-
Εμ αν πλήρωναν οι υπερπατριωτες που λένε πολλά , κανένα ασφάλιστρο κάτι θα γινόταν. Να τα λέμε όλα....
Πολύ απλά η Ευρώπη χάνει εκατοντάδες δις σε εισαγωγή ενέργειας κάθε έτος. Ένα μέρος αυτων αν μετριαστεί με τη πράσινη μετάβαση θα βρεθεί ένας δρόμος συνύπαρξης, ίσως με άλλες προοπτικές με νέες συμβάσεις και κοινωνικά συμβόλαια με τους λαούς της Ευρώπης. Το τελευταίο ήταν την εποχή του 1970. Από τότε άλλαξαν πολλά.
Αρκεί να υπάρχει ειρήνη, θέληση για συνεννόηση, αποδοχή του καινούργιου, μετριασμός του λαϊκισμού και η ζωή θα συνεχιστεί. -
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για 10-15 χρόνια μετά ανακοινώσεις της Ευρωπαικής Ενωσης έτσι και αλλιώς δεν είναι να τις παίρνεις στα σοβαρά......
μέχρι τότε μπορεί να παίζει και υδρογόνο..... ασε να δούμε μην προτρέχεις, ολα στο τραπέζι είναι
είναι πολύ μακρια το 2035 μέχρι και το CHAOS μπορει να έχει ολοκληρωθει
Μεχρι και η ευρωπαικη ενωση μπορει να μην υπαρχει.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμ αν πλήρωναν οι υπερπατριωτες που λένε πολλά , κανένα ασφάλιστρο κάτι θα γινόταν. Να τα λέμε όλα....
Αχ φιλε lap να χαρεις .
Αν δεχοταν να τους πληρωσουμε κανα ασφαλιστρο να λες.
Ξερεις ποσο σε σεβομαι αλλα σε αυτο ασε με να ξερω καλυτερα ,σου τα χω ξαναπει. -
Στον τομέα σου, και εσύ που είσαι σωστός. Άσε μη το ανοίξω το πληκτρολόγιο μου, άστο να πάει στα διαλα.
-
Στον τομέα σου, και εσύ που είσαι σωστός. Άσε μη το ανοίξω το πληκτρολόγιο μου, άστο να πάει στα διαλα.
Εγω αυτο που ξερω ειναι πως εργατικα ολης της χρονιας θα πληρωσω 6500 σχεδον και κολλαω εργοσημα σε αλλους γιατι αυτοι που κανουν την δουλεια τα θελουν μαυρα ,δηλαδη εγω θα ζημιωθω αλλα 650 ευρω.
-
Πολύ απλά η Ευρώπη χάνει εκατοντάδες δις σε εισαγωγή ενέργειας κάθε έτος. Ένα μέρος αυτων αν μετριαστεί με τη πράσινη μετάβαση θα βρεθεί ένας δρόμος συνύπαρξης, ίσως με άλλες προοπτικές με νέες συμβάσεις και κοινωνικά συμβόλαια με τους λαούς της Ευρώπης. Το τελευταίο ήταν την εποχή του 1970. Από τότε άλλαξαν πολλά.
Αρκεί να υπάρχει ειρήνη, θέληση για συνεννόηση, αποδοχή του καινούργιου, μετριασμός του λαϊκισμού και η ζωή θα συνεχιστεί.Νεοφιλελευθερισμος να υπαρχει? Αν ναι, τοτε η ζωη οσο συνεχιζεται θα'ναι και πιο δυστοπικη.
To μονο που χρειαζεται αλλαγη ειναι το υπαρχον συστημα. Ολα τα υπολοιπα ειναι παπατζιλικια για να αποπροσανατολιζουν τον κοσμο απ'την πραγματικη αιτια των προβληματων που αντιμετωπιζει. -
Βλέπεται 20% πωλήσεις σε ντίζελ και λέτε το τέλος είναι μακρυά
Νομίζεται οτι το 2035 θα γίνουν ανάρπαστα τα τελευταία θερμικά γιατί e-fuelΗ αγορά στην οποία γίνονται το 35% των παγκόσμιων πωλήσεων σας δίνει την απάντηση
Απούλητα -και θα μείνουν- τα θερμικά , σφαγή κανείς δεν τα θέλει !
https://carnewschina.com/2023/03/21/china-had-3-41-million-cars-in-stock-in-february-2023/"According to the disclosure, more than 75% of the inventory is ICEs...
