-
Και τα Audi από τα VW ανάλογες διαφορές έχουν . Και τα δεύτερα από τα Σκόντα και Σέατ . Ανεξαρτήτως ομορφιάς...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και τα Audi από τα VW ανάλογες διαφορές έχουν . Και τα δεύτερα από τα Σκόντα και Σέατ . Ανεξαρτήτως ομορφιάς...- Δεν διαφωνώ....τα Audi και αν είναι υπερτιμημένα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες!! Επίσης τα VW σε σχέση με Seat/Skoda δεν έχουν λόγω αυξημένης τιμής.
- Πώς ορίστηκε η Peugeot 'ανώτερη' από την Opel? Ως brand θα έλεγα ότι είναι ισοδύναμα.
-
Γιατί η Πεζό αγόρασε την 'Οπελ .
-
Γιατί η Πεζό αγόρασε την 'Οπελ .Όπως η VW αγόρασε τη Buggati, άρα Golf > Chiron ας πούμε ....λίγη σοβαρότητα παρακαλώ
-
Γιατί η Πεζό αγόρασε την 'Οπελ .Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα!
Πάρα πολλές οι περιπτώσεις μου η μητρική εταιρεία (αυτή δηλαδή που αγόρασε) ήταν 'κατώτερη' από την αγορασθείσα. Μερικά παραδείγματα:
Η VW αγόρασε την Audi (& την Lamborghini, Bentley κλπ), αλλά δεν είναι 'ανώτερη' ως brand.
Η BMW έχει αγοράσει την Rolls Royce, αλλά η Rolls είναι 'ανώτερη'
Η Fiat την Alfa Romeo κλπ. -
Καλά, πάντως η Peugeot είναι ανώτερη από την Opel. Σαφώς πιο ενδιαφέροντα ως προς την οδική συμπεριφορά οχήματα, σαφώς πιο άνετα οικογενειακά, σαφώς μεγαλύτερη αγωνιστική ιστορία. Τα μόνα σημεία υπεροχής της Όπελ αφορούν τη μεσαία κατηγορία της προηγούμενης δεκαετίας.
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μπορεί και να ισχύει. Προσωπικά, επειδή έψαχνα σε αυτή την κατηγορία, πριν 11 μήνες, σύγκρινα όλα τα τότε διαθέσιμα μοντέλα. Τότε και το Kadjar ήταν πανάκριβο και επιτέλους το τιμολόγησαν σωστά.
To Kadjar πρέπει να ήταν το μόνο χειρότερα τιμολογημένο από το 3008 και φυσικά και αυτό το πλήρωσε με μηδαμινές πωλήσεις. Η αγορά είναι αμείλικτη μερικές φορές...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Πώς ορίστηκε η Peugeot 'ανώτερη' από την Opel? Ως brand θα έλεγα ότι είναι ισοδύναμα.
σορρυ...
-
Πολλοί έχουν έναν ιδιότυπο φανατισμό οπαδικής θύρας . Εγώ γενικά γράφω χαλαρά και με περιπαικτική διάθεση , γιατί διάολε σε χαλαρό φόρουμ για τα αμάξια είμαστε , όχι στην Βουλή ή στην Ακαδημία ...
Επί της ουσίας η Οπέλ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ έβγαζε αμάξια για τον μέσο πολίτη των διαφόρων χωρών . Συχνά υστερούσε τεχνολογικά όπως το 50 ,60 , 70 κλπ που τα καντέτ , ρέκορντ και κομμοντόρε και άντμιραλ ήταν κινούμενες βάρκες και δεν το έσωζαν κάποια ιδιαίτερα μάντα και ασκόνες . Εκείνη την εποχή οι άλλες εταιρείες του σημερινού ομίλου είχαν πολύ καλύτερα αμάξια και συχνά και τεχνολογικά δεκαετίες μπροστά .
Τα επόμενα χρόνια , το γκρέμισμα της Αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας , έκανε τους καποτήδες να βλέπουν τα Βόξολ μαζί με τα Ρόβερ σαν ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και να τα στηρίζουν με φανατισμό ανεξάρτητα της πραγματικής τους αξίας .
Μετά η εταιρεία ανέβασε κάπως τα προιόντα της , αλλά ο κύριος στόχος ήταν οι πωλήσεις λήζινγκ , εταιρικές , νοικιάρικες κλπ .
Τώρα με την συγχώνευση , σύμφωνα με όσα είπαν τα αφεντικά , η Οπελ θα γίνει ξεκάθαρα Βόξωλ . Δηλαδή εκεί που πουλάει καλά Αγγλία και Γερμανία , θα παραμείνει γιατί εκεί οι πωλήσεις της υπερβαίνουν των γαλλικών , λόγω εντοπιότητας . Εμείς που δεν είμαστε σε αυτές τις χώρες μπορούμε να τα βλέπουμε ξεκάθαρα τα πράγματα .
Ας δούμε τα δύο μοντέλα που βγήκαν κάτω από κοινό πλαίσιο . Τα crossland και grandland , είναι πολύ πιο συντηρητικά σε εμφάνισε σε σχέση με τους νέους ανταγωνιστές τους . Δεν υπολογίζω το 2008 γιατί αλλάζει μοντέλο του χρόνου .
Το μικρό σε σχέση με το 3 αιρκρός που έρχεται και το μεγάλο σε σχέση με το 3008 . Αρα απευθύνονται στις παραδοσιακές αγορές και θα είναι και η πιο συμβατική έκδοση που δεν θα ενοχλεί πολλούς , ενώ θα δουλέψουν πολύ και σαν νοικιάρικα και λήζινγκ .
Προφανώς λοιπόν με αυτή την λογική η πεζό είναι 'ανώτερη' από την όπελ , αν και όπως επίσημα έχει δηλωθεί κάθε αγορά θα έχει την δική της λογική . Δεν θα είναι ανάλογη των γερμανών , όπου είναι ξεκάθαρη η σειρά άουντι , φόλκς , σκόντα , σέατ και η διαφοροποίηση είναι σε θέματα ποιότητας όχι στύλ και βέβαια κάποια γυναίκα από το χωριό άμα δει το πίσω μέρος των τιγκουάν , κάροκ και ατέκα , θα πεί ότι είναι τα ίδια αμάξια κάτι που δεν θα συμβεί αν δει τα 3008 , grandland , c5 aircross.
-
Με μια προσεκτική ανάγνωση ο φανατισμός εντοπίζεται πολύ περισσότερο στα δικά σου μηνύματα παρά στα ανωτέρω
Για κάποιο λόγο φαίνεται σαν να έχεις αναλάβει τον ρόλο του 'συνηγόρου' των γαλλικών αυτοκινήτων και του 'κατηγόρου' των άλλων εταιριών. Οι απόψεις σου έχουν καταγραφεί ήδη πολλές φορές και έχουν γίνει κατανοητές. Κάποιοι ενδεχομένως συμφωνούν μαζί σου και κάποιοι άλλοι όχι. Εντελώς φιλικά: αν εξακολουθήσεις να γράφεις τα ίδια και τα ίδια και στη συνέχεια θα γίνεις γραφικός.
Το ότι ενδεχομένως κάποιοι κάνουν το ίδιο με σένα δεν αποτελεί δικαιολογία.
Ας επιστρέψουμε στο υπέροχο 3008 -
Η άποψη του top gear για τους...αγγλομαθείς:
https://www.topgear.com/car-reviews/peugeot/3008 -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
σορρυ...
Δεν μιλάω οδηγικά Χρήστο, αλλά εμπορικά, ως Brand Name.
-
O καθένας μπορεί να θεωρήσει γραφικό τον άλλο . Ιδιαίτερα αν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του .
Καμιά φορά αυτό φαίνεται από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί κάποιος...
Φιλικά πάντα και με χιουμοριστική διάθεση...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Η άποψη του top gear για τους...αγγλομαθείς:
https://www.topgear.com/car-reviews/peugeot/3008Πολύ καλά λόγια (για Άγγλους που τεστάρουν γαλλικό αμάξι).
Αυτό που αναφέρει στο running costs ισχύει; ('A 4WD PHEV (?) version comes next year.' ).
Θα το βγάλει και με τετρακίνηση; -
Υβριδικό με ηλεκτροκίνηση στους πίσω τροχούς. Για αυτό και το αναφέρει ως PHEV.
Όχι κλασσική τετρακίνηση, όπως την γνωρίζουμε τόσα χρόνια. -
O καθένας μπορεί να θεωρήσει γραφικό τον άλλο . Ιδιαίτερα αν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του .Καμιά φορά αυτό φαίνεται από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί κάποιος...
Φιλικά πάντα και με χιουμοριστική διάθεση...
Η πιο αγαπημένη μου μπάντα και ο λόγος του ψευδώνυμού μου:
https://www.metal-archives.com/bands/Emperor/30 -
Και με 300 αλόγατα , αλλά βενζίνης . 1.6 ΤΗΡ με 225 και ηλεκτροκινητήρα πίσω με 75 .
-
-
Δεν συνίστανται για ...'ευαίσθητα' αυτάκια!
-
Μετά από 6 μήνες κατοχής και 11.500 km ,ας γράψω κι εγώ τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.
Peugeot 3008 Allure 120 BlueHDi χειροκίνητο πετρέλαιο .Κατανάλωση : Σύμφωνα με το trip computer η μέση κατανάλωση στα διανυθέντα 11.500km είναι 7lt/100km . Το trip computer είναι αρκετά ακριβές αφού η πραγματική κατανάλωση που μετρούσα με την κλασική μέθοδο (από φουλάρισμα σε φουλάρισμα), είχε απόκλιση μόνο 0,1 lt/100km παραπάνω .Η κατανάλωση αυτή προέκυψε κάτω από τις εξής συνθήκες . 1) Κλιματισμός πάντα on και μάλιστα με μεγάλες εξωτερικές θερμοκρασίες (4 από τους 6 μήνες που το έχω ήταν καλοκαιρινοί) 2) Φορτίο τουλάχιστον 3 ενήλικες με αποσκευές 3) Από τα 11.500km περίπου τα 200 πόλη ,τα 300 επαρχιακό και τα υπόλοιπα 11.000 εθνική, αλλά, με ταχύτητες ταξιδιού 150 - 160km/h .
Επιμέρους καταναλώσεις: Στα 130km/h 5,6lt/100 , στα 140 5,8 , στα 160 7,7 , στα 170 8,0 , πόλη (θεσσαλονίκη) στα 6lt.Κινητήρας : Πάρα πολύ αθόρυβος για diesel . Πολύ ελαστικός και ροπάτος ,κρατάει άνετα ταχύτητες ταξιδιού της τάξεως των 160 km ,ανεξαρτήτως φορτίου και κλίσης δρόμου. Στην πράξη βάζεις έκτη και μπορείς να την κρατήσεις μέχρι η ταχύτητα να πέσει κάτω από 50 . Από τα 170 km/h και πάνω αργεί να φορτώσει αλλά αυτό οφείλεται κατά πολύ και στην θεόμακρη έκτη (58km/h ανά 1000 στροφές). Για να γκρινιάξω ,θα ήθελα μερικά ακόμη άλογα , χωρίς όμως να θυσιάσω την ροπή του (300Nm) .
Συμπλέκτης και κιβώτιο : Ο συμπλέκτης δεν κουράζει και το βάρος του κινείται στον μέσο όρο, ούτε σκληρός ούτε πούπουλο. Το κιβώτιο δεν είναι στα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου. Ναι μεν είναι θετικό και δεν χάνεις σχέση, αλλά θα το ήθελα λίγο πιο γρήγορο και μαλακό ,προπαντός στην αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα . Η πρώτη ταχύτητα είναι πολύ κοντή (μάλλον από επιλογή για να βοηθάει στην εκκίνηση με ρυμουλκούμενο ή έντονη ανηφόρα με μεγάλο φορτίο) με αποτέλεσμα να ψιλοκουράζει σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος . Οι υπόλοιπες σχέσεις έχουν σχετικά μακριά κλιμάκωση, με αποτέλεσμα να κερδίζεις στην κατανάλωση αλλά να χάνεις στις επιταχύνσεις από στάση .
Φρένα : Πάρα πολύ καλά ,προοδευτικά και με πολύ καλό αρχικό δάγκωμα όταν χρειάζεται .
Τιμόνι - σύστημα διεύθυνσης : Πάρα πολύ γρήγορο, με μεγάλο κόψιμο, ελαφρύ και ακριβές. Σε συνθήκες πόλης σου δίνει την αίσθηση ότι οδηγείς μικρότερο αυτοκίνητο και επίσης βοηθά πάρα πολύ στο στενό παρκάρισμα. Στο ταξίδι απλά σημαδεύεις και μπαίνεις και πολλές φορές σε κάνει να ξεχνάς ότι οδηγείς SUV .Υποκειμενικά και για να γκρινιάξω ,θα το ήθελα περισσότερο αναίσθητο γύρο από την ευθεία σε μεγάλες ταχύτητες ,αλλά μάλλον γι’αυτό φταίει η μικρή διάμετρός του .
Οδική συμπεριφορά - ανάρτηση : Το έγραψα και παραπάνω, το στήσιμό του σε κάνει να ξεχνάς ότι οδηγείς SUV. Νοιώθεις ότι οδηγάς και στρίβεις ελαφρύτερο αμάξι και ότι έχεις τον έλεγχό του ανά πάσα στιγμή. Ευθύβολο ακόμα και σε έντονους πλευρικούς ανέμους . . Εδώ δεν έχω κάτι να γκρινιάξω .
Άνεση : Εξαιρετική ποιότητα κύλισης χωρίς να είναι πλαδαρό ή να γέρνει παρά τον ημιάκαμπτο πίσω. Και εγώ και οι συνεπιβάτες μου φτάναμε ξεκούραστοι ακόμα και μετά από πολύωρα ταξίδια. Πολύ καλή ηχομόνωση και αθόρυβο μοτέρ χωρίς κραδασμούς. Αν δεν δεις το κοντέρ δεν καταλαβαίνεις με πόσα πάς . Οι αεροδυναμικοί θόρυβοι ,από την μπροστά κολόνα, ξεκινούν στα 120km ,χωρίς όμως να γίνονται ενοχλητικοί ούτε και στα 160 .
Φώτα : Στο test drive είχα οδηγήσει με τα απλά αλογόνου ,τα οποία ήταν πολύ καλά. Για τις δικές μου όμως συνθήκες κίνησης (τα περισσότερα χιλιόμετρα εκτός πόλης) προτίμησα να βάλω τα full Led .Η ξεκούραση και η ασφάλεια που προσφέρουν αξίζουν και με το παραπάνω και αν σας παίρνει επιλέξτε τα .
Εσωτερικό – χώροι - εργονομία : Αν και το γούστο είναι κάτι υποκειμενικό , το εσωτερικό του εμένα με εξιτάρει και με κάνει να χαίρομαι να το οδηγώ. Οι χώροι του πιστεύω ότι καλύπτουν άνετα μια τετραμελή οικογένεια και με μερικούς συμβιβασμούς και πενταμελή. Εργονομικά, οι λειτουργίες χειρισμού θέλουν μια αρχική εξοικείωση λόγο πρωτότυπου σχεδιασμού ,αλλά έχουν εύκολη λογική. Θήκες, ντουλαπάκια, θέσεις για κινητό κ.λ.π. επαρκείς. Για να γκρινιάξω για κάτι θα ήθελα τις θήκες του καφέ ποιο βαθιές .
Αν κάποιος θέλει κάτι άλλο με ρωτάει .
Σε gris amazonite κάπου στην εθνική
Peugeot 3008 2016