-
οκ, καιει αρκετα. και φταιει το ολον για αυτο. με τετοιο γκαζι δεν ημπορεις, σαν εικοσαρα ταδαλαφυλλη ενα πραμα και οχι γεννοσημη.
ηλεχτρικα ειναι περιεργο πολυ το πραμα, εχω καταλαβει αρκετα, θα καταλαβω και αλλα. απο τα γιομιζματα ρευματος το ενα γιομισζμα ηταν απο τον κινητηρα, οχι απο πριζα, και μαλιστα το κανει παρα πολυ γρηγορα. καθε γεμισμα ρευματος κραταει απο 30 εως 50 χιλιομετρα. μολις κοψεις 50+, μολις σανιδωσεις 30.
τελικα κρατηστε οτι το ματι του γατου κοβει, καπου σαν 8 λιτρα θα ειναι το συνολικο ρευματοβενζινο κοστος της καταναλωσης πολη-εο χωρις να το λυπασαι και πολυ. που γατοζ λυπαται μονο μιλφ. και αυτα μετα. πριν οχι. υποθετω σε σκισιμο καβαλαει 12αρια, εβλεπα τη βελονα να πεφτει οταν δοκιμασα λιγο τριτη εκατονταδα. σε σχεση με το τιγκ ειναι 2 λιτρα κατω κσι 170 αλογα πανω, σε σχεση με ενα κουγκα 150αρι δικουνητο μανιουλ ενος μηνα που επηρε ο γειτονας στο εξοχικο (κατι μου ελεγε οτι δεν υπαρχουν αλλα να πουληθουν και αυτος προλαβε κατι ετοιμοπαραδοτα μπλε?) ειναι ενα-εναμισο λιτρα κατω αλλα οπως μου ειπε εχει γκαζια το φορδ αυτο, που το συγκεκριμενο φαου δεν ειχε, ισως το 150αρι να ειναι καλυτερο. παρεπιμπτωντος το κουγκα σε σκουρο μπλε το ελεγες και ωραιο. αλλα το τιγκ ακομη και με τα 130 ειναι ωραιοτερον.
παμε στο επομενο θεμα...
τεσσερο επι τεσσερο.
εχω σημεια κοντα στο κοτατζ που εχω μαρκαρει. ως γατοζ. με περασματα, κυριως διαγωνια και σαθρα. εκειθε τσεκαρω τετρακουνησεις. και το μαρκαριζμα ειναι με τσισακια. ως γατος. και επειδη αν σουρεις και πεσεις σε ενα-δυο σημεια απο κατω η ρεματια ειναι βαθεια. και εχω σουρει και παραλιγο γατος γιοκ και οχι μονο ψιλα και χοντρα φυγανε.
περναει χωρις θεμα το τζιβι μου. ψηλωμενο +17, με πισω μπλοκε κλειδωμενο, οχι το μπροστα κλειδωμενα γιατι σερνει χειροτερα χωρις τιμονι. με το αψηλωτο νιβι δεν περασα το πρωτο αναχωμα, εβρισκε. οταν εβαλα έιμπαχ περασα. μετα τσουλαει μονο με κλειδωμα και συμπλεχταριζμα μεχρι να μυρισει σαπια καλτσα. εβαλα λοιπον το χοντροπουγκ. μονος ημουνα, θα με χωριζε η γατα αν με εβλεπε. σσσσσσσσσστ. οποτε βιντεο νοπ. και περασε αερας. χωρις ουτε ενα μικρο σκριτσ απο σπινιαρισματακι. οκ ημουν χεσμενος μην το γρατσουνισω ή βρω καπου. αλλα περασε αερας. ειναι φοβερη η τετρα με ηλεκτρομοτερια. ακομη και με τα αθλια ασφαλτολαστιχα - δουβλη 225/55/18 νομιζω, μισελιν κατι. βεβαια το αμαξι δεν ειναι για εκτος καθολου, ειναι τοσο βαρυ που στη πρωτη λασπη το αφηνεις και το μαζευεις ανοιξη. αλλα η τετρακινηση ειναι απιστευτη. απιστευτη. θελω τζιμνι ηλεκτρικο.
-
εμένα οι πρώτε εντυπώσεις με κάλυψαν!!!
Δεν περίμενα κάτι διαφορετικά από το γάτο σαν πρώτη δοκιμή.
