-
Με κάλυψες απόλυτα. Μιλάς πολύ λογικά και χωρίς παρωπίδες [emoji846]
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το κοντιακ δεν πουλάει πολυ για δύο λόγους στην Ελλάδα.
Πρώτον γιατί δεν έχει ντίζελ 1.5-1.6 και δεύτερον γιατί είναι πολύ μακρύ αν είχε τον 1.6 και 4.5μ μήκος άντε 4.55 θα ξέσκισε , εντάξει θα πατωνε το καροκ αλλά θα είχαν διαφορά 12-17 εκ ίσως όχι τελείως.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Αθήνα Μονεμβασιά1.5 dsg βενζίνη 150
4 άτομα και 2 βαλίτσες με το AC ανοιχτό συνεχώς.Θεωρώ ότι είναι μια χαρά
Φοβερό νούμερο.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
Ερώτηση προς άλλους κατόχους. Από όσο θυμάμαι, η ονομαστική χωρητικότητα του ντεπόζιτου είναι 63λιτρα.
Είχα αφήσει να ανάψει το λαμπάκι και μου έλεγε ότι έχω ακόμα 70km. To vw connect app μου έδειχνε υπόλοιπο καυσίμου 8λιτρα. Πήγα σε βενζινάδικο και γέμισα και η απόδειξη έδειχνε ότι αγόρασα 62.36 λίτρα.
Τι στο καλό συμβαίνει; Κλέβει ο βενζινας; Η χωρητικότητα του καυσίμου είναι μεγαλύτερη από τα 63 λίτρα;
Δεν μου έχει συμβεί μόνο σε ένα βενζινάδικο. Κλέβουν όλοι; -
Πανω απο 58 δεν εχω βαλει. Μαλλον το αφησες να αδειασει πολυ
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πανω απο 58 δεν εχω βαλει. Μαλλον το αφησες να αδειασει πολυΘυμάσαι μήπως πόσα χλμ σου έλεγε ότι βγάζεις ακόμα; Βεβαίως αυτό έχει σχέση και με την κατανάλωση που γράφεις
-
Μήπως τα 8 λίτρα που έλεγε ότι απομένουν (το app υπολογισμό δεν κάνει, δεν έχει κάποιο μετρητή σωστά?) είναι όσα λίτρα χωράει το σύστημα διανομής καυσίμου? Οπότε ότι είχε μείνει ήταν 1-2 λίτρα στο ρεζερβουάρ και τα υπόλοιπα στις σωληνώσεις?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μήπως τα 8 λίτρα που έλεγε ότι απομένουν (το app υπολογισμό δεν κάνει, δεν έχει κάποιο μετρητή σωστά?) είναι όσα λίτρα χωράει το σύστημα διανομής καυσίμου? Οπότε ότι είχε μείνει ήταν 1-2 λίτρα στο ρεζερβουάρ και τα υπόλοιπα στις σωληνώσεις?Θεωρητικά το αυτοκίνητο έχει μηχανισμό υπολογισμού των εναπομεινάντων λίτρων. Μάλιστα μέσω obd μπορείς να ξεκλειδώσεις αυτήν τη λειτουργία και να βλέπεις τα υπόλοιπα λίτρα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στο καντράν. Το έχω δει σε φίλο με Skoda .
Επειδή δεν έχω ιδέα, μπορεί το σύστημα διανομής καυσίμου να έχει όντως τόσο μεγάλη χωρητικότητα; 5-6 λίτρα δηλαδή; Αν καταλαβαίνω καλά, αναφέρεσαι σε όλες τις σωληνώσεις όπου κυκλοφορεί καύσιμο, έξω από το ντεπόζιτο . Τα κατάλαβα καλά;
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Αθήνα Μονεμβασιά
1.5 dsg βενζίνη 150
Φοβερό νούμερο.
100 σταθερά?
-
Καλά το κατάλαβες. Δεν έχω ιδέα πόσα λίτρα καύσιμο χωράνε όλες οι σωληνώσεις. Αλλιώς, η μόνη άλλη εξήγηση (εαν το σύστημα είναι αληθές και ακριβές) είναι ότι έκλεψε ο βενζινάς.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Αθήνα Μονεμβασιά
1.5 dsg βενζίνη 150
Φοβερό νούμερο.
100 σταθερά?
110-120 με cruise control και προφανώς λιγότερα από την Σπάρτη και μετά
-
Καλά το κατάλαβες. Δεν έχω ιδέα πόσα λίτρα καύσιμο χωράνε όλες οι σωληνώσεις. Αλλιώς, η μόνη άλλη εξήγηση (εαν το σύστημα είναι αληθές και ακριβές) είναι ότι έκλεψε ο βενζινάς.Ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση σου!
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Θεωρητικά το αυτοκίνητο έχει μηχανισμό υπολογισμού των εναπομεινάντων λίτρων. Μάλιστα μέσω obd μπορείς να ξεκλειδώσεις αυτήν τη λειτουργία και να βλέπεις τα υπόλοιπα λίτρα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στο καντράν. Το έχω δει σε φίλο με Skoda .To χω κάνει και είναι μούφα. Δε δίνει υπόλοιπο με ακρίβεια. Μιλάμε για πάνω από 5λτ απόκλιση σε σχέση με τη μάνικα. Εγώ στο πρώτο γέμισμα του αυτοκινήτου έβαλα 58λτ με δηλωθείσα χωρητικότητα 50. Ο θεός και η ψυχή του αυτού του πρατηριούχου.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Θεωρητικά το αυτοκίνητο έχει μηχανισμό υπολογισμού των εναπομεινάντων λίτρων. Μάλιστα μέσω obd μπορείς να ξεκλειδώσεις αυτήν τη λειτουργία και να βλέπεις τα υπόλοιπα λίτρα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στο καντράν. Το έχω δει σε φίλο με Skoda .
To χω κάνει και είναι μούφα. Δε δίνει υπόλοιπο με ακρίβεια. Μιλάμε για πάνω από 5λτ απόκλιση σε σχέση με τη μάνικα. Εγώ στο πρώτο γέμισμα του αυτοκινήτου έβαλα 58λτ με δηλωθείσα χωρητικότητα 50. Ο θεός και η ψυχή του αυτού του πρατηριούχου.
Συγνώμη, επειδή με το 'ο θεός και ψυχή...' μπερδεύτηκα, θεωρείς ότι είναι έλλειψη ακριβειας των συστημάτων του αυτοκινήτου ή κλέβει ο βενζινας;
-
Τελικά, επίσημη χωρητικότητα αναφέρονται 58 λίτρα.
-
Κλέβει ο βενζινάς προφανώς!
-
Προβληματιστηκα γιατί αντίστοιχη απόκλιση είχα δει και σε άλλο βενζινάδικο. Από την άλλη, Ελλάδα είμαστε οπότε δεν θα είναι παράξενο αν κλέβουν όλοι
Πάντως όταν το αδειάσω, θα δοκιμάσω να πάω και αλλού -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Πάντως όταν το αδειάσω, θα δοκιμάσω να πάω και αλλούΚάνε δοκιμές, αλλά γενικά μην το αφήνεις να αδειάζει τελείως, γιατί δυσκολεύεται η αντλία βενζίνης (άσε που υπάρχει πιθανότητα να ρουφήξει και αέρα) και είναι πιο πιθανό να βγάλει ζημιά. Γενικά μην αφήνει το ρεζερβουάρ να αδειάζει κάτω από 1/4.
-
Πάντως όταν το αδειάσω, θα δοκιμάσω να πάω και αλλού
Κάνε δοκιμές, αλλά γενικά μην το αφήνεις να αδειάζει τελείως, γιατί δυσκολεύεται η αντλία βενζίνης (άσε που υπάρχει πιθανότητα να ρουφήξει και αέρα) και είναι πιο πιθανό να βγάλει ζημιά. Γενικά μην αφήνει το ρεζερβουάρ να αδειάζει κάτω από 1/4.
Έχεις δίκιο, το έχω ακούσει αυτό από παλιά, αλλά τώρα που κάνω δοκιμές, δεν το έχω εφαρμόσει δυστυχώς
-
Δεν ξέρω για τα vw ή για άλλα αυτοκίνητα, το αουρις μου (θυμίζω 1,4vvti του 2007) δουλεύει από τότε που το αγόρασα το 2014 (έχω κάνει από τότε 120000χλμ) κατά 90% κάτω από το μισό και κατά 60% κάτω από το 1/4 και στο επίπεδο ρεζέρβας πάνω από το 10%. Έχω μείνει από βενζίνη κιόλας.
Θέμα με τροφοδοσία, ακόμα, δεν έχω αντιμετωπίσει.
Μήπως είναι ψιλομύθος αυτά;;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
VW Tiguan 2016