-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το ότι το LCI γίνεται στα 5 χρόνια και όχι στα συνηθισμένα (για την BMW) 3.5 χρόνια, δείχνει πόσο επιτυχημένο μοντέλο (και σχέδιο) είναι η Χ1!Και πάλι ομως περιορισμένες θα είναι οι αλλαγές (ως συνηθίζει η BMW, άλλωστε)...
Βέβαια καθόλη τη διάρκεια των ετών αυτών έγιναν αρκετές βελτίωσεις ή προσθήκες χωρίς να περιμένουν να γίνει το LCI
(νέα στανταρ καθίσματα, idrive evo, προσθήκη εξοπλισμού στο στάνταρ, αλλαγή αυτόματου κιβωτίου σε αρκετά μοντέλα, αυξηση ιπποδύναμης κλπ) -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το ότι το LCI γίνεται στα 5 χρόνια και όχι στα συνηθισμένα (για την BMW) 3.5 χρόνια, δείχνει πόσο επιτυχημένο μοντέλο (και σχέδιο) είναι η Χ1!Μα είναι πανέμορφη η X1! Είναι πολύ ανταγωνιστική από τιμές, έχει κορυφαίους κινητήρας, πάτημα, στρίψιμο (για τα δεδομένα των SUV πάντα) και για εμένα υπέροχο εσωτερικό. Στα μάτια μου φαντάζει σαν υπερατού!
Ειλικρινά, δε νομίζω να ξαναβγάλει η BMW τόσο άρτιο σε όλα του και πετυχημένο μοντέλο. Ακόμα και ο αντικαταστάτης του (όταν έρθει), πολύ δύσκολα θα έχει την ίδια επιτυχία! -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Μα είναι πανέμορφη η X1! Είναι πολύ ανταγωνιστική από τιμές, έχει κορυφαίους κινητήρας, πάτημα, στρίψιμο (για τα δεδομένα των SUV πάντα) και για εμένα υπέροχο εσωτερικό. Στα μάτια μου φαντάζει σαν υπερατού!
Ειλικρινά, δε νομίζω να ξαναβγάλει η BMW τόσο άρτιο σε όλα του και πετυχημένο μοντέλο. Ακόμα και ο αντικαταστάτης του (όταν έρθει), πολύ δύσκολα θα έχει την ίδια επιτυχία!Συμφωνώ σε όλα. Όσο για τα bold, έχει βγάλει την σειρά 5 πολλά χρόνια τώρα...ίσως το καλύτερο και πληρέστερο αυτοκίνητο της BMW για 10ετίες τώρα (από την Ε34 και μετά).
-
Συμφωνώ και εγώ με τη σειρά μου για την 5άρα (άλλωστε κάποια στιγμή δεν είχε βγει και το καλύτερο αυτοκίνητο παραγωγής;). Αλλά το Χ1 είναι κοπτήριο χρημάτων .
-
Ναι η Ε39.
Συμφωνώ ότι είναι κοφτήριο χρημάτων...πλέον πουλάει σε απίστευτα νούμερα, ακόμα και στην Ελλάδα. Έχει σχεδόν εξαφανίσει τις σειρές 1 και 3 από τον χάρτη των πωλήσεων της BMW Hellas.
-
Η πραγματικη μπεμπα για οικογενεια ειναι η 5αρα και μονο. Ολες οι αλλες δεν ειναι μπεμπες για εμενα, ειναι απλα η συμμετοχη της μπεμβε στην καθε κατηγορια.
Η 3αρα ειναι η μικρη αδελφη της 5αρας για οικονομικους και χωροταξικους λογους.
Η 7αρα ειναι απλα μια μεγαλη 5αρα με μικροκαλουδια οπως μασαζ για τους πισω επιβατες κτλ.
Ολα τα αλλα τα φουσκωμενα και τα μικρα θα μπορουσαν να εχουν αλλα σηματα στο καπο, η 5αρα ομως ειναι μια κανονικη μπεμπα
Αυτο σημαινει μπεμπα
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _Front.jpg
-
Έχουν μεγάλες διαφορές οι σειρές μεταξύ τους. Το να λέμε ότι BMW είναι μόνο η 5αρα είναι αστείο...
