-
Οι Γερμανοί καθιέρωσαν τον ημιάκαμπτο και τώρα έβαλαν πολλαπλούς στα δικά τους;!
Ωραίοι! Δεν το ξερα...Στην Ελλάδα το τελευταίο όχημα με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση που είχα, ήταν το Fiat Bravo του 2000 που είχα αγοράσει καινούριο με κάτι λιγότερο από 11.000€ (πληρώθηκε σε δραχμές) και το Focus του 2003 που έχουμε ακόμη για δεύτερο.
Των 40.000€ δεν έχω αγοράσει ακόμη. -
@manast said in Peugeot 3008 2016:
@lap said in Peugeot 3008 2016:
Αυτό είναι μια φιλοσοφική προσέγγιση και έχεις δίκιο. Το θέμα είναι το τι λένε αυτοι που το επέλεξαν. Στο fb έχουν τρελαθεί οι άνθρωποι
Ντεν ξέρω από φειςμπουκ καρντιά μου, αλλά πράγματι, αν χάσεις την εμπιστοσύνη σου σε ένα αγαθό που φτιάχτηκε για να λειτουργεί, αυτό είναι θέμα.️
Το να σπας όμως τα @ρχίδι@, κάποιου που του αρέσει κάτι, προφασιζόμενος αδιάφορες για αυτόν δυνατότητες είναι ένα εξ´ίσου σοβαρό θέμα ως προς το γιατί να το κάνεις.
Αν δεν με ενδιαφέρουν οι χώροι πχ, μη με ζαλίζεις ότι το τάδε έχει μεγαλύτερους.
Αν δεν θέλω επιδόσεις, μη με πρήζεις γι ´αυτές, κοκ.
Στο φόρουμ για ανεξήγητους ορθολογιστικά λόγους, έχει αναχθεί σε σπορ ο πλήρης κατακερματισμός των @ρχιδιών των εχόντων απλά άποψη, διάφορη των πεφωτισμένων.
Εχουν φτάσει στο σημείο να κοινοποιούν το εύρος επιτρεπτής διαφοροποίησης!🫢
Μιλάμε για τελείως καλαμοκαβαλάρηδες!Τι ωραία που το είπες! Εγώ θα πλατιαζα δυσάρεστα!
Εγώ ΕΝΑ δεν κατανοώ, υπάρχει άλλο νήμα, πλην των διαφόρων νημάτων Peugeot, που η πλειοψηφία των ποσταρισματων είναι από ανθρώπους (πλην ενός και μισού) που ΔΕΝ είναι καν κάτοχοι, και κυρίως οδηγούνται εδώ ξεκάθαρα ΜΟΝΟ για αρνητική κριτική (κάποιοι νεολαίοι θα τους έλεγαν και haters);
Αν έχουμε κάναν ψυχολόγο εδώ (θα χρειαστούμε, ίσως χρειάζεται να έχουμε έναν resident psychologist ή psychiatrist ακόμη καλύτερα!) νομίζω θα έβγαζε άνετα το συμπέρασμα ότι όλα αυτά λένε περισσότερα για τους μη κατόχους αλλά αρνητικά λαλιστατους, παρά για τους κατόχους..
Νομίζω είναι psychology: 101 η φάση..
-
Τώρα μπορούμε να γράφουμε, τελειώσατε με τις ιστορίες για αγρίους;
Εγώ λοιπόν θα γράφω όσο θέλω και όποτε θέλω γιατί και το περιβάλλον μου και οι φίλοι μου έχουν και αυτοί 3008. Μάλιστα έχω πάρε δώσε με συνεργεία που παίζουν με πάνω από 100 σύγχρονα psa και τα σχολιάζουμε.
Ο λόγος που υπάρχει ο τζερτζελος στα νήματα είναι ότι διαβάζουμε βλακείες μη πω τίποτα άλλο.
Όταν για παράδειγμα αναλύουμε ένα μηχανικό πρόβλημα και αρχίζει και επικρατεί η άποψη ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας, το να αναφέρονται οι πωλήσεις ως υπερατου και αντιστάθμισμα προκαλεί την έναρξη άσκοπων συζητήσεων.
