-
Όταν πήρα πχ το 208 η διαφορά τιμής με το βενζινοκίνητο ήταν βαριά ένα χιλιάρικο…και δεν μένω σε πόλη,όποτε απλά απολαμβάνω τα 5,2 λίτρα με 1,63 σήμερα.
-
@kkostask said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν μοίραζαν τα ζητούμενα έσοδα από τον ΕΦΚ ισόποσα στα δύο καύσιμα τότε και αυτοί με βενζίνη θα έκαναν περισσότερα χιλιόμετρα
Λάθος. Ο καθένας παίρνει το αυτοκίνητο που τον εξυπηρετεί και με συγκεκριμένο σκοπό. Εγώ που κάνω 25-28κ το χρόνο, θα τα έκανα οποίο καύσιμο και να χρησιμοποιούσα. Άλλωστε μέχρι το 2014 είχα μόνο βενζίνες,αν και τα μετέτρεψαν και τα δυο σε αέριο.
Αχαχαχα ξεκινησες τετοια κουβεντα με τον φιλο Lap?Ευχομαι να ειναι διακοπες και να μην εχει χρονο να γραψει
-
Δεν ανησυχώ….έχει ξαναγίνει η ίδια συζήτηση….
-
έχω 5,0 λιτρα μέση κατανάλωση και πληρώνω έξτρα φορο
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν μοίραζαν τα ζητούμενα έσοδα από τον ΕΦΚ ισόποσα στα δύο καύσιμα τότε και αυτοί με βενζίνη θα έκαναν περισσότερα χιλιόμετρα
Λάθος. Ο καθένας παίρνει το αυτοκίνητο που τον εξυπηρετεί και με συγκεκριμένο σκοπό. Εγώ που κάνω 25-28κ το χρόνο, θα τα έκανα οποίο καύσιμο και να χρησιμοποιούσα. Άλλωστε μέχρι το 2014 είχα μόνο βενζίνες,αν και τα μετέτρεψαν και τα δυο σε αέριο.
Αχαχαχα ξεκινησες τετοια κουβεντα με τον φιλο Lap?Ευχομαι να ειναι διακοπες και να μην εχει χρονο να γραψει
Ντεν εχει αλλο διακοπές. Τελείωσαν. Και στις διακοπές δουλειές έκανα.
Γιατί κάποιοι εργοδότες δίνουν μονάχα μια εβδομάδα άδεια στην γυναίκα. Ακόμα και το συνεργείο καθαρισμού στην πολυκατοικία είχε 2 εβδομάδες άδεια. Όλοι δύο εβδομάδες έχουν.
Τώρα εχει γκρίνια
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ντεν εχει αλλο διακοπές. Και στις διακοπές δουλειές έκανα.
Τώρα εχει γκρίνια
Μια απο τα ιδια
-
έχω 5,0 λιτρα μέση κατανάλωση και πληρώνω έξτρα φορο
Ενημερωτικά, και στις Βαλτικές που ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα η βενζίνη με το πετρέλαιο είχαν 12-15 λεπτά διαφορά….και αυτοί κορόιδα να φανταστώ….
-
Όλοι τους. Εγκλωβισμένοι των diesel σπάστε τα δέματα σας!
-
@ken11 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παρατηρώντας και συγκρίνοντας τις τιμές full hybrid,plug in,mild hybrid μοντέλων,προβληματίζομαι γιατί παραμένουν υψηλά και προσφέρουν μικρή αυτονομία με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα,ενώ με το καύσιμο να μην πέφτει κάτω από τα 2-1,9€/λίτρο,για μεγαλύτερες αποστάσεις πάλι θα τα σκας στο πρατήριο.
Μοντέλα όπως yaris,i20 αγγίζουν τις 19-20.000€ με εναν αποδεκτό εξοπλισμό πάνω του βασικού.Για ένα δε μεσαίας κατηγορίας ξεφεύγουμε.
Λέω να σκάσω 6-7 κατοσταρικα,να συμμαζέψω το 20+ ετών αμάξι μου και να αξιολογήσω σε 3-5 χρόνια την κατασταση εκ νέου για αγορά full hybrid,δεν συζητάω καν για ηλεκτρικό,είναι απλησίαστα και οι υποδομές ταχυφορτιστων στη χώρα μας σε νηπιακό στάδιο.
To clio LPG το αποκλείεις ;
Φρέσκο Facelift ,
Evolution 1.0 TCe 100 LPG: 21.870 ευρώ
Evolution Plus 1.0 TCe 100 LPG: 22.770 ευρώ
Techno 1.0 TCe 100 LPG: 23.670 ευρώΤσιμπημένες τιμές σίγουρα , επίσης δεν ξέρω τι παιζει με εξοπλισμό στις εκδόσεις που έχει , αλλά όταν κάθε φορά που βάζω ένα 20αρι ή 50άρι (ανάλογα τι έχω στο πορτοφόλι μου) βενζινούλας στα 1,95 και φευγαλέα το μάτι μου πάει εκεί που γράφει κάτι να ξεκινά απο 0 το πρώτο ψηφίο και μετά υποδιαστολή και μετα το 8 και καμιά φορά το 7 πάντα αναρωτιέμαι πόσο καλύτερα θα αποδίδει στο κρεβάτι ένας κάτοχος εργοστασιακού LPG αφού έχει βάλει στην άκρη μια σημαντική καθημερινή του έγνοια.
Απο την άλλη βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τις εκκινήσεις το χειμώνα , οκ στην Αθήνα φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα , αλλά κάπου με 0-10 βαθμούς το πολύ μήπως δεν μπαίνει ποτέ το υγραέριο σε λειτουργία για τα 5-10 λεπτά μετακίνησης σε δουλειά ή ψώνια;
Η στην Ε.Ο αν θέλεις να κινηθείς με 140-160 και να έχεις 5η μέσα που σημαίνει πάνω απο 4000 στροφές πάλι ξεχνάς το υγραέριο καθώς το γυρίζει σε βενζίνη;Νομίζω ο @yem θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.
-
Από όσο γνωρίζω τα εργοστασιακά συστήματα δεν έχουν τους περιορισμούς των μετατροπών. Δεν νομίζω πχ μετά τις 4000στρ. να το γυρνάει σε βενζίνη. Ούτε ότι θα κάνει 5-10 λεπτά να μπει το αέριο.
-
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Απο την άλλη βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τις εκκινήσεις το χειμώνα , οκ στην Αθήνα φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα , αλλά κάπου με 0-10 βαθμούς το πολύ μήπως δεν μπαίνει ποτέ το υγραέριο σε λειτουργία για τα 5-10 λεπτά μετακίνησης σε δουλειά ή ψώνια;
Η στην Ε.Ο αν θέλεις να κινηθείς με 140-160 και να έχεις 5η μέσα που σημαίνει πάνω απο 4000 στροφές πάλι ξεχνάς το υγραέριο καθώς το γυρίζει σε βενζίνη;Μόλις πιάσει θερμοκρασία (νομίζω τους 45'c) το νερό δουλεύει με αέριο , πρακτικά με το που βάλεις μπρος το μοτέρ στα 100-200 μέτρα γυρνά σε αέριο.
Στην Ε.Ο. και πάλι κανένα πρόβλημα σε τελικές / ρεπρίζ κτλ.
Στις απότομες επιταχύνσεις όπου ζητάμε πάρα πολύ φορτίο όπως φορτωμένο αμάξι σε μεγάλη ανηφόρα ίσως σε γυρίσει στην βενζίνη .
Παρότι ξανά ανέβηκε το αέριο απο 0.60 στα 0,75 είναι πολύ ποιο κάτω απο την μισή τιμή της βενζίνης και δεν καίει τα διπλάσια , έτσι όπως το πάει η βενζίνη σε καλά βενζινάδικα θα φτάσει τα 2,10-2,20 και τότε το αέριο θα είναι στο 1/3 .
