-
@spi_duster said in Honda CR-V 2015:
Θυμηθηκα τωρα το ανεκδοτο με τον τυπο που ακουει στο ραδιοφωνο για τον τρελο που πηγαινει αντιθετα στο ρευμα, στην εθνικη οδο. Παιρνει τηλεφωνο στο σταθμο και λεει. Μονο ενας? Εγω βλεπω 100αδες!!!
με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω...
-
Υπάρχει δηλαδή υποψήφιος αγοραστής Merc που θα προτιμούσε Lexus?
Χρόνια πολλά παιδιά, εγκαταλείπω... -
Στην πρωτη εξοδο κανε αναστροφη
-
Μπα, αφήνω άλλους να γυρνάνε γύρω-γύρω απ' τον εαυτό τους. Θα είναι απ' τη ζαλάδα φαίνεται, που έχουν μπερδέψει τα Merc με τα Toyota, ή τα Lexus...
-
αληθεια spi_duster, ποσα χιλιομετρα εχει η merc σου?
χαχαχ -
Κοντα στις 10000. Καλο αμαξακι ομως!
-
Να ένα toyota
Κάνουν και πολύ φασαρία δεν είναι σαν τα Μερσεντές
Που να δείτε την αερανάρτηση τους..... κούτσουρο είναι η άτιμη.
-
Κωλάμαξα
-
Καλά, forum αυτοκινήτων είναι εδώ και εσείς μεταξύ σας χαριεντίζεστε, δεν πάτε παρεούλα για κάνα καφέ, καλύτερα θα περάσετε, χα, χα, χα
Άντε, χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους!
-
Ακριβως! Φορουμ αυτοκινητων ειναι και για αμαξια μιλαμε. Και επειδη εχουμε καβαλησει αρκετα, ξερουμε τι ζηταμε απο το καθενα και δε δεχομαστε ακριτα τις παπατζες του καθενα.
-
Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν καβαλήσει πολλά αυτοκίνητα, αλλά το καλάμι το έχουν καβαλήσει σίγουρα... Και είναι και δύσκολο το ξεκαβάλημα, ειδικά αν έχουν ανέβει ψηλά...
-
Τι εγινε αγορακι. Τωρα καβαλησαμε το καλαμι? Γιατι? Επειδη γουσταρουμε να μιλαμε χωρις συνδρομα και συμπλεγματα?
Στην πρωτη εξοδο οσο προλαβαινεις κανεις αναστροφη. -
@rscenic said in Honda CR-V 2015:
Μια που κανεις δεν απανταει, αλλα υποψιαζομαι πως καποιοι ειτε διαβασαν το μηνυμα μου ειτε θα το διαβασουν, ηρθε η στιγμη να εκθεσω το προβλημα μου για να μαθουν ολοι οτι τα Honda δεν ειναι πια τα αμαξια που "δεν σπανε, δεν χαλανε" οπως θεωρουσαμε μεχρι τωρα.
Το αμαξι, ενα CRV 1,6D AWD του 2015 αγοραστηκε απο αξουσιοδοτημενο πωλητη "Σ" με την προσφορα, τον Αυγουστο του 2018. Τον Ιουνιο του 2021 η μπαταρια παρουσιασε προβλημα και αλλαχτηκε δωρεαν λογω εγγυησης. Τον Δεκεμβριο του ιδιου ετους με την ελευση του χειμωνα, η καινουρια μπαταρια αρχισε να κανει νουμερα (η μιζα γυριζε αργα) οπότε τοποθετησα βολτομετρο στο αυτοκινητο για να δω τι συμβαινει. Μετα απο παρατηρηση της τασης για κανενα μηνα διαπιστωσα οτι τα πρωινα που πηγαινα να παρω το αυτοκινητο για να παω στη δουλεια η ταση της μπαταριας ηταν ΠΑΝΤΑ κατω απο 12V, ηταν δηλαδη απο 11.6 εως 11,9 Volts, που σημαινε οτι ο δυναμος δεν φορτιζε σωστα την μπαταρια. Να σημειωσω οτι τα χιλιομετρα που εκανα καθημερινα ηταν γυρω στα 50 και με λιγες μιζαρισιες συνολικα. Συνεχισα το "ψαξιμο" και διαπιστωσα οτι ο δυναμος εδινε ταση μονον οταν- Αναβα τα μεσαια η τα ψηλα φωτα (14,4V)
- Στο ελευθερο τσουλημα του αυτοκινητου με ταχυτητα μεσα οπως π.χ. κατηφορες (15,5V) και
- Τυχαια καποια στιγμη της ημερας (φωτα σβηστα) για μισο με ενα λεπτο (14,4V).
Σε καμμια αλλη περιπτωση ο δυναμος δεν εδινε ταση. Ετυχε να παω ακομα και 200χλμ αποσταση εχοντας ταση 11,8 η 11,9 χωρις ο δυναμος να δινει σταγονα. Οπως καταλαβαινετε η μπαταρια ειναι μονιμα μεταξυ φθορας και αφθαρσιας (μεταξυ 1,7 και 12 Volts) και καθε μερα που περναει χανει διαρκεια ζωης αφου δεν φορτιζει αρκετα. Οι περιπτωσεις που ο δυναμος δινει ταση διαρκουν πολυ λιγη ωρα, η μπαταρια ανεβαινει μεχρι τα 13Volts και μετα μερικα λεπτα που θα σταματισει η φορτιση, πεφτει παλι στα 12. Μετα απο αυτες τις διαπιστωσεις επισκεφτηκα τον Μαρτιο του 22 εκ νεου το εξουσιοδοτημενο Service οπου και εξεθεσα το προβλημα. Εκει ο τεχνικος αποφασισε να μου αλλαξει τον δυναμο και μετα απο πιεση μου και την μπαταρια αφου πιθανοτατα θα ειχε "αρπαξει" εφ οσον δεν φορτιζε σωστα, πραγματα που εγιναν δωρεαν, εντος εγγυησης.
Σημερα, ενα μηνα μετα, διαπιστωνω οτι η αντικατασταση δεν απεδωσε και το προβλημα παραμενει ακριβως οπως ηταν πριν.
Σε επικοινωνια μου προσφατως με τα κεντρικα του "Σ" και εκθετοντας το προβλημα σε καποιον "ειδικο" που παρεπιπτοντως εκανε τον Κινεζο, οτι δηθεν δεν ειχε ξανακουσει αυτο το προβλημα, πηρα την απαντηση οτι "οι μπαταριες αυτες ειναι κλειστου τυπου και δεν χαλανε". Απο ποτε οι μπαταριες μολυβδου οτι τυπου και να ειναι, δεν εχουν προβλημα οταν δεν φορτιζονται? Ασε που τα forums του εξωτερικου "βραζουν" απο το συγκεκριμενο θεμα. Η αποψη του μηχανικου στο service που πηγα ηταν οτι ειναι θεμα του εγκεφαλου του αυτοκινητου και η συμβουλη του ηταν να κινουμαι μερα-νυχτα με αναμμενα τα φωτα για να βγαζει ο δυναμος ρευμα αλλιως θα μεινω απο μπαταρια.
Η δικια μου προβλεψη αλλα και ενος ηλεκτρολογου αυτοκινητου που το συζητησα, ειναι οτι με αυτες τις συνθηκες, καθε ενα η εναμισυ χρονο θα χρειαζομαι καινουρια μπαταρια που θα την πληρωνω πλεον απο την τσεπη μου, οπότε ειμαι σε φαση που δεν ξερω τι να κανω.. Αυτα προς γνωσιν και συμμορφωσιν !!
Οταν δηλαδη το πας με μια ταχυτητα κατω πχ πρωτη εκει που θα χες 2η, 4η εκει που θα χες 5η ή 6η, δε δειχνει να φορτιζει? Παραξενο. Ή και το δευτερο δυναμο εχει θεμα, ή εχει καπου τρελη διαρροη ρευματος. Ασφαλειοθηκη επισης ελεγξες?
-
Αγοράκι? Σύνδρομα? Συμπλέγματα?
Εκνευρισμό διακρίνω. Χάσαμε την ψυχραμία μας και ξεστομίζουμε κοσμητικά?
Τι έγινε, κοίταξες απ' τα ψηλά του καλαμιού προς τα κάτω, είδες ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με άλλες απόψεις σ' αυτόν τον κόσμο που δεν συμφωνούν με τις δικές σου και συγχύστηκες?
