-
+1
Αναφορικά με την...'αξιοπιστία' που έχουν γενικά οι ...έρευνες αξιοπιστίας... έχω πολλούς ενδοιασμούς!Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα αν υπάρχουν κάποιες σοβαρές μελέτες πάνω στο θέμα με ουσιαστικά κ αντικειμενικά συμπέρασματα
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Η φαση ειναι 'ειχε μια alfasud ο μπαρμπας μου που σκουριασε ε δε παιρνω νεα giulia με τιποτα''
Στο 3008 μιλάμε για μια διαφορά από την μια γενιά στην επόμενη (6-7 χρόνια), ενώ στην Alfa για 50 χρόνια διαφορά. Σύμφωνα με το παράδειγμα σου είτε η Peugeot είχε απίστευτη εξέλιξη μέσα σε 7 χρόνια (δύσκολο), είτε η Alfa εξελίχθηκε ελάχιστα τα τελευταία 50 χρόνια.
Ότι καινούργιο και αν κουβαλάει το 3008 οι ανταγωνιστές του έχουν καλύτερη προϊστορία. Και αυτό είτε σου αρέσει είτε όχι μετράει στον υποψήφιο αγοραστή. Είναι πιο πιθανό να είναι πιο αξιόπιστο το νέο C-RV, παρά το 3008. Τα αυτοκίνητα δεν βγαίνουν από παρθενογέννηση. Οι προμηθευτές συνήθως είναι οι ίδιοι, η γραμμή παραγωγής το ίδιο, η εταιρική κουλτούρα επίσης και πάει λέγοντας. Πάντα υπάρχει βέβαια η πιθανότητα το νέο μοντέλο να κάνει την έκπληξη (προς το καλύτερη ή το χειρότερο), παρόλα αυτά αυτό που λέμε είναι το τι είναι πιο πιθανό.
Και αυτό που ξαναλέω είναι ότι ΕΜΕΝΑ προσωπικά η προϊστορία ενός αυτοκινήτου και μιας μάρκας αποτελεί κριτήριο στην επιλογή μου. Αν για εσένα δεν αποτελεί δικαίωμα σου, δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι. Κάπως πρέπει να πουλήσουν και οι εταιρείες που βγάζουν σαπάκια
Καλά το πηγές αλλά αυτό για σαπάκια είναι υπερβολικό για τη πεζω
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Έχεις απόλυτο δίκιο Σπύρο!
-
Το παραδειγμα μου ,που εκανες οτι δε το καταλαβες και το πηρες τοις μετρητοις... , καυτηριαζει ακριβως αυτο που γραφτηκε και απο αλλους. Το κολλημα βασει ονοματος. Επ απειρον μπορουμε να διυλιζουμε τον κωνωπα κατα τ αλλα...
-
εδω και 2 μηνες ξαχνω και εγω το νεο μου αυτοκινητο και θα κινηθω σε αυτη την κατηγορια ποια.... αυτους τους δυο μηνες αρχικα μου αρεσε το renegate της φιατ-τζιπ αλλα μονο σε εμενα..... μετα σκεφτηκα οτι η καταναλωση του (θελω τετρακινητο) ειναι ενα απο τα λιγα μειωνεκτηματα του αλλα σημαντικο στις μερες μας!!μετα ανεβηκα 2 κατηγοριες και μου εκανε εντυπωση το kodiaq αλλα αυτο ειναι ακομα στα αζητητα...και εχει ενα αλλο μεγαλο αρνητκο ειναι wv....αν και δεν εχω παραπονο απο το τον ομιλο με το προηγουμενο αμαξι που ειχα (λεον κουπρα) τα φοβαμαι με αυτα που ακουω....και αυτο παλι τετρακινητο πετρελαιο δεν βγαινει παει 2λιτρο η βενζινη 1,4 που μαλλον θα πινει την βενζινη σαν λυσασμενο ελεο βαρους και 4χ4...οποτε μου εχει φανει πολυ καλη η προταση της χοντα με το cr-v που εχει ενα πολυ ολοκληρωμενο πακετο 4χ4 πετρελαιο και μαλιστα με δυναμη!!οχι 115 και 120 που βγαζουν τα περισσοτερα και μου θυμιζουν οικογενειακα 1,6 με 100 αλογα δεκαετιας 2000....ενταξει με παραπανω ροπη αλλα και καμια 500κιλα παραπανω.... τα αρνητικα που βλεπω εγω ειναι οτι το πισω μερος του δεν μου ειναι και τοσο ευπεπτο η τιμη του ειναι τρουχτερη(αλλα να σκεφτεις οτι ενα tiguan κοντευει 40 με αυτα που δινει το crv, μην μιλησω για κανα Q2...)αλλα δινει και 5 χρονια εγγυηση και το σημαντικοτερο ηδη εχει βγει το νεο μοντελο που ειναι πραγματικα πανεμορφο και ακομα ποιο ποιοτικο απο το υπαρχον αλλα απο οτι λενε θα ερθει τελος του χρονου....οσον αφορα τι συνεχεια της παραπανω κουβεντας ενταξει ας θυμιθουμε το οτι made in japan εχει πεθανει κατι χρονια τα περισσοτερα χοντα φτιαχνονται ευρωπη δεν θα μιλησω για την νισσαν που εχει γινει γαλλικη(δεν ειναι βεβαια παραιτητα κακο) ουτε και για την τογιοτα αλλα το καλο με τις 2 απο τις 3 ειναι οτι σου δινουν μια καλη εγγυηση για να νιωθεις ασφαλης,η πεζο τα τελευταια χρονια εχει αναβαθμιστει παρα πολυ και το 3008 ειναι αντικειμενικα πανεμορφο και ποιοτικο θεωρω σαν βασικο του μειωνεκτημα την τιμη που ξεφευγει πολυ! χωρις να εχει μια εκδοση με τετρακινηση η ενα τρομερο μοτερ (οπως το hr v)
-
Οχι και 500 κιλά, το CR V
Απο πίνακες τεχνικών χαρακτηριστικών , των 4Τ, εχει βάρος 1630kgr. Το tiguan 1673, kuga 1702, kadjar 1536- ολα σε εκδόσεις diesel -
Ο χρήστης nam έγραψε:
Οχι και 500 κιλά, το CR V
Απο πίνακες τεχνικών χαρακτηριστικών , των 4Τ, εχει βάρος 1630kgr. Το tiguan 1673, kuga 1702, kadjar 1536- ολα σε εκδόσεις diesel500 κιλα εννοω τα σημερινα suv σε σχεση με τα επιβατικα των 100-115 αλογων στο τελος των 90es ! οχι το crv σε σχεση με τους ανταγωνισμο του
παντως οπως βλεπω ολα ειναι στα ιδια κιλα πανω κατω αρα στα 160 αλογα που εχει θα το χαρακτηριζα το gti των μεσαιων diesel μεχρι τα 2λιτρα -
Από την Skoda περιμένουμε και μικρότερα SUVs. Τον αντικαταστάτη του Yeti και ένα βασισμένο στο Q2 νομίζω, τα οποία λογικά θα έχουν και μικρότερους κινητήρες. Από την άλλη βέβαια, ακόμη δεν είδαμε το Kodiaq...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σε μερικά έχεις δίκιο. Το ΤΟΥΟΤΑ στα 250000 χλμ έβγαλε πρόβλημα με έναν κολλημένο θερμοστάτη... Να τα λέμε κι αυτά (χιχιχιχι!!!). Αμ το hrv που στα 230000 χάλασε ο αναπτήρας; Επίσης δεν πρέπει να παραβλέπουμε όλους εκείνους τους απελπισμένους ιδιοκτήτες της οχημάτων honda που νυχθημερόν ξεροσταλιάζουν στα συνεργεία και κινδυνεύουν να τους χωρίσουν οι γυναίκες τους... Για να σοβαρευτώ λίγο και να αφήσω τις ειρωνείες θεωρώ τα honda από τα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα. Για καλή ή κακή μου τύχη δεν έχω στον δικό μου περίγυρο κάποιον να μου ανατρέπει αυτά τα δεδομένα.Εχω θα στο χαλασω, οπως και σε αλλους που ειναι στ αληθεια κολλημενοι και δε κανουν πλακα οπως εσυ, καθως ξερω κατοχους απ ολες τις μαρκες (κυριολεκτικα) που εχουν τραβηχτει χοντρα...
-
Ξέρεις κατόχους από όλες τις μάρκες, όπως ξέρουν και οι άλλοι Νονέ, αλλά να λέμε ότι οι Honda και Toyota δεν είναι οι πιο αξιοπιστές εταιρίες είναι ξεροκεφαλιά.
-
Εγω παντως δε ξερω κανενα ιταλικο να χει κοψει κολωνα τιμονιου εν κινησει ενω ξερω toyota... Οπως και σε 9 γαλλικα στο σπιτι κανενας συμπλεκτης δε παρεδωσε πνευμα απο ρουλεμαν στα 77.000km.. Πες αυτο υ εγραψες εντωμεταξυ σε ανθρωπο που ειναι στο δευτερο μοτερ μετα και απο μια φλατζα, 2 διαφορικα και μια κρεμαγιερα με crv mk1 να δουμε τι θα σου πει... Οποιος δε πιστευει εχω και τηλεφωνα
-
Μετά από τρεις μήνες συμβίωσης με το CRV elegance 2wd , ανταλλαχθηκε σήμερα με το αυτόματο 4wd με το εννιάρι κιβώτιο της zf. Περισσότερες εντυπώσεις από εβδομάδα.
-
Πόσο σου το πήραν;
-
καλοτάξιδο.Το πήρες λευκό, απο Σαρακακη?
-
Καλοταξιδο!!! Εξαιρετική ανταλλαγη...ελπίζω να μην εχασες πολλα χρήματα.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Μετά από τρεις μήνες συμβίωσης με το CRV elegance 2wd , ανταλλαχθηκε σήμερα με το αυτόματο 4wd με το εννιάρι κιβώτιο της zf. Περισσότερες εντυπώσεις από εβδομάδα.Καλό μήνα φίλε !!!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μετά από τρεις μήνες συμβίωσης με το CRV elegance 2wd , ανταλλαχθηκε σήμερα με το αυτόματο 4wd με το εννιάρι κιβώτιο της zf. Περισσότερες εντυπώσεις από εβδομάδα.
Καλό μήνα φίλε !!!
Καλό μήνα
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Καλό μήνα φίλε !!!
Καλό μήνα
Όχι ότι θα σε χάλαγε αν δεν ήταν πρωταπριλιάτικο βέβαια !
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Μην μένετε σε έρευνες 20 χρόνια πριν.. Στις τελευταίες έρευνες η Peugeot είναι πολύ πιο αξιόπιστη από τη Honda.. Και αυτό που λέτε ότι το Crv είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το 3008 και πάλι οι έρευνες σας διαψεύδουν.Κλαιω
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Πόσο σου το πήραν;Δυστυχώς είναι πρωταπριλιάτικο
Σε πραγματικές συνθήκες το μεγαλύτερο εμπόδιο θα ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός μου.
Η πρακτική του Σ. είναι πχ 32 το CRV elegance 2wd, το πρώτο χρόνο θα το αγόραζε περίπου στο 80-85% της τιμής του.
Honda CR-V 2015