Περιμένουμε τα επόμενα κατορθώματα
-
Μια δυο παρατηρησεις. Τα αλογα δεν εχει νοημα να τα μετρατε ως 300, διοτι απαξ και μηδενισει η μπαταρια, ψοφησαν και αυτα τα κακομοιρα. Επισης, ο γατος (να ναι καλα και να μας ταξιδευει με τα γραπτα του) δειχνει ακριβως πως ΔΕΝ πρεπει να οδηγεις ενα phev (ή φεβ οπως του αρεσει να το αποκαλει ). Δεν ειναι μομφη για τον γατο αυτο (δικια του ειναι η μπαλα κλωστης, οπως γουσταρει ας την παιξει), αλλα δεν εχει νοημα να κρινετε την καταναλωση του αυτοκινητου απο την δικη του χρηση.
Αν θελει κανεις να κινειται οικονομικα με οποιοδηποτε phev, πρεπει α. να γεμιζει καθε βραδυ σπιτι του (ή στη δουλεια ή οπου εχει πριζα), β. να επιταχυνει οσο το δυνατο πιο ομαλα χωρις να παιρνει μπρος ο βενζινοκινητηρας (καποια phev ειναι πιο ανεκτικα σε αυτο, αλλα πινουν βενζινη με το παραμικρο) και γ. να μην κανει περισσοτερα χιλιομετρα σε καθημερινη βαση, απο αυτα της αυτονομιας της μπαταριας.
Αν τα κανει αυτα, μπορει να κινηθει με σχεδον μηδνικο κοστος καυσιμου.
-
-
Εαν κατάλαβα σωστά από αυτά που μου είπε ο γάτος, η μπαταρία δεν αδειάζει ποτέ οπότε πάντα υπάρχουν 300 άλογα.
-
Τον γάτο ΔΕΝ τον ενδιαφέρει να κινηθεί οικονομικά, ούτε πήρε PHEV για αυτό τον λόγο. Τον ενδιαφέρουν τα γκάζια και οι δυνατότητες της 4κινησης, το πόσο καίει του είναι αδιάφορο!
-
-
ορθα, η μπαταρια δεν αδειαζει ποτες. βασικα γεμιζει κιολας. και να μιζεριαζεις για οικονομια οταν σκας 54 χηνες ειναι και προσκληση για σδοε. οκ, πραγματι τελικα μου κοστιζει οσο ενα γιαρις αλλα απο φοροαπαλλαγες, τι να πουνε 50 ευρω το μηνα απο βενζινες... παντως το φορτιζω καθε μερα αφου και επιλεγεις αμα χρειαζεσαι μονο ρευμα. στην επιταχυνση ντετολε πραγματι δεν χρειαζεται σχεδον ποτες βενζινα, αλλα ειναι τρομερη η αισθηση να δινει μεχρι τα 160-180 με ρυθμους που πιεζουν σβερκο. εκει καπου μετα τα 90 οταν καταλαβαινει οτι δεν θα κοψεις βαζει μπροστα τον κινητηρα.
χεχε, για να ειμαι παντως υβριδικος, πλεον οταν μπαινω βαζω το αυτοματο στο B. δηλαδη κοβει πολυ αμα αφησεις γκαζι και φορτιζει πισω τη μπαταρια. ακουγεται τρομακτικο να επιβραδυνει αλλα δεν ειναι ετσι, ειναι πολυ σμουθ η φαση και προσφερεται για παιχνιδι. σε τεσλα που μου ειχαν βαλει κατι ιδιο, γονατιζε. στο βολβο ειναι ακομη πιο ανεπαισθητο.
-
Όντως σε όλα τα PHEV η μπαταρία δεν αδειάζει ποτε.Οπότε ολη η ισχύς και η τετρακίνηση είναι πάντα διαθέσιμα.
Ωραίος γάτε.Περιμένουμε και άλλες απόψεις ειδικά για τετρακίνηση και επιδόσεις.
-
Γάτε με διαγώνιους τροχούς στον αέρα, το σύστημα πρόσφυσης φρενάρει και τους δύο και δίνει κίνηση στους απέναντι; Περιμένουμε δοκιμές και ανταποκρίσεις σε γλιστερές, ανηφορικές και άλλες ωραίες καταστάσεις. Στην εθνική είναι σίγουρο πως σκίζει, όπως σκίζει και το εσωτερικό του, για μένα μακράν ωραιότερο του ds7.
