-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Όντως πρόκειται για πολύ όμορφη διαδρομή! Όσο για την κατανάλωση , μια χαρά σε βρίσκω. Αφού να φανταστείς ότι εκτός το δικό μου γράφει 5,5 - 6 και εντός 6,5 - 7 που είναι και ντίζελ!
Έγραψε βέβαια ο άνθρωπος ότι αυτά τα νούμερα τα βλέπει σε ρυθμούς ΚΤΕΛ.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι αλλα οταν βλεπεις οτι στη πολη ειδε 9 και τρελαθηκε θα πρεπει να ειναι ευτυχισμενος που δεν εχει κουγκα γιατι θα εβλεπε 11 η 12 και μαζι με τα τελη θα του ερχονταν κολπος[emoji33][emoji33][emoji33]
Ο ίδιος έλεγε σε προηγούμενα ποστ ότι εντός πόλης παίζει 10 με 12. Που και πάλι είναι απόλυτα λογικό νούμερο όταν μιλάμε για χιλιόμετρα σε βαριά κίνηση. Η διαφορά από το kuga σε αντίστοιχες συνθήκες δεν φτάνει καν τα 2 λίτρα/100. Που έγραψα σε άλλο ποστ για τι διαφορά μιλάμε σε ετήσια βάση. Το kuga σε βενζίνη το αγοράζεις με περίπου 22 χιλιάρικα. Και με 8 χρόνια εγγύηση. Τα τέλη θα ακριβύνουν από Σεπτέμβριο όπως και σε όλα τα suv. Από εδώ και πέρα όποιος θέλει χαμηλά τέλη μόνο diesel ή υβριδικό σε suv.
Εσύ σε αυτούς τους ρυθμούς προφανώς δεν παίζεις. Πες μας μόνο ποιες ώρες κυκλοφορείς για να κάνουμε τα κουμάντα μας!
Προφανώς δεν είμαι μαζόχας να πληρώνω ένα σκασμό διόδια για να χρησιμοποιώ σύγχρονους αυτοκινητόδρομους και να πηγαίνω με 100 και 110 με σύγχρονο αυτοκίνητο όταν το όριο είναι στα 130. Όποιος θέλει έχει κάθε δικαίωμα να πηγαίνει πίσω από νταλίκες και λοιπά τροχοφόρα-χελώνες, να κάνει και sleepstreaming για να ρίξει την κατανάλωση 0,4 λίτρα/100 . Μόνο να μην ξεχνιέστε στην αριστερή γιατί είστε επικίνδυνοι
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Καλως τα παιδια.. Καλως τα!
Μου θυμιζει ξυλο σε βιβλιο κομικ, οπου το 'συννεφο' μετακινειται αναμεσα σε καρέΠροσωπικα, μεσα στην πολη βλεπω συνηθως 10-12αρια και αυτο το εχω εξηγησει λογω της συγκεκριμενης καθημερινης μου διαδρομης. Οταν κανω αλλες διαδρομες (μεσογειων, κηφισιας) η καταναλωση πεφτει αρκετα. Τα νουμερα
Τα υψηλα τελη θα με ενοχλουσαν, παλι οχι για το οικονομικο θεμα, αλλα επειδη οταν ερχοταν η ωρα της πωλησης, θα ειχαμε γκρινιες απο τους επιδοξους αγοραστες. Το προηγουμενο μου αυτοκινητο πληρωνε 300 ευρω τελη και ηδη τα θεωρουσαν 'ακριβά'. Τωρα με 160 ευρω που πληρωνω, ας τολμησει κανεις να μου πει οτι και αυτα ειναι ακριβαΥποψιν οτι το αυτοκινητο τωρα εχει 4500χλμ, δεν ξερω αν θα βελτιωθει κι αλλο η κατασταση οσο ανεβαινουν τα χλμ.
Είσαι ίσως ο μόνος νηφάλιος και αντικειμενικός κάτοχος tig εδώ μέσα. Μόνο που αυτά που γράφεις μερικοί έχουν τσίμπλες και δεν τα διαβάζουν. Το ζουμί είναι ότι το tiguan όπως και τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης μπορεί να γίνει αρκετά οικονομικό αλλά σε ρυθμούς όπως λες διαγωνισμού οικονομίας. Αυγουλάκι κάτω από το πόδι και άγιος ο Θεός. Με νορμάλ οδήγηση προφανώς τα νούμερα μεγαλώνουν από λίγο έως αρκετά αναλόγως των συνθηκών. Υπάρχει προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το tig με τον 1.4 δεν καίει τίποτα ενώ η αρχαιολογία το kuga ρουφάει την βενζίνη σαν αμερικάνικο pickup. Ήμαρτον
-
Κλουζω η διαφορα θα φανει στη διαρκεια.
Βαλε οτι ο φιλος που γραφει 10 12 το κουγκα θα γραψει αλλα 2 παραπανω.
Βαλε τα παραπανω τελη.
Βαλε οτι αναγκαστικα πας αντιπροσωπεια για να εχεις εγγυηση και αρα πληρωνεις παραπανω. Βαλε οταν πας να το πουλησεις που δε πιανεις αυτα που θες και θα το σκοτωσεις.
Βαλε τη παλαιοτητα σε σκαρι ασφαλεια.
Τελικα δε βγαινει και τοσο συμφερουσα αγορα το βενζινης οσο θελετε να το παρουσιασετε.
Το φτηνο βγαινει ακριβο -
'ο tiguan όπως και τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης μπορεί να γίνει αρκετά οικονομικό αλλά σε ρυθμούς όπως λες διαγωνισμού οικονομίας'
αυτο το ειπες εσυ, οχι εγω Εγω απλα πηγα ενα ταξιδι και δεν το εκανα για να δω οσο γινεται μικροτερη καταναλωση.
Εγω εβαλα το ACC εκει που ηθελα, 110-120 αναλογα με το ποσες καμπες ειχε ο δρομος, ωστε να νιωθω οτι πηγαινω ανετα, χωρις να αγχωνομαι. Σε καποιες προσπερασεις εκανα κλικ στα 130 για να περασω πιο γρηγορα. Ποσταρα μετα την καταναλωση οπως μου βγηκε. Δεν ειχα σκοπο να κανω διαγωνισμο οικονομιας, αλλα χαιρομαι παρα πολυ που βγηκαν αυτα τα νουμερα.
Μαλιστα το αστειο ειναι οτι επειδη με το ACC ενεργοποιημενο, το κιβωτιο δεν μπαινει ποτε σε coasting, πιστευω οτι αν καποιος θελει πολυ (στα ορια του ψυχαναγκασμου) να βελτιωσει την οικονομια σε ταξιδι, μπορει να πετυχει καλυτερα νουμερα αν δεν χρησιμοποιει cruise control.Οσο για το kuga, μιας και για αυτο μιλαμε , να πω οτι οπτικα μου αρεσει παρα πολυ, πιο πολυ απο το tig μου, ομολογω. Αλλα ειναι 10 ποντους μακρυτερο για μικροτερους χωρους επιβατων ΚΑΙ μικροτερο χωρο αποσκευων. Ειλικρινα δεν ξερω πως το καταφεραν αυτο το μαγικο. Για αυτο το λογο και επειδη ηθελα αυτοματο, το kuga εφαγε Χ απο εμενα.
-
Κλουζω η διαφορα θα φανει στη διαρκεια.
Βαλε οτι ο φιλος που γραφει 10 12 το κουγκα θα γραψει αλλα 2 παραπανω.
Βαλε τα παραπανω τελη.
Βαλε οτι αναγκαστικα πας αντιπροσωπεια για να εχεις εγγυηση και αρα πληρωνεις παραπανω. Βαλε οταν πας να το πουλησεις που δε πιανεις αυτα που θες και θα το σκοτωσεις.
Βαλε τη παλαιοτητα σε σκαρι ασφαλεια.
Τελικα δε βγαινει και τοσο συμφερουσα αγορα το βενζινης οσο θελετε να το παρουσιασετε.