Moreover, new cars below 6B (Chinese emission standard, alternative to EURO7) will not be registered in China after July 1, 2023",
Ο λόγος είναι οτι οι κινέζοι πάνε σε αντίστοιχο του Euro 7 την 1η Ιουλίου του 2023!
Μέλλον για τις καθυστερημένες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ΔΕΝ υπάρχει , ίσως να ξαναρχίσουν να φτιάχνουν ποδήλατα ;
καλή λύση είχα πιτσιρικάς ενα peugeot γαματο... -
Το θέμα είναι ότι αγαπάμε και πονάμε τις ευρωπαϊκές αυτοκίνητοβιομηχανίες, αλλά δεν φανατιζόμαστε σαν τους οπαδούς με τα στελέχη τους. Να μου πεις άπαξ οπαδός στο μυαλό, πάντα οπαδός. Και να τους εξηγήσεις δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Είναι αρρώστια.
Τεσπα, την ιστορία την βλέπω σαν τις τράπεζες. Αρχίζουν και βλέπουν στον ορίζοντα το αδιέξοδο των επιλογών τους, στηριζόμενοι σε απαρχαιωμένες τεχνολογίες με κάποιες αλλαγες στον ψεκασμό και στους καταλύτες. Όταν η Τογιότα είχε ζημία το 1999-2010 για την παραγωγή των υβριδικών μεχρι να γίνει η απόσβεση του r&d και η αποδοχή από το κοινό, οι ευρωπαϊκές εταιρίες δεν επένδυσαν σε καμία νέα τεχνολογία. Σήμερα η Toyota,και από πίσω κάποιες άλλες ιαπωνικές, παίζουν μπάλα μόνες τους στο euro7, όταν οι Ευρωπαίοι απλά έχασαν αυτό το τρένο και ποντάρουν πλέον στα ev. Βγάζουν και κατευθυνόμενα ρεπορτάζ του στυλ το euro7 θα μας καταστρέφει κτλ όπου πίσω από τις λέξεις εκβιάζουν ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις με απολύσεις εργαζομένων και πολιτικό κόστος.
Εγώ θα ήθελα να δω την Ευρώπη να μην υποκύπτει και να αφήσει τα ΔΣ των μετόχων να πάνε στα δικαστήρια τα στελέχη αυτά για κακοδιαχείριση, κακό υπολογισμό κτλ. Παρά να σώσει ο ευρωπαϊκός λαός με εκατοντάδες δις προερχόμενα από φόρους, λανθασμένες επιλογές των Γκόλντεν Μπόις που πληρώνονται για να αναπτύσσουν μια εταιρία και όχι για να την φέρουν μπροστά σε αδιέξοδα.
Αλλά, αυτοί έχουν ως απάντηση τους οπαδούς του κόσμου αυτού με κριτική ικανότητα προβάτου να παπαγαλιζουν τις θέσεις τους.
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ο λόγος είναι οτι οι κινέζοι πάνε σε αντίστοιχο του Euro 7 την 1η Ιουλίου του 2023!
Μέλλον για τις καθυστερημένες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ΔΕΝ υπάρχει , ίσως να ξαναρχίσουν να φτιάχνουν ποδήλατα ;
καλή λύση είχα πιτσιρικάς ενα peugeot γαματο...Ειχε και ο @gatoz ενα και του έβγαινε συνέχεια η αλυσίδα.
#gallochrepo
#oute-podilato-peugeot -
Χαχαχα
-
Η Ευρώπη έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Ανεβαίνω Λονδίνο για δουλειές της εταιρείας και οι άνθρωποι από εκεί που είχαν εξαπλωθεί στην γη εχουν κλειστεί στο νησί τους ευρισκομενοι σε μια αδιάκοπη παρακμή. Ένα Λονδίνο τους έχει απομείνει και έτσι και την κάνουν και τίποτε εφοπλιστές θα αλλάξει όνομα και από London θα το λένε Klafton. Λίγο πολύ τα ίδια και στους υπόλοιπους. Η μιζέρια στις υπόλοιπες χώρες έχει αρχίσει και εμφανίζεται έντονα, αποκορύφωμα οι φασαρίες στο Παρίσι και ακόμη έχουμε δρόμο. Η ανιψιά και ο σύζυγος της εργάζονται στην Ελβετία. Ο σύζυγος της εργάζονταν σε εταιρεία που κατασκευάζει μπαταρίες για μεγάλες κατασκευές, τώρα είναι σε Κινεζική εταιρεία. Τους δίνουν πολλά χρήματα εάν μετακομίσουν στο Αμέρικα. Εδώ η Ευρώπη λέει στις βιομηχανίες ελάτε εδώ και θα σας μειώσω την γραφειοκρατία την ώρα που απέναντι από τον Ατλαντικό επιδοτεί ο άλλος αβερτα. Πια μεγάλη βαριά βιομηχανία έχει έρθει εδώ. Η Αμέρικα έχει εξωστρεφή οικονομία. Coca cola , Apple, τελευταία η tesla. Εδώ ακόμη και η Γερμανία τα προϊόντα της βασικά καταναλώνονται εντός ΕΕ η Γαλλία ακόμη πιο πίσω.
Ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την τσέπη μας και το τι θα αγοράσουμε αλλά έχουμε ενδιαφερθεί πριν από εσάς για μας. Τώρα άρθρα για το τι θα γίνει το 2035 και εάν θα απαγορευτούν τα ντίζελ, ούτε και με ενδιαφέρουν. Προσωπικά το 2035 μάλλον θα κάθομαι οπότε μικρό ενδιαφέρον έχει καθώς θα είμαι 64 μπορεί και να έχω και εγγόνι έως τότε ποιος ξέρει.
Κάντε τα κουμάντα σας, γιατί τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα. -
Πολύ απλά, χωρίς καταστροφολογια. Όπως συνέβη αλλες τόσες φορές στην ιστορία, όσες ευρωπαϊκές βιομηχανίες το έπαιζαν πέρα βρέχει και έλα μωρέ θα πιέσουμε πολιτικούς, θα βγάλουμε και καμια εκατοστή ψεκασμενους στους δρόμους να χτυπιουνται κτλ έτσι και τώρα καθώς τα πρωτόκολλα για το περιβάλλον θεσπίζονταν το ένα μετά το άλλο, θα πωληθούν σε αυτές που κοίταξαν να προετοιμαστούν.
Μην έρθει κιόλας η μέρα που κάποια νέα βιομηχανία αγοράσει για ένα κομμάτι ψωμι μια παλιά και ιστορική
Αυτό δεν σημαίνει πως ο χρονικός ορίζοντας της Ευρώπης δεν πιέζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Έχουν ένα δίκιο και αυτές ως προς την πίεση του χρόνου. Το θέμα όμως είναι, γιατί κάποιοι είναι έτοιμοι και κάποιοι όχι;
Εταιρίες είναι... Ο λαός θα συνεχίσει να εργάζεται σε αυτές απλά θα έχουν άλλη μετοχικη σύνθεση.
Όπως είπα, δικαστήρια για τα Γκόλντεν Μπόις της καταστροφής
-
Maλακίες, κανένα τέλος των θερμικών δεν έρχεται, έλεος με την τρομολαγνεία. Τα e-fuel θα είναι περιορισμένης χρήσης προφανώς αλλά θα βοηθήσουν και αυτά, κανένα νορμάλ μέλλον δε μπορεί να έχει μόνο μπαταριοκίνητα τάμπλετ με ρόδες επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι πολιτικοί. Ίσως σε κάποιο βαθμό προχωρήσουν τα fuel cells, μαζί με οποιαδήποτε άλλη λύση γιατί 1 size does not fit all όπως έχουμε ξαναπεί. Προφανώς και λόγω πίεσης προς τα εκεί, το bulk θα είναι μπαταριοκίνητα αλλά δε μπορεί να έιναι μόνο αυτά.
Θα πωλούνται παγκοσμίως πάντως αυτοκίνητα νέα θερμικά εως και το 2035 και θα υπάρχουν στους δρόμους εως τουλάχιστον το 2050 μην πω παραπάνω. 'Ασε τους κινέζους να πάνε όπου θέλουν με ό,τι EURO αντίστοιχο θέλουν, κάποιες εταιρείες θα προσφέρουν θερμικά και μετά σε διάφορα μέρη που ο "πράσινος τζιχαντισμός" δεν θα έχει τέτοιο πάτημα όπως στην ήπειρο των παραφρόνων την ΕΕ. Φυσικά εύχομαι γρήγορο τέλος στο γραφειοκρατικό αυτό τέρας των Βρυξελλών και πιστεύω θα μου κάνουν τη χάρη οι εξελίξεις. Μακάρι να είμαστε εδώ να δούμε την πτώση της να λες.
Κανένας προγραμματισμός δε χρειάζεται με τον κλασικό φόβο του νεοέλληνα, πάρτε ότι θέλετε σήμερα, είτε ντήζελ, είτε βενζίνη είτε ηλεκτρικό και κάντε τη δουλειά σας, ποιός ζει ποιός πεθαίνει μέχρι το 2035. Η ζωή είναι πολύ μικρή για φόβο και μιζέρια. -
Βασικα..καλησπερα σας.
Αν μεχρι το 2035, δεν ειναι στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας η κατσαριδα, σκοπευω να κρατησω το πετρελαιακι μου και να παρω και στα παιδια μου ενα ηλεκτρικο, καμπριο κατα προτιμηση γιατι αυτα τους αρεσουν και να το παιρνω και γω που και που για να flexαρω... -
Με ανάγκασαν να το βάλω και εδώ, γιατί οι χαζομάρες πάνε και έρχονται.. φυσικά εκ του ασφαλούς όλοι μάγκες είναι, εγώ είμαι τίγκα στα diesel όμως και με παίρνει να λέω ότι θέλω, οι "άλλοι", που είναι τα ηλεκτρικά τους;! Ούτε ένας που γράφει συνέχεια εδώ μέσα δεν έχει έστω ηλεκτρικό πατίνι! Αλλά.. έχει κι άλλο μουσακά..
Αυτό που λέω για μήνες, επιβεβαιώνεται πλέον με νούμερα. Το ακούσατε εδώ πρώτοι για άλλη μία φορά..(από εμένα, ναι, δεν ήθελε και πολύ μυαλό βέβαια..)
Ενώ η αγορά μεταχειρισμένων είναι σε άνοδο τα ηλεκτρικά πέφτουν σαν μολυβένια βαρίδια!
ΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2022 και ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2023!!! Σε ένα μήνα δηλαδή.. φανταστείτε
Mini Cooper Electric – down 11.5%, -£2,917
Tesla Model Y – down 11.1%, -£5,500
Hyundai Ioniq – down 10.6%, -£2,375
Nissan Leaf – down 10.6%, -£2,407
Tesla Model 3 – down 10.5%, -£3,825
Jaguar I-Pace – down 10.3%, -£5,020
BMW i3 – down 9.3%, -£2,489
Renault Zoe – down 8.7%, -£1,640
Polestar 2 – down 8.7%, -£3,595
Audi e-tron – down 8.4%, -£4,060‘To be honest, a lot of them have been overpriced for too long.’
‘Model 3, for example, we’ve knocked a third of the value of that since October – in four months! That’s a big chunk of money coming off those.’
Όπως έλεγα, τρελός είναι αυτός που αγοράζει ακριβό ηλεκτρικό τώρα! Σε 5 χρόνια ούτε θα τα χαρίζεις..
Στον αντίποδα, με +34% αύξηση από 2 χρόνια πριν, παρατηρήστε τα μοντέλα, και τι πραγματικά λείπει από τα ηλεκτρικά
Mercedes S Class – up 20.4%
Hyundai i10 – up 19.7%
Fiat Panda – up 18.7%
Fiat Tipo – up 18.6%
Kia ProCeed – up 18.4%
Toyota Avensis – up 17.9%
Renault Scenic – up 17.9%
Renault Grand Scenic – up 16.9%
Hyundai ix20 – up 16.8%
Citroen Berlingo – up 16.6% -
Εγώ θα περιμένω...και όταν δω αίμα στο δρόμο, τότε θα αγοράσω.
Ποτέ δεν με πρόδωσε η αρετή της αναμονής, πάντα με αντάμειψε. -
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ θα περιμένω...και όταν δω αίμα στο δρόμο, τότε θα αγοράσω.
Ποτέ δεν με πρόδωσε η αρετή της αναμονής, πάντα με αντάμειψε.Και εγώ θα αγοράσω, όταν πρέπει! Τώρα και να μου χάριζαν ένα, πρακτικά δεν θα ήξερα τι να το κάνω!
Εν τω μεταξύ, αν μείνει από μπαταρία, τι κάνεις;?!
Ένα άλλο, που θα βγω σωστός 100%, είναι σε 3-4 χρόνια που θα υπάρχουν πλέον αρκετά, θα τα βλέπουμε να μένουν από μπαταρία στους δρόμους!
-
Και το πιο ωραίο σε αυτό το σενάριο θα είναι να περνά δίπλα Octavia ταξί 1,9 ντήζελ αυστηρά με 1 million Paco Rabanne χιλιόμετρα αμολώντας το μαύρο ντουμάνι του και κάνοντας thumbs down στον/ην ιδιοκτήτη του ηλεκτρικού. Να ήμουν από μια μεριά να το έπαιρνα βίντεο θα ήθελα μόνο!
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με ανάγκασαν να το βάλω και εδώ, γιατί οι χαζομάρες πάνε και έρχονται..
Φίλε αυτά που ανεβάζεις είναι φωτογραφία της στιγμής
Οι τιμές των μεταχειρισμένων EV πέφτουν γιατί αποκαταστάθηκε η εφοδιαστική αλυσίδα και εχει ταυτόχρονα αρχίσει ο πόλεμος τιμών απο την Tesla , επομένως φυσιολογικό αυτό που γίνεται δεν μπορεί το μεταχειρισμένο να εχει ίδια τιμή με το καινούργιο !
Το βιβλίο της ιστορίας θα γράφει αυτό που θα δείς στο παρακάτω βίντεο
Youtube VideoΤα θερμικά τέλος σε λίγους μήνες γιατί κανείς δεν τα θέλει και τα μεταχειρισμένα τα σπάνε στις μάντρες
BMW Mercedes Audi πουλάνε τα θερμικά με 50% κάτω και δεν τα παίρνει κανένας
Η tesla αναφέρεται πολλές φορές χωρίς κακία αλλα με σεβασμό παρόλο που ξεκίνησε πόλεμο που θα κλείσει πολλές κινέζικές εταιρίες
Οι κινέζοι ανησυχούν για το εμπάργκο που εχουν στα εξελιγμένα microchipΔείτε το πριν σχολιάσετε κατευθείαν απο την Κίνα επίσημα νεα πριν 5 μέρες
-
@monman2 said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs
Τα θερμικά τέλος σε λίγους μήνες γιατί κανείς δεν τα θέλει και τα μεταχειρισμένα τα σπάνε στις μάντρες
BMW Mercedes Audi πουλάνε τα θερμικά με 50% κάτω και δεν τα παίρνει κανέναςΠού γινεται αυτο?
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά