-
Ο χρήστης Rapture έγραψε:
Γειά χαρά στην παρέα και καλή Σαρακοστή! Στην αναμονή κι εγώ για το 1.5 sport σε polished gray. Ο αντιπρόσωπος Αθήνα είπε για Αύγουστο, αλλά αργότερα έμαθα κάτι για τέλος Ιουνίου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Η σε sonic grey το περιμενεις η σε polished metal metallic. Εφοσον το παρηγγειλες 3 βδομαδες πριν και σου ειπαν κι εσενα τελη Ιουνιου, σιγουρα εχει μπει διπλη γραμμη παραγωγης παιδια!! Αντε καλως να μας ερθουν!
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε polished metal metallic. Ας ελπίσουμε να γίνει η έκπληξη και να έρθει ακόμα νωρίτερα μπας και το χαρούμε στις διακοπές!
Στο ιδιο χρωμα το παραγγειλαμε. Πιστευω χλωμο για πιο νωρις. Σκεψου οτι εγω παρηγγειλα δεκεμβρη και μου ειπαν για αναμονη 12 μηνες αρχικα..
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Καιρό είχε να γραφτεί κάτι στο νήμα του civic, ήλπιζα σε κάτι πιο ενδιαφέρον (χωρίς παρεξήγηση αγαπητοί συμφορουμίτες) από τις αντιδράσεις για την μεροληψία των συντακτών υπέρ του golf.
Εκτρέπομαι λοιπόν της πορείας των τελευταίων μηνυμάτων καθώς όλο και πιο πολλά civic 10ης γενιάς συναντώ στο δρόμο. Μάλλον ξεπεράστηκε (κάπως) το πρόβλημα διαθεσιμότητας ή επιτέλους παρέλαβαν οι ευτυχισμένοι (πλέον) ιδιοκτήτες τους μετά απο πολύμηνη αναμονή. Πολλά δε από αυτά είναι με πινακίδες από εταιρείες leasing. Όλα hatchback και όλα 1500cc (1000άρια ούτε ένα).
Αρκετά μηνύματα πιο πίσω προβληματιζόμουν με την κατάσταση καθώς η πολύμηνη αναμονή και αοριστία με ωθούσε να κοιτάζω άλλα αυτοκίνητα αλλάζοντας ακόμα και κατηγορία (από compact σε SUV). Είχα καταλήξει στο υπέροχο 3008 και το 'τα πάντα όλα' Kuga ST-Line. Μάλιστα για το Kuga είχα πάει έτοιμος με προκαταβολή να το κλείσω αλλά μια ανατροπή στις τιμές την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή (πάνω στο τέλος της χρονιάς του 2017) με ξενέρωσε και έκανα πίσω.
Τελικά ίσως μάλλον για καλό αφου 15-20 μέρες μετά ανακοινώνει ο Σ. την προσφορά για το 4θυρο comfort. Πλέον ήταν γραφτό για μένα να το αποκτήσω. Το κλασσικό σεντάν σουλούπι του (σε σχέση με το αμφιλεγόμενο κατά πολλούς του hatch) και το κέρδος των 4.000++ ευρώ ήταν ικανά να κάμψουν και τις όποιες ενδοοικογενειακές αντιρρήσεις αφού θα μας έμεναν αρκετά λεφτά στην άκρη από το budget που είχαμε να διαθέσουμε για αγορά αυτοκινήτου. Ειδικά αν το συγκρίνουμε με τις τιμές του 3008 που την εποχή που το κοιτάζαμε ξεπερνούσε τα 29 χιλιάρικα (η active grip με μερικα εξτραδάκια τόσο όσο να μην αλλάζει κατηγορία φορολόγησης).
Ετσι λοιπόν εδώ και ενάμιση μήνα προστέθηκε στις υπηρεσίες της οικογένειας ένα polished metal σεντάν στην 'βασική' έκδοση comfort. Τα μόνα εξτρά είναι συναγερμός, μεμβράνες ηλιοπροστασίας και πίσω αισθητήρες. Πριν το παραλάβω ήμουν κάπως ξενερωμένος με το απλό infotainment, καθώς μου αρέσουν τα μπλιμπλίκια, αλλά και το γεγονός ότι μαζί με αυτά παίρνεις τα χρήσιμα κατ' εμέ mirror link, navigation, κάμερα οπισθοπορείας. Φυσικά αυτά από μόνα τους δεν θα δικαιολογούσαν τα 5000 ευρώ παραπάνω για την elegance. 1,5 μήνα μετά και στην πράξη, οι αισθητήρες είναι υπεραρκετοί για το παρκάρισμα ενός τόσο μεγάλου αυτοκινήτου και navigation δεν μου έχει χρειαστεί ακόμα. Επιπλέον όλα αυτά τα μπλιμπλίκια τα 'ξεχνάς' μόλις γυρίσεις το κλειδί στη μίζα.
Στο δια ταύτα λοιπόν. Το αμάξι όπως συνειδητοποίησα από το test drive έχει 2 πρόσωπα. Το ένα είναι του πολιτισμένου, ήσυχου, άνετου οικογενειακού αυτοκινήτου που κινείται είτε στην πόλη είτε στον αυτοκινητόδρομο με ασφάλεια, καταπίνοντας χιλιόμετρα, λακκούβες και ανωμαλίες. Και με αρκετή οικονομία δεδομένου του μεγέθους του αμαξώματος αλλά και του κινητήρα. Όσο για τους χώρους, η καμπίνα μπροστά είναι αρκετά άνετη, πίσω επίσης άνετα εκτός αν ο επιβάτης υπερβαίνει το 1.75 ύψος όπου το κεφάλι του αν το ακουμπήσει πίσω στο προσκέφαλο τότε θα βρίσκει στην οροφή. Το πορτ μπαγκάζ του σεντάν είναι τεράστιο. 520 λίτρα με μόνο περιορισμό το άνοιγμα της πόρτας (κλασσικό θέμα στα σεντάν). Μέρος του test drive πριν το αγοράσω ήταν να το παρκάρω στο δικό μου υπόγειο παρκινγκ, τόσο για να δω αν χωράει πλάι στο άλλο μας αυτοκίνητο, όσο και για να δω αν κατεβαίνει την ράμπα χωρίς να ξύνεται η κοιλιά του λόγω της κλίσης καθώς είναι αρκετά χαμηλό αμάξι. Επίσης δοκίμασα να φορτώσω στο πορτμπαγκαζ παιδικό καροτσάκι - όχι τα σπαστά τα μικρά αλλά κανονικών διαστάσεων ώστε να τεστάρω αν το άνοιγμα είναι επαρκές για ογκώδη αντικείμενα. Όλες αυτές τις δοκιμές τις πέρασε με άριστα, και εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόθυμο πωλητή του Σ. που έφερε ο ίδιος το αμάξι στο σπίτι μου και υπέμεινε καρτερικά να ολοκληρώσω τις δοκιμασίες μου. Πραγματικά με κέρδισε ο επαγγελματισμός του.
Το άλλο πρόσωπο είναι της οδηγικής απόλαυσης. Βάζοντας το 'ECON' στο off και ανεβάζοντας λίγο τις στροφές όλα αλλάζουν. Ο κινητήρας ζωηρεύει, ακούγεται πιο δυνατά, το τιμόνι έχει καλή αίσθηση, ο λεβιές των ταχυτήτων σε προκαλεί να τον ανεβοκατεβάζεις. Και ... το χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του οδηγού. Ιδανικός συνδιασμός για τις δικές μου προτιμήσεις.
Επειδή είμαστε ακόμα στα 'μέλια' δεν μπορώ να του βρω πολλά ψεγάδια. 2 πράγματα που κάπως με έχουν προβληματίσει είναι:
α) η ποιότητα των καθισμάτων. Χωρίς να έχω κάτι ιδιαίτερο να αναφέρω, μου φαίνονται κάπως 'άδεια'. Σαν δηλαδή να μην έχουν αρκετό μαξιλάρι, ειδικά ο καναπες πίσω.
β) η πόρτα του πορτ-μπαγκαζ παρόλο που είναι αρκετα ελαφριά (πούπουλο σε σχέση με αυτές των hatch που σηκώνεις και το τζάμι μαζί), αν δεν την ανοίξεις τέρμα πάνω, π.χ. την έχεις στα 2/3 της διαδρομής κινδυνεύεις να κλείσει και να σε χτυπήσει αν είσαι σκυμμένος και τοποθετείς πράγματα στο πορτ-μπαγκάζ. Ευτυχώς είναι πανάλαφρη οπότε δεν θα τραυματιστείς σοβαρά. Σαν να ήθελε πιο δυνατά αμορτισέρ/ελατήρια, να φέρνει δηλαδή κόντρα όταν την κατεβάζεις.Κλείνοντας εκτιμώ ότι στα 22.500 ευρώ το συγκεκριμένο αμάξι είναι μια πολύ τίμια πρόταση από μια καλή και αξιοπρεπή μάρκα όπως η Honda. Δεν είναι αμάξι που θα πουλήσει με το κιλό για πολλούς λόγους, όσοι όμως το πάρουν πιστεύω ότι θα το έχουν μελετήσει το θέμα αρκετά και θα είναι συνειδητοποιημένοι ως προς το τι αγοράζουν και γιατί. Και ελπίζω ότι δεν θα μας αφήσει παραπονεμένους εμάς που το προτιμήσαμε. Μένει να το δούμε και στην πράξη στα χρόνια που έρχονται. Καλά χιλιόμετρα σε όλους μας.
-
Μπράβο φίλε για τις πληροφορίες που με όμορφο τρόπο μας παρουσίασες , εύχομαι πολλά, απροβλημάτιστα και ασφαλή χιλιόμετρα ,τέλος όποτε μπορέσεις δώσε και στοιχεία για την κατανάλωση σε διάφορες συνθήκες κίνησης.
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
...Καλοτάξιδο φίλε μου! Φαίνεσαι πολύ συνειδητοποιημένος αγοραστής.
Βάλε μας και καμιά φωτό να το θαυμάσουμε! -
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
...Πολύ ωραία μας τα λες και μας φτιάχνεις.
Εδώ ψάχνω να βρω με το ζόρι οδηγικο ενδιαφέρον σε SUV για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα.
Αν δεν το οδηγούσε καθημερινά η γυναίκα, αυτό θα έπαιρνα και ας είναι τεράστιο. Αλλά τώρα ψάχνουμε το μη χείρον βέλτιστον στα περίπτερα... Καλές διαδρομές και ασφαλείς να έχεις και βάλε και καμία φώτο για μας τους πεινασμένους! -
Καλορίζικο
-
Και εγώ είδα στο δρόμο ξανα τώρα το Πάσχα 3-4 , είναι πολύ ξεχωριστό , το έχω ξαναγράψει πως δείχνει πολύ σπορ και φαρδύ , μόλις το βλέπεις από τους καθρέφτες πίσω σου ψαρωνεις μέχρι να καταλάβεις τι είναι.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Αν και γενικά δεν είμαι υπέρ του ράβε ξήλωνε στην περίπτωση σου θα έβαζα ένα aftermarket infotainment.
Καλοτάξιδο. -
Καλοτάξιδο!
Είναι όντως πολύ καλό αμάξι! (1-2 φορές είχα φτάσει κοντά στην αγορά ενός Civic από το 2007 και μετά,αλλά κάτι οι τιμές τους,κάτι ο Σ, με φρέναραν). -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αν και γενικά δεν είμαι υπέρ του ράβε ξήλωνε στην περίπτωση σου θα έβαζα ένα aftermarket infotainment.
Καλοτάξιδο.Καμερα οπισθοπορειας μπορεις να βαλεις εξτρα και στην Comfort εκδοση με την μικρη οθονη παντως.
-
Είδα το Civic hatchback στη μοναδική έκδοση (1.0) που υπήρχε διαθέσιμη σε μία έκθεση που επισκέφτηκα στην Κηφισίας. Απογοητεύτηκα από την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό του και αποχώρησα. Η έκδοση με τον 1.5 διαφέρει σε υλικά;
-
Καλορίζικο!
Έκανες την καλύτερη επιλογή.
Αν θες γράψε τιμές κατανάλωσης σε χαλαρή και σε σβέλτη οδήγηση. lt/100 στο trip computer. -
Άριστη επιλογή! Καλοτάξιδο κι από εμένα.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τα σχόλια. Να είστε καλά όλοι και να χαίρεστε τα δικά σας αυτοκίνητα. Μερικές απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα
Κατανάλωση
Mετρημένη με το trip computer. Μέσα στην πόλη όπου το οδηγώ καθημερινά για πολύ κοντινές όμως αποστάσεις (κινούμαι σε ακτίνα 2χλμ από το σπίτι μου, με πολλά σταμάτα ξεκίνα), φλερτάρει κοντά στο 10lt/100km. Μπορεί να φαίνεται υψηλή όμως και το yaris μας (1.3 του 2010) που είναι πολύ οικονομικό, για τις ακριβώς ίδιες διαδρομές καίει λιιιιίγο παραπάνω!Σε ταξίδι έχω πολύ προσφατες τις μετρήσεις από το Πάσχα, με 2 φορές πηγαινε-έλα Αθήνα-Αγρίνιο. Στο πρώτο πήγαινε-έλα καθώς ήμουν και κάτω από τα 1000χλμ (ψυχολογικό στρώσιμο) έγραψε 5.3lt/100km, με συντηρητική οδήγηση (max 120-130). Στο 2ο πήγαινε-έλα πιο ξεψαρωμένος έγραψε 5.8lt/100km πηγαίνοντας με τους νορμάλ ρυθμούς μου.
Infotainment
Όπως σας είπα ενώ στην αρχή με απασχολούσε το πενιχρό infotainment της βασικής έκδοσης, πλέον ούτε καν περνάει από το μυαλό μου να ασχοληθώ με κάποια αναβάθμισή του, ειδικά μιας και οι λιγοστες επιλογές περιορίζονται σε κινεζοandroid συσκευές για τις οποίες έχω αμφιβολίες ως προς την αντοχή τους στο χρόνο. Για την κάμερα οπισθοπορείας στον Σ. ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν μπαίνει στο βασικό ηχοσύστημα. Έχω δει όμως ότι υπάρχουν 2 εκδόσεις του βασικού infotainment, ένα που παιρνει κάμερα και ένα όχι (στο αμερικάνικο μοντέλο). Αυτό που παίρνει, εκτός από τις επιπλέον φύσες, έχει και στις ρυθμίσεις του επιλογή για την κάμερα, το δικό μου δεν έχει (τη ρύθμιση, δεν το ξήλωσα για να δω πίσω), άρα 99% δεν μπορεί να πάρει κάμερα.Ποιότητα πλαστικών
Καθώς στο ψάξιμο είδα αρκετά αυτοκίνητα και όσο πιο πολλά έβλεπα τόσο πιο πολύ εντόπιζα τις λεπτομέρειες στη συναρμογή, στα πλαστικά κτλ χωρίς βέβαια να θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμονα, έχω να πω ότι για τα χρήματα που το πήρα (22.500) είναι στα τοπ ποιοτικά. Ταμπλό, χερούλια κτλ μου φαίνονται αρκετά καλά με μόνη παραφωνία τα κουμπάκια στο τιμόνι όπου μου φαίνονται λίγο 'τσίπικα'. Για αντιπαραβολή (χωρίς κακοπροαίρετη διάθεση) τα πλαστικά στο Kuga business έκδοση (που είναι στα ίδια περίπου χρήματα), ειδικά του χώρου των πίσω επιβατών μου φάνηκαν αισθητά κατώτερα. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει διαφορά στα πλαστικά ανάμεσα στο 1.0 και 1.5, δεν ξέρω τι γίνεται στις πιο τοπ εκδόσεις πχ exclusive που όμως δεν εισάγονται από τον Σ. στην Ελλάδα. -
Καλορίζικο!!!! Το αυτοκινητο οδηγικα ειναι πολυ καλό! Το θεμα των καθισμάτων χωρις να ειναι ιδιαιτερα εντονο μου ειχε κανει και εμενα εντυπωση... ειναι σαν να λειπει μια επιπλεον στρωση 'γεμισματος'. Σε οτι αφορα την οδηγηση... Εμενα μου αρεσε παρα πολύ , σε προδιαθετει για πολλα χαμογελα η θεση οδηγησης και μαλιστα με το που ανεβάινουν οι στροφες .... . Πολυ καλη επιλογή, περιμενουμε εντυπωσεις σχετικά με την κατανάλωση οταν θα περάσει το honeymoon!
ΠΣ: Γνωστος μου ειχε πει οτι υπάρχει pioneer και alpine 2 din για την περίπτωση! ( ειναι ναυτικός και το ζαχαρωνει κι αυτος! και μαλιστα ειναι απο τους παραδοσιακους θελει πορτ μπαγκαζ!!!!! ) lol
-
Τι γίνεται εδώ; έχει παραλάβει κανείς άλλος; ξέρουμε αν έχουν αλλάξει καθόλου οι χρόνοι αναμονής ή παραμένουν 6 μήνες+;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Τι γίνεται εδώ; έχει παραλάβει κανείς άλλος; ξέρουμε αν έχουν αλλάξει καθόλου οι χρόνοι αναμονής ή παραμένουν 6 μήνες+;Το sedan 1.5 turbo αμεσα διαθεσιμο σε black burgundy. Απο Σεπτεμβριο 2018 και σε αλλα χρωματα.
Το hatch 1.0 turbo αμεσα διαθεσιμο σε black και grey. Τον Ιουλιο σε blue metallic και απο Σεπτεμβριο και σε αλλα χρωματα.
Το hatch 1.5 turbo αναμονη 6 μηνες. -
6 μήνες; Ακόμα;
Εν τω μεταξύ γιατί συμβαίνει αυτό; Εισάγουν λίγα; Γιατί δε βλέπω πολλά στους δρόμους. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
6 μήνες; Ακόμα;
Εν τω μεταξύ γιατί συμβαίνει αυτό; Εισάγουν λίγα; Γιατί δε βλέπω πολλά στους δρόμους.Επειδή το είχα ψάξει πολύ το θέμα, φαντάζομαι ότι οι λόγοι δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που ίσχυαν μερικούς μήνες πριν. Ας κάνουμε ένα ρεζουμέ και αν κάποιος γνωρίζει πιο φρέσκα δεδομένα ας με διορθώσει.
α) Οι περισσότεροι προτιμούν το 1500άρι έναντι του 1000αριού. Λογικό μιας και το χιλιάρι πάει πάνω από 20.000 (σχετικά ακριβό δηλαδή) και μιλάμε για ένα αμάξωμα που φλερτάρει με τη μεγαλύτερη κατηγορία.
β) Τα σεντάν σαν τύπος αμαξώματος θεωρούνται ντεμοντέ για το 99% του αγοραστικού κοινού (ευτυχώς να μείνει και κάτι για εμάς που μας αρέσουν), άρα δεν 'πουλάνε'.
γ) Το hatch παράγεται μόνο σε ένα εργοστάσιο στην Αγγλία για ολόκληρο τον κόσμο! Είναι προφανές ότι θα δοθεί μεγαλύτερη προτεραιότητα στις μεγάλες αγορές π.χ. ΗΠΑ έναντι Ελλάδας.
δ) Ο ένας και μοναδικός εν Ελλάδι αντιπρόσωπος.Αυτά τα παραπάνω καθιστούν το 1.5 hatch σπάνιο θέαμα στους ελληνικούς δρόμους. Στη γειτονιά μου πάντως βλέπω 2 να κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.
-
Σε παραγγελία 1.5 hatch sport sonic grey αρχές Οκτωβρίου, αρχικά ενημερώθηκα για παράδοση Μάιο. Με ενημέρωσαν πριν λίγες μέρες ότι θα παραλάβω τελικά Ιούνιο.
Νέο Honda Civic 2017