-
Στο μέτωπο των ελαστικών διάστασης 185/55/16, αυτές τις ημέρες θα βάλω τα Hankook Ventus prime 4. στα 480ε, σαν μια ενδιάμεση λύση, ούτε πολύ ακριβό, ούτε πολύ φτηνό. Τα προηγούμενα ήταν τα Falken ZIEX 310 και είχα μέτριες εντυπώσεις (αν και στα tests έβγαινε πολύ καλό) με χειρότερη εικόνα τη συμπεριφορά στο βρεγμένο (κυρίως φρενάρισμα).
Βέβαια βγήκε και το ZIEX 320 που φαίνεται καλύτερο, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμα.https://www.tyrereviews.com/Tyre/hankook/ventus-prime-4.htm
Επίσης, σχετικά με το infotainment.
Σήμερα έκανα αναβάθμιση σε τελευταία έκδοση στη Suzuki και το gps επανήλθε, αλλά και για πρώτη φορά το android auto. Οι εκδόσεις του 15 δεν είχαν δυνατότητα σύνδεσης με android auto. Δεν ήταν θέμα μονάδας δηλαδή, απλά ήθελε update σε πιο καινούρια έκδοση. Κόστος 30ε. -
@poliviosfp said in Suzuki Baleno II:
Στο μέτωπο των ελαστικών διάστασης 185/55/16, αυτές τις ημέρες θα βάλω τα Hankook Ventus prime 4. στα 480ε, σαν μια ενδιάμεση λύση, ούτε πολύ ακριβό, ούτε πολύ φτηνό. Τα προηγούμενα ήταν τα Falken ZIEX 310 και είχα μέτριες εντυπώσεις (αν και στα tests έβγαινε πολύ καλό) με χειρότερη εικόνα τη συμπεριφορά στο βρεγμένο (κυρίως φρενάρισμα).
Βέβαια βγήκε και το ZIEX 320 που φαίνεται καλύτερο, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμα.https://www.tyrereviews.com/Tyre/hankook/ventus-prime-4.htm
Επίσης, σχετικά με το infotainment.
Σήμερα έκανα αναβάθμιση σε τελευταία έκδοση στη Suzuki και το gps επανήλθε, αλλά και για πρώτη φορά το android auto. Οι εκδόσεις του 15 δεν είχαν δυνατότητα σύνδεσης με android auto. Δεν ήταν θέμα μονάδας δηλαδή, απλά ήθελε update σε πιο καινούρια έκδοση. Κόστος 30ε.ρε συ τσαμπα ειναι!
κατεβαζεις ελευθερα, γραφεις ενα στικακι, το βαζεις και τελος
το android auto και το mirrorlink υποστηριζονται απο τον 11/2016 firmware
μόνο το πρωτο-πρωτο δεν υποστηριζε καθως δεν υπηρχε τοτε android auto! -
Ρε συ το ξέρω, απλά μπήκα εκεί στην ιστοσελίδα για τα updates της Suzuki και γινόταν πανικός από τις εκδόσεις. Μετά κατέβαιναν ένα σωρό αρχεία που δεν χρειάζονταν όλα και δεν είχα χρόνο. Κάποια ήταν και beta, κάποιες εκδόσεις διάβαζα ότι ήταν unstable και λέω άσε μην το μπλοκάρω πριν το ταξίδι.
Την έκδοση 1891_220319 μου πέρασε.
Έχει ένα ψιλολαγκ σε σχέση με πριν. -
Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κατερίνη 570χμ. Από Λάρισα και μετά πήγαινα με 110χμ γιατί ήθελα να δω αν φτάνω με ένα γέμισμα. Μέχρι εκεί πήγαινα 120-140 προσπεράσεις όπου χρειάζονταν. Κλιματισμός πάντα ανοιχτός, το αμάξι τέρμα γεμάτο όπως κάθε χρόνο. Έφτασα Κατερίνη και έβαλε 32λτ. Κόστος 52ε. 5.4/100. Το τρίπ αφού το μηδένισα Ρέθυμνο, στην αρχή του ταξιδιού όπου κ φουλάρισα, στο τέλος της διαδρομής έδειξε 5.6λτ/100.
Είχα και έχω την εντύπωση ότι εντελώς καινούριο εκαιγε λίγο λιγότερο.. Ίσως οι επικαθησεις; Γενικά είναι καλά πιστεύω.. Στην πόλη αποκλειστικά που το οδηγεί η γυναίκα, το τρίπ λέει 6.2
Δύναμη στο ταξίδι δεν του λείπει πουθενα.
Φτάσαμε 96.000χμ -
Χρόνια λέω πως είναι το καλύτερο και πιο τίμιο αυτοκίνητο για τις ικανότητες του μέσου έλληνα!
Όλα τα άλλα που βλέπουμε γύρω μας τον τελευταίο καιρό ειναι πολύ καλά αλλά κυριως είναι φαντασιώσεις και υπερβάσεις με βάση τις δυνατότητες μας! Φούσκα εν ολίγης όπως πάντοτε ήταν επιρρεπής σε αυτήν ο έλληνας!
Ίσως λίγο καλύτερη ηχομόνωση να χρειαζόταν το αντίστοιχο σημερινό μοντέλο του 2025!
Μη ξεχνάμε παρουσιάστηκε το 2015
-
@poliviosfp πως σκοπεύεις να καθαρίσεις τους αυλούς εισαγωγής;
-
Τα Hankook πάντως φαίνονται άνετα μια κλάση πάνω από τα falken που φορούσα. Να τα έχετε υπόψη.
-
@lap said in Suzuki Baleno II:
Χρόνια λέω πως είναι το καλύτερο και πιο τίμιο αυτοκίνητο για τις ικανότητες του μέσου έλληνα!
Όλα τα άλλα που βλέπουμε γύρω μας τον τελευταίο καιρό ειναι πολύ καλά αλλά κυριως είναι φαντασιώσεις και υπερβάσεις με βάση τις δυνατότητες μας! Φούσκα εν ολίγης όπως πάντοτε ήταν επιρρεπής σε αυτήν ο έλληνας!
Ίσως λίγο καλύτερη ηχομόνωση να χρειαζόταν το αντίστοιχο σημερινό μοντέλο του 2025!
Μη ξεχνάμε παρουσιάστηκε το 2015
Για τον ρόλο του πρώτου αυτοκινήτου ενός οικογενειαρχη χρειάζονται κάποιοι συμβιβασμοί. Τον ρόλο του δεύτερου πάντως ΆΝΕΤΑ. Στα μεταχειρισμένα που κοιτάζω βέβαια κυκλοφορούν πολλά νοικιαρικα.
-
Πέρα από το θέμα ηχομόνωσης και άνεσης που όπως λένε στο νεότερο μοντέλο έγιναν μεγάλες αλλαγές και βελτιώθηκε αισθητά έως πολύ, δεν βρίσκω συμβιβασμό παρά μονάχα στον χώρο αποσκευών.
360 λίτρα έχει, όπου και σε ένα ταξίδι το έτος που μπορεί να κάνει ο μέσος έλληνας άντε δυο, βάζει μια μπαγκαζιέρα αλλά 360 λίτρα και έτσι έχει 720 λίτρα αποσκευών.
Είναι 3,99 μ μηκος. Παρκάρει σε όλα τα κωλοστενα
Αλλωστε ένα οικογενειακό όχημα είναι ένα όχημα που κινείται με ταχύτητες στο φάσμα των ορίων οπότε σε αυτό το κομμάτι είναι καλό.
Όσον αφορά τους χώρους, είναι λίγο μεγαλύτεροι στα γόνατα από την Škoda Octavia ενώ στο κεφάλι λίγο μικρότερο.
Ιδιαίτερα η έκδοση που πήγαινα να αγοράσω αλλά έκανα πίσω στα 18500 με τον 1.0 turbo και το aisin 6AT, θεωρώ πως ήταν λουκουμι.
Αλλα τότε τα 18500 μου φάνηκαν πολλά και εκτός πραγματικοτητας για μικρό Suzuki. Ξεκινούσε από 11.500. Οπότε έλεγες ήταν μεγάλο άνοιγμα της ψαλιδας
Τώρα γελάω με τη σκέψη αυτη
-
Με τον 1.4 129, καλύτερη παθητική ασφάλεια και όλα τα συστήματα ασφαλείας το συζητούσαμε για πρωτο.
-
Ούτε 1000 κιλά δεν είναι. Με 110 τούρμπο άλογα πετάει.
Φυσικά πλέον είμαστε στο 2026. Όταν εγώ το κοιτούσα ήταν 2016
Αλλά και τότε ήταν το μοναδικό στην κατηγορία που είχε adaptive cruise control, και ADAS πόλης όπως και XENON φώτα στην GLX έκδοση
H Citroen ακόμα και σήμερα δεν δίνει ACC στο c3!
-
Τα Hankook πάντως φαίνονται άνετα μια κλάση πάνω από τα falken που φορούσα. Να τα έχετε υπόψη.
Αυτή είναι μια πολύ γενική δήλωση, που όπως όλες οι γενικές δηλώσεις είναι ανακριβής. Ποια Hankook με ποια Falken? Φοράω Hankook K125 στο Saab και Falken ZE 310 στο Ford. Είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο και θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά σαν λάστιχα, με την όποια διαφορά να την κάνει το ίδιο το αυτοκίνητο. Φυσικά διαφορετικά μοντέλα έχουν και διαφορετικές επιδόσεις.
-
Αλλά και τότε ήταν το μοναδικό στην κατηγορία που είχε adaptive cruise control, και ADAS πόλης όπως και XENON φώτα στην GLX έκδοση
Για να πάρεις το c4
-
@criuser said in Suzuki Baleno II:
Για να πάρεις το c4
Άλλωστε το acc είναι απόλυτα απαραίτητο για ένα αυτοκίνητο πόλης….
-
Είναι αυτοκίνητο που τα κάνει όλα. Κάνει και ταξίδια, έχει χώρους που τo c3 δεν έχει δει ούτε στα όνειρα του και ναι γιατί να μην έχει ένα σύστημα που ξεκουράζει τον οδηγό στο ταξίδι;
Έχεις εμπειρία από acc;
-
Το έχω γράψει πιο πάνω Φορούσα τα falken 310 και πήγα στα ventus prime 4 k135.
Τα falken στο baleno ήταν χειρότερα από τα μανισια ecopia με μεγάλη διαφορά όχι τόσο στο στεγνό όσο στο βρεγμένο. Μόλις τα πατήσω λίγο καλύτερα θα επανέλθω. Σαν πρώτη εντύπωση φαίνονται πιο ήσυχα, πιο σφιχτό τιμόνι, πιο άνετα και λιγότερο αντισπιν. -
Το έχω γράψει πιο πάνω Φορούσα τα falken 310 και πήγα στα ventus prime 4 k135.
Τα falken στο baleno ήταν χειρότερα από τα μανισια ecopia με μεγάλη διαφορά όχι τόσο στο στεγνό όσο στο βρεγμένο. Μόλις τα πατήσω λίγο καλύτερα θα επανέλθω. Σαν πρώτη εντύπωση φαίνονται πιο ήσυχα, πιο σφιχτό τιμόνι, πιο άνετα και λιγότερο αντισπιν.Αυτό μου φαίνεται λίγο δύσκολο να το πιστέψω. Τα Ecopia είναι ότι πιο επικίνδυνο έχω οδηγήσει, κι έχω οδηγήσει Sava Perfecta (τραγωδία), Matador Stella (θλίψη) και αμάξι με 4 διαφορετικά λάστιχα (!!!!).
Suzuki Baleno II