-
Σε αυτα τα ιδια φωτα αναφερομαι και εγω!
Δεν ξερω ποτε αγορασες εσυ το δικο σου,αλλα και στο φυλλάδιο της kia πλεον τις αναφέρει σαν φωτα ημερας led στον βασικο εξοπλισμό στο υβριδικό αλλά οχι στιστο απλό diesel,αλλά και το είδα στον αντιπρόσωπο σε αυτοκίνητα που ειχε στην έκθεση καθως και δυο εν κίνηση οχηματα,ενα το Σάββατο και ένα σημερα το πρωί ερχομενος στην εργασια μου.
Τύπου led, εν έτει 2020 είναι όντως όλα τα ημέρας απλά για να κάνεις το δικό σου σαν το gt line ή το 136 ps upgrade (που κυκλοφορούν στην Αθήνα και σε αντιπροσωπίες και έχει 2 αστεράκια και στο διευκρινίζει οτι το δικό σου δεν έχει στο site) πρέπει να αλλάξει και το φαναράκι το μεσαίο με τα πρόσθετα πλαστικά που η αντιπροσωπία δεν το αλλάζει, οπότε η λύση θα ήταν ένα μεγάλο ποσό για να αλλάξουν όλα τα φρύδια (απο το επίσημο) - τώρα βέβαια αν τους ζητήσεις αυτές τις λάμπες..τύπου κάηκε η λάμπα του gt line παραγγέλνω ΟΚ και ...καπως τις τοποθετώ .... εκεί οι τιμές ξεκινάνε απο 10 euro στο εμπόριο και ανεβαίνεις οσο θες - και ΄οπως ξέρεις αυτές εχουν δύο σκάλες απο την μαμα ...
Χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω με τις Κινέζικες led υπάρχει ενα συγκεκριμένο ρίσκο (φωτιάς ....)
-
Το lane assist ειναι μαλλον το ποιο συνηθισμενο σε χρηση, κυριως για ταξιδια φυσικα. Ενεργοποιείται συνεχεια σε μένα.
Κ το αυτοματο φρεναρισμα μαλλον οταν παει να γινει το 'κακο' θα ειναι το ποιο χρησιμο.
Το ποιο αχρηστο απ'ολα ειναι αυτο που βγαζει εναν καφε κ σε προτρέπει σε σταση, λες κ δεν το ξερω οτι οδηγω 2-3 ωρες συνεχωμενα!
-
Για τα led υπάρχει διαφοροποίηση στο 1.6d 115hp 2wd Upgrade και στο 1.6d 115hp 2wd Upgrade 48V Hybrid τα οποία και πρίν και μετά τον Σεπτέμβρη ΔΕΝ έχουν τύπου gt line όπως έχει το 1.6D 136hp 2wd Upgrade 48V Hybrid και πάνω (προβολάκι κάτω ούτως ή αλλως μόνο τα gt line έχουν τα παραπάνω). Η φωτογραφία του xplicit με την τριπλή δεσμη και τα διαχωριστικά δεν υπάρχει σε 1.6d 115hp 2wd Upgrade 48V Hybrid, τουλάχιστον εγω δεν το έχω δεί πουθενά, εκεί είναι η διαφορά οτι τα 1.6d 115hp 2wd Upgrade και 1.6d 115hp 2wd Upgrade 48V Hybrid εχουν τριπλή δεσμη αλλα χωρίς να διαχωρίονται οι ...υπο δέσμες.
@Sabas_Thess Εντάξει βλέπεις και τα μικρότερα, πάντως θα σου έλεγα να το ζυγίσεις καλα το 2008 σαν μέγεθος...δες το και παρκαρισμένο, οδήγα και λίγο χαμηλότερα Hatchback που είναι και φτηνότερα διοτι η τρέλα της εποχής είναι αυτά τα μεγέθη - Πάντως η κάμερα οπισθοπορείας βλέπει αρκετά καλα - ΟΚ δεν είναι τύπου CHR, 180' αλλα καλύπτει τα βασικά και δεν νομίζω κάποιος κάτοχος να έχει παραπονεθεί για την ορατότητα πίσω ή να τίθεται και θέμα επικινδυνότητας (!) αλλα απο την άλλη κάθε απόγευμα που σχολάμε απο τις δουλειές η απο τα ξενύχτια γίνεται τις παλαβής στους δρόμους οπότε απο το ένα άκρο πάμε στο άλλο. Στην βασική έχουνε και cruise control με speed limiter αλλα παιδια sorry, το lane assist το θεωρώ μικρής σημασίας ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα..Για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά βοηθήματα παμε όντως μονοκοπανιά στα επάνω διαμερίσματα... εκεί χανει - Βεβαια η τεχνολογία κάνει μεγάλες προόδους και κάποια στιγμή μπορεί να κάνουμε και ένα νήμα με τα διάφορα aftermarket αξεσουαρ ....
-
@fantom344 το 2008 ως λάτρης της Peugeot το μελέτησα το επεξεργάστηκα στην έκθεση 30' το πήρα td αλλά δεν με βολεύει, είναι στενό ειδικά μπροστά. Συμφωνώ απόλυτα με την λογική σου για την μόδα των suv. Τα έχω αποκλείσει όλα πλην του Captur II που περιμένω να βγει σε 1,5 μήνα και του Xceed που μαρεσει και θτ κάνω td αύριο.
Μετά πάω φυσικά όπως σωστά λες σε hatchback. Συγκεκριμένα σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα facelift Mégane γτ καλοκαίρι του 2020. Το Mégane δεν έχει χώρους πίσω ως hatchback οπότε θα το δω για sw. Το θετικότερο με τα νέα γτ Mégane είναι ότι μπορεί με αυτό να τρέξει το project του νέου 308 η Peugeot και ναχουμε νέα μέχρι το καλοκαίρι. Έπαιρνα άνετα του νέο 308 γτ λένε ότι θα αυξήσουν τους χώρους για τους πίσω. Το πήραμε πριν ένα μήνα για την γυναίκα και το λατρεύω. Ας έχω δύο 308 μαζί με το νέο. Δεν θα με πειράξει.
Γενικά αν και το Captur II δεν με βολεύει τέλος πάω σε hatchback ή στην χειρότερη σε sw. Λίγο την φοβάμαι σε αξιοπιστίας την Renault αλλά θα δείξει...
-
Σε αυτα τα ιδια φωτα αναφερομαι και εγω!
Δεν ξερω ποτε αγορασες εσυ το δικο σου,αλλα και στο φυλλάδιο της kia πλεον τις αναφέρει σαν φωτα ημερας led στον βασικο εξοπλισμό στο υβριδικό αλλά οχι στιστο απλό diesel,αλλά και το είδα στον αντιπρόσωπο σε αυτοκίνητα που ειχε στην έκθεση καθως και δυο εν κίνηση οχηματα,ενα το Σάββατο και ένα σημερα το πρωί ερχομενος στην εργασια μου.
Έχεις δίκιο man, το τσέκαρα ιδίοις όμμασι. Είχα μείνει στο pre-facelifted μοντέλο το οποίο τα είχε από τη βασική έκδοση με το a/c. Μεγάλη τσιπιά..
Σήμερα γύρισα από αντιπροσωπείες και το Sportage έχει μόνο αλογόνου, ούτε καν led ημέρας. Δεν ξέρω στην GT-line δεν ρώτησα γιατί δεν με ενδιαφέρει. Σε φώτα LED ημέρας έχει το Tuscon.