-
3 χρόνια με την αυτόματη τετρακίνητη (xdrive) Bmw X1 20d (190ps)
Με αφορμή τη συμπλήρωση σε λίγες μέρες 3 χρόνων και 70.000 χλμ με την Χ1 μου αποφάσισα να καταγράψω λεπτομερώς τα θετικά και τα αρνητικά του αυτοκινήτου για κάθε ενδιαφερόμενο για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Θυμάμαι ότι ψάχνοντας για το πρώτο μου «καλό» αυτοκίνητο μελετούσα την αγορά, αλλά και τις ανάγκες μου σχεδόν 2-3 χρόνια. Βέβαια είχα την πολυτέλεια να έχω ήδη ένα αμάξι που κάλυπτε σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες της οικογένειας μέχρι που ήρθε και η δεύτερη κοράκλα. Εκεί πλέον αρχίσαμε να ζοριζόμαστε και άρχισα να δοκιμάζω σε test drives διάφορα αυτοκίνητα της κατηγορίας των suv. Αφού δοκίμασα αρκετά είτε σε αντιπροσωπείες είτε από γνωστούς κατέληξα ότι ως συμπεριφορά στον δρόμο μου άρεσε περισσότερο η Χ1 πρώτης γενιάς. Επειδή όμως δεν με κάλυπτε το ίδιο στους υπόλοιπους τομείς (εμφάνιση, ευρυχωρία, ποιότητα εσωτερικού) παρέμεινα αναποφάσιστος μέχρι που ανακοινώθηκε η νέα Χ1. Η βελτίωσή της σε κάθε επίπεδο μαζί με το όφελος των 2800 ευρώ από την ισχύουσα ακόμη τότε απόσυρση με έκανε να πάρω την απόφαση να δοκιμάσω με μια εταιρεία που μεν φημίζεται για την οδηγική της συμπεριφορά και ποιότητα, αλλά όχι και για την αξιοπιστία της.
Ύστερα από 3 χρόνια και σχεδόν 70.000 χλμ μπορώ να πω ότι είμαι το ίδιο ερωτευμένος με το αμάξι όπως και την πρώτη μέρα που το παρέλαβα. Η εμφάνισή της είναι κατά τεκμήριο μέσα στις καλύτερες της κατηγορίας (μόνο τα 3008, QQ και Tucson θα θεωρούσα ομορφότερα απέξω και μόνο το 3008 ομορφότερο μέσα) και αυτό φαίνεται και από τις «παράλογα» υψηλές πωλήσεις της. Το χρώμα είναι πολύ ποιοτικό και ανθεκτικό ακόμη και σε ήπιες γρατζουνιές. Δυστυχώς η καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου έχει αφήσει κάποια σημάδια στο εξωτερικό όπως γρατζουνιές από ξεπαρκαρίσματα άλλων ή από πετραδάκια στους επαρχιακούς δρόμους, αλλά πλέον έχω συμβιβαστεί με την ιδέα, αφού το αμάξι κινείται καθημερινά και σε αστικό και σε επαρχιακό περιβάλλον, ενώ κάνει ταξίδια σε κάθε ευκαιρία...
Στο λευκό χρώμα αναδεικνύονται τα μαύρα στοιχεία του αμαξώματος ενώ με τα φιμέ τζάμια το αμάξι εκτός από χαμηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό κερδίζει και άλλο σε εμφάνιση.
Οι διαστάσεις της , οι οποίες είναι κάτω από τα 4,5 μέτρα, κάνουν το αμάξι σχετικά εύκολο να το παρκάρεις και να το κουμαντάρεις και σε συνδυασμό με το άριστο σύστημα διεύθυνσης νομίζεις ότι οδηγείς μέσα στην πόλη σαφώς μικρότερο αμάξι.
Έχοντας πλέον βρεθεί και σε αρκετά άλλα αμάξια της κατηγορίας μπορώ να πω ότι η καμπίνα της Χ1 έχει ακόμη και τώρα τα πιο ποιοτικά υλικά! Υστερεί σε εμφάνιση στο ταμπλό, - αυτό είναι το πρώτο μου παράπονο από το αμάξι! - το οποίο είναι πλέον ξεπερασμένο! Το υλικό όμως παντού είναι καλύτερο από κάθε άλλο αμάξι της κατηγορίας, με εξαίρεση ίσως την Gla στην οποία όμως έχω χρόνια να μπω και δεν έχω καθαρές αναμνήσεις. Ίσως το νέο Q3 που ΘΑ κυκλοφορήσει να είναι καλύτερο, αλλά μέχρι τότε η Χ1 υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού ακόμη και με τα ποιοτικά κατώτερα πλαστικά που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πόρτας. Γενικότερα όλα τα υλικά μετά από τρία χρόνια δεν παρουσιάζουν φθορές ή δυσλειτουργίες.
Το δεύτερο παράπονό μου είναι τα καθίσματα. Όχι γιατί δεν είναι καλά, αλλά γιατί οδηγώντας άλλα αμάξια βρήκα σαφώς καλύτερα! Το κάθισμα του Kuga είναι κορυφαίο, ενώ και του 3008 το βρήκα να προσφέρει καλύτερη πλευρική στήριξη. Ιδίως σε ένα αμάξι με 190 άλογα και ανάλογες επιδόσεις χρειάζεται πολύ καλύτερη πλευρική στήριξη και εδώ υπάρχει fault της Bmw!
Στο αμάξι υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι ακόμη και ντουλαπάκια κάτω από τα μπροστινά καθίσματα. Το ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό ωστόσο είναι σχετικά μικρό, ενώ δεν υπάρχει και κάδος απορριμμάτων και έπρεπε να βρω να αγοράσω κάποιον δικό μου.
Η καμπίνα παραμένει αθόρυβη και μόνο σε πολύ υψηλές ταχύτητες περνούν αεροδυναμικοί θόρυβοι στο εσωτερικό. Επίσης τα run flat ελαστικά της Bridgestone μετά από αρκετά χιλιόμετρα, όταν βρεθούν σε άσχημο οδόστρωμα, περνούν περισσότερο θόρυβο στην καμπίνα.
Επειδή όταν αγόρασα το αμάξι επένδυσα περισσότερο στον κινητήρα δεν έβαλα τα led φώτα που η εταιρεία κοστολογούσε 1800 ευρώ. Πάντως τα φώτα αλογόνου ομολογώ ότι είναι πολύ καλά. Επειδή όμως οδηγώ συχνά νύχτα και κάποιες φορές με ομίχλη και δυνατή βροχή σε επαρχιακούς δρόμους χωρίς τον παραμικρό φωτισμό, άλλαξα τις λάμπες αλογόνου με aftermarket led και το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα καλύτερο. Καθοριστική η συμβολή του Στέφανου με το coding που μου έκανε και όλα λειτουργούν πένα! Να προσθέσω ότι τα αυτόματα φώτα είναι ευκολία καθώς δεν ασχολείσαι καθόλου.
Όλα τα κουμπιά που βρίσκονται στο ταμπλό λειτουργούν άψογα και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα ως τώρα. Οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες είναι πολύ καλοί, ελάχιστες φορές έχω νιώσει ότι μπορεί να κινούνται λίιιιγο πιο γρήγορα από ό,τι θέλω σε βροχή.
Το δερμάτινο τιμόνι εμφανίζει κάποια σημαδάκια μάλλον εξαιτίας της βέρας και του δαχτυλιδιού μου. Με κατάλληλη περιποίηση προσπαθώ να το διατηρήσω σε καλή κατάσταση.
Το ηχοσύστημα της Χ1 είναι αξιοπρεπές, αλλά δεν εντυπωσιάζει. Αν κάποιος θέλει ποιοτικότερο ήχο θα πρέπει να καταφύγει στις ομολογουμένως ακριβότερες επιλογές της BMW ή σε κάποια άλλη after market επιλογή.
Όλες οι ηλεκτρονικές ευκολίες λειτουργούν σωστά. Ιδίως το bluetooth και το ραδιόφωνο είναι ποιοτικά και εύχρηστα. Η οθόνη είναι μικρή για αμάξι τέτοιας κατηγορίας, αλλά επειδή το ενδιαφέρον μου για αυτά είναι πια περιορισμένο δεν έχω δοκιμάσει να βάλω κάτι aftermarket.
Το cruise control λειτουργεί τέλεια. Αρκετά καλό είναι και το αυτόματο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, το οποίο όμως 2-3 φορές έχει ενεργοποιηθεί χωρίς λόγο, γεγονός που με ενόχλησε, αφού φρέναρε π.χ. σε πράσινο φανάρι θεωρώντας το προπορευόμενο όχημα ως επικίνδυνο να το τρακάρω, επειδή επιτάχυνα για να προλάβω να περάσω…Από την άλλη έχει τύχει να φρενάρει σωστά και σε φάση που χάζευα γλιτώνοντάς με από τα…χειρότερα…
Να επισημάνω πάντως στα αρνητικά πως κάθε προσθήκη στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου κοστίζει ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΚΡΙΒΑ με αποτέλεσμα ο έξτρα εξοπλισμός να γίνεται απαγορευτικός! Ασφαλώς μεγάλο μείον αυτό, ιδίως αν σε ενδιαφέρουν τα έξτρα. Π.χ. μια κάμερα οπισθοπορείας που ήθελα κοστολογούνταν τότε γύρω στα 450 ευρώ…και προτίμησα να μην τη βάλω με τη σκέψη να καταφύγω σε μια aftermarket λύση που θα κοστίζει κάτω από 100 ευρώ. Αλλά, όπως έγραψα πιο πάνω, το αμάξι με τις διαστάσεις που έχει δεν με παιδεύει να το παρκάρω και δεν έβαλα τελικά τίποτα!
Ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι άνετος, ενώ το πορτμπαγκάζ των 505 λίτρων πλήρως αξιοποιήσιμο. Ενώ έχω μπαγκαζιέρα από το προηγούμενο ήδη αμάξι μου, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πάνω στην Χ1 ούτε σε διακοπές ούτε σε μεγάλα ταξίδια. Οι χώροι γενικά είναι επαρκέστατοι για 4μελή οικογένεια, ενώ έχουμε κάνει επανειλημμένως ταξίδια με 4 ενήλικες και δύο μικρά παιδιά χωρίς ιδιαίτερα στριμώγματα.
Σημαντική παρατήρηση πρέπει να γίνει και για τα λάστιχα τα οποία θα πρέπει να αλλάζονται μπρος πίσω έγκαιρα, γιατί τα μπροστινά λόγω του βάρους της μηχανής φθείρονται πολύ πιο γρήγορα από τα πίσω! Φθείρονται σχεδόν στο μισό χρονικό διάστημα από τα πίσω! Επίσης τα run flat σε 17άρα ζάντα έχουν σημαντικό κόστος! Να υπολογίζετε περίπου 650-700 ευρώ την τετράδα! Εντούτοις τα Bridgestone που είχε πάνω η BMW προσέφεραν εξαιρετικό κράτημα, το οποίο έγινε κορυφαίο με τα sport Bridgestone που έβαλα στην αλλαγή τους.
Όλα τα παραπάνω σημαντικά ασφαλώς και ιδίως για την καθημερινότητα, ωστόσο ως λάτρης της αυτοκίνησης το βασικό που με ενδιαφέρει είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στον δρόμο. Καταρχήν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για suv και ως τέτοιο πρέπει να κριθεί. Δηλαδή θα ήταν άτοπη οποιαδήποτε σύγκριση με μια π.χ. 3άρα. Εντούτοις η δουλειά που έχει γίνει στο αμάξι είναι εξαιρετική.
Η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία και ιδιαίτερα σε καλό οδόστρωμα το αμάξι δίνει την εντύπωση ότι πατάει σε χαλί! Είναι απολαυστικός και αγχολυτικός ο τρόπος που κινείται ιδίως σε ανοιχτό δρόμο κάνοντας το ταξίδι πραγματική απόλαυση. Θυμάμαι πως με τα προηγούμενα αμάξια μου ξεκινούσα για ταξίδι και δεν έβλεπα την ώρα να φτάσω, γιατί με κούραζαν…Με αυτό το αμάξι απολαμβάνω κάθε λεπτό πίσω από το τιμόνι.
Το στήσιμο είναι σφιχτό και παραπέμπει σε έναν ξεκάθαρα sport προσανατολισμό. Το αμάξι δεν γέρνει ακόμη και σε κλειστές στροφές και στρίβεις με ακρίβεια και σιγουριά. Σε αυτό συμβάλλει και η εξαιρετική 4κινηση αλλά και τα ηλεκτρονικά συστήματα που το επαναφέρουν σε κάθε δυσκολία ή στραβοτιμονιά. Έχοντας δοκιμάσει - πάντα υπό ασφαλείς συνθήκες φυσικά - και πιέσει το αμάξι στα όριά του μπορώ να πω ότι με καλά λάστιχα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και πολύ 'απαιτητικών' και 'ανήσυχων' οδηγών παρά το γεγονός ότι αποτελεί SUV!
Το τιμόνι είναι εξαιρετικό με πολλή πληροφόρηση, αυθεντικό BMW με ακρίβεια και σταθερότητα ακόμη και σε ταχύτητες πάνω από τα 200 χλμ. Ωστόσο σε πολύ ισχυρούς πλευρικούς ανέμους χρειάζεται προσοχή, διότι ενδέχεται ακόμη και να μετακινηθεί το αμάξι προς τα πλάγια. Μου συνέβη στην Ιόνια οδό με ισχυρούς πλευρικούς ανέμους και ταχύτητες πάνω από 160.
Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο που χρησιμοποιείται και από την alfa romeo είναι ένα από τα κορυφαία της αγοράς. Αλλάζει πολύ γρήγορα τις σχέσεις, ενώ φροντίζει να υπάρχει πάντα η κατάλληλη επιλογή στο κιβώτιο. Συχνά μέσα στην πόλη δεν χρειάζεται να φρενάρεις σε στροφές αφού αφήνοντας απλά το γκάζι, το αυτόματο κιβώτιο επιλέγει την τέλεια σχέση και στρίβεις χωρίς καθόλου φρένο.
Σε περίπτωση που θέλεις να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου υπάρχουν και τα paddles στο τιμόνι. Εντούτοις ομολογώ ότι περισσότερο τα χρησιμοποίησε ο Δίας όταν μεταμεσονύχτια χτυπάγαμε 180-200άρες στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης παρά εγώ ο ίδιος που καλύπτομαι στο 90% των περιπτώσεων από το κιβώτιο. Σε ακραίες περιπτώσεις είδαμε το κιβώτιο να «ψαρεύει» λίγο σε κάποιες χαμηλές στροφές, αλλά γενικά και ο Αλέξανδρος δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από το αυτόματο κιβώτιο και τα paddles.
Αν και έχω κινηθεί λίγες φορές σε πραγματικά off road δρόμους - π.χ. κάνα 20λεπτο σε χωματόδρομο που γινόταν αρκετά ζόρικος σε σημεία με λακκούβες και έντονες ανηφόρες και κατηφόρες προς την παραλία Πράπα Μάλι στην Ήπειρο, όπου υπάρχει εντολή για 4Χ4 - το αμάξι δεν ζορίστηκε δευτερόλεπτο και η εξαιρετική 4κινηση δούλεψε υποδειγματικά κάθε φορά που χρειάστηκε.
Ο κινητήρας είναι ο δίλιτρος diesel με τα 190 άλογα. Υπάρχουν τρεις επιλογές κίνησης, το eco mode, που ρίχνει σημαντικά την κατανάλωση, χωρίς να νιώθεις ότι σου λείπει ιδιαίτερη δύναμη στην καθημερινότητα, το comfort mode όπου το αμάξι έχει μεγαλύτερη έκρηξη και αμεσότητα και τέλος το sport mode, όπου η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και ισχυρή. Με το τελευταίο όλο το στήσιμο του αυτοκινήτου σκληραίνει και το αμάξι παραπέμπει σε sport μοντέλα άλλων κατηγοριών. Θα ομολογήσω ότι θέλοντας να «παίξω» με το αυτοκίνητο μόνος μου το έχω δοκιμάσει σε διάφορες... «ανταγωνιστικές συνθήκες» και η απόλαυση από τη συμπεριφορά του είναι...εκτονωτική! Η ροπή των 41 κιλών γίνεται αισθητή σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι, ενώ απολαυστική είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε ανηφόρες όπου ο diesel κινητήρας ξεδιπλώνει τη δύναμή του.
Παρόλα αυτά στην καθημερινότητα ειλικρινά δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από το eco mode. Οι προσπεράσεις γίνονται εντελώς αβίαστα και στο αμάξι σε «τσιγκλάει» να πατήσεις το γκάζι περισσότερο.
Αν θα ήθελα παραπάνω άλογα;; Πάντα!! Το αμάξωμα επιτρέπει με τεράστια άνεση και τα 230 άλογα της μεγαλύτερης έκδοσης – την οποία τα περιοδικά χαρακτηρίζουν αχρείαστη, αλλά ποτέ δεν θα έλεγα όχι στα περισσότερα – αλλά και σε 300 ή και περισσότερα άλογα αν είχε. Αν και το ίδιο το drive δίνει τις ακόλουθες επιδόσεις:
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 7,7”
0-160 km/h 20,8”
0-400 m 15,6” @ 142,4 km/h
0-1.000 m 28,9” @ 180,6 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 6,6”
60-160 km/h (με αλλαγές) 17,4”
50-80 km/h (3η) 2,9”
80-110 km/h (4η) 4,1”
110-140 km/h (5η) 6,0”
Φρένα 100-0 km/h 37,6 m
Τελική ταχύτητα 219 km/h
Μέση κατανάλωση 7,3 lt/100 km
Εκπομπές CO2 129 g/km
Διαστάσεις 4.439 x 1.821 x 1.598 mm
Βάρος 1.630 kg
Μετρήσεις DRIVE
Και παρόλο που η λογική λέει να μην πειράξω το αμάξι, η σκέψη για ένα …upgrade κάποια στιγμή στο μέλλον δεν έχει αποκλειστεί!
Αναφορικά με της κατανάλωση, κινούμενος με eco mode τους θερινούς μήνες είμαι μεταξύ 6,5-6,7, αλλά με όλα τα ταξίδια με ταχύτητες 160+. Τον χειμώνα η κατανάλωση ανεβαίνει στα 7-7,3, σταθερά με βαρύ ποδάρι όμως. Γενικά μπορείς να κινηθείς αρκετά οικονομικά, αλλά χωρίς πολλές ταρζανιές. Μέσα στην πόλη το χαμηλότερο που μπορείς να δεις είναι 7,5-8. Να αποσαφηνίσω εδώ ότι κινούμαι κατά 80% εκτός πόλης.
Τα σέρβις (λάδια, φίλτρα) κινούνται σε επίπεδα κάτω από 100 ευρώ, ενώ άλλαξα στα 60.000 χλμ τακάκια (διαβάζω από τους υπόλοιπους με Χ1 ότι τα αλλάζουν αρκετά νωρίτερα…). Τα αυθεντικά της BMW κοστίζουν γύρω στα 450+ ευρώ (μπρος πίσω). Εγώ έβαλα της textar με γύρω στα 200.
Στα πάγια έξοδα να αναφέρω τα τέλη κυκλοφορίας που είναι κάτι λιγότερο από 160 ευρώ, τον φόρο πολυτελείας στα 440 ευρώ και την ασφάλεια που σε ετήσια βάση φτάνει τα 400 ευρώ.
Σε προβλήματα δεν έχω να αναφέρω τίποτα πέρα από έναν στιγμιαίο ήχο που έκανε το σύστημα 4κίνησης όταν ενεργοποιούταν μόνο μετά την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Το έψαξα, πήγα στην αντιπροσωπεία και αλλού, για να δούμε τι φταίει και όλοι μου έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα. Κάποια στιγμή ο ήχος απλά σταμάτησε και εδώ και πάνω από έναν χρόνο δεν τον έχω ξανακούσει. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…
Εν κατακλείδι, τα πρώτα 3 χρόνια πέρασαν ήσυχα και απολαυστικά και εύχομαι έτσι να συνεχίσουμε!
Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτικός, αντικειμενικός και περιγραφικός γίνεται για κάθε ενδιαφερόμενο για το αμάξι, γι’ αυτό και η μεγάλη έκταση του κειμένου. Ελπίζω να βοήθησα… -
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Review....αναλυτικό, πληρέστατο και άκρως αντικειμενικό!!
Εύγε Βασίλη!!
Από την πολύ μικρή εμπειρία που έχω με την Χ1, συμφωνώ σε όλα όσα λές. Και συμφωνώ ότι στην κατηγορία της, overall απλά δεν έχει αντίπαλο η Χ1 (εμένα μου αρέσει και το εσωτερικό, είναι κλασσικό BMW), είναι μακράν από τον ανταγωνισμό.
Και θα προσθέσω ως υποσημείωση ότι μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την μάρκα, έχω καταλήξει ότι για να γίνουν σωστά αυτοκίνητα οι BMW (δηλαδή από πολύ καλά να είναι άριστα), θέλουν ΠΟΛΛΑ λεφτά σε εξοπλισμό. Είναι απίστευτο πόσο αλλάζει π.χ. μια Χ1 από βασική έκδοση σε σχέση με μια full extra (δλδ. €20.000+ επιπλέον εξοπλισμό)....νομίζεις ότι οδηγείς άλλο αυτοκίνητο.
Στην 116 είχα βάλει €10.000 έξτρα και μου φαινόταν φτωχή, ήθελε άλλα τόσα περίπου. Γενικά οι BMW θέλουν πολλά χρήματα, αλλά μετά είναι κορυφαίες. Καθαρά προσωπική άποψη, δεν κατέχω το αλάθητο!
-
Συμφωνώ μέσες άκρες με την πλήρη ανάλυση, έχοντας μία μεγάλη ένσταση. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση της υπάρχουσας GLA με τη Χ1. Η Χ1 είναι σαφώς ανώτερη στο εσωτερικό είτε σαν υλικά είτε σα συναρμογή...ακόμα ακόμα και σα σχεδίαση (που και της Χ1 είναι μετριότατη).
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Συμφωνώ μέσες άκρες με την πλήρη ανάλυση, έχοντας μία μεγάλη ένσταση. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση της υπάρχουσας GLA με τη Χ1. Η Χ1 είναι σαφώς ανώτερη στο εσωτερικό είτε σαν υλικά είτε σα συναρμογή...ακόμα ακόμα και σα σχεδίαση (που και της Χ1 είναι μετριότατη).+1.000! Το ίδιο έλεγα και εγώ στον Βασίλη παλιότερα...η GLA σαν πλαστική μπροστά στην Χ1, εμένα μου φάνηκε τραγικό το εσωτερικό της, ειδικά για MB.
-
Για τους γνώστες της bmw, αν βγάλουμε εξω τον παράγοντα χώροι και εμφάνιση ποιο είναι καλυτερο αμαξι μεταξυ άσου, τριαρας, x1?
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Για τους γνώστες της bmw, αν βγάλουμε εξω τον παράγοντα χώροι και εμφάνιση ποιο είναι καλυτερο αμαξι μεταξυ άσου, τριαρας, x1?Η 3αρα, εάν μιλάμε για την G20, ως πισωκίνητη πλατφόρμα με μεγαλύτερο μεταξόνιο και πιο καινούργιο μοντέλο.
Εξαρτάται βέβαια τι εννοείς με τον όρο 'καλύτερο αυτοκίνητο'? καλύτερο σε τι? Εάν μιλάμε γενικά, overall καλύτερο, τότε η άποψή μου είναι η 3αρα.
ΥΓ: Ο Άσσος είναι αρκετά παλιός πλέον (το 2011 παρουσιάστηκε) και βαίνει προς αλλαγή σύντομα, είναι αρκετά παλιά πλατφόρμα.
-
Αν ισχύουν όσα γράφει ο ξένος τύπος για την νέα 3αρα, πρέπει να οδηγηθεί το ταχύτερο δυνατόν!!!
Συμφωνώ με Φάνη! -
+1000 για το αναλυτικότατο review! Να είσαι καλά να την χαίρεσαι
-
Οντας μια μικρη 5αρα, φυσικα η 3αρα.
Ωραιοτατο ριβιου. Απλα αν μπορεις κανε παραγραφους ή καλυτερα ασε μια γραμμη κενη ανα παραγραφο διοτι χανεται λιγο το ματι στο διαβασμα
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Για τους γνώστες της bmw, αν βγάλουμε εξω τον παράγοντα χώροι και εμφάνιση ποιο είναι καλυτερο αμαξι μεταξυ άσου, τριαρας, x1?αν εννοεις οδηγικα, η 3αρα είναι καλυτερη μετα το 1 και μετα το Χ1. Τα δυο πρωτα είναι πισωκινητα και το Χ1 είναι μπροστοκινητο κυριως.
Φανη, οδηγικα δεν νομιζω ένα αμαξι του 2011 να εχει διαφορες από το νέο 3αρι. Κυριως η καινουρια σειρα G εχει λιγο ποιο ελαφρο αμαξωμα, αμφιβαλλω αν εχει μεγαλες διαφορες, εξαλλου ιδιους κινητήρες εχει. Εκει όμως που βελτιωνει είναι στο εσωτερικο που ανεβαζει πολύ την ποιοτητα.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Οντας μια μικρη 5αρα, φυσικα η 3αρα.εχω την εντυπωση ότι στην σειρα G δεν εχουν ιδια πλατφορμα η 3αρα και η 5αρα σε αντιθεση με την σειρα F. Η 5αρα τωρα εχει ιδια πλατφορμα με την 7αρα, αλλα η 3αρα εχει νεα πλατφορμα ποιο μικρη.
-
https://en.m.wikipedia.org/wiki/BMW_CLAR_platform
Και με ανθρακωνηματα για πρωτη φορα σε αυτην την κατηγορια
-
@The_Emperor
Εξαιρετικό review Βασίλη! Συγχαρητήρια!
Πολύ θετικό πέρα απο την σωστή γραφή και το γεγονός ότι δεν είσαι κολλημένος με μάρκες και απλά απολαμβάνεις τα καλά κάθε οχήματος που οδηγείς.Μερικές διευκρινίσες μόνο για όποιον τυχόν ανατρέξει στο review σου, ψαχνοντας για αμάξι.
Τα καλά του αμαξιού σε στήσιμο, ποιότητα, πληροφορία τιμονιού και οδική συμπεριφορά (τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, επειδή εδώ μιλάς για 4Χ4 μοντέλο) είναι ίδια σε όλη τη γκάμα.
Το θέμα το καθίσματος που αναφέρεις σωστά, έχει ήδη από 3/2018 διορθωθεί αρκετά με την τοποθέτηση νέων στάνταρ καθισμάτων (υπάρχει πάντα και η δυνατότητα προσθήκης των σπορ καθισμάτων)
Η υποβοήθηση της μεγάλης σκάλας φώτων που αναφέρεις (και νομίζω σε βοήθησα να ανακαλύψεις το καλοκαίρι που κοντάραμε μεσα στο λιοπύρι του Κέντρου, μετά την τοποθέτηση των leds) καθώς και τα paddles είναι μέρος έξτρα εξοπλισμού (κάποιο πακέτο που είχες παρει και σου έχει και extended πίνακα οργάνων).Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Review....αναλυτικό, πληρέστατο και άκρως αντικειμενικό!!
Εύγε Βασίλη!!
Από την πολύ μικρή εμπειρία που έχω με την Χ1, συμφωνώ σε όλα όσα λές. Και συμφωνώ ότι στην κατηγορία της, overall απλά δεν έχει αντίπαλο η Χ1 (εμένα μου αρέσει και το εσωτερικό, είναι κλασσικό BMW), είναι μακράν από τον ανταγωνισμό.
Και θα προσθέσω ως υποσημείωση ότι μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την μάρκα, έχω καταλήξει ότι για να γίνουν σωστά αυτοκίνητα οι BMW (δηλαδή από πολύ καλά να είναι άριστα), θέλουν ΠΟΛΛΑ λεφτά σε εξοπλισμό. Είναι απίστευτο πόσο αλλάζει π.χ. μια Χ1 από βασική έκδοση σε σχέση με μια full extra (δλδ. €20.000+ επιπλέον εξοπλισμό)....νομίζεις ότι οδηγείς άλλο αυτοκίνητο.
Στην 116 είχα βάλει €10.000 έξτρα και μου φαινόταν φτωχή, ήθελε άλλα τόσα περίπου. Γενικά οι BMW θέλουν πολλά χρήματα, αλλά μετά είναι κορυφαίες. Καθαρά προσωπική άποψη, δεν κατέχω το αλάθητο!Φάνη θα συμφωνήσουμε για το εσωτερικό! Χωρίς να είναι φουτουριστικό είναι ποιοτικό και διαχρονικό!
Εχω 1-2 εργονομικές ενστάσεις (θέση ποτηροθηκών, θέση πίνακα πληροφοριών στο ταμπλώ) και θα προτιμούσα ένα πιο στιβαρό και βαθύ υποβραχιόνιο.Στα άλλα που λες θα διαφωνήσουμε πάλι!
Η αθλια φορολογία δεν σου επιτρέπει να βάλεις τίποτα παραπάνω από όσα σου δίνει η μαμα με τα πακέτα της. Μετά αναβαίνει υπέρογκα το κόστος σε βαθμό που αναρωτιέσαι και αν αξίζει τόσα λεφτά. Τα ίδια γίνονται σε όλα τα αμαξια πλεόν.
Το θέμα είναι αγοράζεις χειρότερο αμάξι με πολύ εξοπλισμό ή καλύτερο με λιγοτερο! Αυτο είναι το διλημμα που σου βάζει η Χ1 και εν γένει η ισχύουσα φορολογία!
BMW X1 2016