-
αμ δεν ειναι αυτο...
λογικα ακους αυτες τις ημερες και ενα βουισμα ακομη και οταν εισαι σε ηλεκτρικο
ειναι οι ανεμιστηρες που ψυχουν τις μπαταριες....
αν περασουν νομιζω τους 40 κατι βαθμους σταματημενος δεν ξεκιναει με ελεκτρικ αλλα μπαινει λιγο αργοτερα.
ασε που με τη ζεστη πεφτει η αυτονομια 30-40 τα εκατο αφου ο συμπιεστης ειναι ηλεκτρικος σαν των σπιτιων και οχι με ιμαντα απο τον κινητηρα. -
@gatoz said in Peugeot 3008 2016:
αμ δεν ειναι αυτο...
αν περασουν νομιζω τους 40 κατι βαθμους σταματημενος δεν ξεκιναει με ελεκτρικ αλλα μπαινει λιγο αργοτερα.
ασε που με τη ζεστη πεφτει η αυτονομια 30-40 τα εκατο αφου ο συμπιεστης ειναι ηλεκτρικος σαν των σπιτιων και οχι με ιμαντα απο τον κινητηρα.Αυτά είναι! Φυσικά αυτά δεν θα στα πει κανείς όταν σκας τα πολλά χιλιάρικα για να το αποκτήσεις.
-
Ναι νομίζω δουλεύουν και οι ανεμιστήρες και καμιά φορά δουλεύουν και όταν γυρίζω και το βάζω να φορτίσει.
-
@tkin73 said in Peugeot 3008 2016:
αμ δεν ειναι αυτο...
ασε που με τη ζεστη πεφτει η αυτονομια 30-40 τα εκατο αφου ο συμπιεστης ειναι ηλεκτρικος σαν των σπιτιων και οχι με ιμαντα απο τον κινητηρα.Αυτά είναι! Φυσικά αυτά δεν θα στα πει κανείς όταν σκας τα πολλά χιλιάρικα για να το αποκτήσεις.
δεν ειναι ομως και σημαντικο.
ας πουμε οτι μπορει να μην εχεις ηλεκτροκινηση για 5-10 λεπτα. αυτο ειναι ολο.
κανουν παπαριες οι γκει παρλεβου φρανσεζ, αλλα αυτο ειναι χωρις σημασια αν θα παρει μπροστα με τη μπαταρια 2-3 μερες το χρονο.
τωρα οτι το ac τραβει ρευμα, υποθετω αναλογη ενεργεια τραβαει και απο τον κινητηρα. τουλαχιστον ειναι φθηνοτερη. απο την αλλη, το πρωι ειχα το γκεικο στο παρκιν με τον ηλιο φατσα παρπριζ. ε, μπηκα μεσα, πατησα κουμπι και 30 δευτερα ειχε παγωμενο αερα.
φυσικα οι χωρις ρο τυποι εχουν ενα αισχρο λογισμικο και ακομη δεν καταλαβαινω πως να προγραμματισω να παιρνει μπροστα και να μου δροσιζει τη καμπινα απο τη τουαλετα. αναθεμα αν το πετυχα μια φορα. και δεν ημουν τουαλετα. -
Βάλε κάποιον να στο ανάβει νωρίτερα.
Μα όλα εγώ να τα σκέφτομαι. -
@tkin73 said in Peugeot 3008 2016:
αμ δεν ειναι αυτο...
δεν ειναι ομως και σημαντικο.
ας πουμε οτι μπορει να μην εχεις ηλεκτροκινηση για 5-10 λεπτα. αυτο ειναι ολο.
κανουν παπαριες οι γκει παρλεβου φρανσεζ, αλλα αυτο ειναι χωρις σημασια αν θα παρει μπροστα με τη μπαταρια 2-3 μερες το χρονο.
τωρα οτι το ac τραβει ρευμα, υποθετω αναλογη ενεργεια τραβαει και απο τον κινητηρα. τουλαχιστον ειναι φθηνοτερη. απο την αλλη, το πρωι ειχα το γκεικο στο παρκιν με τον ηλιο φατσα παρπριζ. ε, μπηκα μεσα, πατησα κουμπι και 30 δευτερα ειχε παγωμενο αερα.
φυσικα οι χωρις ρο τυποι εχουν ενα αισχρο λογισμικο και ακομη δεν καταλαβαινω πως να προγραμματισω να παιρνει μπροστα και να μου δροσιζει τη καμπινα απο τη τουαλετα. αναθεμα αν το πετυχα μια φορα. και δεν ημουν τουαλετα.Γάτε, απολαυστικοτατος. Μου βγήκε ο καφές από την μύτη. Έλεος.
-
Απόλαυση στην Εθνική οδό το ταξίδι με AAC και ημίαυτόνομη οδήγηση.
-
Πρώτο ταξίδι με το PHEV για πενθήμερες διακόπες στο χωριό.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, η οδήγηση στην Εθνική με AAC, μαζί με το αυτόνομο σύστημα και τη διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας, είναι απόλαυση.Αναχώρηση από Αθήνα την Τετάρτη το πρωί για Μύλους Φθιώτιδας (243χλμ).
Τεπόζιτο βενζίνης και μπαταρία γεμάτα. Προγραμμάτισα να κρατήσει και 20χλμ ηλεκτροκίνησης για τον προορισμό.
Το αυτοκίνητο τέρμα φορτωμένο με αποσκευές και συμπράγκαλα (η κυρά πάντα κουβαλάει όλο το σπίτι μαζί), συν εγώ και τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειας.
Στα 231χλμ Εθνικής οδού, επιλεγμένο Hybrid mode, καρφωμένο το ACC στα 140χλμ/ω και φυσικά κλιματιστικό. Όλη η διαδρομή με ελάχιστη κίνηση.
Όπου είχε κατηφόρα, έκοβε τον βενζινοκινητήρα και έβαζε ηλεκτροκίνηση, καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που το ACC έβρισκε προπορευόμενο όχημα με μικρότερη ταχύτητα και φρέναρε, έως ότου ανοιχτώ στην αριστερή λωρίδα για να προσπεράσω.
Τα υπόλοιπα 12χλμ, ανάβαση στο χωριό (500μ υψόμετρο) σε Sport mode και κλιματιστικό.Καθημερινά διαδρομή για 4 ημέρες (την πρώτη ημέρα δεν πήγαμε), από χωριό προς παραλία Γλύφας, για μπάνιο και πίσω (23+23 = 46χλμ).
Χαρακτηριστικό είναι ότι από την τρίτη ημέρα και μετά, παρόλο που η μπαταρία ήταν πλέον στο 0%, το 1/2 της κατάβασης προς την παραλία (περίπου 10χλμ από τα 23) τα έκανε με ηλεκτροκινητήρα, λόγω της ανάκτησης ενέργειας.
Στην επίστροφή βέβαια προς στο χωριό αυτό το ποσοστό ήταν πάρα πολύ μικρό.
Επίσης όλα τα ανέβα/κατέβα για μπάνιο, ήταν με το κλιματιστικό ανοιχτό, καθότι τα παιδιά μεγαλωμένα στην Αθήνα γαρ, φοβούνται κάθε λογής ζουζούνι, μέλισσες, σφήκες, μπάμπουρες, κτλ, το οποία και καλά μπορεί να μπουν στο αυτοκίνητο και να τα "φάνε".Κάναμε και δύο αναβάσεις λίγο πιο πάνω από το χωριό, στο μοναστήρι του Αϊ Γιώργη.
Επιστροφή Κυριακή σούρουπο πάλι με Hybrid mode, ACC στα 140χλμ/ω, αυτόνομο σύστημα, διατήρηση λωρίδας και κλιματιστικό αλλά με κάμποση κίνηση αυτή τη φορά.
Παρεμπιπτόντως μια χαρά δουλεύουν τα παραπάνω συστήματα ακόμη και το βράδυ και μάλιστα ακόμη και σε κομμάτια που η Εθνική δεν φωτίζεται καθόλου.
Είχε τρελαθεί να ανάβει και να σβήνει αυτόματα τη μεγάλη σκάλα, κάθε φορά που ανίχνευε όχημα μπροστά ή απέναντι και τα παιδιά το είχαν βρει παιχνίδι ασχολιούνταν με αυτό. Χαχαχα...Σύνολο πενθήμερου 667km και συνολική μέση κατανάλωση 7,9 l/100km.
-
Ωραίο αμάξι, ωραία ανάλυση αλλά η κατανάλωση μου φαίνεται μεγάλη.
Επειδή δεν έχω ιδέα από phev, έτσι είναι σε όλα; -
@sargus said in Peugeot 3008 2016:
Επειδή δεν έχω ιδέα από phev, έτσι είναι σε όλα;δεν προσεξες υποθετω το 140 σε ολο το ταξιδι. οι περισσοτεροι που το αναφερουν 'το επιασαν μερικες φορες'
και οτι δεν φορτισε παρα μονο στο ξεκινημα.
οποτε ηταν πρακτικα σκετο υβριδικος και ουχι πλαγκ ιν.
αν φορτιζε ας πουμε στο χωριο μια φορα, θα ηταν αλλου.
για τον συνφευ να ειπω πως το οριο για οικονομια, δεν το εχω ποτες καμει, ειναι τα 134km.
τα ηλεκτρομοτερια σταματανε να λειτουργουν απο εκει και πανω στη πορεια..... -
Το απλό θερμικό 3008 με τον 1.2 130ps πόσα θα εκαιγε αντίστοιχα;
Ρωτάω για να καταλάβω διότι δε γνωρίζω από Suv. -
Πω πω είναι πανέμορφο.
Αυτό μάλιστα είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Απλά δεν έχω χώρο να το φορτίζω και δεν έχω τα λεφτά που απαιτεί.
Αλλά παρόλα αυτά, ναι αν και γαλλικό και ίσως ζημιαρικο, είναι πολυυυυ καλο -
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Σύνολο πενθήμερου 667km και συνολική μέση κατανάλωση 7,9 l/100km.
Σε ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση.
Θεωρώ ότι θα είχε ενδιαφέρον να αναρτήσεις και μεμονωμένα τα στατιστικά των διαδρομών προς το χωριό (με φορτισμένη μπαταρία) και από το χωριό (με αφόρτιστη μπαταρία), ωστε να δούμε τη συμβολή της μπαταρίας στη μεση καταναλωση, αν και απο ό,τι καταλαβαινω τα δυο ταξίδια έγιναν με διαφορετικούςρυθμούς, λογω διαφορετικής κινησης στον δρόμο.
Το ACC στα 140 km/h (πραγματικά 125-130 km/h,λογω απόκλισης κοντέρ) δεν είναι ενδεικτικό της πραγματικης μέσης ταχύτητας ταξιδίου, η οποία ως γνωστόν επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες (τυχόν στάσεις σε διόδια, κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, διαδρομές μεχρι την είσοδο στον αυτοκινητοδρομο και μετά την έξοδο απο τον αυτοκινητόδρομο κλπ).
Πάντως την overall κατανάλωση των 7,9 lt/100 km, στις διαδρομές και με τον ρυθμό που περιγράφεις, τη θεωρώ κι εγώ υψηλή για ένα PHEV, ανεξαρτήτως του ότι η μπαταρία δεν φορτιζόταν κάθε μέρα.
-
300 άλογα έχει;
-
-
Ρωτάω για να καταλάβω διότι δε γνωρίζω από Suv.Προσωπικά δεν έχω ιδέα.
Για να συγκριθεί, θα πρέπει ο ίδιος οδηγός (δηλαδή εγώ) να κάνει τις ίδιες διαδρομές με το ίδιο φορτίο, τις ίδιες συνθήκες, τις ίδιες ταχύτητες, κτλ.Παρόλα αυτά, αν κάποιος έχει το βενζινοκίνητο πιθανότατα θα έχει παρόμοιες μετρήσεις να παραθέσει.
-
Επειδή δεν έχω ιδέα από phev, έτσι είναι σε όλα;δεν προσεξες υποθετω το 140 σε ολο το ταξιδι. οι περισσοτεροι που το αναφερουν 'το επιασαν μερικες φορες'
και οτι δεν φορτισε παρα μονο στο ξεκινημα.
οποτε ηταν πρακτικα σκετο υβριδικος και ουχι πλαγκ ιν.
αν φορτιζε ας πουμε στο χωριο μια φορα, θα ηταν αλλου.
για τον συνφευ να ειπω πως το οριο για οικονομια, δεν το εχω ποτες καμει, ειναι τα 134km.
τα ηλεκτρομοτερια σταματανε να λειτουργουν απο εκει και πανω στη πορεια.....Παρασκευή απόγευμα από Ξάνθη προς Ξυλουπολη Θεσσαλονίκης
140 συνεχώς , στις στροφές της Καβάλας 120 αναγκαστικά και στις ανηφόρες των Σερρών 150- 160 , κατανάλωση 7.7 το ματζουντα..τα 7.9 για Φεβ μου φάνηκαν τσιμπημενα
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Ρωτάω για να καταλάβω διότι δε γνωρίζω από Suv.Προσωπικά δεν έχω ιδέα.
Για να συγκριθεί, θα πρέπει ο ίδιος οδηγός (δηλαδή εγώ) να κάνει τις ίδιες διαδρομές με το ίδιο φορτίο, τις ίδιες συνθήκες, τις ίδιες ταχύτητες, κτλ.Παρόλα αυτά, αν κάποιος έχει το βενζινοκίνητο πιθανότατα θα έχει παρόμοιες μετρήσεις να παραθέσει.
Εχω κανει 2 φορες Αθηνα-Πορτο Χελι με 3008 βενζινη αυτοματο με τα 130. Με επιφυλαξη γιατι παει και 3ετια+, ειχε καψει πανω απο 8λτ. Ισως και 9. Οποτε για 300 αλογα, αφορτιστο και κοντα 2 τονους ειναι σουπερ τα 7.9. Το θερμικο Q5 με αντιστοιχα χαρακτηριστικα εκαιγε στρογγυλο 10αρι σ αυτη τη διαδρομη και καποιες φορες και 11λτ εαν επαιζαν πολλες προσπερασεις στην Επιδαυρου.
-
Παιδιά, λάβετε υπόψιν σας ότι οι δύο διαδρομές από Αθήνα - χωριό και από χωριό - Αθήνα έγιναν με τίγκα φορτωμένο το αυτοκίνητο και τέσσερα άτομα μέσα και τα 140 του ACC στη Εθνική οδό, λίγες φορές χρειάστηκε να πέσουν. Κυρίως στα διόδια και σε κάποια σημεία της επιστροφής στην Αθήνα, όπου η κίνηση ήταν αυξημένη. Έτσι λοιπόν λόγω της ταχύτητας η λειτουργία του βενζινοκινητήρα είχε τη μερίδα του λέοντος.
Αν κινιόμουν σε χαμηλότερες ταχύτητες, πιστεύω η εμπλοκή του ηλεκτροκινητήρα θα ήταν σε μεγαλύτερα ποσοστά. Το είδα αυτό στο ταξίδι της επιστροφής όταν κάποια στιγμή άρχισε η κίνηση και υπήρχαν στιγμές που το ACC έπεφτε στα 120.
Επίσης όλες οι ενδιάμεσες διαδρομές καθημερινά είχαν στην επιστροφή από τη θάλασσα, ανάβαση στο βουνό γύρω στα 12-13χλμ, μιας και το χωριό είναι σε 500μ υψόμετρο.Πάντως σίγουρα αν μπορούσα να φορτίσω έστω και μια φορά στο χωριό όπως έγραψε ο γάτος, τότε το νούμερο θεωρώ ότι θα ήταν διαφορετικό.
Άλλωστε μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που από μόνο του ζυγίζει 1800 κιλά.
Στο γκολφάκι (mk6 160hp) που ήταν πολύ ελαφρύτερο, έβλεπα παρόμοια νούμερα στα ταξίδια.Βέβαια στην Αθήνα δεν το συζητάμε. Τα νούμερα είναι κάτω της μονάδας.
Είχα γεμίσει το τεπόζιτο τον Φεβρουάριο που το πήρα και ξαναπήγα βενζινάδικο την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με αρκετή βενζίνη να έχει απομείνει. -
Τι λέτε ρε. Ποιο αυτοκίνητο με 300 άλογα γράφει τέτοια νούμερα;
Εδώ με 100-140 άλογα γράφουμε τέτοια.Εκτος από το θεϊκό mazda
Peugeot 3008 2016