-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Ας περιγράψω κι εγώ γιατί έδωσα 35.000€ για Peugeot και μάλιστα 1.200άρι!
Χρειαζόμουν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με καλούς χώρους, ποιότητα, άνεση και να είναι ευχάριστο οδηγικά, αλλά και εύκολο στην καθημερινή μετακίνηση.
Δεν ήθελα απαραίτητα crossover αλλά η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη που έχουν τα τελευταία χρόνια τα κάνει ιδανικά σε ισορροπία μεγάθους-χώρων-άνεσης. Η κατηγορία του 3008, που βασίζεται στην μικρομεσαία πλατφόρμα σε όλους τους κατασκευαστές, προσφέρει χώρους σε κόμπακτ διαστάσεις σε αισθητική πολύ καλύτερη των πολυμορφικών (που πέθαναν πλέον). Η λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα μικρομεσαία βοηθάει στην άνεση και προσφέρει κάποιες δυνατότητες παραπάνω σε πιθανές δύσκολες καταστάσεις.Αυτά ως προς την κατηγορία.
Για τις πιθανές επιλογές που έχει ο αγοραστής, έχουμε τα Qashqai, Tiguan, Kuga, 3008, Kadjar, Compass και αν πάμε σε πιο μικρά ή πιο μεγάλα μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα. Νομίζω ότι οι βασικοί ανταγωνιστές είναι αυτοί. Audi, BMW και Mercedes είναι αλλού σε τιμή και δεν θα συγκρίνω το 3008 με το Q2 αφού δεν έχουν καμία σχέση σε διαστάσεις.
Από όσο διάβασα σε άρθρα και δημοσιεύσεις το 3008 θεωρείται κορυφαία επιλογή. Ειδικά για τον puretech έχουν γραφτεί τα καλύτερα από παντού όσα χρόνια είναι στην αγορά, πέρα από τις επίσημες βραβεύσεις.
Επίσης έχει χώρο αποσκευών 520 λίτρα με μήκος 4.44 μέτρα, όταν μεγαλύτερα αμξώματα έχουν ακόμα μικρότερους.Σε αρκετά συγκριτικά θεωρείται ισάξιο με το Tiguan, από το οποίο χάνει μόνο σε εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων λόγω του συρόμενου πίσω καθίσματος.
Για την αισθητική, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Το θεωρώ πανέμορφο μέσα έξω και το icockpit είναι πραγματικά απόλαυση.
Έχω ξαναγράψει ότι η αίσηση του τόσο μικρού τιμονιού είναι απίστευτη. Μετά από αυτό σου φαίνονται όλα τα τιμόνια αχρείαστα τεράστια!Δυστυχώς η VW έχει επιλέξει να ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τον δρόμο της υπερβολικά συντηρητικής σχεδίασης (μέσα, έξω) και ελπίζω η τάση που δείχνει με το T Roc να έχει συνέχεια, καθώς είναι το μόνο VW που βλέπεται εδώ και χρόνια.
Το VW δεν είναι καθόλου φτηνό και δεν θα έδινα τα 35.000€ για κάτι που δεν μου αρέσει να το βλέπω.
Αντίστοιχα για το Kuga. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν καλύτερα οι Γερμανοί (βλ. το πρώτο focus) αλλά δεν μπορώ να επιβραβεύσω τόσο ανέπνευστες σχεδιαστικές επιλογές. Κρίμα, γιατί όντως είναι vfm.
Το Kadjar δε νομίζω ότι κατάφερε να συνδυάσει το πανέμορφο στυλ του Captur στο πλαίσιο του Qasqhai και σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ δεν υπήρχε επιλογή για αυτόματο με ντίζελ που έψαχνα την άνοιξη (μετά γύρισα σε βενζίνη, αλλά μου είχε κάτσει στραβά και λόγω τιμής).
Το Qashqai αναμενόταν να αλλάξει, αλλά σε σύγκριση με το τότε υπάρχον μοντέλο το 3008 ηταν σαφώς ανώτερο.
Η τιμή του 3008 είναι ξεκάθαρα υψηλή. Το αν είναι premium ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση. Προφανώς με την έννοια των BMW, Audi, Mers δεν είναι, αφού είναι και πολύ φτηνότερο.
Αλλά αν εννοούμε premium το να έχει ένα προϊόν κάποια 'αχρείαστα' επιπλέον χαρακτηριστικά όπως ιδιαίτερη σχεδίαση, καλύτερα υλικά, υψηλή τεχνολογία κτλ. τότε ναι έχει στοιχεία premium.Ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς για 3 συνεχόμενα χρόνια, το στάνταρντ ψηφιακό ταμπλό, οι λεπτομέρειες με χρώμια και πλαστικά στο εξωτερικό του αμαξώματος, ο led εσωτερικός φωτισμός κ.α. δικαιολογούν κάπως την προσπάθεια.
Η υψηλή τιμή προκύπτει πάντα αν θέλει κανείς το active grip. Διαφορετικά, η βασική έκδοση (με πολλές ελλείψεις βέβαια) κάνει 25.000€. Είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι active grip είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε δύσκολες καταστάσεις και υποκαθιστά επάξια την τετρακίνηση στην κατηγορία. Τα MS λάστιχα που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι από τα βασικά σημεία κριτικής στις δοκιμές, όμως υπερτερεί σαφώς όλων των άλλων δικίνητων εκτός δρόμου.
Εγώ από τα 25.000€ έφτασα στα 35.000€ λόγω active grip, εξοπλισμού allure, ΕΑΤ6, εκκίνησης χωρίς κλειδί και πανοραμικής οροφής που το είχα βίτσιο. Ακούγονται πολλά και είναι, αλλά αν πας να συγκρίνεις με τιμές καταλόγου άλλων αυτοκινήτων, κάνεις λάθος, γιατί εύκολα θα ξεφύγεις και εκεί με τον εξοπλισμό. 35.000€ κάνει το 1.6ΤΗΡ και θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσα να πάρω εκείνο, όμως τελικά θα πήγαινε πιο πάνω, όπως και επιλογές τύπου Χ1.
Το 3008 το έχω 3 μήνες και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή μαζί του!
Ιδού σε gris artenseΜπορείς να μας πεις , τι οδηγούσες πριν το 3008 και να τα συγκρίνεις όσο μπορείς ;
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.Πριν οδηγούσα ένα Clio III 1.4, και πιο πριν οδηγούσα (όχι απαραίτητα δικά μου), Clio III RS, Yaris 1.3, Golf III GT, Seat Ibiza 1.4, Corolla 1.6 (1991), Uno 1.0.
-
-
Ενδιαφερον συγκριτικο.
Εντυπωση μου εκανε οτι 1.5 dci n-connecta vs 1.6 hdi120 GT Line στην Αγγλια εχουν κατω απο 3000ευρω διαφορα (στο 5:00 λεπτο του video), ενω στην Ελλαδα περιπου 9000 ευρω!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
3008 Diesel 120 άλογα
Με αφορμή την αγορά αυτοκινήτου από φίλο που επιστρέφει από το εξωτερικό για να μείνει μόνιμα Ελλάδα και την παράκλησή του να του πω τη γνώμη μου για Kuga και 3008 σήμερα έκανα test drive και το 3008.
Το αμάξι είναι και εξωτερικά και εσωτερικά πανέμορφο. Αν και ομολογώ τώρα - που βρέθηκα μέσα του για δεύτερη φορά - ίσως η επιλογή των χρωμάτων με έκανε να μην νιώσω το ίδιο εντυπωσιασμένος με την πρώτη. Πάντως είναι το πιο καλοσχεδιασμένο αμάξι της κατηγορίας.
Από χώρους είναι εξαιρετικό! Βασικά δεν είδα διαφορές με το Kuga στους χώρους της καμπίνας. Κάθισα και πίσω και το κενό ήταν ακριβώς το ίδιο με του Kuga (έχω τραβήξει και φωτογραφίες και από τα δύο και φαίνεται ακριβώς αυτό!)
Εντυπωσιακός και ο χώρος αποσκευών! Σαφώς καλύτερος από του Kuga καλύπτει εξαιρετικά τις ανάγκες μιας οικογένειας!Η καμπίνα έχει πολύ καλά υλικά, ανώτερα από τα περισσότερα της κατηγορίας, σίγουρα καλύτερα από του Kuga. Για τα ακριβότερα δεν μπορώ να πω το ίδιο, πάντως οι διαφορές είναι μικρές. Αν υστερεί σε σχέση με πιο ακριβά μοντέλα οι διαφορές είναι μικρές.
Πολύ καλά ήταν τα καθίσματα! Πολύ καλή πλευρική στήριξη, αν και του kuga ήταν ένα κλικ καλύτερα πιστεύω. Σίγουρα από τα καλύτερα της κατηγορίας και καλύτερο και από την μπέμπα μου πιστεύω σε αυτόν τον τομέα.
Η ηχομόνωση είναι πάρα πολύ καλή! Ελάχιστα περνάνε στην καμπίνα και ο κινητήρας ακούγεται σε πολύ υψηλές στροφές.
Στα περί οδήγησης! Η κύλισή του εξαιρετική. Πάρα πολύ καλό πάτημα στον δρόμο! Σε στροφές οι κλίσεις είναι πολύ μικρές και το αμάξι ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Δεν βρίσκω μεγάλες διαφορές με το Kuga εδώ. Απλά είναι πιο οικογενειακό και ένα κλικ πιο 'μαλακό' και φιλικό στον χρήστη.
Το τιμόνι μου άρεσε για τις διαστάσεις του, αλλά είναι λιγότερο πληροφοριακό από του kuga αν και περισσότερο από του Tiguan. Ο diesel κινητήρας είχε αρκετή ροπή και νεύρο και νομίζω ότι τραβούσε ένα κλικ καλύτερα από τον αντίστοιχο του kuga λόγω βάρους μάλλον. Και εδώ θα γράψω ό,τι έγραψα και στο Kuga, ότι καλύπτει άνετα τις απαιτήσεις του μέσου οδηγού - οικογενειάρχη - σίγουρα όχι τις δικές μου, όταν το ζόρισα και αυτό αρκετά.
Το κιβώτιο μου φάνηκε καλό, δεν με εντυπωσίασε.
Όταν ανέφερα ότι ο φίλος είναι ανάμεσα σε kuga και 3008 o πωλητής στραβομουτσούνιασε και μου είπε 'δεν είναι ίδιας κατηγορίας αμάξι με το Kuga, το 3008 ανταγωνίζεται την bmw, την audi και την merc'. Δεν απάντησα - δεν είχε νόημα άλλωστε - αλλά διαφωνώ.
Θεωρώ ότι καθένα από τα kuga και 3008 έχουν δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και οι επιλογές του καθενός θα επηρεάσουν και την τελική επιλογή. Ιδίως αν βάλει κάποιος και την τιμή και τον εξοπλισμό στην εξίσωση το δίλημμα γίνεται μεγαλύτερο.Συνολικά δηλώνω πολύ ικανοποιημένος από το 3008. Δεν το θεωρώ συνολικά καλύτερο από το kuga το οποίο οδηγικά το θεωρώ ένα κλικ πιο κοντά στα γούστα μου, αλλά το 3008 υπερέχει σε εμφάνιση, καμπίνα και χώρο αποσκευών.
Η Peugeot έχει κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό αμάξι και της αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό! -
Επιτέλους διαβάζουμε κάποιες γνώμες που ενώ μπορεί να διαφωνούμε,δεν παύουν να είναι λεπτομερέστατες και όσο πιο αντικειμενικές γίνεται! Το μόνο που λείπει από το 3008 είναι το πρεστίζ του ονόματος....το λέμε ακριβό γιατί σκεφτόμαστε 'Πεζώ και να κάνει τόσο?' Σύμφωνοι,η τιμολόγηση στην Ελλάδα είναι για γέλια και σίγουρα η αντιπροσωπεία θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο. Το θέμα όμως είναι ότι παίρνεις ένα αυτοκίνητο που πλησιάζει επικίνδυνα -και ξεπερνάει σε κάποιους τομείς- σε πλεονεκτήματα άλλους παραδοσιακούς κατασκευαστές με πρεστίζ. Είναι τέλειο? Όχι βέβαια....και ποιό αμάξι είναι? Αυτό που κατα τη γνώμη μου πρέπει να αποδείξει η Πεζώ είναι η αντοχή στον χρόνο που -κακά τα ψέμματα- BMW και Mercedes έχουν καλύτερο όνομα αν και δεν το δικαιολογούν απόλυτα πλέον.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Επιτέλους διαβάζουμε κάποιες γνώμες που ενώ μπορεί να διαφωνούμε,δεν παύουν να είναι λεπτομερέστατες και όσο πιο αντικειμενικές γίνεται! Το μόνο που λείπει από το 3008 είναι το πρεστίζ του ονόματος....το λέμε ακριβό γιατί σκεφτόμαστε 'Πεζώ και να κάνει τόσο?' .Προσωπικά σκέφτομαι ακριβώς ανάποδα (ποσώς με απασχολεί το σήμα), δηλαδή, Έχει €30-35.000. Άρα:
- εκτός προϋπολογισμού μου
- τι άλλο αγοράζω με τόσα χρήματα. Και εκεί είναι που δημιουργείται μία τεράστια λίστα, με καλύτερα - για εμένα - αυτοκίνητα. Γιατί δεν μπορώ να λέω ότι πουλιέται τόσο επειδή έχει i-cockpit (τεχνολογία ταμπλό 2017) αλλά να κάνω τα στραβά μάτια στην ανάρτηση τεχνολογίας 1980. Δικαιολογώ τον ημιάκαμπτο, για λόγους μείωσης κόστους, αλλά εδώ δεν συμβαίνει αυτό.