Το φτηνο βγαινει ακριβοΝίκο να δεχτώ ότι η διαφορά στην κατανάλωση είναι 2 λίτρα/100 (που δεν είναι τόση, πχ στην εθνική είναι σίγουρα μικρότερη). Με 15.000 χλμ/έτος η διαφορά είναι περίπου στα 450 ευρώ. Πολλοί κάνουν ακόμα λιγότερα χιλιόμετρα γιατί έχουν για την πόλη ένα δεύτερο μικρό. Επίσης διαφωνώ για την μεταπώληση. Στο car υπάρχουν ελάχιστα που πωλούνται αυτή τη στιγμή. Και οι τιμές είναι πολύ ψηλά. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί το πήρα από γνωστό σε πραγματικά καλή τιμή σε κατάσταση βιτρίνας. Δεν πρόλαβε να μπει αγγελία στο car.gr. Τώρα από το Σεπτέμβρη που θα βγουν τα τέλη με τον νέο τρόπο υπολογισμού τα περισσότερα suv με κινητήρα βενζίνης θα έχουν θέμα. Να δούμε πόσα τέλη θα έχει τότε το tiguan με τα 150 άλογα και το συζητάμε πάλι. Γιατί δύσκολα θα έχει κάτω από 250. Οπότε μιλάμε πάλι για 150 ευρώ/χρόνο.
Τέλος πάντων, προσωπικά όποιο suv και να αγόραζα θα το έπαιρνα diesel. Ακόμα και το tiguan δεν θα το έπαιρνα βενζίνη.
'ο tiguan όπως και τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης μπορεί να γίνει αρκετά οικονομικό αλλά σε ρυθμούς όπως λες διαγωνισμού οικονομίας'
αυτο το ειπες εσυ, οχι εγω Εγω απλα πηγα ενα ταξιδι και δεν το εκανα για να δω οσο γινεται μικροτερη καταναλωση.
Εγω εβαλα το ACC εκει που ηθελα, 110-120 αναλογα με το ποσες καμπες ειχε ο δρομος, ωστε να νιωθω οτι πηγαινω ανετα, χωρις να αγχωνομαι. Σε καποιες προσπερασεις εκανα κλικ στα 130 για να περασω πιο γρηγορα. Ποσταρα μετα την καταναλωση οπως μου βγηκε. Δεν ειχα σκοπο να κανω διαγωνισμο οικονομιας, αλλα χαιρομαι παρα πολυ που βγηκαν αυτα τα νουμερα.
Μαλιστα το αστειο ειναι οτι επειδη με το ACC ενεργοποιημενο, το κιβωτιο δεν μπαινει ποτε σε coasting, πιστευω οτι αν καποιος θελει πολυ (στα ορια του ψυχαναγκασμου) να βελτιωσει την οικονομια σε ταξιδι, μπορει να πετυχει καλυτερα νουμερα αν δεν χρησιμοποιει cruise control.Οσο για το kuga, μιας και για αυτο μιλαμε , να πω οτι οπτικα μου αρεσει παρα πολυ, πιο πολυ απο το tig μου, ομολογω. Αλλα ειναι 10 ποντους μακρυτερο για μικροτερους χωρους επιβατων ΚΑΙ μικροτερο χωρο αποσκευων. Ειλικρινα δεν ξερω πως το καταφεραν αυτο το μαγικο. Για αυτο το λογο και επειδη ηθελα αυτοματο, το kuga εφαγε Χ απο εμενα.
Εσύ είπες αυτό : 'απλα οπως ειχα πει και σε διπλανο νημα, οταν βλεπω νουμερακια με πιανει το συνδρομο gamer και θελω να πετυχω καλο σκορ ,ενω ζηλευω τα αλλα 'παιδακια' που εχουν καλυτερο σκορ απο εμενα.' Σε συνδυασμό με άλλες αναφορές σου για το οδηγικό σου στυλ όλοι καταλαβαίνουμε ότι οδηγάς πολύ συντηρητικά και προσεκτικά με γνώμονα την οικονομία. Επίσης στις καμπές της εθνικής ακόμα και με λεωφορείο δεν γίνεται να αγχωθείς πηγαίνοντας με 110 και 120, πόσο μάλλον με ένα σύγχρονο suv. Άλλωστε τα 85 χλμ μέση ταχύτητα υποδηλώνουν ότι κινήθηκες περισσότερο προς τα 100-110. Και έχεις και το εφτάρι dsg με την overdrive 7η να σε βοηθάει τα μέγιστα σε τέτοιες συνθήκες. Για τις διαστάσεις, 4531 το kuga vs 4486 του tig (4,5 εκατοστά). Μεταξόνια 2690 το kuga vs 2681 του tig. Φυσικά και είναι μύθος ότι το tig έχει τόσο μεγάλους χώρους γιατί αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση με το πού βρίσκεται το πίσω κάθισμα. Όταν το πίσω κάθισμα ρυθμιστεί τέρμα πίσω, οι χώροι για τα γόνατα είναι λίγο καλύτεροι στο tig αλλά αυτός των αποσκευών πολύ μικρός (420 λίτρα). Το έχει το αυτοκίνητο ο κολλητός μου, το έχω οδηγήσει πολλές φορές, το έχω ζήσει και σαν συνεπιβάτης. Και αυτός συμφωνεί ότι ουσιαστικά υπάρχει σχεδόν ισοπαλία στους χώρους με σαφές πλεονέκτημα η δυνατότητα του πίσω καθίσματος να σύρεται εμπρός πίσω. Και επίσης του αρέσει πολύ περισσότερο το δικό μου st line. Όμως έχει πάρει το καλό tig, το τετρακίνητο diesel με τα 190 άλογα και το dsg. Και για τα λεφτά που έδωσε το 2016 (36 χιλιάρικα) πήρε πράγματι ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο. Έχει βάλει και φώτα led και ηλεκτρονική ανάρτηση.
-
Ισως δεν εκφραστηκα καλα. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι μου αρεσει να νιωθω οτι κανω καλο σκορ, αλλα δεν προκειται να αλλαξω το ρυθμο μου σε ταξιδι για να το πετυχω. Μεσα στην πολη, οντως δοκιμαζω για ποση ωρα μπορω να κινηθω με coasting ή με mode 2 κυλινδρων. Στο ταξιδι acc και αγιος ο θεος.
Οσο για την ταχυτητα που επιλεγω, προσωπικα παντα, με ολη μου την οικογενεια μεσα επιλεγω ταχυτητα που νιωθω, οσο γινεται, απολυτα ασφαλης. π.χ το κατηφορικο κομματι που παει προς ναυπλιο, μετα τη διασταυρωση τριπολη-πατρα, δεν νιωθω ανετα >110. Στην ευθεια της θηβας δεν θα ειχα προβλημα να το βαλω και στο 140.
Τελος, σχετικα με τους χωρους, αυτη ακριβως η ευελιξια του συρομενου καθισματος, μετρησε παρα πολυ για εμενα. Θες να το φορτωσεις βαλιτσες, σπρωχνεις το καθισμα μπροστα, οπου το εχω μετρησει να χωραει 3 μεγαλες βαλιτσες αεροπλανου ορθιες + μια on board. Θελεις να εισαι απλας στην καθημερινη σου μετακινηη; βαζεις το καθισμα τερμα πισω.
Το kuga το εχει φιλος και το εχω δει απο κοντα. Προσωπικα, οι χωροι για τους πισω επιβατες μου φανηκαν μικροι για αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας.
Επ ουδενι δεν θελω να σε πεισω οτι το tig ειναι καλυτερο, απλα επισημαινω τα σημεια που μου αρεσαν εμενα και εκλιναν την πλαστιγγα υπερ του. Δεν υπαρχουν αντικειμενικα καλυτερα προϊοντα, υπαρχουν καλυτερα για τον καθενα μας αναλογα με τις αναγκες του.
-
Συμφωνώ απόλυτα.Ειναι τι ταιριάζει και για αρέσει κ τι ψάχνει ο καθένας μας.Ακομα ακόμα κ το οπτικό για κάποιον...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Όντως πρόκειται για πολύ όμορφη διαδρομή! Όσο για την κατανάλωση , μια χαρά σε βρίσκω. Αφού να φανταστείς ότι εκτός το δικό μου γράφει 5,5 - 6 και εντός 6,5 - 7 που είναι και ντίζελ!
Εσύ σε αυτούς τους ρυθμούς προφανώς δεν παίζεις. Πες μας μόνο ποιες ώρες κυκλοφορείς για να κάνουμε τα κουμάντα μας!
