-
Πρέπει να προσθέσω ότι δεν το έχω αφήσει ποτέ να ανάψει η ρεζέρβα ελάχιστες φορές το έχω αφήσει στα τελευταία 100 χλμ σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδίου!
-
Πρέπει να προσθέσω ότι δεν το έχω αφήσει ποτέ να ανάψει η ρεζέρβα ελάχιστες φορές το έχω αφήσει στα τελευταία 100 χλμ σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδίου!
Χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η δική σου χρήση μου φαίνεται πιο φυσιολογική.
Δεν θα ανησυχούσα για κάτι.
Η παρα-παραπάνω κατανάλωση μου φαίνεται υπερβολικά μικρή και πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και χωρίς πολλά φορτωματα/προσπεράσεις/υψηλές ταχύτητες.
-
Το αμάξι είναι το προτελευταίο της προσφοράς που είχε απομείνει στον Σ με τα 160HP αγορα τελη ιουλιου του 18, σε γενικές γραμμές δεν συμβαίνουν αυτά που προαναφερατε, σπάνια θα υπερφορτωθεί και σπάνια όταν το οδηγεί η σύζυγος θα το πάει με υψηλές ταχύτητες πχ 180. Συνήθως 130 140 το πολύ και κάποιες φορές για δοκιμή και εφόσον υπάρχει χρόνος γύρω ή και κάτω από τα 100, τα δρομολόγια του είναι 90% στην εθνική . Να προσθέσω ότι ο Σ μου άλλαξε αισθητήρα λαδιού γιατί μου έβγαζε ένδειξη γύρω στα 10000+ check engine oil level τις 2 πρωτες φορές και την 3η φορα το λυχναρακι με το κυματακι απο κάτω, με service αμέσως μετά την ένδειξη και χωρίς να δείχνει η βέργα της στάθμης λαδιού μύωση!
-
@alternative kαλησπερα. Οπως προανεφερα το αμαξι που εχει 25000κλμ οδηγειται ακρως οικονομικα, ποιο οικονομικα θα γινει μονον..φορτωμενο. Κανει καθημερινα 25χλμ σε επαρχιακο δρομο με ταχυτητες οχι πανω απο 70-80, οποτε λογικο ειναι να εχω χαμηλη καταναλωση. Το γεμιζω μολις αναψει η ρεζερβα και εδω και 1 χρονο με τον εγκλεισμο δεν παει πουθενα αλλου, ουτε σε ανηφορα. Μην ανησυχεις ομως, εχω διαπιστωσει οτι αν το τρεξω λιγο η παω στην πολη που πρεπει να περασω βουνα η καταναλωση ανεβαινει στα δικα σου επιπεδα. Εγω το εψαξα γιατι η ενδειξη του 'καταναλομετρου' δεν μου γεμιζε το ματι εδω και καιρο και πραγματι δεν επεσα εξω, αφ οτου αρχισα τις μετρησεις.
Υ.Γ. Λογικη ειναι η καταναλωση σου αφου το πηγαινεις με 130-140 στην Εθνικη. Πηγαινε το με 90-100 να δεις που θα ερθει στα δικα μου επιπεδα. Οταν θελεις να κρατησεις σε diesel την καταναλωση χαμηλα, δεν θα ξεπερνας τις 2000 στροφες.
-
Παιδια καλημερα. Κινειται κατι εδω η επεσε..ζαβλαμας?
Οπως και να εχει, εγω θα εκθεσω το προβλημα μου.
Να θυμισω, το CRV μου ειναι μοντελο του 2015 αλλα αγοραστηκε με την προσφορα του "Σ" το 2018.
Το αμαξι (απο τοτε που το αγορασα νομιζω) εχω την αισθηση πως τραβαει λιγο αριστερα. Το πηγα σε εναν, σε δυο, σε τρεις ευθυγραμμιστες (ο τριτος εξουσιοδοτημενο Honda) αλλα μηδεν εις το πηλικον. Ολοι το ευρισκαν (φευγατο), το ρυθμιζαν αλλα το αποτελεσμα το ιδιο. Το προβλημα παρεμεινε και μετα την αλλαγη ελαστικων. Δεν αναρωτιεμαι πια τι μπορει να φταιει αφου τρια μαστορια δεν καταφεραν "να το φερουν" αλλα μηπως υπαρχει κανενα κολπο να "να το δωσω" λιγο δεξια να αντισταθμισω το τραβηγμα.. Καμμια ιδεα κανεις? -
Να ρωτησω και κατι ακομη. Εχει βαλει κανεις βολτομετρο στο αμαξι να παρακολουθησει πως δουλευει το δυναμο?
-
Μια που κανεις δεν απανταει, αλλα υποψιαζομαι πως καποιοι ειτε διαβασαν το μηνυμα μου ειτε θα το διαβασουν, ηρθε η στιγμη να εκθεσω το προβλημα μου για να μαθουν ολοι οτι τα Honda δεν ειναι πια τα αμαξια που "δεν σπανε, δεν χαλανε" οπως θεωρουσαμε μεχρι τωρα.
Το αμαξι, ενα CRV 1,6D AWD του 2015 αγοραστηκε απο αξουσιοδοτημενο πωλητη "Σ" με την προσφορα, τον Αυγουστο του 2018. Τον Ιουνιο του 2021 η μπαταρια παρουσιασε προβλημα και αλλαχτηκε δωρεαν λογω εγγυησης. Τον Δεκεμβριο του ιδιου ετους με την ελευση του χειμωνα, η καινουρια μπαταρια αρχισε να κανει νουμερα (η μιζα γυριζε αργα) οπότε τοποθετησα βολτομετρο στο αυτοκινητο για να δω τι συμβαινει. Μετα απο παρατηρηση της τασης για κανενα μηνα διαπιστωσα οτι τα πρωινα που πηγαινα να παρω το αυτοκινητο για να παω στη δουλεια η ταση της μπαταριας ηταν ΠΑΝΤΑ κατω απο 12V, ηταν δηλαδη απο 11.6 εως 11,9 Volts, που σημαινε οτι ο δυναμος δεν φορτιζε σωστα την μπαταρια. Να σημειωσω οτι τα χιλιομετρα που εκανα καθημερινα ηταν γυρω στα 50 και με λιγες μιζαρισιες συνολικα. Συνεχισα το "ψαξιμο" και διαπιστωσα οτι ο δυναμος εδινε ταση μονον οταν- Αναβα τα μεσαια η τα ψηλα φωτα (14,4V)
- Στο ελευθερο τσουλημα του αυτοκινητου με ταχυτητα μεσα οπως π.χ. κατηφορες (15,5V) και
- Τυχαια καποια στιγμη της ημερας (φωτα σβηστα) για μισο με ενα λεπτο (14,4V).
Σε καμμια αλλη περιπτωση ο δυναμος δεν εδινε ταση. Ετυχε να παω ακομα και 200χλμ αποσταση εχοντας ταση 11,8 η 11,9 χωρις ο δυναμος να δινει σταγονα. Οπως καταλαβαινετε η μπαταρια ειναι μονιμα μεταξυ φθορας και αφθαρσιας (μεταξυ 1,7 και 12 Volts) και καθε μερα που περναει χανει διαρκεια ζωης αφου δεν φορτιζει αρκετα. Οι περιπτωσεις που ο δυναμος δινει ταση διαρκουν πολυ λιγη ωρα, η μπαταρια ανεβαινει μεχρι τα 13Volts και μετα μερικα λεπτα που θα σταματισει η φορτιση, πεφτει παλι στα 12. Μετα απο αυτες τις διαπιστωσεις επισκεφτηκα τον Μαρτιο του 22 εκ νεου το εξουσιοδοτημενο Service οπου και εξεθεσα το προβλημα. Εκει ο τεχνικος αποφασισε να μου αλλαξει τον δυναμο και μετα απο πιεση μου και την μπαταρια αφου πιθανοτατα θα ειχε "αρπαξει" εφ οσον δεν φορτιζε σωστα, πραγματα που εγιναν δωρεαν, εντος εγγυησης.
Σημερα, ενα μηνα μετα, διαπιστωνω οτι η αντικατασταση δεν απεδωσε και το προβλημα παραμενει ακριβως οπως ηταν πριν.
Σε επικοινωνια μου προσφατως με τα κεντρικα του "Σ" και εκθετοντας το προβλημα σε καποιον "ειδικο" που παρεπιπτοντως εκανε τον Κινεζο, οτι δηθεν δεν ειχε ξανακουσει αυτο το προβλημα, πηρα την απαντηση οτι "οι μπαταριες αυτες ειναι κλειστου τυπου και δεν χαλανε". Απο ποτε οι μπαταριες μολυβδου οτι τυπου και να ειναι, δεν εχουν προβλημα οταν δεν φορτιζονται? Ασε που τα forums του εξωτερικου "βραζουν" απο το συγκεκριμενο θεμα. Η αποψη του μηχανικου στο service που πηγα ηταν οτι ειναι θεμα του εγκεφαλου του αυτοκινητου και η συμβουλη του ηταν να κινουμαι μερα-νυχτα με αναμμενα τα φωτα για να βγαζει ο δυναμος ρευμα αλλιως θα μεινω απο μπαταρια.
Η δικια μου προβλεψη αλλα και ενος ηλεκτρολογου αυτοκινητου που το συζητησα, ειναι οτι με αυτες τις συνθηκες, καθε ενα η εναμισυ χρονο θα χρειαζομαι καινουρια μπαταρια που θα την πληρωνω πλεον απο την τσεπη μου, οπότε ειμαι σε φαση που δεν ξερω τι να κανω.. Αυτα προς γνωσιν και συμμορφωσιν !!
-
@rscenic said in Honda CR-V 2015:
Το αμαξι, ενα CRV 1,6D AWD του 2015 αγοραστηκε απο αξουσιοδοτημενο πωλητη "Σ" με την προσφορα, τον Αυγουστο του 2018. Τον Ιουνιο του 2021 η μπαταρια παρουσιασε προβλημα και αλλαχτηκε δωρεαν λογω εγγυησης.
5ετή εγγύηση δεν είχε η Χονδα και τότε?
Εγώ θα ζήταγα γραπτώς από τον μηχανικό ότι η λύση είναι να κινείσαι μέρα νύχτα με αναμένα φώτα (!!!) για να φορτίζει η μπαταρία και θα έπερνα τον (αργό και βασαντιστικό) δρόμο της νομικής οδού. -
@rscenic said in Honda CR-V 2015:
Μια που κανεις δεν απανταει, αλλα υποψιαζομαι πως καποιοι ειτε διαβασαν το μηνυμα μου ειτε θα το διαβασουν, ηρθε η στιγμη να εκθεσω το προβλημα μου για να μαθουν ολοι οτι τα Honda δεν ειναι πια τα αμαξια που "δεν σπανε, δεν χαλανε" οπως θεωρουσαμε μεχρι τωρα.
Το αμαξι, ενα CRV 1,6D AWD του 2015 αγοραστηκε απο αξουσιοδοτημενο πωλητη "Σ" με την προσφορα, τον Αυγουστο του 2018. Τον Ιουνιο του 2021 η μπαταρια παρουσιασε προβλημα και αλλαχτηκε δωρεαν λογω εγγυησης. Τον Δεκεμβριο του ιδιου ετους με την ελευση του χειμωνα, η καινουρια μπαταρια αρχισε να κανει νουμερα (η μιζα γυριζε αργα) οπότε τοποθετησα βολτομετρο στο αυτοκινητο για να δω τι συμβαινει. Μετα απο παρατηρηση της τασης για κανενα μηνα διαπιστωσα οτι τα πρωινα που πηγαινα να παρω το αυτοκινητο για να παω στη δουλεια η ταση της μπαταριας ηταν ΠΑΝΤΑ κατω απο 12V, ηταν δηλαδη απο 11.6 εως 11,9 Volts, που σημαινε οτι ο δυναμος δεν φορτιζε σωστα την μπαταρια. Να σημειωσω οτι τα χιλιομετρα που εκανα καθημερινα ηταν γυρω στα 50 και με λιγες μιζαρισιες συνολικα. Συνεχισα το "ψαξιμο" και διαπιστωσα οτι ο δυναμος εδινε ταση μονον οταν- Αναβα τα μεσαια η τα ψηλα φωτα (14,4V)
- Στο ελευθερο τσουλημα του αυτοκινητου με ταχυτητα μεσα οπως π.χ. κατηφορες (15,5V) και
- Τυχαια καποια στιγμη της ημερας (φωτα σβηστα) για μισο με ενα λεπτο (14,4V).
