-
Καταλαβα.... Και παλι λιγο καιει στα 150, αν σκεφτεις το βαρος και την αεροδυναμικη του
-
Σε κανονικές συνθήκες δρόμου υπάρχει περίπτωση να ξεμείνεις από το cheat ή όχι?
-
Νομιζω not.
Και ειμαι αυτος που την εχει μικροτερη.
Την αυτονομια του ηλεκτρικου απο φουλ φορτιση που βγαινει βασικα απο το στυλ οδηγησης την εχω 30κατι ενω οι συναγωνιστες φευ την εχουν τουλαχιστον 50
-
Νομιζω not.
Και ειμαι αυτος που την εχει μικροτερη.
Την αυτονομια του ηλεκτρικου απο φουλ φορτιση που βγαινει βασικα απο το στυλ οδηγησης την εχω 30κατι ενω οι συναγωνιστες φευ την εχουν τουλαχιστον 50
Άργησα αλλά το βρήκα....
Σάμαρυ απότι κατάλαβα: Το αμάξι έχει τρελά χαμηλή κατανάλωση, ο ^.^ τρέχει σαν τρελός, το μάνιουαλ του 3008 έχει πάει μπλέ κάδο.
Είναι λίγο σαδιστικό να στήνεσαι στα φανάρια με hybrid/electric.....
Θα ρίξω και ένα αμάσητο (χωρίς να τσεκάρω), Ρίχτε διορθώσεις. Γάτο +/- 2 ποστ απ ντάουν + γάτο quoted τσέκαρα.
Στα πέρι electric only και μή ένδειξης 1,2,3 μήπως δουλεύει κανά 'direct' / fixed gear? Με electric motor 486Nm στις '0rpm' δεν θες 'κιβώτιο' ICE τύπου καν (αν ισχύει το datasheet για τα Nm πιο ψηλά στο thread, και είναι AWD))
Front: 320Nm 500-2500 rpm.
Rear: 166 Nm @ 0-4760 rpm
Θα ρισκάρω να πώ οτι σε ελέκτρικ ξεκινάει πισοκούνα, χώνει καπάκια και το μπροστά σε φιξ gear, θα το τραβήξω παραπάνω και θα πώ οτι κοτσάρει την τελευταία ταχύτητα αν είναι αυτή με τις ελάχιστες απώλιες στον μετατροπέα ροπής. 320Nm στις 500rpm δεν έχει ούτε το παρακάτω όχημα:
http://images.pistonheads.com/nimg/32253/Ferrari488GTB_PowerTorqueGr-L.jpg
(διακεκομένες, στον αριστερό άξονα --> 320Nm @ 1000rpm, βαριέμαι να ψάχνω ντίζελ, αν ξέρει κανείς ντίζελ που να χει 320Νm στις 500rpm και δεν είναι σκάνια, κτέλ, καράβι, τρένο ή HZ ενημερώστε)
-
σημερα εξεκινησα να κατεβω γραφειο. χιλιομετρα 6. ε, λεω να μην πεταχτω μεχρι θηβα?
στην αρχη το ψιλομετανοιωσα, ΣΗΜΕΡΑ, την ωρα της εξοδου, βρηκαν να κουρεψουν τα γρασιδια στην εο στην νεα χαλκηδονα. στρατιωτακια ακουνητα, αμιλητα στη σειρα να περιμενουν τον εργατικο μεταναστη με το κουρευτικο και τους κωνους.
οποτε εβαλα το acc που τοσος λογος γινεται και ευπειθως αναφερω: λειτουργει μεχρι και ακινητοποιησης και βαζεις οτι χιλιομετρα θες. αν σταματησεις και ειναι συντομη η σταση, ξαναξεκιναει μονο του. αν μεινεις πολυ ωρα σου γραφει στην οθονη μολις κουνηθει το μπροστινο αμαξι να πατησεις ή γκα΄ζι ή το κουμπακι που το κανει ξανασετ. θα ελεγα αψογα εως και εντυπωσιακα. ΑΛΛΑ, ολα αυτα ισχυουν καπου αλλου. στην χωρα του ανδρεα, εκεινου με τη μιμη, του πετρου με το κλικ, του αδωνη, του cheaprus, υπαρχουν παραγοντες αλλοι: καθως ξεκιναγα λοιπον σε καποια φαση και ενω αρχιζει να επιταχυνει, πεφτει σε τρελλα φρενα επιπεδου μετωπο-παμπριζ. εχει λοιπον κατι ρανταροκαμερες που βλεπουν τυφλες γωνιες και μπροστα. χωθηκε λοιπον μια μηχανη αναμεσα στα αυτοκινητα και περασε απο δεξια. επιασε η καμερα τη μηχανη με το που περασε μπροστα απο το υψος της μασκας, σκεφτηκε ΄μαλακια θα γινει, ειναι κατι πολυ κοντα' και σανιδωσε στα φρενα. ευτυχως ο αποπισω δεν χαζευε το υπεροχο σουβι μου, η διπλανη του που την ειχα κοψει καθρεπτικως, τραγανοτατη φαινοταν για να χαζεψεις μπουτακια αλλα ισως ειχε περιοδο.
μετα ανοιχτηκαμε στας εθνικας. οκ, μπλεξαμε οπως, μα οπως, παντα με φαου οριτζιναλε αλλα παλια και φαου φτωχους συγγενεις με καλη βιομηχανια πορνο. (σ.σ. νεα φαου, οχι, δεν μπλεκονται σε αηδιες, νεα τσεχικα, γιες δέη ντου). και μια προπελλα που την ειχε δει 'σας εχω'.
αλλα σε κανει μαγκα το πραμα. τραβαει ασυστολα απο παντου. σλιπερ ολκης. ημουν και ξυρισμενος, φοραγα και σεμνη μπλουζα. κατι σαν μπαμπας μονος ψαχνει. ειναι απιστευτη η ευκολια που ρουφας δοση απο φρεντο πανω απο 200, νοιωθεις περιθωριο καμμια πενηνταρα ακομη και ο αλλος βλεπει απλα ενα σουβι και τον τυπο που το μεσημερι θα αναψει καρβουνα να απομακρυνεται απο ζμπορτ κατα δηλωση τετραπορτο και 'αν του αλλαξεις σημα ειναι φολκβαγκεν'. που δεν ειναι. ομορφα κυλισε το πρωινο.
-
Δηλαδή δεν τα περίμενες αυτά πριν το πάρεις; Γιατί τη μέρα που έγραψες πως το σκέφτεσαι, μόλις διάβασα τα σπεκς, ήταν σαφή και αναμενόμενα για μένα... και ακόμα πιο 'βρωμόγκαζο' απ το Jeep, που ίσως όμως πατούσες χώμα πιο άνετα, στην ουσία όμως δεν συγκρίνονται πουθενά...
-
Το 3008 του γατου δεν τα χει τα λεφτουδακια του μονο λογω της δυναμης και οικονομιας αλλα και λογω εξαιρετικου στησιματος της αναρτησης και κατανομης του βαρους. Τοτε που σφαζονταν παλικαρια για τις ελλειψεις του σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειχα διαβασει σπουδαια πραγματα για αυτα τα στοιχεια του και οχι εδω φυσικα. Το ραφαλ ειναι... αλλο αυτοκινητο πολυ προχωρημενο.
-
επειδης βλεπω καπου αλλου να παλευουν με την αισθησις του πενταλ των φρενων, να σας ειπω λιγο για το τριοοχτω.
λοιπον αν το οδηγησεις πρωτη φορα σου φαινονται οτι πιανουν χαμηλα. δηλαδη ξεκινανε να πιανουν απο ψηλα αλλα πρεπει να φτασεις βαθεια για ακινητοποιηση. κρυο το συναισθημα.