Απλώς δικαιώνεις το χαρακτηρισμό μου για όσους ανεβαίνουν ψηλά στο καλάμι... -
Καλα εσυ Αντια τραγουδα και βαζε ετικετες οπου νομιζεις. Αυτη που εχεις πανω σου μονο δε βλεπεις.
Απλα τη βλεπουμε οι υπολοιποι και σε κανει να φαινεσαι...κουκλι βρε! -
Βρε τι μαλωνεται τέτοιες μέρες; Έχει πλάκα πάντως...ρώτησε ο άνθρωπος για να δει τι θα κάνει με τον πόνο του, και ξαναεδωσε αφορμή στο γαλατικό χωριό να ρίξει άλλο έναν ωραίο καυγά.
Έχει χαθεί και ο άλλος με τον ομιλο και τις μετοχές του.... Δεν έχει τζερτζελο.
-
@andya3 said in Honda CR-V 2015:
Δυστυχώς δεν μπορώ να συμβάλω στο πρόβλημά σου, αλλά με αφορμή με το post σου θα κάνω μια γενική τοποθέτηση γι' αυτό που είπες, ότι τα Honda πια δεν είναι όπως παλιά.
Προ αρκετών ετών αγόρασα το a3 και ο αδερφός μου το hrv, ήθελε ψηλό και τετρακίνητο βλέπεις. Και οι 2 τα προσέχουμε τα αυτοκίνητά μας, είμαστε τυπικοί και στα service και στις επισκευές. Μετά από παράλληλη διαβίωση πολλών ετών, οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:
Στο audi είχα περισσότερες μικροβλάβες, από κλειδαριές μέχρι πολλαπλασιαστές. Στο Honda δεν υπήρχαν τέτοιες φασαρίες.
Πάμε στη μεγάλη εικόνα όμως:
Το Honda είναι λαδιέρα, κάθε 5K χιλ. θέλει αλλαγή λαδιών από το πολύ κάψιμο. Το audi δεν καίει σταγόνα.
Το Honda έχει συνεχή προβλήματα με το σύστημα ψύξης του μοτέρ και το σύστημα κλιματισμού. Το audi κανένα.
Το χρώμα του Honda έχει ξεφτίσει και ξεβάψει. Το Audi είναι σαν καινούργιο.
Εσωτερικά το σαλόνι, όπως έχει γεράσει το Honda είναι σαν κοτέτσι. Το Audi, με εξαίρεση ότι έπεσε ο ουρανός και τον άλλαξα (120€) είναι σαν καινούργιο.
Γενικά υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα, δεν ξέρω πως έχουν βγει. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι τα Ευρωπαικά πάσχουν σε "μικροβλάβες", πέραν αυτού η συνολική ποιότητάς τους είναι μακράν καλύτερη των Ιαπωνικών.Audi και να μη καίει λάδι ελάχιστες γενιές. Να μη μιλήσω για καδένες ,αντλίες νερού ,κιβώτια ,ψαλίδια ,μπέκ που κατουράνε καύσιμο και κολλάνε τα μοτέρ κτλ.Τα μοντέλα τις τελευταίας 15ετίας πρέπει μαζι με τις BMW να είναι τα πιο προβληματικά ever.Κατέβαζαν τις μηχανές για επισκευή κατά δεκάδες. Είχα Audi και τα ξέρω...
Εκτός πραγματικότητας το σχόλιο σου . -
@kostis20 said in Honda CR-V 2015:
@andya3 said in Honda CR-V 2015:
Δυστυχώς δεν μπορώ να συμβάλω στο πρόβλημά σου, αλλά με αφορμή με το post σου θα κάνω μια γενική τοποθέτηση γι' αυτό που είπες, ότι τα Honda πια δεν είναι όπως παλιά.
Προ αρκετών ετών αγόρασα το a3 και ο αδερφός μου το hrv, ήθελε ψηλό και τετρακίνητο βλέπεις. Και οι 2 τα προσέχουμε τα αυτοκίνητά μας, είμαστε τυπικοί και στα service και στις επισκευές. Μετά από παράλληλη διαβίωση πολλών ετών, οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:
Στο audi είχα περισσότερες μικροβλάβες, από κλειδαριές μέχρι πολλαπλασιαστές. Στο Honda δεν υπήρχαν τέτοιες φασαρίες.
