-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
20% σε ένα σημερινό βενζινοκίνητο σημαίνει 1.5λτ μεχρι και 2λτ στα 100χλμ.
Προφανώς εκτός απ τον Λαπ δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος να το ισχυριστεί αυτό.Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά, σωστά. Δηλαδή αν το scross mild μου βγάζει 7 στην πόλη, το ίδιο μοτέρ με τα 140 είχε 9 στις ίδιες συνθήκες?
Λίγο πολύ.
Η λογική λέει ότι τα mild hybrid, είναι περισσότερο ρυθμισμένα για τις συνθήκες του πρωτοκόλλου wltp παρά για πραγματική οικονομία.Κατάλαβες πως το ίδιο πράγμα λέμε;
Μόνο ο Λαπ ισχυρίζεται πως είναι 20% (1μισι με 2λτ) οικονομικοτερο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ mild hybrid από τον ΙΔΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ/ΜΟΝΤΕΛΟ χωρίς mild.
Το οποίο είναι υπερβολή.
Στην πραγματικότητα κατά μέσο όρο το mild hybrid θα εξοικονομίσει μισό λίτρο (ίσως και λίγα δεκαδικά παραπάνω στο πηξιμο της κίνησης).Στο αμάξι που οδηγεί ο Λαπ μπορεί όντως να βλέπει τεράστια οικονομία που τον ξεγελά και γενικεύει έναν κανόνα που δεν ισχύει για τα υπόλοιπα μοντέλα.
Δεν είναι αντικειμενικο σημείο αναφοράς ένα ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ελαφρύ σούπερ μίνι όπως το Swift.
(Που κι εκεί, αν οδηγούσε το 1.2λτ χωρίς mild, πάλι κοντά στο μισό λίτρο θα ήταν η διαφορά.)Ακόμη και στα υπόλοιπα αρκετά οικονομικά μοντέλα της Σουζουκι, π.χ. με τον τούρμπο 1.4λτ οι mild hybrid εκδόσεις εξοικονομούν αρκετά κάτω από 10%, καμιά σχέση με το 20%, το οποίο το φτάνουν μόνο οι full hybrid εκδόσεις (με αντίστοιχη απώλεια επιδόσεων σε σύγκριση με τους τούρμπο του ίδιου μοντέλου)
Ακόμη και τα νούμερα που δημοσιεύει ο Λαπ, σε ποσοστό % αυτό λένε.
Τώρα γιατί ο Λαπ επιμένει να παίρνει προσωπικά το θέμα, να γράφει χαρακτηρισμούς κλπ. δικό του πρόβλημα.
Οι αριθμοί δεν αλλάζουν. -
Δες το ποστ μου πιο πάνω για το s cross. Turbo 1,4. Στις συνθήκες της μέγιστης κατανάλωσης έχουν έως και 20% εξοικονόμηση όπου δηλαδη χρειάζεται φορτίο ο κινητήρας.
Λοιπόν η αλήθεια είναι μία. Όπως την αναφέρουν και τα εργοστάσια. Σε περιπτώσεις υψηλής κατανάλωσης και φορτίου κυρίως δηλαδή στην πόλη η εξοικονόμηση είναι έως και 20%. Στον μέσο όρο είναι ελάχιστη και μη σημαντική και στο ταξίδι μηδενική. Το έχουμε πει ίσα με χίλιες φορές. Όλα τα άλλα είναι απλά να 'χαμε να λέγαμε. Εσάς περίμεναν τα εργοστάσια να ανακαλύψετε από τον καναπέ σας το μέγα μυστικο και το ότι μας κοροϊδεύουν.
Ερώτηση προς τους γνώστες. Τον βαθμό οφέλους της συγκεκριμένης τεχνολογίας ως προς το κόστος της το γνωρίζετε; Το έχετε ψάξει έστω για πέντε λεπτά;
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μόνο ο Λαπ ισχυρίζεται πως είναι 20% (1μισι με 2λτ) οικονομικοτερο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ mild hybrid από τον ΙΔΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ/ΜΟΝΤΕΛΟ χωρίς mild.
Το οποίο είναι υπερβολή.Πες μου ειλικρινά σου βγαίνει εκ φύσεως να παράγεις προπαγάνδα ή το κανείς από κεκτημένη ταχύτητα;
Τι λέω ακριβώς;....για πες μου να μάθω και εγώ. -
Το Vitara pro fl 1.4 boosterjet βγάζει 140 ίππους χωρίς moufahybrid. Έχει απ' όσο βλέπω σε ένα test 127 g/km Co2 (κατα NEDC)
Το Vitara fl 1.4 boosterjet έχει 129 ίππους, έχει moufohybrid και 111 g/km Co2 κατά NEDC.
Η διαφορά στην κατανάλωση υπέρ του 2ου λοιπόν δεν έχει να κάνει μόνο με την προσθήκη του (μούφο)hybrid συστήματος αλλά και με το γεγονός ότι ο κινητήρας φιμώθηκε όπως μαρτυρούν οι λιγότεροι ίπποι και ρύποι του..
-
Και αυξήθηκε το βάρος του.... Ενώ μέρος των ίππων που έχασε το κερδίζει από το σύστημα σε χαμηλότερες στροφές. Κάπου στου 4 ίππους.
Οι διαφορές είναι ότι άλλαξαν την χαρτογράφηση για να συμβαδίζει το θερμικό με το ηλ μοτέρ το οποίο δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο της Φορντ που γυρίζει μέχρι τον κόφτη του θερμικού
-
75 ολόκληρα κιλά..
-
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
75 ολόκληρα κιλά..
Χοντρικά στα ίσα είναι η οποία μείωση από τους ίππους με το βάρος όσον αφορά την κατανάλωση..
Στο δικό μου το πικ της ροπής είναι στις 4400 Σαλ στο fl στις 2900 σαλ. Το ηλ μοτέρ γυρίζει μέχρι τις 3000 Σαλ. Οπότε βλέπεις πως τα χαρτογράφησαν έτσι ώστε να παίρνουν τα μέγιστα από τον συνδιασμό των δύο μοτερ
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
75 ολόκληρα κιλά..
Χοντρικά στα ίσα είναι η οποία μείωση από τους ίππους με το βάρος όσον αφορά την κατανάλωση
Ούτε μια στο εκατομμύριο... 11 ίπποι για 75 κιλά βάρος. Η κατανάλωση μειώθηκε κυρίως από την καινούργια ήπια χαρτογράφηση
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
75 ολόκληρα κιλά..
Χοντρικά στα ίσα είναι η οποία μείωση από τους ίππους με το βάρος όσον αφορά την κατανάλωση
Ούτε μια στο εκατομμύριο... 11 ίπποι για 75 κιλά βάρος. Η κατανάλωση μειώθηκε κυρίως από την καινούργια ήπια χαρτογράφηση
Ρε συ οι ίπποι είναι στον κόφτη, θα ίσχυε αυτό μόνο αν γυρνούσαν στον κόφτη. Σε συγκεκριμένες στροφές που κινούμαστε ολοι το ηλ μοτέρ συμπληρώνει την ιπποδύναμη και την ροπή που λείπει συν το έξτρα βάρος.
-
Η διαφορά είναι στους ρύπους.. ούτε καν στην ιπποδύναμη . Οι ρύποι μαρτυράνε πολλά περισσότερα από τις τιμές που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, ειδικά όταν οι επιδόσεις δεν συμβαδίζουν με αυτές.
Βάση του 0-100 σε 8.5 δε θα μου έκανε εντύπωση αν το συγκεκριμένο μοτέρ σε τέτοιο σκαρί έβγαζε αρκετά παραπάνω άλογα από όσα δήλωνε.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-vitara-14-s-boosterjet-allgrip
Και για αυτό το λόγο κυρίως προκύπτει η διαφορά στην κατανάλωση σε σχέση με το facelift που είναι αρκετά πιο φιμωμένο.
-
Μα οι ρύποι είναι μια διαφορετική μονάδα μέτρησης για την κατανάλωση, δεν είναι κάτι το ανεξάρτητο. Το αποτέλεσμα όμως είναι μέσος όρος. Που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα βγαίνει με πολλούς συνδυασμούς. Δηλαδή στην πόλη μπορεί το όφελος να είναι 15-18-20% αλλά στον μέσο όρο το όφελος πέφτει στο 3%, διότι δοκιμάζεται σε σενάρια που δεν συμβάλει καθόλου το σύστημα. Πλέον την μετρούν με το wltp.
Εξαιρετικό το vitara s, αλλά το συγκεκριμένο είναι και all grip και επηρεάζει τις επιδόσεις από στάση.
-
Οι ρύποι εκτός από υψηλότερη ιπποδύναμη συμβαδίζουν και με την μεγαλύτερη κατανάλωση. Άλλωστε μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά (οι ρύποι) στο pro fl σε σχέση με το fl.
Τέλος πάντων, δε γίνεται να το analύσω άλλο, έγινε νιανιά. Αυτάαα
-
Μα οι ρύποι στο fl είναι καλύτεροι από το pre fl.
Με μπέρδεψες τώρα.
-
Σε κάθε post γίνεσαι κατά 3db πιο ανίκητος
ναι στο fl είναι "καλύτεροι" - αρκετά καλύτεροι
Λογικό λοιπόν να καίει λιγότερο από το pro fl
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
20% σε ένα σημερινό βενζινοκίνητο σημαίνει 1.5λτ μεχρι και 2λτ στα 100χλμ.
Προφανώς εκτός απ τον Λαπ δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος να το ισχυριστεί αυτό.Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά, σωστά. Δηλαδή αν το scross mild μου βγάζει 7 στην πόλη, το ίδιο μοτέρ με τα 140 είχε 9 στις ίδιες συνθήκες?
Λίγο πολύ.
Η λογική λέει ότι τα mild hybrid, είναι περισσότερο ρυθμισμένα για τις συνθήκες του πρωτοκόλλου wltp παρά για πραγματική οικονομία.Κατάλαβες πως το ίδιο πράγμα λέμε;
Το οποίο είναι υπερβολή.
Στην πραγματικότητα κατά μέσο όρο το mild hybrid θα εξοικονομίσει μισό λίτρο (ίσως και λίγα δεκαδικά παραπάνω στο πηξιμο της κίνησης).Στο αμάξι που οδηγεί ο Λαπ μπορεί όντως να βλέπει τεράστια οικονομία που τον ξεγελά και γενικεύει έναν κανόνα που δεν ισχύει για τα υπόλοιπα μοντέλα.
Δεν είναι αντικειμενικο σημείο αναφοράς ένα ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ελαφρύ σούπερ μίνι όπως το Swift.
(Που κι εκεί, αν οδηγούσε το 1.2λτ χωρίς mild, πάλι κοντά στο μισό λίτρο θα ήταν η διαφορά.)Ακόμη και στα υπόλοιπα αρκετά οικονομικά μοντέλα της Σουζουκι, π.χ. με τον τούρμπο 1.4λτ οι mild hybrid εκδόσεις εξοικονομούν αρκετά κάτω από 10%, καμιά σχέση με το 20%, το οποίο το φτάνουν μόνο οι full hybrid εκδόσεις (με αντίστοιχη απώλεια επιδόσεων σε σύγκριση με τους τούρμπο του ίδιου μοντέλου)
Ακόμη και τα νούμερα που δημοσιεύει ο Λαπ, σε ποσοστό % αυτό λένε.
Τώρα γιατί ο Λαπ επιμένει να παίρνει προσωπικά το θέμα, να γράφει χαρακτηρισμούς κλπ. δικό του πρόβλημα.
Οι αριθμοί δεν αλλάζουν.Aν τα mild hybrid εχουν διαφορα μισο λιτρο στα 100χλμ κι 1 ακομα να εχουν μονο, τοτε μιλαμε για απατη. Καλυτερα να αλλαζει καποιος μπουζι πιο συχνα ή φιλτρο αερα ξερω'γω και μισο λιτρο διαφορα θα τη δει κι ετσι.
Παροτι δεν εχω προσωπικη εμπειρια, μου φαινεται λιγο ακραιο τα υβριδικα να εξοικονομουν τοσο λιγη βενζινη. Αν οντως ισχυει τοτε η ολη υβριδικη τεχνολογια ειναι ανεκδοτο. Εγω παντως σε κατι yaris υβριδικα βλεπω επισημη καταναλωση γυρω στα 3-3,5 λιτρα ενω σε αντιστοιχα βενζινοκινητα τουρμπακια η επισημη καταναλωση ειναι 2+ λιτρα παραπανω. Εκτος κι αν αυτο θεωρειται full hybrid κι οχι mild.
Παροτι ασχολουμαι χρονια με την αυτοκινηση, με ολους αυτους τους κινητηρες τα τελευταια λιγα χρονια και τις διαφορες τεχνολογιες που κουβαλουν εχω χασει τον μπουσουλα. -
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παροτι ασχολουμαι χρονια με την αυτοκινηση, με ολους αυτους τους κινητηρες τα τελευταια λιγα χρονια και τις διαφορες τεχνολογιες που κουβαλουν εχω χασει τον μπουσουλα.
Το εμβαδόν που ειναι σημειωμένο είναι όλο το όφελος των mhev. Αν δεν ήταν το mhev ο κινητήρας πρέπει να ζητήσει περισσότερο καύσιμο για να προσφέρει την ίδια ροπή στις ίδιες ταχύτητες κίνησης.
Επειδή όμως αυτές οι ταχύτητες είναι ταχύτητες πόλης, η αδράνεια των οχημάτων είναι υψηλότερη συγκριτικα με άλλα σενάρια κίνησης, όπως για παράδειγμα κίνηση σε σταθερή πορεία, κάτι που οδηγεί στην ανάγκη αισθητά περισσότερης ποσότητας καυσίμου.
Δηλαδή, το ηλ. μοτέρ ωθεί με την συνδρομή του την λειτουργία του κινητήρα σε αποδοτικότερη περιοχή στις χαμηλές ταχύτητες κίνησης, αναλαμβάνοντας να συμπληρώσει ενα σημαντικό μέρος της απαραίτητης ροπής που ζητά ο οδηγός του.Εδώ για όποιον ενδιαφέρεται οι διάφοροι τύποι των mhev συστημάτων
https://x-engineer.org/mild-hybrid-electric-vehicles-mhev-types/
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Aν τα mild hybrid εχουν διαφορα μισο λιτρο στα 100χλμ κι 1 ακομα να εχουν μονο, τοτε μιλαμε για απατη.
Και όμως είναι ο φθηνότερος τρόπος να μειώσουν τους ρύπους στο αστικό περιβάλλον όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και απαιτείται συχνά υψηλό φορτίο για να υπερκερδισουν την αδράνεια της μάζας τους.
-
Δεν ξέρω τι μου λέτε εσείς .... Το εργαλείο είναι "κάτσε καλά" να πούμε ........
-
@lakisof said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν ξέρω τι μου λέτε εσείς .... Το εργαλείο είναι "κάτσε καλά" να πούμε ........
Είναι φθηνότερο από το Ami;!
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είναι φθηνότερο από το Ami;!
Ε ναι ..........
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά