-
Καλορίζικο Nikos Golf!!!!!!! καλές μετακινήσεις!
-
Ο χρήστης patriot75 έγραψε:
Καλορίζικο Nikos Golf!!!!!!! καλές μετακινήσεις! [emoji106]Ευχαριστω patriot
-
Σχετικα μα το ντουλαπακι που αναφερθηκε παραπανω: Ειχα καποτε το Audi A4, χρονιες 2001-2005, παραλληλα μα το Golf ΙV. (εναλλαξ με την αδερφη μου τοτε). Το ντουλαπακι δεν ειχε κλειδαρια. Ωστοσο συνειδητοποιησα οτι οταν κλειδωνες το αμαξι κλειδωνε και το ντουλαπακι! Θα το τσεκαρω και στο Tiguan και θα αας πω.
Σχετικα με το καπακι ανεφοδιασμου, Νικο σε ποιο μοντελο θυμασαι να ανοιγει απο μεσα; Εχω το Golf 6, δεν ανοιγει απο μεσα. Ειχα και το 3 και το 4, μονο για το 4 δε μπορω να ειμαι απολυτος γιατι το εζησα λιγοτερο απο τα αλλα. Γενικα δε θυμαμαι VW να βαζει κουμπι μεσα στο αμαξι για να ανοιγει το καπακι στο βενζινα.Δυο ακομα παρατηρησεις πδηγωντας:
Εκανα τη διαδρομη Πεντελη αεροδρομιο χαλαρα - δηλαδη πηγαινα με 100 χλμ. Μεση καταναλωση 4,1!! Στην επιστροφη εγινε 5,2 μαλλον γιατι βγηκα απο λεωφορο Πεντελης και με πηγε με κινηση ως τη διασταυρωση με Αναπαυσεως στα Μελισσια - στο πηγαινε κατεβηκα απο Κλεισθενους κ μπηκα απο Αγια Παρασκευη στην Αττικη οδο.Με το bluetooth δεν εχουν λυσει ενα θεμα: Ο συνομιλιτης σου ακουγεται εντονα εξω απο το αμαξι. Κι αν στο Golf απλα ακουγοταν εντονα, εδω ακους πολυ καθαρα και τί σου λεει! Σε ενα Volvo που μπηκα προσφατα και βγηκα εξω να τσεκαρω ακριβως αυτο οταν ο οδηγος μιλαγε, πληρη ησυχια, η ηχομονωση ηταν εξαιρετικη.
-
Κουμπι για να ανοιγει το πορτακι της βενζινης απο μεσα εχουν τα αυτοκινητα μονο σε συγκεκριμενες αγορες. Στην Ελλαδα δεν εχουν. Στην Αμερικη εχουν. Πχ το Jetta IV που ειχα στον Καναδα ειχε κουμπι και για το port baggage και για το πορτακι βενζινης.
-
Στο Golf 4 ανοίγει σίγουρα από μέσα.
-
Tiguolf για το κουμπι του ρεζερβουαρ αναφερομαι στο golf v. Εβγαινε απο τελος του 2003 εως 2008 νομιζω.
Δεν ειναι σημαντικο αν ανοιγει απο μεσα. Απλα το ανεφερα.
Για το bluetooth μηπως το εχεις δυνατα και ακουγετςι απ εξω ή εννοεις γενικα ακουγεται εξω? -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Κουμπι για να ανοιγει το πορτακι της βενζινης απο μεσα εχουν τα αυτοκινητα μονο σε συγκεκριμενες αγορες. Στην Ελλαδα δεν εχουν. Στην Αμερικη εχουν. Πχ το Jetta IV που ειχα στον Καναδα ειχε κουμπι και για το port baggage και για το πορτακι βενζινης.Εμενα ειχαν κουμπι το golf v, το κορολλα του 99 και το hyundai i10
-
Αλλα εχουν και αλλα δεν εχουν. Στο καινουριο BMW η θεση του κουμπιου για την 5η πορτα υπαρχει αλλα το κουμπι δεν ειναι εκει. Σε αλλες αγορες υπαρχει.
