-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα έχουμε πεί πολλές φορές:- Premium δεν γίνεσαι από την μια μέρα στην άλλη, πρέπει να το χτίσεις στην συνείδηση των αγοραστών.
- Premium δεν γίνεσαι επειδή απλά το δήλωσες.
- Premium δεν είσαι επειδή έβαλες 1 οθόνη και 7 διακόπτες με ωραίο design.
Ομοίως μπορώ να πω κι εγώ:
- Στην δική μου συνείδηση αυτά τα premium, που τα βλέπω αστραφτερά και γυαλισμένα έξω απο το caramela live και skyladiko vip μόνο premium δεν τα θεωρώ.
- Αφού το δήλωσες οτι είσαι premium και πάλεψες για να φτάσεις με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, μην ψαρεύεις πελατάκια σε θολά νερά πουλώντας τρικύλινδρα μοτέρ. Η μοτοσυκλέτα μου είναι 1200cc άμα θελήσουν να κατέβουν κι άλλο να τους δώσω το μοτέρ. Οικονομίες κλίμακος.
- Αφού είσαι premium βάλε την ρημάδα την οθόνη (κανονικά στο ταμπλώ και οχι να κρέμεται σαν aftermarket κινεζιά) και μην πουλάς καντράν είκοσι χρόνια πίσω, μάλιστα αμα την συνδυάσεις και με πραγματικό δέρμα και οχι με δερματίνες και κρούτες θα καταφέρεις να μην καίγεται ο ποπός και να μην τσιγαρίζονται τα μπουτάκια των πελατών σου.
Ο ένας πρεμιουμάς είδα πρόσφατα οτι έβγαλε και αγροτικό (ντάτσουν που τα λέγαμε παλιά). Άιντε με το καλό και οι υπόλοιποι. Θα καλυφθεί έτσι το κενό και θα μπορεί ο κόσμος να κουβαλά πατάτες, κρεμμύδια και χαλιά έχοντας και το αστέρι στο καπώ. Ελπίζω η προεγκατάσταση ντουντούκας να είναι στάνταρ.
-
Όλα όσα γράφεις υπαρχουν Αντρέα, αλλά για να τα πάρεις δεν θα πληρωσεις 31-32k αλλά και 5 και 10 και πολλά περισσότερα παραπάνω!
Απλά οι εταιρίες σου δινουν την επιλογη να κυκλοφορείς με αμάξι σε τιμή που θεωρείς ότι τη 'φτάνεις' αλλά δεν θα πάρεις και όλο το πακέτο φυσικά. Θα κόψουν από παντού για να κατέβουν εκεί κάτω. Και εσύ αν τα θες όλα δεν θα τη βγαλεις με 32, αλλά με 40 και 50 και βάλε.Πάντως τα premium που λες - για μένα αδιάφορος ο ορος - το εχω γράψει πολλες φορες, εμένα με νοιάζει πώς 'πάει' το αμάξι, τα υπόλοιπα ελάχιστα με ενδιαφέρουν - με τις πιο φτηνές υλοποιήσεις μια χαρά δουλειές φαίνονται να κάνουν!
-
@Andreas61971:
Σε κάποια από όσα γράφεις συμφωνώ (π.χ. 3κύλινδρα μοτέρ, μοτέρ δανεικά κλπ.) και σε κάποια όχι.Εδώ προκύπτει και ένα 'πρόβλημα' / ερώτημα: ΤΙ εννοούμε με τον όρο 'premium'? Τι εννοεί ο καθένας μας, τι εννοεί η αγορά και τι εννοούν οι εταιρείες? Όλα αυτά μπορεί και να είναι διαφορετικά, μπορεί και ίδια.
Τυπικά, premium είναι όσα τα θεωρεί η 'αγορά', δηλαδή στα διάφορα reports των πωλήσεων αναφέρονται ως τέτοια και προκύπτουν με διάφορα διαχρονικά κριτήρια. Παραδοσιακά λοιπόν, μάρκες όπως: BMW, Mercedes, Jaguar, Porsche κλπ. θεωρούνται 'premium' και κάποια άλλη εταιρεία δεν μπορεί έτσι απλά να προστεθεί στην λίστα επειδή το αποφάσισε το τμήμα marketing αυτής. Μπορεί να προστεθεί εφόσον πληροί τα κριτήρια της αγοράς (όπως έκανε στο παρελθόν η Lexus, η Infinity κλπ.) και μετά από αρκετά χρόνια πείσει την αγορά και φυσικά έχει σταθερότητα στο προσφερόμενο προϊόν.Τώρα, εάν φύγουμε από τον παραδοσιακό / τυπικό ορισμό, μπορούμε να εντάξουμε και άλλες εταιρείες στην δικιά μας κατηγορία 'premium' (όποια είναι αυτή), αλλά πρώτα πρέπει να θεσπίσουμε τα κριτήρια.
-
Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 είχε αγοράσει ο πατέρας μου Mercedes 200 εκεί πραγματικά το ένιωθες το premium της εποχής. Κόστιζε όσο δυο 518 περίπου τότε είχε πραγματικό δέρμα και το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμη και συμμετέχει σε κάποιες εκδηλώσεις με ιστορικές πινακίδες.
Πριν δυο χρόνια πήγε ο αδερφός μου στην Jaguar έφυγε απο μέσα με κοντά εξαψήφιο ποσό. Το αυτοκίνητο είναι premium και το αισθάνεσαι στο δρόμο περισσότερο απο οτι μια BMW σειρά 5. Το καλό είναι οτι σε επίσκεψη στο συνεργείο για service έκανε μια γνωριμία επαγγελματική και σε κανα δυο χρόνια απο τώρα μόνο απο αυτή την γνωριμία η Jag τα έβγαλε τα λεφτά της. Απο την άλλη ο πατωματζής που μου ήρθε σπίτι για τα μου βάλει τα πατώματα ήρθε με 316.
Και μην ξεχνάμε οτι μπορεί να είσαι σήμερα premium και αύριο όχι. Κάποτε η Alfa Romeo ήταν πολύ πιο premium απο μια Bmw 315. Σήμερα παρόλο το παρελθόν της δεν είναι και στα καλύτερά της. -
Ρε παιδιά συνεχίσει ο ίδιος φαύλος κύκλος χωρίς νόημα.. Τι σημαίνει 'πρεμιουμ' δεν ξέρω. Ξέρω ότι σε σχέση με το Tiguan που λέτε και ξαναλετε, το 3008 είναι ανώτερο παντού, διαπιστωμένο από πολλά περιοδικά του ειδικού τύπου. Καλύτερη συναρμογή εσωτερικού, καλύτερα υλικά επενδύσεων και πάει λέγοντας. Έτσι ανεβαίνουμε στα επίπεδα του πιο προσεγμένου Q3.
Πέρα από όλα αυτά, δε βλέπω να μιλάμε για ένα από τα δυνατότερα ατού, που δεν είναι άλλο από τον κινητήρα, όπου πρόκειται για την καλύτερη πρόταση της κατηγορίας, ο,τι πιο αξιόπιστο και εξελιγμένο υπάρχει σε ντίζελ.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Crektis01 έγραψε:
Ρε παιδιά συνεχίσει ο ίδιος φαύλος κύκλος χωρίς νόημα.. Τι σημαίνει 'πρεμιουμ' δεν ξέρω. Ξέρω ότι σε σχέση με το Tiguan που λέτε και ξαναλετε, το 3008 είναι ανώτερο παντού, διαπιστωμένο από πολλά περιοδικά του ειδικού τύπου. Καλύτερη συναρμογή εσωτερικού, καλύτερα υλικά επενδύσεων και πάει λέγοντας. Έτσι ανεβαίνουμε στα επίπεδα του πιο προσεγμένου Q3.Πέρα από όλα αυτά, δε βλέπω να μιλάμε για ένα από τα δυνατότερα ατού, που δεν είναι άλλο από τον κινητήρα, όπου πρόκειται για την καλύτερη πρόταση της κατηγορίας, ο,τι πιο αξιόπιστο και εξελιγμένο υπάρχει σε ντίζελ.
-
Το Tiguan δεν είναι 'premium', κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο.
-
Αν και δεν με ενδιαφέρουν οι diesel κινητήρες (για αυτό προσωπικά δεν ανέφερα κάτι), να σημειώσουμε ότι ο κινητήρας δεν είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει, μάλλον το αντίθετο αφού είναι παλιός και η Peugeot έχει ήδη ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του. Για παράδειγμα το σύνολο της Renault ή της Honda είναι πιο δυνατό. Σίγουρα είναι αξιόπιστος και οικονομικός, αλλά δεν είναι και κανένα τεχνολογικό επίτευγμα μηχανικής ως κινητήρας.
-
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Ο ένας πρεμιουμάς είδα πρόσφατα οτι έβγαλε και αγροτικό (ντάτσουν που τα λέγαμε παλιά). Άιντε με το καλό και οι υπόλοιποι. Θα καλυφθεί έτσι το κενό και θα μπορεί ο κόσμος να κουβαλά πατάτες, κρεμμύδια και χαλιά έχοντας και το αστέρι στο καπώ. Ελπίζω η προεγκατάσταση ντουντούκας να είναι στάνταρ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ρε παιδιά συνεχίσει ο ίδιος φαύλος κύκλος χωρίς νόημα.. Τι σημαίνει 'πρεμιουμ' δεν ξέρω. Ξέρω ότι σε σχέση με το Tiguan που λέτε και ξαναλετε, το 3008 είναι ανώτερο παντού, διαπιστωμένο από πολλά περιοδικά του ειδικού τύπου. Καλύτερη συναρμογή εσωτερικού, καλύτερα υλικά επενδύσεων και πάει λέγοντας. Έτσι ανεβαίνουμε στα επίπεδα του πιο προσεγμένου Q3.
Πέρα από όλα αυτά, δε βλέπω να μιλάμε για ένα από τα δυνατότερα ατού, που δεν είναι άλλο από τον κινητήρα, όπου πρόκειται για την καλύτερη πρόταση της κατηγορίας, ο,τι πιο αξιόπιστο και εξελιγμένο υπάρχει σε ντίζελ.
-
Το Tiguan δεν είναι 'premium', κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο.
-
Αν και δεν με ενδιαφέρουν οι diesel κινητήρες (για αυτό προσωπικά δεν ανέφερα κάτι), να σημειώσουμε ότι ο κινητήρας δεν είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει, μάλλον το αντίθετο αφού είναι παλιός και η Peugeot έχει ήδη ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του. Για παράδειγμα το σύνολο της Renault ή της Honda είναι πιο δυνατό. Σίγουρα είναι αξιόπιστος και οικονομικός, αλλά δεν είναι και κανένα τεχνολογικό επίτευγμα μηχανικής ως κινητήρας.
Για μένα εξέλιξη είναι το γεγονός ότι έχει τις καλύτερες επιδόσεις για την ιπποδύναμη στην οποία βρίσκεται και συνάμα την χαμηλότερη πραγματική κατανάλωση. Παράλληλα έχει πάρει ρεκόρ χαμηλότερες πραγματικής κατανάλωσης.
Στο θέμα εξέλιξης, μη ξεχνάμε παρακαλώ πως μόνο η PSA εδώ και 7 χρόνια είναι η μόνη που χρησιμοποιούσε ειδικό υγρό (το eolys) προκειμένου να επιταχύνεται η διαδικασία αναγέννησης του dpf. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (Toyota, Vag κλπ) χρησιμοποιούν το κλασικό σύστημα με την έγχυση παραπάνω πετρελαίου στο φίλτρο με αποτέλεσμα να υπάρχουν φαινόμενα auto-accelaration από πετρέλαιο που επιστρέφει στο καρτερ, με συνέπεια να ΣΠΆΝΕ μοτέρ. Πέρυσι γνώρισα μια περίπτωση με Golf VI και 90.000χλμ και ξέρω και έχω διαβάσει για αρκετά Yaris 1.4 d-4d.
Τέλος, ένδειξη της τεχνολογίας είναι και το Start-Stop που φοράει που ήδη από το 2011, είναι το μόνο 2ης γενιάς. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο σβήνει τον κινητήρα από τα 25χαω και κατω, συνεχίζοντας να έχεις φρένα και τιμόνι, ενώ έχει την πιο ακαριαία εκκίνηση που έχω δει (και έχω οδηγήσει εκτενώς σε πολλά χλμ Audi 1.6tdi 2014, Note 1.5dci 2016). Καμιά σχέση.
Αυτά για πολλούς είναι ψιλά γράμματα, αλλά κρύβουν αρκετή ουσία.
Τώρα αν ο συνάδελφος μου που έχει την Α-Class, την πλήρωσε 26.000€ και δεν έχει ΟΥΤΕ Cruise Control, ούτε ΚΑΝ δι-ζωνικο κλιμα, θεωρεί ότι είναι premium, δε με απασχολεί και πολύ, καθώς με ενδιαφέρει πάντα η ουσία και όχι το περιτύλιγμα.
-
-
Premium είναι το 'Spared No Expense' που λέει ο Richard Attenborough στο Jurassic Park
Ασχέτως αν η κατάληξη του αυτοκίνητου είναι ίδια με αυτή των περισσοτέρων χαρακτήρων της ταινίας. (δεν αναφέρομαι στο 3008 φυσικά)
-
Premium είναι κατά την γνώμη μου ένα προϊόν για το οποίο ο καταναλωτης προτίθεται να πληρώσει παραπάνω λεφτά της αντικειμενικής του αξίας.
Υπό αυτή την έννοια το 3008 δεν είναι πρεμιουμ. -
Ο χρήστης Crektis01 έγραψε:
Ρε παιδιά συνεχίσει ο ίδιος φαύλος κύκλος χωρίς νόημα.. Τι σημαίνει 'πρεμιουμ' δεν ξέρω. Ξέρω ότι σε σχέση με το Tiguan που λέτε και ξαναλετε, το 3008 είναι ανώτερο παντού, διαπιστωμένο από πολλά περιοδικά του ειδικού τύπου. Καλύτερη συναρμογή εσωτερικού, καλύτερα υλικά επενδύσεων και πάει λέγοντας. Έτσι ανεβαίνουμε στα επίπεδα του πιο προσεγμένου Q3.Πέρα από όλα αυτά, δε βλέπω να μιλάμε για ένα από τα δυνατότερα ατού, που δεν είναι άλλο από τον κινητήρα, όπου πρόκειται για την καλύτερη πρόταση της κατηγορίας, ο,τι πιο αξιόπιστο και εξελιγμένο υπάρχει σε ντίζελ.
Ναι εντάξει. Άλλαξε πλευρό τώρα.
Υ. Σ. Πετάει μια κουβέντα ο Cruiser και ψαρώνεις. Σας γλεντά κανονικάΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σίγουρα ο όρος premium είναι μια γενική κατηγορία που παίζει κατά κύριο λόγο με την εικόνα και το lifestyle.
BMW και Mercedes έχουν κατακτήσει τον τίτλο και η Audi πάλεψε πολλά χρόνια για να μπει στην κατηγορία και στην πορεία έφτιαξε κάποια πολύ καλά αυτοκίνητα για να καθιερωθεί εκεί .Η μικρή κατηγορία του X1 ,1series , A class, GLA κλπ ήταν λίγο ξένα χωράφια για τις εταιρείες αυτές μπερδεύονται με πολλά μοντέλα άλλων εταιριών στην top spec έκδοση τους. Δείτε την προσπάθεια του Άσσου της BMW, δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ πιο premium η καλύτερο σε οτιδήποτε από το A3 ή ακόμη και μια καλή Alfa Gullieta ή ένα Golf GTI . Το ίδιο και η Α class , δεν εντυπωσίασε και πολύ σε σχέση με το Α3. Το ίδιο και η πρώτη X1. Η τωρινή X1 ,και το τρέχων 1 series είναι καλύτερα και πιο κοντά στις αξίες premium της εταιρείας αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχωρίζουν πολυ από άλλες top προτάσεις άλλων πιο ταπεινών εταιριών ακόμη.
Αντίστοιχα και από την άλλη πλευρά η Peugeot άπλωσε παραπάνω από ότι συνηθίζει τα πόδια της με το 3008 (και η Citroen με τα DS5 λίγο πιο πριν) και θα κριθεί για την επιτυχία της σε λίγα χρόνια και με τις πωλήσεις και από τι θα παρουσιάσει στο επόμενο 3008.
Μιλάμε δηλαδή για ένα νέο μεγάλο γήπεδο που έχει πολλές δυνατότητες και είναι στο χέρι της Peugeot να κλέψει τις εντυπώσεις και να αναβαθμίσει την εικόνα της , και αντίστοιχα είναι στο χέρι της BMW , Mercedes να ορίσουν τον πήχη λόγω εμπειρίας από την ανώτερη κατηγορία και τα πιο πολυτελή γήπεδα και διοργανώσεις για να δώσω μια αναλογία. Με το νέο X1 η BMW βρίσκεται σε καλό δρόμο , δεν θα έλεγα το ίδιο για την GLA όμως.
Παρόλα αυτά είναι ήδη επιτυχία της Peugeot που μας έχει μπλέξει να μπαίνουμε σε τέτοια κουβέντα και θα δείτε που θα τα καταφέρει σε λίγα χρόνια να θεωρείται αντίπαλος σοβαρός της BMW στην κατηγορία αυτή των SUV.
Σκόπιμα δεν έχω πολυαναφερει την Audi γιατί θεωρώ πως έχει επαναπαφθεί ( θέλει νέο αέρα ανανέωσης στα Q3 , Q5 , και ένα καλύτερο Q2) και θα την πατήσει , το ίδιο και η VW που νομίζω πως πιο πολύ την ενδιαφέρει η εικόνα της σοβαρής VFM εταιρείας και όχι το premium.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για Giulia και Stelvio που κατά την άποψη μου είναι πραγματικά τα καλύτερα sport premium αυτοκίνητα στην κατηγορία αλλά το πρόσφατο παρελθόν της Alfa τα χαντακώνει.
Και κλείνοντας επειδή ανήκουν στις premium μάρκες και σωστά οι Jaguar , Land Rover ( εδώ ίσως κάποιες προτάσεις της LR να είμαι πραγματικά μοναδικές και πολυτελείς για ειδικό κοινό) , Volvo κλπ νομίζω πως στις κατηγορίες που παίζουν, οι Mercedes και BMW είναι με διαφορά πρωταθλήτριες , έχουν και εμπειρία και τεχνογνωσία και τεράστια κεφάλαια να έχουν overall πάντα καλύτερες προτάσεις, οπότε η επιλογή κάτι άλλου είναι πραγματικά θέμα γούστου και μόνο.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ναι εντάξει. Άλλαξε πλευρό τώρα.
Υ. Σ. Πετάει μια κουβέντα ο Cruiser και ψαρώνεις. Σας γλεντά κανονικάΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πες τα ρε Νίκο!
Έχω γράψει εδώ και καιρό ότι δεν μπορεί να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά... -
-
Οι άλλοι είναι αθώοι και βγάζουν λουλούδια από τις εξατμίσεις
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κλασική απάντηση οπαδού...
-
Ετσι έλεγε και ο Ακης όταν τον έπιασαν με την γίδα στην πλάτη...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
+1000
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
...Ελπίζω η προεγκατάσταση ντουντούκας να είναι στάνταρ.Στην Audi αποκλείεται, ούτε το spiral καλώδιο του μικροφώνου δεν θα υπάρχει. Χώρια που θα υπάρχουν τουλάχιστον 4 διαφορετικά μοντέλα, αναλόγως απόδοσης, έντασης και μεγέθους μεγαφώνου, ενώ θα υπάρχει σίγουρα μια έκδοση με ξερω-γω επίχρυσο AKG μικρόφωνο
Δεν ξέρω μόνο αν θα προσφέρεται και πακέτο αυτόματης μαγνητοφώνησης και μετάφρασης
Peugeot 3008 2016