-
αν και δεν περιγραφει αυτο: το πισω ηλεκτρομοτερ κανει ολη τη δουλεια στα ξεκολληματα, σαν να εχει μπλοκε 50% ενα πραμα.
αν καποιος βρεθει καποια απο τα επομενα σουκου βασιλικο-ερετρια-αμαρυνθο-αλιβερι μπορουμε να κανονισουμε βιδεο στα σημεια τσεκαριζματος γατου γιατι αν πω στη γατα να το κανει, θα με χαρακωσει
εδω ειναι βασικα
-
- Εαν κατάλαβα σωστά από αυτά που μου είπε ο γάτος, η μπαταρία δεν αδειάζει ποτέ οπότε πάντα υπάρχουν 300 άλογα.
Χρησιμο και ειναι κατι που δεν το γνωριζα!
-
Αποτελεσματικό το 3008 στα rollers, όχι βέβαια το πιο γρήγορο σύστημα που υπάρχει αλλά το σημαντικό είναι πως περνάει όλα τα τεστ σχετικά εύκολα. Καλά το rav για τα μπάζα. Well done γάτε!
-
Γατε Καλορίζικο και καλοταξιδο!Αύριο έρχεται και το δικό μου....το ομόσταυλο .Όντως η λειτουργία ανάκτησης είναι σχεδόν ίδια ανεπαίσθητη σαν της Εξαιρετική και τα άλογα πάντα διαθέσιμα.
-
Το παραπάνω βίντεο το είχε ποσταρει συμφορουμιτης στο θέμα Peugeot forum. Ένα 508 phev ακολουθεί υπέροχα μια M2 στο ring ( και με καταπληκτική Γαλλική συμπεριφορά στις στροφές , γλυκά και όμορφα) . Μόλις όμως αδειάζουν οι μπαταρίες παλεύει να περάσει ένα Swift - ίσως τουμπανιασμενο - και περιμένει από τα φρένα να φορτώσει ξανά η μπαταρία . Γιατί εδώ δεν φορτώνει ο κινητήρας συνέχεια τις μπαταρίες; Ειδικά αυτό έπρεπε να έχει μια επιλογή σπορτ για αυτό το λόγο. Έχω μπερδευτεί.
-
Αν φόρτωνε την εξασθενημένη μπαταρία με το μοτέρ όντας τέρμα γκάζι, θα ήταν ακόμη αργότερο στην ευθεία. Γενικά αν αδειάσουν οι μπαταρίες η πιο efficient λογική σε sport οδήγηση είναι αυτή του KERS στην F1. Γεμίζω ό,τι προλάβω στα φρένα, ή στο μισόγκαζο (εφόσον δε θέλω όλη τη διαθέσιμη δύναμη του μοτέρ), και το αδειάζω όταν ζητηθεί full επιτάχυνση.
-
Αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι ότι το σύστημα είναι σχεδόν απίθανο να μείνει τελείως από μπαταρία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι σταθερές ταχύτητες του αυτοκινητοδρόμου , πιθανότατα δεν αδειάζουν τόσο πολύ τη μπαταρία αφού η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα σηκώσεις το πόδι από το γκάζι οπότε θα κάνει μια κάποια ανάκτηση. Νομίζω ότι οι συνεχόμενες βίαιες επιταχύνσεις είναι αυτές που γονατίζουν το σύστημα. Φαντάζομαι ότι αν πας 200αρισμένος Λαμία και κατευθείαν ανεβείς με την ταυτότητα το Μπράλο , ε τότε δε θα έχει ζουμί η μπαταρία. Δε ξέρω τι γίνεται αν πρέπει να το έχεις συνέχεια στο 4*4 για αρκετά χιλιόμετρα ανηφορικής διαδρομής π.χ. ανέβεις μια αρκετά μεγάλη χιονισμένη ανηφορική διαδρομή ή αν 'μάχεσαι' σε δασικό δρόμο για αρκετά χιλιόμετρα ( αφού φτάσεις εκεί ξεζουμισμένος γιατί 50χλμ συνεχόμενης ανηφόρα χωρίς ούτε μια αλλαγή κλίσης, ε τότε θα ανέβεις τον Όλυμπο). Το καλό είναι ότι θα λαμβάνουμε από πρώτη χέρι ενημέρωση .