Χωρίς να προσέχω είμαι στα 9λ/100 και έχω το Captur με 5αρι σασμάν και όχι την Clio με 6αρι που σίγουρα θα είναι ποιο οικονομικό !
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η στην Ε.Ο αν θέλεις να κινηθείς με 140-160 και να έχεις 5η μέσα που σημαίνει πάνω απο 4000 στροφές πάλι ξεχνάς το υγραέριο καθώς το γυρίζει σε βενζίνη;Μόλις πιάσει θερμοκρασία (νομίζω τους 45'c) το νερό δουλεύει με αέριο , πρακτικά με το που βάλεις μπρος το μοτέρ στα 100-200 μέτρα γυρνά σε αέριο.
Στην Ε.Ο. και πάλι κανένα πρόβλημα σε τελικές / ρεπρίζ κτλ.
Στις απότομες επιταχύνσεις όπου ζητάμε πάρα πολύ φορτίο όπως φορτωμένο αμάξι σε μεγάλη ανηφόρα ίσως σε γυρίσει στην βενζίνη .
Παρότι ξανά ανέβηκε το αέριο απο 0.60 στα 0,75 είναι πολύ ποιο κάτω απο την μισή τιμή της βενζίνης και δεν καίει τα διπλάσια , έτσι όπως το πάει η βενζίνη σε καλά βενζινάδικα θα φτάσει τα 2,10-2,20 και τότε το αέριο θα είναι στο 1/3 .
Χωρίς να προσέχω είμαι στα 9λ/100 και έχω το Captur με 5αρι σασμάν και όχι την Clio με 6αρι που σίγουρα θα είναι ποιο οικονομικό !
Ε τότε , τι το συζητάμε ,
ποιο Yaris Hybrid και Yaris Cross Hybrid οταν υπάρχει το clio στις τιμές αυτές και το Captur στα 25κ αν δεν κάνω λάθος.Με αστείες καταναλώσεις των 4-5 λ/100 που τα πιάνουν οι Toyotaiοι μόνο στην Πατησίων ή στην Μοναστηρίου που ή πας με ποδήλατο ή με αμαξάκι 20ετίας και με τα ρέστα βάζεις βενζίνη μεχρι το 2045 ακόμη και 12λ/100 να καίει το clio πιο οικονομικό θα είναι,
Σε επαρχιακό και Ε.Ο δεν έχει καν αντίπαλο , δεν το συζητάμε.
-
Για εμένα η σημαντικότερη διαφορά είναι το αυτόματο κιβώτιο του Yaris…ειδικά στην πόλη…
-
Για εμένα η σημαντικότερη διαφορά είναι το αυτόματο κιβώτιο του Yaris…ειδικά στην πόλη…
Εδώ θα συμφωνήσω με τον @kkostask ...
γιατί μωρή Renault δεν βγάζεις το αέριο με αυτόματο να μας τρελάνεις όλους ?
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ θα συμφωνήσω με τον @kkostask ...
γιατί μωρή Renault δεν βγάζεις το αέριο με αυτόματο να μας τρελάνεις όλους ?
Φαντάζεσαι πόσο θα το πάει? Θα χρειαστούμε υπογλώσσια…
-
Λόγω φόρου γίνεται αυτό. Έχει σκανδαλωδώς μειωμένο φόρο επί 2 δεκαετίες σχεδόν.
Δηλαδή άλλη επιβάρυνση έχει στα κοινά βάρη του κράτος ενας με βενζινοκίνητο και άλλα ένας με diesel.
Και να έλεγες πως συμβάλει στο περιβάλλον, το αντίθετο!
ολα τα επαγγελματικα, μικρα μεγαλα ειναι diesel (αντε το 90%)
Αν υπηρχε ι@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λόγω φόρου γίνεται αυτό. Έχει σκανδαλωδώς μειωμένο φόρο επί 2 δεκαετίες σχεδόν.