Επισης στο δικο μου αυτοκινητο το κουμπι ηταν σε διαφορετικη θεση απο τα ευρωπαικα.
-
Σε άλλα μοντέλα πχ στο Passat εξακολουθούν και το τοποθετούν ανάλογα με την έκδοση.
Κουμπί για το πορτάκι της βενζίνης έμπαινε κανονικότατα σε όλο το Group
και φυσικά και στο Golf.
Το ίδιο το κουμπί απενεργοποιούνταν με κλειδωμένο αυτοκίνητο και με αναμμένο τον κινητήρα,
και ενεργοποιούνταν με ξεκλείδωτο αυτοκίνητο και σβηστή μηχανή μόνο,
για αποφυγή ανεπιθύμητου ανοίγματος της πόρτας του ρεζερβουάρ.Από τις αρχές προς μέσα της περασμενης δεκαετίας σταδιακά άρχισαν να καταργούν το κουμπί του ρεζερβουάρ σε κάποια μοντέλα.
Είναι από τις σιωπηλές περικοπές στο πέρασμα των ετών, σαν το κάλυμμα της μπαταρίας.
Ποιός θυμάται επίσης πως στο όχι μακρινό παρελθόν τοποθετούσαν επιχρωμιωμένα αμορτισέρ στήριξης του καπώ;
(Η έμφαση στη λεπτομέρεια που λέγατε.) -
Για το V δε ξερω. Για το IV δεν ειμαι 100% σιγουρος αν καποιος ειναι δε θα επιμεινω. Για III & VI ειμαι καθετος οτι δεν ειχαν. Ουτε και το Α4, επισης αμαξι του ομιλου. Τελοσπαντων απο τη στιγμη που κλειδωνει αυτοματα δε με απασχολει καν το θεμα.
-
Νικο εννοω ανεξαρτητως εντασης, ακουγεται εξω. Προφανως αν το χαμηλωσεις θα ακουγεται κ λιγοτερο εξω, ωστοσο ειναι σα να εχουν βαλει ηχειο και στη μηχανη! Κανε το πειραμα.
-
Έμπαινε και εξακολουθεί και μπαίνει και σήμερα κουμπί για το πορτάκι της βενζίνης
ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση.Το Golf 4 είχε, όπως επίσης είχε και το τότε Passat.
Όμως τo Polo του 2002 δεν το είχε.To τωρινό λχ Passat έχει κουμπί για το ρεζρεβουάρ ανάλογα με την έκδοση.
-
-
Σήμερα είχα τη τύχη να οδηγήσω με τη σειρά το QQ 1,5d 110hp , το tiguan 2,0d 150ps, passat 1,6d 120ps και octavia 1,6d 105ps (προ facelift - αυτό το νοίκιασα δεν το πήρα test drive)
Καταρχήν να πω οτι τα τελευταία 15 χρόνια είχα στη κατοχή μου με τη σειρά audi 80 μοντέλο 1990, vw polo 16v 101ps και το Golf V TSI 122ps (το οποίο πουλάω http://www.car.gr/8947624-volkswagen-go ... avi-camera ).
Σε καλοκαιρινές διακοπές πριν 2 χρόνια είχα οδηγήσει στη Κρήτη για μια εβδομάδα το προηγούμενο QQ και είχα απογοητευτεί πολύ άσχημα... Ένιωθα λες και ήμουν στον αέρα, καμία επαφή με το δρόμο και ένα τιμόνι με καμία πληροφόρηση . Μάλιστα θυμάμαι τσέκαρα και σε βενζινάδικο τις πιέσεις μη τυχόν...και τελικά το γύρισα πίσω και πήρα ένα skoda citigo και βρήκα την υγεία μου (!).**Πήγα λοιπόν σήμερα να δοκιμάσω το νέο μοντέλο του QQ ** χωρίς να είμαι αρνητικά προκατειλημένος γιατί το αυτοκίνητο έχει τρελές πωλήσεις, είναι και νεότερο μοντέλο και -ειδικά σε μαύρο στην acenta- είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ (και το εννοώ γιατί εμφανισιακά και τιμολογιακά μου άρεσε) απογοητεύτηκα πάλι για τους ίδιους ακριβώς λόγους Δεν μπορώ να το οδηγήσω ρε παιδί μου..κατέβηκα και είχα αγχωθεί άσχημα . Πέρα από αυτό θα το απέρριπτα σίγουρα και για το πορτ μπαγκάζ καθώς ουσιαστικά αυτοκίνητο αλλάζουμε για τους χώρους . Βάλαμε το καρότσι πίσω και γέμισε το μισό πορτ μπαγκάζ **Τελική τιμή για αυτοκίνητα που έχουν όφελος απόσυρσης και μεταλλικό €24000 ** περίπου γιατί δεν παζάρεψα πολύ καθώς το απέρριψα.