Πάμε στη μεγάλη εικόνα όμως:
Το Honda είναι λαδιέρα, κάθε 5K χιλ. θέλει αλλαγή λαδιών από το πολύ κάψιμο. Το audi δεν καίει σταγόνα.
Το Honda έχει συνεχή προβλήματα με το σύστημα ψύξης του μοτέρ και το σύστημα κλιματισμού. Το audi κανένα.
Το χρώμα του Honda έχει ξεφτίσει και ξεβάψει. Το Audi είναι σαν καινούργιο.
Εσωτερικά το σαλόνι, όπως έχει γεράσει το Honda είναι σαν κοτέτσι. Το Audi, με εξαίρεση ότι έπεσε ο ουρανός και τον άλλαξα (120€) είναι σαν καινούργιο.
Γενικά υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα, δεν ξέρω πως έχουν βγει. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι τα Ευρωπαικά πάσχουν σε "μικροβλάβες", πέραν αυτού η συνολική ποιότητάς τους είναι μακράν καλύτερη των Ιαπωνικών.Audi και να μη καίει λάδι ελάχιστες γενιές. Να μη μιλήσω για καδένες ,αντλίες νερού ,κιβώτια ,ψαλίδια ,μπέκ που κατουράνε καύσιμο και κολλάνε τα μοτέρ κτλ.Τα μοντέλα τις τελευταίας 15ετίας πρέπει μαζι με τις BMW να είναι τα πιο προβληματικά ever.Κατέβαζαν τις μηχανές για επισκευή κατά δεκάδες. Είχα Audi και τα ξέρω...
Εκτός πραγματικότητας το σχόλιο σου .Η audi έβγαλε εκεί κοντά στο '10-'12 κάποια προβληματικά μοτέρ. Ήταν η φάση της συνεχούς εξέλιξης των κινητήρων άμεσου ψεκασμού με turbo. Το ίδιο έγινε με πολλές ακόμα εταιρείες και μάλιστα η Audi ήταν κι απ' τους πρωτοπόρους στη συγκεκριμένη τεχνολογία.
Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η γενικευμένη εικόνα που λες για τα μοτέρ της Audi. Το ότι είχες κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο audi δεν σε κάνει αυθεντία για να κρίνεις τα σχόλια και τις εμπειρίες άλλων ως εκτός πραγματικότητας.
Ανέφερα συγκεκριμένο παράδειγμα σύγκρισης Audi-Honda στα πλαίσια συζήτησης σε forum αυτοκινήτων και με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες. Αν κάποιος το αμφισβητεί δικό του θέμα, κι εγώ με τη σειρά μου αμφισβητώ αυτά που λέει αυτός.
-
Γιατί το ψάχνουμε, σε καμία έρευνα τα audi δεν έχουν υψηλή βαθμολογία στην αξιοπιστία. Γύρω μας οποια audi ξερουμε βγάζουν προβλήματα. Σε συνεργεία αν πας και πεις θα πάρω μεταχειρισμένο audi, θα σε αποτρέψουν ως φιλική συμβουλή λόγω των εμπειριών τους...
Έχεις μπει σε λάθος νερά. Να πεις για ηχομόνωση μαλακά πλαστικά, πλαίσιο κτλ. Αυτά είναι τα σημεία υπεροχής ενός audi. Η αξιοπιστία δεν είναι ο τομέας τους. Επιμένεις σε έναν τομέα που πατώνουν και είναι γνωστό στους πάντες. Δεν είμαστε οι περισσότεροι άσχετοι εδώ μέσα, έχουμε κάποιες έμπειρες με τα αυτοκίνητα.
-
Όπως μου είχε πει κάποτε ένας φίλος μου μηχανικός (σε ξεουσιοδοτημένο BMW)...εαν θες να δεις ποια αυτοκίνητα είναι αξιόπιστα, δές πόσα εξειδικευμένα συνεργεία έχει η κάθε μάρκα...αυτό τα λέει όλα! Κανείς δεν ανοίγει συνεργείο εαν δεν έχει δουλειά, απλό είναι.
Honda CR-V 2015