Btw σήμερα που πήγα και τα είδα για πρώτη φορά έχουν σαφή διαφορά στην συναρμολόγηση αλλά και την ποιότητα. Το Sportage είναι πιο στιβαρή κατασκευή, αν κλείσεις την πόρτα με κλειστά τα μάτια νομίζεις κλείνεις σε καλό ευρωπαϊκό όχημα. Είναι εξαιρετικό vfm στο μέτριο επίπεδο εξοπλισμού, με ικανοποίησαν και με το παραπάνω οι χώροι στο εσωτερικό του. Καλός χώρος αποσκευών. Το Infoteinment είναι μέρος του ταμπλό ενώ στο Tuscon φυτεμένο στο επάνω μέρος του. Διαμόρφωση εξοπλισμού δεν επιτρέπουν λόγο 'σκαλωπατιου' εφορίας (αρε Ελλάδα γμτ...). Αν θες πας στο GT-line το οποίο παύει ναναι vfm (δεν είναι ακριβό αλλά ακουμπάς νορμάλ εξοπλισμένο καλύτερο ευρωπαϊκό c-suv) και φορτώνεσαι 19αρες.
Το Tuscon κατώτερης απτής ποιότητας αλλά και συναρμολόγησης πλην όμως με δυνατότητες εξοπλιστικης διαμόρφωσης που δεν έχει το Sportage. Η κορυφαία του έκδοση (εξαιρετικά εξοπλισμένη) δεν έχει 19αρες αλλά 18αρες
Γενικά είναι διαφορετικά στημένα τα οχήματα. Πιο comfort oriented το Tuscon. Πιο στιβαρό σε όλα του το KIA. Ο πωλητής επιχειρηματολόγησε στην KIA υπέρ του μικρού υβριδικού diesel (116 αντί 136ps) καθώς λόγο διαφορετικής χαρτογράφησης (προφανώς μόνο αυτό αλλάζει, είναι ίδιο το μοτέρ) έχουν ανεπαίσθητες διάφορες στις τιμές επιταχυνσεων στις ρεπριζ και 0-100 ενώ η σχετικά μικρή διαφορά τους σε Nm ροπής καλύπτεται από το μεγαλύτερο εύρος ροπής για τον μικρό 116Ps diesel. Αυτό το είχα ακούσει και σε video review. Γενικά πάντως έχει vfm προσφορά το Sportage diesel mild hybrid 116ps μέτριο πακέτο εξοπλισμού.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να τον ενημερώσω ότι στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον το Tuscon το βγάζουν td 136 mild hybrid diesel ενώ το Sportage με τον 'μικρό' 116ps. Πολύ καλό αυτό για να συγκρίνει σε πραγματικές συνθήκες τις διαφορές των δύο οχημάτων.
Τέλος να πω και κάτι υποκειμενικό. Τα αμάξια αυτά λόγο μεγέθους θέλουν απαραίτητα εξοπλισμούς όπως lane assist, blind sport, αισθητήρες πίσω για κάθετα αυτοκίνητα ποδήλατα πεζούς κλπ. Τα suv γενικά είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα θεωρώ δύσκολη αγορά. Πέρα όλων των άλλων πρέπει να τα πάρεις φορτωμένα εξοπλισμό όσο το δυνατόν. Γι'αυτό και μεταξύ των δύο αν θα δοκίμαζα ένα θα ήταν το Tuscon για να το πάρω στην πιο εξοπλισμένη του εκδοχή με την ελπίδα ότι οι προφανείς διάφορες ποιότητας υλικών αλλά κυρίως συναρμολόγησης υπέρ του Sportage δεν θα έκαναν σε 6 μήνες το Tuscon 'κουδούνι' σαν το QQ. Επίσης, χωρίς να το έχω ρωτήσει στην αντιπροσωπεία, από το site συμπεραίνω ότι το Tuscon στην high end έκδοση δεν βγαίνει με τον 116 αλλά μόνο με τον 136Ps κινητήρα...
Ότι δίνεις, παίρνεις..
Ή μπήκες σε άλλο αυτοκίνητο ή είσαι πολύ απαιτητικός σε αυτό που ψάχνεις..
Sportage και tucson είναι κατά το 80% (μην πω και παραπάνω) ίδια αυτοκίνητα. Το τι εικόνα αποπνέει το καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα. Το tucson όντως στην έκδοση comfort υστερεί των πιο πλούσιων στα μαλακά πλαστικά στις μπροστινές πόρτες και το διαφορετικό ύφασμα στα καθίσματα. Κατά τ' άλλα είναι πανομοιότυπο σε όλες τις εκδόσεις με ελάχιστες αισθητικές πινελιές. Σε όλες τις εκδόσεις του έχει το ίδιο ακριβώς δέσιμο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις παρόμοιο με το QQ, μιλάμε για χάσμα (παθόντες μπορούν να πάρουν θέση).
Έχω το αμάξι ένα χρόνο τώρα με 26k σχετικά δύσκολα χλμ και δεν ακούγεται κιχ. Για τα χρήματα που ζητάει είναι μια σχετικά καλή επιλογή με υποδειγματικό ρολάρισμα, αν και το sportage είναι εξοπλισμένο ένα αισθητικό κλικ παραπάνω (μπάρες οροφής, ζάντες 17).
Από τα συστήματα ασφαλείας, προσωπικά θα ήθελα μόνο το brake assist. Lane assist άχρηστο gadget (χρησιμεύει μόνο σε μεγάλα ταξίδια σε περίπτωση που σε πάρει ο ύπνος στο τιμόνι), blind spot assist βολικό σε μεγάλα αστικά κέντρα που πετάγονται μηχανάκια αριστερά και δεξιά (σε πορεία ψιλο-άχρηστο)-χρησιμεύει όμως αρκετά στο ξεπαρκάρισμα με όπισθεν. Κάμερα οπισθοπορείας ή ακόμη καλύτερα birdview τα θεωρώ χρησιμότερα gadgetάκια
-
To lane assist βολευει σε περισσοτερες περιπτώσεις, αν πας να πιασεις ενα μπουκαλακι νερο, αν βαλεις ενα καλωδιο φορτισης του κινητου, αν λιγο πατησεις λαθος τη γραμμη κ ερχεται απο πισω σου ενας με 180 που δεν ειχες δει στον καθρέπτη. Το λεω γιατι κ εγω το εβλεπα ως αχρηστο κ ελεγα να το εχω απενεργοποιημένο αλλα τελικα βοηθαει σε πολλα.
Αλλωστε αυτα ολα πανε πακετο, οποτε δεν χρειάζεται επιλογη στα βασικα 4. Blind spot ειναι συνήθως εξτρα .
-
Από BMW βγαίνω και μπαίνω στο Tucson, διαφορά αν δω ειναι υπέρ του tucson. Τωρα αν η ΚΙΑ έχει παραπάνω ποιότητα, πάσο. Εγω πάντως δεν είδα καμια εμφανή διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε tucson και Sportage, μα καμία απολύτως, όταν τα έκανα test drive.
Το tucson το οδήγησα και ενος γνωστού με 30Κ χλμ, στη Θεσσαλονίκη, για μία ώρα περίπου. Μασίφ ήταν το όχημα.
Αυτά τα γράφω γιατί υπάρχει περίπτωση να προιδεάσουμε κάποιον υποψήφιο. Μια χαρά ειναι και τα δύο.
-
@xplicit σήμερα το πρωί στο σούπερ πέτυχα ένα καινούργιο μαύρο high trim Tuscon. Αν πήγαινα σε c_suv θα το έπαιρνα ευχαρίστως, μάλλον παρεξηγησες στο post μου. Στην αντιπροσωπεία το λευκό που είχε το έβλεπα σαν λουκούμι! Συγνώμη αλλά εγώ κατάλαβα μικρές διαφορές ποιότητας/συναρμογής με το Sportage καθώς αν και δεν τα έκανα td τα επεξεργάστηκα ενδελεχώς αμφότερα. Απλά δεν το οδήγησα το Tuscon που μαρεσε εμφανισιακά (το Sportage δεν..) και δεν υπάρχει στο πλάνο μου γιατί, μια πόρτα δίπλα, είχα πάει αμέσως πριν να δω το Sportage και μου εκατσευ love at first sight με ένα Xceed! Έχεις ίσως το καλύτερο vfm μεσαίο οικογενειακό suv της αγοράς, αστους άλλους να αγοράζουν σαν τρελοί κουδούνια....εεεε QQ ήθελα να πω!
Όσο για τους εξοπλισμούς κύριοι επιτρέψτε μου να επιμείνω. Σε τέτοιου μεγέθους cuv είναι όλα τα σύγχρονα καλούδια απαραίτητα αν φυσικά τα αντέχει η τσέπη μας...
-
Πρίν 1 χρόνο που τα είδα και τα 2 χωρίς να προσέξω τις εκδόσεις το Sportage ( όχι η φουλ) μου έδινε την αίσθηση ότι έχει καλύτερη συναρμογή και σαν ποιότητα ενα κλικ παραπάνω....Ολα αυτά πάνε περίπατο αν βγεις στο δρόμο και περάσουν κάποιες χιλιάδες χλμ τότε φαίνονται όλα....
-
Πρίν 1 χρόνο που τα είδα και τα 2 χωρίς να προσέξω τις εκδόσεις το Sportage ( όχι η φουλ) μου έδινε την αίσθηση ότι έχει καλύτερη συναρμογή και σαν ποιότητα ενα κλικ παραπάνω....Ολα αυτά πάνε περίπατο αν βγεις στο δρόμο και περάσουν κάποιες χιλιάδες χλμ τότε φαίνονται όλα....
Τι εννοείς ρε καημένε, οτι είναι σαν τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο που έχει περάσει τα σαράντα ? Η Kia δεν είναι πρώτη σε customer satisfaction μετά την πώληση επειδή οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι τα πρώτα 2 χρόνια της αγοράς ούτε έχω ακούσει παράπονα για κάποιο συγκεκριμένο όχημα - ο κόσμος δεν είναι ούτε ήταν ποτέ βλάκας - απλά κάποιοι είναι ψυχαναγκασμένοι...για να μην πω κάτι άλλο, και κολλάνε σε μάρκες ή σε συγκεκριμένες χώρες προέλευσης γιατί έτσι νομίζουν ότι 'πρέπει' να κάνουν... μήπως έχεις ρωτήσει 29 άτομα και σου είπαν το ίδιο πράγμα ?? Το έχουμε ψάξει επισταμένα το θέμα και σε ελληνικά και σε ξένα φόρουμ ... Τώρα πλέον τα Ευρωπαϊκά ας πούμε αυτοκίνητα δεν μαρκετάρονται καν σαν τα ...καλύτερα σε θέμα συναρμογής > αμα κάτσει καμια στραβή, που μπορεί να κάτσει για πολλούς και διάφορους λόγους, θα σου πούνε εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι το αυτοκίνητο είναι unbreakable ή οτι δεν χαλάει .... μετά απο χρόνια πάντα έτσι
ΥΓ Βαριέμαι να βγάλω και link, αλλά σε μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να διαπιστώσει κανείς οτι δεν είναι μόνο στην Ελλαδα top σε αξιοπιστία..είναι στις περισσότερες χώρες
-
lemouz75 wrote:
Τι εννοείς ρε καημένε, οτι είναι σαν τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο που έχει περάσει τα σαράντα ? Η Kia δεν είναι πρώτη σε customer satisfaction μετά την πώληση επειδή οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι τα πρώτα 2 χρόνια της αγοράς ούτε έχω ακούσει παράπονα για κάποιο συγκεκριμένο όχημα - ο κόσμος δεν είναι ούτε ήταν ποτέ βλάκας - απλά κάποιοι είναι ψυχαναγκασμένοι...