Πάντως η λύση προσομοιάζει το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού αφού ο πίσω ηλεκτροκινητήρας μπορεί να δίνει ανεξάρτητα από τον μπροστά και να εναλλάσσει την κατανομή , για αυτό και τόσο καλά αποτελέσματα στα ράουλα. Επίσης η Land δίνει παρόμοιας φιλοσοφίας σύστημα μέχρι και στο disco ( εξ ανάγκης προφανώς για τη περιβόητη μείωση ρύπων), απλά στο σκληρό off road υπάρχουν κάποια μικρά παράπονα για την απότομη εναλλαγή της μετάδοσης από άξονα σε άξονα, πράγμα που δυσκολεύει τις απαραίτητες ισορροπίες σε τέτοιες καταστάσεις ( κριτής εκ του μακρόθεν από βιντεάκια είμαι ,προσωπική άποψη δε διαθέτω)
-
λοιπον,
-
εχει μοντ που φορτιζει σε καθε κοψιμο ταχυτητας με φρενο ή οχι. τραβας τον λεβιε μια πισω στο D και γινεται B. δειτε την απαντησις του κωνσταντινουνοβ.
-
αν στα μενου του ρευματος, βαλεις επιλογη μαξ, δηλαδη να σου μεινει φουλ η μπαταρια στο τερμα της διαδρομης, τοτε βλεπεις να λειτουργει συνεχεια ο βενζινοκινητηρας με 1500rpm μινιμουμ αντι ρελαντι. σε τετοια φαση και παγαινωντας με 160 στο έι σι σι, η μπαταρια απο 10km, κοντα στον πατο, εφτασε τα 55km, δηλαδη τερμα σε 20-30 λεπτα περιπου. αρα καπως γιομιζει γρηγορα. και σιγουρα ο βενζινοκινητηρας γεμιζει μπαταριες με ελαχιστη προσπαθεια.
-
προφανως μπορει να εξαντληθουν ολα αν πας τον κινητηρα τσιτα για πολυ μεγαλη αποστοση. αλλα αυτο δεν προκειται να συμβει σε ενα στροφοδρομο γιατι σε καθε φρεναριζμα μαζευει, ασε που δεν στριβει κιολας καλα, ουτε σε κατασταση τετρακινησης. βασικα σκεφτειτε εχει ενα διαγραμμα που δειχνει τι δουλευει, οταν ειναι αδεια η μπαταρια, δειχνει τον κινητηρα και εκτος απο το να δινει κινηση μπροστα δειχνει να δινει ταυτοχρονα και ρευμα στον πισω. τσιτα στον αυτοκινητοδρομο και με 240-250 που πιανει δοκιμαι μονον σε αουτομπαν, μεινετε στο καναλι, προσεχως.
-
σε εκτος αγρια πραγματα ειπαμε δεν μπορει το παλικαρι, δεν μπορει. μεγαλο βαρος και λασπη δεν πανε μαζι. οκ, θα βαλω τα g015 το χειμωνα και θα δω. παντως το να μεινει απο τετρακινηση λογω μπαταριας δεν παιζει, ειπαμε δινει ο κινητηρας. ευγε σιβιλ, εχεις τη προσεγγιση με τη μια. ειπαμε, μηχανικος σημαινει φως.
-
-
πεμπτη τελικως. θα παω να αναψω κερακι να συχωρεθω για την ημερομηνια, προληπτικος μεχρι και την 7 ζωη.
λογικα σουκου θα γινει η πρωτη βολταρα, μαλλον επαχτος και κατι λάιτ χωματα στο τρικορφο πανω απο τη περιθιωτισσα
Καλοτάξιδο Γάτε !
Από Περιθιώτισσα είσαι? όταν ξαναπάς πέρνα από Στόουν Σίτυ να πάρεις κ την πεθερά μου ρε συ. να πάτε παρέα με ει σι σι και το κόβω στα μισά της διαδρομής να βγάζεις το κρούζ κοντρόλ κ να πατάς τέρμα γκάζι για να φτάσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται !
-
ουχι απο περιθιωτισσα. κονδα ειναι το γυναικοχωριον. αλλα τα βουνα εκειθε τα παω με χιλια. και με τετρακουνητα και ανευ. βλεπε παλιοξαρι, ποτιδανια, τειχιο, δασος θερετρον, κατεβασμα μαραθια απο το βουνο, κουπακι, τηγανητα αυγα στο ρερεση. σκεψου πρωινο ξυπνημα με καφε απο το τέιστι στην επαχτος, τυροπιτακια απο το κεφαλοβρυσο και μετα απολαυση στον Αγιο Κωνσταντινο ποτιδανιας. στο στοουν σιτυ ποια ειναι η πεθερα σου? παλια? επι παξιμαδα? επι εξαταξιου στον ζαχαροπουλο? ε?
-
Νιαου,
Στο Νο2 που αναφέρεις πως 'καπως' γεμιζει γρήγορα, το πιθανότερο είναι να γίνεται το εξής:
Το σύστημα που φοράει το αυτοκινητο σου είναι της Bosch. Η Bosch είχε πατενταρει έναν ηλεκτροκινητηρα/γεννήτρια που έχει τα χαρακτηριστικά του παράλληλου υβριδικού συστήματος χωρίς όμως τη χρήση του hsd συστήματος μετάδοσης της Toyota, παρά με απλό αυτοματο κιβωτιο.
Τι έκανε; Το απλο.
Έβαλε ένα έξτρα συμπλεκτη όπου ενεργοποιεί τον ηλεκτροκινητηρα/γεννήτρια όταν δεν την χρειάζεται το σύνολο, να γυρίζει ως γεννήτρια.
Αυτο που ισως φαντάζεσαι ότι γεμιζει με άφηνα του γκαζιού ισχύει κυρίως στa mhev. Εσύ πειρες ακριβο και περίπλοκο υβριδικο σύστημα.
Δεν το έχω ψάξει αλλά κατά 90% αυτό πρέπει να συμβαίνει βάση του υβριδικού συστήματος που φοράς.
Το κορυφαίο όλων που με εντυπωσιάζει είναι η απίστευτη ακρίβεια των δύο διαφορετικών κινητήρων στου δύο άξονες. Πραγματικα το αυτοκινητο είναι τουλάχιστον μια δεκαετία μπροστά σε αυτό το σημείο.
-
Νιαου,
Στο Νο2 που αναφέρεις πως 'καπως' γεμιζει γρήγορα, το πιθανότερο είναι να γίνεται το εξής:
Το σύστημα που φοράει το αυτοκινητο σου είναι της Bosch. Η Bosch είχε πατενταρει έναν ηλεκτροκινητηρα/γεννήτρια που έχει τα χαρακτηριστικά του παράλληλου υβριδικού συστήματος χωρίς όμως τη χρήση του hsd συστήματος μετάδοσης της Toyota, παρά με απλό αυτοματο κιβωτιο.
Τι έκανε; Το απλο.
Έβαλε ένα έξτρα συμπλεκτη όπου ενεργοποιεί τον ηλεκτροκινητηρα/γεννήτρια όταν δεν την χρειάζεται το σύνολο, να γυρίζει ως γεννήτρια.
Αυτο που ισως φαντάζεσαι ότι γεμιζει με άφηνα του γκαζιού ισχύει κυρίως στa mhev. Εσύ πειρες ακριβο και περίπλοκο υβριδικο σύστημα.
Δεν το έχω ψάξει αλλά κατά 90% αυτό πρέπει να συμβαίνει βάση του υβριδικού συστήματος που φοράς.
Το κορυφαίο όλων που με εντυπωσιάζει είναι η απίστευτη ακρίβεια των δύο διαφορετικών κινητήρων στου δύο άξονες. Πραγματικα το αυτοκινητο είναι τουλάχιστον μια δεκαετία μπροστά σε αυτό το σημείο.
δεν εχω ιδεα τι καμουνε και πως το καμουνε. ισχυει ομως οτι οταν το βαλω σεο B, μολις σηκωσω το ποδι απο το γκαζι επιδραδυνει αρκετα, οχι βιαια, και στο διαγραμμα βλεπεις τον πισω ηλεκτροκινητηρα να φορτιζει την μπαταρια. σε λιγες μερες θα εχει και ο κωνσταντινος το ντιες εφτα και θα υπαρχει στερεοφωνικη ενημερωσις.
-
Κάτσε εσύ έχες awd. Σωστα!!!
Τώρα με αυτό που είπες ίσως αλλάζει το θεμα. Ίσως το πισω μοτερ έχει τον συμπλεκτη και οχι το εμπρόσθιο, εκτός αν το πισω μοτερ είναι on off.
Άσε το b και το άφηνα του γκαζιού απ εξω. Αλλο λέω εγώ.
Χμμμμμ πολύ ενδιαφέρον να το ψάξουμε.
Peugeot 3008 2016