-
Νονε εγω δε στην εχω πεσει, εσυ ως μηυ την εχεις πει οποτε there are two sides of the story
Οσον αφορα τοsuperb, δεχομαι ολα τα καλα που λες οτι εχει (αληθεια τα δεχομαι, δε το εχω ψαξει το αμαξι). Εχει ομως ενα μεγαλο κακο για μενα. Οσο τελειο κι αν ειναι, αμαξι με μηκος 4,80 δε παιρνω. Καποιες φορες χρειαζεται λογω δουλειας να βρισκομαι σε περιοχες με στενους δρομους, δυσκολο παρκαρισμα κλπ. Συνηθως επιλεγω το Γκολφακι για να παω αλλα δεν ειναι παντα δεδομενο. Ενα αμαξι με τετοιο μηκος μου ειναι αποτρεπτικο. Ακομα και στο γκαραζ του σπιτιου μου δε χωραει αν θελω να κλεισει η γκαραζοπορτα. Σε καθε περιπτωση, δε θα επελεγα ποτε στη ζωη μου ενα τοσο μακρυ αμαξι. Και αν δεν ειχαν γινει της μοδας τα crossover, θα επελεγα κατι τυπου Mercedes B Class ή Citroen Picasso για να εχω αμαξι με χωρους - κι ας ειναι χαλια σχεδιαστικα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Νικο ,πρεπει ν ανανεωσεις την υπογραφη σου.. [emoji106]
Προς τον ενδιαφερομενο. Κοιτα το superb αν βρεις εκθεσιακο και καθοτι και vagιτης.. εγω το καραγουσταρω το καινουργιο [emoji106] Χωροι, απλετοι.. τιμη πανω ,κατω οσο το passat και προτιμητεο εμφανισιακα μεσα εξω σε σχεση με αυτο! Ποιοτικα επισης δε βρηκα κατι να με χαλαει. ΠΟΛΥ αμαξι και καλοσχεδιασμενο +πορτμπαγκαζ γηπεδο...
Οχι μονο την υπογραφη αλλα και με το ονομα κατι θα επρεπε να γινει!!! Επρεπε να βαλω κατι πιο απλο.
Το superb ειναι τοσο καλο που σε κανει να αναρωτιεσαι:μηπως οι Τσεχοι επιασαν κωτσο(κοροιδο) τους Γερμανους και αφου πηραν οτι χρειαζεται τεχνολογικα-μηχανικα εβαλαν και ενα πολυ καλο εσωτερικο φτιαχνοντας ενα καλυτερο αμαξι απο αυτους? -
Ο χρήστης Tiguolf έγραψε:
Νονε εγω δε στην εχω πεσει, εσυ ως μηυ την εχεις πει οποτε there are two sides of the storyΟσον αφορα τοsuperb, δεχομαι ολα τα καλα που λες οτι εχει (αληθεια τα δεχομαι, δε το εχω ψαξει το αμαξι). Εχει ομως ενα μεγαλο κακο για μενα. Οσο τελειο κι αν ειναι, αμαξι με μηκος 4,80 δε παιρνω. Καποιες φορες χρειαζεται λογω δουλειας να βρισκομαι σε περιοχες με στενους δρομους, δυσκολο παρκαρισμα κλπ. Συνηθως επιλεγω το Γκολφακι για να παω αλλα δεν ειναι παντα δεδομενο. Ενα αμαξι με τετοιο μηκος μου ειναι αποτρεπτικο. Ακομα και στο γκαραζ του σπιτιου μου δε χωραει αν θελω να κλεισει η γκαραζοπορτα. Σε καθε περιπτωση, δε θα επελεγα ποτε στη ζωη μου ενα τοσο μακρυ αμαξι. Και αν δεν ειχαν γινει της μοδας τα crossover, θα επελεγα κατι τυπου Mercedes B Class ή Citroen Picasso για να εχω αμαξι με χωρους - κι ας ειναι χαλια σχεδιαστικα.
Για τη πρωτη προταση.. και θυμαμαι πολυ καλα οτι οταν ξαναπαντησες που επεξηγησες απαντησα με αυτο -> ' ' Οποτε θεωρω οτι ξερω ποτε να σταματω και ποτε ν αναγνωριζω λαθος μου.
Οσο για το superb ειναι ενα μειονεκτημα αυτο. Ειτε το παρακαμπτεις ειτε δε μπορεις να ζησεις με αυτο και κοιτας κατι αλλο.
-
Ο χρήστης Tiguolf έγραψε:
Και αν δεν ειχαν γινει της μοδας τα crossover, θα επελεγα κατι τυπου Mercedes B Class ή Citroen Picasso για να εχω αμαξι με χωρους - κι ας ειναι χαλια σχεδιαστικα.Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά και στο νέο Renault Scenic;
-
Μα μολις αγορασε το tiguan
-
Με προλαβε ο νονος
Αν επρεπε να παρω τωρα αυτοκινητο, το μονο που θα περιμενα να δω θα ηταν το Peugeot - που ακομα περιμενουμε τις τιμες του. Το Scenic δε το ειχα δει, το ειδα τωρα που το ανεφερες αλλα δε με συγκινησε ιδιαιτερα σχεδιαστικα, θυμιζει περισσοτερο πολυμορφικο όπως παλια και λιγοτερο την κατηγορια crossover που σαφως την προτιμω.
Από την άλλη, αν κάθε φορα περιμενουμε ένα νέο μοντελο να βγει, απλα δε θα αγοράσουμε ποτε αμαξι. -
Πωλησεις suv Οκτωβριου:
VOLKSWAGEN TIGUAN 122 20,3%
JEEP RENEGADE 67 11,1%
SUZUKI VITARA 59 9,8%
FIAT 500X 59 9,8%
BMW X1-SERIES 56 9,3%
DACIA DUSTER 32 5,3%
MINI COUNTRYMAN 32 5,3%
http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/fil ... 10-seg.pdf -
Πολυ κατω το 500Χ.. κριμα ,ειναι για πολυ περισσοτερες σαν αμαξι...
Πρωτο παντως ,κλασσικα, ειναι το QQ. Πολυ κακως το εχουν χρονια τωρα στο seg.C ενω ειναι SUV. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πρωτο παντως ,κλασσικα, ειναι το QQ. Πολυ κακως το εχουν χρονια τωρα στο seg.C ενω ειναι SUV.Δεν το ειδα το κασκαι. Ποσες εχει τον Οκτωβρη?
-
Που να το δεις αφου το χουν σ οτι να ναι κατηγορια οι χαζοι. 139. Τεσπα, οχι οτι λενε και πολλα οι πωλησεις αλλα ειναι καλη κουβεντα για 'καταναλωση'
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πρωτο παντως ,κλασσικα, ειναι το QQ. Πολυ κακως το εχουν χρονια τωρα στο seg.C ενω ειναι SUV.Προσωπικά το 500χ δεν το συμπάθησα ποτέ. Ένα αβγό με ρόδες και με λίγο καλύτερους χώρους νομίζω από το αδελφάκι του το renagade. Το qq παραμένει παίχτης πρώτης γραμμής καθώς στα λεφτά του προσφέρει ποιότητα και εμφάνιση άνω του μέσου όρου της κατηγορίας. Και μόνο που κρατά τα σκήπτρα στις πωλήσεις μετά από τόσο καιρό στην αγορά δείχνει την απήχηση στο ευρύ κοινό και αυτό είναι ο ορισμός της απόλυτης τριζάτης επιτυχίας.
-
Αν το 500Χ είχε λίγο καλύτερους χώρους (κυρίως αποσκευών) και πιο μαλακή ανάρτηση, μάλλον θα είχαμε επιλέξει αυτό έναντι του QQ. Εξαιρετικό από μέσα, πολύ καλός κινητήρας 1.6 λίτρων και πολύ καλό value for money, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει και δίναν κάτι γενναίες εκπτώσεις. Έδινες γύρω στα 22 χιλιάρικα και είχες full εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πωλησεις suv Οκτωβριου:
Νισσαν κασκαι 139
VOLKSWAGEN TIGUAN 122 20,3%
JEEP RENEGADE 67 11,1%
SUZUKI VITARA 59 9,8%
FIAT 500X 59 9,8%
BMW X1-SERIES 56 9,3%
DACIA DUSTER 32 5,3%
MINI COUNTRYMAN 32 5,3%
http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/fil ... 10-seg.pdfΤο εφτιαξα τωρα.
Παντως αν υπολογισουμε οτι το tiguan ξεκιναει απο τα 28.000 περιπου και το κασκαι απο τα 20.000 πουλωντας μονο 17 κομματια παραπανω θα ελεγα οτι ειναι φοβερη επιτυχια προς το παρον το vw και δειχνει οτι ο κοσμος θελει αυτο που του δινει τα περισσοτερα και ας δωσει παραπανω χρηματα -
To QQ κυκλοφορεί και δύο χρόνια στην αγορά βέβαια, ενώ το Tiquan είναι ολόφρεσκο μοντέλο.
Σε σχέση με πέρσι έχουν ανέβει αρκετά και οι πωλήσεις των Χ1, παρά το γεγονός πως συνολικά ανέβηκαν οι τιμές τους. Πιθανότατα λόγω του ερχομού των 1.5 diesel και βενζίνης.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
To QQ κυκλοφορεί και δύο χρόνια στην αγορά βέβαια, ενώ το Tiquan είναι ολόφρεσκο μοντέλο.Σε σχέση με πέρσι έχουν ανέβει αρκετά και οι πωλήσεις των Χ1, παρά το γεγονός πως συνολικά ανέβηκαν οι τιμές τους. Πιθανότατα λόγω του ερχομού των 1.5 diesel και βενζίνης.
Εγώ προσωπικά ΔΕΝ θέλω να παίρνουν πολλοί την Χ1!
Ας παίρνουν τα άλλα! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
To QQ κυκλοφορεί και δύο χρόνια στην αγορά βέβαια, ενώ το Tiquan είναι ολόφρεσκο μοντέλο.
Σε σχέση με πέρσι έχουν ανέβει αρκετά και οι πωλήσεις των Χ1, παρά το γεγονός πως συνολικά ανέβηκαν οι τιμές τους. Πιθανότατα λόγω του ερχομού των 1.5 diesel και βενζίνης.
Ας παίρνουν τα άλλα!Πολύ λάθος προσέγγιση ειδικά αν θες να κρατήσεις το αμάξι χρόνια.
Να σε δω μετά από 10 χρόνια τι ανταλλακτικά θα βρίσκεις αν έχεις αμάξι με λίγες πωλήσεις. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πολύ λάθος προσέγγιση ειδικά αν θες να κρατήσεις το αμάξι χρόνια.
Να σε δω μετά από 10 χρόνια τι ανταλλακτικά θα βρίσκεις αν έχεις αμάξι με λίγες πωλήσεις.Γιατί το λές αυτό Στέφανε? Η BMW έχει ανταλλακτικά έως και 30 χρόνια μετά την λήξη παραγωγής ενός αυτοκινήτου. Γιατί λοιπόν να μην βρίσκει ανταλλακτικά σε 10 (αλλά και σε 15) χρόνια? Εκτός εάν εννοείς aftermarket ή μεταχειρισμένα.
-
Ενδιφέροντα τα στατιστικά από τις ταξινομήσεις...πολύ καλά νούμερα για το tiguan αλλά και για την Χ1 αν λάβουμε υπόψιν το κόστος κτήσης της.
Εδώ έχει μία mini παρουσίαση για το μικρότερο tiguan 1.4tsi με τους 125 ίππους και τα 27.300€ -
Ας παίρνουν τα άλλα!Πολύ λάθος προσέγγιση ειδικά αν θες να κρατήσεις το αμάξι χρόνια.
Να σε δω μετά από 10 χρόνια τι ανταλλακτικά θα βρίσκεις αν έχεις αμάξι με λίγες πωλήσεις.Χαχα, τι διαβαζουμε σημερα. Ρε συ το Χ1 ειναι μερος μιας ολοκληρης σειρας αυτοκινητων που περιλαμβανει ολα τα Μινι F σειρα και ολα τα μπροστοκινητα BMW. Μιλαμε για εκατομυρια αυτοκινητα (σε λιγα χρονια) που χρησιμοποιουν κοινους κινητηρες, κοινο εσωτερικο, κοινες αναρτησεις κλπ. Ανταλλακτικα υπαρχουν παντου και φθηνα στο internet και ακριβα στον dealer. Βεβαια αυτα τα αμαξια ειναι σχετικα καινουρια στην αγορα (2014 και μετα) αλλα σε μερικα χρονια που θα χρειαστει ανταλλακτικα θα ειναι παμφθηνα απο το ιντερνετ/μεταχειρισμενα κλπ.
-
Να σε δω μετά από 10 χρόνια τι ανταλλακτικά θα βρίσκεις αν έχεις αμάξι με λίγες πωλήσεις.Δεν έγραψα δεν θέλω να πουλήσει ΚΑΘΟΛΟΥ. Έγραψα δεν θέλω να το παίρνουν ΠΟΛΛΟΙ.
Ουσιαστικά αυτό που εννοώ είναι ότι δεν θέλω να παρκάρω και να βλέπω 3 ολόιδια αυτοκίνητα σαν το δικό μου, όπως ακριβώς γίνεται π.χ. τώρα με το QQ. Υπάρχει και μέση κατάσταση.
VW Tiguan 2016