Μετά πήγα άφησα το golf μου και πήρα ένα octavia tdi 1,6 105ps ψιλορημαγμένο λόγω rent a car με 75000χλμ και έκανα περίπου 150χλμ σε εθνική και ορεινό επαρχιακό (Χαλκιδική). Καταρχήν να πω οτι παρότι rent a car και 4 χρονών δεν έτριζε το παραμικρό μέσα Στο δια ταύτα.. στο δρόμο είναι πολύ καλό (λογικό δεν είναι crossover) αλλά λίγο παραπάνω θορυβόδες απ'οτι θα ήθελα, πχ το golf μου που είναι 8 ετίας έχει σαφώς καλύτερη ηχομόνωση . Ο θόρυβος ήταν αεροδυναμικός και από τον δρόμο ΟΧΙ λόγω κινητήρα (παροτί 5ταχυτο). Βέβαια φορούσε και κάτι τελειωμένα yokohama αλλά δε πιστεύω να έχω τόσο διαφορά λόγω continental . Γενικά είναι ένα πολύ τίμιο αυτοκίνητο για τα λεφτά του και με πορτ μπαγκαζ που σου γλυτώνει τα ξενοδοχεία το καλοκαίρι Χαρακτηριστικά θα σας πω πως στο γυρισμό γεμίσαμε ένα καρότσι στον Μασούτη και η γυναίκα μου είπε (πολύ σοβαρά!) οτι δε χρειάζεται να αδειάσουμε το καρότσι καθώς χωράει όπως είναι στο πορτ μπαγκαζ ** Τελική τιμή με μεταλλικό 21000€ για τη 'πλουσιότερη' έκδοση Style σε 1,6 tdi ή 1,4 cng (φυσικό αέριο) .**
Το επόμενο αυτοκίνητο που οδήγησα ήταν το tiguan 2,0 tdi 150ps . Εξωτερικά το μπροστά μέρος είναι ΚΑ.....ΛΑ!! Γενικά όλο είναι όμορφο αν εξαιρέσεις τον ποπό του που προσωπικά δεν μου αρέσει. Σαν συμπεριφορά στο δρόμο δε το συζητώ..καμία σχέση με το QQ . Αμέσως χαλάρωσα και καταλάβαινα τι μου γίνεται. Και σε αυτό βέβαια ένιωθα να πλέει αλλά σε καμία περίπτωση να μη του έχω εμπιστοσύνη . Ο χώρος του πορτ μπαγκάζ αν και είναι στα χαρτιά μόλις 10 λίτρα πιο μεγάλος από το QQ μας φάνηκε αρκετά μεγαλύτερος - ίσως έχει περισσότερο βάθος παρά ύψος- και μεγάλο συν είναι τα συρώμενα πίσω καθίσματα τα οποία μεγαλώνουν κατά πολύ το χώρο αποσκευών Προσωπικά μάλλον το απέρριψα και αυτό γιατί κάπου εδώ κατάλαβα οτι δε μου ταιριάζουν τα crossovers .. Θέλω ρε παιδί μου να βάλω την 6η μου να ακουμπήσω το αριστέρο στη πόρτα το δεξί στον τεμπέλη και να κάνω τις ταξιδάρες μου... ΔΕΝ μπορώ αυτό το ασταμάτητο φραπέ σε κάθε στροφή ή ανωμαλία του δρόμου ! Αλλά από την άλλη χάρηκε η ψυχή μου που δεν με ένοιαζαν λακούβες, σαμαράκια, χωματόδρομοι κλπ .. **Τελική τιμή για τον 1,6 TDI με την πλούσια έκδοση advance με μεταλλικό 27500€ **
**Τελευταίο και καλύτερο ** οδήγησα το passat 1,6 tdi 120ps φοβούμενος οτι θα απογοητευτώ με το γκάζι του γιατί από την octavia δε τρελάθηκα κιόλας. Καταρχήν να πω οτι μπαίνεις μέσα και λες εδώ είμαστε ! Λιμουζίνα! Και μετά βλέπεις αυτό το αναλογικό ρολόι στη μέση του ταμπλό και ρωτάς τον πωλητή αν είναι κάτι after market κινέζικο! Epic fail παιδιά.. http://3.bp.blogspot.com/-35nk8QsF0Ws/V ... _large.jpg . Δεν έχω πολλά να πω για το αυτοκίνητο, **αξίζει μέχρι και το τελευταίο του Ευρώ ** - συγκεκριμένα 27500Ε τελική με μεταλλικό στην πολύ πλούσια έκδοση comfortline δεν νομίζω οτι έχει συναγωνισμό. Στο δρόμο δεν καταλαβαίνεις τον όγκο του και ένιωθα σαν να οδηγώ το golf αλλά το passat φωνάζει θέλω χιλιόμετρα! Ο κινητήρας δεν βάζει φωτιά στο δρόμο αλλά δε νομίζω οτι θα απογοητεύσει τον μέσο οικογενειάρχη **Μέχρι να οδηγήσω το passat έλεγα οτι είναι περίπου μια octavia και πληρώνεις 6500€ για το σήμα . ΟΧΙ . & - ** Γιατί δεν το έκλεισα; Γιατί οι ΣΤΟΚΟΙ έχουν κάνει sedan ανόιγμα στο πορτ μπαγκάζ και ενώ είναι τεράστιο είναι δύσχρηστο ενώ του Tiguan μπορεί να είναι μικρότερο αλλά στη καθημερινή χρήση μετράει η ευκολία της 5ης πόρτας.
Γιατί δε τα έγραψα όλα αυτά στο ¨οδήγησα¨; Γιατί έβλεπα/βλέπω τον εαυτό μου σαν υποψήφιο αγοραστή του tiguan
-
Αν δεν θέλεις crossover και προτιμάς την ευχρηστία της 5ης πόρτας, γιατί δεν κοιτάς για κανένα station wagon;
Παράξενο αυτό που αναφέρεις για την οδική συμπεριφορά του QQ. Το λέω γιατί το οδηγώ 1.5 χρόνο τώρα και δεν μου έχει δώσει στιγμή αυτή την αίσθηση (αντιθέτως είναι από τους λόγους που το επιλέξαμε), ενώ και σε όσα τεστ έχω διαβάσει δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό; Μήπως δοκίμασες την έκδοση Tekna με τις 19άρες ζάντες;
Ο χώρος αποσκευών του QQ είναι στα 430 λίτρα, ενώ του Tiquan πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λίτρα παραπάνω. Με τα καθίσματα τραβηγμένα μπροστά πρέπει να φτάνει τα 620.
Ίσως επίσης να αξίζει να δεις και την ανανεωμένη Octavia, μήπως και βελτιώθηκαν τα προβλήματα που αναφέρεις, μιας και σε βόλεψαν οι χώροι της.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν δεν θέλεις crossover και προτιμάς την ευχρηστία της 5ης πόρτας, γιατί δεν κοιτάς για κανένα station wagon;Παράξενο αυτό που αναφέρεις για την οδική συμπεριφορά του QQ. Το λέω γιατί το οδηγώ 1.5 χρόνο τώρα και δεν μου έχει δώσει στιγμή αυτή την αίσθηση (αντιθέτως είναι από τους λόγους που το επιλέξαμε), ενώ και σε όσα τεστ έχω διαβάσει δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό; Μήπως δοκίμασες την έκδοση Tekna με τις 19άρες ζάντες;
Ο χώρος αποσκευών του QQ είναι στα 430 λίτρα, ενώ του Tiquan πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λίτρα παραπάνω. Με τα καθίσματα τραβηγμένα μπροστά πρέπει να φτάνει τα 620.
