-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τα ev έχουν πλέον μια λειτουργία που παράγει ήχο στο εξωτερικό περιβάλλον για την προστασία των πεζών, οπως και τα υβριδικά. VSP (vehicle sound for pedestrians)
Φήμες λένε πως στο seagle για την Ελλάδα επέλεξαν αυτό, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
Θα ήταν ωραία εμπειρία το να σταματάς σε κάποιο κόκκινο φανάρι και δίπλα σου να βρίσκεται ενα διθέσιο roadster με την εξάτμιση του να κοχλάζει ενω το byd να παίζει στην διαπασών τον γλάρο
Μην μπερδεύεις πράγματα.
Ο γλάρος είναι ενα αμαξάκι ουσίας για την καθημερινότητα. Οτι καλύτερο αλλά δεν προσφέρει διασκέδαση
Ενα MX5 διθέσιο roadster δεν έχει καμια πρακτικότητα και ουσία. Αλλά διάολε είναι φανταστικό να το παίρνεις βόλτα.
Πάρα πολλά ομορφα πράγματα στην ζωή τα κάνουμε για διασκέδαση οχι γιατί έχουν να υπηρετησουν κάποιο πρακτικό σκοπο, δεν είμαστε ρομποτάκια
-
Επίσης ο Γλάρος θα έχει Sodium Batteries
πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι για ασους θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό
λεει και για τα αρνητικά
-
Ώρες ώρες νιώθω αόρατος.
-
Ώρες ώρες νιώθω αόρατος.
να με συμπαθας αν εχεις βάλει κάτι παρόμοιο που δεν το είδα
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μπα, 20άρικο μέσα στο νερό.
18-20Κ για abroad τιμές ανέφεραν σε ένα βίντεο δοκιμής του. Θα είναι αισθητά πιο φθηνό από το dolphin αλλά όχι στα 12Κ και αυτό λόγω κόστος μεταφοράς, και δασμών.
Με την έλευση του πολύ καλού όπως φαίνεται e c3 δεν περιμένω άλλη τιμή από τα 20Κ. Το dolphin που είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και τα έχει όλα κοστίζει 30Κ
Παρόλα αυτά στα 20Κ ( στην Ελλάδα μιας και εμείς έχουμε φράγκα) είναι καλή τιμή ιδιαίτερα για κάποιον που διαθέτει φωτοβολταϊκά. Φωτογραφίζω τον cirus. Say cheese !!!!
Η απόσβεση της διαφοράς στην τιμή κτήσης τους συγκριτικά με ένα θερμικό των 14-15Κ είναι ταχύτατη. Σαν αυτοκίνητο έχει πάρα πολύ μαλακό set up αναρτήσεων παρά την σπορτίφ αισθητική του, δηλαδή είναι καθαρά αυτοκίνητο πόλης. Οι χώροι του είναι κορυφαίοι, μιλάμε πως είναι ίσοι με αυτοκινήτο του c segment και δεν του φαίνεται, ( αυτό το καλό έχουν τα ev) και το ηλ μοτέρ αν και με λίγα άλογα έχει διαθέσιμη τόση ροπή από 1 Σαλ που μπορείς να κινείσαι άνετα με πάντα και κοαλα και παντού. Κατανάλωση πολλή καλή επίσης.
Ο σχεδιαστής του είναι ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού της Lamborghini!
Θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο με τις νέες παμφθηνες μπαταρίες Νατρίου. Προς το παρόν αυτές που φοράει είναι οι κλασικές που έχουν και τα υπόλοιπα byd.
ΑΝ ΕΡΘΕΙ ακομα και στα 20 θα το σκεφτώ για το συγκεκριμένο γιατι δεν έχω βρει ΚΑΝΕΝΑ αλλο καλύτερο σε αυτά που θέλω
Οχι οτι και παλι δεν μου φαίνονται παρα πολλά!!!! Στα 20 ευκαιρία δεν το λες
Αλλά ναι με δελεαζει γιατι εκτός όλων των άλλων το βρίσκω και πολύ ομορφο
Υπέρβαση όμως ρε γαμώτο να πάρω και 2ο αυτοκίνητο που δεν είναι VFM
cheese
Αν τα καταφέρω θα έχω 2 οχηματα που το ένα θα είναι οτι πιο οικονομικό, μικρο για μεσα στην πόλη
και ένα που είναι μικρο, υπερδιασκεδαστικό σε στροφοδιαδρομές με 200 άλογα και χωρις περιορισμούς για ανεφοδιασμό στο ταξίδι με πολύ μεγάλο χώρο στο πορτ μπαγκαζ και ας καιει παραπάνω (τα ταξίδια είναι πολύ πιο λίγα από το καθημερινο πήγαινε ελα οπότε πολύ μικρό το κακό)
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν τα καταφέρω θα έχω 2 οχηματα που το ένα θα είναι οτι πιο οικονομικό, μικρο για μεσα στην πόλη
και ένα που είναι μικρο, υπερδιασκεδαστικό σε στροφοδιαδρομές με 200 άλογα και χωρις περιορισμούς για ανεφοδιασμό στο ταξίδι με πολύ μεγάλο χώρο στο πορτ μπαγκαζ και ας καιει παραπάνω (τα ταξίδια είναι πολύ πιο λίγα από το καθημερινο πήγαινε ελα οπότε πολύ μικρό το κακό)Αυτό ακριβώς. Θα έχεις κάνει πράξη αυτό που λέω τόσα εκατομμύρια πόστς. Εφόσον έχεις και φωτοβολταϊκά, αυτός ο συνδιασμός για την σημερινή εποχή είναι ο υπέρτατος.
Εύγε από εμένα, ότι και να πω είναι λίγο. Άψογη επιλογή επενδύσεων. ΕΥΓΕ.
Θα πρότεινα και το zoe που έχει leasing τις μπαταρίες του. Ώστε να εξαφανίσεις και τον κίνδυνο απαξίωσης. Πόσο κοστίζει αυτο;
-
ου λέω τόσα εκατομμύρια πόστς. Εφόσον έχεις και φωτοβολταϊκά, αυτός ο συνδιασμός για την σημερινή εποχή είναι ο υπέρτατος.
Εύγε από εμένα, ότι και να πω είναι λίγο. Άψογη επιλογή επενδύσεων. ΕΥΓΕ.
Θα πρότεινα και το zoe που έχει leasing τις μπαταρίες του. ΏΚαλά κάτσε να ερθει τούτο πρώτα σε κανονική τιμή και βλέπουμε. Προς το παρόν και το ka diesel οικονομικό είναι
δεν νομίζω ότι κανω επενδύσεις σε αμαξια απλά παίρνω αυτό που μου αρέσει. Επενδύσεις σε αμάξια δεν υπάρχουν πάντα χάνεις
Ευχαριστώ πάντως
Το Zoe Και οποιωδήποτε αμαξι δεν εχει ερθει ΕΠΙΣΗΜΑ στην ελλάδα αλλά με παραεισαγωγές δεν είναι καλή ιδέα και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν
ΑΝ είχε έρθει επισημα και είχε υποστήριξη να το εξέταζα, τώρα ειναι σίγουρα ΟΧΙ
-
Έχω αντίθετη άποψη. Οι επενδύσεις έχουν πάγιες δαπάνες, ρυθμό απαξίωσης, υπολειμματική αξια και κόστος ευκαιρίας . Υπό αυτήν την έννοια τα βλέπω ως επένδυση ή ένα είδος ιδιότυπης επένδυσης διότι η ωφέλεια τους είναι ανελαστική στην σύγχρονη εποχή.
Για πολλούς ανθρώπους το αυτοκίνητο είναι το ίδιο ανελαστικο με ένα σπίτι
Είναι η άποψη μου αυτή η οποία δεν εμπίπτει μέσα στους τυπικούς ορισμούς της βιβλιογραφίας αλλά είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση.
-
Αν ερχόταν με λογική τιμή έστω και με ένα καπέλο θα ήμουν από τους πρώτους που θα το έκανα παραγγελία, πραγματικά δεν έχω δει καλύτερο αμάξι σε τέτοια τιμή, τα έχει όλα!!!!!
Όντως, είναι ότι πρέπει. Ιδανικό μήκος, φαίνεται προσεγμένο και 4θεσιο (πχ στα 2θεσια υπάρχει και το xev που μου αρέσει επίσης)
-
Έχω αντίθετη άποψη. Οι επενδύσεις έχουν πάγιες δαπάνες, ρυθμό απαξίωσης, υπολειμματική αξια και κόστος ευκαιρίας . Υπό αυτήν την έννοια τα βλέπω ως επένδυση ή ένα είδος ιδιότυπης επένδυσης διότι η ωφέλεια τους είναι ανελαστική στην σύγχρονη εποχή.
Για πολλούς ανθρώπους το αυτοκίνητο είναι το ίδιο ανελαστικο με ένα σπίτι
Είναι η άποψη μου αυτή η οποία δεν εμπίπτει μέσα στους τυπικούς ορισμούς της βιβλιογραφίας αλλά είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση.
Ναι καταλαβαίνω, είναι μια οπτική
Απλά εγώ προσωπικά δεν παίρνω ποτε αυτοκίνητα κανοντας τέτοιες ασκήσεις γιατι δεν το βλέπω ως επενδυση
Το ηλεκτρικο το θέλω για μέσα στην πόλη γιατι το βρίσκω πολύ καλύτερο για αυτά που θέλω σαν 2ο αυτοκίνητο από ένα θερμικό μεσα στην κίνηση. Δεν το παίρνω γιατι με συμφέρει καλύτερα μονο. Είναι ενα κίνητρο το να μη βαζω βενζινη και οτι θα έχω ηλιακά πάνελς αλλα δεν κάθομαι να βάλω κάτω να νούμερα να δω αν βγαινει σαν επένδυση κτλ . Αυτό θα είναι κάτι ευπροσδεκτο και θεμιττό σαν δευτερέων παράγοντας αλλά το αμαξι δεν θα το αγοράσω για αυτό τον λόγο αλλά σαν καλύτερη εμπειρία μεσα στην πόλη από οποιωδήποτε αντιστοιχο θερμικό
τα υβριδια δεν μαρέσουν πολύ και δεν τα εξετάζω γιατι συνδιάζουν τα θετικα και τα αρνητικα 2 κόσμων και είναι μια ενδιαμεση κατασταση που κρίνω ότι δεν θα υπάρχει στο μέλλον (μπορεί να κάνω λάθος αλλά εκεί ποντάρω)
-
μια καλη και ποιοτικη περιπτωση για αυτοκινητο πολης ειναι μεταχειρισμενο i3. Ακομα και να παρεις αυτο με τη μικρη μπαταρια και να εχει φαει και ενα degradation 20%, και παλι εισαι μια χαρα για αστικες μετακινησεις.
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
μια καλη και ποιοτικη περιπτωση για αυτοκινητο πολης ειναι μεταχειρισμενο i3. Ακομα και να παρεις αυτο με τη μικρη μπαταρια και να εχει φαει και ενα degradation 20%, και παλι εισαι μια χαρα για αστικες μετακινησεις.
Ασχημο , ακριβό σαν μεταχειρισμένο το βρίσκω και με πολύ λεπτούς τροχούς ρε συ dettol (ξέρω είναι για οικονομία αλλά εμενα δεν μου εμπνεουν εμπιστοσύνη)
το e-up καλύτερο αν εξέταζα μεταχειρισμένο αν και πάλι πολύ ακριβο το βρίσκω για μεταχειρισμένο
Βασικά όλα τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικα είναι στον θεο γιατι δεν υπάρχουν πολλά και ζητάνε ότι θέλουν οπότε τα απέκλεισα ενώ εψαχνα μανιωδώς στο Car. τώρα απλά δεν τα ξανακοιτάω περιμένω καινούργια σε παρομοιες τιμές με καινούργια τεχνολογία και ας βαλουν τα up και τα i3 σε ότι τιμή γουστάρουν
-
Ασχημο , ακριβό σαν μεταχειρισμένο το βρίσκω και με πολύ λεπτα λαστιχα ρε συ dettol (ξέρω είναι για οικονομία αλλά εμενα δεν μου εμπνεουν εμπιστοσύνη)
το e-up καλύτερο αν εξέταζα μεταχειρισμένο αν και πάλι πολύ ακριβο το βρίσκω για μεταχειρισμένο
Βασικά όλα τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικα είναι στον θεο γιατι δεν υπάρχουν πολλά και ζητάνε ότι θέλουν οπότε τα απέκλεισα ενώ εψαχνα μανιωδώς στο Car. τώρα απλά δεν τα ξανακοιτάω περιμένω καινούργια σε παρομοιες τιμές με καινούργια τεχνολογία και ας βαλουν τα up και τα i3 σε ότι τιμή γουστάρουν
συγνωμη αλλα το up ειναι απαραδεκτο. Εχω οδηγησει θερμικο up και το εχω δει ως πλατφορμα. Απο το i3 το μονο που λειπει ειναι android auto/carplay, αν και νομιζω οτι σε μεταγενεστερα μοντελα προστεθηκε. Απο την αλλη, ναι εχεις απολυτο δικιο για τα λαστιχα και ναι εχει ιδιαιτερα αισθητικη. Εμενα αυτα τα παραξενα/διαστημικα (i3, chr, prius) μου αρεσουν πολυ! Επισης εχεις δικιο οτι ειναι στην ελλαδα ακριβα. Ειναι πολυ μικρη η αγορα τοσο σε επιπεδο προσφορας αυτοκινητων οσο και σε επιπεδο αγοραστικης δυναμης, ενω τα ηλεκτρικα εχουν μικρη ζητηση. Ανεφερα το i3 διοτι, λογω battery management, ειναι (μαζι με τεσλα) το μοναδικο ηλεκτρικο που θα σκεφτομουν για β' χερι.
-
Ασχημο , ακριβό σαν μεταχειρισμένο το βρίσκω και με πολύ λεπτα λαστιχα ρε συ dettol (ξέρω είναι για οικονομία αλλά εμενα δεν μου εμπνεουν εμπιστοσύνη)
συγνωμη αλλα το up ειναι απαραδεκτο. Εχω οδηγησει θερμικο up και το εχω δει ως πλατφορμα. Απο το i3 το μονο που λειπει ειναι android auto/carplay, αν και νομιζω οτι σε μεταγενεστερα μοντελα προστεθηκε. Απο την αλλη, ναι εχεις απολυτο δικιο για τα λαστιχα και ναι εχει ιδιαιτερα αισθητικη. Εμενα αυτα τα παραξενα/διαστημικα (i3, chr, prius) μου αρεσουν πολυ! Επισης εχεις δικιο οτι ειναι στην ελλαδα ακριβα. Ειναι πολυ μικρη η αγορα τοσο σε επιπεδο προσφορας αυτοκινητων οσο και σε επιπεδο αγοραστικης δυναμης, ενω τα ηλεκτρικα εχουν μικρη ζητηση. Ανεφερα το i3 διοτι, λογω battery management, ειναι (μαζι με τεσλα) το μοναδικο ηλεκτρικο που θα σκεφτομουν για β' χερι.
και μενα μαρέσουν τα διαστημικά
αλλά μολις βλέπω τους τροχούς με ξενερώνει πάρα πολύ σαν εμφανιση γιατι φαίνονται παράτεροι σαν εικόνα στο συγκεκριμένο (και φυσικα είναι και ότι δεν μου εμπνεουν εμπιστοσύνη ειδικά σε βροχη το χειμώνα). Το αν έχει infortainment δεν με απασχολει καθόλου, βαζεις μόνος σου αργότερα κάτι σιγα. Αλλα οπως είπα και συμφωνούμε οι τιμές είναι παρα πολύ ακριβες τοσο σε αυτό όσο και σε οποιωδήπωτε μετχ ηλεκτρικο οποτε δεν.
-
Πω...το ένα πιο άσχημο από το άλλο, i3, CH-R, Prius, GLB, Model Y, Kona, οι μισές BMW, ID3-4-5 κτλ. Η αυτοκίνηση έχει πλέον τσακωθεί με την ομορφιά στο σύνολό της με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πλέον ο πονόματος, η ασχήμια και η κατάθλιψη είναι τρόπος ζωής.
Πάλι καλά που βλέπουμε καμιά Giulia στο δρόμο να ανοίξει το μάτι, καμιά Porsche, κάνα Formentor γιατί αλλιώς χαθήκαμε.
-
Καλά για σένα όλα θλίψη είναι. Δεν πας λέω εγώ σε κανέναν ψυχίατρο να δεις τον κόσμο αλλιώς; Κατάθλιψη έχεις και δεν το ξέρεις.
-
@cirus αυτό εδώ εγκρίνεται?
-
@georgekn said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@cirus αυτό εδώ εγκρίνεται?
χαχαχχα οχι
μαρεσουν τα σποιλερ οι εξατμίσεις και τα κιτς τέτοιου είδους ΜΟΝΟ σε αυτοκίνητα που μπορούν να τα υποστηρίξουν
αμάξια που δεν είναι σπορ και φαίνονται έτσι μου φαίνονται καραγκιοζικα
εξου και κοροιδεύω κατι Gr εκδόσεις του CHR που γενικά είναι ομορφο αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ ποσο μάλλον πιο ακραια λοοκ σε ψοφια αμάξια
αν έχεις κάτι τετοια ωραία είναι στα μάτια μου αλλά να τα υποστήριζεις κιολας οχι να είναι ψόφιο το αμάξι και να μου βάζεις μεγάλες ζαντες, σποιλερ κτλ
-
Καί εγώ πάντως γουστάρω (δεν με χαλάνε οι στενοί τροχοί) i3 μαμά όμως για δεύτερο μτχ λέει...αν κάποια στιγμή έρθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα...
-
@georgekn said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καί εγώ πάντως γουστάρω (δεν με χαλάνε οι στενοί τροχοί) i3 μαμά όμως για δεύτερο μτχ λέει...αν κάποια στιγμή έρθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα...
απλά μπες να δεις τιμές και θα αλλάξεις γνώμη.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά