-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
- Πώς ορίστηκε η Peugeot 'ανώτερη' από την Opel? Ως brand θα έλεγα ότι είναι ισοδύναμα.
σορρυ...
Η όπελ ήταν πάντα μια εταιρεία λίγο παρακατιανή σε σχέση με τις λοιπές Γερμανικές. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ίσχυε ποτέ για την Πεζώ η οποία σε αντίθεση με τον συντηρητισμό της Όπελ παρήγαγε πάντα αυτοκίνητα με τολμηρή σχεδίαση (όχι βέβαια όσο η citroen). Δεν μπαίνω σε λογικές του τύπου ισοδύναμες ή όχι ειδικά όταν πρόκειται για δύο εταιρείες που παραδοσιακά διέφεραν σε οτιδήποτε ως προς την φιλοσοφία των υλοποιήσεων τους. Καθότι μεγάλωσα σε εν μέρει Γαλλικό περιβάλλον οι Γάλλοι πάντα αντιμετώπιζαν την Πεζώ και την σιτροέν όπως οι Γερμανοί την BMW και την audi. Πάντως επουδενί δεν την έβλεπαν την οπελ ως σοβαρό ανταγωνιστή σε θέματα φιλοσοφίας, μηχανολογίας και πρεστίζ. Αυτά τα ολίγα θυμάμαι.
-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Μετά από 6 μήνες κατοχής και 11.500 km ,ας γράψω κι εγώ τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.
Peugeot 3008 Allure 120 BlueHDi χειροκίνητο πετρέλαιο .Κατανάλωση : Σύμφωνα με το trip computer η μέση κατανάλωση στα διανυθέντα 11.500km είναι 7lt/100km . Το trip computer είναι αρκετά ακριβές αφού η πραγματική κατανάλωση που μετρούσα με την κλασική μέθοδο (από φουλάρισμα σε φουλάρισμα), είχε απόκλιση μόνο 0,1 lt/100km παραπάνω .Η κατανάλωση αυτή προέκυψε κάτω από τις εξής συνθήκες . 1) Κλιματισμός πάντα on και μάλιστα με μεγάλες εξωτερικές θερμοκρασίες (4 από τους 6 μήνες που το έχω ήταν καλοκαιρινοί) 2) Φορτίο τουλάχιστον 3 ενήλικες με αποσκευές 3) Από τα 11.500km περίπου τα 200 πόλη ,τα 300 επαρχιακό και τα υπόλοιπα 11.000 εθνική, αλλά, με ταχύτητες ταξιδιού 150 - 160km/h .
Επιμέρους καταναλώσεις: Στα 130km/h 5,6lt/100 , στα 140 5,8 , στα 160 7,7 , στα 170 8,0 , πόλη (θεσσαλονίκη) στα 6lt.Κινητήρας : Πάρα πολύ αθόρυβος για diesel . Πολύ ελαστικός και ροπάτος ,κρατάει άνετα ταχύτητες ταξιδιού της τάξεως των 160 km ,ανεξαρτήτως φορτίου και κλίσης δρόμου. Στην πράξη βάζεις έκτη και μπορείς να την κρατήσεις μέχρι η ταχύτητα να πέσει κάτω από 50 . Από τα 170 km/h και πάνω αργεί να φορτώσει αλλά αυτό οφείλεται κατά πολύ και στην θεόμακρη έκτη (58km/h ανά 1000 στροφές). Για να γκρινιάξω ,θα ήθελα μερικά ακόμη άλογα , χωρίς όμως να θυσιάσω την ροπή του (300Nm) .
Συμπλέκτης και κιβώτιο : Ο συμπλέκτης δεν κουράζει και το βάρος του κινείται στον μέσο όρο, ούτε σκληρός ούτε πούπουλο. Το κιβώτιο δεν είναι στα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου. Ναι μεν είναι θετικό και δεν χάνεις σχέση, αλλά θα το ήθελα λίγο πιο γρήγορο και μαλακό ,προπαντός στην αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα . Η πρώτη ταχύτητα είναι πολύ κοντή (μάλλον από επιλογή για να βοηθάει στην εκκίνηση με ρυμουλκούμενο ή έντονη ανηφόρα με μεγάλο φορτίο) με αποτέλεσμα να ψιλοκουράζει σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος . Οι υπόλοιπες σχέσεις έχουν σχετικά μακριά κλιμάκωση, με αποτέλεσμα να κερδίζεις στην κατανάλωση αλλά να χάνεις στις επιταχύνσεις από στάση .
Φρένα : Πάρα πολύ καλά ,προοδευτικά και με πολύ καλό αρχικό δάγκωμα όταν χρειάζεται .
Τιμόνι - σύστημα διεύθυνσης : Πάρα πολύ γρήγορο, με μεγάλο κόψιμο, ελαφρύ και ακριβές. Σε συνθήκες πόλης σου δίνει την αίσθηση ότι οδηγείς μικρότερο αυτοκίνητο και επίσης βοηθά πάρα πολύ στο στενό παρκάρισμα. Στο ταξίδι απλά σημαδεύεις και μπαίνεις και πολλές φορές σε κάνει να ξεχνάς ότι οδηγείς SUV .Υποκειμενικά και για να γκρινιάξω ,θα το ήθελα περισσότερο αναίσθητο γύρο από την ευθεία σε μεγάλες ταχύτητες ,αλλά μάλλον γι’αυτό φταίει η μικρή διάμετρός του .
Οδική συμπεριφορά - ανάρτηση : Το έγραψα και παραπάνω, το στήσιμό του σε κάνει να ξεχνάς ότι οδηγείς SUV. Νοιώθεις ότι οδηγάς και στρίβεις ελαφρύτερο αμάξι και ότι έχεις τον έλεγχό του ανά πάσα στιγμή. Ευθύβολο ακόμα και σε έντονους πλευρικούς ανέμους . . Εδώ δεν έχω κάτι να γκρινιάξω .
Άνεση : Εξαιρετική ποιότητα κύλισης χωρίς να είναι πλαδαρό ή να γέρνει παρά τον ημιάκαμπτο πίσω. Και εγώ και οι συνεπιβάτες μου φτάναμε ξεκούραστοι ακόμα και μετά από πολύωρα ταξίδια. Πολύ καλή ηχομόνωση και αθόρυβο μοτέρ χωρίς κραδασμούς. Αν δεν δεις το κοντέρ δεν καταλαβαίνεις με πόσα πάς . Οι αεροδυναμικοί θόρυβοι ,από την μπροστά κολόνα, ξεκινούν στα 120km ,χωρίς όμως να γίνονται ενοχλητικοί ούτε και στα 160 .
Φώτα : Στο test drive είχα οδηγήσει με τα απλά αλογόνου ,τα οποία ήταν πολύ καλά. Για τις δικές μου όμως συνθήκες κίνησης (τα περισσότερα χιλιόμετρα εκτός πόλης) προτίμησα να βάλω τα full Led .Η ξεκούραση και η ασφάλεια που προσφέρουν αξίζουν και με το παραπάνω και αν σας παίρνει επιλέξτε τα .
Εσωτερικό – χώροι - εργονομία : Αν και το γούστο είναι κάτι υποκειμενικό , το εσωτερικό του εμένα με εξιτάρει και με κάνει να χαίρομαι να το οδηγώ. Οι χώροι του πιστεύω ότι καλύπτουν άνετα μια τετραμελή οικογένεια και με μερικούς συμβιβασμούς και πενταμελή. Εργονομικά, οι λειτουργίες χειρισμού θέλουν μια αρχική εξοικείωση λόγο πρωτότυπου σχεδιασμού ,αλλά έχουν εύκολη λογική. Θήκες, ντουλαπάκια, θέσεις για κινητό κ.λ.π. επαρκείς. Για να γκρινιάξω για κάτι θα ήθελα τις θήκες του καφέ ποιο βαθιές .
Αν κάποιος θέλει κάτι άλλο με ρωτάει .
Σε gris amazonite κάπου στην εθνική
Ευγε για την παρουσίαση!
Πανέμορφο το αυτοκίνητο!
Να το απολαυσεις!! -
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Μετά από 6 μήνες κατοχής και 11.500 km ,ας γράψω κι εγώ τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.
Peugeot 3008 Allure 120 BlueHDi χειροκίνητο πετρέλαιο .Εξαιρετικό review...ευχαριστούμε!!
Να του χαρίσει πολλά όμορφα χιλιόμετρα και χαμόγελα!
-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Peugeot 3008 Allure 120 BlueHDi χειροκίνητο πετρέλαιο .Κατανάλωση : Σύμφωνα με το trip computer η μέση κατανάλωση στα διανυθέντα 11.500km είναι 7lt/100km . Το trip computer είναι αρκετά ακριβές αφού η πραγματική κατανάλωση που μετρούσα με την κλασική μέθοδο (από φουλάρισμα σε φουλάρισμα), είχε απόκλιση μόνο 0,1 lt/100km παραπάνω .Η κατανάλωση αυτή προέκυψε κάτω από τις εξής συνθήκες . 1) Κλιματισμός πάντα on και μάλιστα με μεγάλες εξωτερικές θερμοκρασίες (4 από τους 6 μήνες που το έχω ήταν καλοκαιρινοί) 2) Φορτίο τουλάχιστον 3 ενήλικες με αποσκευές 3) Από τα 11.500km περίπου τα 200 πόλη ,τα 300 επαρχιακό και τα υπόλοιπα 11.000 εθνική, αλλά, με ταχύτητες ταξιδιού 150 - 160km/h .
Επιμέρους καταναλώσεις: Στα 130km/h 5,6lt/100 , στα 140 5,8 , στα 160 7,7 , στα 170 8,0 , πόλη (θεσσαλονίκη) στα 6lt.Κινητήρας : Πάρα πολύ αθόρυβος για diesel . Πολύ ελαστικός και ροπάτος ,κρατάει άνετα ταχύτητες ταξιδιού της τάξεως των 160 km ,ανεξαρτήτως φορτίου και κλίσης δρόμου. Στην πράξη βάζεις έκτη και μπορείς να την κρατήσεις μέχρι η ταχύτητα να πέσει κάτω από 50 . Από τα 170 km/h και πάνω αργεί να φορτώσει αλλά αυτό οφείλεται κατά πολύ και στην θεόμακρη έκτη (58km/h ανά 1000 στροφές). Για να γκρινιάξω ,θα ήθελα μερικά ακόμη άλογα , χωρίς όμως να θυσιάσω την ροπή του (300Nm) .
Συμπλέκτης και κιβώτιο : Ο συμπλέκτης δεν κουράζει και το βάρος του κινείται στον μέσο όρο, ούτε σκληρός ούτε πούπουλο. Το κιβώτιο δεν είναι στα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου. Ναι μεν είναι θετικό και δεν χάνεις σχέση, αλλά θα το ήθελα λίγο πιο γρήγορο και μαλακό ,προπαντός στην αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα . Η πρώτη ταχύτητα είναι πολύ κοντή (μάλλον από επιλογή για να βοηθάει στην εκκίνηση με ρυμουλκούμενο ή έντονη ανηφόρα με μεγάλο φορτίο) με αποτέλεσμα να ψιλοκουράζει σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος . Οι υπόλοιπες σχέσεις έχουν σχετικά μακριά κλιμάκωση, με αποτέλεσμα να κερδίζεις στην κατανάλωση αλλά να χάνεις στις επιταχύνσεις από στάση .
Φρένα : Πάρα πολύ καλά ,προοδευτικά και με πολύ καλό αρχικό δάγκωμα όταν χρειάζεται .
Τιμόνι - σύστημα διεύθυνσης : Πάρα πολύ γρήγορο, με μεγάλο κόψιμο, ελαφρύ και ακριβές. Σε συνθήκες πόλης σου δίνει την αίσθηση ότι οδηγείς μικρότερο αυτοκίνητο και επίσης βοηθά πάρα πολύ στο στενό παρκάρισμα. Στο ταξίδι απλά σημαδεύεις και μπαίνεις και πολλές φορές σε κάνει να ξεχνάς ότι οδηγείς SUV .Υποκειμενικά και για να γκρινιάξω ,θα το ήθελα περισσότερο αναίσθητο γύρο από την ευθεία σε μεγάλες ταχύτητες ,αλλά μάλλον γι’αυτό φταίει η μικρή διάμετρός του .
Οδική συμπεριφορά - ανάρτηση : Το έγραψα και παραπάνω, το στήσιμό του σε κάνει να ξεχνάς ότι οδηγείς SUV. Νοιώθεις ότι οδηγάς και στρίβεις ελαφρύτερο αμάξι και ότι έχεις τον έλεγχό του ανά πάσα στιγμή. Ευθύβολο ακόμα και σε έντονους πλευρικούς ανέμους . . Εδώ δεν έχω κάτι να γκρινιάξω .
Άνεση : Εξαιρετική ποιότητα κύλισης χωρίς να είναι πλαδαρό ή να γέρνει παρά τον ημιάκαμπτο πίσω. Και εγώ και οι συνεπιβάτες μου φτάναμε ξεκούραστοι ακόμα και μετά από πολύωρα ταξίδια. Πολύ καλή ηχομόνωση και αθόρυβο μοτέρ χωρίς κραδασμούς. Αν δεν δεις το κοντέρ δεν καταλαβαίνεις με πόσα πάς . Οι αεροδυναμικοί θόρυβοι ,από την μπροστά κολόνα, ξεκινούν στα 120km ,χωρίς όμως να γίνονται ενοχλητικοί ούτε και στα 160 .
Φώτα : Στο test drive είχα οδηγήσει με τα απλά αλογόνου ,τα οποία ήταν πολύ καλά. Για τις δικές μου όμως συνθήκες κίνησης (τα περισσότερα χιλιόμετρα εκτός πόλης) προτίμησα να βάλω τα full Led .Η ξεκούραση και η ασφάλεια που προσφέρουν αξίζουν και με το παραπάνω και αν σας παίρνει επιλέξτε τα .
Εσωτερικό – χώροι - εργονομία : Αν και το γούστο είναι κάτι υποκειμενικό , το εσωτερικό του εμένα με εξιτάρει και με κάνει να χαίρομαι να το οδηγώ. Οι χώροι του πιστεύω ότι καλύπτουν άνετα μια τετραμελή οικογένεια και με μερικούς συμβιβασμούς και πενταμελή. Εργονομικά, οι λειτουργίες χειρισμού θέλουν μια αρχική εξοικείωση λόγο πρωτότυπου σχεδιασμού ,αλλά έχουν εύκολη λογική. Θήκες, ντουλαπάκια, θέσεις για κινητό κ.λ.π. επαρκείς. Για να γκρινιάξω για κάτι θα ήθελα τις θήκες του καφέ ποιο βαθιές .
Επιτέλους και κάτι σχετικό με το θέμα.
Κατά τα άλλα , κάποιοι συνεχίζουν να γράφουν για άλλες μάρκες , την ώρα που υπάρχει ειδικό θέμα για SUV.Καλοτάξιδο.
Δεν μας είπες ,αν επιτρέπεται, πόσο το πήρες.
Επίσης αν θέλεις , χρήσιμα όλα αυτά που είπες, αλλά θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμα αν μας έλεγες τι οδηγούσες πριν .
Αυτοκίνητο, έτος , κινητήρας.Σχετικά με το park pilot. Έχει κάμερα πίσω;
Μπροστά πως εμφανίζει τον χώρο - όγκο που έχει ελέυθερο; Έχει κάμερα, μόνο με ήχο ή δείχνει κάτι άλλο σε οθόνη;
Η διαχείριση του κλιματισμού είναι μόνο στην οθόνη;
Η διαχείριση τραγουδιών από το usb πως σου φάνηκε;
Το λέω γιατί έχω δει πολλά κουφά σε διάφορες εταιρίες . Απο το να μην διαβάζει ελληνικά . Από το να διαβάζει μόνο μικρά usb κ.λ.π.
Το ραδιόφωνο πιάνει σωστά;Ευχαριστώ.
-
Πραγματικά υπέροχο αυτοκίνητο και πολύ καλό review!!
-
Εξαιρετικό review φίλε.....να έχεις πάντα καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
-
Eξαιρετικός . Καλά ταξίδια να έχεις και να το χαίρεσαι το αμάξι σου ....
-
Πολύ όμορφο! Nα το χαίρεσαι με πολλά κι ασφαλή χλμ.!!
Τα full led τα έχει η allure ή τα έβαλες ως extra;
Επίσης απ'όσο διάβασα,navi δεν έχει σε κάποια έκδοση στην Ελλάδα,αλλά σύνδεση με android auto είναι εφικτή;
Και κάτι που δεν έχω διευκρινήσει ακόμη,εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό έχει και η active ή μόνο η allure; -
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
Ας περιγράψω κι εγώ γιατί έδωσα 35.000€ για Peugeot και μάλιστα 1.200άρι!Χρειαζόμουν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με καλούς χώρους, ποιότητα, άνεση και να είναι ευχάριστο οδηγικά, αλλά και εύκολο στην καθημερινή μετακίνηση.
Δεν ήθελα απαραίτητα crossover αλλά η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη που έχουν τα τελευταία χρόνια τα κάνει ιδανικά σε ισορροπία μεγάθους-χώρων-άνεσης. Η κατηγορία του 3008, που βασίζεται στην μικρομεσαία πλατφόρμα σε όλους τους κατασκευαστές, προσφέρει χώρους σε κόμπακτ διαστάσεις σε αισθητική πολύ καλύτερη των πολυμορφικών (που πέθαναν πλέον). Η λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα μικρομεσαία βοηθάει στην άνεση και προσφέρει κάποιες δυνατότητες παραπάνω σε πιθανές δύσκολες καταστάσεις.Αυτά ως προς την κατηγορία.
Για τις πιθανές επιλογές που έχει ο αγοραστής, έχουμε τα Qashqai, Tiguan, Kuga, 3008, Kadjar, Compass και αν πάμε σε πιο μικρά ή πιο μεγάλα μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα. Νομίζω ότι οι βασικοί ανταγωνιστές είναι αυτοί. Audi, BMW και Mercedes είναι αλλού σε τιμή και δεν θα συγκρίνω το 3008 με το Q2 αφού δεν έχουν καμία σχέση σε διαστάσεις.
Από όσο διάβασα σε άρθρα και δημοσιεύσεις το 3008 θεωρείται κορυφαία επιλογή. Ειδικά για τον puretech έχουν γραφτεί τα καλύτερα από παντού όσα χρόνια είναι στην αγορά, πέρα από τις επίσημες βραβεύσεις.
Επίσης έχει χώρο αποσκευών 520 λίτρα με μήκος 4.44 μέτρα, όταν μεγαλύτερα αμξώματα έχουν ακόμα μικρότερους.Σε αρκετά συγκριτικά θεωρείται ισάξιο με το Tiguan, από το οποίο χάνει μόνο σε εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων λόγω του συρόμενου πίσω καθίσματος.
Για την αισθητική, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Το θεωρώ πανέμορφο μέσα έξω και το icockpit είναι πραγματικά απόλαυση.
Έχω ξαναγράψει ότι η αίσηση του τόσο μικρού τιμονιού είναι απίστευτη. Μετά από αυτό σου φαίνονται όλα τα τιμόνια αχρείαστα τεράστια!Δυστυχώς η VW έχει επιλέξει να ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τον δρόμο της υπερβολικά συντηρητικής σχεδίασης (μέσα, έξω) και ελπίζω η τάση που δείχνει με το T Roc να έχει συνέχεια, καθώς είναι το μόνο VW που βλέπεται εδώ και χρόνια.
Το VW δεν είναι καθόλου φτηνό και δεν θα έδινα τα 35.000€ για κάτι που δεν μου αρέσει να το βλέπω.
Αντίστοιχα για το Kuga. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν καλύτερα οι Γερμανοί (βλ. το πρώτο focus) αλλά δεν μπορώ να επιβραβεύσω τόσο ανέπνευστες σχεδιαστικές επιλογές. Κρίμα, γιατί όντως είναι vfm.
Το Kadjar δε νομίζω ότι κατάφερε να συνδυάσει το πανέμορφο στυλ του Captur στο πλαίσιο του Qasqhai και σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ δεν υπήρχε επιλογή για αυτόματο με ντίζελ που έψαχνα την άνοιξη (μετά γύρισα σε βενζίνη, αλλά μου είχε κάτσει στραβά και λόγω τιμής).
Το Qashqai αναμενόταν να αλλάξει, αλλά σε σύγκριση με το τότε υπάρχον μοντέλο το 3008 ηταν σαφώς ανώτερο.
Η τιμή του 3008 είναι ξεκάθαρα υψηλή. Το αν είναι premium ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση. Προφανώς με την έννοια των BMW, Audi, Mers δεν είναι, αφού είναι και πολύ φτηνότερο.
Αλλά αν εννοούμε premium το να έχει ένα προϊόν κάποια 'αχρείαστα' επιπλέον χαρακτηριστικά όπως ιδιαίτερη σχεδίαση, καλύτερα υλικά, υψηλή τεχνολογία κτλ. τότε ναι έχει στοιχεία premium.Ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς για 3 συνεχόμενα χρόνια, το στάνταρντ ψηφιακό ταμπλό, οι λεπτομέρειες με χρώμια και πλαστικά στο εξωτερικό του αμαξώματος, ο led εσωτερικός φωτισμός κ.α. δικαιολογούν κάπως την προσπάθεια.
Η υψηλή τιμή προκύπτει πάντα αν θέλει κανείς το active grip. Διαφορετικά, η βασική έκδοση (με πολλές ελλείψεις βέβαια) κάνει 25.000€. Είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι active grip είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε δύσκολες καταστάσεις και υποκαθιστά επάξια την τετρακίνηση στην κατηγορία. Τα MS λάστιχα που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι από τα βασικά σημεία κριτικής στις δοκιμές, όμως υπερτερεί σαφώς όλων των άλλων δικίνητων εκτός δρόμου.
Εγώ από τα 25.000€ έφτασα στα 35.000€ λόγω active grip, εξοπλισμού allure, ΕΑΤ6, εκκίνησης χωρίς κλειδί και πανοραμικής οροφής που το είχα βίτσιο. Ακούγονται πολλά και είναι, αλλά αν πας να συγκρίνεις με τιμές καταλόγου άλλων αυτοκινήτων, κάνεις λάθος, γιατί εύκολα θα ξεφύγεις και εκεί με τον εξοπλισμό. 35.000€ κάνει το 1.6ΤΗΡ και θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσα να πάρω εκείνο, όμως τελικά θα πήγαινε πιο πάνω, όπως και επιλογές τύπου Χ1.
Το 3008 το έχω 3 μήνες και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή μαζί του!
Ιδού σε gris artenseΜπορείς να μας πεις , τι οδηγούσες πριν το 3008 και να τα συγκρίνεις όσο μπορείς ;
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. -
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας . Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχουμε όλοι μας ,γιατί αυτό μετράει παραπάνω κι από αμάξια και από μάρκες .
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Καλοτάξιδο.
Δεν μας είπες ,αν επιτρέπεται, πόσο το πήρες.Peugeot 3008 1.6 BLUE HDI 120 ALLURE
με επιπλέον εξοπλισμό
α) Μεταλλικό
β) Περιμετρική κάμερα 360ο -Park Assist
γ)Μπάρες οροφής αλουμινίου
δ)Εργοστασιακό συναγερμό
ε) Προβολείς FULL LED
στ) Ασύρματη φόρτιση κινητού
Τελική κλειδί 33.400€ -
Επίσης αν θέλεις , χρήσιμα όλα αυτά που είπες, αλλά θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμα αν μας έλεγες τι οδηγούσες πριν .
Αυτοκίνητο, έτος , κινητήρας.Ευχαριστώ.
Λοιπόν από το 1989 μέχρι τώρα τα ιδιόκτητα που οδήγησα : fiat127 , rover 216 Gsi 1600cc , Honda 500VT 500cc , Ibiza 1600cc , focus 1600cc , Kavasaki KLE500 500cc , Rav 2000cc , ML350 , Suzuki Vstom 650cc , fiesta 1200cc . Σε αυτό το διάστημα (28 χρόνια) οδηγώ και άλλα εταιρικά τα οποία δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τα αναφέρω. Επίσης ,αν με την ερώτησή σου θέλεις να καταλάβεις την οδηγική και οδική μου εμπειρία ,να σου αναφέρω ότι σ’αυτά τα 28 χρόνια δεν έχω ούτε ένα ατύχημα και παλιά είχα και βραχυχρόνια ερασιτεχνική εμπλοκή σε υποστήριξη (Μουλάρια) στο Ακρόπολης .
-
Σχετικά με το park pilot. Έχει κάμερα πίσω;
Μπροστά πως εμφανίζει τον χώρο - όγκο που έχει ελέυθερο; Έχει κάμερα, μόνο με ήχο ή δείχνει κάτι άλλο σε οθόνη;Έχει αισθητήρες μπρός και πίσω με ακουστική και οπτική προειδοποίηση στην οθόνη.
Έχει και κάμερες μπρός και πίσω και επίσης από αυτές τις 2 κάμερες συνθέτει και περιμετρική εικόνα 360ο . Και μπροστά και πίσω επιλέγεις εσύ πως να εμφανίζει τον χώρο (bird eye ,auto ,zoom κ.λ.π.) .Εγώ το έχω στην επιλογή να εμφανίζει 2 κάθετες γραμμές που προσομοιάζουν το πλάτος του αυτοκίνητου και στρίβουν μαζί με τις ρόδες και 3 οριζόντιες σταθερές που δείχνουν τα 2μέτρα, 1 μέτρο και 30 πόντους .
Μπορείς να έχεις ενεργοποιημένα είτε τους αισθητήρες ,είτε τις κάμερες ,είτε και τα δύο μαζί ή κανένα . -
Η διαχείριση του κλιματισμού είναι μόνο στην οθόνη;Ναι
-
Η διαχείριση τραγουδιών από το usb πως σου φάνηκε;
Το λέω γιατί έχω δει πολλά κουφά σε διάφορες εταιρίες . Απο το να μην διαβάζει ελληνικά . Από το να διαβάζει μόνο μικρά usb κ.λ.π.
Το ραδιόφωνο πιάνει σωστά;Έχω βάλει Usb 32gb με τα τραγούδια ριπαρισμένα σε FLAC χωρίς κάποιο πρόβλημα. Η λήψη στο ράδιο είναι πολύ καλή γιατί για κεραία χρησιμοποιεί τις αντιστάσεις του πίσω θερμαινόμενου παρμπρίζ που έχουν μεγάλο μήκος. Επίσης αν πληρώσεις και το extra DAB Radio ,παίζει και ταινίες .
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Πολύ όμορφο! Nα το χαίρεσαι με πολλά κι ασφαλή χλμ.!!Τα full led τα έχει η allure ή τα έβαλες ως extra;
Επίσης απ'όσο διάβασα,navi δεν έχει σε κάποια έκδοση στην Ελλάδα,αλλά σύνδεση με android auto είναι εφικτή;
Και κάτι που δεν έχω διευκρινήσει ακόμη,εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό έχει και η active ή μόνο η allure;Τα Led ta έβαλα extra . Standard τα έχει η GT Line και η GT.
Έχει κανονικά navi εργοστασιακό και ήδη έχω κάνει και 3 αναβαθμίσεις στους χάρτες μέσω του site της Peugeot.
Επίσης σύνδεση με android auto ,Car play και mirorlink κανονικά .Δυστυχώς δεν ξέρω αν η active έχει εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό .
-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Αυτοκίνητο, έτος , κινητήρας.Ευχαριστώ.
Λοιπόν από το 1989 μέχρι τώρα τα ιδιόκτητα που οδήγησα : fiat127 , rover 216 Gsi 1600cc , Honda 500VT 500cc , Ibiza 1600cc , focus 1600cc , Kavasaki KLE500 500cc , Rav 2000cc , ML350 , Suzuki Vstom 650cc , fiesta 1200cc . Σε αυτό το διάστημα (28 χρόνια) οδηγώ και άλλα εταιρικά τα οποία δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τα αναφέρω. Επίσης ,αν με την ερώτησή σου θέλεις να καταλάβεις την οδηγική και οδική μου εμπειρία ,να σου αναφέρω ότι σ’αυτά τα 28 χρόνια δεν έχω ούτε ένα ατύχημα και παλιά είχα και βραχυχρόνια ερασιτεχνική εμπλοκή σε υποστήριξη (Μουλάρια) στο Ακρόπολης .
Αθηνα? Δεν εχει ακουμπησει ποτε αμαξι οταν παρκαρεις ή γρατζουνισει πεζοδρομιο? Δεν εχει πεσει καποιος πανω σου. Αν οχι για Αθηνα θα ειναι θαυμα...
-
Κουκλί το αυτοκίνητο να το χαίρεσαι.
Για να βγάζεις στον εξαιρετικό΄diesel της Peugot 7 lt κατανάλωση πηγαίνεις με ταχύτητες για αυτόφορο
Νομίζω οτι ο 120 diesel είναι ιδανικός για το αυτοκίνητο. Είναι συγκρίσιμος με τον 120 της honda. Τεμπελιάζει λιγότερο χαμηλά ο κινητήρας της peugot , ανοίγει καλύτερα στις ψηλές στροφές ο κινητήρας της honda.
Το κιβώτιο ήταν το μόνο κομμάτι που υστερούσε αρκετά σε σχέση με το CRV.
Τα φρένα είναι εξαιρετικά ειδικά έαν υπολογίσεις οτι τα λάστιχα είναι M+s
To εσωτερικό ειδικά στην έκδοση gt line που έχει το amplify είναι αλλού.Ο χρήστης kakto έγραψε:
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Κουκλί το αυτοκίνητο να το χαίρεσαι.
Για να βγάζεις στον εξαιρετικό΄diesel της Peugot 7 lt κατανάλωση πηγαίνεις με ταχύτητες για αυτόφορο
Νομίζω οτι ο 120 diesel είναι ιδανικός για το αυτοκίνητο. Είναι συγκρίσιμος με τον 120 της honda. Τεμπελιάζει λιγότερο χαμηλά ο κινητήρας της peugot , ανοίγει καλύτερα στις ψηλές στροφές ο κινητήρας της honda.
Το κιβώτιο ήταν το μόνο κομμάτι που υστερούσε αρκετά σε σχέση με το CRV.
Τα φρένα είναι εξαιρετικά ειδικά έαν υπολογίσεις οτι τα λάστιχα είναι M+s
To εσωτερικό ειδικά στην έκδοση gt line που έχει το amplify είναι αλλού.Μετά από 6 μήνες κατοχής και 11.500 km ,ας γράψω κι εγώ τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.
Το 3008 είναι πραγματικά ότι πιο ενδιαφέρον, ότι πιο ξεχωριστό εμφανισιακά στη κατηγορια. Όποιος το αγοράζει το κάνει συνειδητά και το απολαμβάνει. Πληρώνει βέβαια κάτι παραπάνω αλλά στα λεφτά που ζητά μπαίνοντας στα χωράφια των «premium» εταιριών δείχνει πόσο το γουστάρει. Μακάρι όμως να ταν τιμολογημενο όπως το kuga το Karoq και κάποια αλλά ανταγωνιστικά μοντέλα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Σχετικά με το park pilot. Έχει κάμερα πίσω;
Μπροστά πως εμφανίζει τον χώρο - όγκο που έχει ελέυθερο; Έχει κάμερα, μόνο με ήχο ή δείχνει κάτι άλλο σε οθόνη;Έχει αισθητήρες μπρός και πίσω με ακουστική και οπτική προειδοποίηση στην οθόνη.
Έχει και κάμερες μπρός και πίσω και επίσης από αυτές τις 2 κάμερες συνθέτει και περιμετρική εικόνα 360ο . Και μπροστά και πίσω επιλέγεις εσύ πως να εμφανίζει τον χώρο (bird eye ,auto ,zoom κ.λ.π.) .Εγώ το έχω στην επιλογή να εμφανίζει 2 κάθετες γραμμές που προσομοιάζουν το πλάτος του αυτοκίνητου και στρίβουν μαζί με τις ρόδες και 3 οριζόντιες σταθερές που δείχνουν τα 2μέτρα, 1 μέτρο και 30 πόντους .
Μπορείς να έχεις ενεργοποιημένα είτε τους αισθητήρες ,είτε τις κάμερες ,είτε και τα δύο μαζί ή κανένα .Καλησπέρα. Έχεις σκεφτεί να προσθέσεις τις πλαινές κάμερες για να γίνει ένα κανονικό 360ο ή δεν έιναι δυνατόν να προστεθούν; (εγώ σίγουρα θα το άλλαζα αν γίνεται)
Peugeot 3008 2016