-
Εαν δεν κάνω λάθος δεν είναι άμεσου ψεκασμού σωστά?
-
Όντως δεν είναι, θα παίζει και αυτό το ρόλο του. Αλλά πόσο να κανιβαλίζεται ένα άμεσου ψεκασμού για κάποιον που πάει με κάτω από το 1/4 για το 40%.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Όντως δεν είναι, θα παίζει και αυτό το ρόλο του. Αλλά πόσο να κανιβαλίζεται ένα άμεσου ψεκασμού για κάποιον που πάει με κάτω από το 1/4 για το 40%.Θέμα αντλίας είναι. Τα έμμεσου δεν έχουν αντλία υψηλής πίεσης ενώ τα άμεσου έχουν και αυτή είναι που είναι πάρα πολύ ευαίσθητη (και πανάκριβη). Λειτουργεί σε εξαιρετικά υψηλές στροφές και έχει θέμα και με την θερμότητα (στο 90% των αυτοκινήτων η αντλία είναι μέσα στο ρεζερβουάρ και ψύχεται από την βενζίνη η οποία όταν είναι λίγη σε ποσότητα δεν επαρκεί για την σωστή ψύξη) εκτός των άλλων.
Φίλος μου είναι τεχνικός στην BMW (στο Mobile Care) τα τελευταί 25 χρόνια...μου έχει περιγράψει απίστευτες βλάβες που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό ακριβώς το λόγο. Η BMW το λέει σαν οδηγία, αλλά μόνο στους τεχνικούς της (το γράφει κάπως αόριστα στο βιβλίο χρήσης).
-
Το ξέρω ότι είναι θέμα αντλίας και πίεσης, απλά δεν περίμενα ότι είναι τόσο χοντρό το ζήτημα.
Τεσπα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το ξέρω ότι είναι θέμα αντλίας και πίεσης, απλά δεν περίμενα ότι είναι τόσο χοντρό το ζήτημα.
Τεσπα.Και όμως είναι! Θα εντυπωσιαστείς εαν μάθεις το νούμερο από καμένες αντλίες υψηλής (και συνήθως εκτός εγγύησης!) στις bmw ανά έτος.
-
H αντλία υψηλής στα περισσότερα άμεσα ψεκασμού δεν είναι μέσα στο ρεζερβουάρ αλλά στο χώρο του κινητήρα,οπότε δεν επηρεάζεται από τη πιθανή αυξημένη θερμότητα λόγω σταθμης καυσίμου γιατι πολύ απλά δεν είναι μέσα στο ρεζερβουαρ.Μέσα στο ρεζερβουάρ είναι η απλή αντλία που στέλνει το καύσιμο μπροστά στην υψηλής,αυτή ναι μπορεί να επηρεαστεί απο τη πολύ χαμηλή στάθμη.
Θεωρητικά πάντα βέβαια αν φτάνει πολύ σύχνα στη 'ρεζέρβα' αυξάνονται οι πιθανότητες να μαζέψει κανένα σκουπίδι. -
Άρα το θέμα είναι που έχει το κάθε μοντέλο την αντλία υψηλής;
Στοίχημα το αουρις ότι αν πας να ρωτήσεις πωλητή το 90% δεν θα ξέρουν.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Προσωπικά δε ξέρω κανένα μοντέλο που να έχει την υψηλής στο ρεζερβουάρ.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Η οποία αντλία υψηλής πίεσης είναι συνήθως πάνω στην κεφαλή του κινητήρα που φτάνει τους 90 βαθμούς...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Προσωπικά δε ξέρω κανένα μοντέλο που να έχει την υψηλής στο ρεζερβουάρ.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Και θα ήταν κουλό να την είχες εκεί πίσω γιατί αυξάνεις υπέρμετρα το μήκος των σωληνώσεων υψηλής πίεσης (=κόστος, ασφάλεια κλπ) και φυσικά χρειάζεται να έχεις ηλεκτρική αντλία υψηλότερης ισχύος εκεί πίσω, με ό,τι σημαίνει αυτό για έξτρα καλωδίωση, βάρος, κόστος κλπ.
-
BTW οι αντλίες υψηλής πίεσης παίρνουν κίνηση από τον εκκεντροφόρο συνήθως, οπότε ...
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
BTW οι αντλίες υψηλής πίεσης παίρνουν κίνηση από τον εκκεντροφόρο συνήθως, οπότε ...1η φορά το ακούω αυτό. Στις BMW πάντως είναι ηλεκτρικές.
-
Υψηλής πίεσης. Αυτές που φτάνουν 200-350 bar τώρα πια.
Δεν γίνεται να είναι ηλεκτρικές, το ρεύμα που θα θέλανε θα ήταν υπερβολικό. -
Και στις BMW από τον εκκεντροφόρο παίρνουν κίνηση.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Μηχανική είναι κι η hdp5evo του B58, μήπως εννοείς τον ηλεκτρονικό έλεγχο;
-
ΟΚ παιδιά λάθος μου. Στην 116 ηλεκτρική φιανόταν...δεν φαινόταν κάποια σύνδεση με εκκεντροφόρο.
Αυτή π.χ. μου μοιάζει ηλεκτρική, δεν φαίνεται να συνδέεται μηχανικά κάπου.
https://www.eeuroparts.com/Parts/166800 ... 261520143/ -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΟΚ παιδιά λάθος μου. Στην 116 ηλεκτρική φιανόταν...δεν φαινόταν κάποια σύνδεση με εκκεντροφόρο.Αυτή π.χ. μου μοιάζει ηλεκτρική, δεν φαίνεται να συνδέεται μηχανικά κάπου.
https://www.eeuroparts.com/Parts/166800 ... 261520143/Το ελατήριο στο κάτω μέρος είναι στο έμβολο της αντλίας και μπαίνει σε υποδοχή πάνω στην κεφαλή που πιέζεται από έξτρα έκκεντρο.
-
Eυχαριστώ για την εξήγηση.
Όσο ζω μαθαίνω!
-
Μετα απο 4 μηνες και σχεδον 5000χλμ, ενω εχω δει το αυτοκινητο σε διαδρομες στο κεντρο, στα προαστια, σε εθνικο οδικο αλλα και επαρχιακο δικτυο, νομιζω οτι μπορω να πω οτι νιωθω ικανοποιημενος με την επιλογη μου. Το αυτοκινητο βεβαιως δεν χρειαζεται τα δικα μου καλα λογια μιας και στην ελλαδα αλλα και στον υπολοιπο κοσμο εχει μοσχοπουλησει, καθως, θεωρω, προσφερει ενα πληρες πακετο με στοχο κυριως τους οικογενειαρχες.
Κανει παρα πολλα πραγματα πολυ ικανοποιητικα, διχως ομως να το λες εξαιρετικο σχεδον πουθενα. Προσπαθω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος και σκληρος γινεται. Η μοναδικη πτηχη του αυτοκινητου που θεωρω οτι ειναι εξαιρετικη ειναι το ποσο 'ευκολο-οδηγητο' ειναι. Ειδικα στην αυτοματη του εκδοση, ο συνδυασμος μηχανικου πακετου και ηλεκτρονικων βοηθηματων το κανει εξαιρετικα ευχαριστο (οχι ομως διασκεδαστικο) στην οδηγηση. Αναφερομαι στην εκδοση 1.5 βενζινη /150 αλογα, δεν ξερω πως ειναι στημμενες οι πιο δυνατες εκδοσεις. Υποθετω οτι καπως αντιστοιχα θα συμπεριφερεται η 1.6 ντηζελ 115 και η 2.0 ντηζελ /150 (αυτη μαλλον θα ειναι ακομα πιο ανετη λογω ροπης).
Οι ρεπριζ του (με sport στο dsg) ειναι μια χαρά και επιτρεπουν προσπερασεις στο επαρχιακο δικτυο, ακομα και φορτωμενο με επιβατες και αποσκευες. Καποια αλλη στιγμη θα δοκιμασω να παιξω λιγο και με τα paddles στην προσπεραση. Στις στροφες των επαρχιακων δρομων δεν παιρνει καθολου κλιση, κατι το οποιο συμβαινει σε αλλα suv. Περναει πανω απο λακκουβες ανετα, αλλα χωρις ομως να λες 'δεν καταλαβα τιποτα'. Σε ταχυτητες εθνικης οδου παρουσιαζονται αεροδυναμικοι θορυβοι (σε σχεση με ενα σενταν), αλλα ειδικα μετα που αφαιρεσα τις μπαρες οροφης, δεν ηταν καθολου ενοχλητικοι. Η ποιοτητα κυλισης ειναι πολυ καλη και το λεω προερχομενος απο audi a4.
Εντος της πολης, τα πραγματα ειναι επισης πολυ ανετα. Το σχετικα μαζεμενο μηκος τους
-
Τρεις μεγάλες όρθιες βαλίτσες με χώρο μπροστά από αυτές για μια βαλίτσα καμπίνας ή τσάντες, χαρτοφύλακες κτλπ.
Το πίσω κάθισμα έχει μετακινηθεί ώστε χωρούν να καθίσουν παιδιά ή γυναίκες. Αν δώσουμε λίγο παραπάνω χώρο στους πίσω, οι 3 βαλίτσες εξακολουθούν να χωρούν, αλλά εξαφανίζεται ο χώρος μπροστά τους.
VW Tiguan 2016