ομως τελικα, γατοκατανοησις, οτι τελικα εχει να κανει και με την ανακτηση ενεργειας.
οταν βαλεις το σαζμαν στο Β που κοβει πολυ οταν αφηνεις γκαζι για να γιεμ_ιζει μπατερις, χρειαζεσαι αυτη τη διαδρομη για το παιχνιδι που θελει η κατασταση της φορτισης.
ομως σημερα που πηγα να παιξω παραλιγο να καρφωθω στον μπροστινο, ηταν καργα γεματο και εκανε οπως οταν εχεις το λεβιε στο D και δεν εκοβε....
-
Αν έχει κανείς λίνκ με 3008 σχέδιο μετωπικό με βασικές διαστάσεις, και αεροδυναμικό συντελεστή, τύπου από το μάνιουαλ? (https://www.pinterest.co.uk/pin/412009065892355619/) στείλτε ρηπλάι.
Με έβαλε ο γάτος να κάνω εκσελοφυλο από αυτά για να γίνουμε μαλλί με μαλλί το γατολόι μετά.
-
ρονγκυ, πραγματικα δεν ασχοληθηκα ποτες. βρηκα για το προηγουμενο μοντελο μονο, του 10, 0.296
στο τρεχων προ φεις και λιφτ εχω βρει αυτα μονο, στο φειες λιφτ τπτ
Drag coefficient Cd claimed:
Drag coefficient Cd estimated by a-c: 0.32
Frontal area A claimed:
Frontal area A estimated by a-c: 2.48 m2
Drag area CdA claimed:
Drag area CdA estimated by a-c 0.792 m2
αλλα αυτα δεν ειναι οι μονοι λογοι για καταναλωσις. ας πουμε με 8η στα 170 ποσες στροφες εχει κλπ.
μονο που στο 3008 δεν εχω ιδεα, δεν ετυχε ποτες να βαλω σε εο τη διαμορφωση με τα αρ πι μι, Μου αρεσει αυτη με το ναωι που χτυπαει μπλιπ-μπλιπ τις θεσεις για ρανταρ.
-
και αφου καταναλωσις. επηγα τουαλετα μετα απο γεμιστα. ε, ρυζι, δυσκολιες ειχαμε. οποτε το εριξα στο κινητο.
τι ανακαλυψε λοιπον ο γατος. ειναι μια εφαρμογη της πουγκ. εκει που επαιζα με τα διαγραμματα που φτιαχνεται ο λαπης, βρηκα οτι εχω κανει με βενζινη 1015 χιλιομετρα, απο τα 2041 και σε αυτα ειχα λεει μεση καταναλωσις 6.6 σε 82 συνολικα διαδρομες. μεση ταχυτης δεν λεει, θυμαμαι απο το καντραν κατι σε 31.
και πανω που χαρηκα με τα διαγραμματα συνεχισα να ψαχνω την αππ, ειχε περασει και το ζορι απο τα ρυζια, και ξαφνικα πραγματικα χεστηκα πανω μου...η ρουφιανα η πουγκ με τη γαμωαππ της κραταει ρε ολες τις διαγρομες που εκανα, με ονοματα και διευθυνσεις και ωρες. ωρε αν πεσει σε λαθος χερια... ψαχνω να βρω αποσυνδεσεις απο τα παντα ολα... παω να παρω το γκραντ βιταρα απο το παρκιν... κοκκινη καρτα το τριοοχτω...
-
Χαχχαχαχα βρε τον Γάλλο τον ρουφιάνο... Japan γάτε... Ξέρει να κρατά μυστικά ο σαμουραϊ
-
Όλα τα connected cars μπαίνουν στο ίδιο λούκι. Από τη στιγμή που είναι συνέχεια συνδεδεμένα στο δίκτυο φυσικά και ισχύει αυτό.
-
Τα πάντα όλα κρατάει και εσύ δεν λές ότι το έχεις...
-
Βρέθηκε συμφορουμίτης με γραφή πιο δυσνόητη από τον gatoz...Απίστευτο!
Χιουμοριστικά πάντα....παιδιά συνεχίστε...
-
ρονγκυ, πραγματικα δεν ασχοληθηκα ποτες. βρηκα για το προηγουμενο μοντελο μονο, του 10, 0.296
στο τρεχων προ φεις και λιφτ εχω βρει αυτα μονο, στο φειες λιφτ τπτ
Drag coefficient Cd claimed:
Drag coefficient Cd estimated by a-c: 0.32
Frontal area A claimed:
Frontal area A estimated by a-c: 2.48 m2
Drag area CdA claimed:
Drag area CdA estimated by a-c 0.792 m2
αλλα αυτα δεν ειναι οι μονοι λογοι για καταναλωσις. ας πουμε με 8η στα 170 ποσες στροφες εχει κλπ.
μονο που στο 3008 δεν εχω ιδεα, δεν ετυχε ποτες να βαλω σε εο τη διαμορφωση με τα αρ πι μι, Μου αρεσει αυτη με το ναωι που χτυπαει μπλιπ-μπλιπ τις θεσεις για ρανταρ.
ωραίος!!!
Τα cd και area είναι η κατανάλωσή σου στα 170+ που κινήσαι..... δώσε λίγο θα επανέλθω με νούμερα λυκείου πάλι.
[ (P=0.5cdroAv^3) (F=0.5cdroAV^2) μονάδες σε SI και δες πινακάκι παρακάτω.]
Η μέγιστη ταχύτητα του τουτού είναι πόσα άλογα (1kW = 1.34hp) έχει και τι αεροδυναμική αντίσταση έχει
Με βάση τα νούμερα από πάνω, πινακάκι ισχύως (απώλιες) για να κινείσαι με δεδομένη ταχύτητα (υπάρχουν και άλλες αντιστάσεις μην ξεχνιώμαστε... και άλλο να κινήσαι με αυτά τα κμ/ω, άλλο να τα επιταχύνεις σε αυτά).
Bold η μαξ σπήντ του 3008 από το λινκ προηγούμενου παραπάνω, ο θερμικός λέει 200hp, τυχαίο? Δεν ξέρω αν δουλεύει ηλεκτρομοτέρ εκει πάνω. Οι απώλειες από τα περιστρεφόμενα είναι μικρές σε σχέση με τα αεροδυναμικά πάνω κει στις χοντρές παρανομίες. Λίγο ακόμα και δεν θα ισχύει παραδοχή ασυμπίεστης ροής ρε ^.^ :-)... άσε που το cd μπορεί να είναι 0-120 που λέει το WLTP..... τα ροικά είναι ανωμαλιάρικα δεν βγάζεις άκρη..
**km/h** **kW** **HP** 120 18 24 130 23 31 140 29 38 150 35 47 160 43 57 170 51 63 180 61 81 190 71.5 96 200 83 112 210 96.5 129 220 111 149 230 127 170 **240** **144** **193** 250 163 218 260 183 245 270 205 275
Τελευταίο ενδιαφέρον και πιθανά ενδεικτικό λάθους?.... στα 240κμ/ω --> drag force: 2.1kN, για 1800κγ αμάξι --> 1.2g επιβράδυνση αν 'κοπει μαχαίρι' ο κινητήρας.
Ένα ακόμα... στην ερώτηση γιατί έχω 200hp αφού χρειάζομαι 50hp για να κινούμαι με 150κμ/ω, νομίζω η απάντηση είναι 'για να μην επιταχύνω στα 150km/h σε άπειρο χρόνο'
Φιλικά και ανοιχτά σε διορθώσεις εννοείται....
[για το app της peug δεν σχολιάζω..... αδικαιολόγητος.... κόψε gps access στο app καταρχάς και ψάξε στον μπλε κάδο το μάνιουαλ του 3008 πως θα το κόψεις και εκεί γιατί αν καταλαβαίνω έχεις navi και gps receiver στο αμάξι]
[αλήθεια τώρα δεν ήξερες οτι τα logαρει όλα....?]
[αν είσαι με iphone ψάξε βρες το 'significant locations'... κλάμα.... στο android δεν ξέρω πως λέγεται, αλλά σίγουρα είναι πολύ χειρότερα λογω google από πίσω]
[edit: υπάρχει πιθανότητα το source για τα νούμερα cd, A, cd x A, να έχει πάρει max speed, και HP και να έχει υπολογίσει από αυτά... το 'cd' ή 'cdA' έτσι μετριέται σε δοκιμή έτσι και αλλιώς μετά από όλα τα υπολογιστικά στα κομπιούτερ... αεροσύραγκα, δεδομένο 'πράμα' σε δεδομένη ροή και ένα δυναμόμετρο κάτω από το 'πράμα' που μετράς, drag force στην μία, lift force στην άλλη διεύθυνση]
-
ρονγκυ, σαφως και κατανοω. οχι αυτα που εγραψες, τελευταια φορα εδιαβασα φυσικη για τον συρο. ο συρος ηταν ενας καθηγητης στο πολυτ. εν μιναρουπολη. που εκαμε φυσικη 1 και 2. ειχε βγει τοτες με το τσερνομπιλ με ενα ντριγκι-ντριγκ και σκαναρε ψαρια στα ψαραδικα στη πατρα σε λάιβ-τοτες-συνδεση με ερτ πατραι. δεν ειχε βρει ραδιενεργεια. ειχαμε παρει και το ευρωπαικο και εμφανιστηκα με μαγιο και βατραχοπεδιλα, αρεσε σε μια ψηλαλωνιτισα να παιζουμε τον ψαρα και τη γοργονα οταν δουλευε γερανο ο αντρας της στο λιμανι, αργησα στο ψαρεμα, πηγα να δωσω οπως ημουνα, με εδιωξε 3 χρονια στη σειρα. μετα εγινα διεθνης και με περασε στα πλέι οφ του πεμπτου. και επειδη εχασα τη προταση, ξαναδιαβασε στην αρχη απο απανω: κατανοω. οχι αυτα που εγραψες αλλα τους τυποι. ο τυπος που προκυπτει η καταναλωσις, φευ, δεν. αφου παραγονται υπαρχουνε πολλοι. το σμπρωξιμο και η κοντρα της μουρης μονα τους ειναι σαν ασκηση στις πανελληνιες: θεωρειστε οτι οι υπολοιπες δυναμεις δεν υπαρχουν. επειδη λοιπον το χεις, για πες να ειδουμε γιατι βγαζει τη καταναλωσις αυτη αφου υπαρχουν μεν, αλλα δεν χρειαζονται και ειδικη μεταχειρισις καθοτι ειναι τελικα κ.σ. μια και ομιλουμε δια μεσους οροι. δηλαδη πως προκυπτει ας πουμε ενα εφτα σε σχεση με ενα 8?
-
Δεν ξέρω αυτός ο ταϊλανδεζος εχει μια εμμονη στην λεπτομέρεια που την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Ωραίο ποστ. Το ξαναδιαβάζω.
Τα άλογα τα εχεις στον κοφτη. Τα έχεις επίσης διοτι αλλάζουν (η ροπη δηλαδή αλλά το ενα μέγεθος είναι συναρτομενου του αλλού) οι συντελεστές μετάδοσης μέσω κιβωτιου.
-
...
ωραίος!!!
Τα cd και area είναι η κατανάλωσή σου στα 170+ που κινήσαι..... δώσε λίγο θα επανέλθω με νούμερα λυκείου πάλι.
[ (P=0.5cdroAv^3) (F=0.5cdroAV^2) μονάδες σε SI και δες πινακάκι παρακάτω.]
Η μέγιστη ταχύτητα του τουτού είναι πόσα άλογα (1kW = 1.34hp) έχει και τι αεροδυναμική αντίσταση έχει
Με βάση τα νούμερα από πάνω, πινακάκι ισχύως (απώλιες) για να κινείσαι με δεδομένη ταχύτητα (υπάρχουν και άλλες αντιστάσεις μην ξεχνιώμαστε... και άλλο να κινήσαι με αυτά τα κμ/ω, άλλο να τα επιταχύνεις σε αυτά).
Bold η μαξ σπήντ του 3008 από το λινκ προηγούμενου παραπάνω, ο θερμικός λέει 200hp, τυχαίο? Δεν ξέρω αν δουλεύει ηλεκτρομοτέρ εκει πάνω. Οι απώλειες από τα περιστρεφόμενα είναι μικρές σε σχέση με τα αεροδυναμικά πάνω κει στις χοντρές παρανομίες. Λίγο ακόμα και δεν θα ισχύει παραδοχή ασυμπίεστης ροής ρε ^.^ :-)... άσε που το cd μπορεί να είναι 0-120 που λέει το WLTP..... τα ροικά είναι ανωμαλιάρικα δεν βγάζεις άκρη..
**km/h** **kW** **HP** 120 18 24 130 23 31 140 29 38 150 35 47 160 43 57 170 51 63 180 61 81 190 71.5 96 200 83 112 210 96.5 129 220 111 149 230 127 170 **240** **144** **193** 250 163 218 260 183 245 270 205 275
Τελευταίο ενδιαφέρον και πιθανά ενδεικτικό λάθους?.... στα 240κμ/ω --> drag force: 2.1kN, για 1800κγ αμάξι --> 1.2g επιβράδυνση αν 'κοπει μαχαίρι' ο κινητήρας.
Ένα ακόμα... στην ερώτηση γιατί έχω 200hp αφού χρειάζομαι 50hp για να κινούμαι με 150κμ/ω, νομίζω η απάντηση είναι 'για να μην επιταχύνω στα 150km/h σε άπειρο χρόνο'
Φιλικά και ανοιχτά σε διορθώσεις εννοείται....
[για το app της peug δεν σχολιάζω..... αδικαιολόγητος.... κόψε gps access στο app καταρχάς και ψάξε στον μπλε κάδο το μάνιουαλ του 3008 πως θα το κόψεις και εκεί γιατί αν καταλαβαίνω έχεις navi και gps receiver στο αμάξι]
[αλήθεια τώρα δεν ήξερες οτι τα logαρει όλα....?]
[αν είσαι με iphone ψάξε βρες το 'significant locations'... κλάμα.... στο android δεν ξέρω πως λέγεται, αλλά σίγουρα είναι πολύ χειρότερα λογω google από πίσω]
[edit: υπάρχει πιθανότητα το source για τα νούμερα cd, A, cd x A, να έχει πάρει max speed, και HP και να έχει υπολογίσει από αυτά... το 'cd' ή 'cdA' έτσι μετριέται σε δοκιμή έτσι και αλλιώς μετά από όλα τα υπολογιστικά στα κομπιούτερ... αεροσύραγκα, δεδομένο 'πράμα' σε δεδομένη ροή και ένα δυναμόμετρο κάτω από το 'πράμα' που μετράς, drag force στην μία, lift force στην άλλη διεύθυνση]
αφού τα βαλες όλα αυτά βάλε και την τριβή με το έδαφος, 3ς πολλαπλασιασμοί παραπάνω είναι.
-
ρονγκυ, σαφως και κατανοω. οχι αυτα που εγραψες, τελευταια φορα εδιαβασα φυσικη για τον συρο. ο συρος ηταν ενας καθηγητης στο πολυτ. εν μιναρουπολη. που εκαμε φυσικη 1 και 2. ειχε βγει τοτες με το τσερνομπιλ με ενα ντριγκι-ντριγκ και σκαναρε ψαρια στα ψαραδικα στη πατρα σε λάιβ-τοτες-συνδεση με ερτ πατραι. δεν ειχε βρει ραδιενεργεια. ειχαμε παρει και το ευρωπαικο και εμφανιστηκα με μαγιο και βατραχοπεδιλα, αρεσε σε μια ψηλαλωνιτισα να παιζουμε τον ψαρα και τη γοργονα οταν δουλευε γερανο ο αντρας της στο λιμανι, αργησα στο ψαρεμα, πηγα να δωσω οπως ημουνα, με εδιωξε 3 χρονια στη σειρα. μετα εγινα διεθνης και με περασε στα πλέι οφ του πεμπτου. και επειδη εχασα τη προταση, ξαναδιαβασε στην αρχη απο απανω: κατανοω. οχι αυτα που εγραψες αλλα τους τυποι. ο τυπος που προκυπτει η καταναλωσις, φευ, δεν. αφου παραγονται υπαρχουνε πολλοι. το σμπρωξιμο και η κοντρα της μουρης μονα τους ειναι σαν ασκηση στις πανελληνιες: θεωρειστε οτι οι υπολοιπες δυναμεις δεν υπαρχουν. επειδη λοιπον το χεις, για πες να ειδουμε γιατι βγαζει τη καταναλωσις αυτη αφου υπαρχουν μεν, αλλα δεν χρειαζονται και ειδικη μεταχειρισις καθοτι ειναι τελικα κ.σ. μια και ομιλουμε δια μεσους οροι. δηλαδη πως προκυπτει ας πουμε ενα εφτα σε σχεση με ενα 8?
Γουατ άμ τράινγκ το σέι είναι ότι:
Αν έχεις το 3008 το PEHV και το 3008 μη PEHV με τον ίδιο θερμικό το PEHV θα κάψει* περισσότερα αν πας Αθήνα-Θεσαλονίκη με 150κμ/ω (επιταχύνω 150κμ, 150κμ σταθερά, επιβραδύνω στο 0 θεσνίκη, πες ότι είναι εξπρές τρένο χωρίς στάση). Το λίγο έξτρα στο PEHV θα ναι λόγω αυξημένου βάρους. Αυτό λέει το φύσικς, δεν αλλάζει αυτό ουτε από την πουγκ ουτε την vw ούτε εμένα ούτε εσένα. (* θέλει περισσότερη ενέργεια, παράτατο δεν μας νοιάζει νοτ ρίαλ γουόρλντ ένιγουέι)
Επειδή δεν είν τρένο όμως και όλο και κατηφορίζει ανηφορίζει κτλ, κόβεις, διόδια κτλ, το PEHV θα πάρει ρεκουπερέισιο (Β λεβιεδάκι) κάποια από την ενέργεια κατά την επιβράδυνση και θα στην δώσει στην επιτάχυνση μέσω ηλεκτροκινητήρα με Buffer την μπαταρία. Αυτό και μόνο κάνει το PEHV σου πιο οικονομικό από το μη-PEHV μου (και οποιοδήποτε μη-PEHV) σε σε πραγματικές συνθήκες, δεν έιναι επειδή είναι Peug 3008 1.6, είναι επειδή είναι PEHV. Αν γίνεται οικονομική απόσβεση του αυτοκινήτου λόγω αυτού προφάνως δεν μας νοιάζει εδώ.
Για τα καθαρά θερμικά σε πραγματικές συνθήκες ('γιατί την μία 8 και την άλλη 7') εξαρτάται από οδηγό, συνθήκες, τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητα κίνησης. Το 7 από το 8 είναι -12.5%, με κάτι μόντες στο εξέλ 120κμ/ω σε 130κμ/ω σαν ταχύτητα είναι -7.7%, σαν λ/100 για τα αεροδυναμικά μόνο βγάζω -14,8%. Πιασε το αυγό και κούρεφτο δλδ αν βγάζεις άκρη σε πραγματικές συνθήκες...
(δεν βάζω άλλα νούμερα γιατί θα φύγουν φλυτζάνια...)
Γιαυτό έχουν σταντάρει WLTP profile για όλους τους κατασκευαστές και στο πρφίλ αυτό σου λένε καταναλώσεις για να μπορείς να συγκρίνεις. Αν μπορείς/μπορούμε να πιάσουμε τέτοια νούμερα είναι άλλο θέμα. Συγκρίνοντας όμως οποιδήποτε PEHV με μη-PEHV WLTP καταλαβαίνεις οτι η διαφορά είναι χαωτική σε περιαστικούς κύκλους. Χαοτικές επίσης είναι η διαφορές μεταξύ τρόπων οδήγησης, άντε βγάλε άκρη...
Θα πω τι καταλαβαίνω γενικά για τα μη-PEHV και βλέπω να μου δουλεύει:
-
Αν και τα χειροκίνητα κιβώτια είναι θεωρητικά πιο αποδοτικά, με σύχρονο αυτόματο κιβώτιο και τα engine-gearbox managment το ίδιο αμάξι με αυτόματο κιβώτιο πιθανότατα θα έχει καλύτερη κατανάλωση για τον μέσο οδηγό.
-
Το engine-gearbox managment μπορεί να παίξει με τις σχέσεις για να κρατάει τον κινητήρα σε πιο αποδοτικό φάσμα για οικονομία (eco mode που λεμε) ή σε 'δώστα όλα' (sport mode).
<li>παράδειγμα: https://www.thedrive.com/tech/18919/toyota-develops-worlds-most-thermally-efficient-2-0-liter-engine , η θερμική απόδοση του κινητήρα δεν είναι ίδια σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Καλή τύχη να το βρεί οποισδήποτε με χειροκίνητο.
</li>
-
Eχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο το sport mode του αυτόματου = 'τέρμα γκαζι + αλλάζω στον κόφτη' του χειροκίνητου.
-
Σε χειροκίνητο κιβώτιο σε σύχρονο αμάξι, βάζω την ταχύτητα που λέει στο καντράν. Αυτοί που βάλαν την ένδειξη έχουν πρόσβαση στα φουλ ντάτα του κινητήρα και αμαξιού. Αυτό που βλέπω και μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι πόσο υψηλή σχέση προτείνει σε σχέση με τι έχω στο μυαλό μου.
-
Οι εποχές των T-Sport κινητήρων με την ροπή στις 6900rpm πανε για καθημερινή χρήση
-
Μην πα να κοντραριστεί κανείς με θερμικό normal με κανα SUV PEHV !!!. Είναι αστείο να το συζητάμε....
-
Γκάζια με αυτόματο? Σπορτ mode και τερμα γκάζι, κάνει αυτό που πρέπει μόνο του καλύτερα απο τους περισσότερους (από μένα σίγουρα). Αλλαγές σε μιλλίσεκόντ με rpm matching οι φερράρι κάνανε πριν 15-20 χρόνια και ο πατσουρέας στην Ομπλού.
Για να έρθουμε στα ίσια μας..... Έχεις το PEHV λήζινγκ και κουβεντιάζουμε όλα αυτά...? Σανίδωστο και λεβιεδάκι στο 'Β', αν έχει sport mode βάλτο και αυτό. Την κατανάλωση θα την συμαζέυει το 'B' θες δεν θες....
Πιστεύω αν δεν έκανες τόσα km ΕΟ που προφανώς πάει τσιτάχ το ^.^, οι καταναλώσεις θα ήταν πολυ κοντά στα WLTP νούμερα. 7 κ 8 λίτρα τύπος που πάει 170-220 σε διαδρομές σημαίνει τρομέρά οικονομικό αυτοκίνητο (PEHV). Αν το κάνω αυτό μια φορά με το μη-PEHV θα το θυμάται το καταναλωσόμετρο μακράς διαρκείας για τα επόμενα 3000-5000κμ...
Απόλοτζιες στους πέουγκάδες από φάουβεδά για τα σεντόνια
-
Peugeot 3008 2016