Όταν για παράδειγμα αναφέρουμε πως όλοι σχεδόν έχουμε θέμα με τη νέα θέση οδήγησης των psa, (στο 3008 παραδόξως είναι σχεδόν άριστη) το να ακυρώνεται η άποψη μας (και μάλιστα με εριστικό θα έλεγα τρόπο) με αντίλογο το υπερατου των πωλησεων και παλι προκαλεί άσκοπες συζητήσεις.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι γιατί συζητούμε για το 3008. Το θέμα είναι ποια ανάγκη ωθεί κάποιον που ΔΕΝ έχει 3008, ούτε κάποιο οικονομικό όφελος από αυτό να αναφέρει τις πωλήσεις του ως αντιστάθμισμα στα πραγματικά προβλήματα των ιδιοκτητών. Θέλει να αλλάξει την ατζέντα; Γιατί; Τι τον ωθεί να παριστάνει τον προστάτη της psa;
Η φάση έχει εξελιχθεί με μαθηματική ακρίβεια όπως τότε με τα dsgτης vag. Άνθρωποι που νοιάζονται για την αυτοκίνηση να συζητούν για αυτά και τα fanboys να σταματούν την κάθε συζήτηση. Μάλιστα χρησιμοποιούν το ίδιο επιχείρημα, τις πωλήσεις.
-
@lap Συμφωνώ μαζί σου. Πχ οι πωλήσεις των VAG ήταν υψηλές όταν πρωτοεμφανιστηκαν τα 1.4TSI και τα DSG.
Τι σήμαινε αυτό; Ότι ήταν άκρως εμπορικά, δελεαστικά... Πάντα θέλαμε αρκετοί ένα Golf που να στρίβει, να έχει επιδόσεις κλπ
κλπ. Όμως αποδείχθηκαν είτε ζημιάρικα, είτε δεν άντεξαν τα οχηματα να τα πηγαίνουν "τάπα" οι ιδιοκτήτες τους.
Αυτή η ρετσινιά έμεινε....
Αυτην την στιγμή οποίος πει κάτι για τα Peugeot είναι hater, κομπλεξικός. Δλδ η Peugeot είναι υπερανω κριτικής.
Καμμια εταιρεία δεν είναι υπερανω κριτικής.. Καμμια... -
Ελα πείτε το . Η τογιότα είναι υπεράνω κριτικής...
-
Αλήθεια ποιος το είπε αυτό;
-
-
Γιατί υποθέτεις ότι θεωρούμε την Toyota υπερανω κριτικής;
-
Ποιος είπε ότι υποθέτω ?
-
H αισθητική δεν έχει καμμία σημασία...
-
Το κράξιμο στην Peugeot πέφτει κυρίως λόγω της τιμολογιακής πολιτικής της τα τελευταία 2 έτη και αφορά πολύ περισσότερο την δική μας μπανανία με την τριτοκοσμική αγοραστική δύναμη.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη η ισοφάριση τιμών με την VW και η προσέγγιση με τα αντίστοιχης κατηγορίας Audi , BMW , Volvo, Mercedes είναι πιο ανεκτή για τα δικά τους πορτοφόλια και απόλυτα δικαιολογημένη στη βάση της μοντέρνας σχεδίασης και αυτού του προχωρημένου, σοφιστικέ, προοδευτικού lifestyle που θέλουν να εκφράσουν σε αντιδιαστολή της χυδαιότητας και ποζεριας που εμπνέουν τα Premium Γερμανικά.
Για το icockpit που λέτε σε συνδιασμό με το τιμονακι και την υπόλοιπη σχεδίαση του εσωτερικού ακόμη και αν δεν βλέπεις καθόλου τον πίνακα οργάνων, παραμένει το πιο όμορφο και οδηγοκεντρικο εσωτερικό με την καλύτερη θέση οδήγησης- σίγουρα μέχρι πριν 1-2 χρόνια καθώς ο ανταγωνισμός έχει προχωρήσει και αυτός στον σχεδιασμό εσωτερικά.
Για την ανάρτηση και τον ημιακαμπτο , πάντα η Peugeot αυτή την λύση επέλεγε και με πολύ καλά αποτελέσματα, το τελευταίο 308 ( λογικά και το νέο) έχει την καλύτερη οδηγικη συμπεριφορά και άνεση στην κατηγορία του , και από Golf , και από Focus και από τον άσσο.
Στρίβει σαν Guillieta και είναι άνετο σαν Citroen περίπου.
Και σε Peugeot sport υλοποιήσεις το 308 Gti μέσα στην στροφή σε οποιαδήποτε πιστα δεν είχε αντίπαλο , είτε αυτό λεγόταν type r , RS , S , Cupra , κλπ. πάρα τον ημιακαμπτο.
Και ένα 508 τούμπανο υβριδικό που έβγαλε ήταν κορυφαίο οδηγικά.