Σε καμμια αλλη περιπτωση ο δυναμος δεν εδινε ταση. Ετυχε να παω ακομα και 200χλμ αποσταση εχοντας ταση 11,8 η 11,9 χωρις ο δυναμος να δινει σταγονα. Οπως καταλαβαινετε η μπαταρια ειναι μονιμα μεταξυ φθορας και αφθαρσιας (μεταξυ 1,7 και 12 Volts) και καθε μερα που περναει χανει διαρκεια ζωης αφου δεν φορτιζει αρκετα. Οι περιπτωσεις που ο δυναμος δινει ταση διαρκουν πολυ λιγη ωρα, η μπαταρια ανεβαινει μεχρι τα 13Volts και μετα μερικα λεπτα που θα σταματισει η φορτιση, πεφτει παλι στα 12. Μετα απο αυτες τις διαπιστωσεις επισκεφτηκα τον Μαρτιο του 22 εκ νεου το εξουσιοδοτημενο Service οπου και εξεθεσα το προβλημα. Εκει ο τεχνικος αποφασισε να μου αλλαξει τον δυναμο και μετα απο πιεση μου και την μπαταρια αφου πιθανοτατα θα ειχε "αρπαξει" εφ οσον δεν φορτιζε σωστα, πραγματα που εγιναν δωρεαν, εντος εγγυησης.
Σημερα, ενα μηνα μετα, διαπιστωνω οτι η αντικατασταση δεν απεδωσε και το προβλημα παραμενει ακριβως οπως ηταν πριν.
Σε επικοινωνια μου προσφατως με τα κεντρικα του "Σ" και εκθετοντας το προβλημα σε καποιον "ειδικο" που παρεπιπτοντως εκανε τον Κινεζο, οτι δηθεν δεν ειχε ξανακουσει αυτο το προβλημα, πηρα την απαντηση οτι "οι μπαταριες αυτες ειναι κλειστου τυπου και δεν χαλανε". Απο ποτε οι μπαταριες μολυβδου οτι τυπου και να ειναι, δεν εχουν προβλημα οταν δεν φορτιζονται? Ασε που τα forums του εξωτερικου "βραζουν" απο το συγκεκριμενο θεμα. Η αποψη του μηχανικου στο service που πηγα ηταν οτι ειναι θεμα του εγκεφαλου του αυτοκινητου και η συμβουλη του ηταν να κινουμαι μερα-νυχτα με αναμμενα τα φωτα για να βγαζει ο δυναμος ρευμα αλλιως θα μεινω απο μπαταρια.
Η δικια μου προβλεψη αλλα και ενος ηλεκτρολογου αυτοκινητου που το συζητησα, ειναι οτι με αυτες τις συνθηκες, καθε ενα η εναμισυ χρονο θα χρειαζομαι καινουρια μπαταρια που θα την πληρωνω πλεον απο την τσεπη μου, οπότε ειμαι σε φαση που δεν ξερω τι να κανω.. Αυτα προς γνωσιν και συμμορφωσιν !!
Εφόσον η διάγνωση δείχνει εγκέφαλο, ας αλλάξουν τον εγκέφαλο.
Δεν είναι δυνατόν να σου προτείνουν να κινείσαι συνεχώς με τα φώτα ανοιχτά για να παρακάμψεις το πρόβλημα.
Εγώ νομίζω ότι είναι κάτι πιο απλό αλλά δεν έχουν την όρεξη ή την τεχνογνωσία να ασχοληθούν γιατί θα χάσουν πολύ χρόνο -
Δυστυχώς δεν μπορώ να συμβάλω στο πρόβλημά σου, αλλά με αφορμή με το post σου θα κάνω μια γενική τοποθέτηση γι' αυτό που είπες, ότι τα Honda πια δεν είναι όπως παλιά.
Προ αρκετών ετών αγόρασα το a3 και ο αδερφός μου το hrv, ήθελε ψηλό και τετρακίνητο βλέπεις. Και οι 2 τα προσέχουμε τα αυτοκίνητά μας, είμαστε τυπικοί και στα service και στις επισκευές. Μετά από παράλληλη διαβίωση πολλών ετών, οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:
Στο audi είχα περισσότερες μικροβλάβες, από κλειδαριές μέχρι πολλαπλασιαστές. Στο Honda δεν υπήρχαν τέτοιες φασαρίες.
Πάμε στη μεγάλη εικόνα όμως:
Το Honda είναι λαδιέρα, κάθε 5K χιλ. θέλει αλλαγή λαδιών από το πολύ κάψιμο. Το audi δεν καίει σταγόνα.
Το Honda έχει συνεχή προβλήματα με το σύστημα ψύξης του μοτέρ και το σύστημα κλιματισμού. Το audi κανένα.
Το χρώμα του Honda έχει ξεφτίσει και ξεβάψει. Το Audi είναι σαν καινούργιο.
Εσωτερικά το σαλόνι, όπως έχει γεράσει το Honda είναι σαν κοτέτσι. Το Audi, με εξαίρεση ότι έπεσε ο ουρανός και τον άλλαξα (120€) είναι σαν καινούργιο.
Γενικά υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα, δεν ξέρω πως έχουν βγει. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι τα Ευρωπαικά πάσχουν σε "μικροβλάβες", πέραν αυτού η συνολική ποιότητάς τους είναι μακράν καλύτερη των Ιαπωνικών. -
Νιάου...
-
Πολύ στενάχωρο αυτό του συμφορουμιτη, ας του αλλάξουν εγκέφαλο. Εκεί να εστιάσει.
Προφανώς κάποια ιαπωνικά ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνονταν στην Ευρώπη δεν είχαν την ποιότητα των ιαπωνικών. Και στα Σουζούκι τα ίδια έγιναν. Τα ιαπωνικά ήταν εξαιρετικά, τα ευρωπαϊκά μέτρια.Όσον αφορά τον βαθμό αξιοπιστίας η απάντηση έρχεται από τα δεκάδες εκ. αυτοκίνητα σε όλον τον πλανήτη σε όλες τις αγορές όπου βγάζουν πιο αξιόπιστα τα ιαπωνικά. Τα audi σε καμία αγορά του πλανήτη δεν χαρακτηρίζονται από αξιοπιστια, κανένας δείκτης αξιολόγησης δεν βγάζει τα audi πάνω από ιαπωνικά. Μην έχετε απορίες πως βγαίνει η φήμη κτλ. Όλα τα συνεργεία του πλανήτη, όλοι οι δείκτες αξιολόγησης βγάζουν στον πάτο τα audi συγκριτικά με τα ιαπωνικά.
Μη καθόμαστε στο πρόβλημα του ανθρώπου για να αναπαράγουμε μια θεωρία για δημιουργία εντυπώσεων που δικαιολογεί την αγάπη μας προς τα audi. Δεν θα πειστεί κανένας και δεν θα αγοράσει κανείς audi για την αξιοπιστία, για άλλους λόγους τα αγοράζουν -
@lap said in Honda CR-V 2015:
Πολύ στενάχωρο αυτό του συμφορουμιτη, ας του αλλάξουν εγκέφαλο. Εκεί να εστιάσει.
Προφανώς κάποια ιαπωνικά ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνονταν στην Ευρώπη δεν είχαν την ποιότητα των ιαπωνικών. Και στα Σουζούκι τα ίδια έγιναν. Τα ιαπωνικά ήταν εξαιρετικά, τα ευρωπαϊκά μέτρια.Όσον αφορά τον βαθμό αξιοπιστίας η απάντηση έρχεται από τα δεκάδες εκ. αυτοκίνητα σε όλον τον πλανήτη σε όλες τις αγορές όπου βγάζουν πιο αξιόπιστα τα ιαπωνικά. Τα audi σε καμία αγορά του πλανήτη δεν χαρακτηρίζονται από αξιοπιστια, κανένας δείκτης αξιολόγησης δεν βγάζει τα audi πάνω από ιαπωνικά. Μην έχετε απορίες πως βγαίνει η φήμη κτλ. Όλα τα συνεργεία του πλανήτη, όλοι οι δείκτες αξιολόγησης βγάζουν στον πάτο τα audi συγκριτικά με τα ιαπωνικά.
Μη καθόμαστε στο πρόβλημα του ανθρώπου για να αναπαράγουμε μια θεωρία για δημιουργία εντυπώσεων που δικαιολογεί την αγάπη μας προς τα audi. Δεν θα πειστεί κανένας και δεν θα αγοράσει κανείς audi για την αξιοπιστία, για άλλους λόγους τα αγοράζουνNομίζω το CRV όπως και η πλειοψηφία των Χόντα είναι made in Japan.
-
Μια εποχή τα Χόντα έβγαζαν συνεχώς βλάβες, είχαν πέσει αισθητά και αν θυμάμαι σωστά ήταν κατασκευασμένα στην Ευρώπη. Το ίδιο και στα σουζουκι και στα πρώτα τογιοτα. Τα τογιοτα ανέβασαν την ποιότητα τους.
Ούτε οι προμηθευτές περιφεριακών, ούτε η συναρμολόγηση, ούτε ο τελικός έλεγχος και το προσωπικό δεν ήταν στο επίπεδο των Ιαπώνικων εργοστασίων.
Πλέον τα τογιοτα Ευρώπης μάλλον πλησίασαν πολύ τα ιαπωνικά. Στα άλλα νομίζω η Χόντα έκλεισε τα εργοστάσια της στην Ευρώπη.
-
According to Consumer Reports, here is a list of the most reliable car brands to the least.
- Lexus
- Mazda
- Toyota
- Infiniti
- Buick
- Honda
- Subaru
- Acura
- Nissan
- Mini
- Hyundai
- Chrysler
- Porsche
- Chevrolet
- Audi
- Cadillac
- BMW
- Ford
- Kia
- Volvo
- RAM
- GMC
- Mercedes-Benz
- Volkswagen
- Genesis
- Jeep
- Tesla
- Lincoln
https://www.topspeed.com/cars/most-reliable-car-brands-in-2022-ar194643.html
-
Στο πρόβλημα του ανθρώπου...Γιατί δεν ζητάς είτε επαναπρογραμματισμό, ενημέρωση εγκεφάλου, ή αλλαγή του;
-
@gatoz said in Honda CR-V 2015:
According to Consumer Reports, here is a list of the most reliable car brands to the least.
- Lexus
- Mazda
- Toyota
- Infiniti
- Buick
- Honda
- Subaru
- Acura
- Nissan
- Mini
- Hyundai
- Chrysler
- Porsche
- Chevrolet
- Audi
- Cadillac
- BMW
- Ford
- Kia
- Volvo
- RAM
- GMC
- Mercedes-Benz
- Volkswagen
- Genesis
- Jeep
- Tesla
- Lincoln
https://www.topspeed.com/cars/most-reliable-car-brands-in-2022-ar194643.html
Πεφτω απο τα συννεφα. Δεν περιμενα την Μερκ κατω απο την Τουοτα. Για την τελευταια διαβασα πολλα απιστευτα και τρομερα απο ... μολις έναν!
-
Εγώ θα έπεφτα απ' τα σύννεφα αν μάθαινα ότι οι Ευρωπαίοι ψωνίζουν αυτοκίνητο με βάση τη συνημμένη λίστα... αξιοπιστίας.
Άλλοι θα έπεφταν απ' τα σύννεφα και μόνο που θα άκουγαν για σύγκριση Merc-Toyota.
Γενικά, ο καθένας πέφτει απ' τα σύννεφα με ότι του κατέβει στο μυαλό... -
Θυμηθηκα τωρα το ανεκδοτο με τον τυπο που ακουει στο ραδιοφωνο για τον τρελο που πηγαινει αντιθετα στο ρευμα, στην εθνικη οδο. Παιρνει τηλεφωνο στο σταθμο και λεει. Μονο ενας? Εγω βλεπω 100αδες!!!
-
Καλά της toyota τα αντίστοιχα της Μερσεντές ονομάζονται Lexus
Honda CR-V 2015