Προφανώς δεν είμαι μαζόχας να πληρώνω ένα σκασμό διόδια για να χρησιμοποιώ σύγχρονους αυτοκινητόδρομους και να πηγαίνω με 100 και 110 με σύγχρονο αυτοκίνητο όταν το όριο είναι στα 130. Όποιος θέλει έχει κάθε δικαίωμα να πηγαίνει πίσω από νταλίκες και λοιπά τροχοφόρα-χελώνες, να κάνει και sleepstreaming για να ρίξει την κατανάλωση 0,4 λίτρα/100 . Μόνο να μην ξεχνιέστε στην αριστερή γιατί είστε επικίνδυνοι
Με 1,5 εκ στο τιμόνι τουλάχιστον δίχως να έχω εμπλακεί ή προκαλέσει εν αγνοία μου ατύχημα δυσκολάκι να είμαι επικίνδυνος! Απλά στο ταξίδι προχθές Αθήνα Αλιβέρι στην ΕΟ έπαιζα από 120 - 140. Από Χαλκίδα έως Αλιβέρι με εβλάβεια. Ζήτημα να έπιασα τα 100 σε κάποια σημεία. Όποιος γνωρίζει την περιοχή καταλαβαίνει τι λέω. Μου αρέσει να κυκλοφορώ σβέλτα. Όχι γρήγορα κάνοντας τους άλλους να φρενάρουν για να με αφήσουν να κάνω το κομμάτι μου.
-
Κλουζω ειναι κοινο μυστικο και το ξερει ολος ο κοσμος οτι η vw στην εκμεταλλευση χωρων ειναι μανουλα. Ειδικα η φορντ στο κουγκα με το μεγαλο σκαφος και τον αντιθετα μικρο χωρο αποσκευων θελει τροπο να το καταφερεις. Βεβαια το εχει κανει και στο προηγουμενο φοκους αρα εχει παραδοση οπου ολοι ειχαν πανω απο 350λ και αυτη 330.
Οντως τα οχηματα που πωλουνται τωρα ειναι λιγα αλλα μη περιμενει να πιασει λεφτα ο ιδιοκτητης του κουγκα γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε -
Η κουβεντα της μεταπωλησης ειναι μεγαλη. Οι εξελιξεις ειναι συνεχεις και δεν ξερουμε που θα βρισκομαστε μετα απο 5, ποσο μαλλον 10 χρονια. Πριν κανω την αγορα, σκεφτηκα και εγω το θεμα της μεταπωλησης, αλλα ειναι τοσοι οι παραγοντες που μπορει να αλλαξουν, που πραγματικα δεν εχει νοημα να το σκεφτεται κανεις παρα πολυ. Τα γερμανικα εχουν μερικους ποντους παρα πανω, διοτι παντα θα βρεθει καποιος να σκεφτει 'αα.. γερμανικο ειναι καλο' και θα σου φυγει. Δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερα αυτοκινητα, απλα εμεις οι ελληνες εχουμε καλο στον εγκεφαλο
-
Οντως τα οχηματα που πωλουνται τωρα ειναι λιγα αλλα μη περιμενει να πιασει λεφτα ο ιδιοκτητης του κουγκα γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμεΘα σου πώ όταν το πουλήσω (αλλά είδα και η BMW πόσο έπιασε). Και σιγά την μεταπώληση του Tig. Μπορεί ποσοστιαία να χάσει λιγότερο (αμφιβάλω αλλά μπορεί), όμως σε απόλυτα νούμερα (αυτό μετράει στην τσέπη) δεν θα έχει διαφορά, γιατί πολύ απλά το Tig είναι πιο ακριβό. Ένα Tig 5ετίας των €32.000 πόσο θα πουληθεί? Πάνω από €22.000 πιστεύω με τίποτα. Η 'κανόνας' του 40% λέει ότι θα πουληθεί περί τα €19.000 ενώ το Κούγκα περί τα €13.000. Άρα χασούρα €13.000 και €9.000 αντίστοιχα.
Όταν το πουλήσω θα ενημερώσω πόσο τελικά το έδωσα. Η 116 πάντως στην 5ετία με 75.000χλμ πουλήθηκε στο 50% της τιμής αγοράς και ήταν άριστη (το συνεργείο είπε στον υποφήφιο αγοραστή 'πάρτην με κλειστά μάτια, το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο')
-
Προτιμώ να πάρω αυτοκίνητο από Φάνη που το πρόσεχε και το σέβονταν με 75000χλμ παρά από κάποιον που το ίδιο με 30000 θεώρησε πως έστρωσε μετά που βγήκε από την βιτρίνα. Κοινώς έχει σημασία και ο οδηγός πως οδηγεί.
-
Ακομα και ετσι να το παρω για να μη σ3 στενοχωρησω η σου χαλασω το σκεπτικο ξεχνας τα εξης:
Στη διαφορα απο τη χασουρα θα πρεπει να βαλεις τα παραπανω τελη στο κουγκα, τα παραπανω καυσιμα, το παραπανω κοστος σε σερβις αντιπροσωπειας για να διατηρησεις την εγγυηση, το ποσο δυσκολα θα φυγει, οτι στο τελος θα κοψεις κι αλλο και το μεγαλυτερο μειον οτι εισαι ηδη ενα μοντελο πισω για μαη πω δυο αφου εισαι φεις λιφτινγκ ενω το αλλο σχετικα νεο -
Ακομα και ετσι να το παρω για να μη σ3 στενοχωρησω η σου χαλασω το σκεπτικο ξεχνας τα εξης:
Στη διαφορα απο τη χασουρα θα πρεπει να βαλεις τα παραπανω τελη στο κουγκα, τα παραπανω καυσιμα, το παραπανω κοστος σε σερβις αντιπροσωπειας για να διατηρησεις την εγγυηση, το ποσο δυσκολα θα φυγει, οτι στο τελος θα κοψεις κι αλλο και το μεγαλυτερο μειον οτι εισαι ηδη ενα μοντελο πισω για μαη πω δυο αφου εισαι φεις λιφτινγκ ενω το αλλο σχετικα νεοΥπάρχουν πολλά νέα αμάξια σε μπουρδέλο κατάσταση, αφού οι οδηγοί τους δεν ξέρουν να τα οδηγούν, αλλά και να τα συντηρήσουν.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι στάνταρ οι τιμές αντιπροσωπείας Φορντ δεν είναι από τις ακριβές, σε αντίθεση ( για να γίνω και λίγο κακός, αλλά όχι ψεύτης όμως) από τη vwSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Αν το ψαξεις νικολα εχει καλες τιμες η αντιπροσωπεια αν δε θες να πας εξω
-
Αν το ψαξεις νικολα εχει καλες τιμες η αντιπροσωπεια αν δε θες να πας εξωΣίγουρα αν ψάξεις θα βρεις καλές τιμές, γι αυτό μίλησα για τις στάνταρ.
Βέβαια και σε Φορντ θα βρεις καλύτερες τιμές!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Επιτέλους μία σοβαρή άποψη
-
Αν αντί για 110-120, είχα βάλει το ACC στα 130 θα ήμουν πιο αποδεκτός ή θα έπρεπε να το βάλω στα 140 ώστε να έχουμε την χαρά της παρανομίας;
Επίσης από που προκύπτει ότι 'αφού πληρώνω θα κάνω τα γούστα μου'; Να υποθέσω ότι όταν κινείστε σε δρόμο χωρίς διόδια πηγαίνετε αυστηρά με τα όρια ταχύτητας του επαρχιακού δρομου; -
Κλουζω ειναι κοινο μυστικο και το ξερει ολος ο κοσμος οτι η vw στην εκμεταλλευση χωρων ειναι μανουλα. Ειδικα η φορντ στο κουγκα με το μεγαλο σκαφος και τον αντιθετα μικρο χωρο αποσκευων θελει τροπο να το καταφερεις. Βεβαια το εχει κανει και στο προηγουμενο φοκους αρα εχει παραδοση οπου ολοι ειχαν πανω απο 350λ και αυτη 330.
Οντως τα οχηματα που πωλουνται τωρα ειναι λιγα αλλα μη περιμενει να πιασει λεφτα ο ιδιοκτητης του κουγκα γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμεΕπίσης τα αυτοκίνητα της skoda κάνουν τα vw να φαίνονται μικρά. Όποιος θέλει πραγματικά μεγάλους χώρους (γιατί είναι λίγο αστείο να μιλάμε για σοβαρές διαφορές μεταξύ tig, kuga, kadjar, tuscon, sportage κλπ) πάει καρφί για το kodiaq που είναι παντού καλύτερο από το vw εκτός από το μεγάλο μήκος που κάποιους δεν τους βολεύει. Με 28 χιλιάρικα το παίρνει και τετρακίνητο ή αυτόματο και μπροστοκίνητο (diesel). Όμως δεν έχει γεμίσει ο τόπος kodiaq. Οπότε πάντα υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο που θα είναι καλύτερο από κάποιο άλλο σε κάποιον ή κάποιους τομείς. Δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλους. Τα θέλω του καθενός μας είναι διαφορετικά. Οπότε και η όποια επιλογή πρέπει να είναι σεβαστή.
