-
fantom344 wrote:
Σήμερα πήρα την πρώτη γευση απο crash report γυρνοντας απο την δουλειά - Είχα το gmaps να παίζει στην οθόνη μπροστά χωρίς να κανει navigation, απλη προβολή του χάρτη και εκεί που έπαιζε το κανονικό ραδιόφωνο σταματάει... και πετάγεται ο ελληνας ο βαριεστημένος και μου λέει 'προσοχή προσεγγίζετε περιοχή ατυχήματος' ... ψαρωτικό > Για την ώρα την αναφορά μπορούμε να την κάνουμε είτε στο waze (που είναι της google και συνεργάζονται) πατώντας το σχετικό κουμπί είτε στο gmaps αλλα μόνο όταν το τηλέφωνο είναι αποσυνδεδεμένο και τρέχει η εφαρμογή επάνω... Πολύ καλό και ως γνωστόν η εταιρία μαζεύει real time δεδομένα απο τα τηλέφωνα όλων των οδηγών (που δεν παίρνουν χαμπάρι) οπότε έχει τεράστιες δυνατότητες να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες.
Κάτι ανάλογο υποτίθεται ότι παίζουν ορισμένοι σταθμοί στην εθνική αλλα δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα μήνυμα...
Επειδή έχετε ήδή περισσότερο καιρό το αυτοκινήτο, να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω για να συνδεθεί με το auto android το κινητό στο kia? Έχω κατεβάσει ένα auto android από μια σελίδα, αλλά ενώ μπαίνω στο αυτοκίνητο και αυτόματα ανοίγει η εφαρμογή στο κινητό (samsung note 9) το projection δεν το βλέπει για να δείξει στην οθόνη τις πληροφορίες.
Βεβαίως - πηγαίνουμε στις ρυθμισεις > εφαρμογες και επιλέγουμε androidauto
εκεί πατάμε το γρανάζι πάνω δεξια για να μπούμε στα ενδότερα και απο εκεί εγώ εχω:
- απενεργοποιημένο το lock phone while driving, ενεργοποιημένο το automatically resume media, weather και όλα τα υπόλοιπα μέχρι το google analytics που δεν χρειάζεται. > Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το autolaunch που πατάμε επάνω και πρέπει όλα μέσα να είναι κλειστά για να μην τρέχει στο κινητό μας...διότι δεν μπορεί να τρέχει και στα δύο συγχρόνως/ οπότε μετά απο αυτό νομίζω ότι θα δείτε μετα την σύνδεση την επιλογή να το τρέξετε στο monitor.. Και πρέπei να έχετε επάνω το χειρόφρενο για να γίνει αυτό αλλιως παίρνουμε μήνυμα ότι δεν είναι safe και δεν ανοίγει.
-
Καλησπέρα σε όλη την παρεα...Θα ήθελα την βοήθεια σας...Με πήρανε σήμερα τηλέφωνο από αντιπροσωπεία της kia και μου είπαν, ότι έχουν σε προσφορά το sportage 1.6 115 upgrade πετρέλαιο (όχι το υβριδικο) με 8000χλμ χειροκινητο.Το δίνουν 18.900 + 200 μεταβίβαση και 155 τέλη κυκλοφορίας.
Το είχα κάνει test drive το υβριδικο και μου αρεσε..
Αξίζει η τιμή του;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποίες απαντήσεις...
-
Νομίζω αξίζει. 22.290 έχει κούτα και στο δίνουν +3000 κάτω για 8000 χλμ δλδ 14% κάτω. Με 19000 δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή μπορείς να βρεις καλύτερο αμαξι.
Τσεκαρε με ότι όλες οι ταχύτητες κουμπωνουν βούτυρο δες το και με ένα δικό σου μηχανικό από κάτω ότι δεν έχουν αφήσει κάνα σημάδι από κάνα πεζοδρόμιο και προχωρά!
-
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...
Ξέχασα να αναφέρω ότι έχει και μεταλλικό χρώμα.Απλως είναι μαύρο που δεν μου πολύ αρέσει.Ειχα μαύρο mini cooper και σκονιζοταν εύκολα..
Μου ανέφερε ο πωλητής ότι το είχε διευθυντικό στέλεχος της kia και στο εξάμηνο τα αλλάζουν και για αυτό το έχουν σε αυτή την τιμη.
Μίλησα μαζί τους το απόγευμα και το έκλεισα...
Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή...
-
Καλησπέρα σε όλη την παρεα...Θα ήθελα την βοήθεια σας...Με πήρανε σήμερα τηλέφωνο από αντιπροσωπεία της kia και μου είπαν, ότι έχουν σε προσφορά το sportage 1.6 115 upgrade πετρέλαιο (όχι το υβριδικο) με 8000χλμ χειροκινητο.Το δίνουν 18.900 + 200 μεταβίβαση και 155 τέλη κυκλοφορίας.
Αξίζει η τιμή του;
Και εγώ πετρέλαιο πήρα το καλοκαίρι αφού τα οδήγησα και τα δύο και μάλιστα το βρήκα οριακά καλύτερο οδηγικά από το υβριδικό διότι πάει πιο ομαλά …δεν έχει τις φορτίσεις της μπαταρίας - αλλά πολύ μικρές διάφορες γενικά- και η οικονομία που κάνει το άλλο δεν είναι αισθητή ούτε στα τέλη ούτε στο ντεπίζιτο…. Ελπίζω να μην σου πλασάρουν και καμία ασφάλεια μαζί αν κάνεις χρηματοδότηση γιατί θα αρχίσει να μην συμφέρει - θα τους σκάσεις και γυρω στα 200 euro για μεσιτεία δανείου (ΟΚ) και το επιτόκιο μην δεχτείς να είναι πάνω απο 6.5 τελικό με όλα μέσα, που δίνουν σε όλους τους άλλους. Νομίζω ότι το είχα δει και εγώ τον καιρό εκείνο αλλα όχι, πρέπει να ήταν γκρί… Το μαύρο πάρτο - είναι επιβλητηκό (το design πολλοί εμίσησαν το μέγεθος ουδείς)… είναι της τάξεως του Q5 και του 3008 και ξεχωρίζει αμέσως ειδικά σε κλειστές οδούς και περιορισμένους χώρους … Αλλα είναι και μυώδες οπότε το αξίζει ...
Αν κυκλοφορείς και στην Αθήνα μπορεί να εκπλαγείς απο τις περιοχές που θα το συναντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι αν βρεθείς στην κηφησιά που έχουν τα γραφεία στην Βιλτανιώτη (δίπλα στο star) όντως θα δείς πολλά να πάνε και να έρχονται ...
-
Fantom δεν το παίρνω με χρηματοδότηση γιατί μου είπε επιτόκιο 8%...αν το έδινε 5.9 που το είχε παλια θα το σκεφτόμουν...
Δεν μου κόβει τίποτα αν και κασέρι και μου δίνει δώρο το ΚΤΕΟ και την οδική βοήθεια για όσο έχω το αμάξι.
Το υβριδικο έχει αυτόματους καθρέφτες με φλας και ραγες οροφής που του πάνε πολύ...
Άραγε μπαίνουν ράγες οροφής;
-
Αξίζει η τιμή του;
Εχοντας το hybrid (116hp) εδώ και 1 εβδομάδα, θεωρώ πως είναι ένα πάρα πολύ τίμιο αυτοκίνητο. Αν και δεν έχω δοκιμάσει να ανεβάσω στροφές ο κινητήρας του το κινεί αξιοπρεπώς. Είναι το πρώτο πετρελαιοκίνητο που αγοράζω και για να είμαι ειλικρινής 3 είναι οι λόγοι που με οδήγησαν σε πετρέλαιο. Η χαμηλή κατανάλωση ,η ροπή και τα χαμηλά τέλη. Ωστόσο, ενώ στην αρχή προσανατολιζόμουν προς το απλό πετρέλαιο, κατέληξα στο hybrid διότι α) η άδεια αναφέρει hybrid γεγονός που θεωρώ πως θα με γλυτώσει από μια καταδρομικού τύπου φορολογική επιβάρυνση σε πετρελαιοκίνητα και β) το γεγονός πως σε μερικά χρόνια θα βρίσκεται (έστω και ως mild hybrid) στην επικρατούσα (φαντάζομαι) τάση για υβριδικά και άρα μάλλον με ελαφρώς καλύτερη τιμή μεταπώλησης από το απλό πετρέλαιο. Η τιμή που βρήκες είναι καλή αλλά σε αυτό θα συνυπολογίσεις και τα υπόλοιπα δεδομένα.
-
Fantom δεν το παίρνω με χρηματοδότηση γιατί μου είπε επιτόκιο 8%...αν το έδινε 5.9 που το είχε παλια θα το σκεφτόμουν...
Δεν μου κόβει τίποτα αν και κασέρι και μου δίνει δώρο το ΚΤΕΟ και την οδική βοήθεια για όσο έχω το αμάξι.
Το υβριδικο έχει αυτόματους καθρέφτες με φλας και ραγες οροφής που του πάνε πολύ...
Άραγε μπαίνουν ράγες οροφής;
Δεν τα χρειάζεσαι αυτά μωρέ .. θα διπλώνεις τον έναν καθρέφτη όταν πρέπει και μάλιστα να σου πω ότι επειδή είναι και στιβαρός και σου γεμίζει το χέρι και το ψαχουλεύεις το αυτοκίνητο πήγαινε έλα… είναι καλή κίνηση γενικά...αλλά θα το ξέρεις και από το mini αυτό.
για ράγες δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι θα παίρνει - αμα πιάσουν οι ζέστες θα το ψάξουμε
- To 8% μπορεί να είναι για τα μεταχειρισμένα... γιατί στο site βλέπω ακόμα το 5.9
-
Phaos ποια δεδομένα θα πρέπει να συνυπολογίσω εκτός από τέλη κυκλοφορίας και μεταβίβαση;
350€ μου είπαν απο την αντιπροσωπεία.
-
Phaos ποια δεδομένα θα πρέπει να συνυπολογίσω εκτός από τέλη κυκλοφορίας και μεταβίβαση;
350€ μου είπαν απο την αντιπροσωπεία.
,, α) η άδεια αναφέρει hybrid γεγονός που θεωρώ πως θα με γλυτώσει από μια καταδρομικού τύπου φορολογική επιβάρυνση σε πετρελαιοκίνητα και β) το γεγονός πως σε μερικά χρόνια θα βρίσκεται (έστω και ως mild hybrid) στην επικρατούσα (φαντάζομαι) τάση για υβριδικά και άρα μάλλον με ελαφρώς καλύτερη τιμή μεταπώλησης από το απλό πετρέλαιο...
Anyway, αφού όπως αναφέρεις το έκλεισες, δεν έχει και πολύ νόημα πια. Ούτως ή άλλως πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία αυτή, άσχετα από το αν δεν πολυκυκλιφορεί στις δρόμους και στα συγκριτικά των σελίδων. Όντως τα τέλη και η κατανάλωση δεν έχουν σημαντική διαφορά με το απλό πετρέλαιο. Καλοτάξιδο σου εύχομαι.
-
Φίλε phaos σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..
Την Δευτέρα πέφτουν οι υπογραφές και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το παραλάβω.
Καλοταξιδο και σε σένα με πολλά και ασφαλη χιλιόμετρα.
-
Τα οδοιπορικά με το νεο μου KIA συνεχιζονται...
Αισίως ο χιλιομετρητής έφτασε τα 4650 χιλ...
Μαζι με τα χιλιόμετρα ανεβαίνει και η ικανοποίηση για την επιλογή μου αλλα μπαινουν και καποιοι προβληματισμοί...
Στα τρια τελευταία φουλαρισματα ο υπολογιστης έδειξε οτι εχω αυτονομια για 790 χιλ αντι για 816 που έδειχνε στα προηγουμενα.
Αυτό ομως πιθανόν να έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα τελευταια ταξίδια η μεδη κατανάλωση δεν έπεσε κάτω απο το 6.3..
Ενας αλλος προβληματισμός εχει να κάνει με την λειτουργία του start & stop...Ειναι καποιες φορές που δεν δουλεύει και ενω το αυτοκίνητο εχει διανύσει μια διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων. Αν καποιος απο την παρρα γνωρίζει κατι ας μας πει..
Οσον αφορα τωρα την κατανάλωση εχω να πω πως δυσκολα θα δουμε με νορμαλ οδήγηση κατω απο το 6.2...
Ταξιδι Λάρισα-καβάλα με το cc ενεργοποιημένο στα 120 στο πήγαινε η κατανάλωση ηταν στο 6.3 με 6.5 και στην επιστροφή με υο cc στα 130 η κατανάλωση ηταν στο 6.7 με 7!!
Σε ενα αλλο οδοιπορικό με μικρο κομματο εθνικής οδου και μεγάλο επαρχιακό μεταξυ αλλων και ανάβαση σε βουνό οποτε και συνεχεις εναλλαγες ταχυτητων η μεση κατανάλωση ηταν στο 5.8 με 6.3
Ενώ την προηγουμενη εβδομάδα στη διαδρομή Λάρισα Λαμία μεσω Καρδίτσας και με χιονια στην επιστροφή η κατανάλωση ηταν στο 6.3 με 6.7.
Μονο σήμερα ειδα χαμηλη κατανάλωση της ταξης του 5.8 οταν στη διαδρομή Λάρισα τρικαλα με επιστροφή και το cc στα 107 εδειξε καταναλωση 5.8
Θα ήθελα ακομη μια φορα να σημειώσω ποσο ξεκουραστο και άνετο ειναι το ταξίδι με το sportage για ολους τους επιβαίνοντες αν και τα μπροστινά καθίσματα θα έλεγα οτι υστερούν στην πλευρική στήριξη.
Επισης το αυτοκίνητο παροτι έχει όγκο η εκμετάλλευση του δεν ειναι και η καλύτερη με αποτέλεσμα οι θεσεις στο εσωτερικό για μικροαντικείμενα να ειναι ,για εμένα,ανεπαρκεις!
Phaos και μαριε καλοταξιδα να ειναι τα καινουργθα σας αυτοκινητα!!!
Το 5.9 επιτοκιο το δινει η kia για αγορα καινούργιου αυτοκινήτου.
Για αγορα μεταχειρισμένου εξαρτάται απο την συμφωνια που έχει κάνει ο καθε ενας έμπορος με τις τραπεζες.
-
Προβληματισμοί για το 790 και 816 είναι χωρις λόγο. Εννοείται κάθε φορά που φουλαρεις σου βγάζει εκτίμηση χλμ βάσει της τρέχουσας μέσης κατανάλωσης. Αν κινηθείς μέσα σε πόλη Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με βαριά κίνηση μια βδομάδα και πας να φουλαρεις η εκτίμηση που θα βγάλει δεν θα είναι ούτε 650 χλμ!
Νορμαλ είναι καταναλώσεις που εχεις. Ποιον κινητήρα έχεις με τα 115 ή 136 απλό ή υβριδικο;
Επίσης στις μεγάλες παγωνιες η κατανάλωση στα ντίζελ τσιμπάει 0.3 ως 0.5. Δλδ στους όχι με 0-5 βαθμούς στα 130 θα έχεις 6.2 με 6.5 που είναι καλή για τον όγκο του αμαξιού και μην ξεχνάς ότι είναι από τα βαριά οχήματα αυτό και το τουσον της κατηγορίας
-
Tkin αυτο φανταστηκα και εγω για τις καταναλώσεις και αυτο φαίνεται και από το γεγονός οτι τελικά η αυτονομία του μεγαλώνει κατα τη διάρκεια του ταξιδιού ή μικραίνει ανάλογα με το πως κινείσαι.
Έχω το mild hybrid με τα 116 άλογα
Η γενικότερη εικόνα που εχω μεχρι τωρα για το αυτοκίνητο ειναι θετικη!
Και ελπιζω να παραμείνει!!
-
Και εκεί που περίμενα να διαβάσω κάποιο σχόλιο από τον Ioannism5 σχετικά με το αυτοκίνητο, σαν αυτοκίνητο, να πάλι
οι υπερυπολογισμοί με τις καταναλώσεις!
Βρε παιδιά, με πάσα καλή διάθεση το λέω, το αυτοκίνητο είναι μόνο το 'πόσο καίει'?
Και πραγματικά έχει υπόσταση ο προβληματισμός σου ότι σου έδειξε το trip 790 αυτονομία αντί για 816???!!!!
Νομίζω προβληματίζεσαι χωρίς λόγο! Πάτα το το άτιμο το γκάζι και απόλαυσέ το το αυτοκίνητο! Το 'ωραίο' με τα πετρελαιοκίνητα είναι ότι η κατανάλωσή τους δεν αυξάνει τόσο με την πίεση όπως συμβαίνει με τα βενζινοκίνητα! Άρα οδηγάς λιγότερο αγχωμένος! Πας με 130-140 στην εθνική με νορμάλ καταναλώσεις ενώ με τη βενζίνη βλέπεις στα 120 να πηγαίνεις κύριος και στα 140 να αρχίζει να ρουφιέται η βενζίνη σαν καλαμάκι!!!
-
Πιπερι στο στόμα!!! μην τα λες αυτα!!!
εδω προσπαθούμε να πιστεψουμε όλοι ότι στο ίδιο αμαξι ντιζελ με βενζίνη έχουν 1-1.5 λιτρο διαφορα αφού τα συγχρονα βενζίνης έχουν πλησιάσει πάρα πολύ!!! Και πράγματι αν πηγαίνεις σταθερα με 100-120 σε ευθεία και όχι φορτωμένος για ώρα η διαφορά τους τόσο είναι το πολύ 1.5 λτ. Οταν τα ζορίσεις τα φορτώσεις αρχίσουν οι ανηφόρες το 1-1.5 γίνεται +3 ( στα σύγχρονα βενζίνης πάντα!).
Ο φιλος προφανως δεν είναι έχει συνηθίσει τους υπολογιστες ταξιδιου και γι αυτό μάλλον θεώρησε ότι κάτι δεν παει καλά. Συμβαίνουν όταν αλλάζεις αμάξι.
-
Καλαααααααα
Βρε σεις.... αν βαλεις ιδια ροπη στρεψης στο βολαν και ιδια; ιπποδυναμης diesel με βενζινη αυτη ειναι η διαφορα.
10% θες 12% αντε 12%....
Αν βαλεις ενα βενζινοκινητο με λιγοτερη ροπη θα χρειαστει στροφες....και στροφες σημαινει περισσοτερο καυσιμο για να παραξει την ροπη που χρειαζεται.
Βαλτε και τα δυο ακριβως ιδια να δειτε....
Αλλαξτε και στα δυο στις 2000 σ.α.λ σχεση μεταδοσης με ιδια ροπη να δειτε.
Τσπ
-
Ευλογημένοι όσοι μπορούν να πάρουν diesel της προκοπής, αυτό πιστευω και εγώ.
Το αντίστοιχο βενζίνης στο 1,6 diesel όμως, πιο ειναι; αυτό που βγάζει την αντίστοιχη ροπή; ίππους;
-
Τα ντιζελ εχουν δυο πλεονεκτηματα σχετικα με την καταναλωση.
Πρωτον λόγω της τεχνολογιας τους τα μπεκ απλα ψεκαζουν καυσιμο στον θάλαμο και το υπολοιπο είναι αερας που συμπιέζεται μεχρι την αναφλεξη του καυσιμου , ενώ στην βενζίνη μπαίνει περισσότερη ποσοτητα καυσιμου και λιγοτερος αερας οποτε σπαταλιεται καυσιμο ( εδω είναι που οι νεοι βενζινοκινητηρες πράγματι μιμουνται την τεχνολογια με τα μπεκ ψεκασμου).
...
Όχι ακριβώς, αλλά θέλει αρκετή συζήτηση.
-
Δεν είμαι ειδικός στα διαγράμματα και στις ροπές αυτό που όμως που ξέρω ότι στο xtrail 1.6 d δεν είχα περάσει τα 6,3 και τωρα με το 5008 1,5 auto σε ταξίδι που έκανα για οικογενειακούς λογους με 4 άτομα και φουλ boot με αναλογία 50 εθνική 30 επαρχιακούς και 20 αστικές ,στη εθνική με acc σταθερά 125 με 130, μεσος όρος 5,4 σε διαδρομή 3711 χιλ. και κόστος diesel 283 euro υπολογισμένο με 1,4 ευρω.
βγαλτε τα δικα σας συμπεράσματα.
Και για του λογου το αληθές.
Kia Sportage IV