-
Ότι έχει να κάνει με lpg θα σου πω το εξης:κάτοχος toyota corolla 2006( που οι περισσότεροι γκαζαδες σου λένε τα toyota δεν αντέχουν μετατροπή σε lpg) έβαλα υγραέριο στα 250000χλμ τώρα έχει 410000χλμ πάντα τα σέρβις στην ώρα του και σε εξουσιοδοτημενο συνεργείο όχι έχω ένα φιλαράκι που δούλευε σε γκαζαδικο και τώρα αλλάζει φίλτρα στην αυλή, το αμάξι έπειτα από 160000 δεν μου χει βγάλει το παραμικρό αλλά και να μου βγάλει κάτι τώρα θεωρώ πως τα έχω βγάλει από την διαφορά βενζίνης υγραερίου 1.40 με 0.69
Βενζινη 9l/100km :160000/100=16009=144001.4=20160
Υγραεριο 11l/100km: 160000/100=160011=176000.69=12144+2000 βενζινη και ο κόσμος ολος=14144+850 το σύστημα υγραερίου συνολο 15000
20160-15000=5160 κέρδος.
Άρα για μένα αν θες υγραέριο πάρε ένα βενζινη και βάλε του εσύ υγραέριο να σαι και σίγουρος. Υπάρχει ένα παλλικρι στο Περιστέρι πολύ καλό.
-
Ποιά είναι λοιπόν η απάντηση στο ερώτημα βενζίνη η diesel αν κάποιος μπορεί να βρει δύο αυτοκίνητα στην περίπου κατάσταση και τιμή?
Δεν υπάρχει (σωστή) απάντηση στο ερώτημά σου, γιατί απλούστατα η ερώτηση δεν είναι σωστή και πλήρης.Χρειάζεται να αναφέρεις και το προφίλ χρήσης του υποψηφίου ιχ, τι μεταφορικό έργο θα κληθεί να αντιμετωπίσει και με ποιούς όρους.
Εγώ προσωπικά μόνο τότε θα μιλήσω.
-
Ψηφίζω υπέρ της βενζίνης με δική σου μετατροπή σε υγραέριο. Βέβαια, αν δε μας δώσεις πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε να δώσουμε σαφή απάντηση. Ας πούμε, αν το θες αποκλειστικά για αστική χρήση κι έχεις δική σου θέση στάθμευσης, τότε σου κάνει καλύτερα ένα ηλεκτρικό.
-
Χρησιμοποιούμε ένα diesel Β Max μεταχειρισμένο σχεδόν αποκλειστικά σε φάση πέρα δώθε Αθήνα σαν μουλάρι, σχεδόν ποτέ Αττική οδο και δεν έχει βγάλει ποτέ το παραμικρό. Ειδικά τώρα που πήραμε και το 2008 diesel για ταξιδιάρικο και έχουμε και το C3 diesel, (και αγροτικό diesel), βλέπει αυτοκινητόδρομο ταχείας 1-2 φορές το χρόνο!
Προφανώς καταλαβαίνεις τι ψηφίζω...
Ξεφορτωθηκαμε τις βενζίνες τη μία μετά την άλλη (παίζει ακόμη Saxo/206 αλλά είναι ειδικές περιπτώσεις) και ησυχασαμε από τις επισκέψεις στα βενζινάδικα. Και σαν χάσιμο χρόνου στις αντλίες να το δεις πάλι κέρδος έχεις!
Δεν λέω ότι θα μείνω στασιμος, και ανάλογα τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τις προσωπικές μου επιλογές θα κινηθώ αναλόγως, αλλά μέχρι στιγμής είμαι πολύ χαρούμενος με τις επιλογές μας.
-
Ζαλιστηκα με τον χαμένο χρόνο στα ταμεία για βενζίνη.
-
Ζαλιστηκα με τον χαμένο χρόνο στα ταμεία για βενζίνη.
Έκανα αυτή την σκέψη όταν έψαχνα τι παίζει με τα ηλεκτρικά και το πόσο χρονοβόρα είναι η φόρτιση, και μετά συνειδητοποίησα ότι πήγαινα τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα βενζινάδικο όταν είχαμε τις βενζίνες και πετρέλαιο ξεχνάω να πάω.
Πιστεύω όπως κοιτάμε τα κινητά στα φόρουμ και συγκρίνουμε χρόνο φόρτισης ανά χρήση, και τα λοιπά, θα γίνει έτσι και με τα αυτοκίνητα.
Τελικά πήρες 200 κιλά; όχι, έτσι;
-
Βρε μανια με τα κιλα;
-
Καλησπέρα σε όλους!
Εχω ένα Leon 1.4 TSI 10ετίας (γενικά δεν ασχολούμαι με αμάξια btw), το οποίο μέχρι στιγμής κάλυπτε τις οικογενειακές ανάγκες, έφτασε η ώρα λόγω μετάθεσης στη δουλειά (εκεί που πήγαινα με συγκοινωνία σε 10', θα κάνω τώρα Χαλάνδρι-Μοσχάτο) να πάρουμε ένα δεύτερο. Είδα την φάση με τα ηλεκτρικά και μου αρέσει η ιδέα αλλά η γυναίκα θέλει υβριδικό. Έχω κάνει μια μικρή έρευνα αλλά δεν βγάζω άκρη τι πραγματικά συμφέρει, και θα ήθελα τα φώτα σας.
Σε γενικές γραμμές με την ιδέα ότι θα πάρω κάτι να το κρατήσω (αν δεν βγάλει πρόβλημα ή το διαλύσω) για +10 χρόνια (δεν ασχολούμαι με μεταπώληση) , θέλω να δω τι διαφορές έχουν τα δύο είδη
-
σε κόστος συντήρησης
-
κοστος καυσιμου (έχω γκαραζ για βραδινη φορτιση, αν και εξωτερικό , θα μου σουφρώσουν τιποτα;)
-
προβλήματα και γενικά durabillity (γενικά προσπαθώ να γλυτώσω το χρόνο να τρέχω σε μάστορες! και τα υβριδικά μου φαίνονται λίγο πολύπλοκα)
-
παθητική/ενεργητική ασφάλεια (οικογένεια γαρ)
Επίσης, το να πάρω πχ τεσλα ή κάτι άλλο ψιλομεγαλο για μεγαλύτερη χρήση, για τα λεφτά που ζητάει στην ελλάδα και το δίκτυο που υπάρχει ,έχει νόημα αν πεις οτι θα το κρατήσω τόσο καιρό; ή να πάρω ενα μικρό να κάνω τη δουλειά μου για αρχή , και όταν έρθει η ώρα του λεον να το ξαναδω ;(γενικά η ηλεκτροκίνηση παίζει σε 2-3 χρόνια να είναι πολύ διαφορετική από τώρα και δεν αξίζει να σκάσεις πολλά;)
-
-
Στη θέση σου, θα χτυπούσα ένα e-208. Η ηλεκτροκίνηση είναι σε μεταβατικό στάδιο, είναι νωρίς για να επενδύσεις σε αυτήν. Εκτός αν:
-
πάρεις Tesla για οικογενειακό.
-
πάρεις δεύτερο για αστική χρήση.
Διότι αν σε 5 χρόνια, οι μπαταρίες έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να φορτίζουν πολύ πιο γρήγορα/να βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα/να ζυγίζουν λιγότερο, τότε θα είναι ξενέρωμα να έχεις ένα ξεπερασμένο οικογενειακό. Όμως, το δεύτερο θα συνεχίσει να έχει νόημα. Θα το φορτίζεις στο σπίτι το βράδυ έτσι κι αλλιώς. Και δε θα σε νοιάζει η ελάχιστη πτώση της αυτονομίας. Ήδη βγάζει 340 θεωρητικά χιλιόμετρα (και κάπου 280-290 πραγματικά), οπότε είσαι πρώτος για αστική χρήση.
Τσιμπάς το 208 τώρα και το καλό, το μεγάλο, σε λίγα χρόνια από τώρα.
-
-
Έτσι όπως τα λές, μάλλον το υβριδικό Yaris (το ΝΕΟ) είναι η καλύτερη επιλογή. Για ένα 208/Corsa ηλεκτρικό θές αρκετά χρήματα παραπάνω, τα οποία θα αργήσεις να τα κάνεις απόσβεση. Επίσης, εαν φορτίζεις σε εξωτερικό χώρο, κινδυνεύεις να σου κλέβουν συνέχεια το καλώδιο, εκτός εαν έχει τόσο καλή ασφάλεια ο χώρος.
-
Χαλάνδρι Μοσχάτο κάθε μέρα μέσω κέντρου -> θες κάτι που να μπαίνει κάθε μέρα δακτύλιο. Και επειδή είναι μεγάλη η απόσταση, καλό είναι να είναι και οικονομικό. -> Τέζλα ξέχνα το, μπαίνει κάθε μέρα, αλλά είναι απλά πανάκριβο σαν αγορά, και οι τυχόν επισκευές σε βλάβες του είναι απλά ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σαν κόστος. Μην κοιτάς μόνο τι καίει, ή πόσο κάνει ένα σερβισάκι μια φορά το χρόνο για το ερκοντίσιο, τα λάστιχα και τα φρένα, αυτά είναι η κορφή του παγόβουνου, αυτό που κρύβεται από κάτω να φοβάσαι. Φόρτιση στην πιλοτή
Ωστόσο αν επιμένεις για ηλεκτρικό, υπάρχουν και φθηνότερα, π.χ. ένα Ληφ ίσως είναι μια λύσις τώρα με τις επιδοτήσεις. Φυσικά και θα σου σουφρώσουν τον φορτιστή και τα καλώδια από την πιλοτή ή την αυλή σου, σε διαβεβαιώ από τώρα μην τυχόν και έχεις απορία.Και εννοείται ότι σε μια 5ετία θα μοιάζει αρχαίο με τα ηλεκτρικά που θα κυκλοφορήσουν τότε και θα είναι και ακόμη φθηνότερα.
Μια άλλη λύση είναι το υβριδικό βενζίνης. Δεν είναι φθηνό, αλλά και φθηνότερο σαν αγορά είναι του ηλεκτρικού, και (σε κάποιο βαθμό) σε αποζημιώνει με την οικονομία του σε σχέση με το απλό βανζίνης ή ακόμη και το πετρέλαιο. Υπάρχουν και με κάτω των 20.000 ευρώ, και όσο θες επάνω. Είναι πολύπλοκα, είναι γεγονός, αλλά είναι και τα πιο future proof αυτή τη στιγμή από τα συμβατικά ιχ, καθώς και τα πιο ικανά από τα ηλεκτρικά (με την ευρεία έννοια), αφού μπορείς να πας παντού και να τα έχεις και για πρώτο ή και για μόνο ιχ στην οικογένεια.
Εναλλακτικά, και αν πηγαίνεις στη δουλειά σου από τον Κηφισό, έστω μια φορά τη βδομάδα, ψάξε για φυσικό αέριο. Κατανάλωση ανά χιλιόμετρο που χλωμιάζουν ακόμη και τα ηλεκτρικά μπροστά του, πιο προσιτά από τα υβριδικά σε τιμή αγοράς, σέρβις παντού στην αντιπροσωπεία τους, δυνατότητα και να βγεις και λίγο έξω από Αθήνα, έστω κι αν κάψεις και λίγη βενζίνα. Γιατί ρωτάω αν πηγαίνεις από Κηφισό, ή έστω αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο μια φορά τη βδομάδα? γιατί έχει πρατήριο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, πιθανότατα λίγο έξω απ' το δρόμο σου δηλαδή, και θα πρέπει να το επισκέπτεσαι πολύ συχνά. Πρέπει να βρεις μοντέλο να σου κάνει βέβαια, και είναι λίγα αυτά, αλλά έστω και λίγα κάνουν για τη δουλειά σου. Και με τα ρέστα, παίρνεις 'αύριο' ένα καλό ηλεκτρικό, όταν αυτά θα είναι πολύ καλύτερα από τις σημερινές απόπειρες.
-
Έτσι όπως τα λές, μάλλον το υβριδικό Yaris (το ΝΕΟ) είναι η καλύτερη επιλογή. Για ένα 208/Corsa ηλεκτρικό θές αρκετά χρήματα παραπάνω, τα οποία θα αργήσεις να τα κάνεις απόσβεση. Επίσης, εαν φορτίζεις σε εξωτερικό χώρο, κινδυνεύεις να σου κλέβουν συνέχεια το καλώδιο, εκτός εαν έχει τόσο καλή ασφάλεια ο χώρος.
Ακριβώς, παίρνεις ένα Yaris, Jazz*, Corolla πλήρως υβριδικό και καθάρισες, με τα ζητούμενα που βάζεις.
*(το Jazz δεν το προτείνω στ' αλήθεια, για ξεκάρφωμα στον Lap το 'βαλα, πως λέμε 'μή ξεγελαστεί κανένας και το πάρει...' )
-
το yaris το ψηνει η γυναίκα είναι η αλήθεια , το e208 εγώ . Αναφορικά με service κλπ, τα υβριδικά έχουν θεματάκια; Το κόστος συντήρησης των υβριδικών είναι στα πλαίσια του συμβατικού ή κοστίζει περισσότερο επειδή χρησιμοποιεί και τις δύο τεχνολογίες;
επίσης η διαφορά στη τιμή τους στα 10 χρόνια χρήσης δεν γέρνει προς ηλεκτρικό, αν λάβουμε υπόψη την κατανάλωσή τους;
για το φυσικό αέριο δεν έχω δει τίποτα. Στη δουλειά πάω από κέντρο, σπάνια από κηφισο. αν έχετε κανά link για φυσικό αέριο βάλτε, αλλά τα φοβάμαι μήπως δεν συνεχίσουν να υποστηρίζονται
-
Μεινε μακρια απο φυσικό αεριο, δεν σε βολευει και αρκετα άλλα
-
Ξεκίνα καινούργιο thread αγοράς καλύτερα.
-
'
Μετά από 7μισή μήνες με το Model 3, οδήγησα πάλι το υβριδικό Toyota Yaris της αδερφής μου (και πρώτο ΜΕΚ γενικά) που το θεωρούσα τεχνολογικά πολύ πιο μπροστά από άλλα ΜΕΚ και έπαθα ΣΟΚ.Τελικά είναι απαράδεκτο το υβριδικό.Το 80% δεν ξέρει να τα οδηγάει όπως πρέπει και η ακριβή έκδοση κοστίζει 20.000€.Το Hybrid είναι Best seller στην Ελλάδα παρεμπιπτόντως.
Με το ζόρι βγάζεις 3km πλήρως ηλεκτρικά...πρέπει όλη την ώρα να κοιτάς το κοντέρ μην ξεπεράσεις το eco και πάρει μπρος το μοτέρ....μην σου ξεφύγει για 1cm το γκάζι παραπάνω γιατί πάλι θα πάρει μπρος το μοτέρ...
Και όλα αυτά για να καταφέρω 4.5-5L/100km πηγαίνοντας με 60km/h!'
-
ερωτηση περι hybrid
αν το κινείς μια φορα το μηνα αλλα βγαζοντας απο την μπαταρια τους πόλους
χαλαει η υβριδικη μπαταρια?
-
Εγω στο mild hybrid εμεινα απο μπαταρία που το ξέχασα σε ένα πάρκινγκ λόγω Κορωνη..βασικά βαριόμουν να πάω να το φορτώσω στο ρελαντί.
Η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα ήταν γεμάτη....αλλά η άλλη.....Ούτε την πλαφονιερα δεν άνοιγε, δεν λες ανοίξε η πόρτα.
Αλλιώς σουζουκαδες ....Πώς μπαίνεις μεσα, που μπαίνει το ματσουκι;
-
Λογικά θα έχει κάποιο καπάκι στην θέση της κλειδαριάς όπου θα ξεκουμπωνει και εμφανίζεται η οπή.
Εναλλακτικά, τραβάς το χερούλι της πόρτας και η οπή εμφανίζεται από κάτω.
-
Θενξ, θα το ψαξω
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά