-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ειχα πει στην αρχη οτι θα πατωσει και ετσι εγινε. Πατος θα συνεχισει και τωρα
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νίκο στην Ευρώπη πάει πολύ καλά. Κάπου διαβασα για δεύτερο σε πωλήσεις στη Γαλλία και για εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις στην Ευρώπη. Έξω προφανώς εχουν περισσότερο μυαλό από εμάς!
Στην Ελλάδα προτιμάμε τα ιαπωνικα, πραγματικά η μόνο κατά ονομασία, δεν νομίζω ότι για αυτό έχουμε λιγότερο μυαλο
Δεν είναι μόνο ιαπωνικά στα πρώτα σε πωλήσεις...
Και αυτά που είναι πρώτα σε πωλήσεις ΔΕΝ είναι τα καλύτερα ούτε ιαπωνικά ούτε οτιδήποτε άλλο... -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πάντως με τις τιμές αυτές και με το ντίζελ στα 21 ή τα αυτόματα στα 25-26 και το 4χ4 στα 27 με εξαιρετικούς κινητήρες οι ιστορίες περί καλών τιμών για Κούγκα , Σκόντες και λοιπούς βαγκέληδες και το άσχημο ς-κρός , θα πρέπει να ξαναστηθούν . Ισως θα πρέπει να τους ενημερώσουμε....Απ' ότι βλέπεις, η παράνοια συνεχίζεται....
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το s cross το χεις δει μεσα? Δε καταδεχομουνα να δωσω λεφτα για καινουργιο αμαξι και να βρισκομαι εκει μεσα καθε μερα...
Υπερβολή τουλάχιστον...
Δεν εντυπωσιαζει, αλλά είναι αξιοπρεπέστατοΤι παει να πει ρε φιλε ειναι αξιοπρεπεστατο? Το χειροτερο της κατηγοριας του...μαζι με το vitara. Α ναι ειναι και το duster που οντως ειναι αστα...
''Αξιοπρεπεστατο'', ο ορος για να στρογγυλευουμε τα μειονεκτηματα... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το s cross το χεις δει μεσα? Δε καταδεχομουνα να δωσω λεφτα για καινουργιο αμαξι και να βρισκομαι εκει μεσα καθε μερα...
Υπερβολή τουλάχιστον...
Δεν εντυπωσιαζει, αλλά είναι αξιοπρεπέστατοΤι παει να πει ρε φιλε ειναι αξιοπρεπεστατο? Το χειροτερο της κατηγοριας του...μαζι με το vitara. Α ναι ειναι και το duster που οντως ειναι αστα...
''Αξιοπρεπεστατο'', ο ορος για να στρογγυλευουμε τα μειονεκτηματα...Oμολογώ ότι σε σύγκριση με τα άλλα της κατηγορίας που έχω δει, καλύτερη καμπίνα ΔΕΝ έχει!
Αλλά χάλια δεν μου φάνηκε έστω και έτσι!
Και αν βάλω στα συν την οδηγική συμπεριφορά του αμαξιού, σίγουρα είναι vfm -
Το duster (~18.500 ευρώ diesel) και τo scross ( 22.000 ευρώ βενζίνη),έχουν 4χ4, φουλ εξοπλισμό (το suzuki από full led ως θερμαινόμενα καθίσματα),τον πιο ικανό πετρέλαιοκινητήρα (duster) και βενζινοκινητήρα με τις πιο χαμηλές καταναλώσεις (scross) για την κατηγορία τους.Αν είχαν καλύτερο σχεδιασμό -κυρίως το scross στη μάσκα- και καλύτερη ποιότητα εσωτερικού π.χ. 3008,Kuga,X1,Tiguan θα κόστιζαν μάλλον κοντά στα 30.000 ευρώ.
Σίγουρα η αισθητική κι η ποιότητα είναι πολύ σημαντικά για να ομοφαίνουν τη ζωή μας,αλλά έχουν και το ανάλογο τίμημα.Αν είναι στα αποδεκτά όρια του καθενός,ζυγίζει τα υπόλοιπα + και - και προχωράει.
(Για παράδειγμα η αισθητική και η ποιότητα του duster μπορεί για μένα να μην γίνονται αποδεκτά,παρ'όλα τα + του,ενώ του scross να τα αποδέχομαι και με βάση τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του και την τιμή του,να το επιλέξω.Για άλλον είναι το αντίθετο ή για άλλον αποκλείει και τα δύο και θέλει-δύναται να δώσει τα παραπάνω χρήματα για να πάει σε κάτι πιο ποιοτικό κι ας υπολείπεται σε άλλα χαρακτηριστικά που δεν τον ενδιαφέρουν.Άλλωστε κι εγώ είπα πως μπορεί να πήγαινα στο 3008,αν μου έφθαναν τα χρήματα).
Kαι για να κλέισω το offtopic από μέρους μου,έριξα μια ματιά στους πίνακες της Peugeot και δεν υπάρχουν οι εκδόσεις του 308 με τον 1.2 puretech,μόνο ο diesel και το GTi.Γιατί;Ετοιμάζεται αλλαγή του μοντέλου; -
Πολύ λογική κ ρεαλιστική τοποθετηση από panormus. Με βρίσκει σύμφωνο σε μεγάλο βαθμό.
Το αμάξι έχει πολλά χαρίσματα κ είναι 'εργαλείο'. Η εμφάνιση κ τα 'λούσα' δεν είναι το φορτε του, η 'ουσία' είναι... -
Αντε πάλι δεν μπορούμε να μιλήσουμε από τους ταλιμπάν της θρησκευτικής αστυνομίας .
Το κατζάρ όπως έχω ξαναγράψει έχει για μένα ένα αισθητικό θέμα στην μάσκα , όπως και το μεγκάν . Δεν είναι όμορφη , αλλά μπορείς με δυσκολία να την συνηθίσεις , πιο εύκολα στο κατζάρ ως σούβ , λιγότερο στο μεγκάν ως ΗΒ .
Αλλά η μάσκα του ς-κρος , όπως και το σχήμα του από το πλάι έτσι μπρομουτισμένο που είναι μου είναι παντελώς αχώνευτο και πανάσχημο . Το εσωτερικό το έχω ψιλοκοιτάξει αλλά δεν το είδα σαν κάτι ιδιαίτερο , αφού το απ΄έξω που την σπάει άσχημα .
Φίλος που θέλει να πάρει σουβ και παίζει το Σουζούκι του είπα να πάρει το Βιτάρα . Για μένα δεν μπαίνει καμία σύγκριση αισθητικής . Το Βιτάρα είναι πανέμορφο , έχει όνομα και παράδοση , ενώ το κρός τίποτα από αυτά . Απλά έχει μία και μοναδική έκδοση σε φτηνή τιμή και για αυτό πουλάει σε κάποιους που δεν έχουν τα λεφτά να πάρουν κάτι καλύτερο και πιο όμορφο , αλλά δεν θέλουν να πάρουν το ντάστερ επειδή είναι ντάτσια .
Επειδή μένουμε και δίπλα του είπα ότι αυτό το αμάξι θα κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη που έχουμε λαική...
Αυτό για πείραγμα γιατί και εκείνος είναι του στύλ και κοιτάει πριμιές και άλλες ιστορίες τέτοιες ...
Επί της ουσίας το αμάξι το είδα αρκετές φορές , γιατί παρκάρει ένα κοντά και το είχε ένας γνωστός που είχαμε βρεθεί σε ένα χωριό το πάσχα . Δεν μου άρεσε και δεν μου αρέσει καθόλου . Το ίδιο ισχύει και για την μάσκα του Κούγκα . Απαράδεκτη για μένα . Αλλά και το εσωτερικό του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο , όπως γενικά ισχύει για τα φόρντ ...
Το Κατζάρ το έχω δει στο δρόμο , αλλά δεν το έχω δει από κοντά . Λόγω των νέων τιμών είδα το σάιτ του και εκεί είδα ότι έχει ωραίο εσωτερικό . Δεν ξέρω βέβαια σε τι έκδοση το έχουν και πως είναι στην πραγματικότητα , αλλά προφανώς είναι μεγαλύτερο από το κρος και αν είναι σε αυτές τις τιμές και με το δεδομένο ότι οι κινητήρες μάλλον είναι καλύτεροι από τους γιαπωνέζικους , τότε ίσως πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή .
Κοιτώντας και για τον φίλο που θέλει οπωσδήποτε 4Χ4 και πετρέλαιο κοίταξα και το Κόντιακ . Είδα ότι τα ντίζελ είναι μόνο δίλιτρα στον τιμοκατάλογο της εταιρείας .
Γενικά λοιπόν όταν το Κατζάρ στα 31000 παίρνεις σχεδόν πλήρη εξοπλισμό , 4Χ4 και εξαιρετικό κινητήρα , ωραίο εσωτερικό , συμπαθητικές πλάγιες και πίσω όψεις και έχεις ένα θέμα μόνο με την μάσκα και μπορείς να κατέβεις πολύ πιο χαμηλά αν πάς σε βενζίνη και ντίζελ αλλά δικίνητα , τότε έχεις εξαιρετικές επολογές .
-
Λοιπόν...όντας απογοητευμένος απο την πτώση της τιμής..
Οφείλω να πώ πλέον ότι αποτελεί ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ για νέο αυτοκίνητο.. σε όλες τις εκδόσεις..το όμορφο είναι υποκειμενικό για όλους..
Μετά απο 10 μήνες οδήγησης λοιπόν... Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την οδηγική συμπεριφορά και την ευστάθεια του στο οδόστρωμα, τον δυνατό κινητήρα βενζίνης 130 TCE , που έχει εξαιρετική επίδοση για 1.2 ακόμα και φορτωμένο τίγκα σε ταξίδι και την οικονομία καυσίμου, είτε εντός είτε εκτός πόλης. Δεν φτάνει τις εργοστασιακές μετρήσεις, γιατί ποτέ δεν χρησιμοποιώ το eco mode, αλλά θεωρώ ότι με 0,12e/χιλιόμετρο κρατίεται καλά για συνθήκες πόλης. Δεν χάνει σε απόδοση απο την λειτουργία του κλιματισμού ,ούτε φορτωμένο.
Απόλυτα ικανοποιημένος απο την ευρυχωρία και την οδηγική άνεση αλλά τα τριξίματα σε τραχύ με λακούβες οδόστρωμα, έχουν κάνει την παρουσία τους μερικές φορές. Μια τετραμελής οικογένεια μετακινείτε πολύ άνετα σε ταξίδι, με γεμάτο και άνετο πορτμπαγκάζ. Αρκετά απορροφητικές στους κραδασμούς οι αναρτήσεις, αλλά όπως προείπα και τόνισε και ο nonos για τα QQ, αρχίζουν τα τριξίματα και μου το επιβεβαίωσαν και σε επίσημο συνεργείο...
Θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή ειδικά τώρα με την μείωση τιμής
-
Τα τριξίματα είναι ενοχλητικά , αλλά συμβαίνουν και στα πρίμιουμ . Το θέμα είναι αν το αυτοκίνητο σου αρέσει .
-
Ποια τρίμματα ρε παιδιά ? Καινούργιο BMW και τρίζει σαν να μην πω τι όταν είναι κρύα τα πλαστικά, Citroën C4 2012 και Mazda MX-5 2008 δεν κάνουν κιχ.....όλα σχετικά είναι και μιλάω πάντα για αμάξια που είναι προσωπικά και καθημερινά στην χρήση μου.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Kαι για να κλέισω το offtopic από μέρους μου,έριξα μια ματιά στους πίνακες της Peugeot και δεν υπάρχουν οι εκδόσεις του 308 με τον 1.2 puretech,μόνο ο diesel και το GTi.Γιατί;Ετοιμάζεται αλλαγή του μοντέλου;
Έχει ανακοινωθεί facelift.
Το scross όντως για τα λεφτά που ζητάει περιμένεις καλύτερο εσωτερικό. Μια τιμολόγηση παρόμοια με του duster θα το έκανα πιο δέλεαρ.
Η νέα τιμή του kadjar expression 1.5 dci δεν περνάει πλέον απαρατήρητη, πιστεύω είναι ανταγωνιστικη. Θα προτιμούσα λίγο χρώμα στο εσωτερικό, λίγο ασημί εδώ κι εκεί ή λίγο piano black. Πολύ ματατζιδικι πλαστικουρα.
-
Το θεωρώ καλή επιλογή..
Ένα μεγάλο μείον είναι ότι θέλω να βάλω multimedia και ακόμα δεν έχω βρεί εργοστασιακό ΟΕΜ που να ταιριάζει, παρά μόνο κινέζικο...Κάτι είδα σε digital IQ που μπαίνει σε Qashqai και το έχουν και για Kadjar . Απο εκεί και πέρα το χάος...
-
Δημοσίευση από Dasimo » 29 Οκτ 2017 16:18
Ποια τρίμματα ρε παιδιά ? Καινούργιο BMW και τρίζει σαν να μην πω τι όταν είναι κρύα τα πλαστικά, Citroën C4 2012 και Mazda MX-5 2008 δεν κάνουν κιχ.....όλα σχετικά είναι και μιλάω πάντα για αμάξια που είναι προσωπικά και καθημερινά στην χρήση μου.και εγώ είχα ένα 307 το οποίο μετά την 8ετία άρχισε τα μικροτριξίματα...το Kadjar δεν έχει κλείσει χρόνο...δεκτό ότι το παθαίνουν και τα premium..
-
http://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/me ... kai-kadjar
-
Στο σχολείο της μικρής συχνά πυκνά συναντώ ένα μαύρο kadjar και επειδή έτυχε να το δώ και δίπλα σε ένα λευκο qq μπορώ να πω πως είναι η μέρα με την νύχτα (μεταξύ μας τα καλύτερα συμβαίνουν την νύχτα!) Ψεγάδι πάντως δεν του βρήκα ούτε καν ως προς την μάσκα η οποία στο χρώμα αυτό του ταιριάζει και με το παραπάνω. To όλο σύνολο ολοκληρώνεται με φιμέ τζάμια τα οποία αναδεικνύουν λεπτομέρειες όπως τα χρωμιωμένα πλαίσια των παραθύρων. Πραγματικά αρχοντικό ως προς την θωριά του. Όχι τόσο όμορφο όπως το 3008... αλλά όμορφο. Όχι τόσο συμπαγές όσο το τιγκουάν αλλά ντελικάτο και ευαίσθητο δεν το νιώθεις. Πολλά υποσχόμενο για ταξίδια σε ανοικτούς δρόμους αλλά με μαζεμένες διαστάσεις για την πόλη. Δεν απευθύνεται στους λάτρεις του offroad αλλά σε στεγνούς χωμάτινους κατσικόδρομους μια χαρά θα μπει και δίχως το φόβο να βρει από κάτου.
-
μια χαρά είναι το kadjar
Δεν δημιουργεί αισθήματα ενθουσιασμού, αλλά είναι συμπαθητικό, σουλουπωμένο και από όσα διαβάζουμε γενικά πιο προσεγμένο από το προηγούμενο QQ (όχι το Facelift)
Με τις νέες τιμές πραγματικά είναι VFM, αν και η όχι μεγάλη διαφορά του με το kuga δεν αφήνει για μένα περιθώρια διλήμματος... -
Και εμένα μου αρέσει το Kadjar πολύ, ειδικά η μάσκα του είναι πανέμορφη! Το πίσω μέρος με χαλάει λίγο.
Εάν είχε αυτή την τιμή όταν πήρα το Kuga, μπορεί και να το προτιμούσα. Τότε, με τις τιμές που είχε, δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω test drive!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Και εμένα μου αρέσει το Kadjar πολύ, ειδικά η μάσκα του είναι πανέμορφη! Το πίσω μέρος με χαλάει λίγο.Εάν είχε αυτή την τιμή όταν πήρα το Kuga, μπορεί και να το προτιμούσα. Τότε, με τις τιμές που είχε, δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω test drive!
μακράν καλύτερο το kuga
-
Και εγώ το είδα πριν πάρω το kuga αλλά η τιμή ξέφευγε. Θα έβλεπα επίσης το x-trail που μου άρεσε και αυτό, αλλά δεν πήγα καν με τις τιμές που είδα στο site.
-
Χαζευα video στο youtube, και συγκεκριμένα το αυτόματο παρκάρισμα στα Renault (που παρκάρει και διαγώνια)
Στο επίσημο video της Renault, είναι η ιδέα μου ή ο τύπος αφήνει τελείως τον συμπλέκτη ΚΑΙ ΜΕΤΑ πατάει γκάζι;
Renault Kadjar