Δηλαδή άλλη επιβάρυνση έχει στα κοινά βάρη του κράτος ενας με βενζινοκίνητο και άλλα ένας με diesel.
Και να έλεγες πως συμβάλει στο περιβάλλον, το αντίθετο
αν ειχε τον ιδιο φορο θα πληρωνες τη φετα 25 ευρω το κιλο και το ταξι θα ηταν ακριβοτερο του Λονδίνου. μην εισαι αχαριστος
-
Στα επαγγελματικά μπορεί να γίνει αποφορολογηση σε ξεχωριστή αντλία με αμεση έκδοση τιμολογίου ή ειδική κάρτα ή έκπτωση φόρου όπως το ΦΠΑ.
Δεν ισχύει αυτό το επιχείρημα.
-
Με το υγραέριο για να βάλεις σωστή ποσότητα (δεν υπάρχει σύστημα εισροών εκροών) πας αναγκαστικά σε ακριβό πρατήριο οπότε το κόστος μετακίνησης είναι πρακτικά ίδιο με τα ορθόδοξα υβριδικά .
Σαν αυτοκίνητο τώρα το clio ασθμαίνει συγκριτικά με το υβριδικό yaris που είναι GTI απο πλευράς επιδόσεων και περίπου 30 χρόνια μπροστά στην ευκολία οδήγησης , συμπλέκτης το ΄23 ; σε μικρο - μεσαίο hatcback;
επιστροφή στο ΄93!Αν είχε 3-4 χιλιάρικα κάτω στην τιμή θα το σκεφτόμουν για καμμιά επαρχία που λες άντε συμβιβάζομαι με τον συμπλέκτη αλλα σε αυτή την τιμή με την καμμία .
-
Δεν ισχύουν αυτά,ελαχιστα πρατήρια κλέβουν σε ποσότητα,δεν υπάρχει λόγος.
Άλλου γίνεται το κλεψιμο για όσους το κάνουν.Στα εταιρικά ακριβαίνει λίγο το αέριο αλλά ακριβαίνει αντίστοιχα και η βενζινη.Στην βενζινη γίνεται πολυ ευκολότερα το κλέψιμο σε ποσότητα ακόμα και από αντλία σε αντλία!Επισης υπάρχουν συστήματα σχετικά ακριβότερα που όμως καίνε υγραέριο σχεδόν σε όλο το φάσμα στροφών του κινητήρα.Οι μικροψεκασμοι είναι πρακτικά ελάχιστοι ούτως η άλλως σε σωστά ρυθμισμένα συστήματα.
Ο πρωταθλητής της οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι το φυσικό αέριο με την τιμή που έχει εδώ και καιρό απλά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα πλην κάποιων vag και το panda! -
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με το υγραέριο για να βάλεις σωστή ποσότητα (δεν υπάρχει σύστημα εισροών εκροών) πας αναγκαστικά σε ακριβό πρατήριο οπότε το κόστος μετακίνησης είναι πρακτικά ίδιο με τα ορθόδοξα υβριδικά .
Σαν αυτοκίνητο τώρα το clio ασθμαίνει συγκριτικά με το υβριδικό yaris που είναι GTI απο πλευράς επιδόσεων και περίπου 30 χρόνια μπροστά στην ευκολία οδήγησης , συμπλέκτης το ΄23 ; σε μικρο - μεσαίο hatcback;
επιστροφή στο ΄93!Αν είχε 3-4 χιλιάρικα κάτω στην τιμή θα το σκεφτόμουν για καμμιά επαρχία που λες άντε συμβιβάζομαι με τον συμπλέκτη αλλα σε αυτή την τιμή με την καμμία .
μαλλον ταχεις μπερδεψεις λιγο. το αυτοματο του yaris εχει μεινει στο 1993 κι οταν πατας το γκαζι θυμιζει τα scooter εκεινης της εποχης
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά