-
Φιλαράκι άσε αυτά που λες ένα σύγχρονο βενζινοκίνητο με το όγκο και το βαρος σαν το αμάξι του θέματος σε βενζίνη για να ανταπεξέλθει θα κάψει 10αρια. Το ντίζελ σε ίδιες συνθήκες θα ειναι στα 7. Αυτή είναι η διαφορά φορτωμένου σουβ μεταξύ των δύο κινητήρων 3 λτ.
Εσύ μιλάς για το φοκους. Τι σχέση έχει το φοκους με suv? Και αν καις 7.5 με το φοκους βενζίνη θα σου πω εγώ στο τεστ ντραιβ που το έσκισα με 140-160 και συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων το ντίζελ φοκους μου έκαψε 5.7 με 6.1! Αν οδηγούσα το αντίστοιχο βενζίνης ecoboost θα ήμουν 9-10.
Παρεπιπτοντως εμενα το φοκους αν δεν ειχε τοσο χαμηλο μπασιμο/ βγαλσιμο ( πρεπει να σκυβω το κεφαλι και με ζορίζει) θα ηταν η πρωτη επιλογη στο 1.5 ecoboost αυτοματο ( το θεμα του μικρου χωρου αποσκεων εχω αρχισει να το ξεπερνάω). Ηταν τόσο απολαυστικο οδηγικα και τοσο αναλαφρο ( δεν καταλαβαινες ποτε επιανες τα 160) και με τόσο οικονομικο που έπαθα πλακα. Αλλά είμαι 1.92 και γεμάτος και με ζορίζουν αυτα τα αμαξια δυστυχως.
Όσο για τον Αθήνα Θεσσαλονίκη τι κάνουμε καλώς ή κακώς (κακώς) το 65-70% του πλυθησμου εκεί μενει.
-
Επίσης όλοι ξεχνάτε και το πόσο διαφορά έχουν στις επιδόσεις ,τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα....
Οτι είναι πιο οικονομικό το diesel δε τιθεται θέμα.Αλλά προφανώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες.
Προσωπικά για παράδειγμα ,με τίποτα δε θα διάλεγα το 500Χ diesel και το λέω τώρα που έχω κάνει 12.000km με το 150 ίππων βενζινοκίνητο ,χωρίς καμία αμφιβολία...
-
Τα SUV βενζινοκίνητα καίνε 10άρια σε συνθήκες έντονης κίνηση σε πόλη. Σε Εθνική με λογικές ταχύτητες έως 130-140 καίνε πολύ φυσιολογικά. Το δικό μου Karoq 1.0 καίει περίπου 0,5 λίτρο παραπάνω στα 130-140 από το Polo 1.2 TSI που είχα. Γύρω στο 7 το Skoda, γύρω στο 6,5 ήμουν με το Polo στον ίδιο δρόμο (Αθηνών - Λαμίας) και με παρόμοιες ταχύτητες.
-
Αυτες οι ειρωνιες τετοιου χαμηλου επιπεδου να ελειπαν απο το forum...θα καναμε ολοι ωραιες συζητησεις...τσπ τις παραβλεπω.
Και αυτές τις θεωρητικές αναφορές που χρησιμοποιείς για να καλύψεις τα νούμερα που δεν σου βγαίνουν, αν δεν είχαμε θα ήμασταν ακόμη καλύτερα...
-
Καλε μου χαρισμα οι θεωρητικες αναφορες ειναι τεχνικα αρθα που πληρωνεις συνδρομη για να σε αφησουν να τα διαβασεις, εχει καποια εξαιρετικα σαιτς με πληρωμη, και βιβλια μηχανολογιας που χρησιμοποιουν σε σχολες απο το google books...βλεπω τι πηγες εχουν και οταν μπορω και εχω χρονο ελευθερο τα κατεβαζω ή το βρισκω για διαβασμα. Και οτι μπορω το μεταφερω στο forum, αν κανω καποια λαθακια θελω οι τεχνικοι μας να τα εντοποζουν και να τα αναφερουν χωρις ειρωνιες και στυλακι παιδιου του δημοτικου, με σκοπο να μαθουμε πραγματικα και ουσιαστικα πραγματα καθως ανταλλασουμε ποστς.
Πολλοι τεχνικοι δεν γραφουν και αναγκαστικα καποιος πρεπει σε μια συζητηση να αναφερει το τεχνικο κομματι. Δεν ξερω τι φανταζεστε οι τεχνικοι και για ποιο λογο δεν μιλατε.
Δεν κανω τα μαθηματικα υποδειγματα, αλλωστε δεν τα σπουδαζω και δεν ειναι και ευκολα εδω που τα λεμε...μακρυναρια ειναι, αλλα διαβαζω ολα τα αλλα που αναφερουν.
Να σαι καλα.
Υ.γ παντως, δεν πηγαινε για εσενα.
-
Tkin73, με ξερεις οτι δεν λεω χαζομαρες σχετικα με την καταναλωση, αλλα και εγω τα 10αρια που λετε για suv σε αυτοκινητοδρομο, τα θεωρω τραβηγμενα. Οποιο ταξιδι εχω κανει στην εθνικη δεν μου εχει δειξει ποτε πανω απο 7.2. Ακομα και οταν ανεβηκα (και κατεβηκα στο γυρισμο) σε βουνα (καλαβρυτα, στεμνιτσα)
Τι να σου πω φίλε εγώ το scala 1.5 auto βενζίνη που έκανα τεστ φυσικά με βαρύ πόδι ( οσο βαρύ είχα και στο 6αρι που έγραψα στο φοκους ντίζελ) 10.6 έγραψε όπως και το 1.0 xceed και το σκάλα είναι από τα ελαφρύτερα της κατηγορίας άσε το xceed που είναι βαρύ.
Σίγουρα με 120-130 με το καροκ ή το τιγκουαν 1.5 θα είσαι στο 7.5. Αλλά εκεί εγώ με το ντίζελ είμαι στο 5 ! Αυτή η διαφορά σε 20000 χλμ που κάνω το χρόνο είναι 800 το χρόνο (15 ταβέρνες !!!! Σόρρυ προτιμω την ταβέρνα από τον βενζινα...). Και όπως έχω βαρεθεί να γράφω το ντίζελ όταν το ζορισεις από 6 θα πάει 7 η βενζίνη όμως από 7.5 στο 10.
-
Σίγουρα με 120-130 με το καροκ ή το τιγκουαν 1.5 θα είσαι στο 7.5. Αλλά εκεί εγώ με το ντίζελ είμαι στο 5 ! Αυτή η διαφορά σε 20000 χλμ που κάνω το χρόνο είναι 800 το χρόνο (15 ταβέρνες !!!! Σόρρυ προτιμω την ταβέρνα από τον βενζινα...). Και όπως έχω βαρεθεί να γράφω το ντίζελ όταν το ζορισεις από 6 θα πάει 7 η βενζίνη όμως από 7.5 στο 10.
Προφανως δεν αμφισβητω οτι το ντηζελ ειναι οικονομικοτερο στο θεμα καταναλωσης. Τα 10αρια ενος μοντερνου βενζινοκινητηρα στην εθνικη αμφισβητω ή τουλαχιστον σε 'νορμαλ' συνθηκες. Αν οδηγαει καποιος με 150 και κουβαλαει και ξυλα, ισως να δει και 10αρι
-
Opel Grandland X φουλ φορτωμένος,κυριολεκτικά όσα χωράει. Ενήλικες+καθίσματακια+χωρος αποσκευων μεχρι επάνω,καροτσια και βαλιτσες Αθηνα-Θεσσαλονικη με 130 σταθερα και μερικες προσπερασεις με 140, εκαψε 7-7.5
Εντός Αθηνων (οχι φορτωμένος), σε πυκνή κίνηση με μέση ταχύτητα οχι πάνω απο 20-25 χλμ/ω φτάνει στο 9 άνετα
Το ίδιο δρομολόγιο,οι ίδιες συνθήκες αλλά με Opel Corsa 1.0 (2015) και 120 σταθερά, με μερικές προσπεράσεις 130, έκαψε 6-6.5
-
Γυρε το έχουμε ξαναπεί για πιάσει 10 ντίζελ σε πορεία στην Εθνική είναι πρακτικά αδύνατο ότι και να κάνεις!
Αν πηγαίνω με 4η και 170 για δύο ώρες θα πιάσω ίσως το 10!
Τα ντίζελ και δουλεύουν σε πιο χαμηλές στροφές για την ίδια ταχύτητα και λόγω λειτουργίας ζητούν λιγότερο καύσιμο.
Για να ανεβάσεις δραματικά την κατανάλωση σε ντίζελ από πχ 6.5 σε 9.5 δεν φτάνει απλά να πατήσεις το γκάζι στο πάτωμα. Πρέπει και να κατεβάσεις 1-2 ταχύτητες κάτω.
-
Ναι βρε tkin73, να το αντιστρεψω το ερωτημα, αν το ζορισεις το ντιζελ με ποσα χιλιομετρα υπολογισμενα στον υπολογιστη του μ.ορου πιστευεις πως δεν ανεβαζει 10αρια...
Διοτι εγω απο γεμισμα σε γεμισαμ με c suv μια χαρα πλησιαζει τα 10αρια σε ζορισμα μεσα σε πολη και τα 7,5 - 8αρια εξω
Το ιδιο το καυσιμο ΔΕΝ δινει τα χαρακτηριστικα που λες.
Η χημικη ιδιοτητα του...δεν δινει τοσο μεγαλη ενεργεια ανα ογκο που πιστευεις . Ειναι ανωτερο της βενζινης του εμποριου, αλλα οχι τοσο πολυ
Ο λογος που συμβαινει αυτο που λες ειναι διοτι οι κινητηρες βενζινης που δοκιμαζεις δεν εχουν το ιδιο καλη θερμοδυναμικη αποδοση με τους diesel.
Αν παρεις βενζινης με καλη θερμοδυναμικη αποδοση ξαφνικα θα δεις οτι το ιδιο θα συμβαινει και στους βενζινης.
Θα μου πεις δυο τρεις κινητηρες βενζινης ειναι στην ουσια πολυ αποδοτικοι στην αγορα... Ο.κ εκει εχεις δικιο.
-
Μωρέ Lap, δεν σου μίλησε ο Tkin για καύσιμο και για ιδιότητες. Στην καθομιλουμένη ρωτάει ο κόσμος: 'βενζίνη ή πετρέλαιο;' και απαντά ο άλλος το καύσιμο που βάζει..και ουχί τον θερμοδυναμικό κύκλο της μηχανής του (Otto vs Diesel). Το τραβάς από τα αυτιά λίγο νομίζω, ειδικά στα της διαφοράς απόδοσης των δύο κύκλων στον πραγματικό κόσμο. Είμαι κι εγώ περίεργος να μάθω για βενζίνη, ουπς κύκλο otto εννοούσα , με καταναλώση μεγαλύτερη κατά
-
Μωρέ Lap, δεν σου μίλησε ο Tkin για καύσιμο και για ιδιότητες. Στην καθομιλουμένη ρωτάει ο κόσμος: 'βενζίνη ή πετρέλαιο;' και απαντά ο άλλος το καύσιμο που βάζει..και ουχί τον θερμοδυναμικό κύκλο της μηχανής του (Otto vs Diesel). Το τραβάς από τα αυτιά λίγο νομίζω, ειδικά στα της διαφοράς απόδοσης των δύο κύκλων στον πραγματικό κόσμο. Είμαι κι εγώ περίεργος να μάθω για βενζίνη, ουπς κύκλο otto εννοούσα , με καταναλώση μεγαλύτερη κατά
Στα του βάρους βέβαια βρήκα τουλάχιστον 1 παράδειγμα που συμφωνεί με τα γραφόμενά σου
s-cross 2013-2016
1.6VVti = 1085-1175kg
1.6DDis=1240-1305kg
Αν και η σύγκριση της κατανάλωσης των δύο αυτών κινητήρων (βάσει κατασκευαστή), ίσης μεταξύ τους ιπποδύναμης (120hp), δημιουργεί θλίψη (5.5 vs 4.4).
Υ.Γ.
Υπαρχουν δηλαδη και κινητηρες βενζινης που στοχευουν στην καλυτερη θερμοδυναμικη αποδοση ανα ογκο κυλινδρου και πλησιαζουν υπερβολικα πολυ κοντα τους Diesel.
Αυτό δεν νομίζω ότι παίζει. Λόγω αυτού:
Comparing the two formulae it can be seen that for a given compression ratio (r), the ideal Otto cycle will be more efficient. However, a real diesel engine will be more efficient overall since it will have the ability to operate at higher compression ratios. If a petrol engine were to have the same compression ratio, then knocking (self-ignition) would occur and this would severely reduce the efficiency, whereas in a diesel engine, the self ignition is the desired behavior. Additionally, both of these cycles are only idealizations, and the actual behavior does not divide as clearly or sharply. Furthermore, the ideal Otto cycle formula stated above does not include throttling losses, which do not apply to diesel engines.
https://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_cycle#Comparing_efficiency_to_Otto_cycle
Έαν λοιπόν κάποτε κλείσει πραγματικά η ψαλίδα, αυτό θα γίνει σε επίπεδο μηχανικού συνόλου, από τα μηχανικά δε αυτά σύνολα υποχρεωτικά το βενζινοκίνητο θα έχει χαμηλότερο όγκο σε σχέση με το ντιζελ για να διατηρήσει και χαμηλότερη θερμοκρασία. Λέω εγώ τώρα (με 5 πέρασα και νύχτα..)
Ρε luckies, η ημιμάθεια είναι ως γνωστόν χειρότερη απο την αμάθεια - Ο ασχετούλης είναι αυτός που θεωρεί συνήθως τα πάντα αναλογικά και γραμμικά - συγκρίνει μηλα με πορτοκάλια, και λέει ότι αφού η τεχνολογία εχει κάνει φοβερα και τρομερά βηματα πλεον (κλασικά) αυτα ....είναι τα ίδια τηρουμένων των αναλογιών ..που όμως δεν είναι ανάλογες.. Τι παραπομές να κάνεις....θα σου πεί ότι οι εταιρίες προσαρμόζουν την στρατηγική τους στα νέα δεδομένα - σιγά μην κάτσεις τώρα να του εξηγήσεις γιατί τα διυλιστήρια βγάζουν 2 διαφορετικά μίγματα και τί είναι το μήλο, τί το πορτοκάλι και τί΄κάνει νιάου νιάου.. ένας γάτος στην γωνία
-
Με παρεξήγησες fantom. Ο Lap μου είναι συμπαθής παλαιόθεν, εξ ου και το 'στοργικό' μου μήνυμα. Εν προκειμένω διαφωνώ μαζί του, αλλά παραμένω στη γραμμή..
-
Δεν νομίζω ότι παρεξήγησα κάτι - μάλλον εσύ δεν κατάλαβες - το μήνυμα μου έχει την έννοια την συνέχειας δεν είναι κατ' ανάγκη συμπληρωματικό με το δικό σου .. (γραμμενο σε εχω μεταξύ μας )
-
Δεν νομίζω ότι παρεξήγησα κάτι - μάλλον εσύ δεν κατάλαβες - το μήνυμα μου έχει την έννοια την συνέχειας δεν είναι κατ' ανάγκη συμπληρωματικό με το δικό σου .. (γραμμενο σε εχω μεταξύ μας )
Όταν δεν μπορείς, να λες 'δεν μπορώ'. Κι έχει ο Θεός.
-
Ασε μας βρε φαντομ βρηκες πατημα να πεις τα δικα σου...και τα κλισε ειναι τα χειροτερα ολων να προσθεσω εγω.
Λοιπον παιδες πληρωστε τα λεφτουδακια σας και παρτε sportage diesel, c suv, καντε της δουλειες σας καθημερινα μεσα στην πολη και περιμενετε 6-6,4 λιτρα καταναλωσης.
Αν δεν συμβει ποτε των ποτων... θα ξερετε το γιατι.
Καληνυχτα απο εμενα.
@λακυ μου ανταποδιδω τη συμπαθεια....
Το αρθρο που λεει αυτα εχει δικιο ως εναν βαθμο. Πλεον βγηκε βενζινοκινητηρας με 16:1 συμπιεση, πριν ειχε αλλες εκδοσεις με 13 και 14:1.
Ο καλος 1,6 tdi της vw ειναι στα 16:1 συμπιεση. Πλεον δηλαδη εν ετη 2020 παιζουμε στο ιδιο επιπεδο συμπιεσης βενζινη και πετρελαιο.
Εχουν βρεθει τροποι μειωσης της θερμοκρασιας του θαλαμου καυσης, καλυτερη δυνατοτητα δεσιματος του μιγματος, 2000 bar ψεκασμοι κτλ με αποτελεσμα να ελαχιστοποιουνται τα πυρακια και η βενζινη να προσφερει πολλα περισσοτερα απο το παρελθον.
Τα προβληματα με το αβανς σε χαμηλες στροφες το σωζουν και τα mild hybrid.
Πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος να δω στο diesel mild hybrid πως λειρουργει, καθως αλλη η λειτουργια του diesel στα χαμηλα.
Γενικα λακυ εχει να κανει και με το φαινομενο placebo.... αλλαζουν τροπο οδηγησης πολλοι οδηγοι, αυτο πιστευω, αν κινηθουν το ιδιο γρηγορα με τα diesel θα δουν αλλα νουμερα.
Για το βαρος οχι μονο αυτο το παραδειγμα που εβαλες...αν θες πανε και στα vw και στα οπελ νομιζω και αλλου...τοση ειναι η διαφορα.
Μια μονο πηγη βρηκα που να λεει για 0,7 λιτρα μικροτερη καταναλωση ανα 100 κιλα και ολες οι αλλες (αρκετες) εχουν απο 0,35 εω 0,5 με τις περισσοτερς στο 0,45+++)
Ο λογος;;;; τα βαρυτερα συστημα αντιρυπανσης και καποια εσωτερικα εξαρτηματα οπως επισης πολλες φορες και τα περισσοτερα κ.εκ.
Οσο για το πρακτικο ερωτημα που εθεσες οντως εχεις δικιο. Απλα επειδη εδω ειμαστε 4τροχοι και οχι σουπερκατερινα ειπα να το παμε παρακατω και να αναφερουμε ποια η πραγματικοτητα στους κινητηρες και οχι γενικα και αοριστα παρτε ντιζελ.
Τσπ το ξεσκισαμε το θεμα, τελος απο εμενα.
-
Ας απαντήσω κι εγώ (ο ημιμαθής) σε κάποια θέματα που τέθηκαν:
-
Το θέμα της διαφοράς του βάρους: Τελείως άκυρη η σύγκριση ως παράδειγμα δύο κινητήρων του παλιότερου S-Cross, καθώς ο ένας (βενζίνης) είναι ατμοσφαιρικός και ο άλλος υπερτροφοδοτούμενος (ντίζελ). Εκεί λογικά είναι μεγάλη η διαφορά, λόγω turbo, intercooler. σωληνώσεων κτλ, αλλά η ουσία είναι ότι πλέον οι ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η σύγκριση λοιπόν γίνεται (όπως είχα σαφέστατα αναφέρει) μεταξύ υπερτροφοδοτούμενων σύγχρονων κινητήρων αντίστοιχης χωρητικότητας ή/και απόδοσης και ίδιου αριθμού κυλίνδρων και εκεί η διαφορά βενζίνης - ντίζελ είναι μέχρι 50 Kg. Αυτά τα 80-100 Kg που επαναλαμβάνει εμμονικά ο γύρος είναι κατάλοιπο άλλων εποχών. Τότε που η συντριπτική πλειονότητα των βενζινοκινητήρων ήταν ατμοσφαιρικοί και τα μπλοκ τους από κράματα αλουμινίου, ενώ κατ' αντιστοιχία οι ντίζελ ήταν ως επί το πλείστον υπερτροφοδοτούμενοι και με βαριά μαντεμένια μπλοκ. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, αλλά θεωρώ άσκοπο να τα αναφέρω, γιατί πάλι θα πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα ο γύρος, όπως π.χ. με το ΒΜΕΡ.
-
Το περίφημο ΒΜΕΡ το οποίο αναφερθηκε ως τεχνικό στοιχείο για να απορρίψει το παράδειγμα που έφερα για τη διαφορά κατανάλωσης μεταξύ 1.2 Puretech 100 και 1.5 Blue HDi 100... Αυτό το οποίο είναι στην ουσία ένα κλάσμα της ροπής προς την χωρητικότητα (επί ένα συντελεστή κοινό για όλους τους τετράχρονους κινητήρες). Και το οπoίο είναι σχεδόν το ίδιο για αυτούς τους δύο κινητήρες (250/1499 και 205/1199). Είπαμε, κλασικό πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα από το γύρο, ο οποίος όταν ζορίζεται πετάει μια παραπομπή σε κάτι θεωρητικό μπας και τσιμπήσουμε. Φίλε, δεν είσαι ο μόνος που έχεις μάθει να διαβάζεις και να ψάχνεις. Με τη διαφορά ότι κάποιοι από εμάς μπορούμε και να αξιολογούμε αυτά που διαβάζουμε και να τα χρησιμοποιούμε σωστά...
-
Όσον δε αφορά το λόγο συμπίεσης, το βρίσκω ανέκδοτο το ότι θεωρεί ότι έχει επέλθει η εξίσωση των λόγων βενζίνης και ντίζελ, όταν ο μέσος όρος (και η συντριπτική πλειονότητα) των κινητήρων αυτή τη στιγμή πρέπει να βρίσκεται κάπου γύρω στο11:1 και 18:1 αντίστοιχα! Το ότι γίνεται μια προσπάθεια εξομοίωσης των λόγων (βλέπε Mazda, είναι γνωστά αυτά) ώστε να επωφεληθεί η κάθε τεχνολογία από τα πλεονεκτήματα της άλλης είναι γεγονός. Κι αν υπάρχουν ήδη κάποιοι ντίζελ που κατεβαίνουν στο 16:1, αμφιβάλλω αν υπάρχει εμπορικά διαθέσιμος βενζινοκινήτηρας. Ο γύρος βέβαια αυτά τα προεξόφλησε, θεωρώντας την εξίσωση των λόγων ήδη πραγματοποιημένη...
Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο επιχειρηματολογίας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε...
Υ.Γ.: Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα επιτευχθεί το κλείσιμο της ψαλίδας στην κατανάλωση που αυταπατάται ο γύρος ότι έχει ήδη γίνει. Αλλά αυτό θα γίνει απλώς επειδή η εξέλιξη καινούριων ντιζελοκινητήρων φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί, ενώ οι βενζινοκινητήρες θα συνεχίζουν να εξελίσσονται και βελτιστοποιούνται για αρκετά χρόνια ακόμη. Στο μέλλον όμως, γύρε...
-
-
Συνεζιζετε τις μ@@@ς.
Φαντομ...οταν πηγαινες ερχομουν για δευτερη φορα. Πανε δες απο ψηλα τα αυτοκινητα να καταλαβεις οτι εχεις αυτοκινητο και ασε ολους τους αλλους.
Παρε και κοσμο στο λαιμο σου με τα νουμερα που πετας.
Αστο φιλαρακι μου.
Απο 10 ετων διαβαζω τεχνικα αρθρα και εχω βιβλια μηχανολογιας που τα διαβαζω για χομπυ εδω και δεκαετιες.
Λαθος τα λες χαρη....παλι λαθος.
Σε πολλα παλι ΛΑΘΟΣ...ΔΙΑΒΑΣΕ ΧΑΡΗ
Οσο για το αν αμφιβαλεις ο πιο φορεμενος κινητηρας 1,6 tdi απ οσο θυμαναι στα 16:1 συμπιεση ειναι.
Επιαης αλλο λογος συμπιεσης αλλο γενικως θερμοδυναμικη αποδοση.
Τσπ δεν ασχολουμαι.
-
Καλύτερα να μην ασχολείσαι!
Το προτιμώ αυτό. όταν δεν έχεις κάτι να πεις, πέρα από το κλασικό 'διάβασε'. Το πρόβλημα είναι ότι το 'πάλι λάθος' και το 'διάβασε' δεν είναι αντεπιχείρημα στα επιχειρήματα που σου παρέθεσα, αλλά πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα...
-
Χαρη ....πραγματικα στεναχωριεμαι....
Αλλα διαβασε.
Το τι θα κανω και ποτε θα μιλαω και σε ποιο θεμα στο ξανα λεω για τελευταια φορα..και το λεω ευγενικα...εχεις δει ποσο αισχρος μπορω να γινω....θα το αποφασιζω εγω.
Γενικα απολαμβανεις ασυλια στις επιθεσεις που μου κανεις για το ποτε θα μιλαω και τι θα λεω, διοτι σε θαυμαζω ως ανθρωπο και μυαλο....αλλα πατα φρενο.
Kia Sportage IV