα και έτσι είναι πολύ δύσκολο να αποδείξει ο οποιοδήποτε ότι η αύξηση είναι αδικαιολόγητη (μιλάμε για μια αύξηση 2-5%, όχι 50%). Επιπλέον η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες εργοστασιακές τιμές, άρα δεν υπάρχει ουσιαστική αύξηση αλλά σύγκλιση της εργοστασιακής τιμή με αυτή των χωρών της υπόλοιπης Ε.Ε. Οπότε καμία εποπτική αρχή δεν μπορεί να πει κάτι γιατί αυξήθηκε €400 η εργοστασιακή τιμή πώλησης και €300 το κέρδος του εισαγωγέα.
Οπότε όλα αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τελείως θεωρητικά, ανεδαφικά και ανεφάρμοστα. Τώρα γενικά περί θεωριών μπορούμε να συζητάμε άπειρα, επί του πρακτέου κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα σε κανέναν για την αύξηση της ΛΤΠΦ στα μεγέθη που συζητάμε εμείς.
-
Lap wrote:
Αν για παραδειγμα εμφανιζεται μια τεραστια αυξηση της εργοαστασιακης τιμης οπου δεν μπορει να δικαιολογηθει συμφωνα με τα στατιστικα στοιχεια κοστολογιων τοτε υποκειται σε ελγχο για υπερτιμολογήσεις.
Ας το δεχτώ αυτό. Ακόμα και έτσι είναι πολύ δύσκολο να αποδείξει ο οποιοδήποτε ότι η αύξηση είναι αδικαιολόγητη (μιλάμε για μια αύξηση 2-5%, όχι 50%). Επιπλέον η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες εργοστασιακές τιμές, άρα δεν υπάρχει ουσιαστική αύξηση αλλά σύγκλιση της εργοστασιακής τιμή με αυτή των χωρών της υπόλοιπης Ε.Ε. Οπότε καμία εποπτική αρχή δεν μπορεί να πει κάτι γιατί αυξήθηκε €400 η εργοστασιακή τιμή πώλησης και €300 το κέρδος του εισαγωγέα.
Οπότε όλα αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τελείως θεωρητικά, ανεδαφικά και ανεφάρμοστα. Τώρα γενικά περί θεωριών μπορούμε να συζητάμε άπειρα, επί του πρακτέου κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα σε κανέναν για την αύξηση της ΛΤΠΦ στα μεγέθη που συζητάμε εμείς.
Οκ δεκτον...αλλα ως αντιλογο μπορω να πω πως θα μπορουσαν να υπαρχουν περισσοτερα επιπεδα ΤΤ ωστε να γινεται πιο ευκολα αντιληοτη η διαφορα.
Οχι δεν μιλαμε για 50% ακομα και ενα 10-15% γινεται αντιλυπτο.
Εγραψα τεραστια και το πηρες για 50%. Σε εργοαστασια ακομα και 15% αυξηση του κοστους ειναι τεραστιο γεγονος.
Στα πιο κατω ποσοστα 3 και 4% ...οκ χανεται η μπαλα κτλ συμφωνω. Δεν τα κοιτανε πιστευω.
-
Οχι δεν λεω αυτο
Αυτο που λεω ειναι πως ειναι δυνστον σε ΔΕΥΤΕΡΟ χρονο, οχι επι της πηγης, να επηρεασει το κρατος την τελικη τιμη ενος προϊοντος στην αγορα.
Δεν μπορει επι της πηγης επειδη οπ ς λετε εχουμε καπιταλισμο και τα κεφαλαια κινουνται και αξιολογείται η αποδοση τους ελευθερα, προσελκυοντας επενδυτες. Αυτο δεν μπορεις να το επηρεασεις.
ΟΜΩΣ μπορεις να εχει στοιχεια για την αποδοση αυτων των κεφαλαιων στην παραγωγικη διαδικασια και ετσι να εχεις μια εικονα κοστολογησης. Πολλα εργοστασια αναλογα τις νορμες αναλυουν σε λεπτομερεια τα κοστη μονοι τους ενω αλλα οχι εφοσον δεν χρηζει εκ των νορμων.
Ετσι κρατουνται και αρχεια.
Για παραδειγμα θα παρω αυτο των Mazda. Διλιτρα μοτερ, οικονομικα και οικολογικα, με συγκεκριμενο κοστολογιο που μεσω του ανταγωνισμου μας δινει μια τιμη προ φορων και επιβαρυνσεων.
Ο νομος ομως σε ΔΕΥΤΕΡΟ χρονο, οχι επι της πηγης, τα επιβαρυνει υπερμετρα.
Ενω αντιθετα καποιον που συμορφωνεται με τις νορμες και τα κριτηριατου νομου περι κυβικων εκατοστων τον επιβραβεύει με μικροτερο φορο ή και καθολου.
Στην περιπτωση μας εχει κρητιριο τον κυβισμο και οχι το κοστος, αλλα ειναι παραδειγμα παρεμβασης του κρατους στην καπιταλιστικη αγορα.
Λαθος;
Ναι λαθος....ετσι ομως ειναι γραμμενο δρα αρθρα του νομου,
Το ιδιο ακριβως μπορει να συμβει αντιστροφα. Δηλαδη μελετώντας τους χρονους πριν και μετα την οποια φοροελαφρυνση ωστε να δικαιολογηθει η οποια αυξηση του κοστους κατασκευης μεσα σε καποια ανεκτά πλαίσια, π.χ διεθνες και ευρωπαϊκο κοστος χαλυβα κτλ, μεταφορικα κοστη κτλ.
Πολλες φορες στις βιομηχανιες τετοιοι νομοι οδηγουν και τις εξελιξεις, πιεζοντας τα εργοαστασια σε καλυτερη διαχειρηση και εκμεταλευση πορων, οχι μονο ο ανταγωνισμος.
Αυτπ που λεω ειναι πως σε εναν ρυθμιστικο καπιταλισμο υπαρχουν δυο δυναμεις που ελεγχουν τις τελικες τιμες. Ο ανταγωνισμος που αμεσα επιβαλει επιπεδο κερδους και το κρατος που εμμεσα επηρεαζει τον ανταγνωνισμο
Υ.γ για το φαρμακο δεν εχω ιδεα κυριολεκτικα. Αλλα δεν πιστευω να διαφερει η διαδικασια κοστολογησης απο αλλα προίοντα.
Θεωρω δε πως αυτο που κανει την βιομηχανια αυτη ακριβη ειναι η φυση του προϊοντος οπου ειναι απαραιτητη για την επιβιωση του ανθρωπινου ειδους και ως εκ τουοτυ τα νομοθετηματα δεν το επηρεαζουν εντονα λογω συντεχνιων.
Εν ολίγοις υπαρχει απειρη ζητηση και μπορουν να φανε ολοι απο αυτην την κουταλα.
Θεμιτο...δεν νομιζω....αλλα πραγματικοτις.
-
Επειδή, εγώ ποστάρισα για ην αύξηση του Juke Techna,να πω ότι το έγραψα ενημερωτικά για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει να ξέρει τι γίνεται και να μην του λένε δήθεν για έκπτωση κ.τ.λ. ενώ την μισή την έχουν 'ροκανίσει'.
Επίσης,μου φαίνεται αρκετά περίεργο στο ίδιο εργοστασιακό group Renault-Nissan, να μην αυξάνεται η ΛΤΠΦ στη Renault και να αυξάνεται στη Nissan και μάλιστα σε μία συγκεκριμένη έκδοση ενός μοντέλου της. Δεν μπορώ να δώσω μια αληθοφανή ερμηνεία εκτός από δύο περιπτώσεις: 1) Υπαρχει μια σκέψη ότι ίσως η Τechna είναι σχεδόν φουλ εξοπλισμένη και με όλη τη μείωση θα ερχόταν πολύ κοντά και θα 'κανιβάλιζε' στο group την dynamic του Captur (από άποψη και μόνο εξοπλισμού,όχι κινητήρα) 2) προστέθηκε κάποιος extra εξοπλισμός που δεν γνωρίζω.
Όπως και να 'χει, δε μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική αυτή η πρεμούρα λίγο πριν ή αμέσως με την ψήφιση των νέων Τ.Τ. να έρχονται οι 'εξομαλύνσεις' στις τελικές τιμές κι αύξηση των ΛΤΠΦ τη δεδομένη χρονική στιγμή σχεδόν σε όλους τους εισαγωγείς (εκτός 1-2 ?) εξαιρέσεων. Τόση σύμπτωση πια όλα τα εργοστάσια ταυτόγχρονα να αύξησαν το κόστος τους...
-
Δηλαδη στο παραδειγμα μας, να υπαρξουν κυρωσεις σε οποιον απορροφήσει προς οφελος του το απολεσθέν δημοσιο χρημα.
Αυτό δεν ισχύει. Δεν μπορεί καμία εποπτική Αρχή να σου πει ότι επειδή πουλούσες πριν με κέρδος 100 Ευρώ, θα πρέπει να πουλάς και μετά την αλλαγή της φορολογίας με το ίδιο κέρδος. Στον Καπιταλισμό πουλάς με όσο ποσοστό κέρδους θέλεις. Η Σοσιαλδημοκρατία που αναφέρεις συνέχεια είναι κάτι εντελώς το διαφορετικό και αναφέρεται στον διαμοιρασμό του δημόσιου εισοδήματος, μέσω της φορολογίας. Είσαι σίγουρος ότι έχεις σπουδάσει οικονομικά; 1ο έτος μακροοικονομίας είναι αυτά....
-
Επειδη το πας επι προσωπικου
Εδυ περα απο αυτον το δογματισμο που σε διακατεχει εισαι σιγουρος οτι ξερεις απο σοσιαλοδημοκρατια.
Περα απο αυτα τα βασικα που λες υπαρχει και το γενικοτερο πνευμα αντιμετωπισης και δημιουργιας νομοθετηματων σε μια σοσιαλοδημοκρατια
Φυσικα και υπαρχουν σε δευτερο επιπεδο (οχι αμεση επιβολη ποσοστου κερδους εκτος διατιμήσεων ) δυνατοτητες προστασιας του δημοσιου συμφεροντος οσον αφορα την παρακολουθηση του κοστους πραγωγης.
Αυτο ειναι η εργασια πολλων ανθρωπων καθημερινα στην ευρωπαϊκη ενωση. Και για στατιστικους λογους αλλα και για προστασια της ενδοκοινοτικης οικονομιας.
Με αυτα τα εργαλεια λοιπον μια κυβερνηση που εχει εντονη την αισθηση του δημοσιου συμφεροντος και την αξια του δημοσιου χρηματος (το πνευμα που λεγαμε) να τα χρησιμοποιεισει ως σταδια φιλτραρισμοατος για την σωστη εφαρμογη του νομου
Το γνωριζεις οτι ακομα και σε τριτες χωρες που δεν εχει επαφη η ευρωπη σε πολλα στοιχεια στο κοστολογιο αν δεν δωθουν σωστες ερμηνιες και στοιχεια το κατατασουν δασμολογικα και με αλλες επιβαρυνσεις συμφωνα με τα στατιστικα στοιχεια που λεμε...και αν δεν θελει ο εργοστασιαρχης ας παει στα ευρωπαϊκα δικαστηρια τις αρχες.
Nissan Juke 2019