-
Εγω φετος πηγα σε παραλια με το γκολφ που ειχε χωματοδρομο ή για να το πω πιο σωστα το αφησα πριν τη παραλια επειδη λογω υψους εβρισκε. Αλλες φορες στα ορεινα Τρικαλα εχει τυχει να κατεβω να πεταξω πετρες για να περασω. Μπορω να πω πολλα παραδειγματα αλλα σιγουρα προσωπικα δε μου χρειαζονται τα παραπανω κρατηματα του σενταν αλλα ουτε και το 4χ4 σε ενα ψηλο.
Τωρα αν ειναι να μου τυχει μια κακια στιγμη και να χρειαζομαι το λιγο καλυτερο κρατημα τοτε μ αυτη τη λογικη να κυκλοφορουμε με τανκ ή να μη κυκλοφορουμε γενικαΣτάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Τις προάλλες μπήκα σε ένα ταξί passat του κουτιού με μόλις 10Κ χιλιόμετρα.
Πραγματικά δεν φαντάζεστε πώς κουδουνιζε...Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε ξένο παντως αυτοκινητο δεν μπορείς πραγματικά να κρίνεις αν τρίζει γιατι οι τριγμοι πολλές φορές ωφειλονται σε αλυσίδες,ποτήρια,τασάκια,θήκες cd κτλ που αν τους αλλάξεις θεςη χάνεται και ο 'τριγμος'.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Πραγματικά δεν φαντάζεστε πώς κουδουνιζε...Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε ξένο παντως αυτοκινητο δεν μπορείς πραγματικά να κρίνεις αν τρίζει γιατι οι τριγμοι πολλές φορές ωφειλονται σε αλυσίδες,ποτήρια,τασάκια,θήκες cd κτλ που αν τους αλλάξεις θεςη χάνεται και ο 'τριγμος'.
Σωστή παρατήρηση! Κ στο δικό μου μερικές φορές ακούγονται τα παιδικά καθίσματα ή τα παγουρινια των παιδιών...
-
Εντάξει σωστή η παρατήρηση αλλά μερικοί τριγμοι είναι εμφανεστατοι ( κι ας μην τους βλέπεις, αλλά τους ακούς ).
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγω φετος πηγα σε παραλια με το γκολφ που ειχε χωματοδρομο ή για να το πω πιο σωστα το αφησα πριν τη παραλια επειδη λογω υψους εβρισκε. Αλλες φορες στα ορεινα Τρικαλα εχει τυχει να κατεβω να πεταξω πετρες για να περασω. Μπορω να πω πολλα παραδειγματα αλλα σιγουρα προσωπικα δε μου χρειαζονται τα παραπανω κρατηματα του σενταν αλλα ουτε και το 4χ4 σε ενα ψηλο.
Τωρα αν ειναι να μου τυχει μια κακια στιγμη και να χρειαζομαι το λιγο καλυτερο κρατημα τοτε μ αυτη τη λογικη να κυκλοφορουμε με τανκ ή να μη κυκλοφορουμε γενικαΣτάλθηκε με tapa
Ποσο συχνά αντιμετωπίζεις περιπτώσεις σαν αυτες που ανέφερες; Κάθε βδομαδα; Τότε ναι το δικινητο kadjar ειναι για σενα.
Κατα το αλλα το ΠΟΛΥ καλύτερο κράτημα ενός σεντάν προφανώς δεν ειναι μονο θέμα κακιάς στιγμής αλλα συνολικά καλύτερης ενεργητικής ασφαλειας.
Το ιδια τα manual των crossover γράφουν οτι τα ψηλά αυτοκίνητα τούμπαρουν πιο εύκολα απο ένα συμβατικό, αλλα αυτο ετσι κ αλλιως ειναι απλή φυσική γυμνασιακών τάξεων.Κι επειδη οδηγώ περιστασιακά ένα τέτοιο κ εχω υπάρξει κ κάτοχος golf οπως κ εσυ, σου λέω οτι το golf (V) εχει σαφέστατα καλύτερη ενεργητική ασφαλεια.
Η επιλογή βέβαια δικη σου κ καλοτάξιδο οποίο κ αν ειναι.
Εδιτ: τωρα ειδα αε αλλο θέμα οτι επέλεξες. Καλοτάξιδο το vw!
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
+οο
Ιδιως σε ταξι με ταξιμετρα, gps, ποτηροθηκες, κερματοθηκες, τεμπεληδες, χαιμαλια στο καθρεπτη κτλπ κτλπ κτλπΕχω μπει σε ιδιο τελευταιες γενιας passat ταξι και δεν ετριζε τιποτα.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ποσο συχνά αντιμετωπίζεις περιπτώσεις σαν αυτες που ανέφερες; Κάθε βδομαδα; Τότε ναι το δικινητο kadjar ειναι για σενα.Η αληθεια ειναι πως δε συμβαινει συχνα παρα μονο στις καλοκαιρινες διακοπες και κανα δυο φορες το χειμωνα.Αν ηταν τοσο συχνα οπως λες τοτε ουτε το δικινητο θα μου εκανε αλλα το 4χ4.Στη περιπτωση μου μου κανει το 4χ2 και ας μειονεκτω λιγο στην ενεργητικη ασφαλεια που λες.Ετσι κι αλλιως τα ιδια θα πηγαινω παλι με την οικογενεια (χαλαρα)
Κατα το αλλα το ΠΟΛΥ καλύτερο κράτημα ενός σεντάν προφανώς δεν ειναι μονο θέμα κακιάς στιγμής αλλα συνολικά καλύτερης ενεργητικής ασφαλειας.Συμφωνω αλλα τοτε θα επρεπε να ειχα παρει κανα φοκους που εχει καλυτερη ενεργητικη ασφαλεια απο το γκολφ μου για να εχω οτι καλυτερο.Τωρα στη φαση που ειμαι θελω να συνδυασω οσα περισσοτερα γινεται
Το ιδια τα manual των crossover γράφουν οτι τα ψηλά αυτοκίνητα τούμπαρουν πιο εύκολα απο ένα συμβατικό, αλλα αυτο ετσι κ αλλιως ειναι απλή φυσική γυμνασιακών τάξεων.Αυτο θα επρεπε να κανουν οι κατασκευαστες για να ειναι καλυμενοι.Οπως επισης αναφερουν οτι αεροσακος χωρις ζωνη δε προσφερει τιποταΚι επειδη οδηγώ περιστασιακά ένα τέτοιο κ εχω υπάρξει κ κάτοχος golf οπως κ εσυ, σου λέω οτι το golf (V) εχει σαφέστατα καλύτερη ενεργητική ασφαλεια. Εννοειται και ειδικα με τους πολλαπλους συνδεσμους.Τωρα βεβαια με το golf 7 που πισω εχει ημιακαμπτο και το τιγκουαν πολλαπλους η αποσταση μεταξυ τους οσον αφορα το κρατημα μειωνεται
Η επιλογή βέβαια δικη σου κ καλοτάξιδο οποίο κ αν ειναι.
Εδιτ: τωρα ειδα αε αλλο θέμα οτι επέλεξες. Καλοτάξιδο το vw!
Ευχαριστω αδερφε
Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε κόκκινη γραμματοσειρά καθώς αυτή χρησιμοποιείται από τους Συντονιστές. Επίσης αποφύγετε να σχολιάζετε εντός της παράθεσης διότι μπερδεύει τους αναγνώστες ως προς το ποιος γράφει τι. [Admin]
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Κατα το αλλα το ΠΟΛΥ καλύτερο κράτημα ενός σεντάν προφανώς δεν ειναι μονο θέμα κακιάς στιγμής αλλα συνολικά καλύτερης ενεργητικής ασφαλειας.
Το ιδια τα manual των crossover γράφουν οτι τα ψηλά αυτοκίνητα τούμπαρουν πιο εύκολα απο ένα συμβατικό, αλλα αυτο ετσι κ αλλιως ειναι απλή φυσική γυμνασιακών τάξεων.Απλή φυσική γυμνασιακών τάξεων είναι και το να υπολογίσεις με πόσο μεγάλη ταχύτητα πρέπει να μπεις σε μια στροφή για να καταφέρεις να φέρεις τούμπα ένα μεσαίο SUV με τα μεταξόνια και μετατρόχια που έχει. Έτσι και αλλιώς σε ελληνικό δρόμο, με τους συντελεστής τριβής που έχουν, πιο πιθανό είναι να σου γλιστρήσει το αυτοκίνητο παρά να σου τουμπάρει. Οπότε εκεί είτε SUV έχεις, είτε sedan, διαφορά δε θα δεις.
Ακόμη και στο περιβάλλον πίστας, πόσο πιο γρήγορα από τον δοκιμαστή πρέπει να πάει ο οδηγός του SUV για να το τουμπάρει;
Εαν στους δημόσιους δρόμους και την καθημερινότητα του, πηγαίνει κάποιος πιο γρήγορα από τον δοκιμαστή του video, τότε προφανώς ένα SUV είναι πιο επικίνδυνο από ένα sedan. Αλλά έτσι και αλλιώς αν ο άλλος οδηγεί κατά αυτό τον τρόπο, έχει να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικότερους κινδύνους από το τουμπάρισμα.
ΥΓ. Εννοείται ότι δε μιλάμε για τζιπάκια τύπου Terios ή Jimny που είναι ψηλά και στενά.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το ιδια τα manual των crossover γράφουν οτι τα ψηλά αυτοκίνητα τούμπαρουν πιο εύκολα απο ένα συμβατικό, αλλα αυτο ετσι κ αλλιως ειναι απλή φυσική γυμνασιακών τάξεων.Απλή φυσική γυμνασιακών τάξεων είναι και το να υπολογίσεις με πόσο μεγάλη ταχύτητα πρέπει να μπεις σε μια στροφή για να καταφέρεις να φέρεις τούμπα ένα μεσαίο SUV με τα μεταξόνια και μετατρόχια που έχει. Έτσι και αλλιώς σε ελληνικό δρόμο, με τους συντελεστής τριβής που έχουν, πιο πιθανό είναι να σου γλιστρήσει το αυτοκίνητο παρά να σου τουμπάρει. Οπότε εκεί είτε SUV έχεις, είτε sedan, διαφορά δε θα δεις.
Ακόμη και στο περιβάλλον πίστας, πόσο πιο γρήγορα από τον δοκιμαστή πρέπει να πάει ο οδηγός του SUV για να το τουμπάρει;
Εαν στους δημόσιους δρόμους και την καθημερινότητα του, πηγαίνει κάποιος πιο γρήγορα από τον δοκιμαστή του video, τότε προφανώς ένα SUV είναι πιο επικίνδυνο από ένα sedan. Αλλά έτσι και αλλιώς αν ο άλλος οδηγεί κατά αυτό τον τρόπο, έχει να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικότερους κινδύνους από το τουμπάρισμα. [emoji38]
ΥΓ. Εννοείται ότι δε μιλάμε για τζιπάκια τύπου Terios ή Jimny που είναι ψηλά και στενά.
+1
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αλήθεια έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για οικογενειακά οχηματα;
Δηλαδή εσείς με τα συμβατικά οικογενειακά sedan και όχι τα crossover ( που δεν είναι suv ), με πόσα μπαίνετε δηλαδή στις στροφές και έχετε τόσο ανάγκη την παραπάνω πρόσφυση των sedan.
Ήμαρτον ρε παίδες, ήμαρτον
Άλλωστε τα crossover το λέει και η λέξη, συνδιαζουνε 2 διαφορετικά πράγματα...Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το κακό είναι ότι όποιος δεν έχει crossover ή SUV προσπαθεί να πείσει όλους τους υπόλοιπους ότι τα συγκεκριμένα έχουν θέμα ενεργητικής ασφάλειας....
Εγώ πάντως δεν έχω αισθανθεί ούτε μια στιγμή ανασφάλεια λόγω ύψους.
Και πιο άνετο μου φαίνεται το Qashqai από το Golf V που είχα πριν (επίσης με πολλαπλούς πίσω όπως και το Qashqai) -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Το κακό είναι ότι όποιος δεν έχει crossover ή SUV προσπαθεί να πείσει όλους τους υπόλοιπους ότι τα συγκεκριμένα έχουν θέμα ενεργητικής ασφάλειας....Πρώτον τσουβαλιάζεις χωρίς λόγο. Ξέρεις όλους όσους δεν έχουν crossover/SUV και τις απόψεις τους; Επειδή έχω διαβάσει κι άλλα post σου είμαι σίγουρος ότι δεν το λες με κακή διάθεση αλλά μη γενικεύεις κι έτσι...
Δεύτερον, προσωπικά τουλάχιστον, ποτέ δεν είπα ότι τα crossover/SUV έχουν θέμα ενεργητικής ασφάλειας. Απλά ότι υστερούν σε κρατήματα σε σχέση με αντίστοιχης κατηγορίας sedan (τονίζω αντίστοιχης). Δε βλέπω πού είναι το παράλογο.
Τρίτον ευχαρίστως θα έπαιρνα SUV (δεν έχω αυτή τη στιγμή). Τι σημαίνει αυτό ότι δεν μπορώ ν' αναγνωρίσω τα μειονεκτήματά τους; Απλά θεωρώ ότι υπερτερούν τα πλεονεκτήματα. Θέλω να πω, δεν είναι απαραίτητο ότι όποιος επισημαίνει κάτι στο οποίο υστερούν τα SUV πως δεν του αρέσουν γενικά.
Φιλικά πάντα
-
Και καπου εδώ θα πρέπει να επιστρέψουμε στο αυτοκίνητο του θέματος...
Πέρασα χθες από την τοπική αντιπροσωπεία για να το δω και αναμένουν το εκθεσιακό αυτοκίνητο τον άλλο μήνα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σεβόμενος το πόστ του μοντ δεν θα συνεχίσω απαντώντας, αλλωστε ο φίλος timDelay με κάλυψε σε πολυ μεγάλο βαθμό. Θα πω μονο (για την αποκατάσταση της πραγματικότητας) οτι τα σχόλια μου αντιθέτως με οτι γράφηκε απο οριςμενους (κατόχους crossover προφανώς) παραπάνω σκοπό είχαν να δώσουν στο υποψήφιο μια διαφορετική οπτική γωνία πριν κανει την επιλογή του, αναφερόμενος στο ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ, οτι ένα ψηλότερο αυτοκινητο εχει χειρότερη ευστάθεια απο ένα χαμηλότερο με οτι αυτο συνεπάγεται.Αυτο μάλιστα και απο προςωπικη εμπειρία αφού οδηγώ κατα διαστήματα κ crossover κ συμβατικό. Μια και ο άνθρωπος επέλεξε (κ του ευχήθηκα) δε ν εχει κανενα νόημα η συνέχεια.
Και για να έρθουμε οντοπικ τα λίτρα του kadjar ειναι 472 με ρεζέρβα ή με κιτ επισκευής;
-
Λογικά με ρεζέρβα. Και στο QQ (πάνω στο οποίο βασίζεται), τα 430λίτρα είναι με ρεζέρβα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Λογικά με ρεζέρβα. Και στο QQ (πάνω στο οποίο βασίζεται), τα 430λίτρα είναι με ρεζέρβα.Ναι με ρεζέρβα πρέπει να είναι. Μόνο στην έκδοση με το Bose ηχοσύστημα δεν έχει ρεζέρβα γιατί ο χώρος της καταλαμβάνεται απ' το subwoofer αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Δηλαδή εσείς με τα συμβατικά οικογενειακά sedan και όχι τα crossover ( που δεν είναι suv ), με πόσα μπαίνετε δηλαδή στις στροφές και έχετε τόσο ανάγκη την παραπάνω πρόσφυση των sedan.
Άλλωστε τα crossover το λέει και η λέξη, συνδιαζουνε 2 διαφορετικά πράγματα...Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι ημαρτον ρε φιλε?
Υπαρχουμε κι εμεις που γουσταρουμε την οδηγηση και οχι τη μετακινηση. Απλα πραγματα. Και κανενα suv-crossover της σειρας δε θα μας δωσει ευχαριστηση, αισθηση και συμμετοχη. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τι ημαρτον ρε φιλε?
Υπαρχουμε κι εμεις που γουσταρουμε την οδηγηση και οχι τη μετακινηση. Απλα πραγματα. Και κανενα suv-crossover της σειρας δε θα μας δωσει ευχαριστηση, αισθηση και συμμετοχη.Αν εσύ την έχεις δει vatanen στους ελληνικούς δρόμους, πάω πάσο...
[quote='nonos'][quote='plutare -
Ενώ τα σύγχρονα Golf, Focus, 308, c4, 1 κλπ σου δίνουν πολύ ευχαρίστηση και συμμετοχή....
Αφού περιορίζονται τελείως από τα ηλεκτρονικά.
Εκτός αν μιλάς για κανένα 106 rallye!! -
Κάθε κατηγορία αυτοκινήτων έχει ορισθεί ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες. Τα crossovers έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της πίτας καθώς μπορούν να πάνε μακρύτερα από οχήματα άλλων κατηγοριών. Ισως όχι τόσο σβέλτα σε σχέση με τα σενταν ή τα roadster εντούτοις για πολλούς είναι όμορφα, άνετα, πολυχρηστικά και με αξιοπρεπέστατη οδική συμπεριφορά. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια ανεξάρτητα αν αυτό αρέσει ή όχι σε άλλους. Εάν παρέθετα ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής που ακολουθω καθημερινά μέχρι να μπω στην ΑΟ ώστε να πάω στην δουλειά μου νομίζω πως κανείς δεν θα μου πρότεινε οτιδήποτε άλλο από ένα crossover. Αυτός είναι ο λόγος που εγκατέλειψα μια alfa romeo και ότι αυτή ειχε να μου προσφέρει και οδηγήθηκα σε κάτι ψηλότερο και πιο σκληροτράχηλο. Οι διακοπές μου ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα αντισυμβατικές όμως ούτε και συμβατικές ήταν... Μόλις χθες γύρισα από μια παραλία στο Αιγαίο που μόνο με suv μπορούσα να πάω. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Αν είχα σεντάν απλά δεν θα πήγαινα εκεί.
Renault Kadjar