-
Καλησπέρα,
Τις τελευταίες ημέρες κάθισα και διάβασα το εν λόγω thread από την 1η έως την 108η σελίδα του. Στεναχωρήθηκα γιατί πάνω από τις μισές σελίδες βλέπω μηνύματα από τους ίδιους για το πόσο ανώτερα είναι τα άλλα μοντέλα και τι θα μπορούσε να πάρει κάποιος με τα ίδια λεφτά. Είναι απολύτως κατανοητό να αναφερθεί αυτό μία φορά, αλλά όταν το βλέπω από τα ίδια πρόσωπα συνεχώς μου κάνει κάπως.
Σχετικά με το θέμα μας, σκέφτομαι να αγοράσω το 3008. Το ενοικίασα από την Avis για 4 ημέρες, προκειμένου να μπορώ να δω πως είναι στην καθημερινότητα μου (το να το οδηγήσω απλά για 15 λεπτά σε μια λεωφόρο μπορεί να φέρει λάθος συμπεράσματα). Όταν πήγα να το παραλάβω μου είπε η υπάλληλος πως τα παρέλαβαν προχθές και πως ήμουν ο πρώτος που το ενοικίαζα! Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου όταν μπήκα μέσα και το κοντέρ έλεγε ΠΕΝΤΕ (5) χιλιόμετρα! Εκτός της μυρωδιάς του νέου, σε κάποια σημεία είχαν ακόμη τις ζελατίνες (τους είχαν ξεφύγει) και τις έβγαλα εγώ. Το αυτοκίνητο ήταν το 1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 Active Grip και όντως η άδεια που είχαν στο ντουλαπάκι ήταν 3 ημερών
Να πω τις εντυπώσεις μου:
-Όταν πήγα να το δω στην έκθεση, το μέγεθος του τιμονιού με ξένισε. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά οδήγησης το αγάπησα, δεν περίμενα ποτέ πόσο βολικό θα ήταν!
-Ο κινητήρας ήταν ικανοποιητικός για τις μετακινήσεις μου. Αν παίζεις με αλλαγές ταχυτήτων με τα paddles και είσαι στη ροπή συνεχώς δίνει μία ευχάριστη αίσθηση. Με το sport κουμπί πατημένο σκληραίνει η ανάρτηση και κατεβάζει μία σχέση οπότε φεύγεις πιο εύκολα γενικώς (το kick down στο αυτόματο χωρίς paddles ήταν λίγο αργό).
-Καθώς σκέφτομαι το αυτόματο, ο λεβιές ταχυτήτων σε ένα αμάξι θα είναι κάτι το οποίο δεν θα χρησιμοποιείται συχνά οπότε έψαχνα κάτι διακριτικό (το αντίθετο πχ από το Megane II CC). Ο λεβιές του είναι ίσως ο καλύτερο που έχω δει, με μικρή διαφορά απο τον λεβιέ του Χ6 εμφανισιακά.
-Η προσαρμοζόμενη οθόνη οδηγού με τα όργανα είχε τρομερή απόκριση! Με παραξένεψε το στροφόμετρο που ο δείκτης είναι ανάποδα από αυτό που είχα συνηθίσει, αλλά μικρό το κακό.
-Το πλάτος φόρτωσης στο πορτ παγκαζ είναι το μεγαλύτερο που έχω δει. Καθώς θα χρειαστεί να φορτώνω servers με βολεύει πολύ, ειδικά το γεγονός πως το πάτωμα είναι συρόμενο και βγαίνει έξω!
-Έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους αλλά με τρέλανε ο χώρος στον τεμπέλη με το μέγεθος του! Φυσικά και ο ίδιος ο τεμπέλης είναι πολύ μεγάλος και τον καταχάρηκα.
-Έχασα αρκετή ώρα για να δω από που ρίχνει νερό στο παρμπριζ για τους υαλοκαθαριστήρες καθώς δεν έβλεπα πιτσιλιτήρες. Τελικά είναι ενσωματωμένοι στους υαλοκαθαριστήρες, δεν υπάρχει πιθανότητα πλέον να καταβρέξεις τον πίσω σου ή το μηχανάκι δίπλα σου!
-Η στιβαρότητα στον δρόμο είναι κορυφαία. Δεν το πήγα στα άκρα, αλλά ελάχιστες φορές ένιωθα να περνάνε ανωμαλίες και θόρυβοι μέσα.
-Στην κατανάλωση με βαρύ πόδι πήγα 8lt/100km. Αντίστοιχο πόδι στο Insignia μου (1.6T 180PS) δίνει 13.5lt/100km.Τώρα ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθεια σας! Δεν θα ήθελα σχόλια του στυλ 'με τόσα λεφτά παίρνεις το τάδε μοντέλο της τάδε εταιρίας', 'που δίνεις τα λεφτά σου, είναι ακριβό' κλπ, αλλά σχόλια πάνω στο ερώτημα μου. Ο καθένας μας έχει το πορτοφόλι του και κανονίζει αντίστοιχα, εγώ είμαι ανάμεσα στα εξής 2:
α) 1.6lt βενζίνη 165HP Allure με επιπλέον τον εξοπλισμό του GR Grip (δεν βγαίνει GT Grip σε βενζίνη) μαζί με άλλα extras και αναλυτικά Safety Pack Plus 2, LED Προβολείς, ανίχνευση νεκρού σημείου, keyless entry με άνοιγκα πόρτας αποσκευών χωρίς χέρια, κάμερα 360 μοιρών μαζί με το park assist, HiFi Focal, πανοραμική οροφή και εργοστασιακό συναγερμό, δερμάτινα ηλεκτρικά καθίσματα με μασαζ, περλέ χρώμα.
β) 2.0lt Diesel 180HP GT Line, με όλα τα παραπάνω.
Το πρώτο βγαίνει στα 46.000 και το 2ο στα 50.500. Δεν γνωρίζω πόσο καίνε το κάθε ένα πραγματικά (αφήστε τις εργοστασιακές τιμές), αλλά υπολογίζοντας 11 λίτρα για την βενζίνη και 9 λίτρα για το diesel (πάντα με βαρύ πόδι) βγαίνει μία διαφορά υπέρ του Diesel 800 ευρώ στα καύσιμα για 10.000 χιλιόμετρα ετησίως, οπότε καλύπτεται και ο φόρος πολυτελείας αλλά και ένα ποσό το οποίο σε βάθος χρόνου καλύπτει την διαφορά κόστους. Εσείς ποιο από τα 2 θα παίρνατε; Ο κινητήρας βενζίνης είναι αυτός που είχε το 207GT που έβγαζε ζημιές; Έχει πάρει το μάτι σας δυναμομέτρηση των εν λόγω κινητήρων; Και τα 2 αμάξια έχουν ίδια 0-100km και 0-400m.
Φιλικά, Γιώργος.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Καλησπέρα,
Με το sport κουμπί πατημένο σκληραίνει η ανάρτησηΔύσκολο μου φαίνεται, αφού δεν έχει ενεργητική ανάρτηση ούτε και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.
Όσων αφορά το δίλλημά σου, μεταξύ των 2 μοντέλων, θα προτιμούσα το diesel.
-
Για 10.000Km τον χρόνο, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει το diesel. Συν το γεγονός πως είναι δίλιτρο (με ότι αυτό σημαίνει σε φορολογία και ασφάλιση), ενώ ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια επιθετική στάση απέναντι στα diesel.
Αν δεν είναι πολύ καλύτερος ο diesel στον δρόμο (πράγμα μάλλον δύσκολο), θα πήγαινα προς την βενζίνη. -
Νομίζω πως θα συμφωνήσω με τον axel για τους ίδιους λόγους. Παράκληση. Απέφυγε τα συνήθη χρώματα του promotion. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά τόσο όμορφο που δεν συντρέχει λόγος να το πάρεις σε μαύρο, άσπρο ή καφέ!
-
Εγω θα πω diesel. Αυξημενες πιθανοτητες παντελως απροβληματιστης λειτουργιας στο περασμα των ετων, εστω στα χαρτια και ταιριαζει πολυ περισσοτερο στο χαρακτηρα του οχηματος.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
α) 1.6lt βενζίνη 165HP Allureβ) 2.0lt Diesel 180HP GT Line
Το πρώτο βγαίνει στα 46.000 και το 2ο στα 50.500. Δεν γνωρίζω πόσο καίνε το κάθε ένα πραγματικά (αφήστε τις εργοστασιακές τιμές), αλλά υπολογίζοντας 11 λίτρα για την βενζίνη και 9 λίτρα για το diesel (πάντα με βαρύ πόδι) βγαίνει μία διαφορά υπέρ του Diesel 800 ευρώ στα καύσιμα για 10.000 χιλιόμετρα ετησίως, οπότε καλύπτεται και ο φόρος πολυτελείας αλλά και ένα ποσό το οποίο σε βάθος χρόνου καλύπτει την διαφορά κόστους...
Μια παρατήρηση: βάσει των σημερινών δεδομένων (τέλη, ΦΠ, κατανάλωση), απόσβεση στην διαφορά των ~4Κ€ δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ, οπότε το 2λιτρο θα σου βγει πιο ακριβό, ότι και όπως και αν τα υπολογίσεις.
Καθώς έχω C5 με THP, θα έλεγα ότι είναι ένα τίμιο και -σχετικά- δυνατό μοτέρ, το οποίο όμως έχει κάποια μικροθεματάκια, και απαιτεί από τον ιδιοκτήτη να είναι 'από πάνω του'. Αν πράξει όντως έτσι, τότε δεν θα έχει κανένα θέμα. Και ακόμα και με remap (όπως το δικό μου) δεν ξεπερνάει τα 11lt/100χλμ, ακόμα και σε πολύ σβέλτους ρυθμούς.
Το diesel από την άλλη έχει τα γνωστά εγγενή προβλήματα όλων των diesels (DPF, regens, φίλτρα/αντλίες κλπ), συν τα όποια -άγνωστα ακόμα- θέματα από το διαφαινόμενο dieselοκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει σχεδόν όλες οι χώρες.
Η δική μου επιλογή θα ήταν ασυζητητί το 1.6THP -για δικούς μου λόγους- αλλά προφανώς εσύ θα ζυγίσεις και θα πάρεις την απόφαση.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Καλησπέρα,Τις τελευταίες ημέρες κάθισα και διάβασα το εν λόγω thread από την 1η έως την 108η σελίδα του. Στεναχωρήθηκα γιατί πάνω από τις μισές σελίδες βλέπω μηνύματα από τους ίδιους για το πόσο ανώτερα είναι τα άλλα μοντέλα και τι θα μπορούσε να πάρει κάποιος με τα ίδια λεφτά. Είναι απολύτως κατανοητό να αναφερθεί αυτό μία φορά, αλλά όταν το βλέπω από τα ίδια πρόσωπα συνεχώς μου κάνει κάπως.
Σχετικά με το θέμα μας, σκέφτομαι να αγοράσω το 3008. Το ενοικίασα από την Avis για 4 ημέρες, προκειμένου να μπορώ να δω πως είναι στην καθημερινότητα μου (το να το οδηγήσω απλά για 15 λεπτά σε μια λεωφόρο μπορεί να φέρει λάθος συμπεράσματα). Όταν πήγα να το παραλάβω μου είπε η υπάλληλος πως τα παρέλαβαν προχθές και πως ήμουν ο πρώτος που το ενοικίαζα! Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου όταν μπήκα μέσα και το κοντέρ έλεγε ΠΕΝΤΕ (5) χιλιόμετρα! Εκτός της μυρωδιάς του νέου, σε κάποια σημεία είχαν ακόμη τις ζελατίνες (τους είχαν ξεφύγει) και τις έβγαλα εγώ. Το αυτοκίνητο ήταν το 1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 Active Grip και όντως η άδεια που είχαν στο ντουλαπάκι ήταν 3 ημερών
Να πω τις εντυπώσεις μου:
-Όταν πήγα να το δω στην έκθεση, το μέγεθος του τιμονιού με ξένισε. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά οδήγησης το αγάπησα, δεν περίμενα ποτέ πόσο βολικό θα ήταν!
-Ο κινητήρας ήταν ικανοποιητικός για τις μετακινήσεις μου. Αν παίζεις με αλλαγές ταχυτήτων με τα paddles και είσαι στη ροπή συνεχώς δίνει μία ευχάριστη αίσθηση. Με το sport κουμπί πατημένο σκληραίνει η ανάρτηση και κατεβάζει μία σχέση οπότε φεύγεις πιο εύκολα γενικώς (το kick down στο αυτόματο χωρίς paddles ήταν λίγο αργό).
-Καθώς σκέφτομαι το αυτόματο, ο λεβιές ταχυτήτων σε ένα αμάξι θα είναι κάτι το οποίο δεν θα χρησιμοποιείται συχνά οπότε έψαχνα κάτι διακριτικό (το αντίθετο πχ από το Megane II CC). Ο λεβιές του είναι ίσως ο καλύτερο που έχω δει, με μικρή διαφορά απο τον λεβιέ του Χ6 εμφανισιακά.
-Η προσαρμοζόμενη οθόνη οδηγού με τα όργανα είχε τρομερή απόκριση! Με παραξένεψε το στροφόμετρο που ο δείκτης είναι ανάποδα από αυτό που είχα συνηθίσει, αλλά μικρό το κακό.
-Το πλάτος φόρτωσης στο πορτ παγκαζ είναι το μεγαλύτερο που έχω δει. Καθώς θα χρειαστεί να φορτώνω servers με βολεύει πολύ, ειδικά το γεγονός πως το πάτωμα είναι συρόμενο και βγαίνει έξω!
-Έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους αλλά με τρέλανε ο χώρος στον τεμπέλη με το μέγεθος του! Φυσικά και ο ίδιος ο τεμπέλης είναι πολύ μεγάλος και τον καταχάρηκα.
-Έχασα αρκετή ώρα για να δω από που ρίχνει νερό στο παρμπριζ για τους υαλοκαθαριστήρες καθώς δεν έβλεπα πιτσιλιτήρες. Τελικά είναι ενσωματωμένοι στους υαλοκαθαριστήρες, δεν υπάρχει πιθανότητα πλέον να καταβρέξεις τον πίσω σου ή το μηχανάκι δίπλα σου!
-Η στιβαρότητα στον δρόμο είναι κορυφαία. Δεν το πήγα στα άκρα, αλλά ελάχιστες φορές ένιωθα να περνάνε ανωμαλίες και θόρυβοι μέσα.
-Στην κατανάλωση με βαρύ πόδι πήγα 8lt/100km. Αντίστοιχο πόδι στο Insignia μου (1.6T 180PS) δίνει 13.5lt/100km.Τώρα ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθεια σας! Δεν θα ήθελα σχόλια του στυλ 'με τόσα λεφτά παίρνεις το τάδε μοντέλο της τάδε εταιρίας', 'που δίνεις τα λεφτά σου, είναι ακριβό' κλπ, αλλά σχόλια πάνω στο ερώτημα μου. Ο καθένας μας έχει το πορτοφόλι του και κανονίζει αντίστοιχα, εγώ είμαι ανάμεσα στα εξής 2:
α) 1.6lt βενζίνη 165HP Allure με επιπλέον τον εξοπλισμό του GR Grip (δεν βγαίνει GT Grip σε βενζίνη) μαζί με άλλα extras και αναλυτικά Safety Pack Plus 2, LED Προβολείς, ανίχνευση νεκρού σημείου, keyless entry με άνοιγκα πόρτας αποσκευών χωρίς χέρια, κάμερα 360 μοιρών μαζί με το park assist, HiFi Focal, πανοραμική οροφή και εργοστασιακό συναγερμό, δερμάτινα ηλεκτρικά καθίσματα με μασαζ, περλέ χρώμα.
β) 2.0lt Diesel 180HP GT Line, με όλα τα παραπάνω.
Το πρώτο βγαίνει στα 46.000 και το 2ο στα 50.500. Δεν γνωρίζω πόσο καίνε το κάθε ένα πραγματικά (αφήστε τις εργοστασιακές τιμές), αλλά υπολογίζοντας 11 λίτρα για την βενζίνη και 9 λίτρα για το diesel (πάντα με βαρύ πόδι) βγαίνει μία διαφορά υπέρ του Diesel 800 ευρώ στα καύσιμα για 10.000 χιλιόμετρα ετησίως, οπότε καλύπτεται και ο φόρος πολυτελείας αλλά και ένα ποσό το οποίο σε βάθος χρόνου καλύπτει την διαφορά κόστους. Εσείς ποιο από τα 2 θα παίρνατε; Ο κινητήρας βενζίνης είναι αυτός που είχε το 207GT που έβγαζε ζημιές; Έχει πάρει το μάτι σας δυναμομέτρηση των εν λόγω κινητήρων; Και τα 2 αμάξια έχουν ίδια 0-100km και 0-400m.
Φιλικά, Γιώργος.
Απο την στιγμη που δεν σε πειραζει το κοστος κτησης κατευθειαν σε διλιτρο ντηζελ.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νομίζω πως θα συμφωνήσω με τον axel για τους ίδιους λόγους. Παράκληση. Απέφυγε τα συνήθη χρώματα του promotion. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά τόσο όμορφο που δεν συντρέχει λόγος να το πάρεις σε μαύρο, άσπρο ή καφέ!+1.000
Ειδικά το μπλέ είναι πανέμορφο!!
-
Και εγώ είμαι υπέρ του ντίζελ ειδικά του 180 .
Οι κινητήρες αλλάζουν σιγά σιγά και ο ντίζελ 1.6 120 θα αντικατασταθεί από τον νέο 1,5 με 130 άλογα , ενώ ο 1,6Τ θα πάει σε 180 και 225 άλογα , όπως τα βλέπουμε πλέον στο DS7 . Αντίθετα ο 180 είναι νέος και θα παραμείνει .
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Νομίζω πως θα συμφωνήσω με τον axel για τους ίδιους λόγους. Παράκληση. Απέφυγε τα συνήθη χρώματα του promotion. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά τόσο όμορφο που δεν συντρέχει λόγος να το πάρεις σε μαύρο, άσπρο ή καφέ!
+1.000
Ειδικά το μπλέ είναι πανέμορφο!!
+1 αυτο το χρωμα του παει καλυτερα απ ολα!
-
50.000 για πεζό; Διάβασα το post σου αλλά δε μπορώ να μη το αναφέρω!
Όσο αφορά την επιλογή ντίζελ/βενζίνης εννοείται ντίζελ ! Και μένα με ρωτούσαν οι πωλητές πόσα χλμ κάνω και όταν τους έλεγα ΤΩΡΑ κάνω 15000 αλλά με το ντίζελ θα κάνω 25000 με κοιτούσαν σαν . Φθηνό καύσιμο=περισσότερα χιλιόμετρα ετησίως !
-
http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=2218773
1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 GT LINE GRIP 36.100
1.6 BlueHDi 120 S&S GT LINE GRIP 34.200Ξέρει κάποιος πότε θα έρθει η έκδοση GT LINE με τον κινητήρα 1.2 PURETECH EAT 6 και σε τι τιμή?
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
50.000 για πεζό; Διάβασα το post σου αλλά δε μπορώ να μη το αναφέρω!Όσο αφορά την επιλογή ντίζελ/βενζίνης εννοείται ντίζελ ! Και μένα με ρωτούσαν οι πωλητές πόσα χλμ κάνω και όταν τους έλεγα ΤΩΡΑ κάνω 15000 αλλά με το ντίζελ θα κάνω 25000 με κοιτούσαν σαν . Φθηνό καύσιμο=περισσότερα χιλιόμετρα ετησίως !
Εδώ άλλοι δίνουν 70000 για Q5 .
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
50.000 για πεζό; Διάβασα το post σου αλλά δε μπορώ να μη το αναφέρω!Πάλι καλά που ο άνθρωπος ανέφερε ξεκάθαρα πως...
Δεν θα ήθελα σχόλια του στυλ 'με τόσα λεφτά παίρνεις το τάδε μοντέλο της τάδε εταιρίας', 'που δίνεις τα λεφτά σου, είναι ακριβό' κλπ, αλλά σχόλια πάνω στο ερώτημα μου.
-
καλησπέρα σε όλους
Επειδη ενδιαφέρομαι και εγω για το 3008 εχω παραπλήσιο δίλλημα με τον Gvard.
Απο τη μια με ενδιαφέρει η έκδοση 1.6BlueHDi 120 EAT6 Gt line η οποία στα 36500 εχει τα πάντα και απο την άλλη υπάρχει στην ίδια τιμή η έκδοση με την βενζίνη 1.6 EAT6 165hp allure η οποία εχει επίσης υπέρπληρη εξοπλισμό αλλα σίγουρα οδηγικά είναι πιο ευχάριστη απο τον diesel. Δεδομένου οτι τα χρήματα είναι αρκετά (36500€) δεν ξέρω αν ορισμένα έξτρα στοιχεία εξοπλισμού (στην έκδοση gt line) αξίζουν να θυσιάσεις έναν πραγματικά καλό κινητήρα βενζίνης ο οποίος θα χαρίζει πραγματική ευχαρίστηση στον οδηγό και όχι μόνο οικονομία.
Τα ετήσια χλμ είναι περίπου 15000.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Στην δικη σου την περιπτωση σιγουρα βενζινη.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
...Το πρώτο βγαίνει στα 46.000 και το 2ο στα 50.500. Δεν γνωρίζω πόσο καίνε το κάθε ένα πραγματικά (αφήστε τις εργοστασιακές τιμές), αλλά υπολογίζοντας 11 λίτρα για την βενζίνη και 9 λίτρα για το diesel (πάντα με βαρύ πόδι) βγαίνει μία διαφορά υπέρ του Diesel 800 ευρώ στα καύσιμα για 10.000 χιλιόμετρα ετησίως, οπότε καλύπτεται και ο φόρος πολυτελείας αλλά και ένα ποσό το οποίο σε βάθος χρόνου καλύπτει την διαφορά κόστους. Εσείς ποιο από τα 2 θα παίρνατε; Ο κινητήρας βενζίνης είναι αυτός που είχε το 207GT που έβγαζε ζημιές; Έχει πάρει το μάτι σας δυναμομέτρηση των εν λόγω κινητήρων; Και τα 2 αμάξια έχουν ίδια 0-100km και 0-400m.
Φιλικά, Γιώργος.
Γεια χαρα και απο εμενα.
Εχω και εγω την χαρα να εχω κανει μια συντομη βολτα με το μικρο βενζινοκινητο (3κυλινδρο μαλιστα) νεο 3008 και ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα απο την συνολικη του αποδοση σε ολα τα επιπεδα!Σε οτι αφορα το διλημμα σου, νομιζω οτι θα πρεπει να καταληξεις βαζιζομενος πρωτιστως σε δυο παραμετρους:
- ΠΟΣΑ χλμ περιπου θα κανεις ανα ετος...Τα 10κ χλμ που ανεφερες, αν καταλαβα καλα ειπωθηκαν κυριως ως ενα παραδειγμα υπολογισμου, για την επερχομενη αποσβεση του Diesel εναντι της Bενζινης.
Καθοτι εαν οι διαδρομες σου, η καθημερινοτητα σου, γενικοτερα οι μετακινησεις σου, ειναι αρκετα συγκεκριμενες και ξερεις σε μεγαλο ποσοστο πιθανοτητας οτι θα παραμεινουν ετσι, τοτε εαν οντως ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ 10κ χλμ το χρονο ή και λιγοτερο, κατα την ταπεινη μου αποψη ΔΕΝ υπαρχει ιδιαιτερος λογος προτιμησης του Diesel.
Aκομα και εαν καποιοι ισχυριζονται το πλεονεκτημα της 'καλυτερης μεταπωλησης, λογω diesel' , αυτο ειναι κατι που ηδη σε αρκετες Ευρωπαικες χωρες εχει αντιστραφει.
Πλεον με ειδικες τροπολογιες και νομους, το diesel κινησης αρχιζει να αντιμετωπιζεται ως καυσιμο που εχει εξαντλησει τις δυνατοτητες εξελιξης του σε επιβατικα αυτοκινητα, με τα δεδομενα των αυστηρων ρυπων και του ακριβοτερου κοστους R&D για τις αυτοκινητοβιομηχανιες συγκριτικα με υβριδικα πχ ωστε να συνεχιστει μακροπροθεσμα η παραγωγη τους.Μπορει στην Ελλαδα ολο αυτο να αργησει, σε σχεση με τις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες, οχι ομως τοσο, οσον αφορα τουλαχιστον τις δυο μεγαλες πολεις Αθηνα-Θεσσ/νικη, οπου η αυξημενη ρυπανση ειδικα απο τη καρκινογονο εκλυση οξειδιων του αζωτου (NOx) αρχιζει να σταθεροποιειται επικινδυνα στην ατμοσφαιρα, σε συνδυασμο και με την γεωγραφικη ιδιαιτεροτητα των περιοχων αυτων...
Προσθετοντας δε ηδη την παροχη-δυνατοτητα, να βγαλεις ευκολα και με σχετικα λιγα χρηματα, αρκετα αλογα απο βελτιωτικες εταιριες, λογω τουρμπινας στην πλειοψηφια των συγχρονων πετραιλαιοκινητηρων, (συνηθως και με αφαιρεση του φιλτρου DPF που 'κραταει' μερικα αλογα ακομα...) κατι που ηδη γινεται στην χωρα, ο συγκεκριμενος τομεας ειναι ο ενδεδειγμενος για το επομενο 'αρμεγμα' - υπερφορολογηση με ποικιλους τροπους.
Εαν βεβαια οι αναγκες σου επιβαλλουν να κανεις σημερα ή στο αμεσο μελλον τουλαχιστον 15-20κ χλμ το χρονο, η αγορα Diesel εκδοχης σε πρωτη σκεψη εχει προφανες νοημα για την τσεπη σου. Αν λαβεις ομως υποψιν και τα παρακατω που γραφω, ισως παλι μακροπροθεσμα να μην ειναι η καλυτερη λυση...
- Απ'οσο ανεφερες οδηγησες την εκδοση πετρελαιου 1,6λιτρων με 120ps. Δεν γνωριζω κατι για την διλιτρη, δεν εχω ενημερωση, αλλα ενδεχομενως τα επιπεδα θορυβου πχ σε ενα ταξιδι να ειναι υψηλοτερα απο του 1,600αρη και για εσενα αυτο τελικα να αποτελει αποτρεπτικο παραγοντα.
Αρα καλο θα ηταν, το λιγοτερο να ενημερωθεις για τα επιπεδα θορυβου της διλιτρης σε σχεση με την 1,6 εκδοση σε πετρελαιο που οδηγησες, το ακομα καλυτερο να βρεις καποιο διλιτρο diesel να οδηγησεις, ωστε να εχεις μια καλυτερη αποψη.
Σε οτι αφορα τωρα τα της αξιοπιστιας των δυο μοτερ, 1,6 ΤΗP vs 2.0 diesel, δεν θεωρω οτι υπαρχει κατι μεμπτο, ή σιγουρα ενοχο για κανεναν απο τους δυο, ωστε να επιλεξεις την πιο αξιοπιστη λυση.
Καθοτι ο THP ναι μεν ειχε καποια θεματα στα πρωτα χρονια λειτουργιας του, πλεον ομως εχει ηδη τοποθετηθει σε παρα πολλες εκδοχες του Group, εχουν περασει καμποσα χρονια και τα οποια ζητηματα εχουν λυθει.
Παραλληλα για τον διλιτρο diesel δεν εχω ακουσει κατι, γενικοτερα οι Γαλλοι κατασκευαστες εχουν πολυ μεγαλη εμπειρια στην εξελιξη των πετρελαιοκινητηρων, μαζι με τους Ιταλους εχουν παραδοσιακα -ειδικα σε αυτη την κατηγορια κ.εκ- τους καλυτερους σε αποδοση και αξιοπιστια πετρελαιοκινητηρες.Αυτο βεβαια δεν αναιρει το γεγονος οτι καποιος μπορει να την πατησει στην Ελληνικη...πραγματικοτητα απο καποιο πρατηριο με πολυ κακης ποιοτητας/νοθευμενο καυσιμο, οπου συγκεκριμενα το diesel κινησης αποτελει στατιστικα και το πλεον νοθευμενο καυσιμο συγκριτικα με την βενζινη, σε ποσοστα γυρω στο 80%.
Με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται σε καταστροφη του (ακριβου και ευαισθητου συνηθως σε νοθευμενο καυσιμο) φιλτρου DPF, κοστος του οποιου δυστυχως επωμιζεται ο κατοχος, ακομα και σε ολοκαινουργο αυτοκινητο... - ΠΟΣΑ χλμ περιπου θα κανεις ανα ετος...Τα 10κ χλμ που ανεφερες, αν καταλαβα καλα ειπωθηκαν κυριως ως ενα παραδειγμα υπολογισμου, για την επερχομενη αποσβεση του Diesel εναντι της Bενζινης.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην δικη σου την περιπτωση σιγουρα βενζινη.+1
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 71.asp?a=1
-
Τι έγινε το βαγκελοπρίμιουμ δεν πουλάει ?
Peugeot 3008 2016