για να μην πω κάτι άλλο, και κολλάνε σε μάρκες ή σε συγκεκριμένες χώρες προέλευσης γιατί έτσι νομίζουν ότι 'πρέπει' να κάνουν... μήπως έχεις ρωτήσει 29 άτομα και σου είπαν το ίδιο πράγμα ?? Το έχουμε ψάξει επισταμένα το θέμα και σε ελληνικά και σε ξένα φόρουμ ... Τώρα πλέον τα Ευρωπαϊκά ας πούμε αυτοκίνητα δεν μαρκετάρονται καν σαν τα ...καλύτερα σε θέμα συναρμογής > αμα κάτσει καμια στραβή, που μπορεί να κάτσει για πολλούς και διάφορους λόγους, θα σου πούνε εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι το αυτοκίνητο είναι unbreakable ή οτι δεν χαλάει .... μετά απο χρόνια πάντα έτσι
ΥΓ Βαριέμαι να βγάλω και link, αλλά σε μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να διαπιστώσει κανείς οτι δεν είναι μόνο στην Ελλαδα top σε αξιοπιστία..είναι στις περισσότερες χώρες
Το ' καημένε' στο επιστρεφω και καλά θα κάνεις να κόψεις τους χαρακτηρισμούς αν δεν συμφωνείς με κάποιον που δεν ξέρεις ποιός είναι....Αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι δεν κρίνω την KIA σαν 40αρη αλλά λέω ότι μου φάνηκε πιο ποιοτικό και με καλύτερη συναρμογή...Αν ένα αυτοκίνητο είναι ποιοτικό θα φανεί οταν οταν γράψει χλμ στους Ελληνικούς δρόμους και μετά από 2 με 3 χρόνια είναι στην αρχική του κατάσταση. Το qashqai που θεωρείται ποιοτικό υπάρχει άτομο στο forum που το πούλησε γιατί δεν άντεχε τους τριγμούς.Αυτο εννοώ.Διαβαζω ότι η ΚΙΑ είναι ψιλά σε αξιοπιστία και το γνωρίζω ως πρώην κατοχος picanto για 10 απροβληματιστα χρόνια.... Βλέπεις τελικά ότι δεν σου εθιξα την μάρκα? Οπότε χαλάρωσε λεβέντη.....
-
Να πούμε και δύο λόγια για την δυναμική οδήγηση… ποια είναι η δυναμική οδήγηση σε ένα suv και ποια να είναι άραγε τα δυναμικά χαρακτηριστικά του sportage….Ένα όχημα μεγάλης μάζας και μεγέθους με ψηλή θέση οδήγησης που τοποθετεί τον οδηγό και τους συνεπιβάτες σε μια στιβαρή και σταθερή πλατφόρμα υψηλού κέντρου βάρους με τις σούστες στα τέσσερα σημεία, με ένα τιμόνι παιχνιδιάρικο - artificial πολύ ελαφρύ (που το 'κατηγορούν' κιόλας) , γκάζι υψηλής ροπής και αναρτήσεις σκληρές που απαλλάσσουν απο περιττές κλίσεις και περιστροφές (δεν γέρνει με τίποτα) δίνοντας και έναν πιο ακριβή έλεγχο κινήσεων. Οι πολύ καλές αλλαγές των ταχυτήτων τα φρένα και η ορατότητα συμπληρώνουν τα εργαλεία που έχει στην διάθεση του ο οδηγός που ακολουθώντας την περιέργεια και το ένστικτο, παίζει και μαθαίνει πως να τα χρησιμοποιεί και να τα συνδυάζει όλα αυτά σε κάθε περίσταση…
Και από την θεωρία πάμε στην πράξη… είμαστε σε κλειστές, ή λιγότερο κλειστές στροφές με κλίσεις με μικρή επιτάχυνση απο την είσοδο και εφαρμογή των 30 κιλών ροπής το όχημα έφυγε σαν ακριδούλα…. ακολουθεί πανεύκολη και γρήγορη περιστροφή του τιμονιού με το ένα χέρι συνήθως και δύο ή τρία δάχτυλα - το παιχνίδι έγινε … από εκεί και πέρα το διευρυμένο οπτικό πεδίο, η σταθερότητα στον οριζόντιο άξονα, και η αλλαγή διεύθυνσης ανάλογα με την επιθυμητή γωνία και ταχύτητα, πάνω και στην κάθετη που έχουμε τοποθετηθεί …σφραγίζουν το επεισόδιο… δεν μιλάμε για σπατάλη ενέργειας τώρα, φθορά ελαστικών ή επικίνδυνη οδήγηση… μιλάμε για εφεδρίνες και ντοπαμίνες που κάνουν ένα μικρό - πάρτυ λόγω την αναμόχλευσης που προκαλεί ο ενάμισης τόνος του οχήματος εν δράση.. το οποίο ιππεύουμε κατα τα άλλα…. στην εξοχή (τραλαλα …)
Να πάμε και λίγο στον ανοιχτό δρόμο…θυμάστε την πρώτη φορά που ταξιδέψτε με αεροπλάνο στην απογείωση..αλλά και την προσγείωση (συναρπαστικό) ? Κάπου εκεί πηγαίνουμε όταν διαβαίνουμε ενδιαφέρουσες και πιο έντονες ανηφόρες και κατηφόρες με μικρή πίεση στο γκάζι και τα κιλά ροπής, που αν συνδυαστούν και με περιστροφές του παιχνιδιάρικου τιμονιού πάνω στην πλατφόρμα μας, προκαλούν και πάλι αναμοχλεύσεις…
Έχουμε βγει πλέον σε ανοιχτή οδό…. και έχουμε το κλασικό σκηνικό με τις 2 αριστερές λωρίδες κατειλημμένες απο 2-3 αυτοκίνητα που πάνε αργά και βλέπουμε την δεξιά λωρίδα κενή σε μεγάλη απόσταση…πρώτα φτιάχνουμε στα γρήγορα το σενάριο το οποίο μοιάζει απλό και …καθημερινό > θα μπούμε δεξιά, θα επιταχύνουμε και θα κάνουμε μια “προσεκτική και διακριτική” πλαγιοκόπηση για να βγούμε ξανά αριστερά...
Όταν θα εκτελέσετε αυτό το σενάριο θα συμβούν 2 βασικά πράγματα…..τα c ( ή d) suv που κυκλοφορούν δεν είναι και τόσα πολλά, παρά τα όσα λέγονται και την εντύπωση που έχουμε και τα περισσότερα κυκλοφορούν σαν παχιές αγελάδες στον δρόμο (δεν μας χαλάει αυτό γενικά, καλά κάνουν) άρα, θα διαπιστώσετε κατα την εκτέλεση ότι πολλά αυτοκίνητα θα εξαφανιστούν απο την πορεία του αυτοκινήτου - θα επιλέξουν δηλαδή να φύγουν σε διάφορες διευθύνσεις ακολουθώντας την πιο γρήγορη οδό διαφυγής… Δυστυχώς ο Έλληνας είναι κατα πολύ νευρόσπαστος γκατζετάκιας… που με κάτι τέτοια χέζεται…(sorry …)...Απο κει και πέρα το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όσο και η ενέργεια που έχει εκλυθεί - θα μείνετε και εσείς με το στόμα ανοιχτό δηλαδή όχι μόνο οι πέριξ …
drive safely ....κατα τα άλλα
-
Mike τι αυτοκινητο ειχες πριν;;
-
Πρέπει να τα έχουν κάνει πολύ καλά αυτά τα ΚΙΑ.
Με την περιγραφή που διάβαζα, νόμιζα ότι ήμουν στο thread της Ferrari...
-
Πρέπει να τα έχουν κάνει πολύ καλά αυτά τα ΚΙΑ.
Με την περιγραφή που διάβαζα, νόμιζα ότι ήμουν στο thread της Ferrari...
Έλα ντε... είπα να το γράψω κι εγώ, αλλά δεν ήθελα να κακοκαρδίσω κανέναν Σαββατιάτικα.
-
Mike τι αυτοκινητο ειχες πριν;;
Είχα διάφορα αυτοκίνητα, οχι SUV... ακολουθεί ένα ενδιαφέρον video με T-Cross vs Hyundai Venue... Πολύ καλό το Venue, μοιάζει comple αλλά δεν το φέρνουν προς τα εδώ ...
-
Έτσι για την ιστορία να ρωτήσω κάτι. Έχει οδηγήσει κάνεις τον mh diesel με τα 115ps; Θυμήθηκα τώρα που μου τον εκθείαζε ο πωλητής της Kia ως πιο αποδοτικό ουσιαστικά του αντίστοιχου 136ps καθώς διαφέρουν μόνο στην χαρτογράφηση (λογικό) άλλο ο 115ps έχει μεγαλύτερο εύρος ροπής (ο 136ps προκύπτει με εύρος ροπής 2000-2500 Σαλ, ενώ ο 115ps 1500-2500/2800 Σαλ δεν θυμάμαι ακριβώς). Θεωρητικά κατανοώ την διαφορά. Παίζει στην πράξη να έχει αισθητή διαφορά;
-
Έτσι για την ιστορία να ρωτήσω κάτι. Έχει οδηγήσει κάνεις τον mh diesel με τα 115ps; Θυμήθηκα τώρα που μου τον εκθείαζε ο πωλητής της Kia ως πιο αποδοτικό ουσιαστικά του αντίστοιχου 136ps καθώς διαφέρουν μόνο στην χαρτογράφηση (λογικό) άλλο ο 115ps έχει μεγαλύτερο εύρος ροπής (ο 136ps προκύπτει με εύρος ροπής 2000-2500 Σαλ, ενώ ο 115ps 1500-2500/2800 Σαλ δεν θυμάμαι ακριβώς). Θεωρητικά κατανοώ την διαφορά. Παίζει στην πράξη να έχει αισθητή διαφορά;
Το εχω οδηγησει. Επαρκεστατος μου φανηκε για το αυτοκίνητο, δηλαδη δεν θα εδινα 2000€ παραπανω για 20 αλογα, αλλα δεν εχω οδηγησει τον μεγαλύτερο γιατι δεν με ενδιεφερε.
-
Πλαγιοκόπηση… στην Συγγρού με SUV είναι όντως ενα ενδιαφέρον σκηνικό, αρκεί βέβαια να μην γίνεις είδηση στο πανελλήνιο τελικά… Τώρα για τα δυναμικά χαρακτηριστικά και το ύψος, δύναμη/ ροπή κτλ να πούμε ότι αυτά αναδεικνύονται και όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε φυσικά φαινόμενα - Δεν ξέρω πόσο το παρατηρείτε, υπάρχουν “σκηνικά” με έντονη βροχή και νερό κάτω όπου μάλλον περισσότερο νέοι οδηγοί τέτοιων οχημάτων πατάνε γκάζι αβέρτα…ΟΚ, σε ενα βαθμό καταλαβαίνουμε τί παίζει, και την χαρά του πράγματος (να μπορείς να τσιμπήσεις λίγο το γκάζι και να μην καταλαβαίνει τίποτα απο τον έξω κόσμο), αλλα δεν είναι και για πολύ ζόρι το πράγμα - και τα φρένα μπορεί να επηρεαστούν και δεν είναι και απόλυτα αδιάβροχες οι μηχανές γενικά… Αλλά για οδηγούς απο τα Τέμπη και πάνω ας πούμε σε πιο ασταθή κλίματα το λίγο παραπάνω ύψος κτλ θα εκτιμηθεί δεόντως…
Το τιμόνι που στρίβει artificially με τα δυόμιση δάχτυλα και εγώ το έχω εκτιμίσει…
Απο ταξίδια εκτός Αθήνας ξεφτίλα πάντως... το Πάσχα κανόνισα κάτι
-
Ok ευχαριστώ. Και εγώ θεωρητικά ρωτάω
Kia Sportage IV