-
https://www.leyton.com/blog/?p=1281-how ... -emissions
Βγαζει νερακι, αζωτο και διοξ του ανθρακα.
Ε ολο και κατι ξεφευγει απο τα NOx κυριως μεχρι να ζεσταθουν τα φιλτρα, αλλα φαινεται καλο συστημα!
Σε συγκριση με τα ντιζελ πριν 3 - 5 ετη ειναι πολυ πιο καθαροι, σχεδον πεντακαθαροι
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Είδες που πρέπει να σε ενδιαφέρει η PSA; Το AdBlue μετατρέπει το μεγαλύτερο ποσοστό των ΝΟx σε αβλαβές άζωτο και υδρατμούς. Ας μην μπαίνουν όλοι οι κινητήρες diesel στο ίδιο τσουβάλι.Σύμφωνα με αυτό: http://www.nextgreencar.com/emissions/m ... 008%20suv/ το ντίζελ βγάζει 52 mg/km, ενώ το βενζίνης 27. Πείτε μου τώρα για AdBlue και AdGreen.
-
Σαν τα βενζινοκίνητα τουρμπακια που καίνε 10 λτ/100 μόλις τα πιέσεις δεν έχει! Άμα δεν δίνεις ένα διακοσαρη στον βενζινά σου το μήνα δεν λέει....
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μεχρι ποσα GB βλεπει σε USB stick το iCockpit;
και με τι format;Έχω 32 GB σε fat32. Για παραπάνω δεν ξέρω γιατί δεν είχα 64άρι να δοκιμάσω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σύμφωνα με αυτό: http://www.nextgreencar.com/emissions/m ... 008%20suv/ το ντίζελ βγάζει 52 mg/km, ενώ το βενζίνης 27. Πείτε μου τώρα για AdBlue και AdGreen.
Φυσικά και θα σου πω για AdBlue και AdGreen, καθώς το εν λόγω site δείχνει σε όλα τα diesel 52mg/km και σε όλα τα βενζίνης (ακόμη και στην Lamborghini Huracan 5.2L V10) 27mg/km. Έχεις κάποιο άλλο site το οποίο έχει πραγματικά στατιστικά;
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σαν τα βενζινοκίνητα τουρμπακια που καίνε 10 λτ/100 μόλις τα πιέσεις δεν έχει! Άμα δεν δίνεις ένα διακοσαρη στον βενζινά σου το μήνα δεν λέει....Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1. Για τις ίδιες διαδρομές κάθε μήνα με την βενζίνη ήθελα 340 ευρώπουλα. Με το ντίζελ είμαι στα 200 και μου μένει και κάυσιμο για επιπλέον μετακινήσεις. Στην βενζίνη έπρεπε να προσθέτω επιπλέον ποσότητες για τις μη προγραμματισμένες μετακινήσεις.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σαν τα βενζινοκίνητα τουρμπακια που καίνε 10 λτ/100 μόλις τα πιέσεις δεν έχει! Άμα δεν δίνεις ένα διακοσαρη στον βενζινά σου το μήνα δεν λέει....
+1. Για τις ίδιες διαδρομές κάθε μήνα με την βενζίνη ήθελα 340 ευρώπουλα. Με το ντίζελ είμαι στα 200 και μου μένει και κάυσιμο για επιπλέον μετακινήσεις. Στην βενζίνη έπρεπε να προσθέτω επιπλέον ποσότητες για τις μη προγραμματισμένες μετακινήσεις.
Αστα...με την τελευταία βενζινα που είχα με έβλεπε ο βενζινας και με χτυπούσε στην πλάτη από την κατανόηση....εβαζα 240 ευρώ τουλάχιστον το μήνα και συνέχεια ήμουν με το μάτι στην ένδειξη του ρεζερβουάρ. Εδώ και 4 χρόνια φουλαρω με 45 ως 55 ευρώ κάθε δεύτερη Πεμπτη την γνωστη προσφορά και δεν γυρίζω ποτέ ρεζέρβα. Για τα ίδια πάντα χλμ. Μετά διαβάζω τα πληρωμένα άρθρα του vag για την κατάρα των ντίζελ και ....χαστουκιζω τον εαυτό μου για την ρύπανση που προκαλώ προσωπικα στον πλανήτη...
-
Τι σε χτυπούσε στην πλάτη εδω τους είχαμε κάνει να πηγαίνουν με λίαρ τζέτ στο Παρίσι για ψώνια. Εν τω μεταξύ διαβάζω για καταναλώσεις 10-15 λίτρα σε 1500αρια. Και να είσαι με τρίλιτρο πετρέλαιο και να είσαι μονοψήφιος. Κοιτάζω για δυνατή βενζίνη αλλά μιλάμε για 4000 χλμ το χρόνο το πολύ. Τα υπόλοιπα με το εταιρικό πετρέλαιο και αγιος ο θεος.
-
Θεούλης ο προτελευταίος
-
Οποίος κάνει πολλά χλμ ετησίως και δη εκτός αστικών κέντρων δικαίως παίρνει πετρέλαιο.
Οι υπόλοιποι απλά σκορπούν αδιάκριτα καρκίνο. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Οποίος κάνει πολλά χλμ ετησίως και δη εκτός αστικών κέντρων δικαίως παίρνει πετρέλαιο.
Οι υπόλοιποι απλά σκορπούν αδιάκριτα καρκίνο.Ηρέμησε Αλέξανδρε. Εσύ είχες δύο κιόλας. Εγώ κυκλοφορώ Αθήνα με πετρέλαιο αλλά όχι για μικρές αποστάσεις
-
Είχα και τα έδωσα. Έβλεπα δυστυχως μόνο την οικονομία στην κατανάλωση και όχι ολα τα αλλά. Όταν τα κατάλαβα έφυγαν.
Άλλωστε το ποσο επιβαρύνουν τα πετρέλαια τον αέρα που αναπνέουμε το καταλαβαίνεις και με τη μυρωδιά, που να κανεις και την ανάλυση.
Μακαρι και τα ταξί να άλλαζαν σε υβριδικά αλλά εδώ μια έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης είχαν και την κατάργησαν με το νέο καθεστώς. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Είχα και τα έδωσα. Έβλεπα δυστυχως μόνο την οικονομία στην κατανάλωση και όχι ολα τα αλλά. Όταν τα κατάλαβα έφυγαν.
Άλλωστε το ποσο επιβαρύνουν τα πετρέλαια τον αέρα που αναπνέουμε το καταλαβαίνεις και με τη μυρωδιά, που να κανεις και την ανάλυση.
Μακαρι και τα ταξί να άλλαζαν σε υβριδικά αλλά εδώ μια έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης είχαν και την κατάργησαν με το νέο καθεστώς.Καλά έκανες στέφανε αλλά όλα έχουν να κάνουν με τον ιδιοκτήτη. Τι να το κάνω αν έχω βενζίνη αλλά δεν αλλάζω ποτέ τον καταλύτη η δε το συντηρώ σωστά. Εγώ σε μένα μόνο όφελος βλέπω και κανένα κακο
-
Καποια αμεσου ψεκασμου βενζινης παραγουν περισσοτερα νοχ και μικροσωμματιδια απο τα αντιστοιχα ιδιων επιδοσεων ντιζελοκινητα.
Ιδιαιτερα για τα μικροσωμματιδια υποχρεωθηκαν ολα τα αμεσου ψεκασμου βενζινης, να φορουν φιλτρο μικροσωμματιδιων.
Η λυση για αρκετα καθαρα απο ρυπους αυτοκινητα, με προσιτη ομως τιμη αγορας ειναι αυτο που εκανε η σουζουκι και απο οτι φαινεται ετοιμαζεται και σε αλλες εκδοχες απο τη ρενο και ας εμφανιζεται ως ανευ σημασιας τεχνολογια. Οποιος θελει να αποφυγει το ντιζελ ειναι πολυ καλη τεχνολογια για αντικατασταση.200 κιλα ελαφρυνση του αμαξωματος, εμμεσου ψεκασμου φθηνο κινητηρα και ηλεκτοκινητηρα των 48ν για μπουσταρισμα οπου χρειαζεται.
Συμφωνα με το αρθρο ισως τετοια συστηματα γινουν νορμα σε λιγοτερο απο 2 ετη.https://www.fleeteurope.com/en/fleet-st ... and-diesel
https://www.rac.co.uk/drive/advice/emis ... standards/
-
Και εγώ πιστεύω ότι στην επόμενη γενιά τους όλα τα αυτοκίνητα θα βγαίνουν με 48βολτ μπαταρία mild hybrid έκδοση.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Καποια αμεσου ψεκασμου βενζινης παραγουν περισσοτερα νοχ και μικροσωμματιδια απο τα αντιστοιχα ιδιων επιδοσεων ντιζελοκινητα.Ιδιαιτερα για τα μικροσωμματιδια υποχρεωθηκαν ολα τα αμεσου ψεκασμου βενζινης, να φορουν φιλτρο μικροσωμματιδιων.
Η λυση για αρκετα καθαρα απο ρυπους αυτοκινητα, με προσιτη ομως τιμη αγορας ειναι αυτο που εκανε η σουζουκι και απο οτι φαινεται ετοιμαζεται και σε αλλες εκδοχες απο τη ρενο και ας εμφανιζεται ως ανευ σημασιας τεχνολογια. Οποιος θελει να αποφυγει το ντιζελ ειναι πολυ καλη τεχνολογια για αντικατασταση.200 κιλα ελαφρυνση του αμαξωματος, εμμεσου ψεκασμου φθηνο κινητηρα και ηλεκτοκινητηρα των 48ν για μπουσταρισμα οπου χρειαζεται.
Συμφωνα με το αρθρο ισως τετοια συστηματα γινουν νορμα σε λιγοτερο απο 2 ετη.https://www.fleeteurope.com/en/fleet-st ... and-diesel
https://www.rac.co.uk/drive/advice/emis ... standards/
Και τον 1,0Τ και τον 1,4Τ άμεσου γιατί τους έβγαλε;
-
Θεωρώ ότι όποιος έχει προγραμματίσει να αλλάξει αμάξι σε 3 χρόνια από τώρα θα είναι οφελειμενος. Θα έχει κάτσει η μπίλια με τα ντίζελ θα έχουν ωριμάσει τα υβριδικά και επιτέλους όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που τώρα σου ανεβάζουν το κόστος ως και 5 χιλιάδες λόγω τελών θα είναι στάνταρ όπως έγινε με το abs τους επιπλέον αερόσακους το cc το hill assist την στάνταρ οθόνη multimedia και τόσα άλλα...οκ τότε θα τρώμε το τυράκι της αυτόνομης οδήγησης αλλά έτσι είναι ο καπιταλισμός πάντα σε έχει στην τσίτα!!
-
Πήρε κανένας χαμπάρι τι ακριβώς είναι οι ανοιξιάτικες προσφορές της Πεζώ?
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Πήρε κανένας χαμπάρι τι ακριβώς είναι οι ανοιξιάτικες προσφορές της Πεζώ?Κάποια καλή έκπτωση κάνουν (μάλλον αντίστοιχη του black Friday)...o κολλητός μου ενδιαφέρεται για το 3008, οπότε θα πάει άμεσα να μάθει τι έκπτωση κάνουν και μόλις μου πει θα το γράψω εδώ.
-
Είδα τον τιμοκατάλογο και σε συγκεκριμένα κομμάτια που υπάρχουν σε στοκ (συγκεκριμένοι αριθμοί πλαισίου) κόβουν μέχρι και 4100 ευρώ..από 35500 πάνε 31400
Peugeot 3008 2016