Αν αντί για 110-120, είχα βάλει το ACC στα 130 θα ήμουν πιο αποδεκτός ή θα έπρεπε να το βάλω στα 140 ώστε να έχουμε την χαρά της παρανομίας;
Επίσης από που προκύπτει ότι 'αφού πληρώνω θα κάνω τα γούστα μου'; Να υποθέσω ότι όταν κινείστε σε δρόμο χωρίς διόδια πηγαίνετε αυστηρά με τα όρια ταχύτητας του επαρχιακού δρομου;Καταρχήν ακόμα και τα 140 κοντερίσια είναι πολύ κοντά στα 130 πραγματικά γιατί ως γνωστόν όλα τα κοντέρ κλέβουν. Και το 6.7 θα είχε γίνει 8, ίσως και παραπάνω. Το σχόλιο το έγραψα όχι για να σε λοιδορήσω, προς Θεού. Αλλά για να τονίσω ότι πολλοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στο εθνικό οδικό δίκτυο μόνο και μόνο για να γλιτώσουν 5-10-15 ευρώ σε καύσιμα. Να δουν ένα καλό νουμεράκι στο trip. Και ότι τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν χαμηλές καταναλώσεις όταν κινούνται σε ίσιο δρόμο με κουμπωμένη την έκτη και χαμηλές στροφές. Φυσικά δεν το κάνουν για την ασφάλεια τη δικιά τους και των γύρω τους. Ακόμα και το forester turbo που είχα κάποτε σε ταχύτητες 100-110 ήταν οικονομικό (τηρουμένων των αναλογιών). Προσωπικά λαμβάνω πάντα υπόψιν μου την κατάσταση του δρόμου, την πυκνότητα κυκλοφορίας, τις καιρικές συνθήκες, το αν έχω συνεπιβάτες και ανάλογα προσαρμόζομαι. Στο Αθήνα Καλαμάτα που το κάνω πολύ συχνά μπορείς να ταξιδέψεις σε μεγάλα κομμάτια με 140-150 με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να κινδυνέψεις εσύ και οι γύρω σου. Σίγουρα δεν ταξιδεύω με λιγότερα από 130 εκτός από τα τούνελ και κομμάτια που πρέπει να κόψεις λόγω έργων πχ. Και τέλος πάντων καλό είναι ο καθένας να πηγαίνει μέχρι εκεί που νιώθει καλά. Αν θέλει να πάει αργά να το κάνει αλλά να το κάνει σωστά και αν θέλει να τρέξει να το κάνει επίσης σεβόμενος τους άλλους οδηγούς. Επίσης κινούμαι πάντα στη μεσαία λωρίδα όταν δεν υπάρχουν πιο αργά αυτοκίνητα. Στην αριστερή μόνο για προσπέραση. Πάντως στους περισσότερους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους με ένα σχετικά καλό αυτοκίνητο τα 150 δεν είναι μεγάλη ταχύτητα. Τα περισσότερα τροχαία δεν γίνονται στην εθνική αλλά εντός πόλεων και στους επαρχιακούς.
-
Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπες στο πρώτο σκέλος, με μια επιφύλαξη. Το kadjar είναι ένα κλικ κάτω σε χώρους σε σχέση με τα άλλα. Είχα πάει και το είχα δει όπως και το QQ και οι χώροι του δεν με κάλυπταν.
Στο kodiaq έφτασα πάρα πολύ κοντά, και είναι ακόμα μέρες που μετανιώνω που δεν το πήρα, αλλά τα 4.70μ με ζοριζουν για μετακίνηση στη Αθήνα.Δυστυχώς, κάνω ταξίδια μόνο όταν τα κάνουν όλοι, δηλαδή τριήμερα κτλπ, οπότε κινούμαι με πυκνή ροή. Ειδικά στον γυρισμό, οι μαλακιουλες δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα όταν γυρνάς από βορρά η κατάσταση δεν παλεύεται από Χαλκίδα και μετά. Από το νότο, χωνομαι Αττική οδό και τις μεγάλες καφριλες τις γλυτώνω.
Όπως κατάλαβες, η ταχύτητα που επιλέγω είναι αυτή που μου επιτρέπει να νιώθω ασφαλής και όχι για να γλυτώσω κανένα ταληρο.
VW Tiguan 2016