Ίσως επίσης να αξίζει να δεις και την ανανεωμένη Octavia, μήπως και βελτιώθηκαν τα προβλήματα που αναφέρεις, μιας και σε βόλεψαν οι χώροι της.
Θα συμφωνήσω με τον axel
Βέβαια αν καταλαβαίνω καλά του φίλου μας του αρέσουν οι μπερλινες.
Επίσης ο χώρος του Tiguan σχεδόν ίδιος με του qq είναι αλλά επεκτείνεται λόγω των συρόμενων καθισμάτων και κερδιζει και κάτι ακόμα λόγω της συρομενης εταζέρας -
Ο χωρος αποσκευων ειναι σχεδον ιδιος με το κασκαι οταν στο tiguan ειναι πανω-πανω ο διπλος πατος και τα καθισματα τερμα πισω. Συρομενη εταζερα δεν εχει. Νομιζω 99% αποθηκευεται κατω απο τον διπλο πατο. Ο φιλος θα μπορουσε να δει και το facelift octavia σαν testdrive απο αντιπροσωπεια και οχι απο νοικιαζομενο. Τα suv δεν ειναι τοσο καλα οσο τα χαμηλα στο δρομο (αν και απο μερικα μικρομεσαια ειναι καλυτερα).
Καμια φορα σε ξεγελαει και η πιεση στα λαστιχα. Εμενα μου ειχαν 31 ενω κανονικα εχει 38!!! -
Οδήγησα και το 1.6 tdi σε χειροκίνητο το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα! 1-2-3 και σχεδον και η 4η ανοίγουν ΠΑΡΑ πολύ καλά στην 5η και την 6η χρείαζεται το προγραμματάκι του το αυτοκίνητο . Μου έδωσε την εντύπωση οτι πάει αρκετά καλύτερα σε σχέση με το passat με τον ίδιο κινητήρα (ίσως λόγω αυξημένης ροπής) .
Έκανα γύρω στα 30χλμ αρκετά πατητός με μέση κατανάλωση μόλις 6,5λιτρα . Έβαλα και τη θέση οδήγησης τέρμα κάτω και λίγο βελτιώθηκαν τα πράγματα Η συμβία βέβαια που καθόταν πίσω παραπονέθηκε οτι 'κουνούσε' πολύ .
Το αυτοκίνητο πάντως πρέπει να πουλάει πολύ καθώς πριν κανένα μήνα μου είχαν πει οτι ερχόντουσαν κάποια αυτοκίνητα τέλη Νοεμβρίου τα οποία εξαφανίστηκαν ! Τώρα ξανά τέλη Δεκέμβρη επόμενη παραλαβή .
-
Πατητος οτι αμαξι και να ειχες θα κουνουσε πισω
-
ngr-polini πες τα και τα ξαναπες τα για τα suvocrossover γιατι εμενα μου τη πεφτουν αμεσα και κατανταω και γραφικος, καλο ειναι να τα λεει και κανας αλλος....
Νικο ,πρεπει ν ανανεωσεις την υπογραφη σου..
Προς τον ενδιαφερομενο. Κοιτα το superb αν βρεις εκθεσιακο και καθοτι και vagιτης.. εγω το καραγουσταρω το καινουργιο Χωροι, απλετοι.. τιμη πανω ,κατω οσο το passat και προτιμητεο εμφανισιακα μεσα εξω σε σχεση με αυτο! Ποιοτικα επισης δε βρηκα κατι να με χαλαει. ΠΟΛΥ αμαξι και καλοσχεδιασμενο +πορτμπαγκαζ γηπεδο...
edit συντακτικο-ορθογραφια.
VW Tiguan 2016