-
fantom344 wrote:
Εντάξει σε κάποια σημεία πρέπει να κατεβαίνεις στα 120 - 130 και μετά πάλι επάνω για ευνόητους λόγους… αλλα 9.2 είναι φάση τέρμα γκάζι - ένα χρόνο τώρα πάντως δεν έχω χρειαστεί το automatic cruise control…. εθνική όταν είναι ώρα για χαλάρωση μπορείς να κάνεις δεξιά και το κανονικό τα πάει μια χαρά και οι άλλες διαδρομές και απο περιφερειακούς κτλ μεσα στην πόλη είναι πολύ σύντομες για τέτοια πράγματα - δεν τα λες βέβαια και άχρηστα τα συστήματα ασφάλειας σε καμία περίπτωση.
Πάντως για τους πιο ψαγμένους κατόχους πολλές βελτιωσούλες γίνονται aftermarket με επίσκεψη είτε στην αντιπροσωπία είτε έξω - Τα περισσότερα parts του gt line μπορούν να φορεθούν και στο upgrade
Γνωρίζεις τι μπορεί να προστεθεί aftermarket από την αντιπροσωπεία (εκτός από αισθητικές βελτιώσεις) Υπάρχει κάπου κατάλογος με τι αναβαθμίσεις μπορείς να ζητήσεις σε επίπεδο τεχνολογικό;
Το service μπορεί είτε να σου δώσει καταλόγους με όλα τα parts πχ του gt line όταν τους πας έναν σχετικό σειριακό οπότε παραγγέλνεις ότι θες και τα τοποθετούν, είτε να κάνει την εργασία που θα του αναθέσεις εφόσον τους εξηγήσεις το concept και τους πας τα απαραίτητα κατόπιν συνεννοήσεων - 'κατάλογοι αναβαθμίσεων' απ' οσο ξέρω δεν υπάρχουν,εγώ δεν έχω δεί πουθενά ούτε θα σε πάρει κανείς απ' το χέρι για αυτά ..... θέλει το ψάξιμο του το πράγμα
-
Εχω τεστ σημερα το 1.6 136 ντιζελ ψευδουβριδικο , αν εχεις κανεις κατι που θελει να δει ή να προσέξω ας μου πει να το εχω στο μυαλο μου
Ενδιαφέρον αδερφέ > Όταν σου είναι εύκολο ανέβασε εντυπώσεις και συγκριτικά σε σχέση με το 115 να έχουμε μια εικόνα - Το δυναμόμετρο δείχνει διαφορά σε απόλυτη τιμή και ευρος στροφών που δεν την λες αμελητέα....
280 - 1750 - 2750
320 - 2000 - 2250
-
Ρε δεν περιμενεις κάνα έτος για καινουργιο s cross, αν και δεν ομιζω να βγαλουν ξανα diesel.
Επίσης διάβασα ότι έρχεται νέο sportage που θα ρα έχει όλα.
-
Τελικά το 1.6 115 οδηγησα στην upgrade .
Εντάξει από άποψης δικού μου σωματότυπου δυστυχώς για τέτοιο όχημα ειμαι. Ότι πιο κάτω είναι δυστυχώς κουστούμι στενάχωρο (το μόνο από τα μη c suv αυτά που δοκίμασα και μου κάνει είναι το ακτιβ focus αλλά και σε αυτό κάνω παραχώρηση στο μπες βγες στα υπόλοιπα όλα είμαι οκ)
Εδώ μπαίνεις βγαίνεις γαμπρός!
Ωραία ψηλή θέση οδήγησης βλέπεις ωραία πανω από το καπό.
Πολύ μου άρεσε το τιμόνι σε πιάσιμο πολύ ωραία διάμετρο τόσο όσο μικρό χωρίς καψίματα πάνω κάτω μου άρεσε πολύ. Και το κόψιμο του και η ακρίβεια μου άρεσαν.
Στο ξεκίνημα είχε μια μικρή διαστακτικοτητα αλλά ίσως να έχει να κάνει ότι δεν είχα συνηθίσει το αφημα του συμπλέκτη. Κατά τα άλλα ωραίες επιταχύνσεις αν και μετά τις 3800 στροφές δεν έχει νόημα να πατας γκάζι κλασικα για ντίζελ.
Ελάχιστες κλίσεις , δείχνει να ψοφαει για πολλά χλμ.
Με άφησε εντυπωσιασμενο η ηχομόνωση. Σε στάση όταν κλείνει απομονώνει τόσο τους εξωτερικούς θορύβους σαν να το ζεις σε όνειρο!!
Γενικά αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις το σύνολο με μειονεκτήματα την έλλειψη εξοπλισμού ασφαλείας της έκδοσης και ίσως λίγο ο κινητήρας ( νομίζω τα 136 του χρειάζονται).
Πολυ καλη επιλογη η διασταση του ελαστικου 225/60/17 πολυ εμπειρη επιλογη για τις λακουβες της ελλαδας.
Μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι το γκάζι τερμάτιζε γρήγορα είχε μικρή διαδρομή. Ο πωλητής μου είπε μετά ( οδηγησα μόνος) ότι έχει ένα στοπ στο Γκάζι για λόγους οικονομίας αλλά αν το πιέσεις παραπάνω βυθίζεται κι άλλο. Ισχύει;
Κατανάλωση 8.4 με πάτημα.
Το πούμα 1.0 125 στην ίδια διαδρομή έγραψε 9.3
Μετά λέω για να τσεκαρω και το scross ίδια διαδρομή ίδιο πάτημα. Αποτελέσμα 7.2!
-
Η σουζουκι δεν ξαναβγαζει ντιζελ . Οντως το 2021 βγαζει νεο σπορτατζ που θα τα εχει ολα τα συστηματα ασφαλειας αλλα οπως το πανε οι κορεατες η επομενη γενια θα ειναι απλησιαστη για εμενα.
Το μεγαλο στοιχημα της κια ειναι το βαρος του αμαξοματος. Το επομενο πρεπει επειγοντως να ειναι 70-80 κιλα ελαφρυτερο δεν μπορει να μου λες euro6d hybrid και να πληρωνει πιο πολλα τελη απο το euro 5 scross.
Tα αμαξια τους ειναι φοβερα σε ποιοτητα εσωτερικου εχουν φοβερη ευθυβολια είναι αμαξαρες το σπορτατζ ειναι τανκ αλλα δυστυχως εχει και το βαρος ενος...τανκ.
Ξεχασα το κιβωτιο! τ ρ ο μ ε ρ ο!!! οι ταχυτητες κουμπωναν σαν να ειχε μαγνητη! πολυ καλυτερο απο του πουμα που εχω την προηγουμενη αισθηση προσφατα
-
παρόμοια εμπειρία με Sportage, από τα ποιο ευχάριστα σε οδήγηση που δοκίμασα αυτά τα χρόνια.
Επειδή είχα πολύ ψηλά τα συστήματα ασφαλείας και για κάποιους άλλους δικούς μου λόγους είχα βάλει το C5 Aircross μπροστά του όμως. Στα C suv. Το έχεις δοκιμάσει;
Δεν πιστεύω κάποιος να μην ευχαριστηθεί το Sportage αν το αγοράσει τώρα, το επόμενο θα είναι πολύ ακριβό λογικά.
Αρνητικό η συνεννόηση με την αντιπροσωπεία (τουλάχιστον Αθήνα που πήγα εγώ) και ότι ουσιαστικά 'δεν' μπορείς να παραγγείλεις, ή τουλάχιστον έτσι συνέβει στην περίπτωσή μου.
-
Μπορείς να παραγγείλεις αλλά θα κάνει και 6μηνες λίγο ή παραπάνω να έρθει.
Μια φορά τους πίεσα πολύ και μου είπαν ότι γι έτσι να παραγγείλεις και να αλλάξεις τον εξοπλισμό, αλλά θα το ξεχάσεις μέχρι να έρθει.
Edit
Tωρα που το γράφω και το σκεφτομαι αν δεν εχει παρει εγκριση τυπου μια εκδοση, και εσυ παραγγείλεις στοιχεία της, θέλει ολόκληρη διαδικασία ξανά, άρα μήπως βαριούνται και δεν το προτεινουν;
-
Το c5 aircross έχει παρόμοια ποιότητα κύλισης μαλακοτερη ανάρτηση περισσότερες κλίσεις παρόμοιο τράβηγμα στο ντίζελ αλλά σαφώς χειρότερο τιμόνι τελείως φλατ αίσθηση το σπορτατζ πολύ πιο ενδιαφέρον. Αλλά εκεί θα πήγαινα λόγω κιβωτίου και στησίματος κονσόλας μόνο στο αυτόματο. Το Σιτροέν έχει φόρτωμα στα συστήματα αλλά και η τιμή του 30 ριζει στην ινσπαιρ. Στην σταιλ ξεφεύγει τελείως.
-
Ετσι όπως τα λες ίσως το kuga τα έχει όλα, και συστήματα ασφαλείας, και οδηγική ευχαρίστηση. Και χώρους
-
Ετσι όπως τα λες ίσως το kuga τα έχει όλα, και συστήματα ασφαλείας, και οδηγική ευχαρίστηση. Και χώρους
Δεν το έχω ψάξει πολύ το Κούγκα και τι δίνει στην βασική έκδοση που είναι στα 27 αλλά από την μια είναι το 1.88μ πλάτος μιλάμε για θηρίο και το μήκος επίσης το 4.61 είναι τεράστιο όπως και το κενό τραβήγματος στις χαμηλές στροφές μέχρι να πιάσει τις 1800-2000 στροφές.
-
1800 στροφές δεν είναι τίποτα. Ο κινητήρας έχει ροπή από χαμηλά. Μόνο το πόδι σου να βάλεις στο γκάζι έπιασες 1800 και σπουλάρει η τουρμπίνα. Ειδικά στο σπορ με την αυξημένη απόκριση γκαζιού δεν υπάρχει κανένα θέμα.
(Μιλάω για βενζίνη)
-
Κοίτα εκτός απο τα γούστα του καθενός, το τι θεωρεί σημαντικό και το πακέτο που τελικά παίρνουμε, υπάρχει και ο παράγοντας κλικ...kαι αντί κλικ
Τo γκάζι όντως έχει αυτήν την προέκταση..Που η αρχή χρησιμότητας και λειτουργίας είναι το speed limiter αν δεν απατώμαι
-
Αγαπητοί φίλοι,
επειδή είμαι ένα βήμα πριν την αγορά του Kia Sportage upgrade 115ps diesel/hybrid, ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές των παλαιών κατόχων του αυτοκινήτου ή όσων το γνωρίζουν, όσον αφορά τυχόν προβλήματα.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας, το μόνο που με φοβίζει είναι ο υβριδικός κινητήρας και τα θέματα που μπορεί να παρουσιάσει. Td θα κάνω την ερχόμενη εβδομάδα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Τα καλα και τα κακα του αυτοκινητου εχουν προειπωθει, εγω οταν ειχα παει να το δω απο κοντα μου ειχε κανει εντυπωση που εχουν βαλει την μπαταρια στο κεντρο του πατωματως του πορτ μπαγκαζ, θυσιαζοντας αρκετα λιτρα.
Εντωμεταξυ δεν καταλαβα γιατι δεν την εβαλαν αριστερα η δεξια στον χωρο αποσκευων, τουλαχιστον με ενα πλαστικο καλυμα να ειναι λιγο πιο εκμεταλλευσιμος ο χωρος. Μου φανηκε σαν απλα να την 'πεταξαν' εκει
-
Αγαπητοί φίλοι,
επειδή είμαι ένα βήμα πριν την αγορά του Kia Sportage upgrade 115ps diesel/hybrid, ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές των παλαιών κατόχων του αυτοκινήτου ή όσων το γνωρίζουν, όσον αφορά τυχόν προβλήματα.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας, το μόνο που με φοβίζει είναι ο υβριδικός κινητήρας και τα θέματα που μπορεί να παρουσιάσει. Td θα κάνω την ερχόμενη εβδομάδα.
7 χρόνια εγγύηση έχει Γιάννη δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας με την Κια ούτε θα τα ακουμπήσεις στο σέρβις > κάνε την επένδυση σου άφοβα.
-
giannis2 wrote:
Αγαπητοί φίλοι,
7 χρόνια εγγύηση έχει Γιάννη δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας με την Κια ούτε θα τα ακουμπήσεις στο σέρβις > κάνε την επένδυση σου άφοβα.
Συμφωνώ πως μάλλον είναι κορυφαίας αξιοπιστίας τα ΚΙΑ και ειδικά το Sportage και με πολύχρονη εγγύηση, μάλλον ο φίλος φοβάται για τη μπαταρία του mild hybrid, άλλα λόγω του μεγέθους της, ακόμη κι αν προκύψει κάτι που δεν καλύπτει η εγγύηση, το κόστος δεν θα είναι απαγορευτικό... ασφαλής αγορά, λάθος όμως να αποκαλούμε 'επένδυση' οποιοδήποτε αγαθό χάνει αξία συνεχώς ανά χιλιόμετρο κι ανά μήνα από την πρώτη μέρα...
-
Το αμάξι το έχω κάνει τεστ. Εντάξει οδηγικά είναι πάρα πολύ καλό δεν το συζητάμε. Τιμόνι φρένα, ανάρτηση, ηχομόνωση είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο.
Το αμάξι τραβά επαρκώς φυσικά το 136 τουσον που είχα κάνει επίσης τραβά πολύ καλύτερα αλλά δεν προβληματίζει.
Αλλά το θέμα του ψευτουβριδικου πέρα από τους ρύπους που προσφέρει έχει μόνο αρνητικά. Κόβει σημαντικά λίτρα αποσκευών χωρίς λόγο, προσθέτει κιλα , και περιπλέκει τι σύστημα, και πρακτικά για να έχεις όφελος από την ανάκτηση ενέργειας μέσω φρεναρίσματος πρέπει να οδηγάς αντιοικονομικα! Δλδ πρέπει να επιταχύνει απότομα και να φρενάρεις με πάθος για να λειτουργήσει το σύστημα, και ότι κερδιζεις από το φρενάρισμα το χάνεις από την λάθος για ντίζελ οδήγηση. Και φυσικά σου μένει το βάρος της μπαταρίας και ο χαμένος χώρος αποσκευών.
-
Γεια σας και απο εμενα ,το αμαξι το εχω απο τον περασμενο οκτωβριο και εχω κανει 9000km, εως τωρα ουδεν προβλημα λογικο και αναμενομενο νομιζω.Η επταετης εγγυηση της κια σου δινει μια ανεση πιστευω πανω στο θεμα των μελοντικων προβληματων.Απο κει και περα το αμαξι ειναι εξαιρετικα ησυχο στον αυτοκινητοδρομο με ταχυτητες 130 - 150 ευθυβολο ,ανετο θα ελεγα οχι οπως ενα γαλλικο ομως αλλα οκ.οδηγειται πανευκολα και μεσα στην πολη λογω των παναλαφρων χειριστηριων του .Ο ογκος του σιγα σιγα μαθαινεται και παρκαρεις ευκολα .Η πολη που ζω βεβαια ειναι μικρη επαρχιακη και προβλημα παρκινγκ δεν υπαρχει ουσιαστικο ,τωρα σε αστικο κεντρο βεβαια οποιος το παρει ενα τετοιο αυτοκινητο θα πρεπει να εχει νομιζω εξασφαλισμενη θεση παρκινγκ .Ο κινητηρας του πιστευω θα ικανοποιησει την πλειοψηφια των αγοραστων οντας ελαστικος απο χαμηλα ,εδω βοηθαει η μπαταρια ,δυνατος με ικανοποιητικα τραβηγματα για ασφαλεις προσπερασεις.Εδω θα πω μονο το εξης,ανεβαινοντας προχθες μετα τη Βεροια για πολυμυλο ,οποιος εχει περασει απο εκει ξερει ποσο ανηφορια εχει, ειμουνα στην αρχη με 6 και 120 και ψιλο τζαρταριζομουν με ενα i30 μαλλον χιλιαρακι βενζινη ,πηγε στην αρχη να με περασει ,και λεω για να δω τι κανει το πετρελαιο.Κατεβαζω 5 και σανιδωνω υποψιν 4 ατομα τα δυο παιδια εφηβοι και αποσκευες .Για ποτε εφυγα μπροστα στην ανηφορα και ειδα 150 στο κοντερ δεν καταλαβα πραγματικα ετυπωσιαστικα συνηθισμενος απο βενζινη που εκει θελεις μαστιγωμα για να κρατησεις υψηλη ταχυτητα .καταναλωση για εκεινο το κομματι περιπου 8 και μισο,στην υπολοιπη διαδρομη 7 με 130 140. Φανταζομαι ο κινητηρας ο 136 θα σου δινει το κατι παραπανω αλλα δινεις και 2000 χιλ πανω.Οι χωροι μεσα δεν το συζητω παιζεις μπαλα ,οχωρος αποσκευων απλα ικανοποιητικος θα μπορουσε και καλυτερα λογω μπαταριας.Αυτα τα ολιγα σεντονατα,ενα td θα βοηθησει οπωσδηποτε τον φιλο που ρωτησε.Μεση καταναλωση6 ,8 πολη επαρχια και 6 ταξιδακια εγνατια.
-
Το σπορτατζ έχει πολύ καλή ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Καλύτερο από το cx30 που οδηγησα πρόσφατα. Το Μάζντα είναι πιο σκληρό καταλαβαίνεις έντονα τις λακούβες στο σπορτατζ τις σβήνει καλύτερα. Το xceed όμως τις σβήνει καλύτερα και από το σπορτατζ.
-
Το cx30 το έχω οδηγήσει και εγώ - δεν έχει καμία ιδιαίτερη αίσθηση στο οδήγημα, αν εξαιρέσεις μερικά φρου φρου που τα πληρώνεις παραπάνω και δεν μου έκαναν προσωπικά κλικ, είναι τυπικό - μικρό b suv > Στο sportage έχεις το αυξημένο μέγεθος και ύψος με τις γωνίες περα δώθε πάνω στο ελαφρύ τιμόνι ... καταλαβαίνουν οι ομοιοπαθείς.
Kia Sportage IV