Το ίδιο και το 3008 , ελαφρύ σε αίσθηση και άμεσο για SUV , πολύ ανώτερο από τις υποστροφικες κουραδες X1 , Kuga (τα προηγούμενα, δεν έχω οδηγήσει τα νέα)Αλλά... επιστρέφοντας στην μπανανία μας δυστυχώς αυτή την στιγμή εγώ προσωπικά θα θεωρήσω κάποιον ηλίθιο ή θύμα αν εκτός leasing επιλέξει ένα 208 αντί για ένα τούμπανο Fabia στα ίδια χρήματα, 308 1.2 puretech αντί για ένα i30 sportback N line DCT ή ένα Golf 1.5 DSG , ένα 2008 αντί για ένα καταπληκτικό XCEED ή ένα τούμπανο Vitara στα ίδια χρήματα .
Για το 3008 ίσως και εγώ να την πατούσα την μπανανόφλουδα...αλλά στο τέλος η λογική νομίζω θα επικρατούσε είτε για το καταπληκτικό CX30 στα ίδια χρήματα ή για μια CC τουμπανη οικονομική σε κατανάλωση με 200 άλογα. -
Μιας που ανέφερες την ευρώπη, η φάση με την πσα είναι περίεργη. Πχ στις Σκανδιναβία ήταν και είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ας μην αναφέρουμε λοιπόν το εξωτερικό ως παράδειγμα. Από εκεί και πέρα για το μάζντα θα συμφωνήσω, το δίνουν τσάμπα σε σχέση με ένα 3008 1.2 πουρέ τέκ. Έχεις όμως το πρόβλημα των κυβικών και των μικρότερων χώρων . Κάποιους (πολύ λίγους) δεν τους νοιάζει βέβαια, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι παντού υπάρχουν συμβιβασμοί.
-
@ cruiser
"Ποιος είπε ότι υποθέτω ?"Οτι να' ναι, βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.
@vagkirk
"Αλλά... επιστρέφοντας στην μπανανία μας δυστυχώς αυτή την στιγμή εγώ προσωπικά θα θεωρήσω κάποιον ηλίθιο ή θύμα αν εκτός leasing επιλέξει ένα 208 αντί για ένα τούμπανο Fabia στα ίδια χρήματα, 308 1.2 puretech αντί για ένα i30 sportback N line DCT ή ένα Golf 1.5 DSG , ένα 2008 αντί για ένα καταπληκτικό XCEED ή ένα τούμπανο Vitara στα ίδια χρήματα. "Eπιτελους ίσως γίνει κατάνοητο το συγκριτικά είναι αυτή τη στιγμή είναι ακριβά τα Πεζω... αμφιβάλλω για ορισμένους που επιμένουν μόνο στην εμφάνιση. Είναι σημαντική αλλά δεν αγοράζουν όλοι με αυτό το κριτήριο. Το ότι βάζουμε δίπλα (ένα άσχημο και για εμένα) Τoyota CC σε ένα Peugeuot δεν σημαίνει ότι το πρωτο δεν είναι τεχνολογικό πιο σύνθετο, εχει λιγότερα έξοδα χρήσης (σε καύσιμο). Μειονέκτημα του για την Ελλάδα ότι είναι 2λιτρο. Αυτοκίνητο με 1.2Τ κινητήρα με κόστος 33000, χωρίς καν σύστημα mhev, oταν στην αγορά υπάρχουν καλύτερες οικονομικά προτάσεις είναι ανέκδοτο.
Δεν γίνεται πιο λιανά... Και ναι στην "μπανανία" μας πες μου πόσοι πχ έχουν ετήσιο εισόδημα ισο με 33000;
Δεν είμαστε όλοι λεφτάδες, αλλά ακόμη και εάν ειμασταν τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν...
Τόσο απλά... -
@christostsp said in Peugeot 3008 2016:
@ cruiser
"Ποιος είπε ότι υποθέτω ?"Οτι να' ναι, βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.
@vagkirk
"Αλλά... επιστρέφοντας στην μπανανία μας δυστυχώς αυτή την στιγμή εγώ προσωπικά θα θεωρήσω κάποιον ηλίθιο ή θύμα αν εκτός leasing επιλέξει ένα 208 αντί για ένα τούμπανο Fabia στα ίδια χρήματα, 308 1.2 puretech αντί για ένα i30 sportback N line DCT ή ένα Golf 1.5 DSG , ένα 2008 αντί για ένα καταπληκτικό XCEED ή ένα τούμπανο Vitara στα ίδια χρήματα. "Eπιτελους ίσως γίνει κατάνοητο το συγκριτικά είναι αυτή τη στιγμή είναι ακριβά τα Πεζω... αμφιβάλλω για ορισμένους που επιμένουν μόνο στην εμφάνιση. Είναι σημαντική αλλά δεν αγοράζουν όλοι με αυτό το κριτήριο. Το ότι βάζουμε δίπλα (ένα άσχημο) και εμένα Τoyota CC σε ένα Peugeuot δεν σημαίνει ότι το πρωτο δεν είναι τεχνολογικό πιο σύνθετο, εχει λιγότερα έξοδα χρήσης (σε καύσιμο). Μειονέκτημα του για την Ελλάδα ότι είναι 2λιτρο. Αυτοκίνητο με 1.2Τ κινητήρας για 33000, χωρίς καν σύστημα mhev, oταν στην αγορά υπάρχουν καλύτερες οικονομικά προτάσεις είναι ανέκδοτο.
Ειναι ακριβα τα Peugeot συμφωνω αλλά
Ουτε ηλίθιος ούτε θύμα αυτος που τα αγοραζει επειδη δεν συμφωνεί μαζί σου. Βαριες κουβεντες, δεν είναι πρεπον να γράφεις τετοια πράγματα.
Γενικά και γω θα προτιμούσα ενα ι30 από ενα 308. Ενα fiesta αντι για 208 κτλ
Αλλά δεν εχουμε όλοι τις ιδιες προτεραιότητες ούτε είμαστε το ίδιο άνετοι οικονομικά ούτε θελουμε ολοι πρακτικότητα και οικονομία και Vfm
με την ιδια λογική είναι ηλίθιοι και θύματα όσοι περνουν διπορτα κάμπριο αμάξια ???? ή είναι θύματα όσοι πέρνουν premium αμαξια??
ΟΧΙ είναι η απάντηση ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. απλά δεν έχουν τα ίδια κριτηρια, αναγκες, οικονομική ανεση, κτλ κτλ οπως άλλοι. Βάζουν αλλες προτεραιότητες που μπορεί να μην βαζεις εσυ.
-
Τις λέξεις θύμα και ηλίθιος εγώ δεν τις χρησιμοποίησα..
Μιλώ για προτεραιότητες του καθενα...
Το ότι βρίσκω ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΆ ΑΚΡΙΒΆ τα Πεζω δεν με κάνει ταυτόχρονα "hater" και θαυμαστή της Κορολλα Κρος.
Και πως να το κάνουμε.. οι αριθμοί σε ευρώ μιλούν.
Ημαρτον -
@vagkirk said in Peugeot 3008 2016:
...αυτή την στιγμή εγώ προσωπικά θα θεωρήσω κάποιον ηλίθιο ή θύμα...
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεις με άσχημο τρόπο όλους τους συνομιλητές σε αυτό το forum οι οποίοι έχουν αγοράσει Peugeot;
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
@vagkirk said in Peugeot 3008 2016:
...αυτή την στιγμή εγώ προσωπικά θα θεωρήσω κάποιον ηλίθιο ή θύμα...
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεις με άσχημο τρόπο όλους τους συνομιλητές σε αυτό το forum οι οποίοι έχουν αγοράσει Peugeot.
Ειδικά αν δεν το αντικαταστήσει άμεσα με ...fabia!
-
Το ότι για την συντριπτική πλειοψηφία είναι ηλίθιο στην Ελλάδα να πάρει κάποιος δίλιτρο και πληρώνει φόρους πολυτελείας και τεκμήρια όσο ένα σπίτι 150 τμ δεν περνάει από το μυαλό κανενός βλέπω...
-
Το θέμα δεν είναι αν θα μπει κάποιος να γράψει ότι είναι ακριβή πλέον η Peugeot (το γράφουν άλλωστε και κάποιοι που τους αρέσουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα) ή ότι μηχανικά έχει κάποια τεχνολογία που θεωρούν ότι είναι ξεπερασμένη, ή για το αν χαλάνε, κτλ και θα το κάνει με τα όποια επιχειρήματα έχει.
Εκεί μπορείς να συζητήσεις ανάλογα και να προβάλει ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα.
Ακόμη και ο χαβαλές και τα πειράγματα είναι ωραία αν γίνονται με καλό χιούμορ.Το θέμα είναι όσοι μπαίνουν με γνώμονα απλά να κράξουν, να βγάλουν χολή με τον πιο άσχημο τρόπο που μπορούν, να βγάλουν ειρωνία, να εκμηδενίσουν το κάθε μοντέλο, να προσβάλουν, κτλ.
Ε σε αυτούς, ο καθένας θα μπορούσε ίσως να αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο, να τους απαντήσει αντίστοιχα και να φτάσουμε να διαβάζουμε όλα αυτά που διαβάζουμε σε κάθε topic που αφορά αυτοκίνητο Peugeot.Ούτε ο Γάτος που έχει οκτώ μήνες το αυτοκίνητο στο συνεργείο και δεν μπορούν να του το φτιάξουν και θα είχε όλα τα δίκια να κράζει από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κράζει όπως κάποιοι.
-
Πείτε τρεις φορές #mono_vitara για να συγχωρεθειτε όλοι σας!
Peugeot 3008 2016