-
Κανένας δεν είπε ότι είναι vfm.....αν και ομολογώ ότι είχα ξεχάσει τον ημιάκαμπτο....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επιτέλους διαβάζουμε κάποιες γνώμες που ενώ μπορεί να διαφωνούμε,δεν παύουν να είναι λεπτομερέστατες και όσο πιο αντικειμενικές γίνεται! Το μόνο που λείπει από το 3008 είναι το πρεστίζ του ονόματος....το λέμε ακριβό γιατί σκεφτόμαστε 'Πεζώ και να κάνει τόσο?' .
Προσωπικά σκέφτομαι ακριβώς ανάποδα (ποσώς με απασχολεί το σήμα), δηλαδή, Έχει €30-35.000. Άρα:
- τι άλλο αγοράζω με τόσα χρήματα. Και εκεί είναι που δημιουργείται μία τεράστια λίστα, με καλύτερα - για εμένα - αυτοκίνητα. Γιατί δεν μπορώ να λέω ότι πουλιέται τόσο επειδή έχει i-cockpit (τεχνολογία ταμπλό 2017) αλλά να κάνω τα στραβά μάτια στην ανάρτηση τεχνολογίας 1980. Δικαιολογώ τον ημιάκαμπτο, για λόγους μείωσης κόστους, αλλά εδώ δεν συμβαίνει αυτό.
Αυτό ακριβώς που έλεγα εγώ για την περίπτωση του Kuga 1.5d.
Έχει 26.000€. Άρα:
- τι άλλο αγοράζω με τόσα χρήματα. Και εκεί είναι που δημιουργείται μία τεράστια λίστα...
-
Αφού είναι εκτός προϋπολογισμού σας, πως θα αγοράσετε κάτι με τα ίδια χρήματα ρε [emoji23][emoji23][emoji23];
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
photos από το test drive car...
https://ibb.co/kvUkQ6
https://ibb.co/d7vOdR
https://ibb.co/mf5BXm
https://ibb.co/iZYn56
https://ibb.co/n8fH56 -
Αυτό το χρώμα νομίζω το αδικεί.
Από χώρους φαίνεται εξαιρετικό! -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό το χρώμα νομίζω το αδικεί.
Από χώρους φαίνεται εξαιρετικό!Συμφωνώ!
ήταν και η μέρα βροχερή...και το φως δεν ήταν το καλύτερο για τις φωτογραφίες.
Επίσης το σαλόνι αυτό είναι λίγο 'άχρωμο'.
Δεν αναδεικνύει την ομορφιά της καμπίνας όσο πρέπει.
Πολύ ωραίο αμάξι όμως! Σκέφτομαι ότι αν διορθώσουν και τις λίγες 'αδυναμίες' που έχει το αμάξι με ένα facelift μοντέλο (δεν εννοώ εμφανισιακά), τότε θα χτυπήσει κορυφή! -
Σε συνδυασμό με το εξωτερικό χρωμα το εσωτερικό πλην οθόνης δείχνει βαρετό. Επίσης το αμάξι είναι καπως στριμωγμένο μπροστά. Ο τεμπέλης και το τούνελ είναι ψηλά και ογκώδη.
-
Αυτό το στρίμωγμα μπροστά με ενόχλησε και εμένα ως σταματημένο αφού έχω μπεί μόνο σαν επιβάτης σε τέστ .
Αλλά είναι και το μέγεθος μου , που ίσως είναι το θέμα και κάποιον πιο μικρόσωμο μπορεί να μην τον ενοχλεί . -
Το εσωτερικό του όντως έχει κάποιες ιδιορυθμιες αλλά παράλληλα και εντυπωσιακή τεχνολογίας σε οθόνες κλπ. Όμως το εξωτερικό του είναι πανέμορφο. Ίσως το πιο εντυπωσιακό στη κατηγορια του
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ πάλι δεν ενοχλήθηκα καθόλου και ούτε ένιωσα στριμωγμένος. Μάλιστα δεν χρειάστηκε να κάνω και πίσω το κάθισμα, πράγμα που κάνω σχεδόν πάντα.
Πολύ ωραίο αμάξι από κάθε άποψη, ισως ένα διαφορετικό - όχι γκρι - σαλόνι να αναδείκνυε το εσωτερικό ακόμη περισσότερο.
-
Σε προσφορά πάντως που μου έκαναν για την τελείως βασική έκδοση του 1.2 pure tech βενζίνης έκδοση access με απλό λευκό χρώμα η τελική τελική τιμή 'κλειδί' είναι: 25.370
Και για το ζήτημα της σύγκρισης με το Kuga βενζίνης με 150 άλογα (που έχει πολύ περισσότερο εξοπλισμό) και πρόσθεσα park assist η τελική τιμή που πήρα είναι 22.658 Βγάζοντας το park assist πάει ακόμη παρακάτω.
Τα παραθέτω εδώ όχι για να κατηγορήσω κάποιον ότι είναι ακριβότερος ή φτηνότερος, αλλά καθαρά για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων που βρίσκονται σε δίλημμα. Τη γνώμη μου για τα δύο αμάξια την έχω ήδη καταγράψει. Πιθανότατα σε άλλες πόλεις να μπορούν να υπάρξουν και καλύτερες προσφορές από τους αντιπροσώπους. -
Το έχουμε πει . Το Κούγκα έχει ασυναγώνιστη τιμή , αλλά έχει και ξεκάθαρα πλεονεκτήματα , στήσιμο , οδηγοκεντρικό και ξεκάθαρα μειονεκτήματα , αμφιλεγόμενη αισθητική , μεγάλο βάρος . Αυτά βέβαια ΜΟΝΟ στην βενζίνη .
Το 3008 εξαργυρώνει τους τίτλους του και την εμφάνιση και για μένα καλά κάνει ...
Τώρα που θα έρθει το DS7 με τιμές από 40-90000 να δείτε τι φάση θα γίνει με τσακωμούς .
Βέβαια δεν είδα τα ίδια για το Κούγκα και το Βόλβο 60 .
-
Criuser μη ξεχνάς ότι η volvo από τότε που την πήραν οι κινέζοι έχει κάνει θαύματα στον τομέα της τεχνολογίας. Αυτό της έχει ανεβάσει πολύ το πρεστίζ. Ο Λέοντας πέρα από ένα δύο πρωταθλήματα κατασκευαστών και Παρίσι Ντακάρ στο μακρινό 90s τι έχει να δείξει όπως επίσης η citroen με αντίστοιχη πορεία;
-
Εγώ χαίρομαι που έβγαλε τέτοιο εσωτερικό η peugeot, γιατί θα αναγκάσει και τους άλλους να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τα δικά τους!
Γενικότερα κάθε αμάξι που ξεχωρίζει και τραβά τα βλέμματα αποτελεί λόγο να βελτιώσουν και οι ανταγωνιστές τις δικές τους προτάσεις.
Αναφορικά με το δίλημμα μεταξύ kuga και 3008 το φιλαράκι μου - και το ίδιο θα έκανα και εγώ - προτιμά το πρώτο λόγω τιμής, των οδηγοκεντρικών του χαρακτηριστικών αλλά και της θετικότατης πρότερης εμπειρίας του από τη ford - είχε fiesta και είχε μείνει απόλυτα ευχαριστημένος!
Peugeot 3008 2016